کد خبر: ۶۶۲
تاریخ انتشار: ۱۵ شهريور ۱۳۹۳ - ۱۲:۲۳
طرح‌های صنعتی غیر اقتصادی که توسط دولت قبل به اجرا درآمدند، حالا صدای مسئولان دولت یازدهم را درآورده است؛ طرح‌هایی که بعضا سالهاست کلنگ‌زنی شده اما مسئولان دولت یازدهم اعتقاد دارند که بهتر است عطای این طرح‌ها را به لقایشان ببخشیم چراکه این کار سود بیشتری برای کشور دارد.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛یکی از سیاست‌هایی که در دولت گذشته دنبال می‌شد این بود که طرح‌های صنعتی بعضا با اهداف غیر اقتصادی در برخی از مناطق کشور اجرا می‌شدند. برای همین بود که وزیر سابق صنعت، معدن و تجارت چند سال پیش در پاسخ به سوالی در این باره عنوان کرد که "دولت برای اجرای برخی از طرح‌های صنعتی اهدافی به جز اهداف اقتصادی مانند اهداف اجتماعی و امنیتی را دنبال می‌کند".
 
شاید به همین دلیل بود که در اوایل شروع به کار دولت نهم، کلنگ هشت طرح فولادی استانی به زمین زده شد؛ طرح‌هایی که به گفته محمدرضا نعمت زاده - وزیر صنعت دولت یازدهم به هیچ وجه اقتصادی نبوده و اگر وی در زمان شروع به کار این طرح‌ها سمتی داشت حتما جلوی کلنگ‌زنی آنها را می‌گرفت.
 
با این وجود هشت طرح فولادی اجرا شدند و اگرچه بعد از گذشته هشت سال هنوز به بهره‌برداری نرسیده‌اند اما دولت یازدهم وعده داده با وجود غیر اقتصادی بودن، این طرح‌ها را به اتمام خواهد رساند.
 
با این وجود به نظر می‌رسد صبر وزارت صنعت، معدن و تجارت دیگر تمام شده و این وزارتخانه قصد دارد به جز هشت طرح فولادی جلوی اجرای سایر طرح‌های فولادی غیر اقتصادی را بگیرد.
 
در همین راستا اخیرا جعفر سرقینی - معاون امور معادن و صنایع معدنی وزارت صنعت، معدن و تجارت - خبر داد که "به زودی با تشکیل کمیته کارشناسی مرکب از بخش خصوصی و تشکل‌های معدنی صاحب نظر، به ارزیابی مجدد برخی از طرح‌های فولادی خواهیم پرداخت."
 
به گفته وی "تعدادی از طرح‌های فولادی بدون مطالعه فنی و کارشناسی از لحاظ آمایش سرزمین، مقیاس و موقعیت جغرافیایی در مناطقی مطرح شده‌اند."
 
سرقینی این را هم گفته که "این طرح‌ها زیرساخت‌های لازم صنعت فولاد نظیر آب، برق، گاز، جاده، سیستم حمل و نقل و غیره را ندارند و ضرورت دارد در مورد آنها بررسی بیشتری صورت گیرد."
 
اما غیر اقتصادی بودن طرح‌های صنعتی دولت گذشته تنها محدود به طرح‌های معدنی و صنایع معدنی نمی‌شوند. به تازگی مدیر عامل سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران نیز از تصویب احداث برخی شهرک‌های صنعتی غیر اقتصادی در دولت گذشته تحت فشار برخی نمایندگان مجلس خبر داد.
 
سید محمدعلی سیدابریشمی در گفت‌وگو با ایسنا در این باره توضیح داد:‌ "بررسی‌ها نشان می‌دهد که در دولت گذشته بدون بررسی‌های کارشناسی، فنی و اقتصادی تعداد زیادی شهرک مصوب به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تحمیل شد تا احداث شوند. برخی از شهرک‌ها با فشار توسط نمایندگان مجلس و مسئولان استانی به سازمان صنایع کوچک و شهرک‌های صنعتی ایران تحمیل شدند. در مجموع احداث حدود 270 شهرک صنعتی در سفرهای استانی دولت قبل مصوب شد که از این تعداد تنها 60 تا 70 شهرک دارای توجیه بوده‌اند. احداث این شهرک‌ها شاید از نظر اجتماعی دارای توجیهاتی بوده‌اند اما از نظر اقتصادی و فنی اصلا توجیه‌پذیر نبوده‌اند."
 
به نظر می‌رسد با توجه به اظهار نظرهای فوق باید طی ماه‌های آینده شاهد توقف تعداد دیگری از طرح‌های صنعتی تولیدی فاقد توجیه اقتصادی باشیم؛ طرح‌هایی که در دولت گذشته با اهدافی به جز اقتصادی به اجرا درآمدند و حالا پس از مدتها پرونده بسیاری از این طرح‌ها بدون رسیدن به نتیجه خاصی برای همیشه بسته خواهد شد.
 

انتهای پیام /
برچسب ها: صنعت ، غیر اقتصادی ، طرح
نام:
ایمیل:
* نظر: