درخشش بانک پاسارگاد در میان 500 شرکت برتر کشور

بانک پاسارگاد در بیست‌وپنجمین دوره رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران (IMI100) موفق به کسب رتبه اول از نظر شاخص‌های بهره‌وری کل عوامل و بازده فروش شد.
به گزارش تجارت به نقل از روابط‌عمومی بانک پاسارگاد، مراسم معرفی شرکت‌های برتر ایران که هرساله به همت سازمان مدیریت صنعتی برگزار می‌شود، در سال جاری نیز در روز دوشنبه مورخ 3بهمن1401 با حضور مقامات اقتصادی و صنعتی کشور، مدیران شرکت‌های برتر ایران و صاحب‌نظران اقتصادی و صنعتی در محل مرکز همایش‌های بین‌المللی صداوسیما برگزار شد.
در این مراسم ضمن تشریح مهم‌ترین نتایج رتبه‌بندی 500 شرکت بزرگ کشور، شرکت‌های پیشرو و شرکت‌های برتر، مورد تقدیر قرار گرفتند. در این راستا، بانک پاسارگاد در رتبه‌بندی 500 شرکت برتر ایران ضمن کسب رتبه اول از نظر بهره‌وری کل عوامل، موفق به کسب رتبه نخست در شاخص بازده فروش نیز شد و موفقیت دیگری را در سال 1401 به نام خود ثبت کرد. گفتنی است شرکت‌هایی که نقش مهمی در تولید ملی، اشتغال‌زایی، صادرات و به‌طور کلی توسعه اقتصادی کشور دارند در این رویداد رتبه‌بندی شده و بدین ترتیب تصویر شفاف‌تری از وضعیت فعالان اقتصادی در صنایع مختلف جهت تدوین برنامه‌های توسعه‌ای ایجاد می‌شود.

 

بانک گردشگری با 18 پله صعود در رتبه 34 و در جمع شرکت‌های "پیشرو"

بانک گردشگری در همایش شرکت های برتر ایران به عنوان رتبه 34 صد شرکت برتر ایران و به عنوان شرکت "پیشرو" برگزیده شد. به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بانک گردشگری، در ارزیابی عملکرد سال 1400 شرکت‌های برتر، بانک گردشگری موفق شد از نظر میزان فروش نسبت به عملکرد سال 1399 معادل 18 پله صعود کند و در جایگاه 34 قرار گیرد. بانک گردشگری همچنین به دلیل پیشرفت در رتبه فروش طی چند سال گذشته، در ارزیابی امسال به عنوان یکی از 10 شرکت " پیشرو" برگزیده شد و تندیس همایش را دریافت کرد. این گزارش حاکیست: شرکت های برتر نقش مهمی در تولید ملی، اشتغالزایی، صادرات و دیگر متغیرهای اقتصاد ملی دارند . سازمان مدیریت صنعتی در سال 1401 نیز مانند سال‌‌های گذشته اقدام به رتبه‌بندی شرکت های برتر ایران (IMI-100) کرده است. این رتبه‌بندی که 500 شرکت بزرگ و تاثیرگذار در اقتصاد کشور را معرفی می‌کند، با هدف شناسایی جایگاه بنگاه‌های اقتصادی و گروه‌های صنعتی (رشته‌های مختلف کسب و کار)، گسترش رقابت بین بنگاه‌های اقتصادی و کمک به سیاست گذاران اقتصادی کشور انجام می‌شود. بانک گردشگری به عنوان یک بانک خصوصی در سال 1389 با استناد به قانون برنامه سوم توسعه اقتصادی، اجتماعی و فرهنگی جمهوری اسلامی ایران تاسیس شده است. بانک گردشگری 100 شعبه در سراسر کشور دارد.

بیمه سرمد؛ جوان‌ترین شرکت
در میان هشت شرکت برتر بیمه کشور
بیمه سرمد، در رتبه‌بندی شرکت‌های برتر کشور جایگاه خود را ارتقا داد. به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بیمه سرمد، بیست و پنجمین همایش رتبه‌بندی شرکت‌های برتر ایران، به همت سازمان مدیریت صنعتی کشور برگزار شد و شرکت‌های برتر کشور در حوزه‌های مختلف اقتصادی معرفی شدند. بر اساس رتبه‌بندی سازمان مدیریت صنعتی، بیمه سرمد که در سال گذشته یازدهمین شرکت برتر بیمه کشور بود، امسال رتبه خود را ارتقا داده و در میان هشت شرکت برتر بیمه کشور جای گرفته است. سرمد در حالی در میان هشت شرکت برتر بیمه کشور قرار گرفته که جوان‌ترین شرکت این لیست نیز هست. این شرکت در رتبه‌بندی کلی شرکت‌های برتر بیمه کشور در رتبه 171 قرار گرفته است. سازمان مدیریت صنعتی، هر سال 500 شرکت برتر ایران را بر اساس شاخص اصلی میزان فروش شرکت‌ها و ۳۲ شاخص دیگر معرفی می‌کند.

آموزش نیروی انسانی
مولفه موثر بر موفقیت بانک
سرپرست بانک ملی ایران در مراسم تقدیر از برگزیدگان آزمون سنجش معلومات ارزی و ریالی این بانک گفت: آموزش و توسعه مهارت های نیروی انسانی از مولفه ها و شاخص های اصلی موفقیت بانک در نظام بانکداری کشور است. به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بانک ملی ایران، دکتر ابوالفضل نجارزاده در این مراسم که با حضور مدیران ارشد بانک و همزمان با روز جهانی آموزش برگزار شد، با بیان اینکه بانک ملی ایران از ظرفیت 30 هزار بانکدار توانمند و نمونه در شبکه بانکی برخوردار است، افزود: توسعه مهارت های افراد، یکی از اصلی ترین مولفه های موفقیت هر سازمان است و یقینا آموزش در این مسیر محور اصلی قرار دارد بنابراین نگاه مدیران ارشد بانک از دیرباز تاکنون با این مقوله بسیار ویژه و قابل توجه بوده است.

با حضور معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی؛

گروه بانک و بیمه: شهره حقی - آیین رونمایی از محصولات فناورانه بانک پارسیان، با حضور دکتر کورش پرویزیان مدیرعامل این بانک، مهران محرمیان معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی، مسعود پشم چی معاون فناوری‌های مالی و اطلاعاتی بانک پارسیان و برخی از معاونین و مدیران این بانک و اصحاب رسانه برگزار شد.
به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی، در این مراسم ابتدا دکتر پرویزیان مدیرعامل بانک پارسیان تقارن این رونمایی و ماه بهمن که ماه پیروزی انقلاب اسلامی است را به فال نیک گرفت و از حضور دکتر محرمیان تشکر کرد.
وی کارت‌های اعتباری چند منظوره، محصولات جدید موبایلی، امضای دیجیتال، سامانه‌های پارس۲، پارسینس، پرداخت تسهیلات غیرحضوری قرض‌الحسنه و خدمات امنیت اطلاعات را از جمله محصولاتی برشمرد که به بهره‌برداری رسید و گفت: سامانه چک الکترونیک بانک پارسیان که پیش ‌از این در حضور رئیس‌کل بانک مرکزی برای مشتریان حقیقی رونمایی شد، عملیاتی شده و امیدوارم که چک الکترونیکی مشتریان حقوقی نیز در ماه‌های آتی رونمایی و عملیاتی شود.
پرویزیان ادامه داد: بعد از پاندمی کرونا در ایران امکانات غیرحضوری بانک‌ها به‌ویژه بانک پارسیان افزایش پیدا کرد.
وی همچنین افزود: بانک مرکزی طی چند سال اخیر محصولات خوبی را ارائه کرده که بانک‌ها فعالیت دیجیتال خود را افزایش دهند.
مدیرعامل بانک پارسیان از برقراری همکاری و امضاء تفاهم‌نامه‌هایی در حوزه تجارت بین‌الملل با طرف‌های خارجی کشورمان به‌عنوان اقدام جدید بانک پارسیان خبر داد تا در این راستا فعالیت تجاری صادرکنندگان و واردکنندگان کشور تسهیل شود.
بانک پارسیان بانک پیشرو در حوزه فناوری
دکتر محرمیان معاون فناوری بانک مرکزی طی سخنانی از فعالیت‌های انجام‌شده قدردانی و بانک پارسیان را از پیشروترین بانک‌ها در حوزه فناوری توصیف کرد.
محرمیان مهم‌ترین معیار ارزیابی بانک‌ها را در دسترس بودن برای مشتریان عنوان کرد و افزود : مردم بانک را به خاطر سرویس‌هایی که ارائه می دهند، انتخاب می‌کنند و هر چه بتوانیم محصولات را به سمت غیرحضوری شدن ببریم موفق خواهیم بود. محرمیان تصریح کرد: هم‌اکنون حدود 97 تا 98 درصد از خدمات بانکداری کشور به‌صورت غیرحضوری ارائه می‌شود. اما کار ما به پایان نرسیده و باید تلاش کنیم تا آن 2 تا 3 درصد باقیمانده هم به‌صورت غیرحضوری ارائه شود.
معاون فناوری‌های نوین بانک مرکزی اظهار کرد: یکی از حوزه‌هایی که در بخش غیرحضوری اجرایی شد چک دیجیتال بود که یکی از سنتی‌ترین ابزارها را در فرهنگ غیرحضوری جای داد و بانک پارسیان به‌عنوان اولین بانک در جهت ایجاد چک دیجیتال قدم گذاشت. وی متذکر شد: در بحث تراکنش و افتتاح حساب در این سال‌ها عملکرد قابل قبولی داشتیم و با کشورهای توسعه‌یافته زیادی برابری داریم اما در برخی حوزه‌ها مثل تسهیلات خرد، نیازمند تغییرات اساسی هستیم. در حال حاضر 98 درصد محصولات بانک‌ها غیرحضوری ارائه می‌شود که اتفاق خوبی بوده و موردحمایت ماست.

خدمات نوآورانه بانک پارسیان در حوزه فناوری
مسعود پشم چی معاون فناوری‌های نوین مالی و اطلاعاتی بانک پارسیان در این مراسم گفت: بانک پارسیان حضورش در مجموعه بانکی کشور با نوآوری شروع شد و از آغاز تأسیس این بانک تلاش کردیم که بهترین خدمات را در این بانک ارائه کنیم. وی افزود: بانک پارسیان با توجه به بدنه ارزشمندی که در حوزه فناوری اطلاعات داشته و شرکت‌ها و هولدینگ هایی که در کنار بانک هستند خدمات خوبی را در حوزه نظام پرداخت و خدمات مالی ارائه داده است.
معاون فناوری‌های نوین مالی و اطلاعاتی بانک پارسیان در ادامه تصریح کرد: یکی از عرصه‌های قابل‌تقدیر برای ما کمک بانک مرکزی در حوزه‌های فناورانه است. در سال 99 حدود 37 درصد ظرفیت آی تی بانک پارسیان در اختیار سامانه‌های حاکمیتی بوده و در تمامی مراحل از بانک‌های پیشرو بوده و در مسیر اهداف بانک مرکزی حرکت کرده است. نمونه این امر بحث چکاد بود که در آبان ماه عملیاتی و در اختیار مشتریان قرار گرفت.
وی در پایان با تأکید بر درآمدزا بودن پذیرش توریست و ارائه خدمات بانکی در این خصوص تأکید کرد: با رعایت تمام مسائل مربوط به جلوگیری از پول‌شویی می‌توانیم همچون گذشته با صدور کارت ارزی و توریست کارت به کسانی که وارد کشور می‌شوند این خدمات را ارائه دهیم که تحقق این هدف نیازمند حمایت بانک مرکزی است.

تخمین تولید بیش از ۷۸۳میلیون تن گندم در ۲۰۲۳

گروه کشاورزی: درحالی که برآورد می شود در سال ۲۰۲۳ تولید جهانی گندم به بیش از ۷۸۳میلیون تن برسد، آمار فائو نشانمی دهد ایران در سال ۲۰۲۱-۲۰۲۲ هفدهمین تولیدکننده بوده است. در حالی که بازار جهانی غلات تحت تاثیر جنگ روسیه و اوکراین در سال ۲۰۲۲ به وضعیت بحرانی رسید و نوسانات قیمتی شدیدی را تجربه کرد، بسیاری از کشورها به دنبال افزایش کشت و تولید گندم و دیگر غلات هستند. با این وجود سازمان های ذیربط همچون فائو تولید جهانی گندم را در ۲۰۲۲-۲۰۲۳ حدود ۷۸۳.۹ میلیون تن برآورد کرده اند. به عبارت دیگر برآورد می شود میزان تولید جهانی گندم نسبت به سال زراعی قبل ۰.۵درصد افزایش یابد.

۶۵درصد از بازار جهانی گندم دست چین، هند، روسیه، ایالات متحده و فرانسه است
از سوی دیگر در حالی که در سال ۲۰۲۲ عرضه گندم به دلیل آب و هوای خشک مداوم در کشورهای مهم تولیدکننده از جمله اروپا و ایالات متحده و همچنین جنگ روسیه و اوکراین محدود شده بود پیش بینی می شود صادرات این محصول در سال میلادی جاری افزایش یابد و همچنین کشورهایی همچون چین، هند، کشورهای خاورمیانه و آسیای جنوب شرقی نیز به واردات گندم از این کشورها متکی خواهند بود.
همچنین در بحث تولید گندم پنج کشور برتر تولیدکننده که بیش از ۶۵ درصد از بازار جهانی را در اختیار دارند در پنج سال گذشته بیش از ۰.۴۶ درصد به طور میانگین تولید را افزایش داده اند. به عبارت ساده تر بر اساس آمار ارائه شده از سوی سازمان فائو کشورهای «چین، هند، روسیه، ایالات متحده و فرانسه» پنج تولیدکننده برتر محصول گندم هستند. به طوری که در سال زراعی ۲۰۲۱-۲۰۲۲ چین تولیدی حدود ۱۳۷میلیون تن داشته است و در جایگاه اول تولید قرار گرفته است. از سوی دیگر در مدت نامبرده با تولید حدود ۱۱۰ میلیون تن دومین تولید کننده گندم است و پس از آن نیز کشور روسیه با تولید ۷۶میلیون تن در رتبه سوم جای دارد.
ایران در جایگاه هفدهم تولید گندم
در این گزارش فائو همچنین آمده است ایالات متحده نیز با تولید حدود ۴۵ میلیون تن و فرانسه با ۶۵ میلیون تن در جایگاه چهارم و پنجم قرار دارد. همچنین داده های آماری فائو نشان می دهد: در مدت نامبرده بعد از ۵کشور مذکور کشورهای «اوکراین با ۳۲میلیون تن، استرالیا با حدود ۳۲ میلیون تن و پاکستان با ۲۷ میلیون تن «نیز در جایگاه های بعدی قرار دارند. همچنین بر اساس گزارش فائو در سال زراعی ۲۰۲۱-۲۰۲۲ ایران نیز در رتبه هفدهم تولید قرار دارد.
نکته جالب توجه اینکه تنها حدود ۶۷ درصد از کل مقدار گندم کشت شده در سراسر جهان برای مصرف انسان استفاده می شود و مابقی برای تهیه خوراک و نشاسته گندم استفاده می شود.
از سوی دیگر از کل تولید جهانی گندم، ۷۲ درصد به آرد تبدیل می‌ شود و سپس برای تولید محصولاتی مانند نان و شیرینی ‌ها و همچنین گلوتن، پروتئین و نشاسته استفاده می‌ شود.