سیدحمید کلانتری در دومین جشنواره بهره وری و بهبود فضای کسب و کار اظهار کرد: علیرغم هدف ارزشمندی که در برنامه چهارم و پنجم توسعه برای سهم بهره وری در نرخ رشد اقتصادی پیش بینی و مقرر شده بود که یک سوم نرخ رشد از محل بهره وری حاصل شود در سالهای پایانی دولت دهم شاهد پایین آمدن نرخ رشد بودیم. به نحوی که نه تنها رشد مثبتی به دست نیامد بلکه بهره وری هم متاثر از این شرایط جایگاه مطلوبی نداشت.
وی افزود: در سالهای قبل از آن پیشبینی رشد یک درصد و یک و نیم درصد را برای بهره وری سرمایه و نیروی کار در حوزه اقتصاد داشتیم ولی رسیدن به رشد میانگین دو و نیم درصد برای بهره وری کل هدفی است که فاصله زیادی با آن داریم.
کلانتری ابراز امیدواری کرد: با توجه ویژهای که در سیاستهای ابلاغی مقام معظم رهبری در حوزه علم و دانش شرکتهای دانش بنیان و اقتصاد مقاومتی وجود دارد، همچنین رشد دانش و تخصص در کشور و نگاه دولت تدبیر و امید مقوله بهره وری در ایران توسعه یابد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی خاطرنشان کرد: اگر به فضای کسب و کار و بهره وری به صورت مشترک نگریسته شود عاملی که سبب شده تا شاهد بهره وری نباشیم بحث مدیریت است. ما به دانش مدیریت هیچ اعتقادی نداریم و در جایی که به دانش مدیریت توجه کردهایم رشد بهره وری حاصل شده است.
به گفته وی، وجه اشتراک بهبود فضای کسب و کار و بهره وری سرمایه اجتماعی است. سرمایهای که زیرساخت رفتارها، احترامها، راستگویی و فرهنگ اقتصاد در جامعه است.
کلانتری گفت: انجمن بهره وری می تواند مشکلات و بیماریهای سازمانها و بنگاهها را شناسایی کند و برای رفع آن راهکار ارائه بدهد.
معاون امور تعاون وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی در عین حال از ثبات، هماهنگی و پویایی به عنوان سه عامل موثر در فضای کسب و کار نام برد و خاطرنشان کرد: اگر در حوزه قوانین، هماهنگی، در سیاست گذاری و برنامهها جدیت عمل در اجرا یکپارچگی، در مدیریتها نظارت و در بنگاه ها پویایی بوجود آید بهره وری و رشد آن اتفاق می افتد.