قطعنامه شورای امنیت درباره برقراری آتش‌بس در غزه الزام‌آور است

سخنگوی ارشد کمیسیون اروپا بار دیگر، پایان فوری جنگ در نوار غزه را خواستار شد و تصریح کرد که قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره برقراری آتش‌بس، مورد حمایت اتحادیه اروپا و الزام‌آور است. پیتر استانو دیروز جمعه در نشست با خبرنگاران در بروکسل گفت: همه طرف‌ها باید قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل متحد درباره آتش‌بس در غزه را رعایت کنند. این تصمیم از سوی بالاترین نهاد بین‌المللی اتخاذ شده و اجرای ان الزام‌آور است. وی تصریح کرد: اتحادیه اروپا از برقراری آتش‌بس پایدار و بازیگرانی که در راستای پایان دادن به این درگیری و تحقق راه حل دو دولتی تلاش می‌کنند حمایت می‌کند. گفتنی است که شورای امنیت سازمان ملل متحده ۲۱ خرداد ۱۴۰۳ قطعنامه پیشنهادی ایالات متحده آمریکا را برای برقراری آتش بس در غزه و آزادی اسرا تصویب کرد. این قطعنامه با ۱۴ رای مثبت و یک رای ممتنع (روسیه) و بدون هیچ رای مخالفی به تائید رسید. سخنگوی ارشد اتحادیه اروپا در بخش دیگری از نشست با خبرنگاران، درباره بالا گرفتن درگیری‌ها میان رژیم صهیونیستی و حزب‌الله لبنان ابراز نگرانی کرد و گفت: ما این تحولات را با نگرانی فزاینده دنبال می‌کنیم.

 

آتش‌بس در غزه قریب‌الوقوع نیست

رئیس‌جمهور آمریکا آتش‌بس در آینده نزدیک در غزه را رد کرد. «جو بایدن»، رئیس جمهور آمریکا روز پنجشنبه در یک کنفرانس خبری گفت تردید دارد که به زودی آتش‌بسی بین حماس و رژیم صهیونیستی برقرار شود. به نوشته پایگاه الجزیره، جو بایدن در این کنفرانس مطبوعاتی در پاسخ به سوالی درباره اینکه آیا اطمینان دارد که بزودی یک توافق آتش‌بس برای غزه اعلام شود پاسخ داد: «خیر.» او ادامه داد: «من امیدم را برای آن از دست نداده‌ام.» جو بایدن این اظهارات را در پی نشست‌هایش با سران گروه هفت در جریان اجلاس این گروه در ایتالیا مطرح کرد. بایدن که چندی پیش یک توافق آتش‌بس پیشنهادی را برای غزه با داشتن سه مرحله اعلام کرده بود بدون اشاره به حمایت‌هایش از جنایات رژیم صهیونیستی و اعتراضات گسترده در جهان علیه این جنایات و احکام دادگاه‌های علیه رژیم صهیونیستی مدعی شد حماس مانع برقراری آتش‌بس است. او در کنفرانس مطبوعاتی در حالی که در کنار «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین ایستاده بود گفت: «این که آتش‌بس به ثمر بنشیند یا ننشیند را باید منتظر ماند و دید. ما قصد داریم به فشار خود ادامه دهیم. من پاسخی نهایی برای شما ندارم.»

پوتین شرایط روسیه را برای صلح با اوکراین اعلام کرد
رئیس جمهوری روسیه دیروز (جمعه) شرایط کشورش برای صلح با اوکراین را اعلام کرد و گفت: «برخلاف ادعای غربی‌ها روسیه این جنگ را به عنوان بخشی از یک عملیات نظامی ویژه آغاز نکرده، بلکه این رژیم کی‌یف است که خصومت‌ها را آغاز کرده و ادامه می‌دهد». ولادیمیر پوتین در نشستی با کارکنان ارشد وزارت امور خارجه روسیه گفت: در غرب این اصطلاح که روسیه جنگ را در چارچوب یک عملیات نظامی ویژه آغاز کرد و متجاوز است، مدام تکرار می‌شود. من می‌خواهم یک بار دیگر تاکید کنم که روسیه جنگ را آغاز نکرد. این رژیم کی‌یف است که پس از اعلام استقلال بخشی از اوکراین مطابق با قوانین بین المللی، خصومت ها را آغاز کرد و به آنها ادامه داد. خبرگزاری رویترز نیز با انتشار گزارشی از این نشست، نوشت: رئیس جمهوری روسیه اعلام کرده است که اگر اوکراین جاه‌طلبی‌های خود را در سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) کنار بگذارد و نیروهای خود را از چهار منطقه اوکراینی که مسکو مدعی آن است، خارج کند، مسکو آتش را متوقف کرده و وارد مذاکرات صلح خواهد شد.

آمریکا در فکر تعطیلی دوباره اسکله غزه
ارتش ایالات متحده در حال بررسی این گزینه است که به دلیل شرایط ناماساعد آب‌ و هوایی، بار دیگر اسکله موقتی که در سواحل غزه برپا کرده را جمع کند. ارتش آمریکا در حال بررسی جمع‌کردن اسکله موقتی است که در سواحل غزه ساخته و ممکن است آن را به اراضی اشغالی بازگرداند. نیروی دریایی ایالات متحده یک بندر موقت در ساحل غزه ایجاد کرده تا ارسال کمک‌های بشردوستانه به فلسطینیان این باریکه تسهیل شود؛ بندری که ۳۲۰ میلیون دلار هزینه داشته؛ اما به اذعان غربی‌ها تا امروز تاثیر چندانی بر تحویل محموله‌های بشردوستانه به ساکنان غزه نداشته است.

ورود زیردریایی هسته‌ای آمریکا به بندر گوانتاناموی کوبا
یک زیردریایی نیروی دریایی آمریکا در پی ورود یک گروه از چهار کشتی ناوگان شمالی نیروی دریایی روسیه به کوبا، به بندر گوانتانامو وارد شد. فرماندهی جنوبی در ارتش آمریکا «ساوث کام» در بیانیه‌ای اعلام کرد زیردریایی «یو.اس.اس هلنا»، یک زیردریایی با نیروی پیشران هسته‌ای و از دسته «لس‌آنجلس» به بندر گوانتانامو در جنوب شرق کوبا وارد شده است. بندر گوانتانامو محل استقرار قدیمی‌ترین پایگاه نیروی دریایی آمریکا و زندانی بدنام در این پایگاه است.

گزارش «تجارت» از کاهش اقبال‌ها به حزب حاکم بریتانیا:

گروه سیاسی: ریشی سوناک و حزب محافظه‌کار بریتانیا در آستانهبرگزاری انتخابات سراسری ۱۴ تیرماه با یک سقوط بزرگ و تاریخی مواجه شده‌اند. تمامی شواهد و قراین از این واقعیت حکایت دارد که حزب حاکم از کم‌ترین شانس برای پیروزی در انتخابات برخوردار هستند. قمار بزرگ ریشی سناک برای برگزاری انتخابات زودرس با شکستی بزرگ مواجه شده است. به گزارش «تجارت»، بر اساس برنامه اعلام شده، انتخابات سراسری در انگلیس ۱۴ تیرماه برگزار می‌شود. حزبی که اکثریت کرسی‌های مجلس عوام (۳۲۶ کرسی به بالا) را کسب کند برای پنج سال قدرت را به دست می‌گیرد. طبق نظرسنجی‌ها حزب مخالف دولت (کارگر) شانس بالایی برای پیروزی دارد و حزب محافظه‌کار ممکن است با سنگین‌ترین شکست ۱۱۸ سال اخیر روبرو شود.

سقوط حزب حاکم انگلیس به جایگاه سوم در نظرسنجی‌ها
تازه‌ترین نظرسنجی موسسه افکارسنجی «یوگاو» نشان می‌دهد که حمایت از حزب راستگرای اصلاح انگلیس (Reform UK) به رهبری نایجل فاراژ، برای نخستین‌بار از حزب ریشی سوناک، نخست‌وزیر این کشور پیشی گرفته است. بر اساس داده‌های آمار حمایت از حزب اصلاح انگلیس با ۲ درصد افزایش به ۱۹ درصد رسیده و حمایت از حزب محافظه‌کار ۱۸ درصد است. این درحالیست که حزب کارگر به رهبری کی‌یر استارمر با ۳۷ درصد حمایت عمومی همچنان پیشتاز نظرسنجی‌های انتخاباتی است. فاراژ در واکنش به این آمار گفت که حزب اصلاح انگلیس اکنون رقیب اصلی حزب کارگر است. وی بر همین اساس به حامیان سنتی محافظه‌کاران گفت که ادامه حمایت از این حزب سودی ندارد و تنها باعث پیروزی حزب کارگر خواهد شد. در همین حال نخست وزیر انگلیس حمایت از حزب اصلاح را چک سفید امضاء برای پیروزی حزب کارگر توصیف کرد و گفت: «ما هنوز در میانه راه هستیم و من برای کسب هر رای می‌جنگم. مردم می دانند که رای دادن به هر کسی که نامزد حزب محافظه کار نیست، سبب می‌شود استارمر وارد خانه شماره ۱۰ (دفتر نخست وزیری) شود.»
او با انتقاد از طرح اقتصادی آقای استارمر هشدار داد: «حزب کارگر مالیات‌ها را به بالاترین سطح در کشور خواهند رساند؛ اما ما می‌خواهیم در هر مرحله از زندگی‌ مردم، در کار، راه‌اندازی کسب‌وکار، خرید اولین خانه‌، زمانی که بازنشسته شدید، یا اگر خانواده‌ای دارید، مالیات‌ها را برای همه کاهش دهیم.» حزب کارگر که طبق تمام نظرسنجی‌های انتخاباتی پیشتاز است، روز گذشته برنامه‌های خود را برای اداره کشور ارائه داد. این حزب در حوزه اقتصاد، وعده داده است که مالیات بر درآمد، ارزش افزوده و بیمه ملی طی پنج سال آینده افزایش نخواهد یافت. سقف مالیات کسب‌وکارهای تجاری نیز ۲۵ درصد تعیین شده و برای حداقل دستمزد محدودیت سنی وجود نخواهد داشت. حزب سوناک نیز که طبق قریب به اتفاق نظرسنجی‌ها شانسی برای پیروزی در انتخابات پیش‌رو ندارد طرح مشابهی را پیشنهاد کرده و همچنین وعده داده است که بیمه ملی را در صورت امکان حذف خواهد کرد. نخست وزیر انگلیس ۲ روز پیش نیز در یک منظره تلویزیونی ادعا کرد که کشور شرایط سخت را پشت سر گذاشته است، حزب محافظه‌کار برنامه مشخصی برای رشد اقتصادی دارد و اگر در انتخابات پیروز شود، اوضاع مالی کشور را سامان‌دهی خواهد کرد. وی یادآور شد: زمانی که سکان دولت را از لیز تراس تحویل گرفت، تورم در محدوده ۱۱ درصد سیر می‌کرد. سوناک با بیان اینکه هرگز با برنامه‌های اقتصادی سلف خود (لیز تراس) موافق نبوده است اذعان کرد که ناامیدی و بی‌اعتمادی مردم نسبت به این حزب را درک می‌کند. او با این حال عنوان کرد که شاخص تورم اکنون به ۲.۳ درصد رسیده است؛ تحولی که طبق ادعای او به‌ صورت خودکار رخ نداده است و تنها حزب محافظه‌کار می‌تواند ضامن ادامه مسیر موجود و کاهش اقساط وام مسکن میلیون‌ها خانوار در سال‌های آتی باشد.

وقتی استامر، آقای سوناک را آچمز کرد
ریشی سوناک نخست وزیر انگلیس و کی‌یر استارمر رهبر حزب کارگر به‌ عنوان دو رقیب اصلی انتخابات سراسری انگلیس، در دومین مناظره تلویزیونی که چهارشنبه شب از شبکه خبری اسکای پخش شد، برنامه‌های خود را درباره آینده کشور به ویژه در حوزه اقتصاد تشریح کردند و طبق نظرسنجی‌ به عمل آمده در پایان برنامه، دو سوم تماشاگران به نفع استارمر رای دادند. رهبران هر دو حزب در این مناظره از بلندپروازی‌های خود برای افزایش بهره‌وری، مهار تورم، کاهش نرخ بهره بین‌بانکی که طی دو سال گذشته فشار مالی زیادی را به کسانی که اقساط وام مسکن پرداخت می‌کنند تحمیل کرده است، سخن گفتند اما هیچ‌کدام تعهدی را درباره عدم افزایش مالیات‌ها طی ۵ سال آینده مطرح نکردند.