رایزنی تلفنی رئیسی و پوتین
سید ابراهیم رئیسی ظهر دیروز سهشنبه در پاسخ به تماس تلفنی «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه، روند مراودات دو کشور را مطلوب ارزیابی و بر تسریع در اجرای توافقات و طرحهای مشترک فیمابین، از جمله در زمینههای ترانزیت، حمل و نقل، تبادل انرژی و تکمیل کریدور شمال ـ جنوب تاکید کرد. رئیس جمهور با قدردانی از حمایت روسیه برای عضویت ایران در گروه بریکس گفت: بریکس یکی از سازمانهای نوظهور موثر در شکلدهی به جهان چند قطبی و زمینهای مناسب برای گسترش تعاملات دوجانبه، منطقهای و بینالمللی ایران، روسیه و دیگر کشورهای عضو است. «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز در این مکالمه تلفنی اظهار داشت: حجم تجارت دو کشور در سال گذشته شاهد رکوردشکنی بود. رئیس جمهور روسیه با ابراز امیدواری نسبت به اجرایی شدن هر چه زودتر خطآهن رشت ـ آستارا و اتصال خطوط ریلی ایران، آذربایجان و روسیه به یکدیگر و با اشاره به تاثیر قابل ملاحظه آن بر افزایش تبادلات تجاری بین این کشورها، ایران را شریک راهبردی روسیه دانست. روسای جمهور ایران و روسیه در این مکالمه تلفنی، ضمن مرور آخرین وضعیت تحولات منطقهای بر لزوم حل و فصل مسائل منطقه قفقاز جنوبی تاکید کردند.
دستگیری فرزندان یک مقام ارشد قضائی
مسعود ستایشی، سخنگوی قوه قضاییه در نشست خبری خود با خبرنگاران، در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه اخیرا برخی مدعی بازداشت یا احضار فرزندان یکی از مقامات ارشد دستگاه قضایی شدهاند، گفت: این پرونده مدتی است که مطرح شده و چنین پروندهای در قوه قضاییه در حال رسیدگی است. قوه قضاییه با جدیت و صلابت و بدون هیچگونه تبعیضی با دقت و قوت به هر پروندهای که باشد رسیدگی میکند و به محض اینکه مراحل پرونده از نظر قانونی به مرحله قابلیت اطلاعرسانی برسد درباره آن اطلاعرسانی خواهد شد. ستایشی در پاسخ به سوالی مبنی بر اینکه یکی از تأکیدات رئیس قوه قضائیه بحث امنیت روانی جامعه است و در همین راستا هم وی دستور داده است تا با هر فردی که امنیت جامعه و مخدوش میکند برخورد قانونی صورت بگیرد؛ تاکنون چه تعداد پرونده در این باره تشکیل شده و دادستانها چه اقداماتی انجام داده اند و آیا پروندهای برای افراد معروف در این زمینه تشکیل شده است یا خیر؟ گفت: باید در خصوص اقدامات ستادی فرامین مقام معظم رهبری و دیگری در خصوص اقدامات راهبردی پاسخ این سوال داده شود.
پیام رهبر انقلاب درپی درگذشت حجتالاسلام والمسلمین کلانتر
حضرت آیتالله خامنهای در پیامی درگذشت عالم مجاهد حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج سیداحمد کلانتر را تسلیت گفتند. به گزارش ایرنا، حضرت آیتالله خامنهای روز سه شنبه در پیامی درگذشت عالم مجاهد حجتالاسلاموالمسلمین آقای حاج سیداحمد کلانتر را تسلیت گفتند. متن پیام رهبر انقلاب اسلامی به این شرح است:
بسم الله الرحمن الرحیم
درگذشت عالم مجاهد جناب حجتالاسلام والمسلمین آقای حاج سیداحمد کلانتر (رحمتاللهعلیه) را به همسر و فرزندان مکرم و دیگر بازماندگان و ارادتمندان ایشان تسلیت عرض میکنم. ایشان در دوران مبارزه با طاغوت مدتهای طولانی در صحنههای دشوار حضور یافته و متحمل سختیهای فراوان شدند، پس از پیروزی انقلاب اسلامی به مجاهدت خود ادامه دادند و دو فرزند عزیزشان به شهادت رسیدند.
از خداوند متعال علو درجات و رحمت و مغفرت الهی را مسالت مینمایم.
سید علی خامنهای
چهارم مهر ۱۴۰۲
حفظ امنیت در سایه شبیخونهای اطلاعاتی
وزارت اطلاعات در یکسال گذشته بیش از ۲۰۰ تروریست که قصد اقدام خرابکارانه در کشور داشتند را دستگیر و عملیات آنها را خنثی کرده است. در واقع، وزارت اطلاعات در سال های گذشته توانسته با خنثی سازی توطئههای دشمنان، بسیاری از عناصر گروه های تروریستی و عوامل نفوذی دشمن را دستگیر کند که خنثیسازی 30 انفجار همزمان در تهران و کشف 400 بمب از اقدامات اخیر این وزارت است. در تازهترین عملیات سربازان گمنام امام زمان(عج)، همزمان ۲۸ تروریست دستگیر شدند. هدف این تروریستها انجام ۳۰ انفجار در تهران در سالگرد اعتراضات و ناآرامیهای سال گذشته بود که البته آنها ناکام ماندند. این تروریستهای وابسته به داعش در استانهای تهران، کرج و آذربایجان غربی دستگیر شدند. از این ۲۸ تروریست، مقادیر زیادی مواد انفجاری و بمبهای آماده و حجم فراوانی مواد پیشساز بمب، یک بسته ۱۰۰ عددی چاشنی انفجاری و ابزار گوناگون الکترونیکی برای بمبهای زمانی (تایمری)، ۱۷ قبضه سلاح کمری آمریکایی همراه با گلولههای مربوطه، دستگاههای متعدد ارتباطی هوشمند و ماهوارهای، البسه نظامی و جلیقه انتحاری، مودمهای مورد استفاده در اقلیم کردستان عراق و مبالغی ارزهای خارجی کشف شد.
ورود هیئت سعودی به کرانه باختری برای نخستینبار پس از سه دهه
منابع فلسطینی صبح دیروز (سهشنبه) از ورود یک هیأت سعودی به کرانه باختری از طریق پل «ملک حسین» در خاک اردن خبر دادند. به نوشته وبگاه سوا، این سفر به سرپرستی «نایف السدیری» سفیر غیر مقیم عربستان سعودی در فلسطین که ماه گذشته برای اولین بار تعیین شد، صورت گرفت و سعودیها قصد دارند در رامالله با «محمود عباس» و مقامات تشکیلات خودگردان فلسطین دیدار کنند. هیأت دیپلماتیک سعودی در حالی امروز وارد رامالله شد که نمایندگان این کشور آخرین بار در سال ۱۹۹۳ به هنگام توافق اسلو به فلسطین سفر کرده بودند. حضور نمایندگان ریاض در کرانه باختری در شرایطی است که مذاکرات فشردهای میان عربستان سعودی، آمریکا و رژیم صهیونیستی برای عادیسازی روابط ریاض و تل آویو در جریان است و در این میان موضوع فلسطین از اساسیترین مسائل مورد اختلاف سعودیها و اسرائیلیها به شمار میرود. سفر هیأت سعودی به رامالله، پس از آن صورت میگیرد که «محمد بن سلمان» ولیعهده سعودی و «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در هفته جاری مذاکرات برای دستیابی به توافق عادیسازی روابط میان دو طرف را تایید کردند.
ادعای تازه اردوغان درباره کریدور زنگزور
رجب طیب اردوغان رئیسجمهور ترکیه بعد از سفر به منطقه خودمختار نخجوان و دیدار با همتای خود در جمهوری آذربایجان ادعا کرد که سیگنالهای مثبتی از ایران درباره کریدور زنگزور وجود دارد. رسانههای دولتی ترکیه شامل «تی آر تی» و خبرگزاری آناتولی، روز سه شنبه (امروز) از سخنان رئیسجمهور این کشور در جمع خبرنگاران درباره موضوعات مختلف از قبیل کریدور زنگزور خبر دادند. رجب طیب اردوغان در اظهارات خود در جمع خبرنگاران حاضر در هواپیمای خود اعلام کرد که افتتاح مسیر زمینی کریدور زنگزور در جنوب قفقاز «مساله راهبردی» برای ترکیه است و این کریدور برای روابط آنکارا و باکو «بسیار مهم» است.
تاکید السودانی بر عدم نیاز
به تداوم حضور نیروهای ائتلاف در عراق
نخست وزیر عراق بار دیگر تاکید کرد که به حضور نیروهای ائتلاف بین المللی (به سرکردگی آمریکا) در این کشور نیازی نیست. «محمد شیاع السودانی» نخست وزیر عراق در گفت وگو با روزنامه «نشنال» تاکید کرد که گروه تروریستی داعش امروز دیگر تهدیدی برای این کشور نیست و به ائتلاف بین المللی به سرکردگی آمریکا که برای مقابله با آن تشکیل شده است، نیازی وجود ندارد. وی با بیان اینکه در این ماه کمیته مشترک برای تعیین چگونگی روند همکاری با ائتلاف بین المللی در آینده با طرف آمریکایی دیدار میکند، بر روابط دوجانبه با این کشور برای همکاریهای امنیتی و در همه زمینهها تاکید کرد.
گروه سیاسی: طولانیترین پرونده قطع روابط جمهوری اسلامی ایران با یک کشور مسلمان و عربی، روی ریل گرهگشایی قرار گرفته است. تردیدی وجود ندارد که تنش ایران و عربستان، جدیترین پرونده اختلاف تهران با یک کشور مسلمان بوده است اما میتوان داستان اختلاف با مصر پیچیدهترین مساله سیاست خارجی کشورمان در بیش از چهار دهه گذشته مورد ارزیابی قرار داد.
به گزارش «تجارت»، متعاقب توافق ایران و عربستان سعودی برای از سرگیری روابط دیپلماتیک در اسفند سال گذشته (1401) زمزمههای تنشزدایی ایران و مصر قوت گرفتند. طی ماههای گذشته نیز تلاشهای دیپلماتیک برای بهبود روابط بین مصر و ایران صورت گرفته است. در سطح رسانهای نیز بارها اخباری مثبت پیرامون امکان از حل اختلافات دو کشور منتشر شده که البته تا کنون نمود عینی پیدا نکردهاند. حتی اخباری مبنی بر میانجیگری دولت عراق و عمان در پرونده تنشزدایی ایران و مصر نیز مخابره شد. جدی ترین نمود این امر را میتوان در دیدار هفته گذشته «سامح شکری» وزیر خارجه مصر با «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان، در حاشیه مجمع عمومی سازمان ملل در نیویورک مشاهده کرد. حالا منابع مصری و ایرانی در تفسیر این دیدار اعلام کردهاند که با توجه به سوابق تمدنی و تاریخی و اشتراکات فرهنگی دو کشور، ارادهای جدی برای تداوم گفتوگوها و ازسرگیری روابط وجود دارد. فراتر از این پالسهای سیاسی، در جدیدترین تحولات به نظر میرسد این اقتصاد و منافع اقتصادی است که میتوان یخ روابط دو طرف را ذوب کند.
داستان ورود متغیر اقتصاد به پرونده تنشزدایی تهران و قاهره
داستان وارد شدن متغیر اقتصاد به تنشزدایی ایران و مصر به جریان حضور احسان خاندوزی، وزیر اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ایران برای شرکت در نشست بانک آسیایی زیرساخت در مصر و دیدار او با همتای مصری خود ارتباط دارد. بنا بر اعلام دفتر حافظ منافع ایران در مصر، سید احسان خاندوزی در جریان سفر به مصر در روز یکشنبه دوم مهر با «محمد معیط»، وزیر دارایی مصر ملاقات و در رابطه با تحولات روابط دو جانبه به ویژه مناسبات تجاری و اقتصادی فی مابین دو کشور گفتوگو و رایزنی کرد. وزیر اقتصاد جمهوری اسلامی ایران در این دیدار ضمن تاکید بر عزم دولت ابراهیم رئیسی جهت توسعه روابط همه جانبه با کشورهای همسایه و منطقه و ظرفیتهای فراوان موجود در دو کشور بزرگ و تاریخ ساز مصر و ایران، بر آمادگی جمهوری اسلامی ایران جهت توسعه همکاریهای فی مابین در زمینه بانک آسیایی زیرساخت، بانک توسعه اسلامی، بانک مشترک مصر و ایران، شرکت نساجی مصر و ایران و شرکت مشترک کشتیرانی، بر امکان انتقال فناوری ایران در حوزه داروسازی و پتروشیمی به مصر تاکید کرد. وزیر دارایی مصر نیز بر آمادگی کشورش برای اجرایی و عملیاتی کردن پیشنهادات مطرح شده توسط خاندوزی تاکید و اظهار کرد: مصر بسط و توسعه روابط با جمهوری اسلامی ایران را مهم میداند و امیدوار هستیم به زودی شاهد ارتقای روابط دو کشور باشیم. وی تصریح کرد: دو کشور میتوانند در زمینه گردشگری، تشویق سرمایه گذاری از طریق توافقات و تفاهمنامههای گمرکی و کاهش تعرفهها و مالیات و تولیدات مشترک همکاری کنند.
پیشنهاد ویژه قاهره به تهران
با گذشت دو روز از دیدار وزاری اقتصاد دارایی تهران و قاهره، دیروز –سهشنبه- رسانههای مصری از پیشنهادهای وسوسهانگیز قاهره به تهران برای سرمایهگذاری در این کشور پرده برداشتند که میتوان از آن به عنوان گامی جدی برای عادیسازی مناسبات دو کشور یاد کرد. وزارت دارایی مصر دیروز (سهشنبه) بیانیهای در خصوص دیدار «سید احسان خاندوزی» وزیر اقتصاد و دارایی جمهوری اسلامی ایران با «محمد معیط» همتای مصری خود در حاشیه نشستهای «بانک آسیایی زیرساخت» صادر کرد. در این بیانیه آمده است که محمد معیط در دیدار با خاندوزی در خصوص گسترش همکاریهای اقتصادی میان دو کشور به منظور جذب سرمایهگذاری در مصر رایزنی کرده است. وزیر دارایی مصر تاکید کرد که دو کشور برای گسترش پروژههای مشترک در مصر بهویژه در زمینه حملونقل دریایی و بخش صنعت نساجی که در راستای دستورالعملهای دولت برای بومیسازی صنعت هستند، اهمیت زیادی قائل هستند. وی تاکید کرد که «ما زیرساختهای پیشرفته و هوشمند داریم که میتواند نیاز فعالیتهای سرمایهگذاری، مشوقهای مالیاتی و گمرکی و همچنین مشوقهای سرمایهگذاری جدید را تامین کند که محیط تجاری جذابی را برای بخش خصوصی فراهم میکند». وزیر دارایی مصر با اشاره به برنامههایی مانند «سند سیاست مالکیت دولتی»، «مجوز طلایی» و «برنامه سهام دولت» تاکید کرد که این امور سرمایهگذاریهای داخلی و خارجی را تشویق کرده و بر موانعی که سرمایهگذاران ممکن است با آنها مواجه شوند غلبه میکند و در نتیجه آنها را تشویق به گسترش فعالیتهای تولیدی خود میکند. با توجه به این بیانیه، اکنون به وضوح میتوان اظهار داشت که احتمالا گره پرونده اختلاف ایران و مصر از بستر اقتصادی باز میشود.
نام یک خیابان؛ همچنان مانع اصلی تنشزدایی
ایران و مصر هر کدام به نوبه خود منافع ملی ویژهشان را از بحث تنشزدایی دنیال میکنند. از نگاه، امیلی میلیکن و جورجیو کافیرو، تحلیلگران مسائل خاورمیانه، در یک سوی ماجرا، با عادیسازی روابط بین تهران و قاهره، مصر امیدوار است که ایران بهعنوان یک بازیگر تعدیلکننده رفتارهای حماس و جهاد اسلامی فلسطین در غزه عمل کند. بههرحال، این روزها مصر و قطر اقدامات سنگین دیپلماتیکی را برای برقراری آتشبس انجام میدهند تا تنشها بین حماس و جهاد اسلامی که مورد حمایت تهران هستند با اسرائیل برقرار شود. کاتزمن میگوید: «هر بار که اسرائیل و گروههای مسلح در غزه درگیر میشوند، احتمال تشدید تنش بیشتر میشود. این مسئله میتواند انگیزه اصلی مصر برای این نزدیکی بالقوه به ایران باشد.» ایران به نوبه خود میخواهد روابط خود را با کشورهای بیشتری در خاورمیانه بهبود بخشد. روابط بهتر با قاهره میتواند به ایران کمک کند تا با توجه به روابط نزدیک قاهره با امارات و عربستان، انزوای نسبی خود را در منطقه کاهش دهد. روابط دوستانهتر با مصر میتواند به ایران کمک کند تا با تلاشهای ایالات متحده و اسرائیل برای متحد کردن کشورهای عربی علیه جمهوری اسلامی مقابله کرده و در عین حال این استدلال را برای تهران آسانتر کند که نباید مانند یک بازیگر «سرکش» با تهران رفتار کرد.
اما در مسیر تنشزدایی به نظر میرسد همچنان مساله تاریخی اختلاف ایران و مصر به طور کامل حل نشده است. در واقع، قبل از پیروزی انقلاب اسلامی، ایران و مصر روابط بسیار خوب و گسترده ای را با یکدیگر داشتند. به طور خاص این روابط در دوران ریاست جمهوری "انور سادات" در مصر، بسیار عمیق تر بود (در دوره جمال عبدالناصر، روابط تهران- قاهره بسیار تلخ بود). پس از پیروزی انقلاب اسلامی، روابط نزدیک حکومت پهلوی با دولت مصر سبب شد تا شاه مخلوع به مصر برود که این موضوع روابط میان جمهوری اسلامی ایران و مصر را با چالش های جدی رو بهرو کرد. در عین حال، ماجرای امضای معاهده کمپ دیوید با محوریت کنشگری فعال دولت مصر نیز وجود دارد که این مساله نیز واکنش منفی جمهوری اسلامی ایران را در پی داشت. در این چهارچوب شاهد آن بودیم که روابط ایران و مصر به فرمان امام خمینی (ره) قطع شد. فراتر از این موضوع، پس از ترور انور سادات به دست خالد اسلامبولی، در ایران خیابانی به نام وی(خالد اسلامبولی) نامگذاری شد. در سوی مقابل، محمد رضا شاه پهلوی نیز پس از مرگ، به مصر منتقل شد و جنازه وی در مسجد الرفاعی قاهره دفن شد. این موضوعات سبب شد که هر مرتبه که مذاکراتی میان ایران و مصر در سال های اخیر صورت گرفته، مصریها مساله نامگذاری یک خیابان در تهران به نام خالد اسلامبولی را پیش بکشند و خواستار تجدید نظر تهران در این رابطه شوند و در سوی مقابل، ایران نیز جدای از توافق کمپ دیوید، به مساله دفن شاه در مسجد الرفاعی و نمایش برخی نمادهای دوران شاهنشاهی در مکان مذکور اشاره کند و خواستار تجدید نظر مصریها در این رابطه شود.
گروه سیاسی: در ادامه پیامهای مثبت چند وقت اخیر در زمینه احیای مذاکرات هستهای، به نظر میرسد این بار ژاپن با یک پیشنهاد ویژه به میدان آمده است. پیشنهادی که در وضعیت موجود میتواند فراتر از تمامی راهحلهای گذشته برای آب شدن یخ انسداد مذاکرات برجامی باشد.
به گزارش «تجارت»، حسین امیرعبداللهیان، وزیر امورخارجه جمهوری اسلامی ایران در گفتوگو با خبرگزاری کیودو خاطرنشان کرد، ژاپن ابتکاری را برای از سرگیری مذاکرات هستهای را ارائه داده است. وی در ادامه تاکید کرد که هرگونه ابتکار ژاپن که با «منافع ایران» همسو باشد، از سوی تهران مثبت تلقی خواهد شد. امیرعبداللهیان تصریح کرد: ما از نقش سازنده ژاپن در احیای توافق هستهای حمایت میکنیم. وزیر امور خارجه ایران جزئیاتی از این ابتکار را ارائه نکرد اما گفت، زمانی که در ماه اوت به توکیو سفر و با فومیو کیشیدا، نخست وزیر و سپس یوشیماسا هایاشی، وزیر امورخارجه ژاپن دیدار کرده بود، این پیشنهاد را از دولت ژاپن دریافت کرد. همزمان با اظهارات اخیر امیرعبداللهیان، وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران ادعای منتشر شده در یک رسانه مبنی بر انجام مذاکرات مستقیم بین ایران و آمریکا درطی هفتههای آینده در عمان را تکذیب کرد. روابط عمومی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران با انتشار اطلاعیهای در واکنش به ادعای منتشر شده از سوی یک رسانه در مورد فرآیند مذاکرات رفع تحریمها، اعلام کرد: «این نوع خبرسازیها و بازیهای رسانهای که معمولا برای فضاسازی سیاسی صورت میپذیرد، فاقد اعتبار است». بر اساس این گزارش، دیروز (سهشنبه) یکی از رسانههای منطقهای مدعی شد که ایران قصد دارد در آینده نزدیک مذاکرات مستقیمی با آمریکا در عمان در ارتباط با مذاکرات رفع تحریمها داشته باشد و در این ارتباط مجوزهای لازم از سوی مقامات عالیرتبه ایران صادر شده است. پیش از این «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران، بازگشت به توافق را مشروط بر آمادگی طرفهای غربی دانسته و گفته بود: «تبادل پیامها با آمریکا ادامه دارد و طرح سلطان عمان هم همچنان روی میز هست. اگر طرفهای مقابل آماده باشند، ما برای بازگشت به برجام جدی هستیم تا در چارچوب ابتکار عمان همه طرفها به تعهدات خود در برجام برگردند». توافق هستهای ایران و قدرتهای جهانی، شامل چین، روسیه، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایالات متحده با هدف محدود کردن برنامه هستهای ایران در ازای لغو تحریمهای اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۵ به دست آمد. اما دونالد ترامپ، رئیس جمهور پیشین آمریکا در سال ۲۰۱۸، یک سال پس از روی کار آمدن خود بهطور یکجانبه ایالات متحده را از این توافق خارج کرد و سپس مذاکرات بر سر احیای این توافق به بن بست رسیده است. متعاقباً ایران برخی از محدودیتهای هستهای خود ذیل این توافق را کنار گذاشت. در سال ۲۰۲۱، ایالات متحده تحت ریاست جمهوری جو بایدن به همراه سایر طرفهای توافق ۲۰۱۵، مذاکرات را با هدف تسهیل ورود مجدد واشنگتن به این توافق از سر گرفتند اما این رایزنیها تاکنون به جایی نرسیده است. رئیس دستگاه دیپلماسی ایران تاکید کرد که «تقاضای بیش از حد» آمریکا، انگلیس، فرانسه و آلمان در مورد توافق هستهای، پیشرفت مذاکرات را به تاخیر انداخته است.
گروه سیاسی: «جان کربی» سخنگوی شورای امنیت ملی کاخ سفید روز گذشته (دوشنبه) در مصاحبه با شبکه آمریکایی «سی ان ان» گفت در صورتیکه کنگره لایحه بودجه جدید را به تصویب نرساند، پنتاگون تنها «برای چند هفته» میتواند از اوکراین در جنگ با روسیه حمایت کند. در حالیکه قانونگذاران کنگره به مذاکرات داغ و جدی خود بر سر لایحه بودجهای که میتواند تا 25 میلیارد دلار کمک به اوکراین داشته باشد، ادامه می دهند، کربی در واکنش به تأثیرات تعطیلی احتمالی دولت فدرال آمریکا بر کمکهای ایالات متحده به کییف گفت: «ما یک مقدار بودجه دیگر برای ادامه داریم بنابراین فکر میکنم برای چند هفته آینده یا کمی بیشتر مشکلی نداشته باشیم اما بدون درخواست تکمیلی که ما درخواست آن را ارائه کردیم، قطعاً توانمندی ما برای حمایت خوب از اوکراین تا پاییز و ماههای زمستان تحت تأثیر قرار خواهد گرفت». وی ادامه داد: «در صورت تعطیلی دولت و عدم دستیابی به درخواست تکمیلی، تأثیر چشمگیری بر توانمندی ما برای موفقیت در میدان نبرد برجای خواهدگذاشت».
اظهارات کربی در شرایطی ابراز میشود که نشریه فارن پالسی با اشاره به اینکه حمایت از اوکراین به دعوای تصویب بودجه بین دولت و مجلس نمایندگان آمریکا راه یافته است، به مشکلات ناشی از شرایط حاکم بر تصویب بودجه در ایالات متحده پرداخت و نوشت: ناکارآمدی بودجه هزینههای ژئوپلیتیکی برای آمریکا در پی دارد. این نشریه آمریکایی در گزارشی به قلم دنیل بائر آورد: اکنون معمای راهبرد ژئوپلیتیکی آمریکا این است که چطور کاهش نسبی قدرت نظامی و اقتصادی خود را مدیریت کند درحالیکه جایگاه راهبری و نفوذ واشنگتن برای نگهداری از رفاه و امنیت کشورش حفظ شود و از خطاهای بیدلیل که قدرت آمریکا را کاهش میدهد، خودداری نماید.