جزئیات سهمیهبندی طرح یکپارچه عرضه خودرو
سخنگوی وزارت صنعت، معدن و تجارت گفت: وزارت صمت نیمی از خودروهای عرضه شده در طرح یکپارچه عرضه خودرو داخلی را به مادران مشمول اختصاص میدهد .به گزارش خبرگزاری فارس امید قالیباف با اشاره به سهمیههای اختصاص یافته به افراد عادی و مادران در طرح یکپارچه عرضه خودرو داخلی، گفت: وزارت صمت 50 درصد از خودروهای عرضه شده در طرح عرضه یکپارچه خودرو داخلی را به طرح جوانی جمعیت و به عبارتی به مادران مشمول اختصاص داده است و 50 درصد دیگر را به متقاضیان عادی اختصاص داده است. سخنگوی وزارت صمت اظهار داشت: بنابراین در طرح یکپارچه عرضه خودرو داخلی در واقع دو سهمیه وجود دارد یکی سهمیه مادران و دیگری هم سهمیه افراد عادی اما برای طرح جایگزینی خودروهای فرسوده سهمیهای وجود ندارد. وی بیان داشت: براساس قانون خودرو فرسوده از قرعهکشی سهم دارد و از آنجا که با اجرای این طرح قرعهکشی خودرو حذف شده است بنابراین سهمیهای نیز برای خودروهای فرسوده وجود ندارد. قالیباف افزود: دو نوع نوبت دهی در طرح یکپارچه عرضه خودروهای داخلی خواهیم داشت بهطوری که نوبت و فایل مادرانی که مشمول طرح میشوند جداگانه و نوبت دهی به متقاضیان عادی نیز به صورت جداگانه خواهد بود.
افزایش سهم ایران در بازار کالاهای با ارزش افزوده بالا
رییس هیئت مدیره سندیکای صنعت برق ایران گفت: حمایت سازمان توسعه تجارت و همکاری بیشتر با کشورهایی که پیش از این مورد توجه کمتری بوده است، موجب شده تا بتوانیم برنامهریزی دقیقتری برای افزایش سهم کشور در توسعه صادرات کالاها با ارزش افزوده بیشتر داشته باشیم. پیام باقری در گفتوگو با ایرنا با بیان اینکه موضوع مهمی که امروز در حوزه صادرات غیرنفتی وجود دارد، معطوف کردن توجه به صادراتی با ارزآوری، خلق ثروت و سودآوری بیشتر است، اظهار داشت: بررسی روند صادرات غیرنفتی در سالهای گذشته نشان میدهد برخلاف تاکید بر صادرات غیرنفتی، عمدتاً صادرات ایران شامل مواد خام و نیمه خام با پایههای نفتی و فولادی میشود البته این ذاتاً اتفاق بدی نیست اما این صادرات موجب خلق ارزش افزوده نخواهد شد. وی با بیان اینکه یکی از صنایع دارای اولویت صاداراتی، صنعت برق کشور است، تاکید کرد: این بخش باتوجه به اینکه یک صنعت دانش محور و دانش پایه است، محصولات تولیدی آن منحصر به فر و دارای فناوری بالا هستند و مواد خام تبدیل به کالای با ارزش افزوده بالا میشوند. عمدتاً طرحهای در حال انجام در خارج کشور مربوط به خدمات فنی و مهندسی صنعت برق است که از بعد حاکمیتی بایستی مورد توجه قرار گیرد.
ماجرای افزایش
حدود ۶۰ درصدی قیمت سیمان
طی روزهای اخیر شاهد افزایش حدود ۶۰ درصدی قیمت سیمان در استان کهگیلویه و بویراحمد بخصوص شهر یاسوج مرکز این استان هستیم که گلایه مندی و نگرانی مردم را در پی داشت. تاکنون قیمت سیمان برای هر پاکت ۵۰ کیلویی قیمتی حدود ۵۳ هزار تومان بود اما طی روزهای اخیر این میزان به حدود ۸۵ هزار تومان افزایش یافت که این مساله نگرانی و گلایه مندی مردم را در پی داشت. این افزایش قیمت مربوط به کارخانه سیمان مارگون است در حالی که هر پاک سیمان بهبهان در شهر قلعه رئیسی ۶۵ هزار تومان است که انتطار می رود مسئولان فکری برای این مساله گرانی ناگهانی کنند. یکی از مصالح فروشان یاسوج به خبرنگار ایسنا گفت: تا دو هفته قبل، هر پاکت ۵۰ کیلویی سیمان با قیمت ۵۴ هزار تومان به فروش میرسید اما اکنون و به یک باره قیمت آن در بازار ۸۵تا ۸۴ هزار تومان افزایش یافت. سید حمزه لقمانی"، مدیرکل تعزیرات حکومتی استان کهگیلویه و بویراحمد ضمن تایید افزایش قیمت سیمان مارگون در این زمینه به خبرنگار ایسنا گفت: کارخانه سیمان مارگون با ارائه در بورس کالا افزایش قیمت داشته است که قیمت نامتعارف و معاملات بورس در حوزه کاری ما نیست که گزارشی در همین خصوص به سازمانها و نهادهای مربوطه داده ایم. وی با بیان اینکه یکی از دلایل افزایش قیمت سیمان در استان کهگیلویه و بویراحمد ارائه سیمان در بورس کالا بوده است، افزود: در زمینه افزایش ناگهانی قیمت سیمان در این استان پیگیر هستیم. کریم روزبهان، مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد در گفت و گو با خبرنگار ایسنا در رابطه با افزایش قیمت سیمان در این استان ضمن تایید این افزایش ناگهانی قیمت گفت: موضوع افزایش قیمت سیمان در این استان پیگیری شد و در همین راستا دیروز نیز یک نشست اضطراری با کارخانه های سیمان و دستگاههای مربوطه استان برگزار کردیم. وی افزود: عرضه نامناسب و به میزان مورد نیاز بازار از سوی کارخانه های سیمان، عملکرد نامناسب عاملان سیمان و اقدام به احتکار و انبار کردن سیمان از سوی عاملان فروش و عرضه خارج از شبکه سیمان از سوی برخی عاملان فروش سیمان از جمله دلایل افزایش قیمت سیمان در استان کهگیلویه و بویراحمد بوده است. روزبهان اظهارکرد: با عاملان، مخلان و متخلفان بازار سیمان استان طبق قانون برخورد خواهد شد و با مخلان این بازار تعارف نداریم. مدیرکل صنعت، معدن و تجارت استان کهگیلویه و بویراحمد تصریح کرد: قیمت هر کیسه ۵۰ کیلویی سیمان تا قبل از این افزایش، حدود ۵۳ هزار تومان بود که به ۸۵ هزار تومان رسید و با متخلفان در این خصوص برخورد جدی و قانونی می شود.
به دنبال افزایش مبادلات
تجاری با ایران هستیم
سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان گفت: به دنبال توسعه و افزایش مبادلات تجاری با ایران هستیم و تلاش ما این است که فعالیتهای اقتصادی مشترک داشته باشیم. به گزارش ایرنا نورالدین عزیزی شنبه شب در نشست با استاندار خراسان جنوبی در بیرجند افزود: مهمترین هدف از سفر به جمهوری اسلامی ایران بررسی وضعیت بنادر تجاری بین ایران و افغانستان است و در ادامه سفر خود از بندر نیمروز بازدید و سفری به چابهار خواهیم داشت. وی گفت: تلاش میکنیم اگر ترانزیت ایران و افغانستان ۱۰۰ میلیون تن است به چند برابر افزایش یابد همچنین در برنامه ما با جمهوری اسلامی ایران به دنبال ایجاد سهولت در روابط تجاری بین ۲ کشور هستیم. سرپرست وزارت صنعت و تجارت افغانستان به بازدید خود از بازارچه مرزی یزدان در خراسان جنوبی اشاره کرد و گفت: این بازارچه یک بندر تجاری تاریخی است که بیش از ۱۵۰ سال قدمت دارد و اگر احیا شود ابتدا فشار تجاری از روی بندر اسلام قلعه کاهش پیدا میکند. وی اضافه کرد: در حال حاضر سه هزار کامیون در انتظار بارگیری به افغانستان هستند که باید فشار از روی بندر اسلام قلعه (به سمت مرز دوغارون خراسان رضوی) را به هر طریقی کم کنیم و در این خصوص بهترین گزینه بازارچه یزدان است. عزیزی گفت: ما به گاز، برق و انرژی در افغانستان نیازو تقاضا داریم که این کمک و برادری در چند نقطه انجام شود، تلاش ما این است که فعالیتهای اقتصادی مشترک با ایران داشته باشیم تا فشار اقتصادی که بابت مهاجرت مهاجران افغانی به ایران تحمیل میشود، کم شود. وی افزود: امیدواریم تجارت و برنامههای اقتصادی خوبی بین ۲ کشور رقم بخورد و از همه دستاندرکاران که در زمینه مهاجران افغانی به خصوص تحصیل آنها زحمت میکشند و حق برادری به جا آوردهاند خیلی سپاسگزاریم.
برندگان انتخابات
اتاق بازرگانی مشخص شدند
رئیس هیات نظارت اتاق بازرگانی تهران گفت: با پایان یافتن دهمین دوره انتخابات این نهاد ۴۰ نفر از میان ۱۶۹ کاندیدا در پایتخت به عنوان عضو هیات نمایندگان انتخاب شدند. به گزارش ایرنا، ابراهیم بهادرانی اظهار داشت: تعداد آرای اخذ شده به ۲ هزار و ۱۹۴ رسید که از این میزان ۱۴ رای به صورت سفید و در مجموع دو هزار و ۱۸۰ رای ثبت شده است. وی تصریح کرد: در بخش بازرگانی عباس آرگون با ۹۵۳ رای، سعید تاجیک با ۹۲۸ رای، محسن بهرامی ارض اقدس با ۹۴۷ رای، ابوالفتح صانعی با ۹۳۰ رای، افشین کلاهی با ۸۹۹ رای، ایرج رهبر با ۸۹۵ رای، سید مرتضی حاج آقا میری با ۸۷۹ رای، حمیدرضا صالحی با ۸۷۹ رای، هرویک یاریجانیان با ۷۷۶ رای، پیمان سنندجی با ۸۶۹ رای، محمد عبده زاده با ۸۵۹ رای، رادین گوران با ۸۵۹ رای، علیرضا کیانی آذربایجانی با ۸۴۹ رای، مهراد عباد با ۸۴۲ رای، محمدرضا غفراللهی با ۸۳۲ حائز اکثریت آرا شدند.
گروه صنعت و تجارت: افغانستان که زمانی به عنوان دو شریک مهم و اصلی منطقهای ایران به حساب میآمد حالا و بعد از بیش از یک سال ونیم از روی کار آمدن طالبان تجارت ایران با این کشور به حاشیه رفته است. به گزارش «تجارت»، افغانستان از سالیان دور تا به امروز از بازارهای مهم و استراتژیک منطقهای برای ایران بوده است. این روابط به لحاظ تاریخی جنبههای مختلف اقتصادی، سیاسی، فرهنگی، قومی و زبانی را در برمیگیرد و در سالیان اخیر دو کشور اهداف بزرگتری را برای توسعه مبادلات تجاری و روابط اقتصادیشان تعریف کردهاند؛ اهدافی که در رفت و آمد هیاتهای عالیرتبه دو طرف در سطح دولتها و بخشخصوصی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. تصویر تجارت ایران با افغانستان در دوره استقرار طالبان نشان می دهد صادرات به این کشور کاهش یافته است. افغانستان از ابتدای امسال بر اساس آمارهای تجمعی منتشرشده، از لیست 5 مقصد عمده صادراتی حذف شده و جای خود را به هند داده است. در سال های اخیر، این کشور همسایه شرقی، پنجمین مقصد صادراتی ایران بود، ولی به نظر می رسد در دولت جدید افغانستان تبادلات تجاری نیز تحت تاثیر قرار گرفته است.
اما مردادماه 1400 زمانی که جنگ در افغانستان اوج گرفته بود، کمترین صادرات ایران به این کشور در نیمه نخست سال 1400 رقم خورد. در شهریورماه دولت طالبان استقرار یافت و شاهد رشد صادرات نسبت به شهریور ماه بودیم، اما میزان صادرات در مهرماه 1400 مجددا افت کرد. در آبان 1400 فروش کالا به افغانستان بازهم رونق گرفت، اما این رونق تداومی نداشت و آذر، دی و بهمن، صادرات روندی کاهشی را طی کرد، اما در اسفند ورق برگشت و صادرات نسبت به سایر ماه های نیمه دوم، به بالاترین حد خود رسید.
آمارهای رسمی در سال 1401 از تجارت دو کشور
تا میانه امسال اتــاق تجــارت و ســرمایه گذاری افغانســتان از کاهــش 40 درصــدی تجــارت ایــن کشــور بــا ایــران در یــک ســال گذشـته و منتهـی بـه شـهریور 1401 خبـر داده بود. واردات افغانســتان در ســال های گذشــته حــدود 11 میلیــارد دلار بــود، امــا در یــک ســالی کــه از بــه قــدرت رسـیدن طالبـان می گـذرد این رقم بـه کمتـر از 5 میلیـارد دلار رسیده اسـت. برخـی فعـالان کسـب وکار در افغانسـتان، تحریم هـای آمریـکا علیـه شـبکه بانکـی افغانسـتان و ایجـاد آشـفتگی در آن را یکـی از دلایـل کاهـش تجـارت بـا ایــران می دانند. از سوی دیگر فعالان اقتصادی معتقدند کاهش میـزان تجـارت افغانسـتان بـا ایـران در یـک سـال گذشـته بـه دلیـل کاهـش تقاضـا در بـازار افغانسـتان صورت گرفته است؛ کاهشی که به دلیل عقب نشینی کشورهای اروپایی در حمایت از این کشور باز می گردد. از سوی دیگر این نکته را نیز باید مورد توجه قرار داد، سـقوط صـادرات بـه افغانسـتان کـه در دو دهـه اخیـر کـه همـواره یکـی از مهمتریـن شـرکای صادراتـی ایـران بـوده، هشـداردهنده اسـت. احتمـالا صـادرات ایـران بـه ایـن کشـور همچنـان رو بـه کاهـش خواهـد بـود، زیـرا رونـق مصنوعـی و حاصـل از کمک هـا و حضـور نیروهـای خارجـی در ایـن کشـور کـه در 20 سـال گذشـته همـواره وجـود داشــت، احتمــالا تــا آینــدهای قابل پیشبینــی تکــرار نخواهــد شــد.
کارشناسان معتقدند زوال اقتصــادی افغانســتان احتمــالا ســال های بــه طــول خواهد کشید و بــازار ایــن کشــور کوچــک و کوچک تــر خواهــد شــد، با این شرایط ایــران نیــاز بــه بازارهــای جایگزیــن در محیــط منطقــه ای و بین المللــی دارد.
در سالها اخیر موضوع برقراری تجارت ترجیحی و کاهش تعرفههای تجاری میان ایران و افغانستان کلید خورده است، رویکردی که همواره موافقان و مخالفانی دارد اما با این وجود نشانهها حاکی از آن است که ایران تغییراتی را در تعرفه برخی کالاهای وارداتی از افغانستان ایجاد کرده است، اقدامی که ازسوی فعالان اقتصادی بهعنوان نقطه شروعی برای برقراری تجارت ترجیحی با افغانستان تعبیر شده است.
تجارت ترجیحی میان ایران و افغانستان؟
بهطور معمول تجارت ترجیحی زمانی برقرار میَشود که نسبت صادرات و واردات میان دو کشور از تعادل نسبی برخوردار و حجم آنها به هم نزدیک باشد اما اگر میان دو کشور یکی از طرفین عمدتا واردکننده باشد و طرف دیگر عمدتا صادرکننده چنین تجارتی نمیتواند چندان به نفع کشوری رقم بخورد که حجم صادرات بیشتری دارد. به نظر میرسد این موضوع در مورد افغانستان هم صدق میکند چراکه این کشور بیشتر واردکننده کالاها و محصولات ایرانی است و صادرات این کشور به ایران حجم بسیار کمتری دارد. اما با وجود ضعفهای اقتصاد افغانستان شاید جالب توجه باشد که ایران بخشیهایی از نیازهای وارداتی خود را از این کشور همسایه تامین میکند. دانه کنجد، شیرهها، نباتات و اجزای آنها که در صنایعی مثل عطرسازی و داروسازی مورد استفاده قرار میگیرد، سنگ مرمر و کالاهایی از این دست اقلام عمده وارداتی ایران از افغانستان است. از طرف دیگر افغانستان ظرفیتهای بالایی در زمینه محصولات کشاورزی و معدنی دارد که میتواند تامینکننده مواد اولیه کارخانههای ایران باشد. با این وجود همچنان این ابهام باقی است که آیا کاهش تعرفههای تجاری با افغانستان تا چه میزان به نفع اقتصاد ایران خواهد بود و چقدر به نفوذ بیشتر تجار ایرانی در بازار افغانستان کمک میکند. البته گفتی است که درحالحاضر میان ایران و افغانستان هیچ کالایی که مشمول تعرفه ترجیحی باشد وجود ندارد.
گروه صنعت و تجارت: رییس سازمان بورس و اوراق بهادار از مذاکره با وزارت صمت برای نحوه قیمتگذاری خودروها خبر داد و گفت: از وزارت صمت درخواست کردیم با توجه به نحوه قیمت گذاری جدید، شرکتها زیان نکنند و در سال آینده با توجه به افزایش تولید و کیفیت بتوانند محصولات بهتری در اختیار مردم قرار بدهند.
به گزارش ایسنا، مجید عشقی در آیین افتتاح معاملات شمش طلا در بازارهای مالی و مشتقه بورس کالای ایران که با حضور معاون رییس جمهور و وزیر اقتصاد برگزار شد، با تاکید بر اینکه بورس کالا بازار شفافی است که نقش مهمی در مبادلات کالاها مخصوصا کالاهای واسطهای صنایع مختلف بازی کرده است، عنوان کرد: ارزش معاملات بورس کالا ۱۰۰۰ میلیارد و بیش از ۱۱۰ میلیون تن از انواع کالاها بوده است.وقتی کالایی در بورس مورد معامله قرار میگیرد کاملا قابل ردیابی است.
این بازار یکی از ابزارهای قوی در دست سیاست گذار است و اگر قیمت بالا میرود نشان دهنده اشکال در یکی از مراحل تقاضا، عرضه یا مولفه های موجود در بازار است. وی ادامه داد: در این راستا در حوزه طلا همکاری خوبی با ذینفعان این بازارها از گذشته وجود دارد. همچنین اوراق سلف بانک مرکزی راه اندازی فروش سکه از طریق بورس کالا انجام شد. یک معضل جدی در حوزه فروش معادن طلا وجود داشت و با توجه به تقاضایی که در بازار در حوزه طلا وجود داشت با همکاری نزدیک وزارت صمت و بورس کالا ابزار شمش طلا در بورس کالا راه اندازی شد و قطعات کوچک یک گرمی عرضه میشود که سرمایه گذاران و مردم عادی سرمایه گذاری کنند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با تاکید بر اینکه مردم برای حفظ قدرت خرید وارد کالاهای سرمایهای می شوند که به اقتصاد لطمه میزند، گفت: ابزار شمش طلا میتواند ذخایر طلا را حفظ کند، زیرا مشخص است این ذخیره کجا نگهداری میشود. همچنین می توان از آن به عنوان وثیقه استفاده کرد.
عشقی در ادامه با اشاره به عرضه خودرو در بورس کالا عنوان کرد: دود تصمیماتی که در هشت سال گذشته در حوزه خودرو گرفته شده است به چشم مصرفکننده رفته است.
هدف از عرضه خودرو در بورس کالا این است که از نحوه قیمتگذاری فاصله بگیریم. با توجه به اتفاقات چند ماه گذشته اگر قیمت ها اصلاح شود به نفع تولید و مصرف کننده است. وی ادامه داد: در این راستا از وزارت صمت درخواست کردیم با توجه به نحوه قیمت گذاری جدید، شرکتها زیان نکنند و در سال آینده با توجه به افزایش تولید و کیفیت بتوانند محصولات بهتری در اختیار مردم قرار بدهند.
گروه صنعت و تجارت: دبیرکل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران با بیان اینکه به طور متوسط 30 درصد مواد اولیه این صنعت از طریق واردات تامین میشود، از تغییر ارز تخصیص داده شده به مواد اولیه از نیمایی به تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا خبر داد. عباس هاشمی در گفتوگو با ایسنا، با بیان اینکه در حال حاضر ارز مورد نیاز برای واردات مواد اولیه لوازم خانگی عمدتا از تالار دوم مرکز مبادله ارز و طلا تامین میشود، اظهار کرد: در حدود یک ماه و نیم گذشته تولیدکنندگان لوازم خانگی نتوانستند ارز دریافت کنند. در نهایت وزارت صمت تلاشهایی برای حل این مشکل کرد و بانک مرکزی اعلام کرد واحدها از تالار دوم ارز دریافت کنند، اما همچنان در صف هستند. وی با بیان اینکه نرخ ارز مواد اولیه لوازم خانگی از ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان به بیش از 35 هزار تومان رسیده، گفت: البته برای تامین همین ارز هم تولیدکنندگان با مشکلاتی مواجه هستند و گفته میشود. در اصل بانک مرکزی تخصیص ارز را انجام داده، اما میگوید از تالار دوم دریافت کنید که آنجا هم به اندازه نیاز همه ارز نیست. به گفته دبیر کل انجمن صنایع لوازم خانگی ایران به طور متوسط ۳۰ درصد مواد اولیه صنعت لوازم خانگی از طریق واردات و مابقی در داخل تامین میشود. به گزارش ایسنا، از دوم اسفند ماه مرکز مبادله ارز و طلای ایران بر اساس مصوبه شورای پول و اعتبار فعالیت رسمی خود را در حوزه معاملات ارزی (اسکناس و حواله) آغاز کرد. در مرحله نخست تالار ارز خدماتی و تالار حواله در آن گشایش شد. با راه اندازی این مرکز اعلام شد که منابع لازم ارزی از محل صادرات شرکتهای صنایع پتروشیمی، مس، معادن، فولاد، پالایش نفت، قیر و سایر صادرکنندگان در تالار حواله ارزی مرکز مبادله ارز و طلای ایران تامین و جهت فروش به واردکنندگان عرضه میشود. اما تامین ارز بابت واردات دارو، لوازم و تجهیزات پزشکی و کالاهای اساسی همچنان با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان بر بستر سامانه نیما کماکان ادامه خواهد یافت. بنابراین در اطلاعاتی که از این مرکز منتشر شده صحبتی از مواد اولیه تولید نشد، اما گمانهزنی تولیدکنندگان این بود که احتمالا باید ارز مورد نیاز خود را از تالار دوم، یعنی تالار حواله ارزی مرکز مبادله ارز و طلا تامین کنند که با صحبتهای اخیر بعضی انجمنها به نظر میرسد این موضوع صحت دارد. با این حال هنوز اظهار نظر رسمی در این رابطه نشده است. نرخ معاملات ارزی در مرکز مبادله ارز و طلای ایران در دو تالار نقد و حواله ارز بر مبنای منابع و مصارف ارزی کشور و بر اساس متغیرهای بنیادی اقتصادی کشف و مبنای معاملات فیمابین قرار میگیرد. امروز در مرکز مبادله ارز نرخ دلار اسکناس ۴۰ هزار و ۵۹۰ و دلار حواله ۳۶ هزار و ۹۰۰ تومان قیمت خورد. نرخ ارز نیما نیز از دی ماه ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان تعیین شده است.
مدیرعامل گروه تراکتورسازی تبریز با بیان اینکه امسال تعداد
تراکتورهای تولیدی این گروه از ۳۱هزار دستگاه گذشت، گفت: امسال صادرات ۲هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور به بیش از ۲۰ کشور جهان ۴۵ میلیون دلار ارزش به دنبال داشت. مصطفی وحیدزاده مرکز تبریز و گفت و گو با ایرنا با بیان
اینکه تا سه هزار دستگاه امکان افزایش صادرات تراکتور در این گروه صنعتی وجود دارد، اظهار کرد: پارسال تعداد تراکتورهای صادر شده یکهزار و ۳۰۰
دستگاه بوده است.
وی همچنین از ارسال ۵۰۰ دستگاه تراکتور به روسیه در سال جاری خبر داد و گفت: پیش بینی می شود تا ۲ سال آینده روسیه بزرگ ترین بازار صادراتی ما باشد. وحیدزاده ادامه داد: امسال ۲ هزار و ۵۰۰ دستگاه تراکتور یاد شده به بیش از ۲۰ کشور جهان از جمله روسیه، کوبا، کلمبیا، بولیوی، ترکیه، جمهوری آذربایجان، ازبکستان، افغانستان، عراق، لبنان، عمان، قطر و امارات صادر شده است.
وی همچنین از صادرات محصولات ریخته گری تراکتورسازی تبریز به چند کشور اروپایی از جمله ترکیه، آلمان و ایتالیا خبر داد و گفت: به دلیل کیفیت بالا و قیمت رقابتی محصولات تولیدی تراکتورسازی در بازارهای جهانی با اقبال بیشتری مواجه است. مدیرعامل گروه تراکتورسازی تبریز از هدف گذاری برای تولید ۳۵ هزار دستگاه تراکتور در سال جاری خبر داد و افزود: به دلیل برخی مشکلات از جمله قطعی مقطعی برق در ماه های گذشته امسال بیش از ۳۱ هزار دستگاه تولید کردیم که برای سال آینده تولید ۳۶ هزار تراکتور را هدف گذاری کرده ایم. مدیرعامل گروه تراکتورسازی تبریز تنوع سازی در تولید و توسعه انواع محصولات را برنامه سال آینده این شرکت اعلام و خاطرنشان کرد: هم اکنون سالانه تعدادی موتور کمباین، لیفتراک، آسانسور، ژنراتور برق، موتور چاه های آب کشاورزی را تولید می کنیم که با افزایش تولید موتور با ایجاد ارزش افزوده مانع خروج ارز از کشور می شویم.
وحیدزاده ادامه داد: سال گذشته هفت درصد بازار قطعه و لوازم یدکی تراکتور یا ماشین آلات در دست ما بود که امسال ۲۱ درصد قطعات یدکی در دست گروه تراکتورسازی تبریز است.
وحیدزاده با اشاره به راه اندازی خط تولید در کشور ونزوئلا و تاجیکستان در سال های گذشته، گفت: تولید تراکتور از سال ۱۳۹۵ در ونزوئلا متوقف شده بود که دوباره راه اندازی شده بر این اساس اگر همواره با دانش روز و علوم دانش بنیان حرکت کنیم همیشه سوار موج توسعه بوده و بازار جهانی دست ما خواهد بود.