بر این اساس، میزان صادرات برق از ابتدای سال تا تاریخ پنجم دی ماه 1393 نسبت به زمان مشابه در سال گذشته 9 درصد رشد منفی داشته و در مجموع 7614 میلیون کیلووات ساعت انرژی ارسال شده است؛ میزان صادرات برق از ابتدای سال تا روز دوازدهم دی ماه به میزان 7763 میلیون کیلووات ساعت رسید که نسبت به زمان مشابه در دوره گذشته بیانگر 11 درصد رشد منفی است و اکنون نیز شاهد کاهش انرژی ارسال شده با 12 درصد رشد منفی تا 10 روز گذشته هستیم.
اما وضعیت واردات به گونهای دیگر است به طوری که میزان انرژی دریافت شده در سال جاری نسبت به سال گذشته در روزهای مختلف رشد یک تا دو درصد را نشان میدهد و براساس آخرین آمار اعلام شده 3107 میلیون کیلووات ساعت با دو درصد رشد نسبت به زمان مشابه از ابتدای سال تا نوزدهم دی ماه واردات برق داشتهایم.
با وجود اظهارنظر مسوولان مختلف از وزیر تا معاونان وی در وزارت نیرو، انتظار می رود که حجم صادرات برق با کاهش دمای هوا نسبت به تابستان افزایش پیدا کند اما نه تنها این حجم افزایش پیدا نکرد بلکه با وجود کاهش منطقی مصرف برق نسبت به تابستان می بینیم که رشد منفی صادرات در ماههای اخیر همواره بیشتر شده است.
هنگام بررسی علل کاهش صادرات از یک طرف با کاهش ایجاد ظرفیتهای جدید نیروگاهی مواجه شدیم و از یک سو نیز مساله تعمیر نیروگاهها در فصل سرما مطرح است اما با این وجود محدودیت ظرفیت تولید مربوط به فصل تابستان است و با توجه به افزایش ظرفیت تولید نسبت به سال گذشته، تعمیر نیروگاهها نیز توجیه کننده کاهش میزان صادرات نیست.
در پیگیریهایی که صورت گرفت مشخص شد تصرف یکی از خطوط انتقال برق در عراق یکی از عللی است که باعث کاهش صادرات برق به عراق شده است.
اما در شرایط کنونی به نظر می رسد صنعت برق با وجود حفظ ظاهر در باطن با مشکلات جدیتری مواجه است که شاید مساله اقتصاد برق یکی از موانع و شاید بهتر باشد بگوییم تهدیدهای جدی صنعت محسوب میشود که باید به آن توجه ویژهای کرد.