زهره هاشمي نسب در آستانه برگزاری نخستين کنگره ملي روانشناسي اظهارداشت: این کنگره با هدف کاهش تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن ۲۱ و ۲۲ اذرماه در مرکز همایشهای بین المللی شهید بهشتی برگزار میشود.
وی افزود:عوامل مرتبط با رفتارهای حادثه ساز، ارزیابی صلاحیت و توانمندسازی روانشناختی منابع انسانی حوزه ترافیک، شیوه و مدلهای آموزشی برای تغییر نگرش رفتارهای پرخطر، درمان آسیب و اختلالات روانشناختی مرتبط با ترافیک از جمله محورهای مورد بحث و گفتوگو در نخستين کنگره ملي روانشناسي است.
دبير اجرايي نخستين کنگره ملي روانشناسي ترافیک ادامه داد: نقش متغیرهای روانشناختی در طراحی و مهندسی صنعت حمل و نقل، روانشناسی ترافیک در ایران و جهان و آسیب شناسی قانون گریزی همچنین روانشناسی ترافیک و اقتصاد مقاومتی از دیگر محورهای مورد بحث و گفتوگو در نخستين کنگره ملي روانشناسي است.
هاشمي نسب با اشاره به یاد و خاطره دکتر مهدی خانبانی، استاد روانشناسی دانشگاه شهید بهشتی گفت: این استاد بزرگوار به دلیل تصادف رانندگی ۲ ماه مصدوم و سپس جان خود را از دست داد و فعالیتهای زیادی در حوزه روانشناسی ترافیک انجام داده بود و بر همین اساس تلاش کردیم در کنگره ملي روانشناسي ترافیک یاد و خاطرهای از ایشان داشته باشیم.
وی با بیان اینکه طی چند سال گذشته آمار تصادفات رانندگی کاهش ولی ثابت شده و به کمتر از ۱۶ هزار فوتی در سال نرسیده است، گفت: در صورت توجه به بعد روانشناسی ترافیک میتوان این آمار را تقلیل داد همچنین ارزیابی روانشناختی افراد قبل از صدور گواهینامه در این راستا بسیار حائز اهمیت است.
دبير اجرايي نخستين کنگره ملي روانشناسي ترافیک خاطرنشان کرد:بررسی صلاحت افراد از نظر روانشناختی قبل اعطای گواهینامه در کاهش تصادفات و مرگ و میر ناشی از آن مؤثر است و توجه مسئولان به این حوزه میتواند گامی مهم در امر کاهش تصادفات باشد.