رفع موانع تامین مالی بخش تولید در دستور کار اصلی دولت

رئیس جمهور ضمن دستور به وزارت امور اقتصادی و دارایی، سازمان برنامه و بودجه و بانک مرکزی برای رفع موانع تامین مالی مورد نیاز بخش تولید، از وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها نیز خواست نسبت به تسریع در ارائه مشوق‌های مسکن‌سازی در بافت‌های فرسوده اقدام کنند. سید ابراهیم رئیسی دیروز چهارشنبه در جلسه هیات دولت با بیان اینکه تامین مالی بخش تولید در سال جهش تولید، از جمله برنامه‌های دولت برای تحقق شعار سال است، وزیر امور اقتصادی ودارایی، رئیس سازمان برنامه و بودجه و رئیس بانک مرکزی را موظف کرد، با توجه به مشخص بودن میزان منابع مالی در اختیار دولت، تدابیر لازم را برای رفع موانع تامین مالی مورد نیاز صنایع اتخاذ کنند. رئیس جمهور همچین با اشاره به نگاه راهبردی دولت به موضوع ساخت مسکن در کشور، از وزارت راه و شهرسازی و شهرداری‌ها خواست، تسریع در ارائه مشوق‌های مسکن‌سازی در بافت‌های فرسوده را در اولویت برنامه‌های خود قرار دهند. رفع دغدغده‌های مردم به عنوان سرمایه‌گذار و رکن اصلی بورس و بازار سرمایه از دیگر تاکیدات آیت‌الله رئیسی به مسئولان مربوط در جلسه دیروز هیات دولت بود.

 

نیمی از موارد باقی مانده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حل و فصل شد

رئیس سازمان انرژی اتمی با بیان اینکه حدود نیمی از موارد باقی مانده با آژانس بین‌المللی انرژی اتمی حل و فصل شد، گفت: دو مکان باقی مانده هم در فرآیند حل و فصل قرار دارد. طبق برنامه توافق شده، معاونان دو طرف در حال تعامل و گفت‌وگو هستند. محمد اسلامی در حاشیه جلسه دولت هیات دولت در جمع خبرنگاران اظهارکرد: برای اولین بار صدای مظلومیت برنامه هسته‌ای جمهوری اسلامی را به شیوه‌ای کاملا حرفه‌ای به گوش مردم در اقصی نقاط جهان رساندیم. انجمن هسته‌ای کشور کنفرانس مذکور را به صورت دوسالانه برگزار خواهد کرد. رییس سازمان انرژی اتمی به حضور رییس آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در کنفرانس علوم و فنون هسته‌ای ایران اشاره کرد و ادامه داد: نکته مهم حضور آقای گروسی در این کنفرانس این بود که جمهوری اسلامی ایران یک ظرفیت بومی و گسترده در بخش‌های مختلف علوم و فنون هسته‌ای دارد که قابل ارائه به جهان است. وی با تشریح نتیجه مذاکراتش با گروسی، گفت: علاوه بر مفاد بیانیه مشترک اسفند ۱۴۰۱، حدود نیمی از موارد باقی مانده کشورمان با آژانس حل و فصل شد. دو مکان باقی مانده هم در فرآیند حل و فصل قرار دارد. طبق برنامه توافق شده، معاونان دو طرف در حال تعامل و گفت‌وگو هستند.

جداول بودجه ۱۴۰۳ اصلاح شد
نمایندگان مجلس شورای اسلامی جهت تامین نظر شورای نگهبان جداول بودجه سال ۱۴۰۳ کل کشور را اصلاح کردند. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه علنی دیروز چهارشنبه در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح یک فوریتی اصلاح قانون بودجه‌ سال ۱۴۰۳ کل کشور، با اصلاح جداول این لایحه موافقت کردند. حمیدرضا حاجی بابایی رئیس کمیسیون تلفیق بودجه سال ۱۴۰۳ درباره این اصلاحات با تاکید بر اینکه جداول بودجه سال ۱۴۰۳ با کار دقیق و کارشناسی کمیسیون و صحن مجلس و با کمک سایر کمیسیون‌های تخصصی برای اولین بار در طول دوران پس از انقلاب کمترین ایرادات را از سوی شورای نگهبان داشت و هیأت نظارت مجمع نیز ایرادات کمی به آن وارد دانست، گفت: اکثر ایرادات مطرح شده از سوی شورای نگهبان نیز ایرادات جزئی، عبارتی و اصلاح عناوین بود اما آنچه که امروز باعث شد این جداول در صحن مجلس نیز مطرح شود موضوع جدول شماره ۱۴ است که ما ۶۳ همت برای تأمین کالاهای اساسی پیش‌بینی کرده بودیم، منابع درآمدی از محل مشتقات گاز پیش‌بینی شد اما بعدها به مدیریت انرژی و منابع تبدیل شد و شورای نگهبان به این موضوع ایراد گرفت و جهت رفع این ایراد و تأمین نظر شورای نگهبان قرار شد عنوان «از محل منابع داخلی» با رعایت قوانین جایگزین شود تا دولت در کالابرگ‌ها دچار اشکال نشود و باز هم با دولت نیز در این خصوص توافق کردیم و حداکثر توافق و همراهی دولت را داشتیم.

تاکید دولت بر حل مسائل
مالیاتی واحدهای صنفی
جلسه ساماندهی مشکلات اتحادیه‌های زیرمجموعه اتاق اصناف تهران با حضور معاون اول رئیس جمهور برگزار و بر ارتقا همکاری و همیاری اصناف با دولت برای نظارت، کنترل‌ و تنظیم بازار تاکید شد. محمد مخبر در این جلسه که رؤسای اتحادیه های زیرمجموعه اتاق اصناف تهران و همچنین مسئولان دستگاه های مربوطه حضور داشتند، بر ضرورت برگزاری جلسات منظم دستگاه های ذیربط با اتحادیه ها تأکید کرد و گفت: باید در این جلسات مسائل و مشکلات اصناف مختلف با کمک دستگاه های دولتی و وزارتخانه ها دسته بندی و رفع شود و در صورت نیاز قانونگذاری لازم در این زمینه صورت پذیرد.

وزارت خارجه تحریم‌های
استرالیا را محکوم کرد
وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران در بیانیه ای اقدام رژیم استرالیا در اعمال تحریم علیه برخی مقامات و نهادهای حاکمیتی جمهوری اسلامی ایران را به شدت محکوم کرد. در متن بیانیه دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی ایران در این ارتباط آمده است: «سکوت استرالیا و شرکای آن در قبال اقدام متجاوزانه و نقض قوانین و حقوق بین‌الملل توسط رژیم صهیونیستی در حمله به مقر دیپلماتیک جمهوری اسلامی ایران و موضع این کشورها نسبت به اقدام مشروع ایران علیه این رژیم در چارچوب حق ذاتی دفاع مشروع وفق ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد، به خوبی نمایانگر رویکرد دوگانه استرالیا و شرکای غربی آن در قبال تحولات منطقه است. رویکرد دوگانه استرالیا و شرکای آن در انتخاب گزینشی هنجارهای بین‌المللی، نه تنها کمکی به کاهش بی‌ثباتی در منطقه نمی‌کند، بلکه با سکوت در برابر حمله رژیم صهیونیستی به اماکن دیپلماتیک، تأمین تسلیحاتی آن در کشتار بی‌رحمانه مردم بی دفاع غزه، رژیم اسرائیل را در نقض قواعد بین‌المللی و ارتکاب جنایات جنگی بیشتر تشویق نموده و منطقه را به سوی بی‌ثباتی رهنمون می‌نماید.

پاسخ وزیر خارجه هند به تهدیدهای آمریکا در مورد توافق چابهار
یک روز پس از اینکه واشنگتن، هند را به تحریم به دلیل توافق ۱۰ ساله با ایران بر سر بهره‌برداری از بندر چابهار تهدید کرد، وزیر امور خارجه هند تاکید کرد که این پروژه به نفع کل منطقه خواهد بود. سوبرا مانیام جایشانکار، وزیر خارجه هند با ذکر این نکته که آمریکا در گذشته بر اهمیت چابهار صحه گذاشته، تاکید کرد که نباید در این موضوع «تنگ نظر» بود و هند تلاش خواهد کرد که واشنگتن چشم‌انداز بزرگ‌تری را در این قرارداد در نظر بگیرد. او در واکنش به اظهارات آمریکایی‌ها گفت: «من برخی از اظهارات بیان شده را دیدم، اما فکر می‌کنم مسئله برقراری ارتباط، متقاعد کردن و درک افراد است که به این نتیجه برسند که این قرارداد به نفع همه است. من فکر می‌کنم نباید دید محدودی نسبت به آن وجود داشته باشد. نظر آمریکایی‌ها در گذشته اینچنین نبوده است، اگر به نگرش خود واشنگتن نسبت به بندر چابهار نگاه کنید، معترف بوده است که چابهار اهمیت زیادی دارد، ما روی این مساله کار خواهیم کرد.» در پی اعلام توافق ۱۰ ساله ایران و هند برای بهره‌برداری از بندر چابهار، دولت آمریکا هشدار داد که «هر کسی» که به معامله تجاری با تهران فکر می‌کند باید از «خطر احتمالی تحریم‌ها» آگاه باشد.

اشراف ایران به نحوه عبور از اقیانوس‌ها
امیر دریادار ایرانی در همایش «اقتصاد و قدرت دریامحور» گفت: ما امروز با توجه به اقدامات علمی انجام گرفته شده توسط نخبگان بومی‌ کشورمان، می‌توانیم بگوییم که چطور می‌توان از هر اقیانوس عبور کرد و با افتخار اعلام می‌کنیم که به نحوه عبور از اقیانوس‌ها اشراف داریم. امیر دریادار شهرام ایرانی، فرمانده نیروی دریایی ارتش در همایش «اقتصاد و قدرت دریامحور» که در مرکز پژوهش‌های علمی و مطالعات استراتژیک خاورمیانه برگزار شد، ضمن تبریک به‌مناسبت فرارسیدن دهه کرامت گفت: نقش ما در حوزه اقتصاد دریامحور از زمان دفاع مقدس آغاز شده و امروز هم در پهنه های اقیانوسی جهان ادامه دارد.

«تجارت» بررسی میکند؛ تعطیلی شنبه‌ها چه مزایایی دارد؟

گروه سیاسی: پس از قریب به یک دهه جنجال بر سر اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری موسوم به افزایش تعطیلی آخر هفته در نهایت دیروز چهارشنبه نمایندگان مجلس با تصویب تعطیلی روز شنبه، گام مهمی را در این زمینه برداشتند. به گزارش «تجارت»، پس از قریب به دو ماه مجادله و تبادل نظر میان نمایندگان منتخبان ملت با تعطیلی کامل پنج‌شنبه مخالفت و به تعطیلی شنبه چراغ سبز نشان دادند. این تصمیم از سوی بسیاری از ناظران اقتصادی گامی مهم و کارشناسی برای هماهنگ شدن هر چه بیشتر اقتصاد ایران با تجارت و اقتصاد جهانی محسوب می‌شود. در گذشته این استدلال مطرح می‌شد که عدم هماهنگی تعطیلات ایران با اقتصاد جهان عملا ضربات مهلی را به تجارت ایران با جامعه جهانی وارد کرده است.

موافقت بهارستان با تعطیلی شنبه‌ها
نمایندگان مجلس شورای اسلامی تصویب کردند که روزهای جمعه و شنبه به عنوان تعطیلات پایان هفته باشد البته باید این مصوبه به تایید شورای نگهبان برسد. نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه روز چهارشنبه صحن مجلس در جریان رسیدگی به جزئیات لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری موسوم به افزایش تعطیلی آخر هفته با تصویب تبصره ۳ لایحه به شرح زیر موافقت کردند: تبصره ۳- تمامی دستگاههای اجرائی اعم از ستادی و استانی به استثنای واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمت رسانی از قبیل بیمارستانها، مراکز بهداشتی درمانی، مراکز بهزیستی، بانک ها و اماکن ورزشی موظفند ساعات کار خود را در پنج روز هفته از روز یکشنبه تا پنج شنبه تنظیم نمایند فهرست کامل بخش عملیاتی واحدهای خدمات رسانی موضوع این تبصره ظرف مدت سه ماه از تاریخ لازم الاجرا شدن این قانون توسط سازمان اداری و استخدامی کشور تهیه و به تصویب هیات وزیران می رسد.

معنای تعطیلی دو روزه در زندگی مردم
در صورت تایید شورای نگهبان و بر اساس مصوبه اخیر مجلس شورای اسلامی قرار است «شنبه‌ها» دومین روز تعطیل در کشور به جای «پنج‌شنبه ها باشد» باشد، تغییر بزرگی که گفته شده با هدف تسهیل مراودات تجاری انجام می‌شود اما برخی معتقدند این موضوع در سبک زندگی مردم تحولاتی را ایجاد خواهد کرد. بر اساس این مصوبه برای تمامی دستگاه‌های اجرائی اعم از ستادی و استانی از یکشنبه تا پنجشنبه روز کاری محسوب می‌شود. همزمان دولت هم با کاهش ساعت کاری کارمندان دولت به ۴۰ ساعت در هفته موافقت کرده است. کشور ما جزو ۳۰ کشوری است که تاکنون بالاترین ساعت کار را در هفته داشته است. براساس لایحه‌ای که دولت به مجلس شورای اسلامی ارائه کرد ساعت کاری چهار ساعت در هفته و روزهای کاری به پنج روز کاهش می‌یابد. در لایحه دولت گفته نشده بود که چه روزی تعطیل شود. هم‌چنین تصمیم جدید در مورد تعطیلی پایان هفته تمام شهرستان‌ها و مراکز استان‌ها مانند تهران در روز پنج‌شنبه را شامل می‌شود و فقط خدمات‌رسانی اداری در پنج‌شنبه‌ها وجود ندارد ولی بانک‌ها و مراکز خدماتی فعال خواهند بود. هدف دولت از تعطیلی سراسری روزهای پنجشنبه در کشور، ایجاد اوقات فراغت برای خانواده و فراهم‌شدن شرایط برای سفرهای کوتاه‌مدت به‌منظور رونق گردشگری و ایجاد نشاط در خانواده‌ها بوده است، که به نظر نمی‌رسد این جابجایی نمره منفی برای دستیابی به این هدف محسوب شود. البته واحدهای نظامی، انتظامی و امنیتی و بخش عملیاتی واحدهای خدمت رسانی از قبیل بیمارستانها، مراکز بهداشتی درمانی، مراکز بهزیستی، بانک ها و اماکن ورزشی مستثنی شده‌اند.
پایان 8 سال منازعه بی‌پایان
حدود ٨ موضوع ساماندهی تعطیلات رسمی و ایده افزایش تعطیلات آخر هفته به دو روز، هر از چند گاهی مورد‌توجه دولت و مجلس قرار می‌گرفت. ارجاع لایحه اصلاح ماده‌٨٧ قانون مدیریت خدمات کشوری مصوب سال‌١٣٨٦ که به‌نام لایحه افزایش تعطیلات دو‌روزه پایان هفته درمیان افکار عمومی شناخته می‌شود، از سوی دولت به مجلس، فرصت مناسبی برای ورود به این مطالبه اجتماعی و بررسی ابعاد این موضوع را فراهم آورد. در واقع، عدم‌همخوانی تعطیلات آخر هفته ایران با بیش از ٩٠ ‌درصد کشور‌های جهان، ارتباطات تجاری فعالان اقتصادی عملا چهار روز در هفته با دنیا قطع است؛ این در حالی است که کشور‌های منطقه در حال انطباق تعطیلات خود با کشور‌های دیگر هستند و تعطیلاتشان را از روز‌های پنج‌شنبه و جمعه به شنبه و یکشنبه منتقل می‌کنند. در چنین بستری، لایحه اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری اواخر اسفند ماه سال گذشته (۱۴۰۲) به شکل جدی به مجلس راه یافت. در ۱۹ اسفند نمایندگان با ۱۴۶ رای موافق، ۴۵ رای مخالف و ۹ رای ممتنع از مجموع ۲۱۵ نماینده حاضر در جلسه با کلیات این لایحه موافقت کردند. بر اساس اصلاحیه صورت گرفته کاهش ساعات کاری هفته و افزایش تعطیلی‌ها به دو روز تصویب شد.

ابهامات موجود درباره تعطیلی دو روزه
افزایش تعطیلی‌ها به دور روز در بطن خود با مشکلات و پیچیدگی‌هایی همراه است که شفاف‌سازی و تصمیم‌گیری صحیح قانونی پیرامون آنها یک ضرورت است. در همین راستا، در اسفند سال گذشته حسینعلی حاجی دلیگانی، نماینده شاهین شهر در مخالفت با تصویب کلیات لایحه کاهش ساعت کاری ادارات گفته بود: حالا اگر ساعت کار بخش دولتی را کم کردیم، با بخش خصوصی می‌خواهیم چه کار کنیم؟ این لایحه تبعیض آمیز است. از طرف دیگر هزینه کارگران شرکت‌ها در بخش تولید و خدمات را بر عهده چه کسی بگذاریم؟ اگر ساعت کار آنها را هم کم کنیم، فردا قیمت تمام کالا‌ها را افزایش می‌دهد. همچنین صدیف بدری، نماینده اردبیل در مجلس عنوان کرده بود: ساعت کاری متفاوت ادارات موجب ناهماهنگی در ارائه خدمات می‌شود. برای رسیدن به رسد اقتصادی ۸ درصد لازم است که بیشتر کار کنیم نه اینکه ساعت کاری ادارات را کاهش دهیم. لازم است که کارکنان بیش از گذشته به صورت جهادی کار کنند.

الزامات اجرای تعطیلی دو روز در هفته
درخصوص تعطیلی دو روز آخر هفته لازم است رویه واحدی برای تعطیلات آخر هفته در سطح کشور تعریف شود، زیرا به دلیل غیررسمی بودن تعطیلی پنج‌شنبه ها، برای بسیاری از شرکت‌ها و موسسات خصوصی و حتی ادارات دولتی و وزارتخانه ها، پذیرش دو روز تعطیلی در هفته دشوار است، لذا پس از اجماع‌نظر بر سر این موضوع در داخل کشور، لازم است اقدامات بعدی در مسیر رفع اختلاف بین روز‌های تعطیل با سایر کشور‌های دنیا با هدف بهبود مبادلات و مراودات تجاری صورت پذیرد. موضوع انطباق روز‌های تعطیل با روند تعطیلات در سایر کشور‌های جهان از منظر تعالی توان اجتماعی و بهبود محیط کسب‌وکار و تقویت رشد اقتصادی بسیار حائزاهمیت است. از طرف دیگر لازم است برای پرداختن به بحث افزایش تعطیلات آخرهفته در کشور، به این موضوع توجه شود که شمار تعطیلات اغلب کشور‌های جهان بین ١١٠ تا ١٢٩ روز است؛ در ایران، اما با احتساب ٢٧ روز تعطیلی رسمی اعم از تعطیلات ملی، شمسی و قمری و ٥٢ روز تعطیلی جمعه آخر هفته، تعداد روز‌های تعطیل به ٧٩ روز می‌رسد.

گروسی: هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران به سمت برنامه تسلیحاتی حرکت کرده است

گروه سیاسی: مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی گفت ایران برای اولین بار در بیش از یک سال گذشته تمایلش را برای شرکت در «گفت‌وگویی جدی» با ناظر هسته‌ای سازمان ملل نشان داده است؛ اقدامی که بیانگر کاهش تنش‌ها میان تهران و واشنگتن می‌باشد.
به گزارش تجارت، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در گفت‌وگو با روزنامه فایننشال تایمز با اشاره به مذاکراتی که در ایران داشته است، عنوان کرد: «پس از برگزاری مذاکرات، تهران و ناظر هسته‌ای سازمان ملل که ماه‌ها روابط پرتنشی را پشت سر گذاشته‌اند، احتمالا وارد مرحله متفاوتی شوند.» وی افزود: «ظاهرا تهران مشتاق است تا درباره مسائل ملموسی گفت‌وگو و رایزنی کند.» روزنامه فایننشال تایمز دلیل این تغییر رویه را احتمالا سفر «رافائل گروسی» به تهران و دیدارش با «محمد اسلامی» رئیس سازمان انرژی اتمی ایران دانست؛ دیداری که تقریبا در اوایل اردیبهشت ماه و در اوج تنش میان ایران، رژیم صهیونیستی و ایالات متحده انجام شده بود. گروسی در ادامه اظهاراتش گفت که حس می‌کند فرصتی برای حل‌وفصل برخی از اختلافات از جمله «بهبود توانایی آژانس بین‌المللی انرژی اتمی جهت نظارت بر فعالیت‌های هسته‌ای جمهوری اسلامی ایران» وجود داشته باشد. او با تاکید بر اینکه آمریکا و ایران همچنان به باز نگه‌داشتن یک «کانال دوجانبه» ادامه می‌دهند، افزود: «من چنین درکی را از آنها می‌بینم که بهتر است تا حدی تعامل داشته باشیم تا اینکه بخواهیم به مسیر کاملا متفاوتی ادامه دهیم که منجر به تشدید بیشتر تنش‌ها و حتی شاید موقعیت خطرناک‌تر مثل جنگ شود. این مسئله بسیار مهم است که ما دوباره پس از چند ماه گفت‌وگو، مجددا با هم ارتباط برقرار کرده‌ایم.»
روزنامه فایننشال تایمز در ماه ژانویه ادعا کرد که مقامات ارشد آمریکا و ایران «گفت‌وگوهای غیرمستقیم محرمانه‌ای» را در عمان برگزار کرده‌اند زیرا هر دو طرف به دنبال جلوگیری از گسترش جنگ منطقه به یک درگیری تمام‌عیار بودند. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی با اشاره به هفتم اکتبر – آغاز عملیات طوفان‌الاقصی و شروع جنایات جنگی رژیم صهیونیستی – گفت: «ایران از هفتم اکتبر مقیاس یا سرعت فعالیت هسته‌ای خود را تغییر نداده است. هم‌چنین هیچ مدرکی وجود ندارد که نشان دهد ایران به سمت یک برنامه تسلیحاتی حرکت کرده یا اکنون در حال حرکت یا برنامه‌ریزی برای آن است.»
گروسی در ادامه با این ادعا که «تهران اکنون مواد شکافت‌پذیر کافی جهت تولید حدود سه بمب هسته‌ای را در عرض چند هفته دارد»، افزود: «نوساناتی در تولید اورانیوم غنی شده ۶۰ درصدی وجود داشته اما این تغییرات چیز چشمگیری نبوده است. آنچه که ما مشاهده می‌کنیم یک روند ثابت است. آنها در گذشته سریع‌تر بوده‌اند اما آنچه ما اکنون شاهدش هستیم روند ثابتی است. این برنامه در حال رشد است و بی‌شک بزرگتر، عریض‌تر و قوی‌تر می‌شود.» رافائل گروسی هم‌چنین افزود که مذاکرات فنی بین آژانس بین‌المللی انرژی اتمی و مقامات ایرانی از زمان بازگشت او از ایران ادامه داشته است. در جریان سفر گروسی، تهران هیچ تعهدی به آژانس ارائه نکرد اما هر دو طرف درخصوص موضوعاتی که باعث ایجاد حساسیت‌هایی میانشان شده بود، گفت‌وگو کردند. مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پایان به فایننشال تایمز گفت: «ایران متعهد شد حدود ۳۰ دوربین آژانس را در تاسیسات هسته‌ای خود نصب کند، اما تنها ۹ دوربین فعال شدند. اما مهم این است که اطمینان حاصل کنیم کار به گسستگی و قطع کامل ارتباط نخواهد کشید. این کاریست که در تلاشیم تا انجام دهیم و نگرشی مفید و معنادار را حفظ بکنیم.»

سخنگوی قوه قضاییه: دادگاه فرزندان معاون اول سابق قوه‌قضاییه علنی برگزار می‌شود

گروه سیاسی: اصغر جهانگیر روز چهارشنبه در دومین نشست خبری خود ضمن گرامیداشت دهه کرامت درباره صدور گواهی عدم سوء پیشینه گفت: در سال گذشته حدود ۲ میلیون و ۸۰۰ هزار گواهی صادر شد که بیش از ۵۰ درصد آن توسط افراد از داخل منزل بود زیرا واگذاری امور غیرفنی و غیرپیچیده و غیرتخصصی به مردم در تسهیل فعالیت‌های بین مردم و حاکمیت نقش بی‌بدیلی داشته است.
به گزارش «تجارت»، وی ادامه داد: خودکاربری کردن فعالیت‌های خدماتی قوه قضاییه در ورود به پنجره خدمات واحد قضایی این است که امروز کسانی که به صورت حرفه‌ای در ارتباط با قوه قضاییه همچون وکلا، کارشناسان رسمی و نمایندگان قوه قضاییه قرار می‌گیرند، می‌توانند همه فعالیت‌های خود را بدون مراجعه به دفاتر الکترونیک و حتی بدون مراجعه به محاکم قضایی از داخل منزل بارگذاری کنند. وی با بیان مزایای ابلاغ الکترونیکی افزود: در حال حاضر ۹۵ درصد ابلاغ‌ها به‌صورت الکترونیکی و پیامکی صورت می‌گیرد و این امکان فراهم شده که افراد از موضوعات قضاییِ خود به‌موقع با خبر شوند و همچنین از پرونده‌سازی علیه فرد و تحت تعقیب قرار گرفتن افراد جلوگیری می‌کند. این امکان برای ایرانیان خارج از کشور نیز فراهم شده است تا بتوانند ابلاغ‌های‌شان را دریافت کنند. جهانگیر اظهار داشت: یکی از مشکلاتی که درباره افزایش پرونده‌ها وجود دارد این است که افراد صلاحیت‌های لازم در معاملات را ندارند و کسانی‌که با آن‌ها معامله می‌کنند را گرفتار می‌کنند. اعتبار معاملاتی اشخاص به‌عنوان یکی از مسائلی است که قوه قضاییه دنبال آن بوده و در این راستا سامانه‌ای را با کمک دستگاه‌های دیگر راه‌اندازی و بارگذاری کرده است. در این سامانه امکان استعلام برای اهلیت طرفین معامله با ۱۱ ویژگی فراهم می‌شود. سخنگوی قوه قضاییه در پاسخ به سوالی درباره برگزاری دادگاه فرزندان معاون اول سابق قوه قضاییه و نحوه انتشار محتویات دادگاه در یک رسانه، گفت: بی شک مساله مبارزه با فساد در هر بعدی حتی اگر به فرزندان مسئولان کشور برگردد، جزو افتخارات قوه قضاییه است که ر در این زمینه پیشتاز است و نشان می‌دهد در مبارزه با فساد خط قرمزی وجود ندارد و بدون ملاحظه کاری اقدام و اعلام می‌کند. وی افزود: رسیدگی این پرونده به صورت غیرعلنی نیست بلکه علنی است و افراد می‌توانند آزادانه در دادگاه شرکت کنند و از آن مطلع شوند. جهانگیر در مورد انتشار محتویات دادگاه، گفت: در رابطه با این موضوع با محدودیت و ممنوعیت قانونی مواجه هستیم زیرا پرونده در مرحله رسیدگی است و پس از برگزاری دادگاه، اطلاعات آن با ضوابط و شرایط منطبق با قانون حتماً انتشار خواهد یافت.