کد خبر: ۵۴۲۳
تاریخ انتشار: ۱۸ آذر ۱۳۹۳ - ۱۳:۴۳
رییس کمیته خدمات فنی و مهندسی ستاد توسعه اقتصادی ایران و عراق گفت: آینده خوبی در رابطه با بازار خودرو در عراق می‌توانیم پیش‌بینی کنیم ولی توجه به استانداردها از موارد مهم در این زمینه است که مردم عراق به طرف خودروهای دیگر کشورها هجوم نبرند.
به گزارش تجارت آنلاين به نقل از ایسنا، سادات امروز - سه‌شنبه - در جلسه هم اندیشی فرصت‌های ویژه اقتصادی و تجاری ایران و عراق با بیان این‌که استاندارد موضوعی است که بیش از سه سال در رابطه با بازار عراق در حال پیگیری و بررسی است، اظهار کرد: برای حل این موضوع پیشنهاداتی مطرح شده است. یکی از مواردی که باید به آن توجه شود این است که دولت عراق به خاطر مسائلی که با آن مواجه است موضوع استاندارد در اولویت اولش نیست چون توانمندی و نیروی متخصص را ندارد.

وی با بیان این‌که بخش خصوصی و اداره استاندارد برای بهبود صادرات بهتر است در مناطقی که به مرز نزدیک‌تر است استانداردهایی را ایجاد کنند، افزود: این استانداردها می تواند مطابق با ظرفیت و استانداردهای ما باشد.

رییس کمیته خدمات فنی و مهندسی ستاد توسعه اقتصادی ایران و عراق با بیان این‌که بازار خودرو در عراق آینده خوبی دارد و باید به موضوع استاندارد در این زمینه توجه شود، تاکید کرد: اگر به این موضوع توجه نشود مردم عراق به طرف خودروهای دیگر هجوم می‌آورند؛ امروزه عراق ارتباطات خود را تا حدودی با ترکیه و عربستان قطع کرده که این فرصت خوبی برای ما است.

همچنین جهانبخش سنجابی شیرازی - دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق - در این مراسم با بیان این‌که عراق یکی از کشورهایی است که نقدینگی لازم را دارد و فضای کسب و کار را آزاد تعریف کرده است، گفت:‌ حدود 1500 میلیارد دلار حجم پروژه‌هایی است که حداقل تا سال 2020 در عراق وجود دارد و حال این سوال مطرح می شود که با توجه به این که کشورمان بیش از 1200 کیلومتر مرز مشترک و بیش از 15 نقطه مبادله‌ای با عراق دارد، سهم ما در بازار عراق چقدر است؟!

وی ادامه داد: خروجی این همایش باید این سوال را پاسخ دهیم که چرا هزینه هایی بابت عراق می دهیم ولی همچنان در استفاده از فضای اقتصادی این کشور فقط در زمان بحران داعش سهم بازار ما بالاتر می رود و در شرایط ریسک، ارتقای بازده می دهیم؟

سنجابی تصریح کرد: هنوز سهم ما در بازار اقتصادی عراق به 20 درصد نرسیده و چشم انداز ما 25 درصد است؛ بنابراین باید موانع این موضوع به درستی مورد بررسی قرار گیرد.

دبیر کل اتاق مشترک بازرگانی ایران و عراق در عین حال بیان کرد: عراق ظرفیت بسیار بالایی دارد و اگر به بازار این کشور توجه کنیم، توجه بایسته و شایسته‌ای است.

وی گف باید نگاه ملی وجود داشته باشد که بتوان فعالیت گمرک را شبانه روزی کرده و همه دستگاه ها در این زمینه توجیه باشند.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار