به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از شبکه اطلاع رسانی وزارتخانه نامبرده حاکی است: شمار معادن سنگ تزئینی در این استان بالغ 217 معدن است و سالیانه 800 هزار تن از سنگهای تزئینی و نمای آن به کشورهای مختلف صادر می شود.
ایران نزدیک به دو دهه همواره در بین پنج کشور شاخص استخراج کننده سنگ تزئینی و نمای ساختمان جای دارد، اما از نظر صادرات در این بخش جایگاه مناسبی ندارد.
آمارها نشان می دهد، سال گذشته میزان تولید سنگ تزئینی و ساختمانی به رقم 110 میلیون مترمربع رسید و انتظار می رود این میزان امسال به 115 میلیون مترمربع برسد.
جمهوری اسلامی ایران دارای ذخیره سنگ تزئینی و نما به میزان 2.4 میلیارد تن از انواع مرمر، گرانیت، تراورتن و غیره است.
ایران سالانه حدود 20 میلیون تن سنگ تزئینی و ساختمانی به شکل خام استخراج می کند، اما کمتر از پنج درصد آن صادر می شود.
گزارشهای منتشره حاکی است، سال 1391 میزان سنگ خام استخراجی از رقم 16 میلیون تن گذشت، اما میزان صادرات به بیش از 500 هزار تن رسید.
شمار واحدهای سنگبری کشور بیش از 6 هزار واحد اعلام شده که از این رقم حدود 50 درصد آنها در تهران قرار دارند و 70 تا 80 درصد ماشین آلات این سنگبری ها فرسوده و با قدمت فعالیت بیش از 30 سال است.
براساس برآوردهای جهانی مصرف سنگ تزئینی از رقم 886 میلیون مترمربع در سال 2004 به 4.9 میلیارد مترمربع در سال 2025 خواهد رسید.
آمارهای وزارت صنعت، معدن و تجارت نشان می دهد که شمار معادن سنگ کشور به رقم یک هزار و 437 معدن رسیده که 78 درصد آنها فعالیت دارند.
انتهای پیام/