به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛هوشنگ فلاحتیان تصریح کرد: با استفاده بند ق بودجه سال جاری درصددیم تا ابتدا لامپهای موجود در معابر را تبدیل به LED کنیم.
وی با تاکید بر اینکه پوششهای بسیاری برای توسعه مصرف لامپهای LED با توجه به کاهش مصرف برق در این تکنولوژی صورت گرفته و میگیرد، گفت: امیدواریم در مرحلهی اول تعویض لامپهای معابر اجرایی شود. در عین حال اکنون استقبال خوبی در خانوادهها برای استفاده از این نوع لامپها صورت گرفته است.
معاون وزیر نیرو در امور برق و انرژی با تاکید بر اینکه تلاش میشود در ساختمانهای جدید از لامپهای LED استفاده شود، این مساله را نکتهی حائز اهمیت خواند و گفت: وزارت نیرو نیز از این روند استقبال میکند.
فلاحتیان همچنین تاکید کرد: کاربرد لامپهای LED با توجه به طول عمر مناسبی که دارند و هزینه برق مصرفی را نسبت به لامپهای رشتهای کاهش میدهند، در درازمدت یک امر اقتصادی است.
صرفهجویی 4430 گیگاوات ساعت برق با بکارگیری لامپهای کم مصرف و LED
به گزارش ایسنا، سابقه استفاده از لامپ کم مصرف یارانهای در ایران به سال 1379 برمی گردد. این طرح تا پیش از سال 1385 توسط شرکت توانیر و برخی شرکت های توزیع دنبال شده و در آن سال به سازمان بهرهوری انرژی ایران (سابا) ابلاغ شد و هدایت و اجرای فعالیت های تعریف شده در طرح، توسط این سازمان ادامه یافت. شرکت توانیر به عنوان متولی طرح توسعه استفاده از لامپ کم مصرف درکشور، طی یک دوره 10 ساله (سال های 1379 تا 1388) موفق به توزیع حدود 108 میلیون شعله لامپ کم مصرف یارانه ای توسط سازمان ها و شرکت های زیرمجموعه خود شد و بیش از 93 میلیون شعله از لامپ های فوق در طی سال های 1387 و 1388 توزیع شد.
از سال 1389 تاکنون، فعالیت اصلی طرح بر اجرای پروژه اصلاح سیستم روشنایی معابر در محدوده شرکت های توزیع نیروی برق بوده است که مجموعاً بیش از 260 هزار دستگاه چراغ با رویکرد حذف چراغهای پهن تاب و بخار جیوه و کاهش توان چراغهای بخار سدیم با حفظ استانداردهای لازم در روشنایی معابر جایگزین شده و موجب کاهش حدود 20 مگاوات در توان و حدود 80 گیگاواتساعت در انرژی مصرفی کشور شد. تدوین استانداردها و اجرای پروژه های پایلوت با استفاده از منابع نوری نوین نظیر LED نیز در این سالها انجام شده است.
اقداماتی نظیر بازرسی و نظارت بر تهیه و توزیع لامپهای کم مصرف با بهره گیری از خدمات مشاوران و استفاده از آزمایشگاه های مجهز، آموزش و آگاه سازی مردم از طریق تبلیغات به منظور استفاده از لامپ های کم مصرف، انجام پروژه های مطالعاتی در خصوص بهینه سازی سیستم های روشنایی و انواع منابع نوری و آلودگی نوری و ...، تشکیل کارگروه LED سابا و تدوین مشخصات فنی مربوطه توسط این سازمان، تدوین دستورالعملهای مختلف روشنایی معابر و ... نیز توسط این سازمان در قالب طرح مورد اشاره انجام شده است.
با استناد به موافقتنامه طرح لامپ، دستیابی به کاهش 1400 مگاوات توان پیش بینی شده بود که با انجام اقدامات فوق ضمن تحقق اهداف تعیین شده، مجموعاً 2013 مگاوات در توان معادل حداقل 4430 گیگاوات ساعت در مصرف انرژی صرفه جویی شد.
انتهای پیام/