وی افزود:در دو ماه گذشته نرخ دلار از 15 هزار تومان به 13 هزار تومان کاهش یافته است و این به معنی افت 20 درصدی نرخ ارز است پس بنابراین انتظاری که از بازار مسکن وجود دارد این است که مسکن هم نرخ خود را معقول کند و کاهش دهد.
کیانپور با اشاره به اینکه مسکن کشش رشد قیمت ندارد اظهار داشت:برای مسکن باید یک پکیج تعریف شود و نمی توان تنها با عنوان اینکه مسکن نخرید تا قیمت کاهش یابد به اهداف خود برسیم.
عضو کمیسیون عمران مجلس با اشاره به کاهش ۶۰ درصدی معاملات مسکن در چند ماه اخیر گفت: افزایش قیمتها و ورود بازار مسکن به رکود تورمی موجب کاهش معاملات مسکن شده است و اینها نشان میدهد که بازار، کشش افزایش قیمت را ندارد.
وی افزود: وزیر راه و شهرسازی برای کاهش التهابات بازار مسکن، مردم را به عدم خرید ملک در شرایط کنونی دعوت میکند که به نظر میرسد این مسئله در کوتاه مدت میتواند از تقاضاها بکاهد، البته این اقدام راهکار قطعی نیست، بلکه دولت باید به دنبال اجرای سیاستها و برنامههایش باشد.
به گفته وی، بازار مسکن در یک سال و نیم گذشته دچار تورم و افزایش قیمت شد به طوری که بر اساس آمارها قیمت ملک در این مدت بیش از ۱۲۰ درصد افزایش داشته است.
نماینده مردم دورود و ازنا در مجلس شورای اسلامی پیشتر گفته بود که به طور حتم افزایش قیمت مسکن دلایل مختلفی دارد که فعالیت دلالان و سوداگران و نبود قوانین مالیاتی به ویژه مالیات بر خانههای خالی و مالیات بر عایدی سرمایه بخشی از این عوامل و دلایل است، اما تمام مسائل در بستر کمبود مسکن رخ میدهد.
وی ادامه داد: زمانی که میان عرضه و تقاضای مسکن تعادل وجود داشته باشد، عوامل و شاخصهای موجود در بازار کمتر اثرگذار خواهند بود، اما وقتی چرخه خرید و فروش نامتعادل شود و تقاضا از عرضه پیش گیرد، کوچکترین مسائل اثری چند برابری پیدا میکنند.