کد خبر: ۷۹۵۶
تاریخ انتشار: ۲۱ دی ۱۳۹۳ - ۱۱:۱۱
با توجه به کاهش قیمت نفت و ضرورت جایگزینی راهکارهایی برای درآمدزایی دولت برای جبران کسری بودجه احتمالی در سال آینده باید گزینه هایی برای افزایش صادرات غیرنفتی مورد بررسی قرار گیرد که به دلیل کاهش درآمدهای ناشی از نفت مجبور به کاهش بودجه های عمرانی نشویم.برای افزایش منابع باید درآمدهایی جایگزین شوند. در این زمینه امیدواریم استفاده از درآمد تولیدات جدید در حوز‌ه‌های پتروشیمی و صنایع وابسته به نفت از فروردین وارد صحنه شود تا بتوانیم به عنوان درآمدهای جایگزین به آنها نگاه کنیم.
تعدادی از پروژه‌های سرمایه گذاری شده در عسلویه در سال آتی به نتیجه می رسد که درآمدهای حاصل از آن سرمایه‌گذاری ها می تواند کمک زیادی در این زمینه به ما کند و اگر از ابتدای سال، امکان صادر شدن محصولات آن‌ها فراهم شود درآمدزایی خوبی خواهند داشت.یکی از راهکارهای مهم در این زمینه استفاده از درآمدهای حاصل از صادرات غیر نفتی است. حدود 100 میلیارد دلار ارز منجمد شده در کشورهایی مثل کره، هند و ژاپن داریم که باید راهی برای میعانی کردن آن ها پیدا کنیم. چون نمی توانیم از آن ها به سرعت استفاده کنیم ولی این ارزها برای دولت است که می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
استفاده از راهکاهای دیگر در ارتباط با سیستم های تجارت تهاتری نیز در راستای افزایش صادرات غیر نفتی موثر است و یکی از راهکارها برای افزایش درآمد دولت بحث افزایش درآمدهای مالیاتی است. لازمه این امر فراهم کردن زمینه نشاط اقتصادی است تا مردم فعالیت‌های اقتصادی انجام دهند و کسب درآمد کنند و از این درآمد، مالیات به دولت بپردازند. در راستای افزایش صادرات کالاهای غیر نفتی دولت باید خیلی از مسئولیت‌هایش را به بخش غیر دولتی واگذار کند. مساله نرخ ارز و نفت در بودجه 94 یکی از مشکلات اساسی آن است، نسبت درآمدهای نفتی و نرخ آن در بودجه امسال مشکلی ندارد ولی در بودجه سال آینده با مشکل مواجه خواهیم شد.کاهش نرخ ارز، درآمد صادراتی را کم می‌کند که از این لحاظ مطلوب نیست اما برای وارد‌کنندگان منفعت بیشتری دارد زیرا ریال کمتری می‌پردازند. از طرف دیگر بالا‌ رفتن نرخ ارز برای دولت مطلوب‌تر است زیرا درآمد ریالی بیشتری از فروش نفت کسب می‌کند.
در شاخه کم کردن هزینه‌ها در ساختار دولت باید عوض شود چون دولت 94 غیر از دولت 64 است و بقیه امور را باید به تشکل ها و بخش خصوصی بسپارند؛ به دولتی نیاز داریم که وظایف حاکمیتی و نظارتی خود را به خوبی انجام دهد و در اجراییات دخالت نکند.با توجه به نگاه درون‌زای برون نگری که در اقتصاد مقاومتی مطرح است در بخش برون‌نگری باید صادرات را توسعه داد. اتاق بازرگانی به دلیل تنوع در حوزه‌های مختلف صنعت، معدن و کشاورزی فضای بسیار بزرگی را در حوزه‌های صادراتی دارد البته مساله‌ رشد صادرات الزاماتی دارد که شامل مسائل بین‌المللی، داخلی و همت و توجه دست‌اندرکاران می‌شود.
* یحیی آل اسحاق- رییس اتاق بازرگانی تهران
نام:
ایمیل:
* نظر:
آخرین اخبار