بورس اوراق بهادار تهران در حالی شاهد تکاپوی معاملهگران برای نقد کردن داراییها و شناسایی بازدهی کوتاهمدت بود که همزمان با بازگشایی بازارهای جهانی با آغاز سال نو میلادی، اصلاح پرتفوی شرکتها باعث روند متعادل معاملات بازار شد.
شاخص کل قیمت و بازده نقدی بورس اوراق بهادار تهران (تدپیکس) در پایان معاملات امروز سه شنبه 12 دی ماه 96 با افزایش 33 واحدی روی رقم 96 هزار و 241 واحد ایستاد.
شاخص کل هم وزن اما با کاهش 105 واحدی عدد 17 هزار و 165 واحد را به نمایش گذاشت.
شاخص سهام آزاد شناور نیز با افزایش 14 واحدی به رقم 103 هزار و 321 واحد دست یافت.
شاخص بازار اول اما در حالی با افزایش 39 واحدی به رقم 68 هزار و 263 واحد دست یافت که شاخص بازار دوم با کاهش 12 واحدی عدد 205 هزار و 462 واحد را به نمایش گذاشت.
امروز همچنین شاخص کل فرابورس (آیفکس) نیز با کاهش دو واحدی روی رقم یک هزار و 55 واحد ایستاد.
بر اساس این گزارش امروز معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت گسترش نفت و گازپارسیان با 30 با 48واحد،ملی صنایع مس ایران با 22 واحد و فولاد خوزستان با 21 واحد افزایش بیشترین تاثیر مثبت را بر برآورد شاخص کل بورس به نام خود ثبت کردند.
در مقابل معاملات سهام در نماد معاملاتی سه شرکت اقتصاد نوین با 24 واحد، فولاد مبارکه با 15واحد و سیمان اصفهان با 12 واحد کاهش بیشترین تاثیر منفی را در محاسبه این نماگر به دوش کشیدند.
ارزش کل معاملات امروز بورس تهران در حالی بیش از 282 میلیارد تومان نمایش داده شد که ناشی از دست به دست شدن بیش از یک میلیارد و 304 میلیون سهم و اوراق مالی قابل معامله طی 65 هزار و 848 نوبت داد و ستد بود.
طی معاملات امروز نماد معاملات شرکت فرآوردههای غذایی و قند چهارمحال، قرارداد اختیار سهام ایران ترانسفو، اوراق اختیار فروش تبعی مخابرات ایران، قراردادهای اختیار خریدوفروش مخابرات ایران، اوراق اختیار فروش تبعی ایران ترانسفو، حقتقدم خرید سهام معدنی و صنعتی چادرملو، مخابرات ایران، ایران ترانسفو، واحدهای صندوقهای سرمایهگذاری گنجینه آینده روشن و ایران دارو از سوی ناظر بازار سهام بازگشایی و در مقابل نماد معاملاتی شرکتهای شیر پاستوریزه و پگاه فارس، بیمه تجارت نو، سرمایهگذاری و توسعه خوزستان، فراوردههای نسوز آذر، حقتقدم خرید سهام ملی صنایع مس ایران، بیمه کارآفرین متوقف شدند.
امروز همچنین آگهی عرضه اولیه اسناد خزانه اسلامی با نماد اخزا 6031 با تاریخ سررسید 10 مهرماه 97، برای عرضه عمومی از فردا چهارشنبه منتشر شد.
بر اساس این گزارش، آرامش تدریجی در پایتخت و سایر شهرهای بزرگ کشور پس از اعتراضهای پراکنده روزهای اخیر و در عینحال انتظار برای تداوم رشد نرخ ارز تا شب عید امسال باعث شده تا نگاهها به بازار سرمایه همچنان امیدوارکننده باشند، هرچند که رکود فزاینده در کسبوکار و خروج سرمایه از بازارها دلنگرانی زیادی را برای آینده اقتصاد رقم زده است.
در بورس کالا نیز نگرانیها در مورد قویتر شدن احتمال خروج شرکتهای پتروشیمی از این بازار به دلیل بیمهریها به فعالان این بازار در باره وعدههای دادهشده برای تأمین اعتبار و تسهیل معاملات در حالی قویتر شده که با پایان معافیت 10 ساله برخی مجتمعهای پتروشیمی و مشمولیت پرداخت مالیات بر ارزش افزوده میان مجتمعها، حضور در بورس کالا را با تردید و نگرانی مواجه کرده است.
همزمان تعرفه 30 درصدی عوارض سنگ آهن از سال آینده در حالی بر صادرات این کالای معدنی وضع شده است که فعالان بخش خصوصی با پیشنهاد عرضه این کالا در رینگ داخلی بورس کالا خواستار معافیت عوارض صادراتی برای آن بخش از محمولههایی که بدون تقاضا باقی می مانند، شدهاند.
اقدامی که به نظر میرسد با هدف دور زدن قانونی مقررات،به دنبال بهانهای برای تداوم خامفروشی و صادرات بدون عوارض سنگ آهن از مجرای قانونی بورس کالاست؛ چراکه با عرضه بدون تقاضای محمولههای بزرگ و اطلاع از حجم مصرف در بازار داخلی، مشابه فرایندی که پیش از این در رینگ محصولات فولادی و پتروشیمی بهانهای برای دلالی و عرضه محصولات در بازار خارج از بورس کالا ایجاد شده بود، برای بازار سنگ آهن، اما با هدف صادرات دنبال میشود.