اختصاص منابع ارزی به مردمیسازی اقتصاد
جلسه هیات وزیران صبح دیروز (چهارشنبه) به ریاست معاون اول رئیس جمهور برگزار و ضمن ارائه گزارشی از روند مثبت رشد اقتصادی در سال جاری، بر هزینه کرد منابع آزاد شده در راستای مهار تورم و رشد تولید تأکید شد. محمد مخبر در این جلسه از وزارت امور خارجه و بانک مرکزی بخاطر تلاشهای صورت گرفته برای آزادسازی منابع و دارایی های کشورمان قدردانی کرد و افزود: هدفگذاری دولت این است که این منابع در راستای تحقق شعار سال یعنی رشد تولید و مهار تورم و همچنین مردمی سازی اقتصاد تخصیص یابد و تیم اقتصادی دولت بویژه وزارت اقتصاد و بانک مرکزی باید در این زمینه کوشا باشند. معاون اول رئیس جمهور از وزارت نفت نیز بخاطر مدیریت مطلوب در بخش تامین و توزیع بنزین مورد نیاز مردم تشکر کرد و اظهار داشت: با توجه به افزایش مسافرت ها در ایام اربعین، حجم بالای سفرها به مشهد مقدس در ایام پایانی ماه صفر و رشد قابل توجه ترددها در تعطیلات اخیر، جا دارد که از وزارت نفت بخاطر مدیریت خوب و دقیق تامین و توزیع بنزین قدردانی شود.
جمهوری آذربایجان از تعلیق
عملیات نظامی در قرهباغ خبر داد
صلح شکننده باکو با ایروان
وزارت دفاع جمهوری آذربایجان دیروز (چهارشنبه) اعلام کرد توافق در خصوص تعلیق عملیات نظامی در قرهباغ حاصل شده و حملات از ساعت یک عصر به وقت محلی متوقف شده است. به گزارش «تجارت»، وزارت دفاع جمهوری آذربایجان روز سهشنبه و پس از متهمکردن نیروهای ارمنی مستقر در قرهباغ به یک بمبگذاری که منجر به کشتهشدن هفت پلیس این کشور شد، از آغاز «اقدامات ضدتروریستی» در خانکندی، مرکز قرهباغ خبر داد. این در حالی است که مقامهای ارمنی ساکن قرهباغ کوهستانی اعلام کردند آتشبس و پیشنهادهای فرماندهی صلحبانان روسیه را پذیرفتهاند. ارامنه منطقه قره باغ اعلام کردند: ما توافق کردیم که تشکیلات مسلح را منحل کنیم، نیروهای ارمنی را از قرهباغ خارج کنیم و خلع سلاح کامل کنیم. ما در مورد ادغام مجدد، حقوق و امنیت ارامنه قره باغ در چارچوب قانون اساسی آذربایجان بحث خواهیم کرد. همزمان وزارت دفاع روسیه در بیانیهای گفت: با میانجیگری فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه، توافقی میان طرف آذربایجانی و نمایندگان قرهباغ مبنی بر توقف کامل درگیریها حاصل شد. اجرای این توافقات با هماهنگی فرماندهی نیروهای حافظ صلح روسیه انجام خواهد شد. اطلاعیه اخیر در شرایطی از سوی باکو اعلام شده است که وزارت خارجه آمریکا اعلام کرد که آنتونی بلینکن، وزیر خارجه آمریکا تماسی تلفنی با الهام علیاف، رئیس جمهوری آذربایجان و نیکول پاشینیان، نخست وزیر ارمنستان داشته تا به بررسی اوضاع در قره باغ بپردازد. در بیانیه ریاست جمهوری آذربایجان آمده است: علیاف گفته که دولت باکو بارها نمایندگانی از ارمنیهای ساکن در قره باغ را برای گفتوگو دعوت کرده؛ اما آنها از این کار سر باز زدند. در ادامه این بیانیه همچنین آمده است: ارمنیهای ساکن قره باغ یکبار دیگر برای مذاکرات در جریان اقدامات ضد تروریسم دعوت شدند. علیاف همچنین گفت که اقدامات مقابله با تروریسم زمانی پایان مییابد که ارمنیها سلاح بر زمین بگذارند و نیروهای ارمنی خلع سلاح شوند. همزمان با تحولات اخیر امیر سرتیپ محمدرضا آشتیانی وزیر دفاع جمهوری اسلامی ایران در دیدار ارتشبد سرگئی شایگو وزیر دفاع فدراسیون روسیه تاکید کرد: «حفظ تمامیت ارضی کشورهای منطقه و مرزهای بین المللی جزء خطوط قرمز جمهوری اسلامی ایران است و در این زمینه قالب پیشنهادی 3+3 را یک راهکار برای حل مسالمت آمیز مشکلات و مسائل در منطقه قفقاز می دانیم.» ولادیمیر پوتین، رئیس جمهور روسیه نیز دیروز چهارشنبه در دیدار با وانگ یی، وزیر امور خارجه چین گفت: ما در تماس بسیار نزدیک با همه طرفهای درگیر - و مقامات ایروان، خانکندی و باکو هستیم. وی افزود: امیدوارم بتوانیم به تنش زدایی دست پیدا کنیم و راهحل این مشکل را به یک مسیر صلح آمیز منتقل کنیم. نیروهای ما از غیرنظامیان محافظت میکنند.
موافقت کتبی قوه قضائیه
با لایحه عفاف و حجاب
رئیس مجلس شورای اسلامی گفت: لایحه عفاف و حجاب با هماهنگی قوه قضائیه در مجلس به تصویب رسید و قوه قضائیه به صورت کتبی موافقت خود را با این لایحه اعلام کرده است. محمدباقر قالیباف در جلسه علنی دیروز مجلس شورای اسلامی و پس از تعیین مهلت اجرای آزمایشی قانون عفاف و حجاب بیان کرد: از زحمات همه نمایندگان بویژه کمیسیون های قضایی و حقوقی و فرهنگی برای بررسی کارشناسی لایحه عفاف و حجاب قدردانی میکنم. این لایحه با هماهنگی قوه قضائیه در مجلس شورای اسلامی مورد بررسی قرار گرفت و به تصویب رسید. قوه قضاییه موافقت خود را به صورت کتبی نسبت به این لایحه اعلام کرده است. بر اساس این گزارش، در زمان بررسی پیشنهادات برای تعیین مهلت اجرای آزمایشی لایحه عفاف و حجاب، جلیل رحیمی جهانآبادی بیان کرد که قوه قضاییه مخالف این لایحه بوده و در اجرای این لایحه با مشکل مواجه خواهد شد اما رئیس مجلس شورای اسلامی نسبت به سخنان وی واکنش نشان داد و تاکید کرد که قوه قضاییه به صورت کتبی موافقت خود را نسبت به لایحه عفاف و حجاب اعلام کرده است.
تغییر موضع عجیب ترامپ
در موضوع سقط جنین
رئیسجمهور سابق ایالات متحده آمریکا، روز سهشنبه به جمهوریخواهان این هشدار را داد که یا مواضع خود در مورد سقط جنین را تغییر دهند یا آماده شکست در انتخابات 2024 در این کشور شوند. به گفته نیوزویک، در این رابطه ترامپ با به اشتراک گذاشتن پستی مربوط به ایجاد استثنا برای امکان سقط جنین اینطور نوشت: مانند رونالد ریگان من هم به سقط جنین در سه مورد تجاوز جنسی، زنانی با محارم و مواقعی که زندگی مادر در خطر است، اعتقاد دارم. ترامپ در پست دیگری خطاب به جمهوری خواهان این هشدار را داده است که اگر تغییری در مواضع خود ایجاد نکنند، شانس پیروزی برای آنها به کمترین میزان خواهد رسید.
احتمال تبادل سفیر میان
عربستان و سوریه در آینده نزدیک
«منابع مطلع گفتند، عربستان و سوریه به تبادل دیپلماتها و سفارتخانه خود احتمالا نزدیک میشوند و همه اقدامات مرتبط با توافق با اسامی دیپلماتهای پیشنهادی هم انجام شده است». روزنامه الاخبار لبنان با گزارش مطلب فوق، امروز چهارشنبه نوشت، «دمشق و ریاض در مارس گذشته درباره بازگشایی سفارت خود -پس از تعلیق روابط دیپلماتیک برای حدود یازده سال- توافق کردند. محمد بن سلمان ولی عهد سعودی بشار اسد را برای نشست سران عرب که 19 می گذشته در جده برگزار شد، دعوت کرد و به قطعی روابط طولانی مدت پایان داد. ریاض قبل از آن هم تلاشهایی برای بازگرداندن کرسی سوریه در اتحادیه عرب را هدایت کرده بود».
گروه سیاسی: آیتالله خامنهای صبح دیروز در دیدار طلایهداران و پیشکسوتان دفاع مقدس و فعالان حوزههای مختلف تبیین و روایتگری جنگ تحمیلی، با تشریح ابعادی از عظمت دفاع مقدس و دستاوردهای ایستادن ملت ایران بر سکوی پیروزی آن رویارویی دشوار، حفظ تمامیت ارضی، آشکار شدن توانایی و ظرفیت عظیم ملت ایران، گسترش مرزهای غیر جغرافیایی کشور و رشد و استحکام مفهوم و فرهنگ مقاومت در داخل و در جهان را از نتایج دفاع همگانی ایرانیان در مقابل جبهه قلدران جهانی و صدام خبیث خواندند و تاکید کردند: شکوفایی استعدادها و بروز قدرت و ابتکار جوانان کشور در دفاع مقدس، نشان داد جوانان همیشه قادرند همه مسائل کشور را حل کنند.
به گزارش «تجارت»، حضرت آیتالله خامنهای دفاع مقدس را برههای مهم و برجسته از تاریخ ایران خواندند و افزودند: اگر جوانب مختلف و معنادار آن مقطع اساسی و عوامل پیروزی ملت در جنگ تحمیلی به نسلهای پی در پی جوان شناسانده شود، کارهای بزرگ کشور به پیش خواهد رفت که در این زمینه خیلی کار شده اما برای تبیین ظرافتها و جزئیات حیرتآور دفاع مقدس، کارها باید صد برابر شود. ایشان برای تبیین بخش مهمی از عظمت دفاع مقدس، آن را از چهار زاویه اساسی مورد بحث قرار دادند: در جنگ از چه چیزی دفاع شد، در مقابل چه کسانی دفاع شد، مدافعان چه کسانی بودند و نتایج و دستاوردهای این دفاع چه بود. رهبر انقلاب، سرکوب و نابودی انقلاب اسلامی و جمهوری اسلامی و جدا کردن بخشهایی از کشور را اهداف اصلی دشمنان در جنگ تحمیلی خواندند و افزودند: انقلاب کبیر اسلامی، پدیدهای بینظیر بود زیرا تا آن موقع انقلابی که حاصل آن حکومتی هم دینی باشد هم مردمی در دنیا وجود نداشت و قلدران جهانی میخواستند این سخن نو یعنی جمهوری اسلامی و مردمسالاری دینی را از بین ببرند که تا کنون هم همین هدف را دنبال میکنند.
قدرتهای بزرگ از حامی صدام بودند
حضرت آیتالله خامنهای جنگهای مرزی با هدف جدا کردن بخشی از یک کشور را امری متداول دانستند و گفتند: برخلاف اینگونه جنگها، هدف به راه انداختن جنگ تحمیلی نابود کردن هستی یک کشور، هویت یک ملت و دستاورد جانفشانیهای او بود که از این زاویه عظمت دفاع مقدس مشخص میشود. رهبر انقلاب توجه به ماهیت مهاجمان به ایران را برای درک عظمت دفاع مقدس ضروری دانستند و گفتند: همه قدرتهای مطرح آن روز دنیا یک جبهه شدند و از حمله صدام به ملت ایران حمایت کردند. ایشان در تشریح کمکهای استکبار به صدام، به گزارشهایی که آمریکاییها را مشوق اصلی صدام در حمله به ایران میداند اشاره کردند و افزودند: آمریکاییها علاوه بر کمکهای اطلاعاتی مستمر، شیوههای تاکتیکی نبرد را به متجاوزان آموزش میدادند، فرانسویها هم پیشرفتهترین تجهیزات هوایی را به صدام دادند، آلمانیها او را برای تولید سلاح فاجعه آفرین شیمایی تجهیز کردند، بلوک شرق به رهبری شوروی سابق هر امکانات زمینی و هوایی که صدام میخواست در اختیارش گذاشتند و اعراب منطقه هم پول بیحساب به او میدادند.
آشکار شدن توانمندیهای عظیم ملت از آثار بسیار مهم دفاع مقدس است
رهبر انقلاب، به تنهاییِ جمهوری اسلامی و ملت ایران در نبرد با «جبهه مستکبران و صدام و کشورهای عربی منطقه» اشاره کردند و گفتند: ملت در چنین نبرد نابرابری، بر سکوی پیروزی ایستاد و عظمت و شکوه خو را نشان داد. حضرت آیتالله خامنهای در زاویه سوم تبیین عظمت دفاع مقدس، به حضور همه قشرهای ملت در آن حماسه بینظیر پرداختند و گفتند: ظاهر این مساله این بود که مثل هرجای دنیا نیروهای مسلح ایران اعم از سپاه و ارتش و بسیج مشغول دفع تهاجم هستند اما باطن آن دفاع، با جنگهای دیگر کاملاً متفاوت بود. ایشان فرماندهی امام بر مجموعه دفاع مقدس با آن شخصیت الهی، دانش، فکر، پختگی و صفای معنوی را از جمله این تفاوتها بر شمردند و گفتند: نفوذ کلام برخاسته از معنویت و نفس گرم امام در مقاطع مختلف از جمله نجات پاوه و شکستن حصر آبادان، تاثیر شگرفی بر جبههها داشت. رهبر انقلاب صبغه دینی مدافعان را دیگر تفاوت دفاع مقدس با جنگ های دیگر دانستند و گفتند: توجه به خداوند و معنویت در جبههها، پشتیبانی عمومی مردم از رزمندگان و استواری مادران، پدران و همسران شهدا، دفاع مقدس و خطوط مقدم را به محراب عبادت تبدیل کرده بود. ایشان درگیر شدن همه لایههای مختلف اجتماعی و تبدیل مساجد، حوزهها، دانشگاهها و مدارس به محل خیزش و اعزام نیروها به جبهه را از دیگر مظاهر صبغه دینی دفاع مقدس خواندند و افزودند: در این بخش ها، صدها کار هنری جذاب میتوان تولید کرد. رهبر انقلاب در بخش چهارمِ تشریح عظمت دفاع مقدس، به دستاوردهای بینظیر و فراوان ملت و کشور پرداختند. ایشان حفظ تمامیت ارضی و جدا نشدن حتی یک وجب از خاک ایران عزیز را از جمله این دستاورها دانستند و گفتند: آشکار شدن توانمندیهای عظیم ملت از آثار بسیار مهم دفاع مقدس است، در واقع ملت بر خلاف تبلیغات و تلقینات تحقیرآمیز وابستگان به قدرت های بزرگ از جمله قاجار و پهلوی، عظمت و ظرفیت خود را در آیینه دفاع مقدس کشف و باور کرد چرا که همه دشمنان هشت سال علیه او همدست شدند اما نتوانستند هیچ غلطی بکنند.
ایمن سازی ایران، از دیگر نتایج هشت سال جنگ تحمیلی بود
ایشان شکوفایی استعدادهای هزاران جوان را از دیگر واقعیات شوقآفرین دفاع مقدس دانستند و گفتند: با اتکاء به این مسائل، با اطمینان تاکید میکنیم که جوانان کشور میتوانند همه مشکلات را حل کنند. ایمن سازی ایران، از دیگر نتایج هشت سال جنگ تحمیلی بود که رهبر انقلاب با اشاره به آن گفتند: کشور به واسطه دفاع جانانه همگانی، تا حد زیادی از تهاجمات محتمل ایمن شده است؛ همانگونه که دیدیم بارها گفتند گزینه نظامی روی میز است اما از روی میز تکان نخورد زیرا ملت ایران را در جنگ شناخته بودند و میدانستند ممکن است آنها آغازگر حرکتی باشند اما ملت ما تمام کننده آن خواهد بود. حضرت آیتالله خامنهای رشد و استحکام فکر مقاومت در داخل را از نتایج سال های دفاع مقدس خواندند و گفتند: در سی و چند سالی که از جنگ میگذرد تهاجمات و فتنه انگیزیهای مختلفی داشتهایم که همه آنها به علت نهادینه شدن فرهنگ مقاومت در ملت، ناکام مانده است. رهبر انقلاب در جمعبندی سخنانشان درباره ابعاد عظمت دفاع مقدس گفتند: دفاع مقدس حق حیات بر کشور ما دارد اما عدهای خدشه و شبهه وارد میکنند و با تحریف یا دروغهای صریح عظمت آن را زیر سوال میبرند که تبیینگران باید واقعیات تاریخساز جنگ تحمیلی را بهخوبی بیان و ارائه کنند. ایشان توان و عناصر مستعد انسانی را زمینه مساعدی برای افزایش فراوان کارهای هنری جذاب از جمله فیلم ها، کتاب ها و رمانهای خوب درباره دفاع مقدس دانستند و گفتند: باید مراقب باشیم در اینگونه کارها به هیچ دلیلی هدف را گم نکنیم. بخش پایانی سخنان رهبر انقلاب به بیان نکاتی درباره نیروهای مسلح اختصاص یافت. ایشان نیروهای مسلح را جزو نوامیس حتمی هر جامعه دانستند و گفتند: یکی از نقاط مورد هدف دشمن، خدشه در ارزش، شرافت و کرامت نیروهای مسلح است.
گروه سیاسی: آیتالله سیدابراهیم رئیسی، رئیسجمهوری اسلامی ایران در هفتاد و هشتمین مجمع عمومی سازمان ملل متحد در سخنانی، گفت: از سال قبل، از این تریبون با شما سخن گفتم، جهان دستخوش تحولات مهم، تلخ و شیرینی بوده است. قریب به هشت دهه پس از تأسیس سازمان ملل اجلاس جدید مجمع عمومی در حالی آغاز میشود که جهان تحولات بیسابقه و تاریخسازی را تجربه میکند.
دفاع از حرمت و تقدس قرآن
رئیسی گفت: قرآن کلام خداوند و کتابی است که انسان را به عقلانیت، معنویت، عدالت و اخلاق و حقباوری دعوت میکند؛ سه رکن اساسی در قرآن کریم توحید، عدالت، کرامت انسانی است که تأمینکننده سعادت بشر است. مگر قرآن چه فرموده است که کینههای مستکبرین و ارباب قدرت و ثروت را برانگیخته است؟ وی افزود: قرآن میفرماید: ای بشر! ستم و تفرقه را نپذیر با این رهنمود میتوان جهانی از کرامت و عظمت ساخت. قرآن از وحدت بشر میگوید و اینکه همه ساکنان زمین همچون خواهر و برادر و از یک پدر و مادر هستند. قرآن انسان را نماینده خداوند و زن و مرد را با وجود تفاوتهای طبیعی، مکمل یکدیگر و مساوی در محضر خداوند میداند.
دفاع از حریم خانواده بر اساس آموزههای قرآن
رئیسجمهور تصریح کرد: قرآن از حریم خانواده دفاع میکند و کودک را امانت خداوند میداند.وفای به عهد و پیمان، راستگویی و امانتداری، صداقت در مراودات و معاملات، خدمت به محرومان و مبارزه با فقر و فحشا و بیعدالتی و تبعیض، آری اینها محتوای قرآن شریف است. رئیسی با طرح این سؤال که آیا این نخستین بار است که کلمات خداوند را میسوزاند و گمان میکنند که صدای ملکوت را برای همیشه قطع کردهاند؟، گفت: آیا نمرود و فرعون و قارون بر ابراهیم و موسی و عیسی پیروز شدند؟ وی افزود: قرآن توهین به عقاید و باورها را منع کرده است و احترام به ابراهیم و موسی و عیسی را احترام به وجود رسول خدا حضرت محمد (ص) میداند. رئیسی افزود: این مفاهیم وحدتبخش و تعالیم متعالی و الهامبخش، انسانساز، جامعهساز، تمدنساز برای جوامع بشری هرگز نمیسوزد، ابدی است تا زمین، زمین است و تا زمان، زمان، باقی است، آتش توهین و تحریف، حریف حقیقت نخواهد شد.
تمایل تهران به همگرایی منطقهای و تعامل جهانی
وی گفت: از همه رهبران جهان و رهبران ادیان الهی میخواهیم به وظیفه تاریخی خود در حمایت از جایگاه اصیل مفهوم خانواده و مقابله با روایتهای ساختگی عمل نمایند؛ از سازمان ملل انتظار داریم که احترام به جایگاه والای خانواده را در صدر دستورکار خود قرار دهد. رئیسجمهور اظهار کرد: در دوره سرنوشتساز تاریخی قرار گرفتهایم و جهان در حال تغییر و گذار به نظم بینالمللی نوظهور است و این مسیر غیرقابل برگشت است. رئیسی تأکید کرد: معادله سلطه غربی برای جهان دیگر جواب نمیدهد. نظم کهنه لیبرال که در خدمت منافع سلطهگران و سرمایهداران سیریناپذیر بود، کنار زده شده است و در یک کلام، پروژه آمریکایی کردن جهان شکست خورده است. وی اضافه کرد: جمهوری اسلامی ایران از حداکثر همگرایی اقتصادی و سیاسی درون و میانمنطقهای حمایت میکند و علاقهمند ست تا براساس عدالت، با همه جهان تعامل داشته باشد. رئیسجمهور گفت: با این حال، اینک که کشورهای مستقل جهان در مسیر همکاری و همگرایی بیشتر قدم برمیدارند، شاهد تلاش برخی قدرتها برای شعلهور کردن آتش درگیری در مناطق مختلف جهان هستیم؛ آنها با داشتن ذهنیت جنگ سرد به دنبال بلوکبندی مجدد جهان هستند این حرکت ارتجاعی و به ضرر امنیت و رفاه ملتهاست.
گروه سیاسی: همانگونه که انتظار میرفت در حاشیه اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل، هیات دیپلماتیک همراه سید ابراهیم رئیسی، مذاکرات ویژه با کشورهای غربی دخیل در پرونده هستهای ایران را در دستور کار قرار دادهاند. به گزارش «تجارت»، امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران که به منظور شرکت در اجلاس سالانه مجمع عمومی سازمان ملل به نیویورک سفر کرده است، بامداد چهارشنبه (امروز) در حاشیه این اجلاس با جوزپ بورل، مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا دیدار کرد. در این دیدار علی باقری، معاون سیاسی وزیر امور خارجه و انریکه مورا، معاون مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا نیز حضور داشتند.
پیامهای سهگانه بورل به امیرعبداللهیان
«جوزپ بورل» مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا بامداد دیروز چهارشنبه به ارائه توضیحاتی درباره دیدار با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل متحد پرداخت. بورل در صفحه توئیتر خود نوشت: «من سه پیام اصلی را به امیرعبداللهیان منتقل کردم. اول، بازداشت خودسرانه اتباع اروپایی را محکوم کرده و خواستار آزادی آنها هستم. دوم، باید راهکار دیپلماتیکی برای مسئله هستهای ایران از طریق برجام یافت. سوم، همکاری نظامی [ایران] با روسیه متوقف شود». سرویس اطلاعرسانی اتحادیه اروپا نیز طی بیانیهای درباره این دیدار نوشت: «بورل در نقش خود به عنوان هماهنگکننده کمیسیون مشترک برجام، فوریترین موضوعات مرتبط با روابط دوجانبه اتحادیه اروپا و ایران، و تحولات اخیر در مورد برجام را مطرح کرد». در این بیانیه آمده است: «بورل، محکومیت شدید اتحادیه اروپا علیه بازداشتهای خودسرانه بسیاری از شهروندان اروپایی، از جمله دو تابعیتیها در ایران را ابلاغ کرد. او از امیرعبداللهیان بار دیگر خواست تا تمامی شهروندان اتحادیه اروپا آزاد شوند».
دیدارهای پر اهمیت باقری با نمایندگان تروئیکای اروپایی
همزمان با دیدارهای ویژه امیرعبداللهیان با سران سیاسی جهان، علی باقری معاون سیاسی وزیر امور خارجه و مذاکره کننده ارشد کشورمان نیز در حاشیه هفتاد و هشتمین نشست مجمع عمومی سازمان ملل متحد در نیویورک با مدیران سیاسی سه کشور اروپایی عضو برجام، انگلیس، فرانسه و آلمان دیدار و گفتوگو کرد. در همین خصوص علی باقری معاون سیاسی وزارت امور خارجه سه شنبه شب در این باره اعلام کرد: «در ادامه نشستهای قبلی، با مدیران سیاسی فرانسه، آلمان و انگلیس در نیویورک دیدار کردم. ما طیفی از موضوعات مورد علاقه دو طرف از جمله مذاکرات رفع تحریمها را مورد بحث قرار دادیم.» دیدار باقری با سران این سه کشور عضو برجام در شرایطی است که قبلتر، ناصر کنعانی سخنگوی وزارت خارجه ایران از امکان تداوم گفتوگوهای دیپلماتیک در نیویورک طی نشست عمومی سازمان ملل متحد در چارچوب مذاکرات قبلی خبر داده بود. حتی کنعانی امکان انجام گفتوگوها و مذاکرات با واسطه در حاشیه نشست مجمع عمومی سازمان ملل را تایید کرده بود.