آمادگی مجلس برای رفع ایرادات لایحه برنامه هفتم

محمدباقر قالیباف در جریان جلسه علنی دیروز مجلس و بررسی کلیات لایحه برنامه هفتم توسعه بیان کرد: هم در صحبت‌های نمایندگان و هم در صحبت‌های رئیس سازمان برنامه و بودجه اشاره‌هایی به نقاط قوت و ضعف گزارش کمیسیون تلفیق صورت گرفت. مجموعه گزارش کمیسیون تلفیق در خصوص لایحه برنامه هفتم حتما دارای نقاط قوت و نقاط ضعفی است. همانطوری که لایحه دولت نیز دارای نقاط قوت و ضعف بود. تا جایی که بنده در جریان هستم کمیته‌ای وجود ندارد که در خصوص برنامه هفتم بنده شخصا چند ساعتی با آن جلسه نگذاشته باشم. وی در ادامه اظهار کرد: در کمیسیون تلفیق سعی شده تا نقاط قوت لایحه قوی‌تر شود و نقاط ضعف برطرف شود. حتما مواردی در گزارش کمیسیون تلفیق وجود دارد که مغایر با قانون اساسی است و قوانین جاری را دچار مشکل می‌کند. ما در اینجا با توجه به دستور مقام معظم رهبری مبنی بر اینکه دو قوه با هم هماهنگ باشند و همانطور که رئیس سازمان برنامه و بودجه به اشکالات اشاره کرد قطعا در رفت و برگشتی که بین صحن و کمیسیون تلفیق صورت می‌گیرد اصلاحات لازم انجام می‌شود.

 

سیگنال مثبت آمریکا به ایران برای تنش‌زدایی

حسین امیرعبداللهیان وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در پایان سفر هفت روزه خود به نیویورک در گفت و گوی اختصاصی با ایرنا اعلام کرد: همواره پیام های مثبتی از آمریکایی ها دریافت می کنیم اما بر مبنای رفتار عملی آمریکا قضاوت می کنیم. به گزارش ایرنا، وزیر خارجه ایران تصریح کرد: هر طرح و ابتکاری که منافع ملت ایران را به خوبی تامین کند و خطوط قرمز ما را رعایت کند و نتیجه آن لغو تحریم ها و بازگشت همه طرف ها به تعهداتشان باشد، طبعا می تواند در مرکز توجهات ما قرار بگیرد. وی افزود: هفته گذشته اتفاق مثبتی که رخ داد، زندانیان مد نظر بین ایران و آمریکا تبادل شدند و دارایی های ما پس از سالها از کره جنوبی از مسیر رسمی بانکی و بدون اعمال تحریم، توانست در اختیار بانک مرکزی و در دسترس بانک های معرفی شده توسط بانک مرکزی قرار بگیرد. در نیویورک در گفت و گوهایی که با سیاستمداران سابق آمریکایی در جلسات اندیشکده ها داشتیم، یکی از موضوعات مطرح، بحث لغو تحریم های ایران و بازگشت همه طرفها به تعهداتشان بود. بطور طبیعی تبادل پیامها بین دو طرف جریان دارد و موضوع جدیدی نیست اما باید ببینیم در هفته های آینده چه اتفاقی خواهد افتاد.

دستور رئیس قوه قضاییه درباره پرونده خنثی‌سازی ۳۰ انفجار در تهران
حجت‌الاسلام والمسلمین محسنی اژه‌ای دیروز دوشنبه (۳ مهر) طی سخنانی در نشست شورای عالی قوه قضاییه، ضمن تبریک سالروز آغاز امامت حضرت، ولی عصر (عج) با اشاره به عملیات اخیر سربازان گمنام امام زمان (عج) در خنثی‌سازی ۳۰ انفجار تروریستیِ همزمان در مراکز پرجمعیت تهران و بازداشت ۲۸ تروریست، با قدردانی از مجاهدت‌های تمامی نیروهای اطلاعاتی و امنیتی، به ضابطان و مراجع قضایی ذیربط دستور داد تا ضمن تسریع در تکمیل تحقیقات مربوطه، در اسرع وقت نسبت به تعیین تکلیف پرونده ناظر بر این موضوع در ضمن رعایت دقیق موازین قانونی و کلیه جوانب امر، اقدامات مقتضی را اتخاذ کنند. وی با یادآوری توطئه‌هایی که دشمنان برای ناامن کردن کشور در هفته آخر شهریور و اوایل مهرماه طراحی کرده بودند، گفت: به فضل پروردگار و در نتیجه رهنمودهای مقام معظم رهبری و هوشیاری و بصیرت مردم و هم‌افزایی و مجاهدت‌های نیروهای امنیتی، اطلاعاتی و انتظامی، توطئه‌های دشمنان برای ناامن کردن کشور در این مقطع زمانی، خنثی شد.

دشمنان حتی فکر تهاجم
به ایران را هم کنار گذاشته‌اند
رئیس ستادکل نیروهای مسلح گفت: امروز با قدرت و اقتدار نیروهای مسلح، دشمنان جرات تهاجم و حتی فکر تهاجم نظامی به کشورمان را هم کنار گذشته اند. امنیت کشورمان مثال زدنی است. سرلشکر محمد باقری در مراسم «عهد سربازی» در مسجد جمکران اظهار کرد: انقلاب اسلامی به عنوان حاصل ۱۴ قرن مجاهدت علما، صلحا، زندان رفتن و شکنجه شدن شکل گرفت تا زمینه ساز حضور بقیه الله و تربیت نسل های صالح برای یاری رساندن به امام عصر باشد. شهید صیاد شیرازی، سلیمانی و صدها هزار شهید دیگر نمونه‌های تربیت شده مکتب اسلام و اهل بیت و انقلاب اسلامی هستند که جان خود را فدا کردند.

افزایش ۹۰ درصدی مبادلات
تجاری بین هند و اوراسیا
اتحادیه اقتصادی اوراسیا در بیانیه ای اعلام کرد که طی یک سال و نیم گذشته، مبادلات تجاری بین کشورهای این اتحادیه و هند به سرعت در حال رشد بوده است به‌طوری که فقط در نیمه اول سال ۲۰۲۳ معادل ۹۰ درصد افزایش یافته است. در نشستی در مقر کمیسیون اقتصادی اوراسیا (EEC) با نمایندگان وزارت بازرگانی و صنعت هند اعلام شد که دو طرف به مذاکرات درباره تشکیل منطقه تجارت آزاد با هند ادامه می دهند. به گزارش سرویس مطبوعاتی کمیسون اقتصادی اوراسیا کار بر روی انتقال مذاکرات برای انعقاد توافقنامه تجارت آزاد به فاز فعال مورد توجه واقع شد و مسائل مربوط به همکاری های صنعتی نیز در دستور کار قرار گرفت. در این نشست اعلام شد که گردش مالی تجاری بین اتحادیه اقتصادی اوراسیا و هند در سال گذشته دو برابر شد و در نیمه اول سال ۲۰۲۳ نسبت به مدت مشابه سال گذشته ۹۰ درصد رشد داشت.

نشست سالانه کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی آغاز شد
شصت‌وهفتمین نشست کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی دیروز –دوشنبه- با حضور نمایندگان عالی‌رتبه کشورهای عضو در وین گشایش یافت. در این نشست که تا جمعه (۷ مهر ۱۴۰۱) ادامه دارد نمایندگان، سفرا و مقام های ارشد ۱۷۵ کشور عضو آژانس شرکت دارند. از ایران، محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی که دیروز وارد وین شد در این کنفرانس حضور دارد و سخنرانی خواهد کرد. اسلامی روز یکشنبه با آلکسی لیخاچف، رییس روس اتم دیدار و گفت‌وگو کرد. در این دیدار مذاکرات موثری درخصوص توسعه همکاری‌ها و روابط دوجانبه و همچنین تعاملات هسته‌ای بین دو کشور انجام شد. رئیس سازمان انرژی اتمی ایران همچنین در وین با رافائل گروسی مدیر کل آزانس بین المللی انرژی اتمی و برخی از همتایان خود ملاقات خواهد کرد.

رکوردزنی بایدن در کاهش محبوبیت
نتایج یک نظرسنجی عمومی که توسط شبکه ان‌بی‌سی انجام شده است، نشان می‌‌دهد که میزان محبوبیت «جو بایدن»، رئیس‌جمهور آمریکا در رکورد جدیدی به پایین‌ترین سطح کاهش یافته است. طبق نتایج این نظرسنجی، ۴۱ درصد از رای‌‌دهندگان عملکرد بایدن را تایید می‌کنند، اما ۵۶ درصد از آنها با عملکرد او مخالف هستند که این رقم بالاترین میزان ثبت شده از زمان روی کار آمدن بایدن به عنوان رئیس‌جمهور ایالات متحده است. نتایج به دست آمده نشان می‌دهد که ۵۳ درصد از رای‌دهندگان با سیاست خارجی بایدن و ۵۹ درصد از آنها با سیاست اقتصادی او مخالف هستند. همچنین ۷۴ درصد از شرکت‌کنندگان در این نظرسنجی نسبت به سلامت جسمی و روانی بایدن برای نامزدی در دور دوم ریاست جمهوری او ابراز نگرانی کرده‌اند.

پیش‌بینی ادامه جنگ اوکراین تا 2035
یکی از مشاوران سابق رئیس‌جمهور اوکراین پیش‌بینی کرد که درگیری بین این کشور و روسیه ممکن است بیش از یک دهه ادامه یابد. «الکسی آرستوویچ» از مشاوران سابق «ولودیمیر زلنسکی» رئیس‌جمهور اوکراین گفت درگیری بین روسیه و اوکراین ممکن است بیش از یک دهه ادامه یابد و پیش‌بینی کرد دو همسایه بعید است اختلافات بین یکدیگر را به زودی حل کنند. به گزارش شبکه روسی «راشا تودی»، وی در مصاحبه‌ای به تاریخ ۱۷ سپتامبر که در کانال یوتیوب وی منتشر شد، گفت «مطمئناً (جنگ در اوکراین) تا ۲۰۳۵ ادامه خواهد یافت».

«حسن بهشتی‌پور» کارشناس مسائل قفقاز و آسیای میانه در گفت‌وگو با« تجارت» تشریح کرد:

گروه سیاسی: بعد از دور جدید عملیات جمهوری آذربایجان در منطقه قره‌باغ، بار دیگر کانون توجهات رسانه‌ها و ناظران سیاسی به سوی تنش میان باکو و ایروان معطوف شده است. دولت الهام علی‌اف، تحت آن‌چه مبارزه با تروریسم نامیدند، حملاتی کوبنده و برق‌آسا را در منطقه قره‌باغ انجام دادند تا باقمانده سرزمین‌های این منطقه را کنترل کنند.
به گزارش «تجارت»، در نتیجه دور جدید حملات بلافاصله اخبار مبنی بر امکان آواره شدن 120 هزار نفر از ارامنه ساکن قره‌باغ مطرح شد. بر اساس گزارش‌ها، اولین گروه از ساکنان ارامنه منطقه قره‌باغ کوهستانی پس از تحمل ۱۰ ماه محاصره دیروز –دوشنبه- وارد خاک ارمنستان شدند. دولت ارمنستان اعلام کرد: حدود ۵۰۰۰ نفر از ساکنان منطقه قره باغ تا صبح دیروز (دوشنبه) وارد ارمنستان شدند. در نتیجه اوضاع حاکم شده حالا به نظر می‌رسد نگرانی‌ها از وقوع یک دور جدید از درگیری‌ها افزایش پیدا کرده است. در همین ارتباط، اخیرا امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهور فرانسه ‌باکو را به «تهدید کردن» مرزهای ارمنستان متهم کرده و گفته است، «فرانسه در حال حاضر در مورد تمامیت ارضی ارمنستان بسیار هوشیار است، ‌زیرا این همان چیزی بوده که در خطر است.» آنتونی بلینکن، وزیر امور خارجه آمریکا نیز اخیرا با ابراز نگرانی از اوضاع قفقاز نسبت به حفظ تمامیت ارضی ارمنستان به باکو هشدار داده است. با تمام این اوصاف، در چند روز گذشته زمزمه‌های حمله باکو با جنوب ارمنستان (به طور خاص استان سیونیک) افزایش پیدا کرده است. حتی برخی رسانه‌های ترکیه نیز از آمادگی جمهوری آذربایجان برای جنگ در این منطقه خبر داده‌اند. در چنین شرایطی، «تجارت» به منظور بررسی هر چه بیشتر چرایی و ابعاد گسترش بحران و راهبرد مناسب برای جمهوری اسلامی ایران با حسن بهشتی‌پور، کارشناس مسائل قفقاز و استاد دانشگاه گفت‌وگو داشته است.

در واقعیات حاکمیت باکو بر منطقه قره‌باغ نمی‌توان تردیدی وارد کرد اما...
حسن بهشتی‌پور، در ارتباط با جدی شدن مجدد درگیری‌ها میان جمهوری آذربایجان اظهار داشت: «چه موافق باشیم و چه مخالف، بر اساس نقشه‌های اتحاد جماهیر شوروی سابق، قره‌باغ جزیی از جمهوری آذربایجان است. طبق سند «آلماتی» که در سال 1991 دوازده جمهوری از شوروی جدا شدند، درج شده که مرزها این اتحادیه به رسمیت شناخته شود. به همین دلیل است که کشورهای جهان نیز کشورهای تازه تاسیس از درون اتحاد جماهیر شوروی را به رسمیت شناختند و عضو سازمان ملل شدند. بنابراین، هر کشور بعد از سال‌ها منکر مرزهای تعیین شده باشد، مورد قبول نخواهد بود. بر اساس توافقات قره‌باغ جزیی از جمهوری آذربایجان است و صرف ادعای تاریخی به هیچ عنوان برای ارمنستان راه‌گشا نخواهد بود. اصل بر آن است که مرزهای بین‌الملل لازم الاجرا شود.» وی افزود: «اقداماتی که در سال 2020 جمهوری آذربایجان برای آزادسازی مناطق اشغالی خود انجام داد، در چارچوب قواعد بین‌المللی قابل استناد است. با این وجود این واقعیت را باید مورد توجه قرار داد که بیش از 90 درصد ساکنان منطقه قره‌باغ، ارامنه هستند. جمهوری آذربایجان برای مواجهه با این جمعیت می‌بایست تدابیری ویژه را اتخاذ کند تا بتواند آن‌ها را زیر لوای حکمیت سرزمینی خود قرار دهد. حال این موضوع چه همانند دوران شوروی به صورت اعطا خودمختاری حل شو یا به صورت کنفدرالی یا هر مدل دیگری، مساله مهم این است که مدیریت این موضوع ضرورت دارد. اینکه الهام علی‌اف، به شیوه استالینستی، بخواهد جمعیت ارامنه را اخراج و کوچ دهد و جمعیت آذری را جایگزین کند، به هیچ عنوان به نتیجه نخواهد رسید. تجارب تاریخی بارها این موضوع را اسثبات کرده است.»
علی اف در فکر تصرف استان سیونیک است اما او نمی‌تواند موفق شود
این کارشناس مسائل قفقاز، در پاسخ به این پرسش که آیا تحرکات فعلی باکو با هدف حمله به استان سیونیک در ینده طرح‌ریزی شده، گفت: «در مقطع کنونی، مساله اصلی ایجاد کریدور زنگزور – لاچین نیست؛ بلکه آن‌چه اهمیت دارد ادعای علی‌اف است که به طور صریح تصرف جنوب ارمنستان را یک حق تاریخی قلمداد می‌کند. ایت رویکرد علی‌ف، یک اشتباه تاریخی است. اشتباهی که 30 سال قبل ارامنه مرتکب آن شدند. آن‌ها فارغ از قره‌باغ 7 منطقه دیگر را اشغال کردند اما نتیجه را در نهایت برای آن‌ها دیدیم. در مقطع کنونی نیز الهام علی‌اف، به گمانه قدرتمند بودن سودای اشغال‌گری دارد. بر این باور هستم که او اغفال شده و به شدت تحت تاثیر اسرائیلی‌ها این رویکرد را اتخاذ کرده است. تفکری که بخواهد زنگزور را به لاچین و شوشا برای دسترسی به نخجوان متصل کند، به هیچ عنوان پایه منطقی ندارد. جمهوری اسلامی ایران نیز با صراحت تمام نسبت به این موضوع به باکو هشدار داده است. در واقع، موضوع ایجاد راه ارتباطی زنگزور – لاچین، گفت‌وگو می‌تواند گره‌گشا باشد اما داستان حمله به جنوب ارمنستان و اشغال استان سیونیک داستان دیگری دارد.» وی افزود: «علی اف با صراحت از زنگزور جنوبی سخن می‌گوید. گویا منظور او دو تفسیر دارد. زنگزور جنوبی در یک روایت فقظ شامل جنوب ارمنستان و استان سیونیک می‌شود و در روایت دیگر، کل کشور ارمنستان را شامل می‌شود که البته روایت دوم بیشتر شبیه یک طنز است. علی اف باید بداند که طرح او برای اشغال استان سیونیک از پیش محکوم به شکست است. به صرف ادعای تاریخی نمی‌توان دست به اشغال‌گری و حمله زد. در صورت حمله نیز به طور حتم باکو با تبعات زیادی مواجه می‌شود. به طور حتم ایران اجازه از بی رفتن مرزهای تاریخی خود با ارمنستان را صادر نخواهد کرد.»

در صورت تلاش علی‌اف برا تصرف استان سیونیک گزینه جنگ تمام‌عیار باید در دستور کار ایران قرار بگیرد
بهشتی‌پور در ارتباط با نقش ترکیه در پشت‌پرده ماجرای زیاده‌خواهی علی‌اف تصریح کرد: «ترکیه از سال‌های دور در پی گسترش سرزمینی در قالب روایت پان‌ترکیستی است. آنکارا بارها از نقشه اتصال ترکیه به شرقی‌ترین نقطه ترک نشین یعنی سین کیانگ چین را ترسیم کرده است که از آن به عنوان دالان تورانی نیز یاد می‌شود. این نیت واقعی ترکیه برای افزایش حوزه نفوذ خود است اما در اینجا تنها ارمنستان و ایران مطرح نیستند. رسانه‌های ترکی چنین بازنمایی می‌کنند که جبهه مقابل آن‌ها در صورت حمله ارتش باکو به استان سیونیک، ایران و ارمنستان خواهد بود ولی باید توجه داشت که روسیه، آمریکا و بیشتر از همه فرانسه مخالفان جدی از دست رفتن تمامیت ارضی ارمنستان هستند. تردید وجود ندارد، جدید‌ترین حامی ایروان، ایران است. ایران همواره در پی حفظ صلح رد منطقه بوده اما اگر روزی باکو با استان سیونیک حمله کند، بدون تردید تهران باید مداخله مستقیم و فراگیر داشته باشد.» وی افزود: «مرز ایران با استان سیونیک، در ابعاد ژئوپلیتیک، ژئواکونومیک و ژئواستراتژیک از اهمیتی فوق‌العاده برخوردار است. هر چند برای ایران دیپلماسی گزینه نخست است اما در صورت حمله باکو به استان سیونیک -حتی با حمایت ترکیه و اسرائیل- ورود مستقیم و فراگیر ایران به درگیری را موجب خواهد شد. علی اف بهتر است از خواب‌های خوش و رویای جنگ‌طلبی در استان سیونیک دست بکشد. اگر دیپلماسی موثر نباشد باید گزینه جنگ تمام عیار در مقابل علی‌اف در دستور کار قرار بگیرد. یکبار برای همیشه باید آن‌ها متوجه شوند که اینجا زمین سفتی است که در مقابل نیات شوم تجزیه طلبی و زیاده‌خواهی تسلیم نخواهد شد.»

رئیسی:عملکرد برخی بانک‌ها در ارائه تسهیلات قابل قبول نیست، مدیران بازخواست شوند؛

گروه سیاسی: رئیس جمهور از وزرای راه و شهرسازی، امور اقتصادی و دارایی و کشور و رئیس کل بانک مرکزی خواست در قالب دو هیئت ضمن بررسی آمارهای ارائه شده از متقاضیان تسهیلات مسکن معرفی شده به بانک‌ها، تعداد قراردادهای منعقده و میزان تسهیلات پرداختی، از مدیران بانک‌هایی که در این زمینه به وظایف قانونی عمل کرده‌اند تقدیر شده و کسانی که به وظایف خود عمل نکرده‌اند، مواخذه شوند.
به گزارش «تجارت»، سید ابراهیم رئیسی در جلسه صبح دیروز دوشنبه شورای‌عالی مسکن، گفت‌: متاسفانه عملکرد برخی بانک‌ها در ارائه تسهیلات قابل قبول نیست، برخی بانک‌ها به جای پرداخت تسهیلات مسکن به مسکن‌سازی روی آورده و فعالیت اقتصادی خود را جزو آمار تسهیلات پرداختی نهضت ملی مسکن ارائه کرده‌اند. رئیسی در همین راستا دستور داد ظرف 2 هفته جلسه‌ای با حضور وزرای راه و شهرسازی و امور اقتصادی و دارایی، رئیس کل بانک مرکزی و مدیران عامل بانک‌ها برگزار شود تا اولا آمارهای ارائه شده در خصوص تعداد متقاضیان معرفی شده به بانک‌ها، تعداد قراردادهای منعقد شده و میزان تسهیلات پرداختی را بررسی و نتیجه نهایی را در جلسه آتی شورا گزارش دهند و ثانیا پیشنهادهای مختلف مطرح شده در این جلسه در خصوص راهکارهای تسریع در تامین تسهیلات بانکی ساخت مسکن از جمله خط اعتباری ویژه بانک مسکن را بررسی و اعلام نظر نمایند.

تعیین هیئت ویژه بازرسی عملکرد مدیران بانک‌ها
همچنین بنا به دستور رئیس جمهور مقرر شد هیئت ویژه‌ای متشکل از وزرای راه و شهرسازی، کشور، امور اقتصادی و دارایی و بانک مرکزی عملکرد بانک‌ها را از حیث پرداخت تسهیلات ساخت مسکن بررسی و ضمن بررسی عملکرد مدیران، از آن دسته از مدیرانی که به وظایف قانونی خود عمل کرده‌اند، تقدیر شده و آنهایی که در این زمینه کوتاهی کرده‌اند، مورد بازخواست قرار گیرند. رئیس شورای‌عالی مسکن در ادامه هدف از برگزاری این جلسات را پیشبرد عملی، تسهیل و رفع موانع نهضت ملی مسکن دانست و با بیان اینکه اگر اهداف دچار بروکراسی اداری شود، مشکل مردم حل نخواهد شد، افزود: اینکه همه کارها و اقدامات دولت عنوان جهادی و نهضتی دارد، به منزله آن است که همه وزارتخانه‌ها و دستگاه‌های اجرایی با تلاش مضاعف نسبت به پیگیری امور تا حصول نتیجه اهتمام داشته باشند و اجازه ندهند انجام کارها با تاخیر مواجه شود.

پرداخت به موقع تسهیلات مسکن در اولویت قرار بگیرد
رئیسی در ادامه پرداخت به موقع تسهیلات، تامین زمین و صدور مجوز را از جمله ملزومات تحقق ماموریت و هدف مهم شورای‌عالی مسکن برشمرد و تصریح کرد: امروز مردم برای تامین مسکن خود از دولت انتظار دارند و برآورده کردن انتظارات مردم در این زمینه نیز در گرو کار و تلاش جهادی است. رئیس جمهور «آماده‌سازی و تحویل 100 هزار مسکن از 240 هزار مسکن مهر نیمه‌تمام به ارث رسیده به دولت»، «شناسایی خانه‌های خالی و پیگیری عرضه و واگذاری آن به بازار مسکن»، «ساماندهی وضعیت بنگاه‌های مشاورین املاک» و «تامین زمین مورد نیاز برای اجرای طرح نهضت ملی مسکن» را از جمله گام‌های مثبت و موثر در عرصه ساخت و تامین مسکن در چند ماهه گذشته عنوان کرد. وی در ادامه یکی از اقدامات بسیار مهم و ضروری برای موفقیت طرح نهضت ملی مسکن را کاهش قیمت تمام شده ساخت مسکن عنوان کرد و افزود: همه تلاش دستگاه‌های اجرایی مربوطه معطوف به کاهش قیمت هزینه ساخت از فولاد و سیمان گرفته تا سایر تجهیزات ساختمانی باشد، چرا که هر چه قیمت ساخت کمتر باشد به نفع مردم است.

گروسی: برای حل‌وفصل مسائل پادمانی آماده کار با ایران هستم

گروه سیاسی: داستان ادامه‌دار تنش میان ایران و آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، این روزها در مسیری جدید گام بر می‌دارد. در ماههای ابتدایی سال جاری، تنش‌های حداکثری میان دو طرف رو به فروکش نهاد و بخشی بزرگ از مسائل پادمانی میان تهران و آزانش حل و فصل شد. با این وجود، در یک هفته گذشته تصمیم ایران برای اخراج برخی از ناظران آژانس، به زمینه‌ای برای تنش میان طرفین تبدیل شد اما به نظر می‌رسد مجددا طرفین در مسیر حل اختلافات موجود گام بر می‌دارند. به گزارش «تجارت»، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با تکرار ادعاهای سیاسی درباره برنامه صلح‌آمیز هسته‌ای کشورمان عنوان کرد که برای حل‌وفصل مسائل باقی‌مانده پادمانی آماده کار با ایران است. رافائل گروسی این مطلب را در شصت‌وهفتمین کنفرانس عمومی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی که از امروز صبح (دوشنبه) در وین پایتخت اتریش آغاز شد، مطرح کرد. وی با تکرار ادعاهای سیاسی گفت: «درباره توافقات پادمانی با ایران ذیل پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای (ان‌پی‌تی) باید تاکید کنم که مسائل مهم پادمانی به رغم گذشت چندین سال باقی‌مانده است.» مدیرکل آژانس همچنین مدعی شد که از پیشرفت صورت گرفته در روند اجرای توافق اسفند ماه گذشته با ایران برای حل‌وفصل مسائل پادمانی رضایت ندارد و در حد انتظارات او نیست. گروسی با اشاره به تدابیر جبرانی ایران در برجام گفت: «آژانس و شخص بنده به طور فعال با ایران در ارتباط بوده و آماده کار (برای حل‌وفصل مسائل پادمانی) هستیم. اما فقط همکاری کامل ایران و دست یابی به نتایج ملموس در این زمینه می‌تواند ما را از ماهیت صلح آمیز بودن برنامه هسته‌ای ایران مطمئن کند.» محمد اسلامی رئیس سازمان انرژی اتمی کشورمان پیشتر تصریح کرد: ۲۲ سال است که ادعاها (پادمانی) مطرح است و ما صبورانه، شفاف و با تعامل همراهی کردیم تا این موضوع حل شود. وی با بیان اینکه شکل‌گیری این ادعاهای متاثر از دشمنی، پرونده‌سازی و اتهامات بی‌اساس است خاطر نشان کرد: اقدامات جمهوری اسلامی ایران در چارچوب قانون راهبردی مجلس (قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها و صیانت از منافع ملت ایران) صورت می‌گیرد.