الزام قانونی تولید ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع
وزیر نیرو گفت: عملیات احداث ۵۶۰۰ مگاوات نیروگاه توسط صنایع اجرایی شده است، قانون ما را ملزم به تولید ۱۰ هزار مگاوات برق توسط صنایع کرده است که در سایه تعامل با وزارت صمت و مدیران ارشد صنایع در حال عملیاتی کردن آن هستیم. به گزارش ایسنا، علیاکبر محرابیان اظهار کرد: در شروع کار دولت سیزدهم، صنعت برق کشور با ناترازی قابل توجهی رو به رو بود که نتیجه آن خاموشی گسترده در همه بخشها از جمله خانگی و صنعت به ویژه در تابستان سال ۱۴۰۰ بود. وی افزود: دولت سیزدهم به محض شروع به کار برنامه تحولی ویژهای را برای جبران ناترازی در صنعت برق در سه محور توسعه نیروگاه ها، مدیریت مصرف و ارتقاء و توسعه شبکه برق اجرایی کرد که هنگام جلسه رأی اعتماد در مجلس نیز به آن اشاره شد. وزیر نیرو با اشاره به برنامههای دولت سیزدهم برای رفع ناترازی در صنعت برق، گفت: در بخش توسعه نیروگاهها سه برنامه جداگانه هر کدام به ظرفیت ۱۰ هزار مگاوات در دستور کار قرار گرفت که ۱۰ هزار مگاوات بر عهده وزارت نیرو بود که تا کنون ۷۳۰۰ مگاوات وارد مدار شده است و پیشبینی میکنیم تا پایان دولت از مرز افزایش ظرفیت ۱۰ هزار مگاواتی عبور کنیم. محرابیان تاکید کرد: ۱۰ هزار مگاوات دیگر این برنامه نیز در بخش انرژیهای تجدیدپذیر بود که در حال حاضر عملیات اجرایی ۶۰۰۰ مگاوات آن آغاز شده است.
پالایشگاه آبادان به مرکز صادرات فنی و مهندسی پالایشگاهی تبدیل میشود
مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان با بیان اینکه ظرفیت پالایشگاه را به ۳۶۰ هزار بشکه در روز افزایش دادهایم، گفت: پالایشگاه آبادان را به مرکزی برای صادرات فنی و مهندسی پالایشگاهی به سایر نقاط دنیا تبدیل خواهیم کرد که در دولت سیزدهم اولین کسانی که باید از این ثروت سود ببرد مردم همین منطقه هستند. حکیم قیم با بیان اینکه پالایشگاه آبادان جدیدترین و قدیمیترین پالایشگاه ایران است، اظهار کرد: بیشتر پالایشگاههای کشور بعد از انقلاب ساخته شدند. مانند پالایشگاه اراک، بندرعباس، اصفهان و ستاره خلیج فارس که دستاوردی بزرگ در این زمینه به شمار میآیند. به گزارش ایسنا، وی افزود: این پالایشگاه به عنوان بزرگترین پالایشگاه دنیا به شمار میرفت، در زمان جنگ تحمیلی بیش از ۶۰ درصد آسیب دید و فعالیت آن مختل شده بود که پس از جنگ به فاصله ۸ ماه در سال ۶۸ مجدد راهاندازی شد. قیم، تولید بنزین مخصوص پهپادها و هلیکوپترها را از دیگر اقدامات این پالایشگاه دانست و خاطرنشان کرد: همکاران ما در این پالایشگاه در سال ۹۱ به فاصله یک ماه توانستند بنزین مورد نیاز پهبادها را بسازند تا تحریمهای بین المللی بی اثر شوند. مدیرعامل شرکت پالایش نفت آبادان گفت: یکی از افتخارات بزرگ ایران و پالایشگاه آبادان فاز ۲ است که کشور را وارد طراحی و ساخت پالایشگاه کرد.
توافق عربستان و یونان برای
اتصال شبکههای برق
عربستان سعودی و یونان توافق کردند یک شرکت مشترک تشکیل دهند تا متصل کردن شبکههای برق آنها را بررسی کند. به گزارش ایسنا، وزارت نیروی یونان اعلام کرد این نخستین گام در برنامه آنها برای تامین نیروی سبز ارزانتر برای اروپاست. در بیانیه وزارت نیروی یونان آمده است: شرکت IPTO یونان و شبکه برق ملی عربستان سعودی، شرکت «اتصال متقابل سعودی یونانی» را تاسیس خواهند کرد که ماموریت آن، بررسی امکان فعالیت تجاری موفق اتصال بین شبکه ای است. شرکت IPTO یونان و شبکه برق ملی عربستان هر کدام ۵۰ درصد سهم در این شرکت خواهند داشت. این توافق پس از مذاکرات سال گذشته عربستان سعودی و یونان درباره امکان چنین همکاری، صورت میگیرد. بر اساس گزارش رویترز، حدود ۴۰ درصد از برق در یونان با استفاده از انرژیهای تجدیدپذیر تولید می شود و این کشور حاشیه مدیترانه، به دنبال احداث یک کابل زیردریایی برای اتصال شبکه برق خود به مصر است تا نقش بیشتری در تامین برق انرژی تولید شده با استفاده از تجدیدپذیرها داشته باشد. یونان همچنین با قبرس و رژیم صهیونیستی برای ساخت طولانیترین و عمیقترین کابل برق زیردریایی برای اتصال شبکه های برق آنها با هزینه حدود ۹۰۰ میلیون دلار، توافق کرده است.
درآمد ۹ میلیارد دلاری عراق از صادرات نفت
درآمد صادرات نفت عراق در ماه اوت با افزایش میانگین قیمت نفت به میزان بیش از شش دلار و ۵۰ سنت در هر بشکه نسبت به ماه پیش از آن، به ۹ میلیارد دلار رسید. به گزارش ایسنا، میانگین قیمت هر بشکه نفت در ماه اوت، ۸۴ دلار و ۷۸ سنت در مقایسه با اندکی بیش از ۷۸ دلار در ژوئیه بود. طبق آمار شرکت بازرگانی نفتی دولتی عراق (سومو)، عراق در اوت، مجموعا ۱۰۶.۱۲ میلیون بشکه نفت صادر کرده است. درآمد عراق از صادرات نفت در اوت، بالاترین درآمد ماهانه از ابتدای سال ۲۰۲۳ تاکنون بود و درآمد ماهانه این کشور، پیش از آن از هشت میلیارد دلار فراتر نرفته بود. قیمت جهانی نفت در اوت که نشانههای محدودیت عرضه در بازار جهانی تحت تاثیر محدودیت تولید اوپک پلاس، ظاهر شد، افزایش یافت. عراق که دومین تولیدکننده بزرگ عضو اوپک پس از عربستان سعودی است، در حال حاضر نفت را فقط از طریق پایانههای جنوبی صادر میکند. حدود ۴۵۰ هزار بشکه در روز صادرات از میادین شمالی و منطقه نیمه خودمختار کردستان به دلیل اختلاف با ترکیه بر سر صادرات نفت عراق از طریق خط لوله عراق-ترکیه و بندر جیحان ترکیه، متوقف مانده است.
گروه انرژی: قیمت نفت روز گذشته تحت تاثیر تقاضای قوی برای سوخت در تعطیلات چین، افزایش یافته و به ۹۵ دلار و ۴۳ سنت در هر بشکه رسید که گمانهها برای افزایش نفت ۱۰۰ دلاری را بیشتر میکند، در این میان به گفته کارشناسان حوزه انرژی، گران در صورتی به نفع ایران است که دستمان برای صادرات به هر نقطهای باز باشد و مشمول تحریم نباشیم، یعنی بتوانیم نفت خود را به میزانی که میتوانیم تولید و به بازار تزریق کنیم و در این صورت شکی نیست که درآمدها افزایش پیدا خواهد کرد. به گزارش تجارت، قیمت نفت بهدنبال تمرکز بازارهای جهانی بر دو عامل محدودیت عرضه نفت در آستانه زمستان و رهایی کم آسیب اقتصاد ایالات متحده آمریکا از تورم، رو به افزایش است. در عین حال بهتازگی بهبود دادههای اقتصادکلان در چین که بزرگترین واردکننده نفت در جهان است به همراه تقاضای قوی برای سوخت در این کشور که تعطیلات یک هفته ای «هفته طلایی» را از روز جمعه آغاز کرد، از قیمتها پشتیبانی کرده است. بدینترتیب قیمت نفت در معاملات روز جمعه تحت تاثیر تقاضای قوی برای سوخت در تعطیلات چین، افزایش یافته و به ۹۵ دلار و ۴۳ سنت در هر بشکه رسید.. تحلیلگران گروه بانکی ANZ در یادداشتی نوشتند: افزایش سفرهای بین المللی در طول تعطیلات «هفته طلایی»، تقاضای چین برای نفت را تقویت کرده است. انتظار می رود سفرهای داخلی هم تقاضا برای سوخت را افزایش دهند. داده های اپلیکیشن پرواز «یومی تریپ» نشان داده که میانگین پروازهای روزانه رزرو شده، یک پنجم بالاتر از «هفته طلایی» در سال ۲۰۱۹ پیش از شیوع کرونا بوده است. در این بین، جدیدترین آمار منتشره نشان داد که اقتصاد آمریکا روند رشد قوی را در سه ماهه دوم سال میلادی جاری، حفظ کرده و به نظر می رسد فعالیت اقتصادی در این سه ماهه، سرعت پیدا کرده که نشان داده قوی ماندن تقاضا برای سوخت است. محدود ماندن عرضه نفت در آمریکا، از قیمتها حمایت بیشتری کرده است. سطح ذخایر نفت کاشینک اوکلاهاما که هاب تحویل معاملات وست تگزاس اینترمدیت است، به پایینترین حد خود از ژوئیه سال ۲۰۲۲ نزول کرده است. معامله گران منتظر دیدار هفته آینده تولیدکنندگان اوپک پلاس و تصمیم عربستان سعودی درباره ادامه کاهش عرضه اضافی پس از رشد حدود ۳۰ درصدی قیمت ها در سه ماهه سوم سال میلادی جاری هستند. نشست کمیته وزیران اوپک پلاس برای چهارم اکتبر برنامه ریزی شده است. بر اساس گزارش ایسنا از رویترز، تحلیلگران بانک ملی استرالیا در یادداشتی نوشتند: نشست اوپک، آپدیت مهمی برای بازار خواهد بود، زیرا احتمال کاهش عرضه داوطلبانه از سوی آرامکو، افزایش پیدا کرده است.
تاثیر نفت ۱۰۰ دلاری بر اقتصاد ایران
در این راستا علیاصغر زرگر، یک کارشناس حوزه انرژي در گفتوگو با ایلنا، در ارزیابی پیشبینیها در زمینه رسیدن به نفت ۱۰۰ دلاری اظهار داشت: قیمت نفت به برخی عواملی در بازار بینالملل از جمله عرضه و تقاضا و بورسبازی در بازارهای فروش مثل روتردام وآمستردام و دیگر بنادر، به میزان ذخایر استراتژیک برخی کشورها مثل امریکا، همچنین به برخی بحرانهای بینالمللی مثل جنگ و فصول مختلف بستگی دارد. به عبارت دیگر هرچه به سمت فصل سرما برویم به انرژی بیشتری در دنیا نیاز است و تقاضا برای منابع انرژی از جمله نفت و گاز بیشتر میشود و خواه ناخواه قیمتها نیز رو به رشد خواهد رفت، در هر حال جمیع جهات باید مورد بررسی قرار گیرد. وی افزود: مسئله دیگر اینکه در دنیا بعد از کرونا یک دوران جهش اقتصادی شروع شده، هرچند در کشورهایی مثل آلمان و انگلستان حالت رکود اقتصادی وجود دارد اما در عین حال باید گفت تورم ممکن است ناشی از افزایش فعالیت اقتصادی در این کشورها به دلیل سرمایهگذاریهای مختلف باشد، بنابراین اینها موجب میشود تاحدی به تورم دامن زده شود. اما از سوی دیگر صنعت توریسم بعد از کرونا شکوفایی بیشتری پیدا کرده در نتیجه به منابع بیشتر انرژی نیاز است و تقاضا بالا میرود و اگر عرضه به همین شکل از جانب کشورهایی که نفت را در بازار عرضه میکنند، ادامه داشته باشد و این میتواند قیمتها را بالا ببرد. بنابراین باتوجه به این عوامل باید ببینیم کدامیک بیشترین تاثیر را دارد. این کارشناس حوزه انرژی تصریح کرد: باید بدانیم آیا در حال حاضر عرضه به اندازهای که تقاضا وجود دارد نیست و این موجب رشد قیمت میشود و یا اینکه به فصل سرما نزدیک میشویم و تقاضا برای منابع انرژی بیشتر میشود و یا اینکه فعالیتهای اقتصادی در کشورها رشد میکند و به تقاضای بیشتر منجر میشود؟ اینها را باید طی پروسه زمانی بررسی کرد. در هر حال امکان اینکه نفت تا ۱۰۰ دلار بالا برود وجود دارد و این افت و خیزها را در رابطه با منابع انرژی خصوصا نفت در طول زمان مسبوق به سابقه بوده است.
معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: در سطح کشور ۳۲ هزار هکتار اراضی محدوده بافت تاریخی شناسایی شده است. به گزارش تجارت از مهر، محمد آئینی اظهار داشت: وزارت راه و شهرسازی در پنج خط منسجم در داخل شهرها و خارج از شهرها حمایت از خانوادهها را برای تأمین مسکن و خانه دار شدن انجام میدهد.وی تصریح کرد: در دولت سیزدهم برنامه احداث چهار میلیون واحد مسکن شروع شده و تاکنون عملیات احداث یک میلیون و ۷۵۰ هزار واحد در شهرهای مختلف کشور آغاز شده است. معاون وزیر راه و شهرسازی یکی از خطوط پنجگانه حمایت دولت را با هدف خانهدار شدن اقشار مختلف، احیا و نوسازی بافت فرسوده اعلام کرد و گفت: با همراهی خود مالکان و در قالب زمینی که دارند، پرداخت تسهیلات با هدف نوسازی بافتهای فرسوده در حال انجام است تا این واحدها در برابر زلزله و سایر حوادث قوام و دوام مناسبی را داشته باشند.
رئیس سازمان هواپیمایی کشوری گفت: ممنوعیت فروش بلیت چارتری هواپیما همچنان ادامه دارد و لغو نشده است. به گزارش تجارت از باشگاه خبرنگاران، محمد محمدی بخش گفت: همچنان فروش بلیت های چارتری برای تمامی مسیرهای داخلی ممنوع است و پیش از این اعلام کرده بودیم که بعد از اتمام تابستان، درخواست مراکزی که قصد فروش بلیت به صورت چارتری دارند را بررسی خواهیم کرد.به گفته رئیس سازمان هواپیمایی کشوری، برخی از مراکز از جمله منطقه آزاد کیش درخواست لغو ممنوعیت فروش بلیت چارتری را داده که ما اعلام کردیم درخواست خود را در شهرها و مسیرهایی که میخواهند ارائه کنند تا در کمیسیون مربوطه بررسی شودو در صورت تایید اعلام خواهد شد.
تسهیلات ملی مسکن
به ۵۱ هزار میلیارد تومان رسید
با توجه به تاکید وزیر راهوشهرسازی مبنی بر همکاری بیشتر بانکها برای تسهیلات ساخت پروژههای نهضت ملی مسکن تا به امروز ۵۱ همت پرداخت شده است. به گزارش تجارت از باشگاه خبرنگاران، طبق آخرین آمارهای اعلام شده تا به امروز ۵۱ هزار میلیارد تومان تسهیلات نهضت ملی مسکن تنها توسط یک بانک پرداخت شده است.پیش از این هم وزیر راه وشهرسازی اعلام کرده بود که با بانک مرکزی و وزارت اقتصاد برای همکاری بیشتر بانکها در پرداخت تسهیلات ساخت نهضت ملی مسکن جلساتی را برگزار کرده و امیدواریم این همکاری بیشتر شود. حسینی، مدیرعامل بانک مسکن گفت: بانک مسکن به عنوان تخصصیترین بانک بیشترین بخش تامین مالی نهضت ملی مسکن به دوش کشیده است
توسعه همکاریهای
حملو نقلی بین ایران و عراق
در دیدار رئیس سازمان راهداری و حملو نقل جادهای با معاون وزیر تجارت و سفیر جمهوری عراق در ایران، توسعه همکاریهای تجاری و حمل و نقل بین المللی جادهای بین ایران و عراق مورد تاکید قرار گرفت. به گزارش تجارت از سازمان راهداری و حملو نقل جادهای، «داریوش امانی» معاون وزیر و رئیس این سازمان در این دیدار، از میزبانی مطلوب و مهمان نوازی دولت و ملت عراق از زائران اربعین حسینی تقدیر و تشکر کرد و افزود: این اقدام شایسته و بازگشت میلیونی زائران در کمال امنیت و صحت به کشور نشان دهنده همکاری خوب و تعامل سازنده بین دو کشور است و امید است با استمرار این همکاری ها، روابط و مناسبات تجاری و حمل و نقلی تقویت و توسعه پیدا کند.امانی با بیان این که طی سالهای گذشته حجم فعالیتهای تجاری بین دو کشور رشد فزایندهای داشته است، بیان کرد: توسعه همکاریهای بینالمللی جادهای با کشور عراق از اولویتهای وزارت راه و شهرسازی و سازمان راهداری و حمل و نقل جاده ای است و این سازمان آمادگی دارد در انتقال تجارب و دانش فنی در زمینههای نگهداری راه ها، تاسیسات بین راهی، سیستمهای هوشمند و غیره با کشور عراق همکاری کند.
گروه راه و مسکن: در شرایطی که مسئولان از کاهش قیمت مسکن خبر میدهند، «حسین راغفر»، اقتصاددان معتقد است:« تورم کشور گویای آن است که نشانهای از کاهش قیمت نه در بخش مسکن بلکه در سایر بازارها هم دیده نمیشود؛ آمارهای فعلی از بازار مسکن آمارسازی است و رکود در این بازار کماکان ادامه دار خواهد بود و شاید تا یک سال و نیم دیگر هم ادامه دار باشد.»
به گزارش«تجارت»، بازار مسکن در سال جاری وضعیت رضایت بخشی برای بازیگران خود نداشت؛ طبق گفته واسطه های ملکی، به دلیل کاهش قدرت خرید مردم، علی رغم تخفیفات 20 درصدی برخی فروشندگان، ماههاست که خرید و فروشی در این بازار انجام نمیشود و به تعبیری معاملات قفل شده است.
مسکن در نیمه نخست 1402
بنابر اظهارات فعالان بازار مسکن، قیمت ملک طی ماههای اخیر کاهش اندکی را تجربه کرده و این امر رونق پایین معاملات را به دنبال داشته است. به گفته آنها، اوجگیری قیمت مسکن باعث کاهش توان خریداران شده است و از سویی اغلب مالکان نیز تنها حاضر به تخفیف جزئی بوده و دیگر حاضر به فروش ملک خود با قیمتی کمتر از قیمت متوسط بازار نیستند. طبق آخرین آمارها در تابستان ۱۴۰۲ متوسط قیمت هر متر مربع آپارتمان در تهران به رقمی در حدود ۶۴ میلیون تومان رسیده است؛ هر چند مدتی است آمارهای رسمی از طرف بانک مرکزی اعلام نمیشود و در نتیجه نمیتوان تحولات قیمتی مسکن امسال را به طور دقیق بررسی کرد. این در شرایطی است که در سایه سکوت آماری، مسئولان وزارت راه و شهرسازی با خرسندی از کاهش قیمت مسکن خبر میدهند.
عوامل موثر در پیش بینی قیمت مسکن
تحلیلگران این حوزه بر این باورند، عوامل موثر در پیش بینی قیمت مسکن تحت تاثیر هفت عامل اصلی چون رشد اقتصادی کشور، قدرت خرید مردم، افزایش یا کاهش نرخ ارز، نرخ بهره، سیاستهای دولت، تحولات سیاسی و عرضه و تقاضا در این بازار بستگی دارد. در ایران نیز نرخ ارز، سیاستهای دولت و تحولات سیاسی بیشترین تاثیر را بر افزایش یا کاهش قیمت مسکن دارد و خریدران و فروشندگان ملک در معاملات بیش از هر چیز این عوامل را در نظر میگیرند. قیمت مسکن طی دهههای اخیر همواره رو به رشد بوده، اما طی سالهای گذشته، قیمت مسکن تحت تاثیر نوسانات شدید بازار ارز و بالا رفتن نرخ دلار، روند افزایشی شدیدتری به خود گرفته است. البته این افزایش قیمت گاهی متوقف میشود، با وجود این، روند کلی قیمت مسکن مانند سایر بازارهای موازی رو به رشد بوده است. حال با این تفاسیر آیا شواهدی از کاهش قیمت مسکن مشاهده میشود؟ چه تحولاتی در انتظار بازار مسکن در نیمه دوم سال است؟
نشانهای از کاهش قیمت مسکن دیده نمیشود
در همین زمینه «حسین راغفر» - اقتصاددان در گفتگوی اختصاصی با روزنامه «تجارت» گفته است:« امروزه تورم کشور و قیمت کالاها نشان میدهد که چیزی در کشور با کاهش قیمت مواجه نشده و به تبع نشانههایی از کاهش قیمت مسکن در کشور دیده نمیشود و صرفا تخفیف 20درصدی قیمت مسکن توسط برخی خریداران نباید به معنای کاهش قیمت مسکن در کل کشور تعبیر شود.» این اقتصاددان با بیان اینکه اکثر مالکان مسکن حاضر به عرضه ارزان مسکن خود از آنچه که خریدند نیستند، میگوید:«طی سالهای اخیر با افزایش تورم و توسانات نرخ ارز، مسکن را به عنوان کالایی برای حفظ سرمایه خود خریدند و همواره به دنبال افزایش قیمت مسکن و دریافت سود رضایت بخش مینشینند و یا حداقل ارزش سرمایه اولیه خود را حفظ کنند.»
آمارسازی در بازار مسکن
به گفته عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا، اکنون میزان تورم و کاهش قدرت خرید مردم نشان میدهد که بازار مسکن با شکست و کاهش قیمت رو به رو نشده است و کاهش قیمتی که مسئولان از بازار مسکن اعلام میکنند بیشتر تبلیغات است؛ تجربه نشان داده است هرگاه دولتها با ناکامی رو به رو میشوند مبادرت به آمارسازی میکنند. راغفر با بیان اینکه بازار مسکن در رکود به سر میبرد، معتقد است:« افرادی که مسکن را به عنوان کالایی برای حفظ سرمایه خود خریدند، منتظر موج جدیدی از تورم هستند و اگر در نیمه دوم سال تورمی را شاهد باشیم قطعا این تورم بر بازار مسکن تاثیرگذار خواهد بود.»
رکود مسکن ادامهدار است
عضو هیئت علمی دانشگاه الزهرا با اعتقاد به اینکه رکود فعلی بازار مسکن طولانیتر خواهد شد، میگوید: «شرایط فعلی بازار مسکن به گونه ای است که خرید خانه و حتی اجاره مسکن برای بسیاری از خانوارها ممکن نیست و خرید مسکن های موجود در این بازار در توان متقاضیان نبوده؛ در این شرایط بازار مسکن کشش موجی از افزایش قیمت را ندارد.» به گفته این اقتصادددان، بیش از دو دهه است که بازار مسکن با رکود تورمی رو به روست و تغییرات جزئی در سیاست اقتصاد کشور را از رکود خارج نکرده است، آمارهای فعلی از بازار مسکن قلابی است و رکود در این بازار کماکان ادامه دار خواهد بود و شاید تا یک سال و نیم دیگر هم ادامه دار باشد.»
وزارت صمت، سازمان تعزیرات حکومتی و سازمان امور مالیاتی به واسطه شفافیت بورس کالا بر توزیع سیمان نظارت کامل دارند،اگر سیمان از بورس خارج شود و تبدیل به بهشتی برای لابیهای دلالان خواهد شد. به گزارش تجارت از مهر، حمید فرمانی رئیس انجمن سیمان با اشاره به اینکه اگر سیمان از بورس خارج شود موجب سوداگری دلالان میشود، گفت: با عرضه مداوم سیمان در بورس، قیمتها از کیسهای ۱۳۰ هزار تومان در تابستان ۱۴۰۰ به کمتر از ۵۰ هزار تومان رسید و خروج سیمان از بورس ممکن است دوباره باعث افزایش قیمت این کالا در بازارهای غیررسمی شود که نفع آن نه به تولیدکننده میرسد و نه مصرف کننده از آن سود میبرد. رئیس انجمن سیمان در ادامه تاکید کرد: بورس یک بازار مدرن در جهان است که با شفافیتی که دارد مانع از فعالیتهای واسطهگری و دلالی میشود. با تکیه بر مکانیسم عرضه و تقاضا و با ایجاد فضا برای رقابت سالم در بازار باید قیمتها کنترل شود. وی گفت: در حال حاضر قیمتی که برای هر کیسه سیمان در بورس کشف شده کمتر از ۵۰ هزار تومان است و من گمان نمیکنم کمتر از این قیمت برای سیمان منطقی باشد.او افزود: با توجه به سهم بسیار اندک سیمان در قیمت تمام شده ساخت مسکن حتی اگر سیمان رایگان هم به پروژههای ساخت و ساز تحویل داده شود، کمکی به کاهش قیمت مسکن نخواهد کرد. علی اکبر الوندیان دبیر انجمن سیمان کشور در رابطه با این موضوع، گفت: بررسی میزان افزایش قیمت سیمان در دو سال گذشته نشان میدهد که در این بخش بسیار کمتر از نرخ تورم در کشور افزایش قیمت داشت داشتهایم و در صورتی که عرضه به اندازه تقاضا وجود داشته باشد با رشد قیمت مواجه نخواهیم بود. بنابراین دولت باید برای ایجاد شرایط مناسب برای تولید برنامهریزی کند نه خروج از بورس.