ترخیص ۷ مدل خودروی وارداتی از گمرک

مهدی ضیغمی در گفت‌وگو با تسنیم در خصوص روند قیمت گذاری خودروهای وارداتی به ارائه توضیحاتی پرداخت و گفت: بسیاری از شرکتهای واردکننده خودرو محصولات خود را از گمرکات ترخیص کرده و اطلاعات خودروها را به سازمان حمایت ارسال کرده اند، تا بعد از بررسی این سازمان پیشنهاد مربوطه به شورای رقابت ارسال شود، البته ما در مرحله شورای رقابت تا کنون تأخیری در اعلام قیمت‌ها نداشتیم. وی با بیان اینکه ممکن است اطلاعات ارسالی برخی از شرکتهای واردکننده به سازمان حمایت ناقص بوده و همین امر باعث کندی روند قیمت گذاری شده باشد، افزود: در حال حاضر شرکتهای واردکننده هیوندا، کیا، فیات، زوتی، سوزوکی، بستیون و هونگچی تشریفات را انجام داده و از گمرکات ترخیص شده اند و مدارک خود را برای تعیین قیمت به سازمان حمایت ارسال کرده اند و سایر برندها نیز در حال ترخیص هستند. رئیس سازمان توسعه تجارت با تأکید بر اینکه سامانه یکپارچه خودرو در حال بروز رسانی برای آمادگی عرضه خودروها طی هفته آینده است، اضافه کرد: با تکمیل اطلاعات و ارسال آنها به سازمان حمایت، به زودی لیست این خودروها در سامانه بارگذاری در اختیار مشتریان قرار خواهد گرفت.

 

منتظر مجوز افزایش قیمت خودرو نباشید

دبیر هیأت تجدید نظر شورای رقابت با تاکید بر این که خودروسازان با احتکار نمی توانند مجوز افزایش قیمت بگیرند افزود: در حال حاضر وضعیت بازار خودرو به گونه‌ای نیست که خارج از سامانه یکپارچه، خودرو به مردم عرضه شود. شرکت‌های خودروسازی موظف هستند بر اساس تاریخی که در سامانه یکپارچه آمده، عرضه خودرو به مردم را دنبال و عملیاتی کنند و منتظر تغییر قیمت‌ها نباشند. آلبرت بغزیان در ادامه گفت با توجه به شواهد موجود و وضعیت عرضه خودرو، ‌خودروسازان نمی‌توانند خارج از سامانه یکپارچه نسبت به عرضه خودرو در بازار اقدام کنند. وی افزود: هدف اصلی از ایجاد سامانه یاد شده، ‌توزیع عادلانه خودرو به مردم است لذا دلیلی ندارد سامانه یکپارچه حذف شود و خودروسازان به صورت مستقل نسبت به فروش خودرو اقدام کنند، آن هم در شرایطی که موضوع احتکار خودرو توسط خودروسازان شنیده می‌شود. این مقام شورای رقابت در واکنش به خبرهای مربوط به احتکار خودرو با هدف افزایش قیمت گفت: اگر خودروسازان نسبت به عرضه محصولات‌شان به مردم اقدام نکنند، چند روز می‌توانند خودروها را احتکار کرده یا چند وقت می‌توانند از قانون تمکین نکنند، از این رو شرکت‌های خودروساز مجبور هستند هم خودروهای موجود در پارکینگ را به دست ثبت‌نام‌کنندگان برسانند و هم اینکه دست از احتکار بردارند.

صادرات ۶ میلیارد و ۷۴۰ میلیون
دلاری چین به ایران در ۸ ماه
جدیدترین آمار منتشر شده از سوی گمرک چین نشان می‌دهد مبادلات تجاری این کشور با ایران در 8 ماهه نخست سال جاری میلادی با کاهش 13 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 9 میلیارد و 680 میلیون دلار رسیده است. ارزش مبادلات دو کشور در ماه‌های ژانویه تا اوت سال قبل بالغ بر 11 میلیارد و 150 میلیون دلار اعلام شده بود. واردات رسمی چین از ایران در 8 ماهه نخست 2023 با کاهش 41 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده و به 2 میلیارد و 940 میلیون دلار رسیده است.
چین در مدت مشابه سال قبل 4 میلیارد و 954 میلیون دلار کالا از ایران وارد کرده بود. اما صادرات چین به ایران در ماه‌های ژانویه تا اوت امسال با رشد 9 درصدی مواجه شده و به 6 میلیارد و 740 میلیون دلار رسیده است.
چین در ماه‌های ژانویه تا اوت سال قبل 6 میلیارد و 196 میلیون دلار کالا به ایران صادر کرده بود. بر این اساس تراز تجاری دو کشور در 8 ماهه نخست سال جاری میلادی به میزان 3 میلیارد و 800 میلیون دلار به نفع چین بوده
است. به عقیده تحلیلگران، مبادلات واقعی ایران و چین بسیار بیشتر از ارقام رسمی است که توسط گمرک چین منتشر می شود.
آمار مربوط به خرید نفت ایران توسط پالایشگاه های بخش خصوصی چین در آمار رسمی واردات این کشور درج نمی شود. کل تجارت چین با کشورهای مختلف جهان در 8 ماهه نخست سال جاری میلادی 3893 میلیارد دلار بوده که این رقم با افت 8 درصدی نسبت به مدت مشابه سال قبل مواجه شده است. صادرات چین در این دوره 9 درصد و واردات این کشور نیز 7 درصد کاهش داشته است.

تجارت ایران و ترکیه به ۳.۵ میلیارد دلار رسید
اداره آمار ترکیه اعلام کرد مبادلات تجاری این کشور با ایران در 8 ماه نخست سال جاری میلادی به 3 میلیارد و490 میلیون دلار رسیده است. مبادلات دو کشور در این دوره نسبت به مدت مشابه سال قبل کاهش 19 درصدی داشته است. در 8 ماه نخست 2022 مبادلات دو کشور 4 میلیارد و 330 میلیون دلار اعلام شده بود. بر اساس این گزارش صادرات ترکیه به ایران در 8 ماه نخست 2023 بالغ بر 1 میلیارد و 946 میلیون دلار بوده که این رقم نسبت به مدت مشابه سال قبل تغییر محسوسی نداشته است. اما واردات ترکیه از ایران در 8 ماه نخست 2023 نسبت به مدت مشابه سال قبل بالغ بر 35 درصد کاهش یافته و به 1 میلیارد و 544 میلیون دلار رسیده است. تراز تجاری دو کشور از ابتدای 2023 به میزان 402 میلیون دلار به نفع ترکیه بوده است.

پاسکاری قیمت‌گذاری خودروهای وارداتی بین وزارت صمت و شورای رقابت
براساس اظهارات جدید ضیغمی رئیس سازمان توسعه تجارت تاکنون 100 دستگاه چانگان براساس نوبت به متقاضیان تحویل شده است. البته وی در خصوص اینکه چرا عرضه خودروهای وارداتی با کندی انجام می‌شود، گفته است: خودروهای وارداتی باید توسط شورای رقابت قیمت‌گذاری شود و پس از ابلاغ قیمت نهایی، در سامانه یکپارچه برای عرضه به مشتریان و پرداخت وجه، بارگذاری شود.
رئیس سازمان توسعه تجارت ایران بیان داشت: پیش از این تعدادی خودروی وارداتی چانگان که توسط شرکت سایپا وارد شده بود برای عرضه در سامانه بارگذاری شد اما در زمان عرضه، قیمت نهایی این خودرو هنوز توسط شورای رقابت ابلاغ نشده بود؛ بنابراین جهت عرضه این خودرو در سامانه یکپارچه، قیمت به صورت علی‌الحساب اعلام
شد‌؛ اما پس از نهایی شدن قیمت این خودرو مشکلاتی برای خریداران ایجاد شد و عده‌ای اعلام کردند که پیش‌بینی نمی‌کرده‌اند که قیمت خودرو چانگان، مبلغ تعیین شده باشد بنابراین این خریداران برای تکمیل باقیمانده وجه با مشکلاتی مواجه شدند.

سخنرانی علمی مجازی «دسته‌بندی تصاویر در مدارک علمی»برگزار می‌شود
سخنرانی علمی مجازی دسته‌بندی تصاویر در مدارک علمی بر اساس یک روش یادگیری عمیق» با سخنرانی دکتر آزاده فخرزاده، عضو هیئت علمی ایرانداک برگزار می‌شود. به گزارش تجارت به نقل از «روابط عمومی پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران» سخنرانی علمی مجازی «دسته‌بندی تصاویر در مدارک علمی بر اساس یک روش یادگیری عمیق» با سخنرانی دکتر آزاده فخرزاده، عضو هیئت علمی ایرانداک روز دوشنبه دهم مهرماه ۱۴۰۲ به صورت مجازی برگزار می‌شود. در این سخنرانی به چالش‌های دسته‌بندی تصاویر علمی و روش مناسب برای آن پرداخته خواهد شد.
این سخنرانی دوشنبه دهم مهرماه از ساعت ۱۱ تا ۱۲، به صورت مجازی در پیوند https://meeting.irandoc.ac.ir/lecture برای علاقه‌مندان برگزار خواهد شد.

«تجارت» گزارش می‌دهد؛

گروه صنعت و تجارت: بر اساس گزارش رئیس کل گمرک تجارت خارجی کشور در نیمه اول سال جاری با 4.84 درصد رشد به حدود 54.6 میلیارد دلار رسیده اما کسری تجاری ایران در این مدت از مرز 6 میلیارد دلار نیز عبور کرده است که حاکی از اختلاف شدید بین واردات و صادرات در کشور در جهت رشد واردات است.
به گزارش «تجارت»، روند تجارت خارجی ایران طی ماه‌های ابتدایی سال راضی‌کننده نبوده است و حاکی از افزایش ادامه‌دار کسری تجاری است. به تعبیر دیگر میزان افزایش صادرات ایران مطابق انتظار نبوده است. این در حالیست که طی یکی دو سال اخیر ایران توانسته بود با کشورهای زیادی توافقنامه تجاری امضا کند و حتی با برخی از کشور منتهی به امضای تواقنامه تجارت ترجیحی شده است. به عنوان مثال انتظار می‌رفت که روند تجارت ایران با اتحادیه اقتصادی اوراسیا رشد بیشتری داشته باشد و یا حتی کشورهایی که همسایه ایران هستند و ظرفیت و قابلیت رشد تجارت با ایران را دارند. همچنین انتظار می‌رفت که با گسترش روابط با آفریقا این روابط روی میزان تجارت خارجی ایران تأثیرگذار باشد اما دست کم در امارهای نیمه اول سال چنین چیزی مشاهده نمی‌شود. از طرف دیگر ایران توانست به عضویت بریکس در بیاید و این خود طبق گفته کارشناسان تجارت می‌تواند در نهایت منجر به کاهش اثرات تحریم‌ها و ارتقای تجارت ایران و حضور قدرتمندتر در بازار بین‌المللی شود. برخی دیگر از کارشناسان بر این باورند تا زمانی که تحریم‌های پولی و بانکی برقرار است و ایران به عضویت FATF در نیامده باشد هیچکدام از معاهده‌های تجاری نمی‌تواند موفقیت ایران در تجارت را تضمین کند چرا که تمامی کشورهای طرف مقابل روابط گسترده‌ تجاری با آمریکا دارند و اکثر مبادلات بین‌المللی آنها نیز با دلار و یورو و ارزهای بین‌المللی انجام می‌شود. لذا استفاده از روش تهاتر در مبادلات تجاری نمی‌تواند تاثیر چندانی بر وضعیت تجارت خارجی ایران بگذارد. نکته دیگری که اهمیت دارد و در تجارت خارجی ایران به ویژه در صنایع بزرگ ایران مانند فولاد تاثیر گذار بوده حضور قدرتمند روسیه در بازار آسیاست که باعث شد مشتریان ایران به دلیل دامپینگ گسترده روسیه در بازار نفت و فولاد به سمت روسیه متمایل شوند. طبق گفته رضا شهرستانی عضو هیئت رئیسه انجمن فولاد ایران دامپینگ روسیه طی شش ماه اخیر به قدری گسترده بود که علاوه بر منطقه بازار جهانیب فولاد را تحت تاثیر قرار داد و شرکت‌های ایرانی که نسبت به دیگر کشورها از انرژِ ارزان، کارگر و سنگ‌آهن فراوان بهره می‌برند نتوانستند با قیمت‌های جدید روسیه رقابت کنند و به حاشیه رفتند. این موضوع یکی از دلایل کاهش میزان صادرات فولاد ایران طی ماه‌های اخیر است. بنابراین بخش کوچکی از کاهش صادرات ایران را می‌توان در همین موضوع و تحولات اقتصادی و تجاری منطقه ارزیابی کرد.

افزایش کسری تجاری با وجود رشد تجارت خارجی
رئیس‌کل گمرک ایران اعلام کرد: تجارت خارجی کشور در نیمه اول سال جاری با 4.84 درصد رشد به حدود 54.6 میلیارد دلار رسید. محمد رضوانی‌فر با اعلام این خبر گفت: میزان وزنی تجارت خارجی کشور در این مدت 85 میلیون و 300 هزار تن بوده که نسبت به مدت مشابه سال قبل 23.78 درصد افزایش نشان می‌دهد. معاون وزیر اقتصاد با اشاره به میزان صادرات قطعی کالاهای غیرنفتی کشور (به‌استثنای نفت خام، نفت کوره، نفت سفید و تجارت چمدانی) اظهار داشت: در مدت یادشده بیش از 67 میلیون و 700 هزار تن انواع کالاهای غیرنفتی به‌ ارزش 24 میلیارد و 144 میلیون دلار صادر شد که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل از نظر وزن 29 درصد افزایش و از لحاظ ارزش 2.62 درصد کاهش داشته است. به‌گفته وی میزان واردات کشور در نیم‌سال اول سال جاری به 17 میلیون و 600 هزار تن و به‌ ارزش 30 میلیارد و 443 میلیون دلار رسید که از افزایش 6.89 درصدی در وزن و 11.62 درصدی در ارزش نسبت به مدت مشابه سال قبل برخوردار بوده است. با وجود این ارقام کسری تجاری تجار که مابه‌التفاوت بین صادرات و واردات کالاهاست به حدود 6 میلیارد و 200 میلیون دلار رسیده است که در نوع خود یک رکورد محسوب می‌شود. رضوانی‌فر در ادامه اعلام کرد «در شش ماهه نخست سال جاری سه قلم عمده کالاهای صادراتی شامل گاز طبیعی مایع‌شده با 2 میلیارد و 200 میلیون دلار، پروپان مایع‌شده با یک میلیارد و 600 میلیون دلار و بوتان مایع‌شده با یک میلیارد و 200 میلیون دلار بوده است». وی افزود: متوسط ارزش هر تن کالای صادراتی در این مدت از 473 دلار به 356 دلار رسیده است که نشانگر کاهش 24.56 درصدی است. رئیس کل گمرک ایران ادامه داد: سه قلم عمده کالاهای وارداتی در این مدت به ذرت دامی با یک میلیارد و 700 میلیون دلار، گوشی‌های تلفن همراه با یک میلیارد و 200 میلیون دلار و دانه سویا با یک میلیارد دلار اختصاص داشت. وی اضافه کرد: «متوسط ارزش گمرکی هر تن کالای وارداتی 1729 دلار بوده که نسبت به رقم 1656 دلار در شش ماهه سال گذشته 4.42 درصد رشد داشته است. بنابراین در حالی که متوسط ارزش گمرکی هر تن صادرات با کاهش مواجه شده اما برای کالاهای وارداتی متسوط ارزش گمرکی هر تن با افزایش حدود 4.5 درصدی همراه شده است. معاون وزیر اقتصاد با اشاره به اینکه بیشترین افزایش ارزش کالاهای وارداتی بین 10 قلم عمده به‌ترتیب شامل روغن خام سویا با رشد 188.53درصدی، جو با رشد 1374.74 درصدی و گوشی‌های تلفن همراه با رشد 134.94 درصدی بوده است، در خصوص بیشترین کاهش ارزش کالاهای وارداتی بین 10 قلم عمده در این مدت گفت: برنج با 49.78 درصد، گندم با 49.23 درصد و روغن پالم با 12.70 درصد بیشترین کاهش را دارا بودند. به‌گفته وی بین اقلام عمده کالاهای صادراتی بیشترین افزایش به‌لحاظ ارزش در این مدت به گاز طبیعی مایع‌شده با 124.79 درصد، گازهای نفتی و هیدروکربورهای گازی‌شکل مایع‌شده با 49.27 درصد و اوره با 41.12 درصد و بیشترین کاهش در ارزش کالاهای صادراتی به متانول با 23.53 درصد، پروپان مایع‌شده با 18.84 درصد و میلگرد با 12.57 درصد اختصاص داشته است. رضوانی‌فر همچنین مقاصد عمده کالاهای صادراتی ایرانی در این مدت را به‌ترتیب چین با 6.9 میلیارد دلار، عراق با 4.5 میلیارد دلار، امارات متحده عربی با 3 میلیارد دلار، ترکیه با 2.4 میلیارد دلار و هند با 1.1 میلیارد دلار اعلام کرد. وی همچنین 5 کشور عمده مبدأ کالاهای وارداتی را به‌ترتیب شامل امارات متحده عربی با 9 میلیارد دلار، چین با 8.8 میلیارد دلار، ترکیه با 3.3 میلیارد دلار، آلمان با 1.1 میلیارد دلار و هند با 987 میلیون دلار ذکر کرد.

ورود بیش از 9 میلیارد دلار کالاهای اساسی به کشور در نیمه اول سال
محمدرضوانی‌فر رئیس کل گرمک ایران راجع به واردات کالاهای اساسی در نیم‌سال اول سال جاری گفت: در این مدت 11 میلیون تن انواع کالاهای اساسی به‌ارزش 9 میلیارد و 100 میلیون دلار وارد کشور شد که با اختصاص 62.47 درصد از وزن و 29.95 درصد از ارزش کل واردات در مقایسه با مدت مشابه سال قبل افزایش 1.5 درصدی در وزن و کاهش 6.14 درصدی در ارزش داشته است. وی در رابطه با اقلام عمده کالاهای اساسی اظهار داشت: ذرت، دانه سویا، روغن دانه آفتاب‌گردان، برنج، گندم، روغن خام سویا، جو و پالم اویل اقلام عمده کالاهای اساسی وارداتی به کشور بودند که در مجموع از نظر وزنی 55.23 درصد و از نظر ارزشی 19.73 درصد از کل واردات کشور را به خود اختصاص دادند. معاون وزیر اقتصاد همچنین به آمار ترانزیت کشور نیز اشاره کرد. وی در رابطه با آمار ترانزیت خارجی کشور در شش ماهه نخست سال جاری گفت: ترانزیت خارجی کشور در این مدت با رشد 8.24 درصدی به 7.7 میلیون تن رسیده است.

با اعلام سازمان توسعه تجارت ایران ؛

گروه صنعت و تجارت: با اعلام سازمان توسعه تجارت ایران، مهلت رفع تعهدات ارزی سال 1401 تا پایان آبا ماه سال جاری تمدید شد. در نامه سازمان توسعه تجارت ایران با موضوع «تمدید مهلت ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات 1401» آمده است: پیرو نامه شماره 473383 مورخ 1402.4.3 درخصوص مهلت ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان 1401 به استحضار می رساند، با عنایت به تصمیمات کارگروه بازگشت ارز حاصل از صادرات، مهلت برگشت ارز حاصل از صادرات صادرکنندگان سال 1401 تا پایان آبان ماه سال تمدید شده است و این مهلت شامل برخورداری از معافیت‌های مالیاتی نخواهد بود. در این نامه آمده است، خواهشمند است دستور فرمایید این نکته مهم به نحو مقتضی به ذینفعان استان اطلاع رسانی شود که نسبت عملکرد ایفای تعهدات ارزی حاصل از صادرات مندرج در سامانه جامع تجارت به واسطه تمدید مهلت سررسید شدن تعهدات ارزی سال 1401 به طور موقت افزایش یافته است و در پایان مهلت یاد شده این تعهدات سررسید و نسبت عملکرد واقعی ایفای تعهدات ارزی صادرکنندگان نمایش داده خواهد شد. لذا مقتضی است صادرکنندگان سال 1401 در مهلت مذکور نسبت به تسویه تعهدات معوق ارزی حاصل از صادرات به روشهای مندج در آیین نامه اقدام کنند.

رئیس اتاق بازرگانی ایران: پذیرش « FATF » و رفع تحریم‌ها صحت ندارد

گروه صنعت و تجارت: چهارمین اجلاس هیات نمایندگان اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی سراسر کشور با حضور هیات رئیسه‌ی دوره دهم این اتاق، اعضای هیات نمایندگان و فعالان اقتصادی عضو اتاق بازرگانی صبح یکشنبه نهم مهرماه در شهر مشهد برگزار شد. در ابتدای این اجلاس، غلام‌حسین شافعی (عضو اتاق بازرگانی ایران و رئیس اتاق بازرگانی خراسان رضوی) با خوش‌آمدگویی به نمایندگان اتاق بازرگانی اظهار کرد: نقش بخش خصوصی در نجات اقتصاد کشور بسیار مهم است و ما باید به‌ عنوان فعالان اقتصادی در این راستا با نگاه ملی گام برداریم. حسین سلاح ورزی، رئیس اتاق بازرگانی ایران، در ادامه با تقدیر از استقبال از این اجلاس بیان کرد: براساس وعده داده شده از سوی هیات رئیسه مبنی بر شفافیت، صورت‌های مالی اتاق به تمامی اعضای هیات نمایندگان ارائه می‌شود و از موسسات وابسته به اتاق بازرگانی نیز صورت‌های مالی خود را با توضیحات به اعضا ارائه دهند. وی افزود: برای تحول در اتاق بازرگانی و ایجاد سازوکار بودجه ریزی نیز برنامه‌ای ارائه شده که در پایان هر دوره سنجش‌پذیر و قابل ارزیابی خواهد بود. سلاح ورزی با اشاره به انتخابات کمیسیون‌ها و اعتراضات مربوط به آن تصریح کرد: هیات رئیسه موظف به پیگیری اعتراضات به این انتخابات‌ها است. ما به معترضین به این انتخابات تریبون داده و اعتراضات به واحد حقوقی اتاق بازرگانی ارجاع شد. واحد حقوقی ابتدا توصیه به مصالحه کاندیداهای کمیسیون گردشگری داد که حواشی خاصی داشته و در غیر این صورت نیز این واحد توصیه به تجدید انتخابات کرده است. رئیس اتاق بازرگانی ایران ادامه داد: در بحث کارت بازرگانی هیچ تهدیدی مبنی بر حذف این کارت از سوی دولت وجود ندارد و در تعامل دولت با اتاق بازرگانی این ایده از پیش نویس برنامه هفتم توسعه حذف شد. وی ادامه داد: اخبار و شایعاتی مبنی بر گشایش در حوزه تجارت خارجی و رفع تحریم‌ها و حتی پذیرش اف.ای.تی‌.اف مطرح شده که در عمل صحت ندارد و برخی نهادها همچنان به سیاست‌های خارجی قبلی پافشاری می‌کنند. او با اشاره به بازارسازی از سوی دولت در چهارچوب بورس کالا و اوراق بهادار گفت: برخی فکر می‌کنند راه کنترل قیمت بازارسازی است اما مشکل تورم تنها با کنترل نقدینگی از طریق انضباط نظام بانکی و کنترل موتورهای خلق نقدینگی حل خواهد شد. سلاح ورزی تصریح کرد: اگر تحریم‌های ظالمانه نتوانست اقتصاد ایران را به زانو در بیاورد، ولی خطر مداخلات نابجای دولت به زیان تولیدکنندگان بخش خصوصی چنین خواهد کرد. توصیه ما این است که قبل از هر تصمیمی دولت اثر آن را بر توان تولید درنظر بگیرند. امروز مهمترین ابرچالش کشور ضعف توان تولید رقابت پذیر است. رییس اتاق بازرگانی ایران اضافه کرد: توصیه همه اقتصاددانان این بوده که تولید رقابت پذیر تنها راه نجات کشور است اما دولت هیچ توجهی به آن نکرد و دولت با وجود اقدام قابل تقدیر مالیات بر سود، اما در عین حال بسیاری از معافیت‌های مالیاتی را حذف کرده است. وی افزود: راه حل پیشنهادی ما افزایش تنش زدایی خارجی و افزایش فروش نفت و گاز و آوردن پول این منابع در تکمیل زنجیره تولید ارزش در کشور است. رفع کسری بودجه دولت نیز مانند سایر کشورهای پیشرفته دنیا باید پی گرفته شود. سلاح ورزی تاکید کرد: یک بسته سیاست ارزی روشن برای بخش خصوصی از سوی دولت باید مطرح شود تا اهداف ارزی برنامه هفتم توسعه اجرایی شود. جهش نرخ ارز و تورم بالا در سال‌های اخیر که بیش از چهل درصد بوده، قدرت صادراتی کشور را کاهش داده است. با روش کنترل ارزی فعلی قطعا نهاد صادرات کشور تضعیف بیشتری را تجربه خواهد کرد. دولت بجای تاکید بر نرخ ارز، باید بر رقابت‌پذیری تولید تاکید و ورود کند. مهار تورم به جز این راهکاری ندارد. پیمان‌سپاری یک سیاست موقت طی دو یا سه سال بوده است، اما در ایران سال‌هاست بحث تعهد ارزی و پیمان‌سپاری را داشته‌ایم که ضربات بدی به ما زده است. او با تاکید بر بحران قطع برق در تابستان و قطع گاز در زمستان گفت: کمبود عرضه انرژی به تولید و شهرک‌های صنعتی و بنگاه‌های تولیدی ضربه بدی خواهد زد. گزارش مرکز پژوهش‌های مجلس به خوبی نشان می‌دهد که هر یک ساعت قطع برق یا گاز زیان جبران ناپذیری به واحدها می‌زند و از هم اکنون در رابطه با تامین برق و گاز واحدها به دولت توصیه اکید می‌کنیم تا حداکثر تلاش خود را برای برقراری تولید صرف کند تا با کاهش تولید به بحران‌ها افزوده نشود.

گروه صنعت و تجارت: حمیدرضا بنائی - عضو انجمن واردکنندگان فرآورده‌های بهداشتی، آرایشی و عطریات ایران - با بیان اینکه ممنوعیت واردات بالک در حال حاضر یک مسئله برای صنعت آرایشی و بهداشتی است، گفت: در حال حاضر برخی از شرکت‌های مطرح چون نمی‌خواهند فرمولاسیون خود را در اختیار ما قرار دهند و واردات بالک هم ممنوع است، حاضر به همکاری نیستند. اما اگر واردات بالک آزاد باشد می‌توانیم در حوزه بسته بندی که اشتغال‌زایی زیادی دارد، بیشتر فعالیت کنیم. وی با بیان اینکه در حال حاضر پیشرفت زیادی در حوزه بسته‌بندی نکردیم، گفت: برای مثال توان تولید شیشه عطر در کشور وجود ندارد. بنابراین نیاز به حمایت برای واردات ماشین آلات و دستگاهای مجهزتر داریم. مسئله تحریم هم که همیشه برای تولیدکنندگان مطرح است.
بنائی با بیان اینکه کل بازار مصرف لوازم آرایشی، بهداشتی و عطریات (به جز شوینده) در کشور ۷۰ همت است، گفت: از این میزان ۱۵ تا ۲۰ همت را کالاهای قاچاق و تقلبی تشکیل می‌دهد. همچنین تا ۱۰ همت کالاهای آرایشی، بهداشتی و عطریات به کشورهای عراق، تاجیکستان، روسیه و غیره صادر می‌شود که در حال حاضر بیشترین صادرات به روسیه است.
قسمت زیای از صادرات نیز مربوط به اسانس‌ها است. به گفته وی با توجه به قیمت پایین محصولات خارجی در بازار، به نظر می‌رسد بیشتر لوازم آرایشی و بهداشتی قاچاق در بازار ایران، تقلبی است.