رشد ۵ د رصد ی صنعت د ر ۹ ماهه امسال
وزیر صنعت، معد ن و تجارت گفت: رشد فصلی بخش معد ن به ۲.۶ د رصد و د ر صنعت به ۵ د رصد رسید ه است. به گزارش ایسنا، سید رضا فاطمی امین وزیر صمت امروز د ر همایش "بنگاه؛ فناوری و رشد اقتصاد ی"، روند تولید د ر کشور را "بسیار خوب" توصیف کرد و گفت: بر اساس آمار مرکز آمار تابستان ۱۴۰۰ رشد فصلی معد ن منفی ۳.۷ بود ه که د ر پاییز امسال به مثبت ۲.۶ د رصد رسید ه است. رشد فصلی بخش صنعت د ر تابستان ۱۴۰۰ نیز د و د رصد بود ه که د ر پاییز سال جاری به پنج د رصد رسید ه است. رشد بخش صنعت د ر ۹ ماه نخست امسال از سال قبل و از میانگین رشد اقتصاد کل کشور بیشتر بود ه و پنج د رصد رشد د اشته است و این آمار نشان مید هد که روند رشد د ر حال تد اوم و حرکت است. وی با بیان اینکه د ر ۱۵ سال گذشته تمرکز د ر بخش صنعت، عرضه محور بود و بیشتر به سمت استفاد ه از محصولات پارکهای فناوری حرکت میکرد یم، تصریح کرد : اما اکنون د ر کنار تقویت عرضه د انشبنیانی، باید رویکرد تقاضا محور تقویت شود تا متناسب با تقاضا، صنعت کارهای د انشبنیانی شکل گیرد . برای مثال د ر هر محصول معد نی که بیش از یک میلیون د لار وارد ات د اریم، باید تولید د اخل شود .
ضرورت حمایت د ولت از صنعت پوشاک
رئیس اتحاد یه پوشاک با بیان اینکه پوشاک یکی از پد ید ههای مهم فرهنگی و هویت ملی کشور به حساب میآید ، عنوان کرد : سرمایهگذاریهای کلان کشورها د ر حوزه مد و پوشاک، علاوه بر بٌعد اقتصاد ی، از جنبه صاد رات فرهنگی به کشورهای د یگر نیز مورد اهمیت است. د ر کشور ایران نیز این امر د ر صورت حمایت د ولت و ساماند هی حوزه طراحی و مد ایرانی اسلامی د ر واحد های صنفی به عنوان پیشران اقتصاد ی و فرهنگی پوشاک د ر کشور محقق خواهد شد . ابوالقاسم شیرازی د ر گفتوگو با ایلنا گفت: زنجیره ارزش پوشاک به د لایل مختلفی از جمله ارزش افزود ه بالا د ر مقایسه با سایر حوزههای صنعتی، امکان تأمین بخش قابل توجهی از مواد اولیه زنجیره د ر د اخل کشور، تنوع گسترد ه محصولات با د امنههای قیمتی متفاوت برای د هکهای مختلف جامعه، امکان پراکند گی د ر کلیه مناطق و اشتغالزایی بالا برای کشور و اقتصاد د ارای مزیت ویژهای است. وی اد امه د اد : ارزش افزود ه بالا، ارزآوری و رشد اقتصاد ی صنعت مد و پوشاک به اند ازهای چشمگیر است که بسیاری از کشورها تلاش میکنند تا سهم بیشتری را د ر بازار این حوزه از آن خود کنند . صنعت جهانی پوشاک تا سال 2023 افزایش 5.48 د رصد ی د اشته باشد و ارزش گرد ش مالی آن به بیش از 1.8 تریلیون د لار میرسد .
خد احافظی هیوند ای با روسیه
هیوند ای موتور د ر حال مذاکره برای فروش کارخانه روسیه به قزاقستان است. به گزارش ایسنا، رسانههای کرهجنوبی گزارش د اد ند که شرکت هیوند ای موتور کرهجنوبی د ر حال مذاکره با یک شرکت قزاقستانی بر سر فروش کارخانه تولید ی خود د ر روسیه است. بسیاری از کارخانهها د ر روسیه به د لیل کمبود تجهیزات و تحریمها و خروج تولید کنند گان غربی از زمان جنگ روسیه و اوکراین د ر سال گذشته، تولید را به حالت تعلیق د رآورد ه و کارکنان را مرخص کرد هاند . به گزارش خبرگزاری یونهاپ کرهجنوبی، د ولت محلی سن پترزبورگ د ر حال مذاکره با قزاقستان برای فروش کارخانه هیوند ای د ر روسیه است و البته این مذاکرات د ر مرحله نهایی است و این قرارد اد میتواند د ر اوایل ماه ژوئن امضا شود . بر اساس گزارش رویترز، هیوند ای موتور د ر مارس گذشته فعالیت د ر کارخانه روسی خود را به حالت تعلیق د رآورد . هیوند ای موتور، د ر میان ۱۰ خود روساز بزرگ جهان از نظر فروش قرار د ارد و سالانه حد ود ۲۰۰ هزار خود رو د ر روسیه تولید میکند که حد ود چهار د رصد از ظرفیت تولید جهانی آن است.
ورود خود روساز فرانسوی- ایتالیایی به آفریقا
شرکت خود روسازی استلانتیس با ساخت اولین کارخانه د ر آفریقای جنوبی موافقت کرد . به گزارش ایسنا، شرکت خود روسازی استلانتیس اعلام کرد که به توافق اولیه با مقامات آفریقای جنوبی برای ساخت یک سایت تولید که اولین آن د ر این کشور و تا پایان سال ۲۰۲۵ خواهد بود ، د ست یافته است. این خود روساز فرانسوی ایتالیایی و مقامات محلی د ر بیانیهای مشترک اعلام کرد ند که بر اساس این قرارد اد ، کارخانه جد ید د ر یکی از مناطق ویژه اقتصاد ی آفریقای جنوبی راهاند ازی خواهد شد . سایت تولید د ر آفریقای جنوبی بلوک جد ید ی د ر استراتژی صنعتیسازی خواهد بود که شامل برنامه فروش یک میلیون خود رو د ر منطقه تا سال ۲۰۳۰ با ۷۰ د رصد خود کفایی تولید منطقه است و به نیازهای مشتریان خود د ر منطقه نزد یکتر خواهد کرد . استلانتیس سومین خود روساز بزرگ جهان از نظر فروش و صاحب برند هایی از جمله فیات، پژو، سیتروئن و جیپ است و د ر حال حاضر ۹ کارخانه د ر منطقه خاورمیانه و آفریقا د ارد که ۸۰ کشور از جمله ترکیه و پاکستان را د ربرمیگیرد . سخنگوی این خود روساز به رویترز گفت که انتظار میرود کارخانه جد ید خود روهایی را هم برای بازار د اخلی و هم برای صاد رات تولید کند .
مزیت های کشت فرا سرزمینی د ر آفریقا
نشست هیات تجاری غرب آفریقا با حضور نمایند گان تجاری از کشورهای کامرون، سیرالئون، ساحل عاج، غنا و تجار و نمایند گان شرکتهای ایرانی مرتبط با آفریقا، سرپرست معاونت بینالملل اتاق ایران، مد یر بخش آفریقا و عربی این معاونت و رئیس و اعضای اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا برگزار شد . د ر این نشست نیلوفر اسد ی سرپرست معاونت بینالملل اتاق ایران، با بیان اینکه توسعه روابط تجاری ایران و آفریقا سیاست راهبرد ی د ولت و بخش خصوصی ایران است اد امه د اد : ما به د نبال اجرای طرحهای همکاری بلند مد ت مفید برای هر د و منطقه هستیم و امید واریم د ر حوزههای کشاورزی، خد مات فنی و مهند سی، ساختوساز بتوانیم همکاریهای خوبی را آغاز کنیم. به ویژه که ایران د ر حوزههای جاد هسازی، سد سازی، پالایشگاه، نیروگاه و اکتشاف و بهرهبرد اری از معاد ن و همچنین د ر زمینه مشتقات نفتی و محصولات پتروشیمی، د ارو و ماشینآلات کشاورزی مزیتهای قابل توجه صاد راتی د ارد . د ر مقابل میتوان محصولات کشاورزی و معد نی از افریقا به ایران وارد کنیم. او با اشاره به توان کشاورزی ایران و وجود زمینهای حاصلخیز و منابع آبی د ر آفریقا گفت: پیشنهاد ما کشت فراسرزمینی و سرمایهگذاری مشترک د ر این حوزه و استفاد ه از توان فنی مهند سان ایرانی و ایجاد صنایع غذایی تبد یلی د ر کشورهای آفریقایی است.
اسد ی با ابراز امید واری نسبت به گسترش همکاریهای ایران و کشورهای غرب آفریقا بیان کرد : بخش خصوصی برای توسعه این روابط نیازمند تسهیلاتی از سوی د ولت و رفع مشکلات زیرساختی از جمله مشکلات حملونقل و ترانزیت، کمبود کانتینرها و کشتیهای رو-رو و مشکلاتی از این د ست است. د ر اد امه این نشست برهمن رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا با تأکید بر اینکه زمینههای مشترک همکاری ایران با کشورهای قاره آفریقا زیاد است گفت: با توجه به اینکه 30 د رصد معاد ن د نیا د ر قاره آفریقا قرار د ارند و 65 د رصد نیروی انسانی د ر این قاره د ر حوزه کشاورزی فعال است و 60 د رصد اقتصاد قاره آفریقا د ر غرب این قاره رقم میخورد ، بستر مناسبی برای توسعه همکاریهای د و کشور وجود د ارد . او با بیان اینکه نگاه ما د ر ایران برای همکاریهای تجاری با آفریقا نگاه برد -برد است اد امه د اد : ما هم د ر زمینههای صد ور کالاها از نظر قیمتی و کیفیتی امکانات خوبی د اریم و هم د ر زمینه د انشبنیان استعد اد خوبی د اریم و آماد ه سرمایهگذاری مشترک د ر این حوزه هستیم. حسینی د بیر اولین اجلاس همکاریهای علمی و اقتصاد ی ایران و غرب آفریقا نیز گفت: جامعه اقتصاد ی کشورهای غرب آفریقا (اکوآس) یکی از منسجمترین جوامع پولی جهان است و از د ومین ارز واحد بینالمللی برخورد ار است. این انسجام مالی و اقتصاد ی باعث شد ه سرعت رشد و توسعه د ر این کشورها به نسبت بقیه قاره آفریقا آهنگ بیشتری د اشته باشد ؛ به طوری که رشد اقتصاد ی بیشتر این کشورها بالای 6 د رصد است. د ر جامعه اقتصاد ی کشورهای غرب آفریقا موضوع تورم بسیار کمرنگ است و تورم این کشورها بین 2 تا 5 د رصد بیشتر نیست. این شرایط کار را برای تجارت و بازرگانی و سایر اقد امات زیرساختی د ر این کشورها فراهم میکند . او د ر عین حال گفت: عمد ه این کشورها کمتر توسعه یافته هستند و لذا بسیار از اقد امات توسعهای و همکاریهای د وجانبه و چند جانبه استقبال میکنند . این کشورها منابع خوبی د ر حوزه نیروی انسانی د ارند د ر حوزه معاد ن و کشاورزی بسیار غنی هستند .
گروه صنعت و تجارت: روز گذشته سرانجام انتخابات اتاق بازرگانی د ر سراسر کشور برگزار شد و حالا فعالان اقتصاد ی کشور چشم انتظار تشکیل د وره جد ید این نهاد بخش خصوصی هستند . به گزارش «تجارت»، د همین د وره انتخابات اتاق بازرگانی سرانجام روز گذشته برگزار شد . د ورهای از هفتهها پیش با حواشی بسیاری مواجه شد . از شایبه مد اخله د ولت د ر روند انتخابات تا رد صلاحیت چهرههای شناخته شد ه و عملکرد اتاق بازرگانی تهران د ر د و د وره گذشته که تقریبا همگی از یک طیف بود ند . از حد ود یکسال پیش شایبه هایی مبنی بر فساد د ر اتاق بازرگانی ایران به گوش رسید و صد اهایی از د رون خود اتاق شنید ه شد که عملکرد مد یران ارشد آن نتوانسته رضایت بخش خصوصی کشور را فراهم کند . حواشی تا جایی پیش رفت که غلامحسین شافعی رییس اتاق ایران اخیرا اعلام کرد که قصد د اشته د ر سال 99 از ریاست اتاق استعفا د هد و به د لیل وجود مشکلات مختلف تصمیم گرفته که د ر د وره د هم نامزد انتخابات نشود . از سوی د یگر رییس اتاق بازرگانی تهران هم رد صلاحیت شد و امکان حضور د ر رقابتها را پید ا نکرد . البته ماجرا به مد تها قبل بر می گرد د . جایی که اختلافات میان د ولت و مجلس با اتاق شد ت گرفت و موضع گیریهای تصریح و تند ی میان طرفین نسبت بهم شکل گرفت. از این رو این گمانه مطرح شد که د ر این د وره د ولت تمایلی به اد امه حضور گروه فعلی حاکم بر اتاق د ر د وره جد ید ند ارد . د ر یکی از این اظهار نظرها مجید رضا حریری رییس اتاق بازرگانی ایران و چین اعلام کرد ه این موضوع اتفاق جد ید ی نیست و د ر هر د وره د ولتهای وقت علاقه مند به جهت د هی د ر انتخابات اتاق بود ند . به گفته او معاون اول وقت رییس جمهور د ر د وره هشتم و نهم اتاق بازرگانی عملا خواسته د ولت را د ر انتخابات اعضای هیات نمایند گان اتاق بازرگانی پیش برد ه بود .
جزییات روند برگزاری انتخابات
اما د ر مراسم آغاز برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی که با حضور فاطمی امین وزیر صمت نیز همراه بود ، حسین میرمحمد صاد قی، رئیس انجمن نظارت بر انتخابات، گزارشی از روند ثبتنام کاند ید ا و رسید گی به اسناد و مد ارک آنها به منظور احزار صلاحیت، ارائه د اد . بر اساس اظهارات او برای اولین بار د ر این د وره، شرایط خاصی د ر آییننامه تشکیل و نحوه فعالیت هیات نمایند گان اتاق ایران و اتاقهای شهرستان تعیین شد ه بود که البته شامل برخی ابهامات نیز بود . از طرفی طبق این آییننامه افراد باید حجم انبوهی از اسناد و مد ارک را نیز د ر اختیار د بیرخانه انجمن نظارت قرار مید اد ند . او استقبال برای مشارکت د ر این د وره از انتخابات را بسیار خوبی ارزیابی کرد و افزود : انجمن د ر راستای رفع ابهامات، انتشار آگهیهای لازم د رباره فرآیند رسید گیها و احراز صلاحیتها د ر روزنامه، پاسخ به سئوالاتی که از سوی هیاتهای نظارت د ر اتاقهای سراسر کشور مطرح بود ، رسید گی به پروند هها و اسناد ارسال شد ه، حرکت کرد و ۵۰ ناظر را برای حضور د ر محل برگزاری انتخابات آموزش د اد و آنها امروز د ر مراکز رایگیری کشور حضور د ارند .رئیس انجمن نظارت بر انتخابات تعد اد افراد ی که د ر د وره د هم انتخابات ثبتنام کرد ند را ۲۱۰۰ نفر عنوان کرد که از این تعد اد ۱۲۳۰ نفر واجد شرایط شناخته شد ند ، البته باید توجه د اشت که این احراز صلاحیت ارتباطی به فعالیت تجاری و تولید ی افراد ند ارد و تایید صلاحیت نشد هها به د لیل مغایرتهای شکلی بود ه است.او با بیان این مطلب که د ر استان آذربایجان غربی و استان مرکزی به غیر از مرکز استان، صند وق رایگیری د ر نقاط د یگری نیز به د لیل کثرت افراد و تقاضایی که از طرف هیات نظارت د ر همان استان امد ه بود ، تعبیه شد ه است، گفت: توجه به این نکته لازم است که هیچ نهاد ی نمیتواند واجد شرایط بود ن افراد تایید شد ه از سوی شورای عالی نظارت را زیر سئوال ببرد . همچنین محل برگزاری انتخابات اتاق هر استان با نظرهیاتهای نظارت است و هیچ مقامی نباید د ر این باره د خالت کند و این د خالت تخلف محسوب میشود .
تعامل سازند ه بین د ولت و بخش خصوصی
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران که د ر اتاق مشهد حضور د اشت طی ارتباط زند ه تلاش د ر راستای برگزاری شایسته انتخابات اتاقهای سراسر کشور را مورد توجه قرار د اد و از اتاق به عنوان قد یمیترین نهاد مد نی کشور یاد کرد که توانسته اثرات قابل توجهی د ر اقتصاد کشور د اشته باشد .بر اساس اظهارات او این نهاد میراث گرانبهایی است که از سوی افراد بزرگی به فعالان اقتصاد ی امروز سپرد ه شد ه است.شافعی د ر بخش د یگری از سخنان خود به شرایط این د وره از انتخابات اشاره کرد و گفت: اقتصاد امروز کشور با مشکلات عد ید های مواجه بود ه و از طرفی د ولتها بد ون حضور بخش خصوصی قوی قاد ر به رفع این مشکلات نیستند ، پس تعالی اتاق ایران مورد تایید همگان است تا بتواند با تمرکز بر منافع ملی، مشاوری منصف و مشوق د ر کنار قوای سهگانه باشد و آیند ه اقتصاد را به سمت شرایط بهتر سوق د هد . رئیس اتاق ایران، د ولت و بخش خصوصی را مکمل یکد یگر د انست و تصریح کرد : یک د ولت قوی د ر کنار بخش خصوصی قوی میتواند آیند ه روشنی برای اقتصاد رقم بزند . استحکام این نهاد مد نی مورد نظر است و همه آنهایی که برای این مهم اعلام آماد گی کرد ند قابل احترام هستند . این بلوغ بین فعالان اقتصاد ی ایجاد شد ه تا انتخاب کنند و خوب انتخاب کنند .
ایجاد اتاقهای قوی به نفع کشور است
سید رضا فاطمیامین، وزیر صنعت، معد ن، تجارت و رئیس شورای عالی نظارت بر انتخابات د همین د وره اتاقهای سراسر کشور نیز سازمانها را بزرگترین ثروت یک کشور عنوان کرد که کارهای اصلی را انجام مید هند . بر اساس اظهارات او حاکمیت تنها قاعد هگذار، مسئول ایجاد زیرساختها و د ر نهات نظارت است، پس ایجاد اتاقی قوی به نفع کشور است. او شکل گرفتن همد لی و تعامل سازند ه بین اتاق و وزارتخانه را طی یک سال اخیر، امید وارکنند ه توصیف کرد که باید تد اوم د اشته باشد . وزیر صنعت، معد ن و تجارت برگزاری بهموقع انتخابات را مورد توجه قرار د اد و آن را سرآغاز تحول د ر اتاقها و به د نبال آن د ر اقتصاد ایران د انست و گفت: د ر کنار هم میتوانیم اعتلای اقتصاد ی کشور را د نیال کنیم. آمارهای کلان بیانگر حرکتهای خوب و امید وارکنند ه است. د ر حوزههای صنعت و معد ن شاهد رشد هستیم و شرایط رشد صاد راتی نیز قابل توجه بود ه است. د ر این بین وارد ات نیز د ر خد مت صاد رات قرار گرفته و شاهد رشد وارد ات د ر حوزههای سرمایهای و واسطهای به جای حوزه مصرف، هستیم.
گروه صنعت و تجارت: رییس اسبق اتاق بازرگانی ایران و امارات اظهار د اشت: ایران با چین هم مراود ات اقتصاد ی سنگینی د ارد و موضوع پولهای بلوکه شد ه ایران د ر چین مطرح است و اگر این پولهای بلوکه شد ه از چین به شکل د رهم از امارات برگرد د ، به طور قطع این د رهمها د ر بازار ارز ایران اثر میگذارد . فرشید فرزانگان د ر گفتوگو با خبرنگار اقتصاد ی ایلنا د رباره اثرگذاری از سرگیری روابط ایران و عربستان بر روابط ایران و امارات و همچنین اد عای سرازیر شد ن د رهم از امارات اظهار د اشت: تاثیر ارتباطات ایران و عربستان د ر منطقه غیر قابل انکار است و به طور قطع هر چه که این روابط د امنهتر و بلند مد ت اد امه پید ا کند ، تاثیرات به مراتب بیشتر خواهد بود . اگر مشکل ایران با عربستان برطرف شود ، گشایشهای خوبی اتفاق رخ مید هد و این گشایشها از جنسی خواهد بود که جایگاه ایران را د ر منطقه تغییر مید هد . وی اد امه د اد : اینکه این توافق با عربستان صورت گرفته، اعلام شد ه اما جزییاتی از آن هنوز منتشر نشد ه است و البته این توافق د ال بر د ایر کرد ن سفارتخانههای د ر د و کشور است که رسانههای عربی اعلام کرد ند که ظرف د و ماه آیند ه سفارتخانهها بازگشایی خواهند شد . این خبر گشایش فضای سیاسی بین د و کشور را نشان مید هد اما باید نوع و سطح همکاریهای کشورها باید مورد بررسی قرار گیرند . رییس اسبق اتاق مشترک ایران و امارات گفت: نکتهای که وجود د ارد این است که انتشار همین خبر بار روانی مثبت برای بازار به همراه د اشت و انتشار این خبر بر روی کانالهای اعلام نرخ د لار اثر گذاشت. د ر این مد ت د و خبر سفر آقای گروسی به ایران و خبر توافق با عربستان بار روانی مثبت د ر بازار ارز اریان ایجاد کرد . فرزانگان با تاکید بر اینکه حفظ این بار روانی بسیار مهم است، افزود : اگر انتشار این اخبار مثبت اد امه د اشته باشد و بار روانی بازار تغییر پید ا نکند ، بسیاری را میتواند به موقعیت فروشند ه ارز تبد یل کند . افزایش فروش ارز باعث میشود که فشار از روی بازار برد اشته شود و نوسانگیرها فروشند ه شوند چراکه افق بازار را افزایشی نمیبینند . وی د رباره احتمال ورود د رهم امارات به ایران اظهار د اشت: اینکه گفته شد د رهم امارات بر میگرد د ، ممکن است که بخشی از این توافق به این شکل باشد که پولهای بلوکه شد ه ایران به صورت د رهم برگرد د و گویا از عراق هم 500 میلیون د لار هم برگشته است. د ر این میان، ایران با چین هم مراود ات اقتصاد ی سنگینی د ارد و موضوع پولهای بلوکه شد ه ایران د ر چین مطرح است و اگر این پولهای بلوکه شد ه از چین به شکل د رهم از امارات برگرد د ، به طور قطع این د رهمها د ر بازار ارز ایران اثر میگذارد . پولهای بلوکه شد ه حتی اگر به شکل یوان چین هم برگرد د ، د ر بازار ایران اثربخش خواهد بود . اما د رهم امارات د ر بازار ایران ثانیهای است و بیشتر تراکنشهای ایران از د رگاههای صرافیها انجام میشود و عملیات صرافیها بر روی نرخها د ر بازار تاثیر زیاد ی د ارد . این کارشناس اقتصاد حوزه خلیج فارس گفت: معتقد م باید صبور بود تا جزییات توافقات مشخص شود و آنچه که مشهود است اثر بار روانی آن د ر بازار است. اما پیشبینی میشود اگر سفارت عربستان بازگشایی شود نوید بخش همکاریهای آتی ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد بود و حتما نزد یکی عربستان به ایران د ر روابط منطقهای تاثیرگذار است. وی با بیان اینکه البته رقابت منطقهای را هم باید د ر نظر گرفت، د ر مقطعی امارات د نباله روی عربستان بود اما امروز شاهد این رویه نیستیم، اد امه د اد : توافق با عربستان فرصتهای بیشتری برای کشورمان ایجاد میکند . وقتی به عربستان نزد یک شویم، د ر آیند ه امارات هم وارد شرایط رقابتی شود . باید توجه د اشته باشیم که اصول و نگاه کشورهای حوزه خلیج فارس، به مسائل اقتصاد ی است و اقتصاد د ر محور قرار د ارد ، بنابراین هر چه اقتصاد را از محور خارج کند از جمله سیاست، د ر اولویتهای بعد ی قرار میگیرد . به طوریکه شاهد آن هستیم که با همه فشارهایی که بر روی امارات وارد میکنند ، امارات د ر حال حاضر بالای 22 میلیارد د لار با ایران مراود ه اقتصاد ی د ارد و این رقم برای ایران رقم بزرگی محسوب میشود و برای امارات هم ارزند ه است.
گروه صنعت و تجارت: د بیر انجمن صنایع همگن قطعهسازی و سفیر ایران د ر روسیه هفته گذشته، د ر جلسهای آنلاین پیرامون مسائل اقتصاد ی بهویژه د ر حوزه صنعت خود رو و قطعات صحبت کرد ند که ضمن آن تاکید شد که قرارد اد های صنعت خود رو و قطعهسازی ایران و روسیه روند رو به رشد ی د ارد و د و کشور د ر مسیر تعامل بیشتر با یکد یگرند و پس از طی مراحل لازم، شاهد حضور خود روهای ایرانی د ر مسکو و همکاریهای خود رویی فیمابین د و کشور خواهیم بود .
طبق اعلام انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعهسازی کشور به صورت اختصاصی به ایسنا، هفته گذشته آرش محبینژاد (د بیر انجمن همگن قطعهسازی) و کاظم جلالی (سفیر ایران د ر روسیه) د ر جلسهای آنلاین با یکد یگر به مسائل مرتبط با توسعه همکاریهای ایران و روسیه به ویژه د ر بخش خصوصی، به گفتوگو پرد اختهاند . آرش محبینژاد -د بیر انجمن صنایع همگن قطعهسازان خود رو کشور- د ر این جلسه آنلاین، گزارشی از آخرین وضعیت همکاریهای خود رویی و قطعهسازی ایران با طرفهای روس ارائه کرد .
وی همچنین پیشنهاد های انجمن مذکور (انجمن صنایع همگن قطعهسازان خود رو کشور) د ر جهت تسریع د ر آغاز همکاریهای مشترک را تشریح و اظهار کرد : زیرساختهای صنعت خود رو روسیه بیشتر معطوف محصولات فرانسوی است
و قطعهسازان ایرانی نیز به واسطه همکاری با یک شرکت خود روساز این کشور د ر سالهای گذشته، تجربهها و توانمند ی لازم برای پوشش نیازهای طرف روس را د ارند .
محبینژاد افزود : برای آغاز همکاریها د ر کوتاهمد ت میتوان روی این موضوع کار کرد و د ر اد امه با مشارکت خود روسازان و قطعهسازان بزرگ د و کشور گزینههایی همچون طراحی و تولید خود رو مشترک د ور از د سترس نخواهد بود .
افزایش تعاملات ایران و روسیه د ر بخش خصوصی با سرعت بیشتر د نبال میشود کاظم جلالی- سفیر جمهوری اسلامی ایران د ر روسیه- نیز د ر این د ید ار مجازی، اظهار کرد : روابط تهران-مسکو به ویژه د ر حوزه اقتصاد ی مسیر صعود ی د ارد و سرعت افزایش این تعاملات د ر بخش خصوصی بیشتر است. طی ماههای اخیر، شرکتهای ایرانی و روس شناخت بهتری نسبت به توانمند یهای یکد یگر پید ا کرد ه که این امر باعث افزایش سطح همکاریهای اقتصاد ی خواهد شد .
ضمن اشاره به فضای جد ید ی که صنعت خود رو روسیه تجربه کرد ه است، افزود : خود روسازان روس برای بیاثر کرد ن تحریم شرکای غربی خود ، توسعه روابط با خود روسازان و قطعهسازان ایران، ترکیه و چین را د ر د ستور کار قرار د اد هاند که د ر این بین، صنعتگران ایرانی به د لیل اشتراکهای فنی مهند سی محصولاتی که د ر گذشته د ر روسیه تولید میشد ، از جایگاه ویژهای برخورد ار هستند .
کاظمی تاکید کرد : حضور خود روسازان و قطعهسازان ایران د ر نمایشگاه سال ۲۰۲۲ مسکو، آغاز خوبی برای همکاری فعالان صنعت خود رو کشور بود ه و پس از آن نیز پیگیریهای لازم از سوی وزارت امور خارجه و سفارت ایران د ر روسیه، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت، انجمن صنایع همگن قطعهسازی کشور و د و خود روساز کشور انجام شد ه است که این فعالیتها اد امه د ارد و به نتایج بیشتری نیز ختم خواهد شد .
سفیر ایران د ر روسیه د ر رابطه با انتشار برخی اخبار پیرامون حضور خود روهای ایرانی د ر روسیه نیز گفت: متاسفانه گاه اخباری از تعاملات د و کشور د ر حوزههای مختلف منتشر میشود که صحیح نیست و حتی برخی اوقات اقد ام به انتشار اخبار جعلی هم میشود . جلالی د ر پایان خاطرنشان کرد : مذاکرات و قرارد اد های صنعت خود رو و قطعهسازی ایران و روسیه روند رو به رشد ی د ارد و پس از طی مراحل طبیعی حوزههای استاند ارد و بازاریابی و... و. شاهد حضور خود روهای ایرانی د ر مسکو به طور کلی همکاری های خود رویی د و کشور خواهیم بود .