باید سریعتر به سمت حذف آلایندهها پیش رویم
رئیس سازمان انرژی اتمی گفت: سازمان فناوریهای هستهای گسترده و پرکاربردی برای حفاظت از محیط زیست در اختیار دارد که میتواند با حمایت مسئولین هر چه سریعتر بکار گرفته شود.
تفاهمنامه همکاری سازمان حفاظت محیط زیست و سازمان انرژی اتمی با موضوع اصل 50 قانون اساسی به منظور ایجاد و گسترش زمینههای مناسب همکاری مشترک و بهرهمندی از فناوری هستهای در حفاظت از محیط زیست توسط روسای سازمان انرژی اتمی و حفاظت محیط زیست امضا شد.
محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی در این مراسم با بیان اینکه حفاظت از محیط زیست یک تکلیف فردی و اجتماعی است و عدم رعایت آن حق الناس است، گفت: بر اساس اجلاس پاریس مقرر شده است که در سالهای آینده استفاده از کربن در دنیا به صفر برسد و بطور قطع این مسئله و تصمیم در سطح بینالمللی به لحاظ سیاسی به ما هم فشار خواهد آورد. از این رو ضروری است تا به سمت حذف آلایندهها و استفاده از انرژی پاک هر چه سریعتر پیش برویم. وی افزود: سازمان انرژی اتمی طبق ضوابط کار استخراج از معادن را انجام میدهد و تمام معادن ما با پیوندهای زیست محیطی کشور مطابقت دارد.
دوران پسا آمریکا در منطقه خلیج فارس شروع شد
دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا گفت: توافقنامه ایران و عربستان یک زلزله در حوزه سیاسی و پایانی بر هژمونی آمریکا در منطقه است و با این توافق دوران پسا آمریکا در منطقه خلیج فارس شروع شده است.
سرلشکر سید یحیی صفوی دستیار و مشاور عالی فرمانده کل قوا در مراسم افتتاح موزه هوانیروز ارتش که صبح دیروز (یکشنبه ۲۱ اسفندماه) در ستاد هوانیروز ارتش برگزار شد، گفت: ما مدیون رشادتهای رزمندگان و شهدای هوانیروز و ۴۸ هزار شهید ارتش جمهوری اسلامی هستیم. هوانیروز از ابتدای انقلاب مظلومان وارد میدان شد و قهرمانانه پیروز شد و رشادتهای رزمندگان هوانیروز فراموش نشدنی است.
سرلشکر صفوی با بیان اینکه امروز خیل عظیمی از جوانان ما در دوران دفاع مقدس حضور نداشتند و آن ایام را به خاطر نمی آورند، تاکید کرد: لازم است تا شما با اجرای جهاد تبیین دستاوردها و زحماتی که برای دفاع و امنیت این کشور کشیده شده است را به جوانان بگویید.
وی ادامه داد: ما در شرایط فوق العاده پیچیده و سیال مسائل دفاعی امنیتی قرار گرفته ایم. انقلاب اسلامی در غرب آسیا و سلسله مراتب قدرت در جهان در گذار ژئوپلیتیکی است.
وزارت کشور: متعهد به برگزاری انتخابات با شکوه در کشور هستیم
مدیرکل دفتر امور انتخابات وزارت کشور در نخستین همایش مشترک مسئولان آموزش استانداری ها و شورای نگهبان، انتخابات را برای ثبات و استحکام سیاسی کشور مهم دانست و گفت: تدوین نقشه راه برای برگزاری انتخابات باشکوه در سال آتی هدف اصلی همایش است.
محسن اسلامی در افتتاحیه این همایش که در جزیره خارک آغاز شد، افزود: همه ما به برگزاری انتخابات با شکوه در کشور متعهد هستیم. وی ادامه داد: وزارت کشور و شورای نگهبان به عنوان دو رکن مهم برگزاری انتخابات با همدلی و اشتراک نظر به دنبال برگزاری انتخابات با شکوه در سال آتی هستند.
مدیرکل دفتر امور انتخابات وزارت کشور با اشاره به اینکه شورای نگهبان چشم بینای نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است؛ اظهار کرد: شورای نگهبان حافظ جمهوریت و اسلامیت نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران است. اسلامی در تشریح رویکرد دفتر امور انتخابات معاونت سیاسی وزارت کشور هم گفت: برگزاری این همایش با هدف شناسایی ظرفیت های موجود برای فعال سازی هر چه قوی تر زمینه برگزاری انتخابات باشکوه است.
وضعیت شناسی انتخابات گذشته به منظور احصاء نقاط قوت و ضعف جهت برنامه ریزی و اتخاذ تمهیدات لازم برای برگزاری باشکوه انتخابات آتی از دیگر محورهای مورد اشاره اسلامی در این نشست بود که اظهار کرد: طی گفت و گو و نشست مشترک با عوامل برگزاری انتخابات با ۳۱ استانداری سراسر کشور اهم مشکلات و چالش ها در حوزه برگزاری انتخابات سال آتی شناسایی شد. وی خاطر نشان کرد: فراوانی موضوعات طرح شده در نشست مشترک با مجریان برگزاری انتخابات در ۶ عنوان فناوری، مالی و پشتیبانی، آموزش، اجرایی، حقوقی و سیاسی به ترتیب اولویت احصاء شد.
مدیرکل دفتر امور انتخابات وزارت کشور در ارتباط با استفاده از فناوری در برگزاری انتخابات هم گفت: نیازمند نیروی متخصص قوی و حرفه ای در تمامی استانداری ها، فرمانداری ها و بخشداری های سراسر کشور هستیم و در این خصوص با سازمان فنی و حرفه ای کشور تفاهم همکاری امضا میشود.
اسلامی همچنین بر تقویت زیرساخت ها و افزایش پهنای باند در برخی از استان ها و شهرستان های کشور به خصوص مناطق محروم تاکید کرد. به روزرسانی دستگاههای احراز هویت از دیگر محورهای مورد اشاره اسلامی در این نشست بود که یادآور شد:: نیازمند اعتبارات لازم برای این امر مهم در کشور هستیم.
توافق ایران با عربستان، آب سردی
بر جاهطلبیهای نتانیاهو است
یک رسانه آمریکایی توافق ایران و عربستان را یکی از چشمگیرترین تغییرات در دیپلماسی خاورمیانه در سالهای اخیر دانست و گفت که این توافق آب سردی بر جاه طلبیهای بنیامین نتانیاهو است. خبرگزاری آمریکایی آسوشیتدپرس در تازه ترین تحلیل خود درباره توافق ایران و عربستان نوشت: از سرگیری روابط میان عربستان سعودی و ایران به عنوان رقبای دیرینه منطقهای، موجی از شوک در خاورمیانه ایجاد کرد و ضربه نمادینی به بنیامین نتانیاهو نخستوزیر اسرائیل وارد کرد که تهدید ناشی از تهران را اولویت دیپلماسی عمومی و جنگ شخصی خود قرار داده است.
خبرگزاری آشوشیتدپرس روز شنبه به وقت محلی افزود: این تحول که نقطه اوج بیش از یک سال مذاکرات در بغداد و مذاکرات اخیر در چین است در سیاست داخلی اسرائیل نیز انعکاس داشت و اختلافات درون حزبی در این لحظات بحرانی از رژیم صهیونیستی را نشان داد.
این رسانه آمریکایی ادامه داد: این توافق نشان دهنده یکی از چشمگیرترین تغییرات در دیپلماسی خاورمیانه در سال های اخیر است. توافق میان ایران و عربستان، در اسرائیل ناامیدی و نارضایتی را به دنبال داشت. آسوشیتدپرس ادامه داد: کارشناسان می گویند توافقی که روز جمعه بدست آمد آب سردی بر جاه طلبی های بنیامین نتانیاهو برای عادی سازی روابط با عربستان است. تصمیم عربستان سعودی برای تعامل با رقیب منطقهایاش، اسرائیل را تا حد زیادی تنها گذاشته است، زیرا این رژیم کارزار انزوای دیپلماتیک ایران و تهدید به حمله نظامی یکجانبه علیه تأسیسات هستهای ایران را رهبری می کند.
یوئل گوزانسکی، کارشناس خلیج فارس در موسسه مطالعات امنیت ملی، یک اندیشکده اسرائیلی گفت: این توافق ضربه ای به تصور و تلاش های اسرائیل در سال های اخیر برای تشکیل یک جبهه ضد ایران در منطقه است. اگر خاورمیانه را یک بازی برد و باخت برای ایران و اسرائیل درنظر بگیریم، یک برد دیپلماتیک برای ایران خبر بسیار بدی برای اسرائیل است.
آمریکا: چین در زمینه تسلیحات مافوق صوت از روسیه جلو زده است
یک مقام رده بالای ارتش آمریکا به قانونگذاران این کشور گفت، چین در حال جلو زدن از روسیه در حوزه توسعه توانمندی خود در حوزه موشکهای بالستیک مافوق صوت بوده و احتمالا در حال حاضر تدابیر لازم برای حمله به نیروهای آمریکا در حوزه اقیانوس آرام را پیدا کرده است.
به گزارش پایگاه راشاتودی، آمریکا در حال حاضر موشک مافوق صوتی که کاملا عملیاتی باشد، ندارد. پل فرایستلر، دانشمند ارشد مسئول بخش علم و فنآوری در آژانس اطلاعات دفاعی آمریکا در ضمن ایراد شهادت به کمیته فرعی نیروهای استراتژیک در مجلس نمایندگان این کشور، به مقایسه بین توانمندیهای چین و روسیه به عنوان رقبای اصلی آمریکا در حوزه تسلیحات مافوق صوت پرداخت.
گروه سیاسی: در ادامه موج جدید تنشزداییها و فضای مثبت حاکم بر مناسبات ایران با غرب، دیروز -یکشنبه- وزیر امور خارجه کشورمان از گام مهم دیگری در این راستا خبر داد. به گزارش تجارت، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران در گفتوگو با شبکه خبر درباره توافق ایران و عربستان سعودی برای ازسرگیری روابط دیپلماتیک گفت: ما در همین چارچوب پیشرفتهای خوبی را در بحث توسعه مناسبات با همسایگان در ماههای گذشته شاهد بودیم. از ماهها قبل ایدههایی در خصوص حل مشکلات با برخی از کشورهای منطقه از جمله عربستان سعودی مطرح بود. در جریان نشست بغداد ۲ در اردن گفتوگوی اولیهای بین من و آقای فرحان، وزیر امور خارجه عربستان، در محل ورودمان به اجلاس چند دقیقهای انجام شد.
امیرعبداللهیان افزود: طرف سعودی تاکید داشت بر آمادگی خودش برای این که روابط به حالت طبیعی بازگردد. طبعا این مسئله یک زمینه دیگری را هم با خودش همراه کرد و آن به این بر میگردد که آقای شی، رییس جمهور چین زمانی که قصد سفر به عربستان سعودی را داشت، ایدههایی را با ما در میان گذاشتند. مدیرکل سیاسی ما ملاحظاتی نسبت به مواضع منطقهای ما و چین داشتند که مقامات چینی را توجیه کردند گفتوگوهایی که شکل میگیرد، در چه چارچوبی میتواند به نفع مناسبات منطقه و کشورهای منطقه باشد.
او همچنین تشریح کرد: در نهایت، در سفری که جناب آقای دکتر رئیسی به پکن داشتند، در ملاقات خصوصی، آقای شی، ریییس جمهور چین هم گزارشی را ارائه کردند از گفتوگوهایشان با مقامات عالی عربستان سعودی و از آن سفرشان و هم این که ایشان برای این که یک نقش میانجی را ایفا کنند برای برونرفت تهران و ریاض از چالشها و مشکلاتی که وجود دارد، ایدههایی رامطرح کردند. آقای دکتر رئیسی، مواضع جمهوری اسلامی ایران را در این رابطه تبیین کردند؛ نگاه دولتشان را نسبت به حل مشکلات با کشورهای منطقه و حرکت در مسیر گفتوگو و فراتر از آن، شکل گرفتن همکاریهای دوجانبه و چندجانبه در منطقه بیان کردند و در نهایت قرار شد که گفتوگویی بین تهران و ریاض در پکن شکل بگیرد. ایدههای مختلفی مطرح بود که این گفتوگو در چه سطحی انجام شود.
وی همچنین در بخش دیگری از سخنانش گفت: تبادل پیامها همچنان در گفتوگوهای لغو تحریمها در جریان است و در موضوع تبادل زندانیان به یک توافق در روزهای اخیر دست یافتیم و اگر همه چیز از طرف آمریکا خوب پیش برود در روزهای آینده انجام خواهد شد.
امیرعبداللهیان ادامه داد: ما این پرونده را یک پرونده کاملا انسانی میدانیم. از مارس سال گذشته در این رابطه یک سندی بین ما و طرف آمریکایی به طور غیرمستقیم به امضا و تایید رسید اما زمنیه اجرای آن اکنون فراهم شده است. از نظر ما همه چیز آماده است. طرف آمریکایی در حال هماهنگیهای فنی خودش قرار دارد. امیرعبداللهیان همچنین درباره مذاکرات لغو تحریمها در وین که با وقفهای چندماهه روبهروست، گفت: ما معتقد هستیم که جمعبندی گفتوگو برای لغو تحریمها در دسترس هست. رفع اتهام بیاساس از ایران در آژانس بینالمللی انرژی اتمی یک مسئله مهم و یکی از خطوط قرمزمان مطرح میشود. او افزود: در سفر اخیر آقای رافائل گروسی به تهران پیشرفت خوبی حاصل شد. الان یک همکاری نیرومندی بین سازمان انرژی اتمی ما و آژانس جریان دارد که نتیجه این همکاری تاثیر خیلی خوبی در جمعبندی مذاکرات خواهد داشت.
وزیر امور خارجه بیان کرد: من به عنوان مسئول دستگاه دیپلماسی در ارسال پیامها هم به مقامات آمریکایی گفتهام. مقامات آمریکایی در اتخاذ تصمیم نهایی جرات و جسارت لازم را تاکنون نتوانستهاند از خود به نمایش بگذارند، در حالی که طرف ایرانی را عقلانیت، با ابتکار و با شجاعت، خیای شفاف در میز مذاکره غیرمسقیم ایدههای رو به جلو را مطرح کرده است. من فکر میکنم زمینه خوبی با توجه به آنچه گذشته است، برای رسیدن به جمعبندی گفتوگوهای طولانی ماههای گذشته وجود دارد. ما در مسیر دیپلماسی و مذاکره به خوبی قرار داریم و امیدواریم هر چه زودتر نتیجهای که مطلوب است با رعایت کامل منافع ملتمان حاصل شود.
گروه سیاسی: روی کار آمدن دولت راستگرا و تندرو در رژیم صهیونیستی به رهبری بنیامین نتانیاهو، رهبر حزب لیکود، نه تنها در سطح داخلی این رژیم، بلکه در جبهه متحدان جهانی تلآویو نیز زمینهساز شکافی بزرگ شده است. در این میان، بیش از سایر بازیگران به نظر میرسد این دولت جو بایدن است که نسبت به ادامه ائتلاف با سران رژیم صهیونیستی دچار تردید شده است.
به گزارش تجارت، به دلیل ماهیت دولت تلآویو و جهت گیریهای ضد دموکراتیک آن که در هفتههای گذشته اعتراضات گستردهای را موجب شد، شبکه "ان بی سی" آمریکا هشدار داد، ممکن است واشنگتن در ائتلاف خود با رژیم صهیونیستی تجدید نظر کند.
این شبکه اعلام کرد: در حالی که سیاست اسرائیل به طور پیوسته به سمت «راستگرایی» حرکت میکند، این امر واکنشهای فزاینده و هشدارهایی را ایجاد کرده که ممکن است دولت آمریکا در نهایت مجبور شود در نقش خود به عنوان مهمترین متحد اسرائیل تجدیدنظر کند.
این نگرانیها تا این لحظه پابرجا بوده و با هشدارهایی همراه است؛ اما با توجه به اینکه دولت جدید اسرائیل مملو از ناسیونالیستهای افراطی است و پرسشهای عمیقی درباره آینده این دولت مطرح میکند، این احساس وجود دارد که این بار ممکن است فرق داشته باشد. طرح بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر اسرائیل برای تضعیف دیوان عالی آن اعتراضات سراسری و بحران فزاینده قانون اساسی را برانگیخته است.
انتفاضه سوم
بروز اقدامات خشونت آمیز در کرانه باختری از جمله حملات تقریبا روزانه اسرائیل، تجاوزات شهرک نشینان و نیروهای مسلح فلسطینی موجب شد رئیس سیا هشدار دهد که ممکن است انتفاضه سومی در راه باشد. جامعه بینالمللی از ظهور برخی از شخصیتهای راست افراطی، از جمله وزیری که اخیراً از اسرائیل خواسته بود تا یک روستای فلسطینی را «محو کند» نگران است.
برای دولت بایدن که بسیاری از این نگرانیها را اعلام کرده است، سوال مهم این است که آیا این امر مستلزم تغییری در سیاست در قبال دولتی است که به شدت به کمک، همکاری نظامی و حمایت سیاسی بینالمللی از سوی واشنگتن متکی است؟
"دنیل کرتزر"، سفیر ایالات متحده در اسرائیل در زمان جورج دبلیو بوش، رئیس جمهوری پیشین آمریکا گفت: "ایالات متحده باید با انجام اقداماتی نگرانیهای خود را پیگیری کند." وی افزود: "ایالات متحده باید توقف برنامههای دوجانبه با اسرائیل - اما نه کمکهای امنیتی - و حمایت از قطعنامههای انتقادی شورای امنیت از اسرائیل را در نظر بگیرد، قطعنامههایی که واشنگتن همواره در طول تاریخ مانع تصویب آنها شده است. شاید زمان ارسال این نوع سیگنالها فرا رسیده باشد."
هفته گذشته، کرتزر به نزدیک به ۱۵۰ سفیر سابق، خاخامها و رهبران سازمانهای یهودی پیوست تا نامهای را در مخالفت با سفر بتسلئیل اسموتریچ، وزیر دارایی اسرائیل که خود را "فاشیست" میخواند، به ایالات متحده امضا کنند. برخی دیگر نیز از دولت بایدن خواستند به اسموتریچ ویزا ندهد.
اظهارات زننده
وزارت امور خارجه آمریکا اظهارات اسموتریچ در مورد نابودی روستای فلسطینی حواره را "زننده و نفرت انگیز" توصیف کرد. اگرچه ایالات متحده هنوز وضعیت اسموتریچ را بررسی نکرده، سخنگوی او روز پنجشنبه به رسانههای اسرائیلی فاش کرد که وی ویزا برای ورود به واشنگتن را دریافت کرده است.
دولت بایدن ظاهرا این سفر را تحریم کرده است، یکی از مقامات شورای امنیت ملی به صراحت گفت که هیچ مقام دولتی ایالات متحده برای ملاقات با اسموتریچ برنامه ریزی نکرده است. عملا ظهور راست افراطی اسرائیل عملکرد سیاسی در ایالات متحده را تغییر داده است و در حالی که زمانی تنها دموکراتها و گروههای حقوق بشری که به جناح چپ گرایش داشتند از اسرائیل انتقاد میکردند؛ اما اکنون این انتقادات به طور فزاینده در میان دموکراتهای میانه رو و سازمانهای یهودی آمریکایی هم رایج است.
در کنگره، بیش از ۹۰ قانونگذار دموکرات به رهبری رزا دلائورو، نماینده کنتیکت، نامهای به بایدن ارسال کردند و از او خواستند از همه ابزارهای دیپلماتیک موجود برای جلوگیری از آسیب رساندن بیشتر دولت فعلی اسرائیل به نهادهای «دموکراتیک» اسرائیل و تضعیف راهکار تشکیل دو کشوری استفاده کند.
اواخر سال گذشته، گروهی متشکل از بیش از ۳۰۰ خاخام نامهای سرگشاده منتشر و در آن اعلام کردند، از اعضای ائتلاف حاکم نتانیاهو برای سخنرانی در کنیسههای خود استقبال نمیکنند. مشکل اصلی دولت بایدن عقب نشینی دولت اسرائیل از حمایت لفظی از راهکار تشکیل دو کشوری است، امری که به ایالات متحده اجازه میداد چندین دهه از اسرائیل دفاع کند و چشم خود را به روی اشغال کرانه باختری ببندد با این تصور که این اشغالگری موقت است و بهترین راه حل در مذاکرات حاصل میشود.
نمونه بارز اینکه چگونه بحرانهای متعدد اسرائیل در حال حاضر برای ایالات متحده دردسر ساز شده است این است که لوید آستین، وزیر دفاع آمریکا به دلیل اینکه معترضان به اصلاحات قوه قضائیه تهدید کرده بودند که مانع از ورود امن او به تلآویو خواهند شد، سفرش را به اسرائیل با تاخیر انجام داد.
آستین هنگامی که با همتای اسرائیلی خود در نزدیکی فرودگاه دیدار کرد، به اهمیت قوه قضاییه مستقل و نیاز به تنش زدایی در کرانه باختری اشاره کرد؛ اما تصریح کرد که ایالات متحده هیچ قصدی برای کاهش تعهد خود نسبت به امنیت اسرائیل ندارد.
مقام ارشد سابق دولت اسرائیل گفت که ظهور یک تهدید بزرگ برای «دموکراسی» اسرائیل یک "معضل بزرگ" برای نزدیکترین متحد آن است. اما این مقام گفت، هرگونه تلاش ایالات متحده برای تعیین شروط برای ادامه روابط قوی احتمالاً نتیجه معکوس خواهد داشت زیرا نتانیاهو با ائتلاف حساسی که با احزاب راست افراطی برای تضمین بازگشت به قدرت تشکیل داده، اکنون در اختیار آنهاست.
وی افزود، انتقاد از نخست وزیر در حال حاضر بیفایده است، زیرا اعضای ائتلاف او اوضاع را تشدید میکنند و او نمیتواند اعضای ائتلاف را کنترل کند.
گروه سیاسی: معاون رئیس جمهور سابق آمریکا در یکی از شدیداللحنترین انتقادهایی که تا کنون از دونالد ترامپ مطرح کرده، تاکید کرد، تاریخ، این رئیس سابق را به خاطر نقشش در حملات ششم ژانویه ۲۰۲۱ به ساختمان کنگره آمریکا پاسخگو خواهد کرد.
به گزارش خبرگزاری رویترز، مایک پنس، معاون رئیس جمهور سابق آمریکا زمانی که هزاران تن از حامیان دونالد ترامپ در تلاش برای جلوگیری از تایید نتایج انتخابات ریاست جمهوی ۲۰۲۰ این کشور و پیروزی بایدن در این انتخابات به ساختمان کنگره حمله کردند، در کنگره حضور داشت.
همچنان که معاون رئیس جمهور آمریکا طبق قانون اساسی میتواند در سمت ریاست مجلس سنای این کشور نیز قرار بگیرد، مایک پنس نیز ناظر بر وظیفه تشریفاتی تایید آرای کالج انتخاباتی این کشور در انتخابات رئیس جمهور جدید و معاونش بود.
در جریان این ناآرامیها دونالد ترامپ چند بار توئیت فرستاد و در یکی از آنها از جمهوریخواهان خواست تا "بجنگند" و در یک سری توئیتهای دیگر نیز ادعاهای غلط درباره وقوع تقلب در انتخابات ۲۰۲۰ را مطرح کرد. او همچنین از مایک پنس به سبب تایید نتایج انتخابات انتقاد کرد.
مایک پنس به خبرنگاران و مهمانان در یک مراسم سالانه ضیافت شام در شهر واشنگتن دی.سی اظهار کرد: دونالد ترامپ اشتباه میکرد. او اضافه کرد: من هیچ حقی برای لغو انتخابات نداشتم و صحبتهای بی ملاحظه او خانواده من و هر کسی که در آن روز در ساختمان کنگره بود را به خطر انداخت و میدانم که تاریخ دونالد ترامپ را قضاوت خواهد کرد.
پنس که نامزدی از سمت حزب جمهوریخواه برای انتخابات ریاستجمهوری ۲۰۲۴ را در نظر دارد، در جریان آن حمله توسط ماموران پلیس به مکان امنی منتقل شد. او در ماههای پس از حوادث ششم ژانویه ۲۰۲۱، به ندرت به وقایع آن روز اشاره کرد. اما مدتی بعد انتقادات خود را از آشوبگران و رفتار رئیس سابق خود در آن روز تشدید کرد.
او در مصاحبههای اخیر خود با رسانهها به شدت از رفتار ترامپ انتقاد کرد و در یک کتاب خاطرات خود که در ماه نوامبر منتشر شد، دونالد ترامپ را متهم کرد به این که خانواده او را به خطر انداخته است. با این حال، اظهارات روز شنبه پنس علیه ترامپ شدیداللحنترین صحبتهایی است که او تاکنون علیه این رئیس سابقش مطرح کرده است.
او بیان داشت: آنچه در آن روز اتفاق افتاد مایه فضاحت بود. و جلوه دادن آن به شکلی دیگر، شرافت را به تمسخر میگیرد. تا زمانی که زنده هستم، هرگز اجازه نخواهم داد جراحتها، مرگها و اقدامات قهرمانانه نیروهای ضابط قانون در آن روز غم انگیز تضعیف شوند.