انتقاد از عدم اجرای تخفیف ۷۰ درصدی در قبوض گاز
نماینده مردم طوالش و رضوانشهر در مجلس شورای اسلامی از عدم اجرای دستور رئیس جمهور مبنی بر اعمال تخفیف ۷۰ درصدی در قبوض گاز انتقاد کرد.
به گزارش ایسنا، حسن محمدیاری در تذکری شفاهی در جریان جلسه علنی دیروز مجلس، خطاب به وزیر نفت بیان کرد: در ارتباط با قبض های نجومی گاز باوجود ابلاغ دستور رئیس جمهور و پیگیری نمایندگان مبنی بر اعمال تخفیف ۷۰ درصدی اقدامی صورت نگرفته است.
وی در ادامه اظهار کرد: ضرورت دارد از ظرفیت نیروهای باتجربه در مدیریت توزیع برق استفاده شود. متاسفانه شاهد ضعف عملکرد و عدم توزیع متوازن امکانات در زیرساخت ها برای مردم هستیم.
نماینده مردم طوالش و رضوانشهر در مجلس شورای اسلامی خطاب به وزیر اقتصاد تصریح کرد: انتظار می رود در مورد عدم همکاری بانک ها با مراجعین جهت اخذ تسهیلات با وجود تخصیص اعتبارات وزیر اقتصاد ورود کند. انتظار می رود برای تامین میوه و تنقلات شب عید به ویژه برای افراد کم بضاعات اقدام لازم صورت گیرد.
ازسرگیری روابط ایران و عربستان به انسجام بیشتر اوپک کمک میکند
نماینده پیشین ایران در اوپک گفت: ازسرگیری دوباره روابط ایران و عربستان باعث انسجام و همبستگی بیشتر اوپک خواهد شد.محمدعلی خطیبی با بیان اینکه "در زمان حاضر ایران و عربستان دو کشور بزرگ تولیدکننده نفت در اوپک هستند"، افزود: اوپک در سایه این همافزایی قادر خواهد بود نقش مؤثرتری در ثبات بازار نفت داشته باشد. وی همچنین اظهار داشت: اختلاف اعضا این انسجام را خدشهدار و سازمان اوپک را دچار دودستگی یا چنددستگی میکند که این موضوع در تصمیمات اوپک بیتأثیر نیست. نماینده پیشین ایران در اوپک گفت: میادین مشترک نفتی بین کشورها اغلب یک مسئله دیپلماتیک است و قدمهای ابتدای بایستی توسط وزارتهای امور خارجه کشورها برداشته شود و در مراحل بعدی تیمهای فنی باید امورات مربوطه را پیگیری کنند. وی ادامه داد: وقتی روابط سیاسی بین کشورها وجود نداشته باشد چنین کارهایی دچار وقفه خواهد شد بنابراین ازسرگیری دوباره روابط ایران و عربستان باعث خواهد شد مسائل مربوط به میادین مشترک نفتی بین دو کشور مورد پیگیری بیشتری قرار گیرد. خطیبی خاطرنشان کرد: کسانی که بهدنبال امنیت، آرامش و ثبات در منطقه هستند از ازسرگیری دوباره روابط ایران و عربستان استقبال خواهند کرد.
توقف کامل صادرات نفت روسیه به آلمان
اداره آمار آلمان موسوم به دستاتیس گزارش داد که واردات نفت خام این کشور از روسیه تقریباً به طور کامل در بحبوحه تحریم های اتحادیه اروپا متوقف شده است.
به گزارش خبرگزاری تسنیم به نقل از راشاتودی، اداره آمار آلمان موسوم به دستاتیساین کشور روز دوشنبه گزارش داد که واردات نفت خام این کشور از روسیه تقریباً به طور کامل در بحبوحه تحریم های اتحادیه اروپا متوقف شده است.
این داده ها نشان می دهد که تحویل نفت خام روسیه به آلمان در ژانویه نسبت به ماه مشابه در سال گذشته 99.9 درصد کاهش یافته و به 3500 تن رسیده است که نسبت به 2.8 میلیون تن واردات سال قبل کاهش شدیدی نشان میدهد.
با این حال، گزارش دستاتیس تنها خریدهای مستقیم نفت روسیه را در محاسبات خود در نظر می گیرد و نفت خام با منشأ روسیه را که به طور غیرمستقیم از تجار جهانی از طریق انتقال کشتی به کشتی خریداری می شود، شامل نمیشود.
وزارت اقتصاد آلمان در ماه فوریه اذعان کرد که آمیخته شدن نفت خام قزاقستان و روسیه اجتناب ناپذیر است زیرا نفت قزاقستان از طریق خاک روسیه از طریق خط لوله دروژبا به آلمان منتقل می شود. بر اساس این گزارش، سهم نفت خام روسیه در کل واردات سوخت آلمان در ژانویه سال جاری میلادی از 36.5 درصد ثبت شده در مدت مشابه در سال 2022 به 0.1 درصد کاهش یافت. این اعداد حتی با ارقام دسامبر که آلمان نزدیک به 1.3 میلیون تن نفت خام از روسیه وارد کرده و خرید این کالا را از نوامبر افزایش داده بود، کاملاً در تضاد است. دستاتیس همچنین اعلام کرد: واردات نفت خام از روسیه در واقع متوقف شده است. در ماه دسامبر، اتحادیه اروپا با تحریم واردات نفت خام دریایی روسیه، یک سقف قیمت برای سوخت این کشور تعیین کرد.
رشد ۵درصدی ذخایر سدهای کشور
نسبت به زمان مشابه سال قبل
با وجود ۲۴ میلیارد و ۴۵۰ میلیون مترمکعب آب ذخیره شده در مخازن سدهای کشور، همچنان نیمی از ظرفیت مخازن سدها خالی است. به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهرماه) تا 20 اسفندماه، در مجموع 15 میلیارد و 90 میلیون مترمکعب آب وارد سدهای کشور شده که نسبت به ورودی 14 میلیارد و 790 میلیون مترمکعبی آب در مدت مشابه سال آبی گذشته، رشدی 2 درصدی را نشان میدهد.
گروه انرژی:قیمت نفت تحت تاثیر ورشکستگی بانک سیلیکونولی که بازارهای سهام را ملتهب کرده و نگرانیها نسبت به بحران مالی جدید را برانگیخته است، در معاملات روز سه شنبه بیش از یک دلار کاهش پیدا کرد.
به گزارش تجارت به نقل از ایسنا، بهای معاملات نفت برنت با ۸۷ سنت معادل ۱.۱ درصد کاهش، به ۷۹ دلار و ۹۰ سنت در هر بشکه رسید. بهای معاملات وست تگزاس اینترمدیت آمریکا با ۸۵ سنت معادل ۱.۱ درصد کاهش، به ۷۳ دلار و ۹۳ در هر بشکه رسید. نفت برنت روز دوشنبه به پایینترین حد از اوایل ژانویه سقوط کرده بود و شاخص نفت آمریکا نیز به پایینترین رکورد خود از دسامبر نزول کرده بود.
تعطیلی ناگهانی بانک "اس وی بی فایننشیال" نگرانیهایی را نسبت به ریسکها و مخاطراتی که برای بانکهای
دیگر در نتیجه افزایش چشمگیر نرخ بهره توسط
بانک مرکزی آمریکا در یک سال گذشته به
وجود آمده، را برانگیخته است. همچنین گمانهزنیهایی را درباره این که آیا بانک مرکزی آمریکا ممکن است روند تحکیم سیستم سیاست پولی خود را آهسته کند را به همراه داشته است.
مقامات آمریکایی در پی نگرانیها نسبت به شرایط ورشکستگی بانک سیلیکونولی که به ریزش داراییهای آمریکایی در پایان هفته گذشته منتهی شد و اقدام رگولاتورهای ایالتی که روز یکشنبه بانک سیگنچر در نیویورک را تعطیل کردند، روز یکشنبه تدابیر اضطراری را برای تقویت اعتماد به سیستم بانکی به اجرا گذاشتند.
لئون لی، تحلیلگر شرکت "سی ام سی مارکتس" در این باره گفت: فراتر از شوکهای بانک سیلیکونولی، قیمت نفت همچنین تحت تاثیر نشانههای بهبود اقتصادی کمتر از حد انتظار در چین با وجود لغو محدودیتهای کرونایی در این کشور، تحت فشار کاهشی قرار گرفت.
بازار پیش از این، احیای قوی اقتصاد چین را پیش بینی کرد اما نرخ تورم در فوریه، تنها یک درصد بر مبنای سال به سال بود که منعکس کننده وضعیت تورم معرفی
فعلی اقتصاد چین و تقاضای ضعیف است. آماری که هفته گذشته توسط منابع رسمی چین منتشر شد، نشان داد تورم مصرفکننده در دومین اقتصاد بزرگ جهان در فوریه که مصرف کنندگان چینی حتی پس از لغو محدودیتهای کرونایی در اواخر سال ۲۰۲۲، برای هزینه همچنان محتاط مانده بودند، به پایینترین نرخ در یک سال
گذشته رسید.
اما در بخش عرضه، قرار است موسسه امریکن پترولیوم، آمار هفتگی ذخایر نفت و فرآوردههای نفتی آمریکا را روز سهشنبه منتشر کند. شش تحلیلگر در نظرسنجی رویترز پیش بینی کردند ذخایر نفت آمریکا در هفته منتهی به دهم مارس، حدود ۶۰۰ هزار بشکه رشد کرده است.
بر اساس گزارش رویترز، اداره اطلاعات انرژی آمریکا دوشنبه پیش بینی کرد تولید نفت نفت در هفت منطقه بزرگ تولید نفت شیل آمریکا در آوریل رشد کرده و به بالاترین میزان از دسامبر سال ۲۰۱۹ خواهد رسید. طبق پیش بینی این آژانس، تولید نفت شیل به میزان ۶۸ هزار بشکه در روز افزایش یافته و به ۹.۲۱ میلیون بشکه در روز خواهد رسید.
جدیدترین گزارش ماهانه اوپک نشان داد قیمت نفت سنگین ایران در فوریه، برای دومین ماه متوالی افزایش پیدا کرده است.
به گزارش ایسنا، قیمت هر بشکه نفت سنگین ایران در فوریه، به ۸۱ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با قیمت ۸۱ دلار و ۵۶ سنت در ژانویه، ۳۲ سنت معادل ۰.۴ درصد افزایش داشت. میانگین قیمت نفت سنگین ایران از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون ۸۱ دلار و ۷۲ سنت در مقایسه با ۸۹ دلار و ۲۲ سنت در مدت مشابه سال میلادی گذشته بوده است.
ارزش سبد نفتی اوپک در فوریه، به ۸۱ دلار و ۸۸ سنت در هر بشکه رسید که در مقایسه با ژانویه، ۲۶ سنت معادل ۰.۳ درصد افزایش داشت. میانگین قیمت میانگین سبد نفتی اوپک از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون، ۸۱ دلار و ۷۵ سنت بوده که هفت دلار و ۷۵ سنت معادل ۸.۷ درصد کاهش در مقایسه با میانگین قیمت ۸۹ دلار و ۴۹ سنت در مدت مشابه سال ۲۰۲۲ کاهش نشان می دهد.
طبق آمار منابع ثانویه، مجموع تولید نفت اوپک که متشکل از سیزده عضو است، در فوریه به ۲۸.۹۲ میلیون بشکه در روز رسید که ۱۱۷ هزار بشکه در روز رشد ماه به ماه داشت. تولید نفت در نیجریه، عربستان سعودی و کنگو افزایش داشت اما در کشورهایی شامل آنگولا و عراق کاهش پیدا کرد. تولید نفت ایران با ۱۷ هزار بشکه در روز افزایش، به ۲.۵۷۱ میلیون بشکه در روز رسید.
مدیرعامل شرکت فرودگاهها و ناوبری هوایی ایران جزئیات برنامههای این شرکت برای میزبانی از مسافران نوروزی را تشریح کرد. حمیدرضا سیدی درباره آمادگی فرودگاههای کشور برای پذیرایی از مسافران نوروزی اظهار کرد: در دو ماه اخیر با همه فرودگاههای کشور جلساتی داشتیم و در خصوص آمادگی پذیرایی از مسافران در ایام نوروز ۱۴۰۲ هماهنگیهای لازم به عمل آمده است. وی با بیان اینکه در این جلسات، ارگانهای مختلف حاضر در فرودگاهها مانند سپاه حفاظت، پلیس فرودگاه ها، نمایندگان شرکتهای هواپیمایی، گمرک و ... هم حضور داشته اند، ادامه داد: فرودگاههای با پیش بینی مسافر بالا مانند مشهد، شیراز، اهواز، تبریز و اصفهان تمهیدات لازم برای هر گونه اتفاق را در ایام عید اندیشیده اند و کاملا برای استقبال از مسافران نوروزی آماده هستند.
گروه راه و مسکن: در حالی که طرح نهضت ملی مسکن در آستانهی ورود به سومین سال اجرا قرار دارد خلاء سیستم بانکی در این طرح مشهود است؛ به طوری که بانکها در سال اول به کمتر از ۵ درصد و سال دوم به کمتر از ۱۰ درصد تعهد تسهیلاتی خود در قبال بخش مسکن عمل کردند. با این حال مسئولان دولتی میگویند که با روشهایی مثل مشارکت انبوهسازان و پای کار آمدن تعداد بیشتری از بانکها در پی جبران عقبماندگیها هستند. به گزارش تجارت به نقل از ایسنا، دولت سیزدهم در آستانهی سومین سال اجرای طرح ساخت نهضت ملی مسکن قرار دارد و مصمم است این طرح را به نتیجهی مطلوب برساند. علاوه بر تکمیل مسکن مهر و واحدهای اقدام ملی باید عقبماندگیهای طرح نهضت ملی مسکن در سال ۱۴۰۲ جبران شود. تحقق این هدف مستلزم آن است که بانکها و متقاضیان در تامین آورده جدیت بیشتری نسبت به گذشته نشان دهند.
آغاز بررسی مجوزهای
پروازهای ایران- عربستان
سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری گفت: مسیرهای پروازی بین ایران و عربستان برای صدور مجوزها در حال بررسی است و سازمان هواپیمایی از راهاندازی پروازهای بین ایران و عربستان استقبال میکند. در فضای مجازی تصاویری از فروش بلیت اینترنتی عربستان به مشهد منتشر شده است و انتشار این خبر غیر رسمی پس از سرگیری روابط سیاسی دو کشور، احتمال برقراری پروازهای بین ایران و عربستان به غیر از ایام حج را قوی کردهاست. جعفر یازرلو، سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری با بیان اینکه مسیرهای پروازی بین ایران و عربستان برای صدور مجوزها در حال بررسی است، تاکید کرد: سازمان هواپیمایی از راهاندازی پروازهای بین ایران و عربستان استقبال میکند. وی ادامه داد: برای برقراری پروازها باید مجوزهای رسمی صادر شوند و پس از صدور مجوزها جزییات مسیرها و مقاصد و مبادی پروازهای بین ایران و عربستان اعلام خواهد شد. سخنگوی سازمان هواپیمایی کشوری تاکید کرد: تا به این لحظه درخواستی از مرجع رسمی عربستان برای راهاندازی پروازهای بین دو کشور دریافت نکردهایم اما از برقراری پروازها بین دو کشور استقبال میکنیم.
گروه راه و مسکن: طبق تجربه تاریخی حداقل در یک دهه گذشته، با افزایش قیمت دلار، هزینه مسکن نیز با فاصله زمانی مشخصی سیر صعودی پیدا میکند؛ باید توجه داشت که این مساله طبیعتاً روی قیمتها در بازار اجاره نیز مؤثر است. همین موضوع نگرانیها در خصوص وضعیت بازار مسکن در بهار و تابستان سال آتی را تشدید کرده است.
به گزارش تجارت به نقل از مهر، یکی از اقداماتی که در سالهای گذشته با محوریت کمیسیون اقتصادی مجلس برای ساماندهی بازار مسکن انجام شد، اصلاح قانون مالیات بر خانههای خالی (ماده ۵۴ مکرر قانون مالیاتهای مستقیم) بود که پس از چندین ماه پیگیری، سرانجام در پاییز سال ۹۹ ابلاغ شد. در این قانون، علاوه بر اینکه نرخ در نظر گرفته شده برای مالیات نسبت به گذشته از بازدارندگی بیشتری برخوردار شد، نظام اجرایی و شناسایی خانههایی خالی نیز به صورت دقیق تعیین شد. برای اجرای این بند قانونی، وزارت مسکن موظف به راهاندازی و تکمیل سامانهای موسوم به املاک و اسکان شد تا اطلاعات مالکیت و سکونت مسکن تمام افراد شفاف شود؛ کارشناسان معتقدند تکمیل این سامانه علاوه بر فراهم ساختن پیشنیازهای لازم برای شناسایی خانههای خالی و دریافت مالیات از صاحبان آنها، ابزار دقیقی در حوزه سیاستگذاری و برنامهریزی در حوزه مسکن را در اختیار تصمیمگیران قرار میدهد. به طور مثال دولت برای ارائه تسهیلات و تدوین بستههای حمایتی بایستی بانک اطلاعاتی جامعی از وضعیت سکونت و مالکیت متقاضیان در اختیار داشته باشد و سامانه املاک و اسکان در صورت تکمیل میتواند تا حدودی این نیازمندی را پوشش دهد؛ «کاهش فشار تقاضای دلالی در معاملات قولنامهای»، «شناسایی محل اسکان خانوارها»، «جمعآوری اطلاعات آماری در زمینه اقتصاد مسکن» و «سنجش عرضه و تقاضا و تراکم جمعیت مالک و مستأجر در مناطق مختلف شهر» از دیگر اهداف سامانه املاک و اسکان به شمار میرود.
میزان مالیات از خانههای خالی در ۱۴۰۱، کمتر از ۱.۵ میلیارد تومان!؟
با تمام این اوصاف، طبق آخرین آمار دولت در ۹ ماهه ابتدایی سالجاری، کمتر از ۱.۵ میلیارد تومان (!؟) از این محل درآمد مالیاتی داشته که خود نشان میدهد اجرای قانون مالیات بر خانههای خالی با سر و شکل فعلی، در تنظیم رفتار بازیگران اصلاً نقشی نداشته است. در همین رابطه داوود منظور، رئیس سازمان امور مالیاتی میگوید: ما در ناموفق بودن اجرای طرح مالیات خانههای خالی مقصر نیستیم چرا که از تمام ظرفیت موجود استفاده کردیم اما مبنای اطلاعات خانههای خالی اشتباه بودهاست و با خوداظهاری نمیتوان مالیات از خانههای خالی گرفت. برای دسترسی به اطلاعات درست از خانههای خالی، باید از اطلاعات شهرداریها استفاده کنیم چرا که شهرداریها اطلاعات تک تک واحدها را دارند.
کدام دستگاهها در اجرای قانون کارشکنی میکنند!؟
از قرار معلوم سامانه املاک و اسکان به عنوان بستر جمعآوری اطلاعات، هنوز هم در جایگاه واقعی خود قرار نگرفته است. شواهد حکایت از این دارد که از اصلاح قانون به بعد، در یک مقطع زمانی طولانی برای تکمیل سامانه املاک و اسکان تنها به خوداظهاری سرپرستان خانوار خلاصه شد و در عمل دستگاههای مختلف نظیر شهرداریها و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور حاضر به همکاری کامل و ارائه اطلاعات به این سامانه نشدند.
بنا بر اظهارات ابوالفضل نوروزی، سرپرست دفتر اقتصاد مسکن وزارت راه و شهرسازی، در حال حاضر اطلاعات مربوط به اقامتگاه مسکونی بیش از ۷۳ میلیون شخص حقیقی و حقوقی در سامانه املاک و اسکان ثبت شده است.
گروه صنعت و تجارت: یک کارشناس صنعت لوازم خانگی نوسانات ارزی را عامل گرانی در لوازم خانگی دانست.
علی رجایی در گفتوگو با خبرنگار «تجارت»، عامل رکود بازار لوازم خانگی در نیمه دوم سال را جهش نرخ ارز دانست و گفت: در یک ماه اخیر شاهد سیر صعودی نرخ ارز بودیم و این وضعیت به سرعت بر بازارهای دیگر از جمله خودرو، مسکن، و غیره اثر داشته است؛ البته میتوان کمکم شاهد تاثیر این شوکی ارزی بر بازارهای اقتصادی دیگر از جمله بازار لوازم خانگی بود.
وی افزود: متاسفانه پیش از آن که نرخ دلار بالا رود خبر افزایش 70 درصدی قیمت لوازم خانگی شوک روانی بزرگی بر این بازار وارد کرد؛ هر چند این خبر با واکنش اصناف و مسئولین وزارت صمت رو به رو و تکذیب شد اما تجربه نشان داده که انتشار این نوع اخبار در بازار لوازم خانگی شوک قیمتی را به بازار تحمیل میکند. به گفته این کارشناس، جدایی از آن متاسفانه نرخ دلار در چند هفته گذشته به کانال 60 هزار تومان هم رسید و همین امر موجب التهاب در بازار لوازم خانگی شد؛ درحالی که در ابتدای سال جاری، نرخ دلار در بازار آزاد 27500تومان بود و تولیدکنندگان با این نرخ لوازم خانگی را تولید و لیست قیمتی را به بازار ارائه دادند؛ در واقع با روند صعودی نرخ ارز در ماههای پایانی سال جاری، میتوان گفت که شاید افزایش 70 درصدی قیمت لوازم خانگی دور از انتظار نباشد.
رجایی تصریح کرد: متذکر میشوم که این افزایش قیمت هنوز رخ نداده اما تجربه نشان داده که این بازار اقتصادی به دلیل تاثیرپذیری از نوسانات ارزی در کشور، دیر یا زود خود را با نرخ تورم و قیمت دلار همسان خواهد کرد. وی با بیان اینکه یکی از مسائل مهم و تعیین کننده در هزینه تمام شده واحدهای صنعتی لوازم خانگی نرخ ارز و نوسانات آن است، گفت: در حال حاضر نحوه تخصیص ارز به واردات مواد اولیه، از دغدغههای اصلی فعالان عرصه تولید و صنعت است. با افزایش قیمت لوازم خانگی همواره انگشت اتهام به سمت تولیدکنندگان نشانه میرود در حالی که در شرایط امروز اقتصادی تولیدکنندگان با چالشهای از جمله نوسانات ارزی، افزایش تعرفه بین المللی حمل و نقل دریایی، افزایش جهانی قیمت مواد اولیه با توجه به شرایط جنگ اوکراین، مشکلات تامین ارز در شرایط تحریمی، افزایش نرخ دستمزد، رکود سنگین اقتصادی در کشور و کاهش قدرت خرید مردم در بازار لوازم خانگی شرایط سختی را تجربه کنند؛ این شرایط سخت برای تمام تولیدکنندگان اعم از تولیدکنندگان خرد، کلان و مونتاژکاران در این عرصه یکسان است.
وی افزود: در هر حال برای اینکه فعالان بازار لوازم خانگی بتوانند چرخه تولید را زنده نگه دارند و به سرمایهگذاری در این عرصه ترغیب شوند ثبات ارزی یکی از مسائل مهم و تعیین کننده است. بعلاوه عدم امکان پیش بینی وضعیت ارزی نیز میتواند امنیت سرمایه گذاران را تهدید کند. بنابراین ثبات نرخ ارز و برنامه ریزی صحیح در تخصیص ارز به واردکنندگان مواداولیه در جهت سهولت تامین مواد اولیه و نیز ماشین آلات تولید از ملزومات اصلی تولید در شرایط فعلی است. رجایی با بیان اینکه تغییرات غیرقابل پیش بینی قیمت مواد اولیه و محصولات هم تولیدکننده و هم مردم را دچار فشار و مشکلات متعدد میکند، گفت: در بازار اقتصادی که به دلیل نوسانات ارزی در وضعیت بیثباتی قراردارد، گرانی لوازم خانگی هیچی سود و منفعتی نه برای تولیدکنندگان، نه برای فروشندگان و عرضه کنندگان دارد و در انتها در این چرخه زیان اصلی متوجه «خریداران» است، خریداری که شاید همان جوانی باشد که برای خرید جهیزیه اگر موفق به گرفتن وام ازدواج شود شاید نتواند تمام لوازم مورد نیاز خود را تهیه کند؛ همینطور خریدارانی که این روزها در تعویض لوازم خانه ناتوان شدهاند و به جای خرید به فکر تعمیر لوازم خانگی خود هستند.
این کارشناس در پایان تصریح کرد: تجربه نشان داده بازار لوازم خانگی همواره متاثر از تورم و نرخ ارز بوده تا تایید و تکذیب مسئولان و این بازار مصرفی دیر یا زود خود را با نرخ تورم و قیمت دلار همسان خواهد کرد.