کد خبر: ۷۹۳۸۹
تاریخ انتشار: ۰۸ مرداد ۱۳۹۸ - ۲۰:۵۴
هر روز اخبار مهمی در رسانه ها در حوزه های مختلف منتشر می شود. بعضاً این اخبار توسط خبرگزاری ها و رسانه ها مورد توجه قرار می گیرد و تحلیل می شود اما ممکن است برخی از اخبار چندان دیده نشود. الف در نظر دارد بسته خبری ویژه ای را منتشر نماید که اخبار مهم آن روز به صورت خلاصه جمع آوری شده و مخاطبان می توانند برای اطلاع کامل تر درباره آن موضوع به اصل خبر مراجعه کنند.

کنایه زیدآبادی به بهزاد نبوی

احمد زیدآبادی، روزنامه‌نگار اصلاح‌طلب در یادداشتی با عنوان «بهزاد نبوی و طرف مقابل!» در کانا تلگرامی خود نوشت: «بهزاد نبوی گفته است: "طرف مقابل از خدا می‌خواهد که ما در انتخابات شرکت نکنیم"! به نظرم ادعای آقای نبوی به راحتی قابل ابطال یا اثبات است از این طریق که ایشان برای آزمون، اعلام کند که در انتخابات شرکت نمی‌کند و سپس در انتظار واکنش "طرف مقابل" بنشیند!

اگر تحسین‌اش کردند که قاعدتاً حق با وی است، اما اگر تا سطح برخورد تهدیدش کردند، در آن صورت اندک تجدید نظری در آراءاش کند، پر بدک نخواهد بود!»

***

مخالفت رهبری با دولت پنهان

عزت‌الله ضرغامی، رئیس اسبق صدا و سیما در گفت‌وگو با سازندگی درباره دولت پنهان گفت: «تعدادی از اعضای خبرگان در همان جلسه به رهبری پیشنهاد دادند نهادهای زیرمجموعه ایشان بخشی از وظایف دولت را بر عهده بگیرند. یعنی آنها دیدند کشور اداره نمی شود؛ گفتند حالا که اداره نمی شود، یک دولت پنهانی شکل بگیرد، نهادهای زیر نظر رهبری از جمله بنیاد مستضعفان و ستاد اجرایی فرمان امام و... بیایند و کارهای اقتصادی دولت را بر عهده بگیرند. البته قبلا من در گفت و گویی به این دو نهاد اشاره کرده بودم ولی طوری انعکاس دادند که انگار رؤسای سازمان های اقتصادی پیش رهبری رفتند و گفتند بگذارید ما کشور را اداره کنیم. خیر؛ تعدادی از اعضای خبرگان این را از رهبری درخواست کردند و رهبری مخالفت کردند. دولت مشکلاتی دارد. در حوزه هایی اصلا احساس می کنیم رهاست...

با این حال رهبری خیلی از دولت حمایت می کنند. رهبری روی صلاحدیدهای دیگری از دولت حمایت می کنند. در همین ماجرا آقای سعیدی کیا و رئیس ستاد اجرایی امام، گله من را به دفتر رهبری بردند که ضرغامی طوری حرف زده که گویی ما آمده ایم و گفته ایم اختیار کار دولت را به ما بدهید. واقعیت این است که آنها نگفتند بلکه در جلسه خبرگان این موضوع بوده است. رهبری هم خیلی جدی فرموده بودند به هیچ وجه؛ فرمانده کار اقتصادی، دولت است. همه چیز دست دولت است. دولت باید مدیریت کند، دولت باید سیاست گذاری کند. دستگاه های دیگر حاکمیتی همه در خدمت دولت باید کار کنند. اصلا نمی شود مسئولیت را از دولت گرفت.»

***

توضیح ظریف درباره نامه به رهبری در شکایت از گاندو

به گزارش خانه ملت، محمدجواد ظریف درباره محتوای پاسخ رهبری به نامه خود در خصوص سریال گاندو گفت: رهبری همیشه به من محبت داشتند و من وامدار محبت ایشان هستم، این محبت همچنان ادامه دارد و اگر محبت‌های ایشان نبود، برخی اتفاقاتی که در بعضی جاها می‌افتد، امکان تحمل را از بین می‌برد.

وزیر امور خارجه در پاسخ به این سوال که آیا در برابر انتقادات دل‌نازک شدید، گفت: خیر، اصلا دل‌نازک نشدم؛ اتفاقا در برابر انتقادات بسیار شکیبا هستم و هیچ مشکلی با انتقاد ندارم.

ظریف تاکید کرد: انتقاد با تخریب، توهین و افترا فرق بسیار دارد و امیدوارم این بلیه از جامعه ما برداشته شود و به دنبال توهین و تخریب شخصیت افراد نباشیم.

***

شکایت شورای عالی امنیت ملی از دو نماینده رد شد

محمدجواد جمالی‌نوبندگانی، سخنگوی هیات نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس در گفت‌وگو با خانه‌ملت، در توضیح جلسه سه شنبه هیئت نظارت بر رفتار نمایندگان مجلس شورای اسلامی، گفت: در ابتدای نشست آقای الیاس حضرتی نماینده مردم تهران ضمن حضور در جلسه درباره شکایت مطرح شده از سوی شورای عالی امنیت ملی از ایشان توضیح داد، شکایت ناظر بر مطرح کردن موضوع "مذاکره با آمریکا ممنوع است" بود اما آقای حضرتی  در صحبت‌هایش به مذاکرات زمان جنگ اشاره کرد.

نماینده مردم فسا در مجلس شورای اسلامی، افزود: آقای حضرتی توضیح داد که منظورش مذاکره با مقامات آمریکا و شخص ترامپ نبود بلکه تاکید کرد همان طور که در دوران دفاع مقدس گروه‌هایی را برای تبیین نظرات جمهوری اسلامی می‌فرستادیم، پیشنهاد دادم اکنون هم برای کمک به دیپلماسی و وزارت خارجه این کار صورت گیرد. با این کار آقای ظریف تنها نمی‌ماند و این افراد در راستای منافع ملی نظام می‌توانند به دستگاه دیپلماسی کمک کنند. با توجه به این اظهارات در نهایت هئیت نظارت صحبت‌های آقای حضرتی را خلاف وظایف نمایندگی تشخیص نداد.

جمالی نوبندگانی در ادامه یادآور شد: در این جلسه آقای فلاحت پیشه نماینده اسلام آباد هم حضور پیدا کرد،  شکایتی هم از سوی شورای عالی امنیت ملی از ایشان به دلیل طرح موضوع "ایجاد میز مدیریت تنش در قطر یا عراق با هدف کاهش تنش" مطرح شد.

وی ادامه داد: فلاحت پیشه در پاسخ تاکید کرد که نظرش مذاکره نبوده بلکه از آن جا که آمریکا و برخی طرف‌های منطقه‌ای تنش‌هایی را در منطقه ایجاد کرده و به آن دامن می‌زنند، پیشنهاد ایجاد کاهش میز تنش را داده است که این به معنای مقابله با سیاست‌های اعلامی نیست. در نهایت هیئت نظارت صحبت‌های آقای فلاحت پیشه را خلاف وظایف نمایندگی تشخیص نداد.

بیشتر بخوانید:

توضیحات درباره اظهارات حضرتی و فلاحت‌پیشه درخصوص مذاکرات

***

صدور احکام پرونده نجفی و هادی رضوی

غلامحسین اسماعیلی، سخنگوی قوه قضائیه در نشست خبری خود با خبرنگاران توضیحاتی را در رابطه با حکم صادره برای محمدهادی رضوی و قتل میترا استاد توسط محمدعلی نجفی ارائه داد. به گفته وی طبق حکم دادگاه رضوی به تحمل ۲۰ سال حبس و ۷۴ ضربه شلاق محکوم شده است. اتهام رضوی، مشارکت در اخلال عمده در نظام اقتصادی کشور بود.

اسماعیلی در خصوص آخرین وضعیت پرونده محمدعلی نجفی، گفت: حکم محمدعلی نجفی به تازگی صادر شده است. وی ادامه داد: این فرد به قصاص محکوم شده، رای پرونده صادر شده و امروز به وکلا ابلاغ شده است در کیفرخواست سه عنوان اتهامی ایراد صدمه و قتل عمد و نگهداری اسلحه غیر مجاز مطرح بود.

اسماعیلی گفت: دادگاه قتل عمد را محرز دانسته است و حکم به قصاص صادر شده است. در مورد ایراد صدمه غیر موثر در قتل دادگاه رای برائت صادر کرده است. سخنگوی دستگاه قضایی افزود: ایشان در ارتباط با نگهداری اسلحه غیرمجاز به دو سال حبس محکوم شدند. حکم غیرقطعی و قابل فرجام خواهی در دیوان عالی کشور است.

بیشتر بخوانید:

مشروح نشست خبری سخنگوی قوه قضائیه

***

حمایت یک اصلاح‌طلب از سیاست ایران در جنگ سوریه

احمد شیرزاد، نماینده مجلس ششم و فعال سیاسی اصلاح‌طلب در گفت‌وگو با شرق درباره مذاکره با ترامپ در شرایط کنونی گفت: «به نظرم نفس مذاکره نه قبیح است و نه ممدوح. اگر مذاکره منافع ما را تأمین کند، خوب است؛ اما ‌اگر باعث تهدید ملی شود، بد است. الان با آقای ترامپ با این ویژگی‌هایش مذاکره‌کردن یعنی پذیرفتن تحقیر ملی و عوامل ایرانی اگر آنها صدها امتیاز هم به ما بدهند، نمی‌پذیرند. من نمی‌توانم در مقابل حس تحقیری که ایجاد می‌شود، مذاکره‌‌کننده را ببخشم و به‌عنوان یک ایرانی می‌گویم تا این آدم این‌طور صحبت می‌کند، هرگز با او صحبت نکنید؛ مگر اینکه محترمانه صحبت کند و به تعهداتی که امضا کرده‌اند، پایبند باشند. ما با شخص دشمنی نداریم؛ اما اینکه او ما را تحقیر کند، بدون اینکه هیچ پیشنهاد سیاسی خاصی داشته باشد و فقط بگوید شما را تحت فشار می‌گذارم تا مذاکره کنید، اصلا این میز مذاکره تعریف نشده است و یعنی بیایید ابراز تسلیم کنید.» 

شیرزاد در ادامه درباره احتمال رخ‌دادن جنگ با اشاره به پیروزی ایران در جنگ سوریه گفت: «درباره رخ‌دادن یا ندادن جنگ هم باید نشان دهیم که ما اهل جنگ نیستیم. مقامات سیاسی و رفتارهای رسانه‌ای باید به‌گونه‌ای باشد که نشان دهیم ملتی نیستیم که دنبال جنگ باشیم؛ در‌عین‌حال نشان دهیم از جنگ نیز نمی‌ترسیم. اگر سر سوزنی نشان دهیم جنگ نقطه ضعف ماست، قطعا ما را تحت فشار قرار می‌دهند و امتیازات بسیار نابجا خواهند خواست. به نظرم در دو، سه سال اخیر خیلی خوب مدیریت شده‌ایم و در صحنه سیاست خارجی مجموعه نظام خوب مدیریت کرده است و برده‌ایم. در سوریه همه آمدند باختند؛ اما ما بردیم. اینکه بعضی‌ افراد تصور می‌کنند در سوریه برای‌مان مشکل ایجاد شد، باید سؤال ‌کنیم از کشورهای منطقه چه کسی به سوریه نرفت؟ هر کسی می‌توانست، به‌نوعی رفت؛ اما همه‌شان بازنده بودند و ما درست بازی کردیم. به هر جهت مدیریت در صحنه سیاسی کشور از این نظر قابل افتخار است؛ اما از این به بعد هم مهم است و اوضاع خطیری است. کسانی که در حاکمیت هستند، اگر از تمام عقلا استفاده کنند، قطعا بیشتر برنده هستند»

***

عبدی: شورای نگهبان هم تابع قانون باشد

مدتی پیش، عباسعلی کدخدایی، سخنگوی شورای نگهبان در توییتی نوشت: «راهکار برگزاری انتخابات با مشارکت فراگیر تبعیت از قانون است نه فرافکنی و باج‌گیری با اتهام زدن به نهادهای قانون اساسی.»

عباس عبدی درباره اظهارنظر کدخدایی با بیان اینکه در حاکمیت قانون مخاطب اصلی مردم نیستند بلکه نهادهای حکومتی از جمله شورای نگهبان و اتفاقا همین آقای سخنگو است، به خبرآنلاین گفت: واقع امر آن است که اظهارات آقای کدخدایی نوعی نعل وارونه زدن است که شاهد آن هستیم زیرا اصلی‌ترین خواست منتقدان این شورا اجرای غیرسلیقه‌ای قانون است. مگر تا حالا مردم غیر از تبعیت از تصمیمات شورای نگهبان کار دیگری کرده‌اند یا توانسته‌اند بکنند؟ اگر این تبعیت مشکل را حل می‌کرد تا حالا حل کرده بود و به وضع این مجالس دچار نمی‌شدیم. پس مشکل در فقدان حاکمیت قانون است که ضمیر و مخاطب آن مردم نیستند.

عبدی با بیان اینکه یک عمل قانونی در عرف حقوقدانان به وضوح قانونی شناخته می شود حتی اگر مخالف آن باشند می‌فهمند که قانونی است، افزود: اگر شورای نگهبان تا به حال در همه تصمیماتش قانونی رفتار می‌کرد در این صورت حقوقدانان معتبر از آن دفاع می‌کردند و نیز کار به اتهام زنی نمی رسید، مگر می‌شود کسی و نهادی رفتار قانونی داشته باشند و مورد اتهام افکار عمومی واقع شود؟ بر فرض هم بشود با دفاع حقوقی می‌توان رفع اتهام کرد. مرجعی که قانونی رفتار می‌کند به صورت کاملا شفاف از خود دفاع کرده و مستندات را با ریز جزئیات ارائه می‌دهد و دلیلی بر مورد اتهام واقع شدن آن وجود ندارد.

این فعال سیاسی اصلاح طلب تاکید کرد: تمام اعتراض‌ها به شورای نگهبان معطوف به این است که چرا رفتار آنان بیش از این که بر طبق نص قانون باشد مبتنی بر استنباط های سلیقه‌ای است که توان دفاع حقوقی از آن را ندارند. به عنوان یک نمونه هنگامی که افراد را یکی در میان رد و تایید صلاحیت می‌کنند چه نامی بر این رفتارها باید گذاشت؟

***

سیلوهای کشور را واگذار نکنید

خراسان نوشت: یک مقام مهم اقتصادی در گزارش خود خطاب به تعدادی از اعضای کابینه، با تشریح مشکلات و تبعات واگذاری سیلوهای گندم به بخش خصوصی در شرایط فعلی، خواستار تاخیر در اجرای این موضوع به مدت حداقل یک سال شده و تاکید کرده است واگذاری سیلوها به ویژه سیلوهای استراتژیک با ظرفیت بالای ۲۰ هزار تن برای ذخیره سازی کالای استراتژیک وظایف محوله به تعدادی از نهادهای دولتی را دچار مشکل خواهد کرد که بر این اساس، پیشنهاد می شود خروج این سیلوهای استراتژیک از لیست واگذاری موضوع اصل ۴۰ با تقاضای مشترک وزیر کشور و جهاد کشاورزی، در دولت تصویب شود.

نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار