ریزش یک میلیون تومانی قیمت سکه قبل از شروع معاملات

نایب رییس اتحاد یه طلا و جواهر اظهار د اشت: تا به این لحظه ساعت 11 روز شنبه- 20 اسفند  ماه – که هنوز معاملات آغاز نشد ه‌است نرخ سکه تمام نسبت به روز پنجشنبه گذشته تا یک میلیون تومان افت پید ا کرد ه است و به قیمت 26 میلیون و 500 هزار تومان رسید ه است. محمد  کشتی‌آرای د ر گفت‌وگو با ایلنا د رباره وضعیت بازار طلا و سکه با توجه به ریزش نرخ د لار پس از اعلام توافق اریان و عربستان اظهار د اشت: د و اتفاق به صورت همزمان رخ د اد ه که هر د و بر روی بازار طلا اثرگذار هستند . اول اینکه علی‌رغم روزهای گذشته نرخ جهانی طلا و انس جهانی د ر یک روز 57 د لار افزایش د اشته و از سوی د یگر پس از اعلام خبر توافق ایران و عربستان نرخ د لار د ر بازار ریزش د اشت که این د و عامل تقریبا همد یگر را پوشش د اد ه‌اند . وی اد امه د اد : تا به این لحظه ساعت 11 روز شنبه- 20 اسفند  ماه – که هنوز معاملات آغاز نشد ه‌است نرخ سکه تمام نسبت به روز پنجشنبه گذشته تا یک میلیون تومان افت پید ا کرد ه است و به قیمت 26 میلیون و 500 هزار تومان رسید ه است که د لیل عمد ه این کاهش، ریزش نرخ د لار بود ه و اگر انس جهانی افزایشی نبود ، ریزش قیمت سکه بیشتر هم می‌شد . نایب رییس اتحاد یه طلا و جواهر افزود : همچنین قیمت هر یک گرم طلای 18 عیار تا این لحظه با کاهش 110 هزار تومان به د و میلیون و 190 هزار تومان رسید ه که اگر کاهش نرخ د لار اد امه د اشته باشد ، کاهش قیمت سکه و طلا هم اد امه خواهد  د اشت.

 

اقد ام کاناد ا جنگ اوکراین و روسیه را پایان می‌د هد ؟

کاناد ا وارد ات آلومینیوم و فولاد  روسیه را ممنوع کرد . به گزارش ایسنا، کاناد ا روز جمعه وارد ات تمام محصولات آلومینیوم و فولاد  روسیه را ممنوع کرد  و این اقد امی است که با هد ف محروم‌کرد ن مسکو از توانایی مالی برای جنگ علیه اوکراین انجام شد ه است. کریستیا فریلند  وزیر د ارایی کاناد ا اظهار کرد  که این ممنوعیت شامل برخی از محصولات و وارد ات محصولاتی مانند  ورق‌های آلومینیومی، ظروف آلومینیومی و همچنین لوله‌های فولاد ی تأثیر می‌گذارد . کاناد ا، همراه با متحد ان غربی خود ، اقد اماتی را علیه روسیه د ر مورد  تهاجم روسیه به اوکراین انجام د اد ه است. ایالات‌متحد ه ماه گذشته، تعرفه ۲۰۰ د رصد ی بر آلومینیوم روسیه و محصولات مرتبط با آن را اعلام کرد  که از روز جمعه اجرایی شد . بر اساس گزارش کیتکونیوز، آلومینیوم روسیه توسط روسال تولید  می‌شود  که حد ود  ۶ د رصد  از عرضه جهانی را به خود  اختصاص می‌د هد . کاناد ا د ر سال ۲۰۲۱ و طبق اطلاعات رسمی، ۴۵ میلیون د لار کاناد ا آلومینیوم و ۲۱۳ میلیون د لار کاناد ا محصولات فولاد ی از روسیه وارد  کرد ه است. از سوی د یگر با یکساله شد ن جنگ اوکراین و افزایش فشار غرب به روسیه آمریکا د ر تلاش برای تشد ید  محد ود یت‌ها و فشارها است. از این رو این کشور د ر نظر د ارد  عوارض وارد ات آلومینیوم روسیه را به ۲۰۰ د رصد  افزایش د هد .

اقتصاد  ایران پس از احیاء‌ روابط با عربستان سعود ی به کد ام سو می‌رود ؟

گروه اقتصاد  کلان: یک روز پس از توافق ایران و عربستان برای از سرگیری روابط د و جانبه بازارهای مختلف نسبت به این خبر مهم واکنش نشان د اد ند . کارشناسان معتقد ند  با احیاء روابط د یپلماتیک د و کشور به طور طبیعی ریسک های اقتصاد ی کشور کاهش پید ا می کند  و چشم اند از مثبتی د ر روابط اقتصاد ی و تجاری ایران و عربستان و البته برخی د یگر از کشورهای منطقه شکل خواهد  گرفت. د ر 7 سال گذشته که مناسبات سیاسی د و کشور متوقف شد ه بود  روابط اقتصاد ی و همکاری های د و جانبه به حد اقل ممکن رسید  و حالا تجار و سرمایه گذاران ابراز امید واری می کنند  که به د وران گذشته د ر روابط اقتصاد ی شان بازگرد ند . به گزارش «تجارت»، روز جمعه ۱۹ اسفند ماه ۱۴۰۱، بیانیه سه‌جانبه‌ای د ر پکن با امضای علی شمخانی، نمایند ه مقام معظم رهبری و د بیر شورای عالی امنیت ملی، «مساعد  بن محمد  العیبان» وزیر مشاور و عضو شورای وزیران و مشاور امنیت ملی عربستان سعود ی و «وانگ ئی» عضو د فتر سیاسی کمیته مرکزی حزب کمونیست و رئیس د فتر کمیسیون مرکزی امور خارجی حزب و عضو شورای د ولتی جمهوری خلق چین صاد ر شد . براساس این بیانیه جمهوری اسلامی ایران و عربستان سعود ی برای ازسرگیری روابط د وجانبه و بازگشایی مجد د  سفارتخانه‌های د و کشور بعد  از ۷ سال قطع رابطه توافق کرد ند . حالا برخی نسبت به احیاء برجام و رفع بخشی از تحریم‌ها د ر سال آیند ه ابراز امید واری می‌کنند .

گشایش روابط با کشورهای منطقه
شنید ه‌ها از فعالان اقتصاد ی حاکی نیز از آن است که گشایش د ر روابط بین بانکی با کشورهای حاشیه خلیج فارس و تسهیل عرضه منابع وسیع د رهم از طریق امارات بخشی از نتایج ازسرگیری روابط د یپلماتیک ایران و عربستان خواهد  بود . د ر عین حال بازار سرمایه و بازار ارز و سکه و طلا د ر همین 24 ساعته گذشته از این توافق تاثیر پذیرفتند . به طوری که نرخ د لار به یکبار از 50 هزار تومان وارد  کانال 47 هزار تومانی شد . صرافی ملی ایران د یروز (شنبه) نیز هفته خود  را با کاهش حد ود  ۲۰۰۰ تومانی قیمت د لار آغاز کرد . . نرخ د لار اعلامی صرافی ملی ۴۴ هزار و ۴۵۱ تومان برای خرید  و ۴۴ هزار و ۹۰۰ تومان برای فروش اعلام شد ه است. همچنین مرکز مباد له ارز و طلای ایران نیز فعال بود ه و د ر قالب د و تالار ارز خد ماتی با حواله، د لار، یورو و د رهم را به صورت اسکناس و حواله ارائه می‌د هد . آخرین نرخ ثبت شد ه برای هر د لار آمریکا به صورت اسکناس و حواله به ترتیب ۴۲ هزار و ۱۱۶ تومان و ۳۸ هزار و ۲۸۷ تومان، برای یورو نیز ۴۴ هزار و ۸۸۴ تومان به صورت اسکناس با ۴۰ هزار و ۸۰۳ تومان به صورت حواله است. همچنین هر د رهم اسکناس نیز ۱۱ هزار و ۴۶۸ تومان و هر د رهم حواله ۱۰ هزار و ۴۲۵ تومان د ر مرکز مباد له ایران قیمت گذاری شد ه است.

آیند ه نرخ ارز پس از احیاء روابط با عربستان
د ر خصوص نرخ ارز نیز به نظر می‌رسد  روند  قیمتی همچنان نزولی باشد . عضو شورای‌عالی کانون صرافان با بیان اینکه پس از توافق ایران و عربستان روند  کاهش نرخ ارز شد ت گرفته است، گفت: امروز برخلاف روزهای گذشته د ر مقابل صرافی‌ها صفی برای خرید  ارز نیست و د لار با قیمت ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان خرید اری ند ارد . کامران سلطانی زاد ه عضو شورای‌عالی کانون صرافان د ر گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا اظهار د اشت: امروز برخلاف روزهای گذشته د ر مقابل صرافی‌ها صفی برای خرید  د لار نیست و د لار با ۴۵ هزار و ۵۰۰ تومان خرید اری ند ارد . وی تاکید  کرد : د ر اد امه کاهش قیمت ارز که از هفته گذشته شروع شد ه پس از توافق با عربستان شد ت کاهش نرخ ارز د ر بازار شد ت بیشتری یافته است و پیش‌بینی می‌شود  این رود  اد امه‌د ار خواهد  بود  و د لار به کانال ۳۰ هزار تومان هم خواهد  آمد . سلطانی زاد ه گفت: به مرد م توصیه می‌کنیم توجه د اشته باشند  که کانال‌های تلگرامی به صورت کاذب نرخ‌های د لار را بالا نگه می‌د ارند  تا از این طریق جلوی ضرر بیشتر د لالان را بگیرند  و د لار خود  را با نرخ‌های بالا بفروشند . عضو شورای‌عالی کانون صرافان تاکید  کرد : نرخ‌هایی که د ر کانال‌های تلگرامی اعلام می‌شود  معمولاً ۱۰۰۰ تا ۲ هزار تومان بالاتر د ر حال نرخ‌سازی است.

2 نتیجه اقتصاد ی توافق با عربستان
همچنین یک کارشناس بازار سرمایه با اشاره به توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط د وجانبه، گفت: پیش‌بینی‌ها نشان می‌د هد  که نرخ د لار تحت تاثیر چنین اتفاقی تا حد  زیاد ی کاهش پید ا می‌کند ، البته این گشایش رخ د اد ه د ر بلند مد ت به نفع بازار سهام است. احسان عسگری، کارشناس بازار سرمایه د ر گفت‌وگو با ایرنا د ر مورد  تاثیر توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط د وجانبه بر بازار ارز و بورس، اظهار د اشت: زمانی که ریسک سیاسی د ر کشور کاهش یابد  با ۲ تاثیر مهم این اتفاق د ر کاهش تحریم‌ها و افت نرخ د لار مواجه خواهیم شد . وی افزود : پیش‌بینی‌های انجام شد ه نشان از آن د ارد  که نرخ د لار تحت تاثیر چنین اتفاقی و نیز کاهش ریسک سیاسی کشور تا حد  زیاد ی کاهش پید ا می‌کند . این کارشناس اقتصاد ی اد امه د اد : با توجه به چنین اتفاقی به نظر می‌رسد  هر گشایش که د ر کشور رخ د هد  د ر بلند مد ت به نفع بازار سهام خواهد  بود ، اما کاهش قیمت د لار به صورت مقطعی و با شد ت زیاد  ممکن است برای مد تی شرکت‌های صاد رات محور را تحت تاثیر قرار د هد .
عسگری تاکید  کرد : البته باید  توجه د اشت که نرخ ارز بازار غیر رسمی د ر صورت‌های مالی برخی شرکت‌های بورسی تاثیری ند ارد  و این نرخ لحاظ نمی‌شود  که با ریزش آن، سود  آوری شرکت‌ها با کاهش مواجه شود  و نرخ بازار نیما و یا مرکز مباد له ارز و طلای ایران د ر صورت‌های مالی شرکت‌ها تاثیر د ارد . وی گفت: اگر فرض را بر این بگیریم که نرخ تولید  و فروش تغییر نکند ؛ بنابراین د رآمد  ارزی شرکت‌ها به د لیل کاهش قیمت د لار کاهش پید ا می‌کند ، اما این موضوع باید  مد نظر باشد  که گشایش سیاسی می‌تواند  طرح توسعه شرکت‌ها را افزایش د هد  و د سترسی به منابع سرمایه‌گذاران خارجی را بیشتر کند ، اما به طور حتم همه این مسایل کنار یکد یگر برای بازار سرمایه بسیار مثبت خواهد  بود .

گروه اقتصاد  کلان: بزرگترین ورشکستگی بانکی از زمان بحران مالی بزرگ سال ۲۰۰۸، ایجاد  حرکت صعود ی جد ید  د ر بازار طلاست زیرا تحلیلگران انتظار د ارند  تقاضای امن برای افزایش قیمت‌ها د ر هفته آیند ه باشد  و طلا به ۱۹۰۰ د لار برسد .
به گزارش ایسنا، قیمت طلا د ر روز جمعه و پیش از تعطیلی بازار به د لیل کاهش بازد هی خزانه‌د اری آمریکا و بازارهای مالی گسترد ه‌تر، نزد یک به د و د رصد  جهش کرد  زیرا نگرانی‌ها نسبت به اثرات منفی د ر بخش بانکی گزارش قوی مشاغل ایالات‌متحد ه را تحت‌الشعاع قرار د اد  و جریان‌های امن را به سمت شمش سوق د اد . نظرسنجی هفتگی طلای کیتکو نیوز نشان می‌د هد  که سرمایه‌گذاران خرد  د ر کوتاه‌مد ت نسبت به طلا صعود ی باقی می‌مانند .
بهای هر اونس طلا پیش از تعطیلی بازار به ۱۸۶۸ د لار و ۱۰ سنت رسید  و قیمت طلا د ر بازار معاملات آمریکا نیز به ۱۸۶۹ د لار و ۱۰ سنت رسید . احساسات صعود ی قوی د ر بازار پس از آن رخ د اد  که رگولاتور کالیفرنیا کنترل بانک سیلیکون ولی را د ر روز جمعه به د ست گرفتند  و شرکت بیمه سپرد ه فد رال را به عنوان گیرند ه تعیین کرد ند . تحلیلگران اظهار کرد ند  که طلا همچنان یک د ارایی جذاب خواهد  بود  زیرا سرمایه‌گذاران از خود  د ر برابر تورم و آشفتگی‌های مالی بالقوه محافظت می‌کنند . تحلیلگران همچنین افزود ند  که سقوط این بانک می‌تواند  نشان‌د هند ه پایان چرخه انقباض فد رال‌رزرو باشد . اوله هانسن، رئیس استراتژی کالا د ر بانک ساکسو گفت که انتظار د ارد  فشارهای بازار همچنان افزایش یابد  زیرا اقتصاد  شروع به احساس اثرات کاهش سیاست‌های پولی تهاجمی فد رال رزرو کرد . وی افزود : د ر شرایط فعلی، بعید  است که فد رال‌رزرو بتواند  نرخ بهره را تا ۶ د رصد  افزایش د هد  و کاهش شد ید  بازد هی د و ساله و ۱۰ ساله نشان می‌د هد  که انتظارات نرخ‌بهره به اوج خود  رسید ه است. بازد هی د و ساله روز جمعه از بالاترین حد  خود  د ر اواسط هفته نزد یک به ۴۰ واحد  کاهش یافته است که به گفته هانسن برای طلا مثبت خواهد  بود . این هفته، ۲۱ تحلیلگر وال‌استریت د ر نظرسنجی کیتکو نیوز شرکت کرد ند  که ۱۶ تحلیلگر یا ۷۶ د رصد  نسبت به طلا د ر کوتاه‌مد ت خوشایند  بود ند  و د ر همان زمان، سه تحلیلگر، معاد ل ۱۴ د رصد ، برای هفته آیند ه نزولی و د و تحلیلگر ۱۰ د رصد ، کاهش قیمت‌ها را د ر نظر گرفتند . قیمت طلا نه تنها از حمایت ثابت بالای ۱۸۰۰ د لار د ر هر اونس جهش کرد ، بلکه روز جمعه د ر بالاترین سطح سه هفته اخیر قرار گرفت که حد ود  ۷۰ د رصد  نسبت به جمعه گذشته افزایش یافته است. تحلیلگران اظهار کرد ند  که طلا از ضعف د لار آمریکا سود  می برد .
مارک چند لر، مد یرعامل بانوک‌برن گلوبال فارکس گفت که او پتانسیل افزایش قیمت طلا به ۱۹۰۰ د لار د ر هر اونس را می‌بیند  زیرا بازارها اقد امات تهاجمی کمتری از سوی فد رال رزرو مشاهد ه می‌کنند . با این حال، آمار تورم د ر هفته آیند ه با انتشار شاخص قیمت مصرف‌کنند ه، ریسکی را برای فلز گرانبها ایجاد  خواهد  کرد .
د ر بازار سایر فلزات ارزشمند ، پیش از تعطیلی بازار، بهای هر اونس نقره با ۱.۹ د رصد  افزایش به ۲۰ د لار و ۴۴۵ سنت رسید  اما د ر مسیر سقوط هفتگی ۳.۷ د رصد  باقی ماند  و پلاتین با ۱.۳ د رصد  افزایش به ۹۵۶ د لار و ۹۵ سنت رسید ، د ر حالی که پالاد یوم با یک د رصد  کاهش به ۱۳۷۵.۱۲ د لار رسید  وهر د و برای کاهش هفتگی تنظیم شد ه‌اند .

سرمقاله

عباس علوی راد 
اقتصاد د ان

توافق ایران و عربستان برای ازسرگیری روابط د وجانبه د ر شرایطی که اقتصاد  ایران به طور عام و بازار ارز به طور خاص با انتظارات تورمی عقلانی مواجه است، بد ون ترد ید  روید اد  مثبتی است. اگر قرار باشد  وسعت و پاید اری تاثیرات این توافق روی بازار ارز تحلیل شود ، لازم است موارد  متعد د ی را  مد نظر قرار د اد . د ر اینجا سه سناریوی متفاوت مطرح می‌شود . سناریوی اول این است که این توافق مجزا از سایر تنش‌هایی بین المللی که کشور د رگیر آنهاست، تلقی شود . سناریوی د وم این است که این توافق بخشی از فرآیند  احیای برجام باشد  و سناریوی سوم حتی می‌تواند  این باشد  که این توافق آغاز یک پاراد ایم شیفت د ر تعاملات بین المللی کشور باشد . هر سناریویی رخ د اد ه باشد ، بهبود  و حفظ ارزش پول ملی از مجرای تحول د ر متغیر‌های بنیاد ی محیط اقتصاد  کلان ایران د ر کوتاه مد ت د ور از انتظار بود ه و این بد ان علت است که بیش از یک د هه است خرابی‌های آن‌ها انباشت شد ه و اساساً ترمیم شان زمان بر است.د ر هر سه سناریو تاثیر مورد  انتظار این توافق بر قیمت د لار کاهشی و از کانال تعد یل انتظارات کارگزاران اقتصاد ی خواهد  بود ، هرچند  اگر این توافق را د ر سناریوی اول قرار د هیم وسعت تاثیرگذاری کمتر و پاید اری آن نیز د ر سطح پایین تری خواهد  بود .
حتی اگر د لارِ ۵۰ هزار تومان چند  روز گذشته ملاک قرار گیرد ، حد ود  ۱۰۰ د رصد  نسبت به اسفند  ۱۴۰۰ افزایش قیمت د اشته است و این به مراتب فراتر از رشد  نقد ینگی یا تورم د ر همین بازه زمانی بود ه است؛ بنابراین صرف نظر از روند ‌های بلند مد ت و سایر ملاحظات، به صورت تقریبی هم می‌توان گفت هرگونه ریزش قیمت د لار د ر شرایط فعلی فقط از جنبه تعد یل انتظارات خواهد  بود . اگر توافق ایران و عربستان د ر طول توافق ایران و آژانس بین المللی هسته‌ای د ر تهران و پازلی از احیای برجام (سناریوی د وم) باشد  و طی روز‌های آیند ه این سناریو شفاف‌تر و قطعی‌تر شود ، قیمت د لار احتمالا به کمتر از ۴۰ هزار تومان هم خواهد  رسید . از سوی د یگر اگر توافق ایران و عربستان یک روید اد  مجزا از سایر تنش‌های بین المللی و احیای برجام (سناریوی اول) باشد ، با افزایش وزن هر کد ام از تنش‌های د یگر، شعله‌های آتش انتظارات تورمی مجد د  قد  خواهد  کشید  و قیمت د لار خیلی زود  از مرز ۵۰ هزار تومان عبور خواهد  کرد .

یادداشت

د یاکو حسینی
پژوهشگر مسائل استراتژیک

چین به عنوان یک ابرقد رت جد ید  توانست یکی از تنش های مهم منطقه ای را د ر پکن مد یریت کند  و خود  ضامن توافق سیاسی حل اختلافات ایران و عربستان باشد . افزایش نفوذ چین د ر جهان و د ر ارتباط با منطقه از د و بُعد  قابل بررسی است؛ نخست از منظر نفوذ اقتصاد ی چین است که د ر این سال‌ها با افزایش سرمایه گذاری چین د ر حوزه زیر ساختی و نیز وابستگی این کشور به وارد ات نفت خلیج فارس از د لایل اصلی تلاش چینی‌ها به شمار می رود  که می د انیم طی ۱۰-۱۵ سال آیند ه میزان وابستگی چین به نفت منطقه بیشتر هم می شود . د ر بُعد  سیاسی نیز به تبع بُعد  اقتصاد ی به نظر می رسد  چین ناگزیر است برای تضمین منافع اقتصاد ی خود  نقش آفرینی سیاسی بیشتری را به عهد ه بگیرد . با توجه به کاهش نقش آمریکا برای کشورهای منطقه، چینی‌ها ترجیح می د هند  به جای آمریکا خود شان این نقش را ایفا کرد ه و کنترل گذرگاه های انرژی د ر اختیار خود شان باشد ، گرچه هر کشوری هم به جای چین بود  باید  همین کار را انجام می د اد . باید  انتظار د اشته باشیم د ر سال های پیش رو گسترش نفوذ اقتصاد ی چین د ر این منطقه بیشتر باشد  وبرای نفوذ سیاسی نیز از طریق تعمیق همکاری ها و حضور نظامی و ایجاد  پایگاه های مختلف برنامه های خود  را د نبال کنند . د ر واقع این مسیری است که د ر خلیج فارس وجود  د ارد  و د ر سفر شی جین پینگ رئیس جمهور چین به عربستان هم چینی ها رغبت بیشتری نشان د اد ند . این مسائل نشان می د هد  چینی ها وارد  ترتیبات سیاسی و امنیتی د ر منطقه شد ه اند  و از مفاهیم جد ید تر استفاد ه می کنند . اما این که تا چه اند ازه موفق شوند  باید  منتظر آیند ه بود . د ر یک نمای کلی تنش ایران با کشورهای همسایه و منطقه و همچنین عربستان به نفع هیچ کشوری نبود ه و نیست و لذا از یک بُعد  و نمای کلی تلاش برای عاد ی سازی روابط د و کشور مهم است. د ر عین حال باید  توجه کنیم که این عاد ی سازی روابط هر چند  د ستاورد هایی د اشته برای برخی بیشتر و برای برخی کمتر بود ه است. عربستان د ر وضعیت خوبی به توافق رسید ، با توجه به این که هنوز برجام به نتیجه نرسید ه و احتمال این که د ر آیند ه تنش افزایش یابد ، بیشتر است به نظر می رسد  براساس شرایط منطقه ای عربستان خود  را از د ایره محد ود  تلافی جویانه ایران حفظ می کند  و مقابله با ایران را به طور کامل به اسرائیل و آمریکا واگذار می‌کند . عربستان به د ستاورد  قابل توجهی د ست یافته و قطع روابط د و کشور نمی توانست آنها را برای رسید ن به اهد اف و منافع کشورشان کمک کند . عربستان د ر این سال‌ها تا جایی که توانست علیه منافع ایران اقد ام و بیشتر از این نمی توانست اد امه د هد . طبیعی است که کشورهای عربی از این مساله استقبال کنند  آن ها از فشاری که عربستان د ر ارتباط با ایران به آنها وارد  می کرد ، د ور می‌شوند . لذا به نفع این کشورهاست که چنین وضعیتی ایجاد  شود . بنابراین شاهد  هستیم که چین به عنوان یک ابر قد رت جد ید  موفق شد ه تا د ر جایگزینی آمریکا، نقش مهمی را د ر حل یکی از تنش‌های مهم منطقه ای آسیا و به عنوان جایگزین آمریکا آن هم د ر پکن ایفا و مد یریت کند  و خود  را ضامن این توافق سیاسی معرفی کند . د ر واقع د ر پرستیژ چین این توافق، اتفاق بزرگی است و تضمین کرد ه منابع انرژی و گذرگاه های انرژی که چین به آن ها وابسته است د ر امنیت باشند  و از همه طرف ها نیز د رخواست شد ه تا به این توافق پایبند  باشند  بنابراین کل مساله کاملا به نفع چین است. این توافق منافعی را برای آمریکایی ها د ر بر د ارد ، از یک طرف مسئولیت تامین امنیت د ر خلیج فارس بین آمریکا و چین تقسیم می شود  و آمریکایی ها می توانند  توجه خود  را به سایر مناطق معطوف کنند  و این تقسیم مسئولیت با منافع آمریکا سازگار است، همچنین آمریکا از این طریق موفق می شود  کشورهای عرب را از د امنه نزاع احتمالی بین ایران و غرب د ور نگه د ارد  و اگر این توافق بتواند  به آن هد ف د ست یابد  برای آمریکایی ها نیز نوعی د ستاورد  د اشته است. اما این توافق، اسرائیل را به اند ازه ای تنها گذاشت و طبیعتا کشاند ن ایران و منطقه خلیج فارس به منازعه چند ان آسان نیست. مزیت های این توافق برای ایران با بیان این که اصل تنش زد ایی با همسایگان خوب است .