به گزارش
تجارت آنلاین به نفل از ایسنا؛سیدرضا موسوی گفت: آغاز پژوهشهای ما به پنج سال پیش برمیگردد که در دوره سربازی خود به فعالیت در کارگاهی پرداختم که هنگام کار در این کارگاه با مشکل بزرگی مواجه شدم.
وی افزود: در طی کار در این کارگاه متوجه شدم در فضای استان علاوه بر سرب و روی، آلایندههایی در هوا و محیط زیست وجود داشت که کارگران نیز به شدت آلوده و مسموم شده بودند، لذا به فکر ارائه راهکارهایی برای حذف این آلایندهها افتادیم.
این مدرس دانشگاه خاطرنشان کرد: مطالعات خود را برای حذف آلایندههای سولفات مس آغاز کردیم، چرا که در این زمینه در ایران مطالعات کمی بود و روشهای سنتی ادامه داشت و روشها به گونهای بود که ترکیبات NOX که تخریبکننده و اکسیدکننده است تولید میشد، لذا دندانها و ریه کارگران دچار پوسیدگی شده بود.
وی اظهار کرد: در جریان مطالعات پژوهشگران نیز به این مواد مسموم شدند، ولی طی سه سال کار طاقتفرسا در کارگاهی در منطقه دیزجآباد تحقیقات نتیجه داد. گازهای مضر حذف و وارد فیلد جدیدی از کار شدیم تا برای افزایش سرعت واکنشها مطالعات جدیدی انجام شود که نتیجه کار ثبت پنج اختراع بود.
وی یادآور شد: در فرآیند جدید به دست آمده محصولاتی مانند اکسیدمس 1، اکسیدمس 2، کلریدمس و ... نیز تولید میشود و دمای بالا و اسیدنیتریک در آن حذف شده است و محیطی ایمن و به دور از آلودگی تامین میشود.
این پژوهشگر در هفته پژوهش به عنوان پژوهشگر برتر معرفی شد.
انتهای پیام/