صدای ملت ایران را به گوش جهانیان می‌رسانیم

رئیس‌جمهور در بدو ورود به نیویورک، گفت: از فرصت استفاده می‌کنیم که صدای ملت ایران را به گوش جهانیان برسانیم؛ این صدا امروز رساتر از همیشه است چرا که سال گذشته پیروزی بزرگی را در مقابل جنگ شناختی و ترکیبی دشمن پشت سر گذاشتیم. رئیس‌جمهور در بدو ورود به نیویورک گفت: از فرصت استفاده می‌کنیم که صدای ملت ایران را به گوش جهانیان برسانیم؛ این صدا امروز رساتر از همیشه است چرا که سال گذشته پیروزی بزرگی را در مقابل جنگ شناختی و ترکیبی دشمن پشت سر گذاشتیم. وی افزود: سازمان ملل متحد و مجمع عمومی این سازمان دارای ظرفیتی است که می‌توان سخن مردم ایران را در آن بیان کرد و سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران را تبیین کرد. رئیسی تاکید کرد: از این فرصت استفاده می‌کنیم که صدای ملت ایران را به گوش جهانیان برسانیم؛ این صدا امروز رساتر از همیشه است چرا که سال گذشته پیروزی بزرگی را در مقابل جنگ شناختی و ترکیبی دشمن پشت سر گذاشتیم. وی افزود: دشمن تصور می‌کرد با این تکانه‌ها درخت تنومند انقلاب اسلامی دچار مشکل می‌شود اما دشمن دچار اشتباه محاسباتی شد.

 

تقاضای دو برابر ظرفیت تولید برای پهپادهای ایرانی

رئیس ستاد کل نیروهای مسلح گفت: امروز مشتریان پهپادهای ما چندین برابر توان تولیدی ما است و کشورهای بزرگ جهان به دنبال تسلیحات ما هستند. سرلشکر محمد باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح صبح دیروز (دوشنبه، ۲۷ مهرماه) در همایش تخصصی دفاع مقدس و تأثیرات آن بر امنیت ایران و منطقه غرب آسیا، گفت: حلول ماه ربیع الاول و هفته دفاع مقدس را گرامی می‌دارم که یادآور رشادت‌های ملت بزرگ ایران در این دوران است. وی افزود: وظیفه ما باقی‌ماندگان است که درخصوص علوم و معارف دفاع مقدس تحقیق و پژوهش انجام بدهیم تا نسل‌های آینده با این واقعیت‌ها و تاثیر آن بر نسل امروز و نسل‌های آتی آشنا شوند. رئیس ستاد کل نیروهای مسلح، تصریح کرد: ۴۳ سال پیش در چنین ایامی تهاجم بزرگ رژیم بعثی به کشور ما آغاز شد. تهاجمی که در ظاهر توسط صدام و هم‌دستانش بود اما در واقع یک جنگ نیابتی بود از جانب همه‌آن‌هایی که پس از چند صد سال تلاش و خونریزی به مراحلی رسیده بودند که جهان را در کل در اختیار بگیرند و منافع آن را همیشه ذخیره خود قرار بدهند.

مبارزه با فساد مردم را امیدوارتر می‌کند
رئیس قوه قضاییه گفت: دادستان‌ها ما به عنوان مدعی‌العموم در راستای تضمین و تحکیم امنیت روانی مردم، در قبال افرادی که مباردت به انتشار مطالب کذب و دروغ می‌کنند، اقدامات مقتضی و قانونی را به عمل آورند. حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای دیروز دوشنبه (۲۷ شهریور) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضاییه، ضمن تبریک و تهنیت حلول ماه ربیع‌الاول اظهار کرد: ماه ربیع‌الاول ماه ایثار، انفاق، مواسات، وحدت و تبیین است؛ ان‌شاء‌الله بتوانیم از فیوضات این ماه پر فضیلت بهره‌مند شویم. محسنی اژه‌ای با اشاره به عزاداری مردم متدین ایران اسلامی در روزهای پایانی ماه صفر گفت: بنا بر آنچه نقل شده، امسال حضور مردم عزادار در ایام شهادت حضرت علی بن موسی الرضا (ع) در مشهد بی‌نظیر و بی‌مانند بوده است؛ بر همین اساس خداوند را سپاسگزاریم که روز به روز صفوف مردم متدین و انقلابی و ولایتمدار ایران اسلامی مستحکم‌تر می‌شود. محسنی اژه‌ای با اشاره به عزم جزم دستگاه قضایی برای مبارزه با فساد و مفسدین در همه ساحت‌ها، گفت: امروز خواست و توقع مردم متدین و انقلابی ما برخورد با فساد و مفسدین در هر مرتبه و مقام و ساحتی است؛ برخلاف اعتقاد برخی افراد مبنی بر اینکه مبارزه با فساد و مفسدین ممکن است موجبات ناامیدی مردم را فراهم آورد، باید تاکید کنم که اتفاقاً بالعکس، مبارزه با فساد و مفسد، مردم را امیدوارتر می‌کند.

کیومرث هاشمی وزیر ورزش شد
کیومرث هاشمی، وزیر پیشنهادی ورزش، موفق به کسب رای اعتماد از نمایندگان مجلس شورای اسلامی شد. در جلسه علنی دیروز (دوشنبه، 27 شهریور) مجلس شورای اسلامی، صلاحیت و برنامه‌های کیومرث هاشمی، وزیر پیشنهادی ورزش دولت سیزدهم مورد بحث و بررسی قرار گرفت. پس از بررسی صلاحیت هاشمی در نهایت نمایندگان مجلس تصدی وزارتخانه ورزش را با 167 رای موافق، 57 رای مخالف، 12 رای ممتنع و یک رای باطله به وی سپردند. پیش از این حمید سجادی به عنوان وزیر ورزش و جوانان فعالیت داشت که دوم مرداد سال جاری از سمت خود استعفا کرد. سجادی شهریور ماه 1400 با کسب 165 رای موافق و 108 رای مخالف و 13 رای ممتنع توانست از مجلس برای حضور در وزارت ورزش و جوانان رای اعتماد بگیرد و به عنوان وزیر ورزش و جوانان انتخاب شود.

اوکراین و روسیه در دادگاه لاهه
روی در روی هم قرار می‌گیرند
روسیه و اوکراین از دیروز دوشنبه (۱۸ سپتامبر، ۲۷ شهریور) در دیوان بین‌المللی دادگستری درباره ادعای مسکو مبنی بر نسل‌کشی در شرق اوکراین که روسیه از دلایل حمله به اوکراین در فوریه ۲۰۲۲ عنوان کرده، به مصاف هم می‌روند. به گزارش «کی‌یف پست»، نمایندگان دو کشور در کاخ مجلل صلح در لاهه بر سر این که آیا دادگاه صلاحیت صدور دستور توقف اقدام نظامی روسیه را دارد یا خیر، رو در روی هم قرار خواهند گرفت. به نوشته این گزارش، زمانی که «ولادیمیر پوتین» رئیس‌جمهور روسیه دستور حمله سال گذشته را داد، بخشی از استدلال او این بود که مردم جمعیت روسیه در شرق اوکراین در معرض قلدری و نسل‌کشی رژیم کی‌یف بوده‌اند. دو روز بعد از حمله، اوکراین به دادگاه لاهه شکایت کرد و این موضوع را رد و استدلال کرد استفاده روسیه از نسل‌کشی به عنوان بهانه برخلاف کنوانسیون نسل‌کشی ۱۹۴۸ سازمان ملل بوده است. در مارس ۲۰۲۲ دیوان بین المللی دادگستری به روسیه دستور داد فوراً اقدام نظامی خود را متوقف کند اما این حکم بدوی بود و انتظارها درباره این که این دادگاه در واقع صلاحیت حکم دادن درباره محتوای این موضوع را دارد یا خیر باقی ماند. تصمیمات این دادگاه الزام آور است، گرچه نیرویی برای اجرای آن‌ها وجود ندارد.

دادستان کل کشور عضو هیئت
عالی بانک مرکزی شد
مجمع تشخیص مصلحت نظام عضویت دادستان کل کشور در هیئت عالی بانک مرکزی را تصویب کرد. محمدباقر ذوالقدر در جلسه مجمع تشخیص مصلحت نظام با اشاره به تصحیح ماده ۲۴ آیین‌نامه مجمع از سوی رهبری انقلاب، گفت: بر این اساس جلسات مجمع با حضور دو سوم اعضا رسمیت می‌یابد و نصاب رأی در موضوعات اختلافی، از رأی دو سوم اعضای مجمع به رأی سه پنجم کل اعضای مجمع تغییر کرده است. در ادامه جلسه، بررسی «طرح بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران» که پس از رد موادی از آن در شورای نگهبان، به مجمع ارجاع شده، در دستور کار قرار گرفت.

رصد 103 جنگنده و 9 کشتی جنگی
ارتش چین در نزدیکی جزیره تایوان
وزارت دفاع تایوان در بیانیه‌ای از یکی از بزرگترین حضورهای نظامی ارتش چین با هواپیماهای نظامی و کشتی‌های جنگی مختلف در اطراف این جزیره خبر داد. وزارت دفاع تایوان در بیانیه‌ای از نزدیک شدن 103 فروند هواپیمای ارتش خلق چین و 9 کشتی جنگی نیروی دریایی این کشور به منطقه مجاور این جزیره خودمختار خبر داد. براساس گزارش خبرگزاری تاس، طبق این بیانیه، 103 فروند هواپیمای نظامی چینی و 9 کشتی جنگی این کشور حوالی ساعت 6 صبح به وقت محلی در اطراف جزیره تایوان شناسایی و ردیابی شده‌اند. این بیانیه افزود: 40 فروند از این هواپیماها از خط مرزی ترسیم شده میان دو طرف عبور کرده و یا وارد منطقه شناسایی دفاع هوایی جنوب غربی تایوان شده‌اند. این هواپیماها شامل هواپیمای سوخو-30، جی-10، جی-11، جی-16 و کی جی-500 و یک تانکر Y-20 بوده است.

گزارش «تجارت» از روند تبادل زندانیان و آزادسازی دارایی‌های مسدود شده؛

گروه سیاسی: با گذشت قریب به 40 روز از توافق ایران و آمریکا که در 10 اوت سال جاری در رسانه‌ها به صورت علنی اعلام شد، دیروز –دوشنبه- 27 شهریور، این توافق بُعد اجرایی شدن به خود گرفت. توافقی که می‌توان از آن به عنوان باز شدن اولین گره در عرصه تنش‌زدایی در روابط تهران و واشنگتن یاد کرد. حصول این توافق از نگاه ناظران سیاسی می‌تواند مقدمه‌ای برای توافقات بزرگ‌تر در آینده باشد. به گزارش «تجارت»، اجرایی شدن توافق ایران و آمریکا دو بُعد اساسی دارد. در سطح نخست، موضوع تبادل زندانیان با میانجی‌گری دوحه در دستور کار طرفین قرار گرفته و در سطح دوم انتقال دارایی‌های مسدود شده ایران در کره جنوبی اجرایی شده است.

روند اجرای پیچیده تبادل زندانیان دو کشور
اولین و شاید مهم‌ترین بُعد اجرایی شدن توافق ایران و آمریکا را می‌توان داستان پیچیده و غامض تبادل زندانیان مورد ارزیابی قرار داد. مقامات ایرانی نام پنج شهروند این کشور را که قرار است توسط آمریکا آزاد شوند، مهرداد معین انصاری، کامبیز عطار کاشانی، رضا سرهنگ‌پور کفرانی، امین حسن‌زاده و کاوه افراسیابی معرفی کردند. سیامک نمازی در سال ۱۳۹۵ به جرم جاسوسی و همکاری با دولت آمریکا، عماد شرقی در سال ۱۳۹۹ به جرم جاسوسی و جمع‌آوری اطلاعات نظامی و مراد طاهباز در سال ۱۳۹۶ به جرم جاسوسی از مراکز حساس نظامی در پوشش محیط زیستی، هر کدام به ۱۰ سال حبس محکوم شده بودند. از دو زندانی دیگر که گفته می‌شود یک نفر از آنها زن بوده، نامی آورده نشده است. دیروز –دوشنبه- منابع خبری گزارش دادند هواپیمای حامل پنج جاسوس آمریکایی، تهران را به مقصد دوحه ترک کرد. همزمان با انتشار خبرهایی مبنی بر ورود پنج زندانی ایرانی به دوحه، خبرگزاری رویترز نیز نوشت هواپیمای قطری حامل پنج جاسوس آمریکایی، تهران را به مقصد دوحه ترک کرد.
در همنی ارتباط، «علی باقری» معاون سیاسی وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که به همراه هیات عالی رتبه ایران به ریاست «سید ابراهیم رئیسی» جهت شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، در پاسخ به سوال خبرنگار خبرگزاری صداوسیما که آیا در حال حاضر تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا انجام شده، گفت: قاعدتاً طبق زمان‌بندی انجام شده ما الان باید تبادل زندانیان را دوحه داشته باشیم؛ زندانیانی که مدنظر آمریکا بودند و زندانیان ایرانی که به صورت غیرقانونی توسط آمریکا بازداشت شده بودند. باقری در بخشی دیگر از صحبت های خود در مورد تبادل زندانیان بین ایران و آمریکا گفت: طی مذاکرات فشرده ای که در طول چند سال گذشته به صورت غیرمستقیم بین ایران و آمریکا انجام شد، یکی از موضوعات مهم تبادل زندانیان و آزادسازی منابع مالی ایران بود.
همچنین، کاظم غریب آبادی معاون امور بین الملل قوه قضائیه و دبیر ستاد حقوق بشر با انتشار در توئیتر نوشت: «پس از یک تلاش موفق تیمی، ۵ هموطن ایرانی در زندان های آمریکا امروز آزاد و دو نفر از آنان از طریق دوحه وارد تهران می شوند. ستاد حقوق بشر در کنار دولت و قوه قضائیه در احقاق حقوق ایرانیان خارج از کشور مصمم خواهد ماند.»

6 بانک ایرانی مقصد دارایی‌های آزاد شده از کره جنوبی
دومین بُعد اجرای توافق ایران و آمریکا در ارتباط با انتقال دارایی‌های مسدود شده به بانک مرکزی ایران با میانجی‌گری قطر است. در این زمینه، محمدرضا فرزین، دیروز –دوشنبه- در گفت وگو با بخش خبری ساعت 14 صداوسیما، درباره آزادسازی منابع بلوکه شده ایران در کره جنوبی اظهار کرد: طبق توافقات انجام شده، در تاریخ 19 مرداد سال جاری کلیه منابع ارزی غیرقابل دسترس کشور در 2 بانک کره‌ای و شعبه بانک ملت در سئول، به بانک مرکزی سوئیس منتقل شده است. رئیس کل بانک مرکزی ادامه داد: 6 بانک ایرانی که شامل بانک های کشاورزی، سامان، پاسارگاد، گردشگری، کارآفرین و شهر در دو بانک الدخان و الاهلی قطر حساب بازکردند تا همه پرداخت‌های توسط کارگزاران بین المللی این دو بانک قطری و سیستم سوئیفت صورت بگیرد. وی افزود: طی روز گذشته از مقامات قطری نامه ای رسمی دریافت کرده ایم که 5 میلیارد و 573 میلیون و 492 هزار یورو به حساب 6 بانک ایرانی واریز شده است. فرزین تاکید کرد: این منابع از جمله منابع ارزی بانک مرکزی کشور است که جهت منافع ملی و تقویت پول ملی از آن استفاده خواهد شد. رئیس کل بانک مرکزی افزود: شکایت ایران از کره جنوبی بابت بلوکه کردن منابع ارزی ایران و کاهش ارزش آن به واسطه افت ارزش پول کره جنوبی پیگیری خواهد شد. وی تصریح کرد: تلاش برای دسترسی ایران به سایر منابع ارزی غیرقابل دسترس نیز ادامه خواهد داشت و به زودی اخبار خوبی از آن اعلام خواهیم کرد. همچنین، خبرگزاری رویترز از انتقال ۶ میلیارد دلار از اموال بلوکه شده ایران به بانک‌های دوحه خبر داد. خبرگزاری رویترز دیروز (دوشنبه) گزارش کرد که قطر به واشنگتن و تهران اطلاع داده که ۶ میلیارد دلار از اموال بلوکه‌شده ایران به بانک‌های دوحه منتقل شده است. در این گزارش همچنین آمده است که یک هواپیمای قطری در ایران امروز پنج جاسوس آمریکایی آزاد شده به همراه ۲ نفر از اعضای خانواده آن‌ها را به دوحه انتقال می‌دهد. پیش از این، بر اساس اعلام خبرگزاری‌ها، پس از موافقت واشنگتن با شروط جمهوری اسلامی ایران، پس از احراز انتقال منابع مالی ایران به قطر توسط بانک مرکزی ایران، فرآیند تبادل زندانیان آغاز می‌شود و محل تبادل هم دوحه، پایتخت قطر خواهد بود. منابع آگاه به خبرگزاری رویترز گفتند که پس از انتقال پول ایران از کره جنوبی به قطر انتظار می‌رود که پنج جاسوس آمریکایی که در ایران زندانی بودند تهران را به مقصد دوحه ترک و از آنجا به ایالات متحده سفر کنند. در مقابل، پنج ایرانی بازداشت شده در آمریکا آزاد خواهند شد تا آن‌ها نیز بتوانند به ایران سفر کنند. علاوه بر این، وزیر امور خارجه کره جنوبی روز دوشنبه (دیروز) در بیانیه‌ای خاطر نشان کرد: دولت ما از نزدیک با کشورهای درگیر از جمله ایالات متحده و ایران برای رسیدگی به موضوع دارایی‌های مسدود شده ایران رایزنی کرده است و در حال حاضر تلاش می‌کند تا پیشرفت همه رویه‌ها را تضمین کند تا این موضوع یک بار برای همیشه حل شود.

تاثیر مثبت آزادسازی منابع ارزی بر بازار
پس از اجرایی شدن توافق ایران و آمریکا، حالا مساله مهم این است که این رخداد چه تاثیری بر بازار اقتصادی در داخل کشور خواهد داشت. در این زمینه، شهباز حسن پور یک عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی، با اشاره به تاثیر آزادسازی منابع ارزی در عرصه تولید و بازار، بیان کرد: یکی از اقدامات بسیار خوب و ستودنی دولت سیزدهم در حوزه دیپلماسی خارجی به ویژه در حوزه دیپلماسی اقتصادی است. ارتباطی که دولت سیزدهم با کشورهای مختلف منطقه و دنیا برقرار کرده، قابل تقدیر است. وی در ادامه اظهار کرد: آزادسازی منابع ارزی کشور و بازگرداندن اموال بیت المال که حق مسلم مردم بوده، از اقدامات بسیار مثبت دولت سیزدهم بوده که قطعا در رفاه و آرامش زندگی مردم تاثیرگذار است.

سخنگوی کرملین: شورای امنیت نیازمند تغییر است

گروه سیاسی: کاخ کرملین در میانه طرح خواسته‌هایی از سوی برخی از کشورها از جمله آلمان و فرانسه برای اصلاح در ساختار سازمان ملل، اعلام کرد که شورای امنیت برای تاثیر حداکثری نیاز به تغییر دارد. دمیتری پسکوف سخنگوی کرملین دیروز دوشنبه گفت که شورای امنیت سازمان ملل برای تاثیر حداکثری نیاز به دگرگونی و تغییر دارد و این مساله نیازمند اجماع تمام اعضا است. پسکوف در یک کنفرانس خبری تشریح کرد: شورای امنیت سازمان ملل واقعا نیاز به اصلاح دارد تا اینکه اثربخشی این نهاد بین‌المللی بسیار مهم به سطح حداکثری افزایش یابد.
وی ضمن تاکید بر اینکه چنین چیزی مستلزم اجماع نظر تمام اعضا است، ادامه داد که این مساله همچنین نیاز دارد تا به لحاظ مشارکت کشورهایی که به تازگی نقش و نفوذ بیشتری در امنیت و اقتصاد جهان به دست آوردند، فراگیر باشد. پیش از این جان کربی هماهنگ کننده ارتباطات راهبردی شورای امنیت ملی کاخ سفید گفته بود که جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا قصد دارد در سخنرانی مجمع عمومی مساله تغییرات در ساختار شورای امنیت سازمان ملل را مطرح کند.

آنالنا بائربوک وزیر خارجه آلمان هم که برای شرکت در مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، بر ضرورت اصلاح اساسی در ساختار این نهاد بین المللی تاکید کرد و گفت: شورای امنیت سازمان ملل که هنوز هم نماینده جهان قرن بیستم است، دیگر مناسب (شرایط فعلی) نیست. تنها درصورتی که سازمان ملل متحد سیستم عامل خود را برای انطباق با دنیای قرن بیست و یکم "به روز" کند، جامعه جهانی می تواند مشکلات خود را با همدیگر حل و فصل نماید. امانوئل مکرون رئیس‌جمهور فرانسه هفته گذشته خواستار اصلاحات عمیق در سازمان‌های بین‌المللی شد و تاکید کرد: ما از اصلاحات عمیق حاکمیت جهانی حمایت می‌کنیم. رئیس جمهور فرانسه گفت: شورای امنیت، بانک جهانی و صندوق بین‌المللی پول باید واقعیت امروز جهان را از نظر جمعیتی و اقتصادی منعکس کنند. قصد داریم ابزارهای موجود سازمان‌های بین‌المللی را افزایش دهیم و به همین دلیل فرانسه از افزایش کمک‌های مالی به بانک جهانی حمایت می‌کند تا کشورهای نوظهور بتوانند با کمک این سازمان، نقش بیشتری در عرصه بین‌المللی ایفا کنند.

مکرون، پوتین و شی جین پینگ، سران غایب
نشست مجمع عمومی سازمان ملل که در روزهای آینده در نیویورک برگزار می‌شود، نمونه‌ای از این ضعف عمیق در سیستم سازمان ملل و چندجانبه‌گرایی است که برای مدت‌ها چارچوب ترجیحی آن بوده است.
رئیس جمهوری فرانسه در نخستین سخنرانی خود در سپتامبر ۲۰۱۷ در این نشست سالانه در مقابل نمایندگان ۱۹۳ کشور «چندجانبه گرایی مجدد برای بازآفرینی سازمان ملل» را خواستار شده بود. وی امسال در این نشست حضور نخواهد یافت و باید برای استقبال از چارلز سوم پادشاه انگلیس و سپس پاپ فرانسیس در فرانسه بماند اما او تنها غایب سرشناس این نشست بزرگ دیپلماتیک جهانی نخواهد بود، چه در سخنانی که در تریبون رسمی بیان شود و چه در جلسات و مذاکرات پشت صحنه. جای تعجب نیست که ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه و شی جین پینگ، همتای چینی او نیز غایب باشند تا بر نقش ثانویه سازمان ملل متحدی که تحت سلطه غربی‌هاست تأکید کنند. هر دوی آنها به جایگزین‌های این نشست بین المللی می‌اندیشند؛ مانند بریکس (برزیل، روسیه، هند، چین، آفریقای جنوبی) که اکنون شش عضو جدید دارد یا سازمان همکاری شانگهای که چین در آن نقشی محوری را ایفا می کند.
این دو نهاد در عرصه‌های بین‌المللی کم و بیش غیررسمی اما از منظر نمادین قوی هستند. پکن همچنین خود را در ۱۴ سپتامبر (۲۳ شهریور) به اجلاس فوق‌العاده گروه ۷۷ (G 77) در کوبا دعوت کرد، گروهی که در سازمان ملل توسط حدود صد کشور از آسیا، آفریقا و آمریکای لاتین برای ترویج نظم بین‌المللی کمتر «ناعادلانه» تشکیل شده است. چین سال‌هاست که به طور هدفمند در چرخ دنده‌های کلیدی سیستم سازمان ملل سرمایه گذاری کرده است.

سخنگوی دستگاه دیپلماسی:امکان انجام گفت‌وگوهای با واسطه در حاشیه نشست‌ مجمع عمومی سازمان ملل وجود دارد

گروه سیاسی:سخنگوی وزارت امور خارجه گفت که دارایی‌های بلوکه شده ایران در کره جنوبی امروز به صورت کامل در اختیار دولت و ملت قرار خواهد گرفت و افزود: تبادل زندانیان نیز امروز انجام خواهد شد. به گزارش تجارت به نقل از فارس، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران امروز دوشنبه ۲۷ شهریور در نشست هفتگی با خبرنگاران به تشریح آخرین تحولات در حوزه سیاست خارجی پرداخت. وی در پاسخ به سؤالی گفت: استیفای حقوق ملت جزو وظایف دولت است. دولت سیزدهم هم با وعده‌هایی که به ملت داد و رویکردهای سیاست خارجی خودش، استیفای حقوق ملت را در عرصه‌های مختلف از جمله آزادسازی دارایی‌های مسدود شده ایران در برخی از کشورها با جدیت دنبال کرد. این رویکرد تا این مرحله به نتایج بسیار خوبی منجر شد. وی گفت:‌ بازگشت سرمایه‌های بلوکه شده ایران از انگلیس را شاهد بودیم و با سیاست متخذه دولت این اموال به صورت کامل دریافت شد. در بحث اقدامات ظالمانه دولت آمریکا و اعمال فشارهایش به برخی شرکای تجاری ایران، شاهد انسداد برخی از دارایی‌های ایران در برخی از کشورها از جمله کره جنوبی بودیم. در چارچوب آن سیاست بخش انسداد شده دارایی‌های مالی ایران در کره جنوبی آزاد شد و امروز این میزان از دارایی‌های ایران به صورت کامل در اختیار دولت و ملت قرار خواهد گرفت و دولت متناسب با نیاز کشور آن را هزینه خواهد کرد. کنعانی ادامه داد: در مورد برخی دیگر از دارایی‌های کشور در کشورهای دیگر، این رویکرد ادامه دارد. خوشبختانه در مواردی منجر به نتایج خوبی شده و بخشی از دارایی‌ها رفع انسداد شده و در اختیار دولت قرار گرفته است و در بقیه موارد مالی این رویکرد با جدیت ادامه خواهد یافت. این از وظایف دولت‌های جمهوری اسلامی ایران است. این دولت براساس وظیفه خود این موضوع را با جدیت دنبال کرده است. کنعانی اضافه کرد: مسیر رفع تحریم‌ها را در چارچوب گفت‌وگو‌های دیپلماتیک تا الان دنبال کردیم و به مسیر مذاکره و دیپلماتیک پایبند بودیم. چنانچه در مسیر دیپلماتیک روزنه‌ای برای رفع تحریم‌های ظالمانه و بازگشت متعهدانه همه طرف‌ها از جمله آمریکا به برجام باشد، از این روزنه‌ها استفاده خواهیم کرد. امکان انجام گفت‌وگوها و مذاکرات با واسطه در حاشیه نشست‌ مجمع عمومی سازمان ملل وجود دارد.  وی گفت: در عین حال ایران مسیر مذاکره را با جدیت دنبال خواهد کرد. تلاش ایران برای رفع تحریم‌های ظالمانه محدود به مسیر مذاکره در چارچوب برجامی نخواهد بود، ولی خنثی سازی تحریم‌ها کما اینکه تا امروز با جدیت دنبال شد و نتایج بسیار خوب داشت، با جدیت در ادامه کار به موازات مسیر دیپلماتیک ادامه خواهد یافت.