تمرکز دستگاه‌های اجرایی بر روی بهبود معیشت مردم

رئیس جمهور با اشاره به نرخ رشد اقتصادی قابل ملاحظه سه ماهه ابتدایی امسال از همه دستگاه‌های اجرایی و مسئول خواست همه توان خود را برای اثرگذاری بهبود نرخ رشد اقتصادی بر وضعیت عمومی اقتصاد کشور و بهبود معیشت اقشار مختلف، به‌ویژه دهک‌های پایین بکار گیرند. سید ابراهیم رئیسی صبح دیروز چهارشنبه در جلسه هیئت دولت با اشاره به گزارش‌های مرکز آمار ایران و بانک مرکزی از نرخ رشد اقتصادی قابل ملاحظه سه ماهه ابتدایی امسال، ضمن قدردانی از همه بخش‌هایی که در دستیابی به آن تلاش داشته‌اند، تاکید کرد: اگر چه افزایش نرخ رشد اقتصادی مهم است، اما مهم‌تر از آن حفظ، تداوم و ارتقای این روند است. رئیس جمهور از همه دستگاه‌های اجرایی و مسئول خواست همه توان خود را برای اثرگذاری بهبود نرخ رشد اقتصادی بر وضعیت عمومی اقتصاد کشور و بهبود معیشت اقشار مختلف، به‌ویژه دهک‌های پایین به‌کار گیرند. در این جلسه کیومرث هاشمی دستور رئیس جمهور برای ساخت یک ورزشگاه مناسب در تهران را زمینه‌ساز افزایش نشاط جوانان دانست و از شروع مقدمات مطالعاتی و جایابی محل احداث این ورزشگاه خبر داد.

 

وعده دولت برای ساماندهی مهاجران افغانستانی

وزیر کشور ادعای حمله به مراکز نظامی در خرم آباد را تکذیب کرد و لرزش ایجاد شده را ناشی از زلزله در عمق کم دانست. احمد وحیدی در حاشیه جلسه هیات دولت در جمع خبرنگاران درباره تعداد مهاجرین خارجی در کشور، اظهار کرد: وزارت کشور در تلاش برای ساماندهی امور مهاجرین است اما آنچه در رسانه‌ها گفته می شود ممکن است مبالغه‌هایی باشد که هیچ مرجع رسمی این اعداد را تایید نمی کند اما کاملا مشخص است که براساس یک برنامه طراحی شده نسبت به ساماندهی اتباع خارجی اقدام خواهد شدو اتباع غیرمجاز باید برگردانده شوند. کسانی هم که مجوز حضور دارند، باید ساماندهی شوند. وی در خصوص تعداد مهاجرین افغانستانی در ایران، تصریح کرد: آنچه ما می توانیم تایید کنیم 5 میلیون نفر است. البته تعداد مهاجرین رسمی کمتر است. به نظر می رسد اظهارات غیرکارشناسانه و آمارهای ساختگی درباره تعداد مهاجرین بیان می شود. وحیدی همچنین درباره ادعای حمله اسرائیل به مراکز نظامی در خرم‌آباد، گفت: این مساله تکذیب می‌شود. براساس اعلام مراجع رسمی، این لرزش بوسیله زلزله انجام شده بود و براساس نظر متخصصین، علت میزان زیاد لرزه، عمق کم زمین لرزه بوده است. علت صدا هم تکانه و لرزش بوده است.

پیشنهاد وسوسه‌انگیز
هسته‌ای ایران به ریاض
روزنامه عرب زبان رای الیوم به نقل از منابع دیپلماتیک غربی مدعی پیشنهاد هسته ای ایران به عربستان و وجه تمایز آن با پیشنهادات واشنگتن به ریاض شد. روزنامه عرب زبان رای الیوم به نقل از منابع دیپلماتیک غربی بدون ذکر نام، از پیشنهاد ایران به عربستان در زمینه کمک برای آموزش نیروهای متخصص سعودی در زمینه هسته ای در راستای بهره برداری این کشور از انرژی صلح آمیز هسته ای خبر داد. رای الیوم در گزارش خود به نقل از منابع دیپلماتیک غربی، ماهیت پیشنهاد ایران را وسوسه انگیز توصیف کرده است. طبق گزارش این منابع غربی، ایرانی‌ها در جزئیات پروژه هسته ای در داخل عربستان ورود نمی‌کنند. همچنین طبق این پیشنهاد، ایران می تواند میزبان ۶۰۰ نفر از کارشناسان ، دانشمندان و پرسنل سعودی به شکل رایگان باشد و آنها در زمینه نحوه احداث مراکز و تاسیسات هسته ای و دیگر جزئیات مربوطه برای چند ماه آموزش دهد. این منبع دیپلماتیک غربی تاکید کرده است که طبق این پیشنهاد هیچ پرسنل، مشاور یا ناظر ایرانی (در پروژه هسته ای احتمالی عربستان) حضور نخواهند داشت و دخالتی در پروژه و مدیریت آن به هیچ نحوی نخواهند داشت و خود سعودی‌ها پس از آموزش های مذکور، عهده دار پروژه هستند.

کاهش رشد نقدینگی
به ۲۶ درصد در دولت سیزدهم
رئیس جمهور در دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری گفت: رشد نقدینگی در زمانی که دولت سیزدهم مستقر شد ۴۲ درصد بود و اکنون ۲۲ تا ۲۶ درصد است و پیش بینی می کنیم تا آخر سال این عدد روی ۲۵ درصد تثبیت شود. سید ابراهیم رئیسی رئیس جمهور که به عنوان مهمان روز اول دوازدهمین اجلاسیه مجلس خبرگان رهبری در دوره پنجم سخنرانی کرد، گفت: از خداوند برای شهدا، علو درجات و برای جانبازان، عافیت و سلامت کامل را مسالت می کنم. رئیسی افزود: شرط قدسیت در همه عرصه ها این است که هر سه جهت فوق در آن دیده شده باشد و این سه جهت را قانون اساسی جمهوری اسلامی ایران، تضمین کرده است. و بایدها و نبایدهای قانون و انطباق با شرع را شورای نگهبان دارد. وی ادامه داد: در رأس نظام هم در ابتدای انقلاب امام راحل (ره) و امروز هم مقام معظم رهبری«مدظله العالی» را داریم که خداوند طول عمر با عزت به ایشان عنایت فرماید؛ این بزرگواران هم به بایدها و نبایدهای وحیانی توجه داشته و هم نیاز جامعه را می شناسند.

استقرار جنگنده‌های
«اف-16» آمریکا در مجاورت سوریه
منابع خبری سه شنبه به وقت تهران گزارش کردند که پنتاگون (وزارت دفاع آمریکا) شماری جنگنده «اف- ۱۶» خود را برای محافظت از حریم هوایی ناتو در رومانی مستقر کرده است. به گزارش وبگاه «تایمز ایندیا» پنتاگون این جنگند‌های اف-۱۶ را با ادعای تامین امنیت حریم هوایی رومانی و از بیم حملات موشکی و پهپادی روسیه به این کشور واقع در اروپای شرقی اعزام کرده است. ناتو مدعی است که این جنگنده‌های اف-۱۶ گشت هوایی ناتو در دریای سیاه را تقویت می‌کنند. این اقدام پس از حملات هوایی اخیر روسیه به بنادر وز یر ساخت‌های اوکراین انجام شد. اخیرا نیز رومانی از ایجاد منطقه پرواز ممنوع در مرزهای شرقی خود خبر داد. این چهار فروند جنگنده‌ اف-۱۶ بلاک پنتاگون در پایگاه هوایی «فتستی» در شرق رومانی مستقر شده‌اند.این جت‌ها به موشک‌‌های ‌«آمرام» و مخازرن سوخت اضافی مجهز هستند. استقرار جنگنده‌های غربی در اروپای شرقی ا نگرانی‌هایی را در مورد احتمال اشتباه محاسباتی یا تصادفی که می‌تواند به درگیری بزرگ‌تر بین روسیه و ایالات متحده تبدیل شود، افزایش داده است. هر دو طرف خواستار گفت‌وگو و ارتباط بیشتر برای جلوگیری از چنین حوادثی در آینده شده‌اند.

چراغ سبز کشورهای عربی
برای بازگشت سوریه به اتحادیه عرب
«انور قرقاش»، مشاور امور دیپلماتیک رئیس امارات تاکید کرد که بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تصمیم درستی است، اما دمشق باید به مسائل مورد اهتمام همسایگان خود رسیدگی کند. قرقاش در نشستی با عنوان «منطقه عربی: سناریو و آینده» تاکید کرد که عنوان سیاست خارجی امارات، ثبات برای همه است. همکاری در همه زمینه‌ها باید افزایش یابد. وی افزود: «همه کشورها از شکوفایی مشترک نفع می‌برند و امارات اولین محرک است و بدون شرکا اقدام نمی‌کند،‌ ما خلاقیت و ابتکار داریم اما همیشه به دنبال شرکایی برای خود هستیم و این اعتقاد بسیار مهم است». قرقاش درباره مسائل جهان عرب نیز با بیان اینکه بازگشت سوریه به اتحادیه عرب تصمیم درستی است، اما دمشق باید این تصمیم کشورهای عربی را تسهیل کند، تاکید کرد: «‌فرمول همکاری عربی باید به دور از فرمول قبلی بازبینی شود».

روسیه 23 فرد و نهاد انگلیسی را تحریم کرد
وزارت خارجه روسیه با صدور بیانیه‌ای از اعمال تحریمهای جدید علیه انگلیس در پاسخ به اقدمات ضد روسی لندن علیه مسکو خبر داد. براساس گزارش خبرگزاری تاس، اقدام تحریمی تلافی جویانه روسیه 23 شهروند بریتانیایی را هدف قرار داده است. در این بیانیه آمده است؛ در راستای اقدامات ضد روسی لندن و حمایت همه جانبه این کشور از رژیم نئونازی در کی‌یف، مسکو تصمیم به گسترده کردن لیست تحریمهای خود با اضافه کردن افراد و مقامات سیاسی، نظامی، رسانه‌ای و جامعه علمی بریتانیا گرفته است که مجموعا شامل 23 نفر می‌شود.

در گزارش تحلیلی «تجارت» بررسی شد؛

گروه سیاسی: طی بیش از یک هفته گذشته و متعاقب دور جدید حمله ارتش جمهوری آذربایجان به منطقه قره‌باغ کوهستانی بار دیگر موضوع احتمال گسترش حملات باکو به ارمنستان به موضوعی گرم در میان سیاسیون و رسانه‌ها تبدیل شده است. در نتیجه دور جدید حمله باکو، گزارش‌ها از آواره شدن قریب به 10 هزار نفر از ارامنه ساکن قره‌باغ و در معرض کوچ اجباری بودن 120 هزار نفر حکایت دارند.
به گزارش «تجارت»، همزمان با برجسته شدن وخامت اوضاع ارامنه ساکن قره‌باغ که تمایلی به سکونت در خانه‌های خود تحت سلطه باکو ندارد، در چند روز گذشته رجب طیب اردوغان، رئیس جمهور ترکیه و رسانه‌های این کشور، در جریان سفر او به منطقه نخجوان، موضوع ایجاد کریدور زنگزور را به طور جدی پیش کشیده‌اند. در واقع، اکنون مجادله بر سر طرح بلندپروزانه اردوغان و علی‌اف برای ایجاد «دالان تورانی» از طریق کریدور زنگزور – لاچین است. منطقه زنگزور در شرق ارمنستان و در محدوده استان «سیونیک» یعنی کانون حملات جدید ارتش آذربایجان قرار دارد. اساسا سیونیک از شرق توسط جمهوری آذربایجان و از غرب توسط نخجوان احاطه شده است و فقط مرز ۴۴ کیلومتری از جنوب با جمهوری اسلامی ایران دارد. این منطقه نه تنها برای باکو و ایروان بلکه برای ایران دارای اهمیت استراتژیک ویژه است. همین امر طی ماههای گذشته حساسیت و هشدار ویژه تهران را در قبال هر گونه زیاده‌خواهی باکو به همراه داشته بود. با این وجود، فراتر از تهران به نظر می‌رسد این بار جبهه کشورهای غربی بر خلاف سال 2020 که موضوع انفعال را در پیش گرفتند، این بار به طور جدی می‌خواهند از جاه‌طلبی علی‌اف و اردوغان در جنوب ارمنستان ممانعت به عمل بیاورند.

ورود جدی پاریس به منازعه
دولت فرانسه در چند وقت اخیر به وضوح نشان داده که با حساسیت ویژه موضوع تنش میان جمهوری آذربایجان و ارمنستان را پی گیری می‌کند. اخیرا نیز امانوئل ماکرون، رئیس‌جمهوری فرانسه نسبت به امکان از دست رفتن تمامیت ارضی ارمنستان هشدار داده بود. پاریس در جدیدترین اقدام خود پا را فراتر گذاشته و به نظر می‌رسد در اقدامی جدی آمادگی خود را برای ورود به ماجرا اعلام کرده است. در همین راستا شاهد هستیم که کاترین کولونا، وزیر امور خارجه فرانسه در نشست پرسش و پاسخ در پارلمان کشورش اظهار کرد: پاریس به زودی یک دفتر کنسولی را در استان سیونیک در جنوب ارمنستان نزدیک به مرز این کشور تاسیس خواهد کرد، و هفت میلیون یورو کمک دیگر را به ارمنستان و حوزه قره باغ کوهستانی اختصاص خواهد داد. وزیر امور خارجه فرانسه گفت: هیچ کشوری، حتی یک کشور نیست که به اندازه کشور ما در کنار ارمنستان ایستاده باشد و شما این را به خوبی می‌دانید. او اضافه کرد: همه نشست های شورای امنیت سازمان ملل در سطح دیپلماتیک بدون هیچ استثنایی با ابتکار عمل فرانسه برگزار شدند. این مقام ارشد دولت فرانسه بیان داشت: همچنین همانطور که گفتم، یک هیات دیده بانی نیز به ابتکار فرانسه در ارمنستان استقرار پیدا کرد. در سطح بشردوستانه هم اقداماتی انجام گرفت. وزارتخانه ما از ابتدای سال جاری میلادی بیش از پنج میلیون یورو به مردم ارمنی در ارمنستان و قره باغ کوهستانی اختصاص داده است. من با در نظر گرفتن رخدادهای چند روز گذشته، تصمیم گرفته‌ام این کمک ها را به هفت میلیون یوروی دیگر افزایش دهم. وزیر امور خارجه فرانسه همچنین اظهار کرد، پاریس روابط نظامی را با ارمنستان تقویت کرده است. او بیان داشت: وابسته نظامی در سفارت فرانسه در شهر ایروان حضور پیدا خواهد کرد. سپس به زودی ما یک دفتر کنسولی را در استان سیونیک در نزدیکی مرز افتتاح خواهیم کرد. بنا براین فکر می‌کنم، اینها اسناد و مدارکی ملموس که ایستادن محکم فرانسه در کنار ارمنستان را نشان می‌دهند محسوب می‌شوند. مجموع این اظهارات و اقدام دولت فرانسه را می‌توان پیامی صریح به دولت باکو ارزیابی کرد. پیامی با این مضمون که هر گونه حمله نظامی باکو به شمال ارمنستان، مداخله مستقیم پاریس را به همراه خواهد داشت.

ورود آلمان به مناطعه با حمایت از ایده استقرار ناظران بین‌المللی در قره‌باغ
علاوه بر فرانسه دولت آلمان نیز با مضمونی دیگر نسبت به تحولات منطقه قره‌باغ و افایش موج درگیری‌ها واکنش نشان داده است «آنالنا بربوک»، وزیر خارجه آلمان دیروز –چهارشنبه- با اعلام حمایت از ایده استقرار ناظران بین‌المللی در منطقه قره باغ تاکید کرد که کشورش بودجه کمیته بین المللی صلیب سرخ را از دو میلیون یورو به پنج میلیون یورو افزایش می‌دهد. بربوک گفت: «تحولات اخیر در قره باغ را با نگرانی شدید دنبال می‌کنیم». وی افزود: «آنچه اکنون ضروری است، شفافیت و توجه بین‌المللی به وقایع میدانی است. تا حد امکان با شرکای خود برای اعزام ناظران در سریع‌ترین زمان ممکن همکاری خواهیم کرد». وی افزود: «همچنان پس از ماه‌ها محاصره و پس از انجام نخستین عملیات انتقال از طریق کریدور لاچین همچنان در بسیاری از منابع ضروری برای زندگی عزتمندانه از جمله غذا، دارو و لوازم بهداشتی کمبود وجود دارد. کمک‌ها نباید به طور جداگانه به مردم برسد، بلکه باید با اطمینان خاطر و در هر زمانی در دسترس باشند».

روی برگرداندن ایروان به سوی آمریکا با حضور نامحسوس سیا
علاوه بر فرانسه و آلمان به نظر می‌رسد ایالات متحده آمریکا نیز دیگر نمی‌خواهد در قبال زیاده‌خواهی‌های باکو مسکوت بماند. از نگاه آمریکا و کشورهای اروپایی و البته نیکول پاشینیان نخست وزیر ارمنستان، روسیه ایروان را رها کرده و همدست در عملیات‌های نظامی جمهوری آذربایجان شده است. همین امر موجب شده که اخیرا پاشینیان با انتقاد از مسکو، نیروهای حافظ صلح روسیه را به شکست در جلوگیری از حمله جمهوری آذربایجان به قره باغ متهم کند. همین امر موجب شده که اخیرا فعالیت‌های آمریکا نیز در قره‌باغ دوچندان شود. یوری کیم دستیار وزیر خارجه آمریکا در امور اوراسیا و اروپا روز دوشنبه به ایروان سفر کرد. بر اساس بیانیه وزارت خارجه آمریکا، این سفر بمنظور تاکید بر «حمایت آمریکا از حاکمیت، استقلال، تمامیت ارضی و دموکراسی و رسیدگی به نیازهای بشر دوستانه ناشی از خشونت اخیر در قره باغ انجام گرفته است.» طبق گزارش تارنمای آژانس توسعه جهانی آمریکا، سال گذشته این آژانس ۳۳.۷ میلیون دلار برای ارمنستان هزینه کرده است. تقریبا نیمی از این میزان برای دولت و پروژه‌های جامعه مدنی بود. این آژانس اعلام کرد که قصد دارد انتقال راهبردی ارمنستان به یک جامعه فراگیرتر، دموکراتیک و به لحاظ اقتصادی منعطف را تسریع کند.

قالیباف: چشم انداز روشنی در ارتقای روابط ایران و مصر وجود دارد

گروه سیاسی: در ادامه روند رو به رشد و ایجابی ایران و مصر برای ورود به فاز عادی‌سازی مناسبات، دیروز – چهارشنبه- حنیف جبالی رئیس مجلس مصر با محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی در حاشیه برگزاری نهمین مجمع پارلمانی گروه بریکس در ژوهانسبورگ پایتخت اقتصادی آفریقای جنوبی دیدار و گفت و گو کرد. به گزارش «تجارت»، این دیدار در شرایط انجام می شود که در ماه‌های اخیر زمزمه‌ها و تحرکات دیپلماتیک برای ارتقای روابط دو کشور پس از چندین دهه افزایش یافته است و رهبر معظم انقلاب اسلامی نیز در خرداد ماه در دیدار «هیثم بن طارق آل سعید» سلطان عمان و هیات همراه با ایشان با اشاره به اظهارات سلطان عمان مبنی بر تمایل مصر برای از سرگیری روابط با جمهوری اسلامی ایران، تاکید کرده بودند: «ما از این موضع استقبال می‌کنیم و مشکلی در این زمینه نداریم.» رئیس مجلس شورای اسلامی در این دیدار مهم پارلمانی گفت: از ملاقات با شما به عنوان رئیس مجلس مصر که یک کشور بزرگ اسلامی است خوشحالم، مصر همواره در تاریخ اسلام کشوری تاثیرگذار بوده و باید تلاش کنیم ارتباط کشورهای اسلامی را در منطقه غرب آسیا و شمال آفریقا را توسعه دهیم. وی ادامه داد: مجمع پارلمانی گروه بریکس فرصت خوبی برای کشورهای اسلامی از جمله ایران مصر به عنوان دو کشور بزرگ منطقه در جهت تقویت روابط دوجانبه و همکاری های منطقه‌ای است. رئیس مجلس شورای اسلامی افزود: همکاری‌های پارلمانی که نمایندگان دو ملت هستند، در توسعه پایدار روابط کشورهای شمال آفریقا و منطقه غرب آسیا و همکاری حل مسایل مختلف منطقه می‌تواند بسیار موثر باشد و اگر این همکاری‌ها محقق شود، چشم انداز روشنی پیش روی آینده دو کشور در راستای ارتقا روابط وجود دارد. رئیس مجلس مصر نیز در این دیدار با ابراز خوشحالی از دیدار با رئیس مجلس و هیات عالی رتبه پارلمانی کشورمان گفت : خوشحالم از اینکه برادران عزیزم در جمهوری اسلامی ایران را در حاشیه مجمع پارلمانی بریکس ملاقات میکنم . رئیس مجلس مصر اضافه کرد: شما در صحبت‌های خود به تمامی موصوعاتی که بنده مد نظرم بود اشاره کردید و این نشان دهنده بینش عمیق شماست. بنده معتقدم با حضور در گروه بریکس در مسیر درستی برای توسعه دو کشور قرار گرفته‌ایم و باید تلاش کنیم تا روابط و همکاری‌های دوکشور در موضوعات مختلف، افزایش یابد. وی همچنین با اشاره به اشتراکات فرهنگی و سنی دو کشور اظهارکرد: مردم مصر دوستداران اهل بیت (ع) هستند و در مناسبات مختلف اهل بیت را گرامی می‌دارند و به صورت مشخص برای امام حسین (ع) و حضرت زینب (س) احترام زیادی قائل هستند و در روز میلادشان جشنی در مصر برگزار می‌شود. در پایان این دیدار، رئیس مجلس مصر از رئیس مجلس شورای اسلامی برای حضور در قاهره در راستای توسعه روابط دو کشور دعوت کرد و قالیباف نیز از همتای مصری خود دعوت کرد تا برای ارتقای روابط پارلمانی دوکشور، به تهران سفر کند.

میلر: از طرح ژاپن برای احیای برجام اطلاعی نداریم

گروه سیاسی: سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در یک نشست خبری به سوالاتی درباره روند احیای توافق هسته‌ای، ازسرگیری مذاکرات غیرمستقیم با ایران در این زمینه و دیگر موضوعات مرتبط با ایران پاسخ داد. متیو میلر، سخنگوی وزارت امور خارجه آمریکا در نشستی خبری که مشروح آن در وبگاه وزارت امور خارجه آمریکا منتشر شده است، در پاسخ به این سوال که آیا طبق اظهارات وزیر امور خارجه ایران مبنی بر این که ژاپن طرحی را برای ازسرگیری مذاکرات احیای توافق هسته‌ای ارائه داده، آمریکا از این طرح باخبر است یا نه، گفت: من از این ابتکار بخصوص اطلاعی ندارم. نمی‌دانم این اظهارات به چه چیزی اشاره دارد. همان طور که قبلا گفته‌ایم، دیپلماسی بهترین راه اطمینان یافتن از این است که ایران هیچ گاه به یک سلاح هسته‌ای دست پیدا نکند. تغییری در این موضع ایجاد نشده است. واکنش میلر در پی این مطرح می‌شود که حسین امیرعبداللهیان، وزیر امور خارجه ایران، اخیرا در گفت‌وگویی با خبرگزاری کیودو اظهار کرد که ژاپن ابتکاری را برای از سرگیری مذاکرات هسته‌ای ارائه داده است. او در ادامه تاکید کرد که هرگونه ابتکار ژاپن که با «منافع ایران» همسو باشد، از سوی تهران مثبت تلقی خواهد شد. وزیر امور خارجه ایران جزئیاتی از این ابتکار را ارائه نکرد اما گفت، زمانی که در ماه اوت به توکیو سفر و با فومیو کیشیدا، نخست وزیر و سپس یوشیماسا هایاشی، وزیر امورخارجه ژاپن دیدار کرده بود، این پیشنهاد را از دولت ژاپن دریافت کرد. توافق هسته‌ای ایران و قدرت‌های جهانی، شامل چین، روسیه، انگلیس، فرانسه، آلمان و ایالات متحده با هدف محدود کردن برنامه هسته‌ای ایران در ازای لغو تحریم‌های اقتصادی این کشور در سال ۲۰۱۵ به دست آمد.
همواره از دیپلماسی با ایران استقبال می‌کنیم
میلر در ادامه این نشست خبری در پاسخ به این که با توجه به تمایل برخی کشورهای منطقه، از جمله قطر و عمان برای میانجیگری در زمینه مذاکرات توافق هسته‌ای و کشورهای دیگری مانند ژاپن که به آن اشاره شد، آیا تمام تکه‌های پازل برای آغاز مذاکراتی درباره احیای برجام (توافق هسته‌ای) کنار هم قرار نگرفته‌اند، بیان کرد: ما همواره گفته‌ایم که نسبت به اطمینان‌یابی از دست نیافتن ایران به یک سلاح هسته‌ای متعهدیم و ترجیح می‌دهیم که نگرانی‌هایمان درباره برنامه هسته‌ای ایران را از طریق دیپلماسی بیان کنیم. ترجیح می‌دهیم که نگرانی‌هایمان درباره برنامه هسته‌ای ایران را از طریق دیپلماسی بیان کنیماو با ادعاهایی علیه عملکرد ایران در روند احیای توافق هسته‌ای افزود: اگرچه، همان طور که وزیر امور خارجه بلینکن گفت، ایران باید برای کاهش تنش‌ها و ایجاد فضایی برای دیپلماسی، اقدامات تنش‌زدایی را انجام دهد. تا به حال نشانه‌ای جز این اظهارات علنی ندیده‌ایم که بیانگر جدیت ایران در رسیدگی به نگرانی‌هایی باشد که ما و دیگر کشورها داریم.
در هفته‌های اخیر، شاهد این بوده‌ایم که ایران گام‌هایی در جهت تضعیف توان آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در انجام دادن فعالیت‌هایش برداشته است. بنابراین، اگر ایران درباره انجام دادم اقدامات تنش‌زدا جدی است، اولین کاری که می‌تواند انجام دهد، همکاری با آژانس است. شاهد نبوده‌ایم که این کار را کامل انجام دهند. اگر ایران درباره انجام دادم اقدامات تنش‌زدا جدی است، اولین کاری که می‌تواند انجام دهد، همکاری با آژانس است.