کد خبر: ۶۶۲۷۸
تاریخ انتشار: ۰۴ مهر ۱۳۹۷ - ۱۳:۳۲
یک کارشناس اقتصادی تحلیل کرد:
یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که قیمت واقعی دلار در حدود ۱۰ هزار تومان است، اظهار کرد: دلار حدود ۴۰ درصد حباب تورمی دارد که این حباب ممکن است وارد بازارهای خودرو و مسکن هم شود.
قیمت واقعی دلار چقدر است؟
یک کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که تورم در کالاهای اساسی تقریبا تخلیه شده است، گفت که این تورم در حوزه خودرو و مسکن هنوز پایدار است و احتمالا به این زودی‌ها هم تخلیه نخواهد شد.
علی‌رغم اعلام برخی آمارهای رسمی توسط نهادهای دولتی اما مساله تورم و افزایش قیمت ها به اندازه کافی مشهود است. افزایش قیمت‌ها تقریبا اندکی بعد از صعود قیمت دلار در بازار آغاز شد. این تورم ابتدا در بازار کالاهای سرمایه‌ای مانند مسکن، سکه و طلا  آغاز شد، اما به این حوزه‌ها محدود نشد و در ادامه بازار خودرو را هم تحت تاثیر قرار داد. در آخرین مرحله از این افزایش قیمت‌ها، بازار کالاهای مصرفی هم دستخوش تغییراتی اساسی شد و افزایش قیمت‌ها به مغازه‌های خرد هم رسید!
جدا از علل بروز این تورم که برخی از کارشناسان، آن را در سه الگوی اتخاذ سیاست‌های تعدیل ساختاری از سوی دولت، تحریم‌ها و زایش حجم نقدینگی ارزیابی کرده‌اند، اما مساله اصلی این است که این تورم سرکش تا کجا قرار است ادامه پیدا کند؟
در این رابطه عبدالله مشکانی - کارشناس مسایل اقتصادی، در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان این‌که تورم تا زمانی که اثر تورمی دلار پابرجاست ادامه خواهد داشت، گفت: واقعیت این است که قیمت‌ها در بازار، خود را با دلار تطبیق می دهند و تا زمانی که قیمت دلار بالا برود اجناس نیز متناسب با آن گران‌تر خواهد شد.
وی با بیان این‌که قیمت واقعی دلار در حدود ۱۰ هزار تومان است، اظهار کرد: دلار حدود ۴۰ درصد حباب تورمی دارد که این حباب ممکن است وارد بازارهای خودرو و مسکن هم شود.
به گفته او تورم در کالاهای اساسی تقریبا تخلیه شده، اما این تورم در حوزه خودرو و مسکن هنوز وجود دارد و احتمالا به این زودی‌ها هم تخلیه نخواهد شد.
مشکانی همچنین با اشاره به افزایش حجم نقدینگی اظهار کرد: بعد از مساله دلار، نقدینگی یک مساله اساسی است که باعث ایجاد تورم می‌شود. برای مواجه با مساله‌ی نقدینگی باید به فرآیندهایی که باعث ایجاد نقدینگی می‌شود پرداخته و آنها را کنترل کرد. کسری بودجه و بدهی بانک‌ها به بانک مرکزی مسائلی هستند که می‌توانند باعث ایجاد نقدینگی شوند.
این کارشناس مسائل اقتصادی با بیان این‌که برای مواجهه با مساله نقدینگی باید برنامه‌ای بلندمدت داشت، ادامه داد: اقداماتی مانند افزایش سود سپرده‌های بانکی تنها در کوتاه‌مدت می‌تواند باعث کنترل حجم نقدینگی شود، اما در بلندمدت باید چاره‌ای اساسی برای این مساله اندیشیده شود.
در زمانی که تورم در چنین ابعادی ایجاد می‌شود، تمام دغدغه سرمایه‌داران به حفظ ارزش سرمایه‌شان معطوف می‌شود که به همین خاطر هم سرمایه‌ها به سمت بازار کالاهای سرمایه‌ای مانند طلا، سکه و حتی دلار می رود. با این حال اما اگر این بازارها کفاف سرمایه‌های در گردش را ندهند، آنگاه بازارهای کالایی هم تحت تاثیر قرار خواهند گرفت. از این جهت است که انبارهای احتکار کالا به مساله‌ای جدی برای کشور تبدیل شده است.
در همین راستا محمود باغجری، استاد دانشگاه شهید بهشتی،  هم با بیان اینکه علت جهش قیمت دلار از گستره مسائل اقتصادی بیرون است، معتقد است: واقعیت این است که حالا این مسائل سیاسی هستند که به قیمت ارز جهت می‌دهند. بخشی از علل افزایش قیمت دلار که حالا از مرز ۱۵ هزار تومان هم عبور کرده است به خاطر مسائل روانی است. در حالت عادی و تحت شرایط اقتصادی دلار نهایتا تا ۸ یا ۹ هزار تومان و یورو تا ۱۰ هزار تومان ارزش دارند. 


نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار
پرطرفدارترین عناوین