ارائه فهرست ۱۳ ابر پروژه پیشران طی روزهای آینده

وزیر صنعت، معدن و تجارت از ارائه فهرست ۱۳ ابر پروژه پیشران طی روزهای آینده خبر داد و اعلام کرد: شرکت‌های دانش‌بنیان می‌توانند در این ابر پروژه‌ها به‌صورت انفرادی یا همکاری تیمی فعالیت کنند. «عباس علی‌آبادی» در نشست با اعضای انجمن ملی شرکت‌های دانش‌بنیان، افزود: مقصودمان خلق و نوآوری است، زیرا از مسیر علم و دانش می‌توان به دستاوردهای بزرگ دست یافت. وی بر حمایت کامل از شرکت‌های دانش‌بنیان تاکید کرد و ادامه‌داد: هیچگونه بن‌بستی در مسیر وجود ندارد و در صورت رسیدن به درب‌های بسته، باید راه جدیدی را پیدا کرد. وزیر صمت با تاکید بر اینکه قیمت ارز باید واقعی باشد، خاطرنشان‌کرد: باید راه را برای شرکت‌های دانش‌بنیان‌ها باز کنیم اما راه‌ دانش‌بنیان بودن را؛ یعنی از شرکت‌های دانش‌بنیانی که راه جدیدی را پیدا کرده و برای مساله‌ای که هیچکس نمی‌تواند آن را حل کند، راه‌حل مناسبی پیدا کنند، حمایت کرد. علی‌آبادی با بیان اینکه ارزش افزوده در دانش است، گفت: با تغییر و ایجاد ارزش افزوده در مواد اولیه می‌توان آن‌ها را با ارزش مالی بیشتری به بازارهای داخلی و بین‌المللی عرضه کرد.

 

لزوم تعیین تکلیف هرچه سریع‌تر آیین نامه واردات خودرو

ابراهیم رضایی، نماینده دشتستان و عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس شورای اسلامی در جلسه روز دوشنبه ۲۷ شهریور ۱۴۰۲ صحن مجلس در تذکری تاکید کرد: تشخیص اینکه پیشنهاد نمایندگان مغایر با اصل ۷۵ یا سایر اصول قانون اساسی است یا خیر با شورای نگهبان است؛ بر همین اساس خواهش می‌کنم دوستان از این موضوع تمکین کنند. وی در تذکر دیگری عنوان کرد: مجلس دو سال پیش قانون واردات خودرو را تصویب کرد اما دولت به بهانه‌های مختلف آن را اجرا نمی‌کند، مردم تا کی باید تاوان اهمال در این زمینه را در جاده‌ها بپردازند؟ آیین‌نامه واردات هرچه سریعتر تعیین تکلیف شود؛ چراکه در حال حاضر قانون مجلس معطل مانده است. عبدالرضا مصری نایب رئیس مجلس که ریاست جلسه را برعهده داشت در پاسخ به تذکر این نماینده گفت: بر اساس اصل ۷۵ قانون اساسی اگر طرح‌های قانونی و پیشنهادات و اصلاحاتی که نمایندگان در خصوص لوایح قانون عنوان می‌کنند، به تقلیل درآمد عمومی یا افزایش هزینه‌ها بینجامد، باید راهکار جبران این هزینه پیش‌بینی شود و در صورتی که این راهکار پیش بینی نشود قابل طرح نیست؛ ۴۰ سال است که همین رویه را به کار گرفتیم.

ابلاغ آئین نامه اجرایی تبصره
ماده ۳ قانون ساماندهی صنعت خودرو
تصویب‌نامه مصوب جلسه مورخ 1402/06/12 هیات وزیران در خصوص «آیین نامه اجرایی تبصره ماده 3 قانون ساماندهی صنعت خودرو» طی نامه شماره 109706 در تاریخ 1402/06/22 توسط معاون اول رییس جمهور ابلاغ شد.
تبصره ماده 3 قانون ساماندهی صنعت خودرو مصوب 1400/08/26 مجلس شورای اسلامی به شرح زیر است:
دولت مجاز است ضمن ترویج روشهای کاهش و بهینه سازی مصرف سوخت، نسبت به وضع عوارض پلکانی بر دارندگان خودروهای پرمصرف (نسبت به حجم سیلندر) و یا تولید خودروهای با مصرف بالاتر از حد مجاز به تشخیص سازمان ملی استاندارد اقدام نماید و درآمد حاصل را پس از واریز به حساب خزانه داری کل کشور و درج در بودجه های سنواتی به یارانه تسهیلات بانکی جهت گسترش حمل و نقل عمومی موضوع احکام مندرج در ماده (4) این قانون اختصاص دهد. آیین نامه اجرائی این تبصره حداکثر ظرف مدت سه ماه پس از لازم الاجراء شدن این قانون توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت تهیه می شود و به تصویب هیأت وزیران می رسد.

برگزاری فروش فوق‌العاده پاییزه در شهرستان‌های سراسر کشور
نماینده وزیر صنعت، معدن و تجارت در هیات رئیسه اتاق اصناف ایران گفت: فروش فوق‌العاده پاییزه به مناسبت بازگشایی مدارس در برخی از شهرستان‌ها در حال برگزاری است. «قاسم نوده فراهانی» اظهار داشت: این فروش‌های فوق‌العاده با درصد تخفیف‌های متفاوت و متناسب با کالا، برای توزیع با قیمت پایین‌تر به مصرف کننده است. وی بیان‌داشت: در فروش‌های فوق‌العاده پاییزه کالاهایی همچون لوازم‌التحریر، کیف، کفش و پوشاک عرضه می‌شود که امید است کیفیت و قیمت کالاها برای مصرف‌کنندگان مطلوب باشد. نوده فراهانی افزود: در برخی از شهرستان های کشور نمایشگاه های عرضه مستقیم نیز برگزار شده است، اما به دلیل دسترسی بهتر شهروندان به واحدهای صنفی و ارائه کالاهایی با کیفیت بالاتر، فروش فوق العاده دارای ابعاد اجتماعی و اقتصادی مطلوب‌تری است. نماینده وزیر صمت در هیات رئیسه اتاق اصناف ایران همچنین تاکید کرد: فروشگاه‌ها لازم است نسبت به دریافت مجوزهای لازم از اتحادیه برای فروش فوق‌العاده اقدام کنند. بازرسان نیز بر واقعی بودن این فروش‌ها نظارت خواهند کرد. وی گفت: اتاق اصناف ایران، مطابق رویه هر ساله و با توجه به نزدیک شدن به ایام بازگشایی مدارس، بازرسی بر بازار اقلام پرمصرف مهرماه را افزایش داده است. در این زمینه نظارت بر درج قیمت فروش و ارائه فاکتور فروش معتبر از اولویت ها است. این مقام صنفی تاکید کرد: واحدهای عرضه کننده نوشت افزار لازم است از عرضه هرگونه نوشت افزار منقوش به تصاویر غیراخلاقی و ضد ارزشی خودداری کنند. نوده فراهانی همچنین از فعالیت برخی از خیّران صنفی در اموری نظیر مدرسه سازی، تامین لوازم مدارس و تهیه کیف، لوازم التحریر و رپوش مدارس به طور خودجوش و مردمی در آستانه بازگشایی مدارس خبر داد.

صادرات 300 تا 350 میلیون
دلار خرما در سال گذشته
رئیس انجمن خرمای ایران با اشاره به میزان تولید خرما در کشور گفت: بایستی موانع صادراتی و تصمیمات خلق الساعه در این بخش برداشته شود تا بتوانیم با صادرات خرما، ارزآوری خوبی برای کشور داشته باشیم. محسن رشید فرخی در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه پیش بینی می‌شود امسال با وجود همه ناملایمت‌های جوی و آفات به طور متوسط حدود یک میلیون و ۳۰۰ هزارتن خرما در کشور تولید شود، گفت: این میزان تولید برای مصرف داخل و حتی صادرات کفایت می‌کند. وی ادامه داد: امیدواریم دولت امسال تمهیداتی بیندیشد تا نقص‌های بخش صادرات جبران و از تصمیمات خلق الساعه نیز جلوگیری شود که بتوانیم ۳۰ درصد از میزان تولیدات را صادر کنیم و ارز آوری خوبی برای کشور داشته باشیم. رئیس انجمن خرمای ایران اضافه کرد:متاسفانه شاهد این هستیم که در فصل‌های پرمصرف ممنوعیت صادرات خرما در دستور کار خود قرار می گیرد. این ممنوعیت ها باعث می‌شود که بازارهای جهانی خود را از دست بدهیم. همانطور که تاکنون بخشی از بازارهای خود را در دنیا از دست‌ داده‌ایم. همچنین تصمیمات آنی اعتماد مشتریان خارجی را به ما کم می‌کند. وی با اشاره به اینکه می‌توان در فصل‌های پرمصرف بازار خرما را مدیریت کرد، گفت: عرضه مستقیم خرما در بازار شهرهای مختلف یکی از راه‌های کنترل قیمت‌ است.

ایرانداک برگزار می‌کند؛
نشست شاخص‌های مرجعیت
علمی و چگونگی ارتقای آن
نشست شاخص‌های مرجعیت علمی و چگونگی ارتقای آن در ایرانداک برگزار می‌شود. به گزارش تجارت به نقل از «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» نشست دوم از سلسله نشست‌های تخصصی نخستین همایش ملی مرجعیت علمی با عنوان "نشست شاخص‌های مرجعیت علمی و چگونگی ارتقای آن" با سخنرانی دکتر محمد حسن‌زاده، رئیس ایرانداک و عضو کمیته علمی همایش، دکتر لطف‌اله نبوی، عضو هیئت ‌علمی دانشگاه تربیت مدرس، و دکتر علی مبینی دهکردی، عضو هیئت علمی دانشگاه تهران، با حضور روسا و معاونان دانشگاه‌ها و پژوهشگاه‌های تهران، در ایرانداک برگزار می‌شود. گفتنی است این سخنرانی چهارشنبه 29 شهریورماه ۱۴۰۲ از ساعت 9 تا ۱1، در تالار آینده ایرانداک برگزار می‌شود.

«تجارت» از نشست تولیدکنندگان فولاد گزارش می‌دهد؛

گروه صنعت و تجارت: همایش تاب‌آوری صنعت فولاد ایران در حالی برگزار شد که مدیران عامل هلدینگ‌های مختلف فولادی و همچنین مقامات دولتی و پارلمانی نیز در این نشست حضور داشتند. بحث قیمت‌گذاری دستوری، تأمین مواد اولیه، محدودیت‌های انرژی، سودآوری در بازار سرمایه و نیز رفع موانع صادراتی از جمله موارد مهم مورد بحث در این نشست تخصصی بود.
به گزارش «تجارت»، انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران دیروز همایش تخصصی تاب‌آوری در صنعت فولاد را برگزار کرد. در این همایش مدیران عامل هلدینگ‌های فولادی و همچنین برخی از نمایندگان دولت و مجلس نیز حضور پیدا کردند و ارائه دیدگاه‌های خود درباره صنعت فولاد ایران و چالش‌های مهم پیش رو پرداختند. این همایش در قالب سه پنل تخصصی برگزار شد: چالش‌های سیاست‌گذاری صنعت فولاد با تمرکز بر توسعه سرمایه‌گذاری، بازار سرمایه و زیرساخت و اشتغال، حکمرانی مطلوب در صنعت فولاد با تمرکز بر رشد تولید، تنظیم بازار، توسعه صادرات و افزایش مزیت رقابتی، امنیت پایدار محیط کسب و کار در صنعت فولاد.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران در همایش به بررسی اتفاقات یک سال اخیر صنعت فولاد پرداخت و ضمن بیان اینکه صنعت فولاد امروز با تولید ۳۳ میلیون تن در سال توانسته خود را در جایگاه دهم جهانی تولیدکنندگان قرار دهد، عنوان کرد سال ۱۳۸۵ ایران ۹ میلیون تن تولید و بیست میلیون تن مصرف داشت و یک واردکننده مطلق فولاد بود در طی هفده سال از سال ۱۳۸۵ تاکنون ظرفیت تولید به ۳۳ میلیون تن رسید. از دید بالاترین مقاما صنفی تولید فولاد طی هفده سال اخیر زمینه‌ساز اصلی به حرکت درآمدن چرخ فولاد ورود سرمایه بخش خصوصی بوده که باعث شده تولید اکنون به 33 میلیون تن برسد. اما از دید «بهرام سبحانی» سیاست‌گذاری دولتی روی سرمایه‌گذاری بخش خصوصی باعث ایجاد چالش در صنعت فولاد شده است. وی افزود: در سال های گذشته صنعت فولاد با بخش نامه های خلق الساعه رو به رو بود از سوی مدل قیمت‌گذاری در بورس کالا ، افزایش هزینه های مربوط به حقوق و دستمزد و حامل های انرژی و حمل و نقل هزینه تولید را بالا برده است و در همین حال فولادساز مجبور به کاهش قیمت است. سبحانی گفت: در شرایطی که حقوق و دستمزد ۵۷ درصد و قیمت برق، گاز و حامل‌های انرژی، حمل و نقل هزینه خدمات دولتی و… بعضا چندبار در سال افزایش پیدا می‌کند، چگونه می‌توان انتظار داشت قیمت فولاد ثابت بماند؟ این محدودیت و قطعی انرژی در شرایطی است که اکنون صنعت فولاد کمتر از ۵ درصد گاز کشور را مصرف می‌کند.
رییس انجمن تولیدکنندگان فولاد تصریح کرد، اینکه هر صادرکننده باید ارز خود را به کشور بیاورد و بر آن نظارت باشد حرفی نیست اما سیستم بانک مرکزی سیستم درستی نیست سیستمی که می‌گوید ما ارز را باید تحویل دهیم و برای دریافت ارز مورد نیاز تولید درخواست ارز دهیم. در بحث تاب‌آوری دو امر مهم است یکی انتظاراتی است که از حاکمیت وجود دارد و دیگری عملکرد خود شرکت های فولادی است. وی بر این عقیده است هر چقدر واحدهای تولیدی در صنعت فولاد بهم پیوسته باشد، تاب آوری آن افزایش خواهد یافت. مدیریت دولتی و تدکید بر اهمیت بخش خصوصی نکته‌ای است که در صحبت‌های رئیس کمیسیون صنایع و معادن مجلس نیز بود. عزت الله اکبری تالارپشتی تاکید کرد: مدیریت با افکار پوسیده دولتی پاسخگوی حل مشکلات نیست و این در حالیست که بخش خصوصی از فکر، دانش و سرمایه برخوردار است و می بایست بیش از پیش به این بخش توجه کرد.

چالش سودآوری فولاد - لزوم سرمایه‌گذاری 700 همتی در صنعت فولاد
بحث دیگر مربوط به تاب‌آوری در صنعت فولاد ایران بحث سودآوری شرکت‌های فولادی در بازار سرمایه است؛ نکته‌ای که هم مدیرعامل ذوب آهن اصفهان و هم رئیس سازملان بورس و ارواق بهادار در همایش به آن پرداختند. رییس سازمان بورس و اوراق بهادار گفت: صنعت فولاد در بازار سرمایه جایگاه ویژه ای دارد و سهمی بیش از ۳۰ درصد از کل سودآوری در این بازار دارد. وی ادامه داد: تامین مالی صنعت فولاد و حفظ سرمایه‌گذاری‌ها اهمیت زیادی برای بازار سرمایه دارد. بر اساس گزارش رئیس سازمان بورس سال گذشته بیش از ۲۰۰ هزار میلیارد تومان بازگشت سرمایه به شرکت های بورسی صورت گرفت.
عشقی در ادامه تاکید کرد: سرمایه گذاری از محل سود شرکت‌ها از اولویت‌های سازمان بورس است و همواره در بورس کالا تامین نیاز داخل در اولویت بوده است. سیاستگذار فکر می کند با قیمت‌گذاری دستوری می تواند مشکلات را حل کند اما این راهکار موفق نبود‌. وی گفت: تداوم تولید شرکت‌های فولادی در بلندمدت نیازمند سرمایه گذاری قابل توجهی از سود حاصله در طرح‌های توسعه‌ای شرکت‌ها است.
رییس سازمان بورس و اوراق بهادار با بیان اینکه باید ۶٠٠ تا ٧٠٠ هزار میلیارد تومان سرمایه گذاری در بزرگترین شرکت فولادی انجام شود، گفت: برای پوشش هزینه‌های استهلاک و حفظ تولید نیازمند سرمایه‌گذاری های جدید هستیم، این در حالی است که سرمایه گذاری های انجام شده مربوط به ١٠ تا ٣٠ سال قبل است.
مدیرعامل ذوب‌آهن ذوب اصفهان نیز از کاهش سود شرکت‌های فولادی در سال 1402 نسبت به سال گذشته خبر داد و گفت این موضوع در نهایت درآمد مالیاتی دولت را نیز کاهش خواهد داد. مهدی کوهی همچنین نبود راهکاری برای تهاتر بدهی‌ها و مطالبات به سازمان‌های دولتی را از جمله دیگر مشکلات واحدهای فولادی اعلام کرد. مدیرعامل ذوب آهن اصفهان البته مشکلات دیگر صنعت فولاد را برشمرد که التبه همه این مشکلات بارها و بارها از جانب مقامات صنفی صنعت فولاد مورد تأکید قرار گرفته است از جمله مشکلات ناشی از هزینه تامین مالی، کمبود مواداولیه، مشکلات مربوط به مالیات، حقوق دولتی بالای معادن، مطالبات از واحدهای دولتی، تامین اجتماعی، قطع گاز و برق، عوارض صادراتی که همه این عوامل توان شرکت‌های فولادی در افزایش تولید فولاد را به شدت کاهش می‌دهد.

انرژی و مواد اولیه
یکی دیگر از مباحث مهم تاب‌آوری صنعت فولاد ایران مربوط به زیرساخت‌های انرژی و همچنین فرآیند زنجیره تأمین مواد اولیه واحدهای تولید فولاد است. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد در این همایش عنوان کرد که صنعت فولاد 5 درصد گاز کشور را مصرف می‌کند و ایجاد محدودیت در مصرف گاز و برق این صنعت را دچار مشکلات زیادی می‌کند. آمارهای مربوط به عدم‌النفع واحدهای فولادی از محدودیت‌های انرژی نیز قابل توجه است. هرچند که رئیس سازمان بورس اعلام کرد تلاش بر این است که مصرف انرژی تمام شرکت‌ها بررسی شود، چه شرکت های انرژی‌بر و چه غیر از آنها، با این حال توفیق در کاهش مصرف انرژی نیاز به یک برنامه ریزی بلندمدت دارد. طهمورث جوانبخت مدیرعامل فولاد خراسان ضمن بیان اینکه کاهش نرخ سرمایه‌گذاری مجدد سهامداران نهادی در شرکت‌های فولادی یکی از مهم‌ترین چالش‌های منابع مالی صنعت فولاد است. وی افزود: سرمایه گذاری بر تولید انرژی وظیفه ذاتی صنعت فولاد نیست. وی ادامه داد: تضاد در سیاست‌گذاری‌ها، عدم توسعه حمل و نقل، نگاهداشت سرمایه‌های انسانی، نرخ انرژی ‌و عدم تضمین ثبات قیمت و تداوم انرژی‌رسانی به صنایع، عدم‌توجه کافی به اکتشافات و کاهش ذخایر معدنی از مهمترین عوامل تاثیرگذار در کاهش تولید صنعت فولاد به شمار می‌آیند. مدیرعامل فولاد خوزستان نیز تصریح کرد: قیمت مواد اولیه و جنگ روسیه و اوکراین و کمبود گاز ارزان قیمت اصلی ترین چالش های صنعت فولاد است . ابراهیمی گفت: قیمت بالای مواداولیه، کمبود گاز ارزان‌قیمت، تداوم جنگ اوکراین و ادامه تحریم روسیه، سهم ۴۰ درصدی کوره قوس‌الکتریکی در اروپا و سهم ۲۵ تا ۳۰ درصدی سود از کل هزینه‌های تولید فولاد از عوامل تداوم اختلالات در زنجیره تامین به شمار می‌روند. وی در ادامه می‌گوید: رشد ۴۰ درصدی درآمدهای عملیاتی سال ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ شرکت‌های بورسی و فرابورسی نشانگر آن است که فولاد با رشد ۱۴ درصدی در درآمد و همچنان رشد 2.5 برابری در بهای تمام‌شده داشته است. ابراهیمی تاکید کرد: در سال های گذشته حجم زیادی از تولید را به دلیل کمبود گاز و برق از دست دادیم.

موانع صادرات
مسئله دیگر مورد بحث در همایش فولاد بحث موانع صادراتی است که عمدتا از جانب دولت روی واحدهای تولیدی وضع می‌شود. مدیرعامل فولاد خراسان تأکید می‌کند صادرات باید به شرکت های صنعتی تکلیف و از ایجاد موانع صادراتی توسط قانونگذار جلوگیری شود.
این در حالیست که رئیس ایمیدرو در همین جلسه مطرح کرد راهبرد وزیر صنعت، معدن و تجارت تولید صادرات محور است. رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد بخشنامه‌های خلق‌الساعه از جمله وضع عوارض صادراتی را بلای جان صنعت فولاد دانست. در واقع تمامی واحدهای تولیدی و شرکت‌کنندگان در این نشست روی رفع موانع صادراتی و تسهیل صادرات فولاد تأکید ویژه‌ای داشتند.

در سخنان دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه مشخص شد؛

گروه صنعت و تجارت: دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه ارزبری بالا و عمل متقابل نسبت به تحریم‌هارا از جمله مهم‌ترین دلایلی عنوان کرد که مسئولان برای ممنوعیت واردات آیفون ۱۴به بالا مطرح کرده‌اند و گفت: به این ترتیب میزان واردات و ارزبری آیفون به شدت کاهش پیدا کرده، چرا که عملا از آیفون ۱۴ به بعد ثبت سفارش و رجیستری نخواهد شد و مدل‌های ۱۳ و قبل از آن هم دیگر تقاضای چندانی ندارد. مهدی عبقری در گفت‌وگو با ایسنا، با بیان اینکه از زمان رونمایی از آیفون ۱۴، ثبت سفارش آن امکان‌پذیر نبود، گفت: بهمن ماه سال گذشته گمرک طی نامه‌ای اعلام کرد که واردات آیفون ۱۴ تا اول اسفند فقط برای مسافران امکان‌پذیر است و جزئیات رجیستری آن هم بعداً اعلام خواهد شد. در همان نامه هم قید شده بود که تلفن همراه آیفون ۱۴ و ۱۵ از طریق رویه تجاری و پستی ثبت سفارش نخواهد شد. وی با بیان اینکه دغدغه انجمن این بود که اگر قرار است واردات مسافری صورت گیرد، باید واردات تجاری هم انجام شود، تصریح کرد: وارد کنندگان دغدغه‌های دیگری هم داشتند؛ از جمله اینکه با توجه به کاهش تولید آیفون ۱۳ بعد از رونمایی از مدل‌های جدید، آیفون‌های ۱۳ و قبل از آن که به کشور وارد می‌شود، عملاً کیفیت مطلوب را ندارند و ریپک یا رفرش هستند. همچنین این موبایل‌ها از طریق ارز حاصل از صادرات خود وارد می‌شود و ممکن است وارد کنندگان هم تخصص لازم را نداشته باشند. عبقری با اشاره به برگزاری چندین جلسه مشترک و ارائه راهکارهایی از جمله افزایش تعرفه واردات آیفون به مسئولان مختلف، تصریح کرد: در ماه‌های اخیر انتشار اخبار ضد و نقیض در این رابطه باعث تهییج بازار شده بود. اما در نهایت پاسخ کلی که به انجمن واردکنندگان موبایل داده شد این بود که ارزبری آیفون ۱۴ و ۱۵ زیاد بوده است. وی در پاسخ به اینکه چه تفاوتی بین ارزبری آیفون ۱۳ با مدل‌های بعدی وجود دارد، گفت: میزان ارزبری این محصولات متفاوت است. در اصل اکثر کسانی که به دنبال خرید آیفون ۱۲ و ۱۳ بودند، محصول مورد نیاز خود را تهیه کرده‌اند و تقاضای آن‌ها کمتر از مدل‌های جدید آیفون است. دبیر انجمن واردکنندگان تلفن همراه، تبلت و لوازم جانبی با بیان اینکه استدلال دیگری که از سوی مسئولان مطرح می‌شود اعمال تحریم‌ها و عمل متقابل نسبت به آن است، گفت: در اصل تمام این اظهارات حاصل شنیده‌های ما از مسئولان است تا تکلیف اعضای صنف مشخص شود و جلوی سوء استفاده‌ها نیز گرفته شود.
البته پیش از این سخنگوی ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز نیز در یک گفت‌وگوی تلویزیونی رسما اعلام کرده بود که واردات آیفون ۱۴ در تمام رویه‌ها ممنوع و خرید و فروش آن قابل رهگیری و جرم است. به گفته وی به این ترتیب میزان واردات و ارزبری آیفون به شدت کاهش پیدا کرده، چرا که عملا از آیفون ۱۴ به بعد ثبت سفارش و رجیستری نخواهد شد و مدل های ۱۳ و قبل از آن هم دیگر تقاضای چندانی ندارد. چراکه بیشتر متقاضیان کالای مورد نظر خود را تهیه کرده‌اند و این مدل‌ها عموما قدیمی و از رده خارج می‌شود. عبقری در پاسخ به اینکه تکلیف خریداران، به ویژه کسانی که در مدت زمان محدودی در بهمن ماه به صورت قانونی و به شکل مسافری آیفون ۱۴ وارد کرده‌اند چیست؟ گفت که این موضوع در حیطه اختیارات انجمن نیست و هنوز هم تصمیمی در این رابطه اعلام نشده است. وی در پایان در پاسخ به سوالی درباره جدیدترین وضعیت تخصیص ارز به واردات موبایل نیز گفت که موضوع یکسان‌سازی ارز واردات موبایل نیز همچنان انجام نشده است.

مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق عنوان‌کرد:

گروه صنعت و تجارت: «مصطفی رجبی‌مشهدی» دیروز دوشنبه در نشست خبری گفت: امسال صنایع بزرگ رشد ۸.۱۵ درصدی برق را برای نخستین بار تجربه کردند. وی ادامه داد: این رشد مصرف در بخش صنایع در سال حمایت از تولید ناشی از مدیریت مصرف در بخش خانگی بود که با اعمال پاداش محقق شد. سخنگوی صنعت برق خاطرنشان‌کرد: به‌طور متوسط در ۱۰ سال اخیر رشد مصرف برق در بخش صنایع چهار درصد بود که امسال برای نخستین بار رشد ۲ برابری پیدا کرد. رجبی مشهدی گفت: از ابتدای دولت سیزدهم با توجه به ناترازی شدیدی که در صنعت برق وجود داشت دو اقدام اساسی برای تامین برق پایدار در دستور کار قرار گرفت. وی، افزایش ظرفیت تولید برق و اعمال روش های مدیریت مصرف را این دو اقدام اساسی برشمرد و گفت: اعمال این دو روش سبب شد برق مورد نیاز همه بخش های کشور از جمله صنایع و خانگی بدون هیچ محدودیتی تامین شود. مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق خاطرنشان‌کرد: براین اساس امسال دومین سالی است که برق مورد نیاز کشور تامین شد و هیچ خاموشی برنامه ریزی شده ای اعمال نشد. سخنگوی صنعت برق ادامه داد: بخش صنعت در چهار ماه گرم امسال با رشد مصرف برق روبه‌رو شد و در سال تولید حمایتی خوبی از بخش صنعت توسط صنعت برق انجام شد. رجبی مشهدی گفت: امسال بخش صنعت توانست در روزهای تعطیل افزایش مصرف خوبی داشته باشد. رجبی مشهدی به تلاش وزارت صمت و نیرو برای احداث ۱۰ هزار مگاوات نیروگاه توسط بخش صنعت اشاره کرد و گفت: از این محل دو واحد نیروگاهی فولاد به زودی به شبکه سراسری برق متصل می شود. وی ادامه داد: امسال در مجموع عملیات اجرایی احداث پنج هزار مگاوات توسط بخش صنعت اجرایی شده است. مدیرعامل شرکت مدیریت شبکه برق از رشد ۸.۵ درصدی صنعت آلومینیوم، ۸۴ درصدی صنعت خودروسازی و رشد خوب سایر صنایع خبر داد. رجبی مشهدی در باره برخی خاموشی های اتفاق افتاد گفت: طول شبکه برق کشورمان از گستردگی کم نظیری برخودار است و همین امر اتفاق های ناخواسته ای را رقم می زند که موحب بروز برخی خاموشی ها می شود.