سه بازیکن تیم فوتبال امید ایران برای ادامه حضور در بازی های آسیایی هانگژو وضعیت مبهمی دارند.
به گزارش ایسنا، تیم فوتبال امید ایران که در گروه B رقابت های آسیایی هانگژو، موفق شده به عنوان صدرنشین صعود کند، در اولین دیدار خود در مرحله حذفی تایلند را شکست داد و به یک چهارم نهایی رسید. در شرایطی که تمام تلاش کادر فنی این تیم حفظ آرامش کنونی در اردوی امیدها برای ادامه روند موفقیت آمیزشان است اما یک موضوع تا حدودی این وضعیت را به مخاطره انداخته و آنهم اصرار عجیب باشگاه پرسپولیس مبنی بر بازگشت سه بازیکن این تیم یعنی یاسین سلمانی، محمد عمری و محمد مهدی احمدی به تهران در پایان مسابقه امشب است در حالی که بدون شک جدایی این نفرات تاثیرگذار میتواند در برنامه های رضا عنایتی خلل ایجاد کند، آنهم در شرایطی که این بازی ها پله به پله دشوارتر میشود و نیاز تیم کشورمان به سه بازیکن موردنظر بیشتر احساس خواهد شد.
بدیهی است که باشگاه پرسپولیس به عنوان یکی از سه نماینده فوتبال ایران در لیگ قهرمانان اراده حضور قدرتمندانه تر برابر حریف خود یعنی الدحیل قطر را دارد اما ظاهرا در این مقطع اهمیت و جایگاه تیم امید که حکم تیم ملی و نماینده کل فوتبال ایران در بازی های آسیایی را دارد مغفول مانده است.
با توجه به اهمیت بازی های آسیایی هانگژو و تاثیر موفقیت احتمالی تیم امید بر کل کاروان ورزشی کشورمان، چشم پوشیدن بر این نفرات که تنها یک نفرشان (محمد عمری) در بازی قبلی سرخپوشان برابر النصر در ترکیب اصلی سرخپوشان قرار داشت، اما تا این لحظه با توجه به اصرارها مبنی بر بازگشت فوری سه بازیکن یاد شده به ایران در پایان مسابقه امشب، کار تیم امید را مختل کرده است.
جنگلهای بارانی آمازون در برزیل با خشکسالی شدید دست و پنجه نرم میکنند و این شرایط مقامات را بر آن داشته است که تا پایان سال ۲۰۲۳ هشداری در مورد پیامدهای احتمالی خشکسالی برای حدود ۵۰۰ هزار نفر صادر کنند. به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، مقامات ایالت «آمازوناس» در شمال غربی برزیل روز گذشته (سه شنبه) در ۱۳ منطقه به دلیل خشکسالی شدید وضعیت اضطراری اعلام کردند و ۱۶ منطقه دیگر نیز در حالت آماده باش هستند. پایین آمدن سطح آب رودخانه «سولیموئز» باعث شده است تا ساکنان محلی برای دسترسی به منابع ضروری مانند غذا و آب با مشکل مواجه شوند. در این منطقه مسیرهای آبی به عنوان روشی برای حمل و نقل مورد استفاده قرار میگیرند اما سطح رودخانهها به پایین ترین سطح تاریخی رسیده است علاوه بر این اثرات نامطلوب خشکسالی در فعالیت های ماهیگیری به چشم می خورد که منبع حیاتی زندگی برای بسیاری از افراد در کنار این رودخانه هاست. فرماندار آمازوناس در این باره گفت: مقامات دولتی تدابیری را برای حمایت از مردم ساکن در مناطق آسیب دیده اندیشیده است. برای کمک به آسیبدیدگان، آژانس دفاع غیرنظامی ایالتی تلاشهایی را برای توزیع اقلام ضروری از جمله غذا، آب و بستههای بهداشت شخصی آغاز کرده است. به گفته کارشناسان، به دلیل پدیده آب و هوایی «ال نینو» انتظار می رود خشکسالی طولانی تر و شدیدتر باشد چون مانع از تشکیل ابرهای بارانی می شود. آمازون نام بزرگترین جنگل بارانی جهان است که در شمال آمریکای جنوبی قرار گرفته است و بیشتر آن در خاک برزیل و پرو جای دارد. بیش از نیمی از همه جنگلهای بارانی باقیمانده در جهان در آمازون قرار دارد اما گرما و خشکسالی که بخشی از پیامدهای تغییرات اقلیمی حاصل فعالیتهای بشر است محدود به این منطقه از زمین نمیشود.
به گزارش رسانههای دولتیِ عراق در پی وقوع حریق در یک تالار عروسی در شمال این کشور، دستکم ۱۰۰ تن جانباخته و ۵۰۰ تن دیگر زخمی شدهاند. به گزارش ایسنا به نقل از آناتولی، «احمد حمدانی»، معاونت اداره بهداشت موصل اعلام کرد که در پی وقوع این آتشسوزی در یک سالن عروسی در شهرستان «حمدانیه» در موصلِ عراق، دستکم ۱۰۰ تن جانباخته و ۵۰۰ تن مجروح شدند. جمعیت هلال احمر عراق پیشتر، مجموع کشته و زخمیها را بیش از ۴۵۰ نفر اعلام کرده بود. فرماندار منطقه نیز ضمن اعلام این خبر که زخمیها به بیمارستانهای سراسر منطقه نینوا منتقل شدهاند، گفت: شمار کشتهها و زخمیها نهایی نیست و ممکن است افزایش یابد. رئیس گروه رسانهای امنیتی عراق به شبکه الجزیره گفت: ۹ متهم در ارتباط با آتش سوزی حمدانیه دستگیر شدند. وی افزود: هیچ نشانهای مبنی بر قصد مجرمانه در این آتشسوزی وجود ندارد. همچنین مدیر رسانه دفاع مدنی در عراق به الجزیره گفت: سالن عروسی در حمدانیه فاقد تدابیر ایمنی بود و سختی خروج از درب تالار، باعث افزایش تعداد قربانیان شد. رسانههای محلی همچنین اعلام کردهاند که عروس و داماد در میان قربانیان هستند. علت آتشسوزی هنوز روشن نیست اما گزارشهای اولیه حاکی از آن است که بعد از روشن کردن وسایل آتشبازی، حریق شروع شده است.
مدیرکل مدیریت بحران استان تهران گفت: وقوع زلزله در تهران همیشه محتمل است و باید برای آن برنامه داشته باشیم. به گزارش ایسنا، حامد یزدیمهر در حاشیه برگزاری مانور لحظه صفر مدیریت بحران در شهرستان پیشوا گفت: بر اساس دستور استاندار تهران مبنی بر آمادگی لازم شهرستانهای استان برای مواجهه و مقابله با حوادث و مخاطرات طبیعی امروز مانور لحظه صفر در شهرستان پیشوا برگزار شد. مدیرکل مدیریت بحران استانداری تهران با بیان اینکه به دلیل ایجاد آمادگی در برابر مخاطرات طبیعی و به طور خاص وقوع زلزله، این مانور در شهرک صنعتی پیشوا شبیه سازی شد، گفت: بر همین اساس از دستگاهها خواستیم که تجهیزات را در شهرک صنعتی گسیل کنند تا این آمادگی و تمرین انجام شود. پس از برگزاری جلسه و دریافت گزارش اقدامات دستگاهها و پیش نویس تجهیزات ارسالی، گفت و شنود در خصوص مخاطره و حوادث و اتفاقات رخ داده و ارزیابی دقیق همه دستگاهها از حادثه انجام شد و تجهیزات گسیل شده مورد بررسی و راستی آزمایی قرار گرفتند و تذکرات لازم در این خصوص ارائه و در ادامه تمام اقداماتی که در صحنه حادثه توسط همه دستگاهها انجام شده بود اعلام شد.
شهره حقی – تجارت: سید محمدحسین حجازی مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد، ویژه برنامههای گردشگری این منطقه را همزمان با هفته گردشگری تشریح کرد. به گزارش روابط عمومی منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد؛ حجازی اعلام کرد: همزمان با (5 مهرماه) روز گردشگری، ویژه برنامههای متنوعی در منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد با عنوان «خاطره پسانداز کن» برگزار میشود . او افزود: از روز پنجم مهر ماه همایش و نمایشگاهی با حضور 30 دستگاه کمپر ون در پهنه غربی منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد حد فاصل بوستان آب و آتش تا پل ابریشم برپا میشود که تا 8 مهرماه دایر است. مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری در ادامه تشریح ویژه برنامههای هفته گردشگری توضیح داد: در هفته گردشگری از کارت گردشگری و ژورنال الکترونیک اکو پارک عباسآباد رونمایی میشود.
حجازی همچنین از افتتاح نخستین ایستگاه گردشگری هوشمند در منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد طی هفتههای آینده خبر داد. او همچنین به برپایی نمایشگاه هنری و کارگاه زنده صنایع دستی در هفته گردشگری اشاره کرد و گفت: نمایشگاه عکسی از جاذبههای گردشگری تهران در گالری کوشک باغ هنر به مدت چهار روز از 7 الی 10 مهر برگزار میشود. همچنین کارگاه زنده صنایع دستی با عنوان (هنر قاجار تا امروز) نیز از 9 تا 14 مهرماه از ساعت 16 الی 20 در محل پل طبیعت برگزار میشود. مدیرعامل منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد بیان کرد: در هفته گردشگری تورهای گردشگری ویژه منطقه فرهنگی و گردشگری عباسآباد طبق سنوات گذشته همچنان برگزار میشود.
مجتبی فرآورده که به تازگی مجموعه تلویزیونی «سوران» را در شبکه اول به پایان رسانده، معتقد است: اتفاقات دفاع مقدس آنطور که باید در آثار تصویری سینما و تلویزیون ساخته و پرداخته نمیشوند و بازنمایی فرهنگ اصلی دوران دفاع مقدس در کارها اتفاق نمیافتد. او در عین حال تاکید میکند: وقتی بازنمایی دوران دفاع مقدس در فیلم و سریالهایمان اتفاق نیفتد قطعا مخاطب امروز که آن دوران را ندیده پس میزند و ارتباط نمیگیرد.
مجتبی فرآورده، تهیهکننده و کارگردان سینما و تلویزیون در گفتوگویی با ایسنا شرکت کرد و درباره آثار دفاع مقدس در تلویزیون و اینکه طی این سالها چقدر در ارائه اینگونه آثار و روایت واقعی دوران دفاع مقدس موفق بودهایم، صحبت کرد. او ابتدا در توضیح این مسئله که با گذشت بالغ بر سه دهه از دفاع مقدس و اینکه بسیاری از مخاطبان آن دوران را ندیدهاند، فیلم و سریالهایی از این دست باید چقدر نسبت به دهه ۷۰ و ۸۰ متفاوت باشند تا بتوانند با مخاطب ارتباط بگیرند؟ خاطرنشان میکند: دوران هشت ساله دفاع مقدس تبلور فرهنگ برآمده از انقلاب اسلامی است و آنچه که در آن دوران حادث شد فرهنگی بود که از انقلاب اسلامی منبعث میشد. به نظر میآید با توجه به زمان بالغ بر سه دههای که از آن دوران گذشته به جای اینکه مثلاً به فیلمهای جنگی و پروپاگاندایی از جنس ۶۰ و ۷۰ بخواهیم بپردازیم، لازم است عملاً فرهنگ آن دوران را بازنمایی کنیم؛ لذا کارمان در دفاع مقدس به نظرم بسیار دشوارتر خواهد شد. اگرچه ممکن است که مبتنی بر ادوات نظامی هم باشد اما آنچه که در درجه اول قرار دارد به نظرم بازنمایی فرهنگ آن دوران است که متاسفانه در کارها این اتفاق نمیافتد.
تهیهکننده «سوران» در ادامه همین صحبتهایش تاکید میکند: همچنان یک نگاه نهایتاً حماسی در ارائه اینگونه آثار به آن دوران میشود و بازنمایی فرهنگ آن دوران را ما در کارهایمان نداریم؛ همین میشود که مخاطب هم کمتر ارتباط میگیرد. به عنوان مثال آثاری چون «هور در آتش» و «۲۳ نفر» و همین سریال «عاشورا» که در حال حاضر از تلویزیون پخش میشود و بسیاری از فیلم و سریالهای قابل توجهی از این دست که همه به فرهنگ دوران دفاع مقدس پرداختهاند و با استقبال از سوی مخاطب هم مواجه شدهاند؛ ولی اگر فرضا ما بخواهیم شخصیتی از دوران دفاع مقدس را با نگاهی به تعبیر امروزی هالیوودی روایت کنیم قطعاً مخاطب پس میزند چون نسخه اصلیاش در هالیوود موجود است.
وی همچنین در واکنش به این جمله که آیا در سریال «سوران» نکاتی که به آن اشاره کردید رعایت شد؟ میگوید: ما تمام تلاشمان را کردیم که اینگونه باشیم اما اینکه چقدر موفق بودهایم، باید مخاطب بگوید. ما با این رویکرد عمل کردیم. اولاً شخصیت اصلی داستان ما که قهرمان هم بود یک شخصیت سنی مذهب بود که برای اولین بار در تلویزیون اتفاق میافتاد؛ به اضافه اینکه آنچه ما در «سوران» دنبال کردیم سعی کردیم حال و هوا و فضای فرهنگی دوران انقلاب را آنگونه که بود ترسیم کنیم. حال اینکه چقدر موفق بودیم را مخاطب باید بگوید.
او همچنین اظهار میکند: من همچنان تاکیدم بر این است که فیلمهای امروز دفاع مقدس فقط و فقط باید بازنمایی فرهنگ دوران دفاع مقدس ما باشد که برآمده از انقلاب اسلامی است که متاسفانه بعد از جنگ آرام آرام کمرنگ شد که الان این شرایط روز فرهنگ ماست.
مجتبی فرآورده در پایان درباره کارهای جدیدش برای تلویزیون اعلام میکند: بعد از «سوران» فعلاً کار جدیدی ندارم اما مشغول صحبت هستیم انشاءالله در آینده اعلام خواهیم کرد.