رشد  ۵ د رصد ی صنعت د ر ۹ ماهه امسال

وزیر صنعت، معد ن و تجارت گفت: رشد  فصلی بخش معد ن به ۲.۶ د رصد  و د ر صنعت به ۵ د رصد  رسید ه است. به گزارش ایسنا، سید رضا فاطمی امین وزیر صمت امروز د ر همایش "بنگاه؛ فناوری و رشد  اقتصاد ی"، روند  تولید  د ر کشور را "بسیار خوب" توصیف کرد  و گفت: بر اساس آمار مرکز آمار تابستان ۱۴۰۰ رشد  فصلی معد ن منفی ۳.۷ بود ه که د ر پاییز امسال به مثبت ۲.۶ د رصد  رسید ه است. رشد  فصلی بخش صنعت د ر تابستان ۱۴۰۰ نیز د و د رصد  بود ه که د ر پاییز سال جاری به پنج د رصد  رسید ه است. رشد  بخش صنعت د ر ۹ ماه نخست امسال از سال قبل و از میانگین رشد  اقتصاد  کل کشور بیشتر بود ه و پنج د رصد  رشد  د اشته است و این آمار نشان می‌د هد  که روند  رشد  د ر حال تد اوم و حرکت است. وی با بیان اینکه د ر ۱۵ سال گذشته تمرکز د ر بخش صنعت، عرضه محور بود  و بیشتر به سمت استفاد ه از محصولات پارک‌های فناوری حرکت می‌کرد یم، تصریح کرد : اما اکنون د ر کنار تقویت عرضه د انش‌بنیانی، باید  رویکرد  تقاضا محور تقویت شود تا متناسب با تقاضا، صنعت کارهای د انش‌بنیانی شکل گیرد . برای مثال د ر هر محصول معد نی که بیش از یک میلیون د لار وارد ات د اریم، باید  تولید  د اخل شود .

 

ضرورت حمایت د ولت از صنعت پوشاک

رئیس اتحاد یه پوشاک با بیان اینکه پوشاک یکی از پد ید ه‌های مهم فرهنگی و هویت ملی کشور به حساب می‌آید ، عنوان کرد : سرمایه‌گذاری‌های کلان کشورها د ر حوزه مد  و پوشاک، علاوه بر بٌعد  اقتصاد ی، از جنبه صاد رات فرهنگی به کشورهای د یگر نیز مورد  اهمیت است. د ر کشور ایران نیز این امر د ر صورت حمایت د ولت و ساماند هی حوزه طراحی و مد  ایرانی اسلامی د ر واحد های صنفی به عنوان پیشران اقتصاد ی و فرهنگی پوشاک د ر کشور محقق خواهد  شد . ابوالقاسم شیرازی د ر گفت‌وگو با ایلنا گفت: زنجیره ارزش پوشاک به د لایل مختلفی از جمله ارزش افزود ه بالا د ر مقایسه با سایر حوزه‌های صنعتی، امکان تأمین بخش قابل توجهی از مواد  اولیه زنجیره د ر د اخل کشور، تنوع گسترد ه محصولات با د امنه‌های قیمتی متفاوت برای د هک‌های مختلف جامعه، امکان پراکند گی د ر کلیه مناطق و اشتغال‌زایی بالا برای کشور و اقتصاد  د ارای مزیت ویژه‌ای است. وی اد امه د اد : ارزش افزود ه بالا، ارزآوری و رشد  اقتصاد ی صنعت مد  و پوشاک به اند ازه‌ای چشمگیر است که بسیاری از کشورها تلاش می‌کنند  تا سهم بیشتری را د ر بازار این حوزه از آن خود  کنند . صنعت جهانی پوشاک تا سال 2023 افزایش 5.48 د رصد ی د اشته باشد  و ارزش گرد ش مالی آن به بیش از 1.8 تریلیون د لار می‌رسد .

خد احافظی هیوند ای با روسیه
هیوند ای موتور د ر حال مذاکره برای فروش کارخانه روسیه به قزاقستان است. به گزارش ایسنا، رسانه‌های کره‌جنوبی گزارش د اد ند  که شرکت هیوند ای موتور کره‌جنوبی د ر حال مذاکره با یک شرکت قزاقستانی بر سر فروش کارخانه تولید ی خود  د ر روسیه است. بسیاری از کارخانه‌ها د ر روسیه به د لیل کمبود  تجهیزات و تحریم‌ها و خروج تولید کنند گان غربی از زمان جنگ روسیه و اوکراین د ر سال گذشته، تولید  را به حالت تعلیق د رآورد ه‌ و کارکنان را مرخص کرد ه‌اند . به گزارش خبرگزاری یونهاپ کره‌جنوبی، د ولت محلی سن پترزبورگ د ر حال مذاکره با قزاقستان برای فروش کارخانه هیوند ای د ر روسیه است و البته این مذاکرات د ر مرحله نهایی است و این قرارد اد  می‌تواند  د ر اوایل ماه ژوئن امضا شود . بر اساس گزارش رویترز، هیوند ای موتور د ر مارس گذشته فعالیت د ر کارخانه روسی خود  را به حالت تعلیق د رآورد . هیوند ای موتور، د ر میان ۱۰ خود روساز بزرگ جهان از نظر فروش قرار د ارد  و سالانه حد ود  ۲۰۰ هزار خود رو د ر روسیه تولید  می‌کند  که حد ود  چهار د رصد  از ظرفیت تولید  جهانی آن است.

ورود  خود روساز فرانسوی- ایتالیایی به آفریقا
شرکت خود روسازی استلانتیس با ساخت اولین کارخانه د ر آفریقای جنوبی موافقت کرد . به گزارش ایسنا، شرکت خود روسازی استلانتیس اعلام کرد  که به توافق اولیه با مقامات آفریقای جنوبی برای ساخت یک سایت تولید  که اولین آن د ر این کشور و تا پایان سال ۲۰۲۵ خواهد  بود ، د ست یافته است. این خود روساز فرانسوی ایتالیایی و مقامات محلی د ر بیانیه‌ای مشترک اعلام کرد ند  که بر اساس این قرارد اد ، کارخانه جد ید  د ر یکی از مناطق ویژه اقتصاد ی آفریقای جنوبی راه‌اند ازی خواهد  شد . سایت تولید  د ر آفریقای جنوبی بلوک جد ید ی د ر استراتژی صنعتی‌سازی خواهد  بود  که شامل برنامه فروش یک میلیون خود رو د ر منطقه تا سال ۲۰۳۰ با ۷۰ د رصد  خود کفایی تولید  منطقه است و به نیازهای مشتریان خود  د ر منطقه نزد یک‌تر خواهد  کرد . استلانتیس سومین خود روساز بزرگ جهان از نظر فروش و صاحب برند هایی از جمله فیات، پژو، سیتروئن و جیپ است و د ر حال حاضر ۹ کارخانه د ر منطقه خاورمیانه و آفریقا د ارد  که ۸۰ کشور از جمله ترکیه و پاکستان را د ربرمی‌گیرد . سخنگوی این خود روساز به رویترز گفت که انتظار می‌رود  کارخانه جد ید  خود روهایی را هم برای بازار د اخلی و هم برای صاد رات تولید  کند .

مزیت های کشت فرا سرزمینی د ر آفریقا
نشست هیات تجاری غرب آفریقا با حضور نمایند گان تجاری از کشورهای کامرون، سیرالئون، ساحل عاج، غنا و تجار و نمایند گان شرکت‌های ایرانی مرتبط با آفریقا، سرپرست معاونت بین‌الملل اتاق ایران، مد یر بخش آفریقا و عربی این معاونت و رئیس و اعضای اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا برگزار شد . د ر این نشست نیلوفر اسد ی سرپرست معاونت بین‌الملل اتاق ایران، با بیان اینکه توسعه روابط تجاری ایران و آفریقا سیاست راهبرد ی د ولت و بخش خصوصی ایران است اد امه د اد : ما به د نبال اجرای طرح‌های همکاری بلند مد ت مفید  برای هر د و منطقه هستیم و امید واریم د ر حوزه‌های کشاورزی، خد مات فنی و مهند سی، ساخت‌وساز بتوانیم همکاری‌های خوبی را آغاز کنیم. به ویژه که ایران د ر حوزه‌های جاد ه‌سازی، سد سازی، پالایشگاه، نیروگاه و اکتشاف و بهره‌برد اری از معاد ن و همچنین د ر زمینه مشتقات نفتی و محصولات پتروشیمی، د ارو و ماشین‌آلات کشاورزی مزیت‌های قابل توجه صاد راتی د ارد . د ر مقابل می‌توان محصولات کشاورزی و معد نی از افریقا به ایران وارد  کنیم. او با اشاره به توان کشاورزی ایران و وجود  زمین‌های حاصلخیز و منابع آبی د ر آفریقا گفت: پیشنهاد  ما کشت فراسرزمینی و سرمایه‌گذاری مشترک د ر این حوزه و استفاد ه از توان فنی مهند سان ایرانی و ایجاد  صنایع غذایی تبد یلی د ر کشورهای آفریقایی است.
اسد ی با ابراز امید واری نسبت به گسترش همکاری‌های ایران و کشورهای غرب آفریقا بیان کرد : بخش خصوصی برای توسعه این روابط نیازمند  تسهیلاتی از سوی د ولت و رفع مشکلات زیرساختی از جمله مشکلات حمل‌ونقل و ترانزیت، کمبود  کانتینرها و کشتی‌های رو-رو و مشکلاتی از این د ست است. د ر اد امه این نشست برهمن رئیس اتاق مشترک ایران و شرق آفریقا با تأکید  بر اینکه زمینه‌های مشترک همکاری ایران با کشورهای قاره آفریقا زیاد  است گفت: با توجه به اینکه 30 د رصد  معاد ن د نیا د ر قاره آفریقا قرار د ارند  و 65 د رصد  نیروی انسانی د ر این قاره د ر حوزه کشاورزی فعال است و 60 د رصد  اقتصاد  قاره آفریقا د ر غرب این قاره رقم می‌خورد ، بستر مناسبی برای توسعه همکاری‌های د و کشور وجود  د ارد . او با بیان اینکه نگاه ما د ر ایران برای همکاری‌های تجاری با آفریقا نگاه برد -برد  است اد امه د اد : ما هم د ر زمینه‌های صد ور کالاها از نظر قیمتی و کیفیتی امکانات خوبی د اریم و هم د ر زمینه د انش‌بنیان استعد اد  خوبی د اریم و آماد ه سرمایه‌گذاری مشترک د ر این حوزه هستیم. حسینی د بیر اولین اجلاس همکاری‌های علمی و اقتصاد ی ایران و غرب آفریقا نیز گفت: جامعه اقتصاد ی کشورهای غرب آفریقا (اکوآس) یکی از منسجم‌ترین جوامع پولی جهان است و از د ومین ارز واحد  بین‌المللی برخورد ار است. این انسجام مالی و اقتصاد ی باعث شد ه سرعت رشد  و توسعه د ر این کشورها به نسبت بقیه قاره آفریقا آهنگ بیشتری د اشته باشد ؛ به طوری که رشد  اقتصاد ی بیش‌تر این کشورها بالای 6 د رصد  است. د ر جامعه اقتصاد ی کشورهای غرب آفریقا موضوع تورم بسیار کمرنگ است و تورم این کشورها بین 2 تا 5 د رصد  بیشتر نیست. این شرایط کار را برای تجارت و بازرگانی و سایر اقد امات زیرساختی د ر این کشورها فراهم می‌کند . او د ر عین حال گفت: عمد ه این کشورها کمتر توسعه یافته هستند  و لذا بسیار از اقد امات توسعه‌ای و همکاری‌های د وجانبه و چند جانبه استقبال می‌کنند . این کشورها منابع خوبی د ر حوزه نیروی انسانی د ارند  د ر حوزه معاد ن و کشاورزی بسیار غنی هستند .

«تجارت» از حواشی برگزاری د همین د وره انتخابات نهاد  بخش خصوصی گزارش می‌د هد 

گروه صنعت و تجارت: روز گذشته سرانجام انتخابات اتاق بازرگانی د ر سراسر کشور برگزار شد  و حالا فعالان اقتصاد ی کشور چشم انتظار تشکیل د وره جد ید  این نهاد  بخش خصوصی هستند . به گزارش «تجارت»، د همین د وره انتخابات اتاق بازرگانی سرانجام روز گذشته برگزار شد . د وره‌ای از هفته‌ها پیش با حواشی بسیاری مواجه شد . از شایبه مد اخله د ولت د ر روند  انتخابات تا رد  صلاحیت چهره‌های شناخته شد ه و عملکرد  اتاق بازرگانی تهران د ر د و د وره گذشته که تقریبا همگی از یک طیف بود ند . از حد ود  یکسال پیش شایبه هایی مبنی بر فساد  د ر اتاق بازرگانی ایران به گوش رسید  و صد اهایی از د رون خود  اتاق شنید ه شد  که عملکرد  مد یران ارشد  آن نتوانسته رضایت بخش خصوصی کشور را فراهم کند . حواشی تا جایی پیش رفت که غلامحسین شافعی رییس اتاق ایران اخیرا اعلام کرد  که قصد  د اشته د ر سال 99 از ریاست اتاق استعفا د هد  و به د لیل وجود  مشکلات مختلف تصمیم گرفته که د ر د وره د هم نامزد  انتخابات نشود . از سوی د یگر رییس اتاق بازرگانی تهران هم رد  صلاحیت شد  و امکان حضور د ر رقابت‌ها را پید ا نکرد . البته ماجرا به مد ت‌ها قبل بر می گرد د . جایی که اختلافات میان د ولت و مجلس با اتاق شد ت گرفت و موضع گیری‌های تصریح و تند ی میان طرفین نسبت بهم شکل گرفت. از این رو این گمانه مطرح شد  که د ر این د وره د ولت تمایلی به اد امه حضور گروه فعلی حاکم بر اتاق د ر د وره جد ید  ند ارد . د ر یکی از این اظهار نظرها مجید رضا حریری رییس اتاق بازرگانی ایران و چین اعلام کرد ه این موضوع اتفاق جد ید ی نیست و د ر هر د وره د ولت‌های وقت علاقه مند  به جهت د هی د ر انتخابات اتاق بود ند . به گفته او معاون اول وقت رییس جمهور د ر د وره هشتم و نهم اتاق بازرگانی عملا خواسته د ولت را د ر انتخابات اعضای هیات نمایند گان اتاق بازرگانی پیش برد ه بود .

جزییات روند  برگزاری انتخابات
اما د ر مراسم آغاز برگزاری انتخابات اتاق بازرگانی که با حضور فاطمی امین وزیر صمت نیز همراه بود ، حسین میرمحمد صاد قی، رئیس انجمن نظارت بر انتخابات، گزارشی از روند  ثبت‌نام کاند ید ا و رسید گی به اسناد  و مد ارک آنها به منظور احزار صلاحیت، ارائه د اد . بر اساس اظهارات او برای اولین بار د ر این د وره، شرایط خاصی د ر آیین‌نامه تشکیل و نحوه فعالیت هیات نمایند گان اتاق ایران و اتاق‎های شهرستان تعیین شد ه بود  که البته شامل برخی ابهامات نیز بود . از طرفی طبق این آیین‌نامه افراد  باید  حجم انبوهی از اسناد  و مد ارک را نیز د ر اختیار د بیرخانه انجمن نظارت قرار می‌د اد ند . او استقبال برای مشارکت د ر این د وره از انتخابات را بسیار خوبی ارزیابی کرد  و افزود : انجمن د ر راستای رفع ابهامات، انتشار آگهی‌های لازم د رباره فرآیند  رسید گی‌ها و احراز صلاحیت‌ها د ر روزنامه، پاسخ به سئوالاتی که از سوی هیات‌های نظارت د ر اتاق‌های سراسر کشور مطرح بود ، رسید گی به پروند ه‌ها و اسناد  ارسال شد ه، حرکت کرد  و ۵۰ ناظر را برای حضور د ر محل برگزاری انتخابات آموزش د اد  و آنها امروز د ر مراکز رای‌گیری کشور حضور د ارند .رئیس انجمن نظارت بر انتخابات تعد اد  افراد ی که د ر د وره د هم انتخابات ثبت‌نام کرد ند  را ۲۱۰۰ نفر عنوان کرد  که از این تعد اد  ۱۲۳۰ نفر واجد  شرایط شناخته شد ند ، البته باید  توجه د اشت که این احراز صلاحیت ارتباطی به فعالیت تجاری و تولید ی افراد  ند ارد  و تایید  صلاحیت نشد ه‌ها به د لیل مغایرت‌های شکلی بود ه است.او با بیان این مطلب که د ر استان آذربایجان غربی و استان مرکزی به غیر از مرکز استان، صند وق رای‌گیری د ر نقاط د یگری نیز به د لیل کثرت افراد  و تقاضایی که از طرف هیات نظارت د ر همان استان امد ه بود ، تعبیه شد ه است، گفت: توجه به این نکته لازم است که هیچ نهاد ی نمی‌تواند  واجد  شرایط بود ن افراد  تایید  شد ه از سوی شورای عالی نظارت را زیر سئوال ببرد . همچنین محل برگزاری انتخابات اتاق هر استان با نظرهیات‌های نظارت است و هیچ مقامی نباید  د ر این باره د خالت کند  و این د خالت تخلف محسوب می‌شود .

تعامل سازند ه بین د ولت و بخش خصوصی
غلامحسین شافعی، رئیس اتاق ایران که د ر اتاق مشهد  حضور د اشت طی ارتباط زند ه تلاش د ر راستای برگزاری شایسته انتخابات اتاق‌های سراسر کشور را مورد  توجه قرار د اد  و از اتاق به عنوان قد یمی‌ترین نهاد  مد نی کشور یاد  کرد  که توانسته اثرات قابل توجهی د ر اقتصاد  کشور د اشته باشد .بر اساس اظهارات او این نهاد  میراث گرانبهایی است که از سوی افراد  بزرگی به فعالان اقتصاد ی امروز سپرد ه شد ه است.شافعی د ر بخش د یگری از سخنان خود  به شرایط این د وره از انتخابات اشاره کرد  و گفت: اقتصاد  امروز کشور با مشکلات عد ید ه‌ای مواجه بود ه و از طرفی د ولت‌ها بد ون حضور بخش خصوصی قوی قاد ر به رفع این مشکلات نیستند ، پس تعالی اتاق ایران مورد  تایید  همگان است تا بتواند  با تمرکز بر منافع ملی، مشاوری منصف و مشوق د ر کنار قو‌ای سه‌گانه باشد  و آیند ه اقتصاد  را به سمت شرایط بهتر سوق د هد . رئیس اتاق ایران، د ولت و بخش خصوصی را مکمل یکد یگر د انست و تصریح کرد : یک د ولت قوی د ر کنار بخش خصوصی قوی می‌تواند  آیند ه روشنی برای اقتصاد  رقم بزند . استحکام این نهاد  مد نی مورد  نظر است و همه آنهایی که برای این مهم اعلام آماد گی کرد ند  قابل احترام هستند . این بلوغ بین فعالان اقتصاد ی ایجاد  شد ه تا انتخاب کنند  و خوب انتخاب کنند .

ایجاد  اتاق‌های قوی به نفع کشور است
سید رضا فاطمی‌امین، وزیر صنعت، معد ن، تجارت و رئیس شورای عالی نظارت بر انتخابات د همین د وره اتاق‌های سراسر کشور نیز سازمان‌ها را بزرگ‌ترین ثروت یک کشور عنوان کرد  که کارهای اصلی را انجام می‌د هند . بر اساس اظهارات او حاکمیت تنها قاعد ه‌گذار، مسئول ایجاد  زیرساخت‌ها و د ر نهات نظارت است، پس ایجاد  اتاقی قو‌ی به نفع کشور است. او شکل گرفتن همد لی و تعامل سازند ه بین اتاق و وزارت‌خانه را طی یک سال اخیر، امید وارکنند ه توصیف کرد  که باید  تد اوم د اشته باشد . وزیر صنعت، معد ن و تجارت برگزاری به‌موقع انتخابات را مورد  توجه قرار د اد  و آن را سرآغاز تحول د ر اتاق‌ها و به د نبال آن د ر اقتصاد  ایران د انست و گفت: د ر کنار هم می‌توانیم اعتلای اقتصاد ی کشور را د نیال کنیم. آمارهای کلان بیانگر حرکت‌های خوب و امید وارکنند ه است. د ر حوزه‌های صنعت و معد ن شاهد  رشد  هستیم و شرایط رشد  صاد راتی نیز قابل توجه بود ه است. د ر این بین وارد ات نیز د ر خد مت صاد رات قرار گرفته و شاهد  رشد  وارد ات د ر حوزه‌های سرمایه‌ای و واسطه‌ای به جای حوزه مصرف، هستیم.

گروه صنعت و تجارت: رییس اسبق اتاق بازرگانی ایران و امارات اظهار د اشت: ایران با چین هم مراود ات اقتصاد ی سنگینی د ارد  و موضوع پو‌ل‌های بلوکه شد ه ایران د ر چین مطرح است و اگر این پول‌های بلوکه شد ه از چین به شکل د رهم از امارات برگرد د ، به طور قطع این د رهم‌ها د ر بازار ارز ایران اثر می‌گذارد . فرشید  فرزانگان د ر گفت‌وگو با خبرنگار اقتصاد ی ایلنا د رباره اثرگذاری از سرگیری روابط ایران و عربستان بر روابط ایران و امارات و همچنین اد عای سرازیر شد ن د رهم از امارات اظهار د اشت: تاثیر ارتباطات ایران و عربستان د ر منطقه غیر قابل انکار است و به طور قطع هر چه که این روابط د امنه‌تر و بلند مد ت اد امه پید ا کند ، تاثیرات به مراتب بیشتر خواهد  بود . اگر مشکل ایران با عربستان برطرف شود ، گشایش‌های خوبی اتفاق رخ می‌د هد  و این گشایش‌ها از جنسی خواهد  بود  که جایگاه ایران را د ر منطقه تغییر می‌د هد . وی اد امه د اد : اینکه این توافق با عربستان صورت گرفته، اعلام شد ه اما جزییاتی از آن هنوز منتشر نشد ه است و البته این توافق د ال بر د ایر کرد ن سفارتخانه‌های د ر د و کشور است که رسانه‌های عربی اعلام کرد ند  که ظرف د و ماه آیند ه سفارتخانه‌ها بازگشایی خواهند  شد . این خبر گشایش فضای سیاسی بین د و کشور را نشان می‌د هد  اما باید  نوع و سطح همکاری‌های کشورها باید  مورد  بررسی قرار گیرند . رییس اسبق اتاق مشترک ایران و امارات گفت: نکته‌ای که وجود  د ارد  این است که انتشار همین خبر بار روانی مثبت برای بازار به همراه د اشت و انتشار این خبر بر روی کانال‌های اعلام نرخ د لار اثر گذاشت. د ر این مد ت د و خبر سفر آقای گروسی به ایران و خبر توافق با عربستان بار روانی مثبت د ر بازار ارز اریان ایجاد  کرد . فرزانگان با تاکید  بر اینکه حفظ این بار روانی بسیار مهم است، افزود : اگر انتشار این اخبار مثبت اد امه د اشته باشد  و بار روانی بازار تغییر پید ا نکند ، بسیاری را می‌تواند  به موقعیت فروشند ه ارز تبد یل کند . افزایش فروش ارز باعث می‌شود  که فشار از روی بازار برد اشته شود  و نوسان‌گیرها فروشند ه شوند  چراکه افق بازار را افزایشی نمی‌بینند . وی د رباره احتمال ورود  د رهم امارات به ایران اظهار د اشت: اینکه گفته شد  د رهم امارات بر می‌گرد د ، ممکن است که بخشی از این توافق به این شکل باشد  که پول‌های بلوکه شد ه ایران به صورت د رهم برگرد د  و گویا از عراق هم 500 میلیون د لار هم برگشته است. د ر این میان، ایران با چین هم مراود ات اقتصاد ی سنگینی د ارد  و موضوع پو‌ل‌های بلوکه شد ه ایران د ر چین مطرح است و اگر این پول‌های بلوکه شد ه از چین به شکل د رهم از امارات برگرد د ، به طور قطع این د رهم‌ها د ر بازار ارز ایران اثر می‌گذارد . پول‌های بلوکه شد ه حتی اگر به شکل یوان چین هم برگرد د ، د ر بازار ایران اثربخش خواهد  بود . اما د رهم امارات د ر بازار ایران ثانیه‌ای است و بیشتر تراکنش‌های ایران از د رگاه‌های صرافی‌ها انجام می‌شود  و عملیات صرافی‌ها بر روی نرخ‌ها د ر بازار تاثیر زیاد ی د ارد . این کارشناس اقتصاد  حوزه خلیج فارس گفت: معتقد م باید  صبور بود  تا جزییات توافقات مشخص شود  و آنچه که مشهود  است اثر بار روانی آن د ر بازار است. اما پیش‌بینی می‌شود  اگر سفارت عربستان بازگشایی شود  نوید  بخش همکاری‌های آتی ایران با کشورهای حوزه خلیج فارس خواهد  بود  و حتما نزد یکی عربستان به ایران د ر روابط منطقه‌ای تاثیرگذار است. وی با بیان اینکه البته رقابت منطقه‌ای را هم باید  د ر نظر گرفت، د ر مقطعی امارات د نباله روی عربستان بود  اما امروز شاهد  این رویه نیستیم، اد امه د اد : توافق با عربستان فرصت‌های بیشتری برای کشورمان ایجاد  می‌کند . وقتی به عربستان نزد یک شویم، د ر آیند ه امارات هم وارد  شرایط رقابتی شود . باید  توجه د اشته باشیم که اصول و نگاه کشورهای حوزه خلیج فارس، به مسائل اقتصاد ی است و اقتصاد  د ر محور قرار د ارد ، بنابراین هر چه اقتصاد  را از محور خارج کند  از جمله سیاست، د ر اولویت‌های بعد ی قرار می‌گیرد . به طوریکه شاهد  آن هستیم که با همه فشارهایی که بر روی امارات وارد  می‌کنند ، امارات د ر حال حاضر بالای 22 میلیارد  د لار با ایران مراود ه اقتصاد ی د ارد  و این رقم برای ایران رقم بزرگی محسوب می‌شود  و برای امارات هم ارزند ه است.

گروه صنعت و تجارت: د بیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی و سفیر ایران د ر روسیه هفته گذشته، د ر جلسه‌ای آنلاین پیرامون مسائل اقتصاد ی به‌ویژه د ر حوزه صنعت خود رو و قطعات صحبت کرد ند  که ضمن آن تاکید  شد  که قرارد اد های صنعت خود رو و قطعه‌سازی ایران و روسیه روند  رو به رشد ی د ارد  و د و کشور د ر مسیر تعامل بیشتر با یکد یگرند  و پس از طی مراحل لازم، شاهد  حضور خود روهای ایرانی د ر مسکو و همکاری‌های خود رویی فی‌مابین د و کشور خواهیم بود .
طبق اعلام انجمن صنایع همگن نیرومحرکه و قطعه‌سازی کشور به صورت اختصاصی به ایسنا، هفته گذشته آرش محبی‌نژاد  (د بیر انجمن همگن قطعه‌سازی) و کاظم جلالی (سفیر ایران د ر روسیه) د ر جلسه‌ای آنلاین با یکد یگر به مسائل مرتبط با توسعه همکاری‌های ایران و روسیه به ویژه د ر بخش خصوصی، به گفت‌وگو پرد اخته‌اند . آرش محبی‌نژاد -د بیر انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان خود رو کشور- د ر این جلسه آنلاین، گزارشی از آخرین وضعیت همکاری‌های خود رویی و قطعه‌سازی ایران با طرف‌های روس ارائه کرد .
وی همچنین پیشنهاد های انجمن مذکور (انجمن صنایع همگن قطعه‌سازان خود رو کشور) د ر جهت تسریع د ر آغاز همکاری‌های مشترک را تشریح و اظهار کرد : زیرساخت‌های صنعت خود رو روسیه بیشتر معطوف محصولات فرانسوی است
و قطعه‌سازان ایرانی نیز به واسطه همکاری با یک شرکت خود روساز این کشور د ر سال‌های گذشته، تجربه‌ها و توانمند ی لازم برای پوشش نیازهای طرف روس را د ارند .
محبی‌نژاد  افزود : برای آغاز همکاری‌ها د ر کوتاه‌مد ت می‌توان روی این موضوع کار کرد  و د ر اد امه با مشارکت خود روسازان و قطعه‌سازان بزرگ د و کشور گزینه‌هایی همچون طراحی و تولید  خود رو مشترک د ور از د سترس نخواهد  بود .
افزایش تعاملات ایران و روسیه د ر بخش خصوصی با سرعت بیشتر د نبال می‌شود  کاظم جلالی- سفیر جمهوری اسلامی ایران د ر روسیه- نیز د ر این د ید ار مجازی، اظهار کرد : روابط تهران-مسکو به ویژه د ر حوزه اقتصاد ی مسیر صعود ی د ارد  و سرعت افزایش این تعاملات د ر بخش خصوصی بیشتر است. طی ماه‌های اخیر، شرکت‌های ایرانی و روس شناخت بهتری نسبت به توانمند ی‌های یکد یگر پید ا کرد ه که این امر باعث افزایش سطح همکاری‌های اقتصاد ی خواهد  شد .
ضمن اشاره به فضای جد ید ی که صنعت خود رو روسیه تجربه کرد ه است، افزود : خود روسازان روس برای بی‌اثر کرد ن تحریم شرکای غربی خود ، توسعه روابط با خود روسازان و قطعه‌سازان ایران، ترکیه و چین را د ر د ستور کار قرار د اد ه‌اند  که د ر این بین، صنعتگران ایرانی به د لیل اشتراک‌های فنی مهند سی محصولاتی که د ر گذشته د ر روسیه تولید  می‌شد ، از جایگاه ویژه‌ای برخورد ار هستند .
کاظمی تاکید  کرد : حضور خود روسازان و قطعه‌سازان ایران د ر نمایشگاه سال ۲۰۲۲ مسکو، آغاز خوبی برای همکاری فعالان صنعت خود رو کشور بود ه و پس از آن نیز پیگیری‌های لازم از سوی وزارت امور خارجه و سفارت ایران د ر روسیه، وزارت صمت و سازمان توسعه تجارت، انجمن صنایع همگن قطعه‌سازی کشور و د و خود روساز کشور انجام شد ه است که این فعالیت‌ها اد امه د ارد  و به نتایج بیشتری نیز ختم خواهد  شد .
سفیر ایران د ر روسیه د ر رابطه با انتشار برخی اخبار پیرامون حضور خود روهای ایرانی د ر روسیه نیز گفت: متاسفانه گاه اخباری از تعاملات د و کشور د ر حوزه‌های مختلف منتشر می‌شود  که صحیح نیست و حتی برخی اوقات اقد ام به انتشار اخبار جعلی هم می‌شود . جلالی د ر پایان خاطرنشان کرد : مذاکرات و قرارد اد های صنعت خود رو و قطعه‌سازی ایران و روسیه روند  رو به رشد ی د ارد  و پس از طی مراحل طبیعی حوزه‌های استاند ارد  و بازاریابی و... و. شاهد  حضور خود روهای ایرانی د ر مسکو به طور کلی همکاری های خود رویی د و کشور خواهیم بود .