ضرورت راهاندازی مسیر زمینی عراق و سوریه
رئیس اتاق مشترک بازرگانی ایران و سوریه گفت: بر اساس توافقنامه ای که بین سازمان توسعه تجارت ایران، اتاق های بازرگانی و وزارت امور خارجه وجود دارد، تمرکز صادرات بر روی کشورهای هدف شامل کشورهای همسایه ، عضو اوراسیا، کشور های و همچنین چین و روسیه است.
به گزارش ایلنا، کیوان کاشفی با اشاره به اینکه هر کدام از سازمانهای گفته شده باید مسئولیت و وظایف خود را به منظور ساماندهی در توسعه صادرات غیر نفتی به کشور های هدف به ویژه 16 کشور مشخص متمرکز کنند، افزود: دلیل محدود کردن کشورهای هدف صادراتی این است که بتوانیم برای هر کدام از آنها الگو و هدف گذاری مناسبی را داشته باشیم.
مقررات صادرات و واردات درحال بررسی است
قائم مقام وزیر صمت در امور بازرگانی بیان کرد: موسسه در حال بررسی قانون مقررات صادرات و واردات فعلی (مصوب 1372) و تغییراتی در جهت جمله از تولید و توسعه صادرات غیرنفتی است. به نقل از وزارت صمت، حسین مدرس خیابانی در نشست با مدیران پژوهشی موسسه مطالعات و پژوهشهای بازرگانی با تأکید بر توجه به حوزه پژوهشگران خطاب به اعضای جلسه، تصریح کرد: پژوهشهای بازرگانی با در نظر گرفتن نقطه نظرات مدیران حوزه اجرایی، دستگاهها و مجموعههای دولتی درون و برون وزارتخانه، اصناف، تشکلها، اتحادیهها و بخش های تولیدی باشد و این حوزهها را نیز در مطالعات و پژوهشهای خود وارد و دخیل کنید تا مطالعات و پژوهشها در تعامل با حوزه اجرا رقم بخورد.
ترانزیت افغانستان را ارزانتر انجام میدهیم
مدیرکل بنادر و دریانوردی سیستان و بلوچستان گفت: افغانستان برای ترانزیت هر کانتیتر سه هزار دلار پیش بینی کرده بود که ما آن را با 1860 دلار انجام دادیم. همچین در بازه زمانی 25 تا 30 روزه کالا را در مرز میلک به تاجران افغان تحویل میدهیم. به گزارش ایلنا، بهروز آقایی در نشست خبری با اشاره به تغییرات صورت گرفته در فعالیت بندر چابهار گفت: ما برای این تغییر ماهیت با برخی چالشها روبرو شدیم که برای گذر از آنها نیاز به هماهنگیهای بین استانی و سازمانی است اکنون که بسیاری از محدودیتها برداشته شده امید برای کار کردن و تبدیل چابهار به یک قطب تجاری افزایش پیدا کرده است.
گروه تجارت: سفیر فرانسه در تهران با رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران دیدار کرد. وی در این نشست از برنامهریزیهای فرانسه برای یافتن فرمولی برای حذف تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران خبر داد و گفت: فرانسه همچنان برای به نتیجه رسیدن اینستکس تلاش میکند.
سفیر فرانسه در تهران در ملاقات با رئیس اتاق ایران ضمن اشاره به ادامه گفتوگوها میان ایران و فرانسه، از تلاشهای پاریس برای حذف تحریمها و از سرگیری همکاریهای تجاری با ایران خبر داد.
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران، در این نشست علیرغم انتقاد از کاهش چشمگیر روابط تجاری بین ایران و فرانسه از تلاشهای سازنده و میانجیگری این کشور در جریان آغاز تحریمهای یکجانبه آمریکا علیه ایران قدردانی کرد.
او همچنین به تلاشهای فرانسه در راستای عملیاتی شدن اینستکس اشاره و تأکید کرد: این تلاشها امیدوارکننده بود هرچند متأسفانه راهکارهای ارائه شده در نهایت به مرحله اجرا نرسید. با این وجود بخش خصوصی در سختترین شرایط هم سعی میکند روابط بینالمللی را حفظ کند و به فعالیتهای تجاری خود ادامه دهد.
شافعی اقدامات اتاق مشترک بازرگانی ایران و فرانسه را نیز مورد توجه قرار داد و با اشاره به رابطه صمیمانه و دیرینه این اتاق با فعالان اقتصادی فرانسوی اظهار امیدواری کرد که با استفاده از این ظرفیت، زمینه احیای مناسبات اقتصادی بین دو کشور فراهم شود.
شافعی در ادامه به تفاهمنامهای که بین اتاق ایران و اتاق پاریس در حوزه آموزش و ایجاد آموزشگاه بینالمللی با کمک این کشور در ایران به امضا رسیده اشاره کرد و گفت: در همین رابطه اتاق مشترک ایران و فرانسه نیز در حال پیگیری حضور متخصصان باسابقه فرانسوی در ایران برای برگزاری دورههای آموزشی است. امیدوارم این برنامهها هر چه سریعتر اجرایی شوند.
وی با توجه به موقعیت استراتژیک ایران و دسترسی آن به بازار منطقه، پیشنهاد داد که ایران و فرانسه همکاریهای سهجانبه و یا چندجانبهای برای تولید مشترک انواع محصولات و صادرات آنها به دیگر کشورها، داشته باشند.
رئیس پارلمان بخش خصوصی ایران ابراز امیدواری کرد که سفارت فرانسه در دوره فعالیت سفیر جدید این کشور در تهران، در تقویت مناسبات دوجانبه تسهیلگر باشد.
فیلیپ تیبو، سفیر فرانسه در تهران با تأکید بر اینکه شرکتها و اتاقهای بازرگانی دو کشور باید برای تقویت مناسبات اقتصادی با یکدیگر تلاش کنند و دولتها تنها نقش تسهیل گری دارند، گفت: رابطه ایران و فرانسه در طول تاریخ بسیار فراتر از روابط تجاری بوده و دو طرف با یکدیگر روابط عمیق فرهنگی و انسانی داشتهاند.
وی خروج آمریکا از برجام و فشارهایی که از سوی این کشور به ایران وارد شده را نادرست خواند و افزود: دولت فرانسه در واکنش به این اقدامات آمریکا بارها اعلام کرده که تحریم و اعمال فشار نتیجهبخش نخواهد بود. از زمان خروج آمریکا از برجام تا به امروز، روسای جمهور دو کشور گفتوگوهای مستمر داشتهاند. همه این دیدارها و گفتوگوها در راستای حل مشکل تحریمها و رسیدن به فرمولی برای حذف آنها صورت گرفته است. سفیر فرانسه خاطرنشان کرد: این تلاشها ادامه دارد؛ هرچند مسیر سخت و پیچیدهای در پیش داریم. تیبو در مورد ناامیدی ایجاد شده به دلیل به نتیجه نرسیدن اینستکس گفت: این ناامیدی را به خوبی درک میکنیم اما همچنان در حال تلاش هستیم تا به نتیجه برسیم. باید توجه داشته باشید که ایجاد چنین سیستمی یک اقدام جدید است و پیچیدگیهای زیادی دارد. پیدا کردن سازوکاری که منابع لازم برای فعالیت این سیستم را فراهم کند، کار سادهای نیست و به زمان نیاز دارد.
تیبو افزود: اینستکس یک سیستم تدریجی است؛ نباید انتظار داشت که از همان ابتدا بتواند همه بخشهای را شامل شود.
عضو هیات مدیره منطقه آزاد ازمیر و رئیس اتاق بازرگانی شهر منمن ترکیه گفت: با وجود تحریمهای ظالمانه و سنگین، تلاش میشود تجارت میان ۲ کشور دوست، برادر و همسایه ایران و ترکیه روز به روز توسعه یابد. سوسو ایزیت روز چهارشنبه در دومین نمایشگاه ملی خرما و صنایع وابسته به آن در بندر بوشهر در جمع خبرنگاران افزود: از توسعه و افزایش روابط تاجران دو کشور استقبال میکنیم و در این ارتباط از فعالان اقتصادی ایران دعوت میشود در نمایشگاههای برپا شده در کشور ترکیه حضوری پررنگ داشته باشند.
عضو هیات مدیره منطقه آزاد ازمیر و رئیس اتاق بازرگانی شهر منمن ترکیه ادامه داد: کشورش سعی کرده تجارت با ایران را افزایش دهد و در این ارتباط اتاق ازمیر و منمن سهم عمدهای داشتهاست.
وی افزود: منمن دارای صنایع کشاورزی بزرگی است و یکی از مزیتهای بزرگ آن، منطقه آزاد منمن است که خیلی از کشورها در این منطقه کالا تولید میکنند و به بندر نیز نزدیک است.
وزیر صنعت به برخی اسناد منتشر شده درباره وجود فساد در این وزارتخانه را تکذیب کرد.
«رضا رحمانی» در حاشیه نشست هیات دولت گفت: بخش عمدهای از نیازهای اتحادیه اوراسیا مانند برخی اقلام فولادی، زعفران و فرش، لوازم خانگی، پوشاک و کیف و کفش با رعایت استانداردهای لازم در داخل کشور تولید میشود.
وی همچنین بیان کرد: تاکنون ۹۰ درصد تامین سرمایه در گردش واحدها از طریق منابع بانکی تامین میشد، اما امسال بازار سرمایه را جدی گرفته و میخواهیم از دیگر شیوهها مانند اوراق نیز اقدام به تامین نقدینگی کنیم. رحمانی با بیان اینکه نیاز به نقدینگی واحدها چند برابر شده، این موضوع را دغدغه جدی وزارت صنعت عنوان کرد و گفت: یکی از معاونتها را مسئول کردم با دانشگاهها و افراد نظام بانکی و بورس در ارتباط باشند تا با کمک یکدیگر بتوانیم نقدینگی واحدها را تامین کنیم
معاون علمی و فناوری رییسجمهور که با هدف توسعه همکاریهای علمی، فناورانه و دانشبنیان به چین سفر کرده است، در پیامی خطاب به فعالان فناور چین با اشاره به جهش ایران به سوی گذار از اقتصاد منبع محور و دانشبنیان شدن، این پیشرفتها را زمینهای برای تبادل تجربیات و توسعه همکاریهای بینالمللی با محوریت شرکتهای دانشبنیان دانست.
به گزارش تجارت به نقل از خبرگزاری دانشجویان(ایسنا)، مراسم افتتاح «بیست و یکمین نمایشگاه فناوریهای پیشرفته چین» با حضور مسئولان این کشور در شهر «شنزن» برگزار شد. سورنا ستاری، معاون علمی و فناوری رییس جمهوری کشورمان که در راس این هیات قرار دارد، در این رویداد که از ۲۲ تا ۲۵ آبان ماه در شهر شنزن برپا است، سخنرانی کرد.
گروه صنعت و معدن- کورش شرفشاهی: با توجه به بررسیهای بعمل آمده، تولید و مصرف انواع کاغذ و مقوا رو به افزایش است. در سال 2014 حدود 400 میلیون تن کاغذ و مقوا در سطح جهان تولید شده که آسیا سریع ترین رشد را در تولید داشته و پیش بینی میشود که مصرف جهانی کاغذ تا سال 2025 به 500 میلیون تن برسد. در حالی که تولید جهانی کاغذهای بهداشتی در 10سال گذشته حدود 14درصد افزایش داشته، تولید و مصرف کاغذهای بهداشتی در ایران در 10سال اخیر133درصد افزایش داشته است. با وجودی که واردات کاغذ در سه سال گذشته به شدت کاهش یافته، سرانه مصرف کاغذ چاپ و تحریر در جهان و ایران رو به کاهش است. اگرچه تولید کاغذ روزنامه در سطح جهانی 27 درصد کاهش داشته، اما روند تولید آن درآسیا تقریبا" یکنواخت بوده است. تولید کاغذ روزنامه در ایران در طی 10سال گذشته روند نزولی داشته اما تولید مقوا و کاغذ بسته بندی در جهان حدود 25 درصد افزایش داشته است. در 10سال گذشته در ایران بطور میانگین 780 هزار تن در سال مقوا و کاغذهای بسته بندی مصرف شده است. مصرف کاغذ و مقوای مورد استفاده در کارتن و بسته بندی روند صعودی دارد و در طی 10سال حدودا" 5 برابر شده است. تولید جهانی کاغذ و مقوای مخصوص روند صعودی دارد و اغلب کشورهای جهان خصوصا" کشورهای آسیایی با افزایش قابل توجهی همراه بوده و سرانه مصرف و تولید کاغذهای بسته بندی در کشور رو به کاهش است. آمارها نشان می دهد که سرانه مصرف کاغذهای مخصوص و روند واردات در ایران صعودی بوده و در طی 10سال حدود سه برابر شده است. واردات انواع خمیرکاغذ و آخال نیز افزایش داشته و تامین بخش عمده ای از مواد اولیه کارخانجات را خمیرهای وارداتی تشکیل میدهد. در سال 1395 نزدیک به 300 هزار تن ظرفیت جدید در بخش تولید کاغذ بسته بندی در کشور ایجاد شده است.
تولید400 هزار تن کاغذ در ایران
در همین رابطه مشاور عالی انجمن ورق و کارتن ایران گفت: سالانه 400 هزار تن کاغذ در کشور مصرف می شود و متأسفانه بیش از 90درصد این مقدار به طریق واردات تأمین می شود. نیکزاد با اعلام اینکه ظرفیت اسمی مقوا سالانه 2 میلیون تن است گفت: طبق آمار بین یک میلیون و500الی یک میلیون و800 هزار تن در سال بهره برداری می شود. وی در خصوص اینکه ما از نظر صنعت کاغذ بسیار ضعیف هستیم و به فناوری و سرمایه گذاری نیاز داریم، تاکید کرد: ما در حوزه مقوا در چند سال اخیر رشد بسیار خوبی داشتیم و توانسته ایم 700 الی 900 هزار تن از مصرف یک سری اقلام مقوا را در داخل تولید می کنیم. مشاور عالی انجمن ورق و کارتن ایران با اعلام اینکه این ظرفیت تولید اکنون به یک میلیون و500 هزار تن هم رسیده است گفت: به دلیل تحریم ها هنوز نتوانسته ایم فناوری بعضی اقلام مقوا وارد کنیم. این در حالی است که صنعت کاغذ و مقوا یک صنعت مادر و بالادستی است و اگر مسئولین به این صنعت توجه می کردند، این مشکلات بوجود نمی آمد.
تولید کاغذ صرفه ندارد
در این رابطه روزنامه تجارت با شمس الله شریعت نژاد نماینده تنکابن و عضو کمیسیون کشاورزی مجلس شورای اسلامی گفت وگوکرده است. وی که در اوایل انقلاب عضو جهاد سازندگی بود، به مدت 18 سال در سمت قائم مقام سازمان جنگلهای کشور انجام وظیفه کرد و مدت سه سال سمت مدیرعاملی شرکت نکاچوب مازندران را بر عهده داشت.
وی با اعلام اینکه ما کشوری هستیم که جنگلی به حساب نمی آییم گفت: از 163 میلیون هکتاروسعت کشورمان، ادعا می کنیم که 18 هکتار جنگل داریم، اما جنگلی که ادعا می کنیم، جنگل تعریف شده سازمان جهانی جنگلداری نیست بلکه این تعریف متناسب با کشور خودمان است.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس گفت: جنگل درتعریف جهانی این است که حداقل 10 درصد پوشش داشته باشد. به عبارت بهتر تاج و سایه انداز درخت بر روی زمین 10 درصد باشد. اما ایران در تعریف خود سایه انداز یک درصد را نیز جنگل تعریف کرده است. بنابر این بخش زیادی از فضای سبز کشورمان شامل تعریف جنگل نمی شود.
وی با تاکید بر اینکه میزان جنگلی که بتواند تولید چوب بکند، در کشور ما رقم بسیار پایینی است گفت: کل مساحت جنگلهای شمال کشور که از آن در قالب طرح های جنگلداری چوب برداشت می کردیم، کمتر از یک میلیون هکتار بود. بنابر این ما یک کشور جنگلی نیستیم و به همین دلیل بر حفظ جنگلهای موجود تاکید داریم.
شریعت نژاد با اعلام اینکه توسعه جنگل باید در کشوری صورت بگیرد که امکان توسعه و شرایط آن وجود داشته باشد گفت: اگر امکان توسعه نباشد، هزینه تولید جنگل بسیار بسیار بالا خواهد رفت.بااین وصف یک سری نیازهایی به چوب داریم که برای ساخت مبلمان، درو پنجره سازی، کاغذ روزنامه، کارتن بسته بندی و موارد گوناگون دیگر لازم است که نیازهای روزمره کشور را شامل می شود.
وی با اعلام اینکه بحث تولید کاغذ برای روزنامه، کتاب، دفتر و موارد دیگر نیز از چوب جنگل اهمیت دارد گفت: برنامه ریزان کشور ما از سال 53 به این جمع بندی رسیدند که اولین نیاز ما تولید کاغذی است که کاغذ مصرفی روزنامه و کارتن را تامین کند و از همان سال دو کارخانه چوکا درگیلان و چوب و کاغذ مازندران را در ساری فعال کردند. چوکا زودترراه افتاد اما چوب وکاغذ مازندران در سالهای پایانی دولت سازندگی افتتاح و راه اندازی شد. این دو کارخانه برای ما کاغذ مورد نیاز کارتن و روزنامه را تولید می کرد.
وی با اشاره به فعالیت بخش خصوصی در زمینه تولید کاغذ گفت: تعداد کارخانه هایی که کاغذ کتاب و دفتر تولید می کنند، محدود است و عمده آنها مربوط به بخش خصوصی هستند. کارخانه های چوکا و چوب و کاغذ مازندران مربوط به بخش دولتی بودند که بعدها به بخش های شبهه دولت واگذار شدند. فناوری شرکتهایی مانند کاغذ پارس نیز قدیمی است و اگر از این معضل بگذریم، برای تامین مواد اولیه مشکل دارند.
عمده ترین مشکل تولید کاغذ
شریعت نژاد در پاسخ به اینکه چرا کاغذ در کشور تولید نمی کنیم گفت: عمده ترین مشکل ما برای تولید کاغذ در کشور، تامین مواد اولیه یعنی همان خمیر کاغذ و خرده چوب است. اکنون هم تقاضا داریم که صنایع بروز صنعت کاغذسازی را وارد کشور کنیم، اما وقتی وارد کردیم، تازه اول مشکل است، زیرا باید به دنبال تامین مواد اولیه آن باشیم.
وی با اشاره به اظهارات صاحب نظران گفت: اکنون بحث بر این است که آیا تولید کاغذ در کشور خوب است یا بهتر است کاغذ مورد نیاز کشور را وارد کنیم. اگر بتوانیم مواد اولیه مورد نیاز کاغذ را از خارج وارد کنیم، تولید در داخل چند امتیاز دارد.اول اینکه به نقطه امن تامین کاغذ می رسیم و دوم اینکه اشتغالزایی برای اقتصاد کشور دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس باتاکید براینکه اگر دولت بتواند مسیر تولید کاغذ را هدایت و حمایت کند اتفاق مبارکی برای کشور است گفت: فراموش نکنیم که با همین شرایط موجود و بخشی از چوب داخلی، در کشور محصولاتی مانند ام.دی.اف، نئوپان، فیبر و کاغذ روزنانه تولید می کردیم.
وی با اعلام اینکه اکنون بهره برداری از جنگلهای شمال و همچنین تامین بخشی از چوب مورد نیاز برای کارخانه های کاغذ سازی منتفی شده است گفت: امروزه بخشی از چوب های مورد نیاز از طریق خرده چوب های باغی و بخشی نیز ار طریق قاچاق چوب تامین می شود. البته قاچاق چوب از خارج صورت نمی گرفت، بلکه عده ای دست به تخریب جنگلهای کشور می زدند و به صورت غیر قانونی چوب را منتقل می کردند.
شریعت نژاد با تاکید بر اینکه اگر بخواهیم روی تولید کاغذ سرمایه گذاری کنیم و کارخانه های مدرنی داشته باشیم که بتوانند نیاز کاغذ کشور را تامین کنند، باید مواد اولیه آن را از خارج وارد کنیم گفت: اکنون کشورهایی مانند نروژ، سوئد، کانادا و کشورهای اسکاندیناوی از مهمترین کشورهای جنگلی دنیا هستند و به همین دلیل کاغذ را به صورت فراوان تولید می کنند.
وی یکی از جدی ترین محصولاتی که از جنگل بدست می آید را کاغذ اعلام کرد که ارزش افزوده بالایی ایجاد می کند و گفت: اگر بنا داریم صنعت کاغذ سازی کشور را به نوعی ایجاد کنیم و توسعه بدهیم که نیازی به واردات کاغذ از دیگر کشورها نداشته باشیم باید این را بپذیریم که باید مواد اولیه تولید کاغذ را از خارج تامین کنیم زیرا تولید به اندازه ای نیست که پاسخگوی نیاز داخل باشد.
قائم مقام اسبق جنگلداری با اشاره به اینکه امروزه دو شرکت بزرگ کاغذ سازی چوکا و چوب وکاغذ مازندران تعطیل شده اند گفت: دلیل تعطیلی این است که مواد اولیه ندارند و تولیداتشان اقتصادی نیست. امروزه این کارخانه ها فرسوده هستند، در حالی که باید صنایع و ماشین آلاتشان را بروز کنند تا بتوانند هزینه های تولید را کاهش دهند. این کارخانه ها نیروی سربار زیادی دارند که تولید را مقرون بصرفه نمی کند. این کارخانه ها باید کارگران شان را کاهش بدهند یا به اندازه ای کار را توسعه بدهند که برای این کارگران سربار کار داشته باشند.
وی با اعلام اینکه اکنون قیمت کاغذ نوسانات شدیدی دارد که امکان برنامه ریزی را درعمل منتفی می کند گفت: تولیدات چوب وکاغذ مازندران سالها تحت حمایت شورای عالی اقتصاد بود، به نوعی که اگر شورای اقتصاد ورود نمی کرد و تعرفه های واردات کاغذ را افزایش نمی داد و جلوی واردات را نمی گرفت، آنها مشکلات بسیاری داشتند.
شریعت نژاد در خصوص دلایل اصرار بر واردات گفت: وقتی از شورای عالی اقتصاد دلیل واردات کاغذ را سوال می کنیم، پاسخ می دهند که هزینه تولید کاغذ در کشور بسیار بالاست و همین امر سبب می شود که واردات نسبت به تولید کاغذ صرفه داشته باشد. در حالی که باید به فکر کاهش هزینه های تولید باشیم.
وی با تاکید بر اینکه هزینه تولید کاغذ به شرطی کاهش می یابد که ماشین آلات بروز بشود گفت: وقتی مواد اولیه ارزان تهیه شود و هزینه کارگری کاهش پیدا کند، تولید توجیه اقتصادی خواهد داشت و این امر کمک می کند که تولیدات کاغذ در کشور با انواع خارجی قابل رقابت باشد.
نماینده تنکابن در مجلس در پاسخ به اینکه آیا می توانیم تولید را به اندازه ای بالا ببریم که صادر کنیم گفت: اصلا تصور اینکه بتوانیم صادرکننده کاغذ باشیم را هرگز نداریم. اما حداقل کار این است که مواد اولیه کاغذ را از خارج وارد کنیم و ماشین آلات بروز را در کشور مستقر کنیم تا از سهمیه اشتغالزایی تولید کاغذ در کشورمان بهره ببریم.
وی در پاسخ به اینکه آیا می توانیم روزگاری در تولید کاغذ در کشور خودکفا بشویم گفت: شرط اول این است که فکری اساسی برای تامین مواد اولیه بکنیم. اگر بخواهیم شعار بیهوده بدیم که می توانیم مواد اولیه تولید کاغذ را با همین جنگلهای محدود کشور تامین کنیم، چنین چیزی امکان ندارد و بیراهه رفته ایم. قائم مقام اسبق جنگلداری با تاکید بر اینکه واردات و توزیع کاغذ باید تحت حمایت دولت باشد گفت: این درست نیست که کاغذ را در اختیار بازار آزاد قرار بدهیم، در حالی که دولت برای کاغذ یارانه می دهد.
وی با اشاره به اینکه باید بررسی کنیم که تولید در کارخانه کاغذسازی تا چه اندازه سود دارد گفت: باید بررسی کنیم کارخانه هایی که در زمینه تولید کاغذ فعالیت می کنند، اگر محصول دیگری را تولید کنند، بیشتر صرفه اقتصادی دارد یا اصرار بیهوده داشته باشیم که حتما در این شرایط نامناسب کاغذ تولید کنیم؟
شریعت نژاد با اعلام اینکه واقعیت اسفباری که در کشور داریم، تفاوت قیمت گذاری دولتی با آنچیزی است که در بازار آزاد صورت می گیرد گفت: کارخانه ای که مجبور باشد تولیداتش را تحت نظارت دولت توزیع کند، باید ارزان تر بفروشد و این مساله عاملی محدود کننده و مخل تولید است.
وی با تاکید بر اینکه برای سرمایه گذار جذاب نیست دست به تولید محصولی بزند که قیمت آن را دولت تعیین می کند گفت: بخش خصوصی همواره از اینکه تحت فشار دولت قرار بگیرد، گریزان بوده و کاغذ از آن دسته محصولاتی است که دولت بر قیمت گذاری و توزیع آن اصرار دارد.
عضو کمیسیون کشاورزی مجلس از استقبال بخش خصوصی برای سرمایه گذاری در تولید کاغذ و موانع پیش روی آنها خبر داد و گفت: اکنون برخی افراد وارد مذاکره شده اند که ماشین آلات بروز را وارد و کاغذ تولید کنند، اما موانع زیادی دارند. اکنون کارخانه ای در سلمان شهر راه اندازی شده و ماشین آلات آن را نیز با هزاران مکافات از خارج وارد کرده اند. این فرد رقم بسیار بالایی را برای ساخت کارخانه و ماشین آلات هزینه کرده است. پس از طی همه این موارد این فرد 20 میلیارد تومان تسهیلات برای خرید مواد اولیه و سرمایه در گردش می خواست، اما سالهاست که این فرد کارخانه اش را در منطقه مازندران ساخته تا بتواند خمیرکاغذ را از روسیه وارد و تولید کند که تاکنون اتفاق مبارکی نیفتاده است.
وی افزود: تصور کنید که یک کارخانه از خارج وارد ایران شود و شرط سرمایه گذاری را تامین مواد اولیه از خارج بگذارد. آنگاه با این همه مشکلات در زمینه صادرات، واردات، تحریم و تهدید ارزی، چگونه می تواند کار کند. شریعت نژاد با تاکید بر اینکه امروزه هر کس که می خواهد دست به تولید بزند، باید پشتوانه قوی سیاسی داشته باشد تا دچار مشکلات نشود گفت: اگر بخش خصوصی پشتوانه سیاسی نداشته باشد و نتواند حامی به دست بیاورد، گرفتار می شود.
نماینده تنکابن در مجلس افزود: در فضای فعلی که سرمایه گذاری در ایران پایین و ریسک سرمایه گذاری بالاست، افراد کمتر اقبال به سرمایه گذاری می کنند، به ویژه آنکه بخواهند کالایی را تولید کنند که قیمت گذاری دولتی نیز روی آن باشد.
کورش شرفشاهی
خبرنگار
چه کسی باور می کرد فرزندی که در بدو تولد پدرش، در شش سالگی مادرش و در 8 سالگی پدربزرگش را از دست بدهد، بحیرای نصرانی با دیدن چهره نورانی اش نوید بدهد که این نوجوان به نبوت خواهد رسید. حضرت محمد(ص) در سن 40 سالگی از جانب خداوند به .......پیامبری مبعوث شد و از همان زمان به قیام علیه ظلم و جور و مبارزه با بت پرستی پرداخت. محمد(ص) برای همیشه طومار بت پرستی را در هم پیچید و به تفرقه اقوام عرب پایان داد تا 1400 سال پس از رحلت ایشان، همچنان مردم به خانه خدا بیایند و ندای وحدت سر دهند. اگرچه پیامبر اسلام تاکید کرده بودند که قران و عترتشان را برای مسلمانان می گذارند، اما دیدیم که قدرت طلبان، دختر پیامبر را به شهادت رساندند، داماد و پسر عموی پیامبر را خانه نشین کرده و به شهادت رساندند و دیگر نوادگان پیامبر اسلام، راه اولین شهید محراب را در پیش گرفتند و 11 شهید امامت نتیجه بی توجهی به وصیت پیامبر بوده است. با نگاهی کوتاه به زندگی امامان، متوجه می شویم که تمامی نوادگان خاتم الانبیا با تیغ شمشیر یا ابزار افسون و ریا شهید شده اند تا رهرو جدشان باشند. پیامبر اسلام دینداری، مردم داری، گذشت، وفاداری، بخشش، شجاعت، ظلم ستیزی و حسنات بسیار دیگری را برای امت شان به امانت گذاشتند. پیامبر خدا با تاکید بر اینکه قران و عترتشان را برای مسلمانان به امانت گذاشتند، انتظار داشتند امت اسلام در آینده مدیریت حکومت اسلامی را به عترت پیامبر بسپارند. اما دیدیم که کجروی چه بلایی به روزگار امت اسلامی آورد و چه فرقه های انحرافی از بی توجهی به امانت پیامبر بوجود آمد. با نگاهی به سیره و رفتار، کردار و گفتار ائمه، متوجه می شویم که چه بزرگوارانی را از مدیریت حکومت اسلامی محروم کردند و هنگامی که عملکرد معاویه، یزید، هارون الرشید، مامون و دیگر خلفای بنی امیه و بنی عباس را بررسی می کنیم، متوجه می شویم که سنگ بنای تمامی زیاده خواهی ها، مفاسد، جنایتها و بزهکاری هایی که امروزه گریبانگیر جامعه اسلامی شده، از همان انحراف در روزهای پس از ارتحال پیامبر آغاز شده است.
گردش ایام، روزهای شادی و غم را رقم می زند و سالگرد میلاد با سعادت پیامبر خاتم، بهترین انگیزه برای رسیدن به وحدت و پایان دادن به تفرقه هاست. اینکه رفتار، کردار و گفتار شیعه و سنی تنها به واسطه چند اختلاف سلیقه باعث بحران برای دین اسلام شود، زیانی است که گریبان گیر مسلمانان می شود و سودی است که به جیب حامیان "تفرقه بینداز و حکومت کن" سرازیر می شود. اگر به بیانات بزرگان راستین تمامی ادیان توجه کنیم، هیچکدام بر طبل تفرقه نکوبیده اند، بلکه بر رسیدن به تعامل و تفاهم تاکید کرده اند. با امید به روزی که تفاهم بین مذاهب اسلامی، نیت پلید فرصت طلبانی همچون داعش، وهابیت و طالبان را افشا کند و دیگر شاهد این نباشیم که عده ای با نام اسلام و زیر پرچم لااله الاالله، بدترین فجایع انسانی را رقم بزنند.
مینا ابراهیمی بسابی
جامعه شناس
امروزه ما در محیط و فضایی پر از اشیا و انواع کالاهای خارجی از خوراکی ها گرفته تا مبلمان و لوازم خانگی و نوشت افزار زندگی می کنیم و متاسفانه با ورود شبکه های اجتماعی با وجود شرایط سخت اقتصادی به ویژه در کلان شهرها مصرف کنندگان قهاری شده ایم که با فرهنگ غلط..... تشریفات و تجمل گرایی گرایش به مصرف کالاهای لوکس روی آورده ایم. نیم نگاهی به شرایط کنونی جامعه نشان می دهد خانواده های ایرانی با تنوع طلبی و چشم هم چشمی و مدگرایی و دلخوشی به برندهای گوناگون برای برخورداری از زندگی به اصطلاح لاکچری و مدرن با صرفه هزینه ی فراوان به خرید کالای وارداتی و خارجی روی آورده اند. فاجعه آنجاست که این روند به شیوه و فرهنگ زندگی برایمان تبدیل شده که خود چالشی بزرگ و سمی مهلک برای پویایی اقتصاد و رونق تولید کالاهای داخلی است و متاسفانه به ورشکستگی تولیدکنندگان کشورمان منجر شده است. این در حالی است که مدام شعار می دهیم باید با تغییر تفکر و ذهنیت ، آحاد مردم را به سمت و سوی خرید و مصرف کالاهای ایرانی با کیفیت سوق داد و سبک زندگی ایرانی -اسلامی را احیا نمود اما در عمل بسیاری از ما به گونه ای دیگر رفتار می کنیم. هر خانواده ی ایرانی به عنوان کوچکترین نهاد اجتماعی نقش بی بدیلی در ترویج فرهنگ مصرف کالای وطنی دارد. اگر ما در محیط خانواده به بچه هایمان یاد بدهیم مرغ همسایه غاز نیست و جنس خارجی به جنس ایرانی ارجحیتی ندارد کودکان ما یاد می گیرند در خریدهاشان اول ایرانی بودن کالا را در نظر بگیرند. زنان به خاطر نقش محوری در خانواده و مدیریت خریدهای خانه باید به نقش بزرگ خود در سمت و سو دهی به سلیقه و انتخاب های افراد خانواده بیشتر بها دهند. آنان به عنوان مشتریان اصلی و دائمی بازارها بیشترین نقش را در تهیه لوازم مورد نیاز زندگی از آشپزخانه تا خرید جهیزیه و سیسمونی و دیگر وسایل منزل دارند و اگر در انتخاب های خود کالای وطنی را مد نظر قرار دهند در آینده ای نزدیک شعار ایرانی کالای ایرانی بخر به خوبی تحقق می یابد. گام دیگر این فرهنگسازی مدارس وسیستم آموزش و پرورش است. متاسفانه در سالهای گذشته نتوانسته ایم با گنجاندن آموزش های مرتبط با اقتصاد و فرهنگسازی برای حمایت از کالاهای ایرانی حتی در خرید لوازم التحریر هم دانش اموزان را به خرید کالای ایرانی سوق دهیم. این در حالی است که سنین کودکی و دوران دبستان بهترین زمان برای فرهنگساری و تغییر و تثبیت الگوهای رفتاری در جامعه است و اگر می خواهیم روندی غلط را تصحیح کنیم باید در دبستان و دوارن دانش اموزی برای آن سرمایه گذاری کنیم. گام سوم فرهنگ سازی رسانه ملی و صدا و سیما و ترویج فرهنگ استفاده از کالای ایرانی از طریق معرفی کالا است. این مهم می تواند به صورت تبلیغ کالای ایرانی و یا استفاده از دکور و وسائل تولید داخل در آکسسوار سریال ها به صورت غیر مستقیم باشد و بیننده را با تولیدات داخلی آشنا کند. روندی که در صورت اجرا می تواند فرهنگ استفاده از کالای وطنی را در خانواده و جامعه نهادینه کرده و نسل آینده را همچون سربازان اقتصاد مقاومتی در جنگ اقتصادی بار بیاورد.