در نخستین روز رسمی سی و سومین دوره بازی های المپیک صورت گرفت؛

اولین روز رسمی سی و سومین دوره بازی های المپیک با رقابت نمایندگان ایران در رشته های مختلف همراه است. سی و سومین دوره بازی های المپیک با برگزاری مراسم افتتاحیه به صورت رسمی در پاریس آغاز به کار کرد، با برگزاری رقابت ورزشکاران در رشته های مختلف پیگیری شد. در این روز از بازی ها نمایندگان ایران در رشته های قایقرانی، شمشیربازی، ژیمناستیک، تیراندازی به مصاف حریفان شان رفته و این نتایج را برای کاروان ورزش ایران رقم زدند:
صعود پاکدامن به جدول ۱۶ نفره
در ادامه رقابت های شمشیربازی اسلحه سابر و در جدول ۳۲ نفره این مسابقات، علی پاکدامن به مصاف «کنتو یوشیدا» از ژاپن رفت و با نتیجه ۱۵ بر ۱۱ به برتری دست یافت و به جدول ۱۶ نفره راه یافت.
رقابت الفتی در مرحله مقدماتی پرش خرک
در جریان رقابت های ژیمناستیک و در وسیله پرش خرک، مهدی الفتی دارنده مدال نقره بازی‌های آسیایی هانگژو در حرکت اول امتیاز ۱۴.۶۶۶ و در حرکت دوم امتیاز ۱۴.۵۸۳ را ثبت کرد. کار الفتی در این مرحله به پایان رسیده و برای قرار گرفتن در جمع ۸ نفر پایانی باید منتظر پایان کار حریفان خود باشد تا مشخص شود به عنوان یکی از ۸ ورزشکار به فینال صعود می‌کند. رقابت مهدی الفتی در پاریس به غیبت ۶ دهه ای این ژیمناستیک ایران در المپیک پایان داد.
حذف فتوحی در جدول ۶۴ نفره
در روز نخست مسابقات شمشیربازی و در دیدارهای انفرادی اسلحه سابر، محمد فتوحی به عنوان اولین نماینده ایران به مصاف «جبران زئآ» از مکزیک رفت اما با متحمل شدن شکست ۱۵ به ۱۳ از صعود بازماند.
رقابت دختر قایقران ایران در روز تولدش
در نخستین روز رقابت های قایقرانی، مسابقات روئینگ برگزار شد. در این بخش فاطمه مجلل قایقران ۲۱ ساله همزمان با روز تولدش و در مرحله مقدماتی ماده تک نفره سنگین وزن زنان در گروه اول به مصاف قایقرانانی از کشورهای اوگاندا، آفریقای‌جنوبی، اسپانیا، استرالیا و نیکاراگوئه رفت. وی در پایان این مسابقه با رکورد ۸ دقیقه و یک ثانیه و ۳۰ صدم به عنوان قایق چهارم از خط پایان عبور کرد تا فردا در ادامه مسابقات برای رسیدن به فینال بازیها در مرحله شانس مجدد به رقابت بپردازد.

«تجارت» بررسی می‌کند؛ استفاده از ارزهای ملی میان ایران و روسیه ثمربخش است؟

گروه صنعت و تجارت: اردیبهشت‌ماه سال جاری بود که رئیس‌کل بانک‌ مرکزی در نشستی با فعالان اقتصادی از برنامه سیاست‌گذار پولی برای راه‌اندازی ریال آفشور برای مبادلات تجاری با روسیه خبر داد. در این طرح بانک‌ مرکزی دو کشور متعهد شده‌اند ارز ریال و روبل را تا حد توازن تجاری دو کشور معاوضه کنند. در قالب این طرح، بانک مرکزی ایران با بانک مرکزی روسیه توافق کرده است که ارز ریال و روبل را تا حد توازن تجاری دو کشور معاوضه کنند. به بیان ساده‌تر، توافق شده است که بانک مرکزی روسیه در ازای پرداخت ریال، به ما ارز روبل بدهد یا بالعکس. حتی در این رابطه کاظم جلالی، سفیر ایران در روسیه گفته بود که آمریکا از دلار برای ایجاد محدودیت استفاده می‌کند از این‌رو استفاده از ارز‌های ملی در مبادلات دوجانبه در دستورکار ایران و روسیه است. بنا به گفته او، بیش از ۶۰ درصد مبادلات تجاری (ایران و روسیه) با ریال و روبل انجام می‌شود و روابط روسیه و ایران اکنون در مرحله طلایی قرار دارد. البته موضوع استفاده از ارز ملی در تجارت بین ایران و روسیه به چند سال گذشته برمی‌گردد، سال 1401 بود که در سفر ولادیمیر پوتین رئیس جمهوری روسیه به ایران، در دیدار با رهبری نیز ضمن اشاره به اینکه آمریکا در تلاش بر استفاده از دلار به عنوان ابزار فشار است، گفته بود که ایران و روسیه در حال طراحی راه‌هایی برای استفاده از ارزهای ملی در روابط تجاری هستند. پس از آن رئیس وقت کل بانک مرکزی ایران اعلام کرد که معاملات ایران و روسیه با استفاده از روبل و ریال آغاز و نماد معاملاتی ریال_ روبل در بازار متشکل ارزی تعریف شده است. حال با گذشت چند سال از این طرح، بنظر می‌رسد ابهامات چندی برای استفاده از ریال و روبل بین تجار دو کشور وجود دارد.
قراردادهای روبلی متحمل زیان شده است
در همین رابطه به تازگی، کامبیز میرکریمی، عضو هیات رئیسه اتاق مشترک بازرگانی ایران و روسیه در گفتگویی که با ایلنا داشته در این باره گفته است: اکنون صادرکنندگانی که قراردادهای روبلی بسته‌اند، متحمل زیان شده‌اند چرا که آنها معامله را برحسب روبل منعقد کرده‌اند و حساب‌های ریالی بانک ملی ایران را در معامله ارائه کرده‌اند اما در دستیابی به سود حاصل از تبدیل روبل به ریال و محاسبه آن براساس قیمت دلار در بازار آزاد متضرر شدند و در اعتراض به این موضوع صادرات را متوقف کردند. او اظهار داشت: در نرخ تبدیل روبل به ریال همچنان ابهام وجود دارد، زیرا برای تبدیل ارز همواره شروطی وجود داشته و اسنادی مطالبه می‌شود و تا زمانی که این پیش‌شرط‌ها وجود داشته باشد امکان استفاده از این کارت‌ها وجود ندارد وگرنه بانک‌های ایران و روسیه رابطه کارگزاری با یکدیگر دارند، شبکه بانکی ایران نیز روبل را پذیرفته و به نظر می‌رسد بانک مرکزی روسیه هم پذیرفته ریال را در سبد خود جای دهد بنابراین از نظر زیرساختی مانعی وجود ندارد، اما مشخص نیست که وقتی کارت میر روسیه در ایران استفاده شود، روبل با چه نرخی قرار است تبدیل به ریال شود؟ وی افزود: بنابراین در مبادلات مالی میان ایران و روسیه بدون دخالت دلار چه در حد مبادلات مسافرتی باشد و چه در حد مبادلات تجاری باید موضوع نرخ تبدیل ارز حل شود. میرکریمی ادامه داد: موضوع دیگر افزایش فاصله نرخ روبل و دلار در بازار آزاد ایران است؛ ارزش روبلی که به ریال تبدیل می‌شود از ارزش دلار در بازار آزاد ایران کمتر شده و افزایش قیمت دلار در بازار آزاد به این شکاف عمق داده است. وی خاطرنشان کرد: پیش‌تر برخی صادرکنندگان ایرانی ارزهای خود را در واحد روبل به میربزینس می‌دادند اما با افزایش فاصله روبل و دلار صادرکنندگان از این کار امتناع می‌کنند و بازارهای رسمی را دور می‌زنند و به بازارهای غیررسمی روی می‌آورند.

روبل در ایران خریداری ندارد
حتی یک کارشناس اقتصادی در رابطه با تجارت روبل و دلار در تجارت دو کشور می‌گوید: ریال برای روسیه‌ها می‌صرفد اما روبل در ایران خریداری ندارد. آلبرت بغزیان در پاسخ به این سوال که باتوجه به اینکه دو کشور ایران و روسیه تحریم هستند و ارزش پول هر دو کشور در دنیا در ضعیف‌ترین حالت قرار دارد، ریال و روبل برای هر دو طرف چه صرفه اقتصادی دارد، توضیح داد: باید به این نکته توجه داشت که ریال برای روسیه به صرفه است چراکه طرف مقابل به ویژه کشورهای مرزی می‌توانند ریال را به راحتی در ایران به دلار تبدیل کنند و دلار هرات، دلار سلیمانیه، دلار امارات شکل گرفته است چراکه در ایران مناطق ریال با دلار با حجم بالا جابه‌جا می‌شود یا اینکه به راحتی می‌توانند ریال را در ایران تبدیل به دارایی باکیفیت کنند مانند املاک، توجه داشته باشیم که قوانین ایران اجازه می‌دهد هر مقدار پول وارد هر معامله‌ای شود. درحالیکه در سایر کشورها این معاملات مشکوک به پولشویی خواهد شد اما اگر ایران روبل در اختیار داشته باشد در هیچ کجای دنیا نمی‌تواند آن را به دلار تبدیل کند و ایران هم امکان تبدیل روبل به دلار نیست چراکه روبل خریدار ندارد.

دروازه بان تیم فوتبال تراکتور با بیان اینکه تیمی رفتم که به درد مربیگری ام بخورد، گفت: خیلی ها دوست نداشتند تا در پرسپولیس باشم و به باشگاهی رفتم که به درد مربیگری ام در آینده بخورد.
علیرضا بیرانوند در خصوص حضور در تست‌های پزشکی ایفمارک اظهار داشت: پیش از آغاز مسابقات لیگ برتر این اتفاق برای تمام تیم‌ها رخ می‌دهد و این موضوع باعث می‌شود تا تیم‌ها از وضعیت بازیکنان و اعضای کادرفنی خود متوجه شوند تا در ادامه فصل مشکلی نداشته باشند و این یک اتفاق بزرگ محسوب می‌شود.
او در رابطه با همکاری با دراگان اسکوچیچ (سرمربی تیم فوتبال تراکتور) گفت: اسکوچیچ مربی باهوشی است که همه او را می‌شناسند. تاکنون تمرینات خوبی را پشت سر گذاشته‌ایم و یکی، دو دیدار تدارکاتی هم داشتیم. زنوزی (مالک باشگاه تراکتور) تیم خوبی را برای فصل جدید آماده کرده است و امیدوارم یک فصل بسیار خوب را پشت سر بگذاریم. اسکوچیچ یکی از مربیان بزرگ فوتبال است که به ایران آمده تا خیلی از چیزها را ثابت کند من به عنوان بازیکن یکی، دو سال در تیم ملی با او کار کرده‌ام و او را کمک کردیم. بیرانوند در خصوص جدایی از پرسپولیس گفت: تصمیم گرفتم تا یک چالش جدید را در زندگی خود تجربه کنم. بعد از دوران بازیکنی به سمت مربیگری خواهم رفت و باید به سمت باشگاهی برویم که بعداً به درد مربیگری بخورد. خدا را شکر که تیم خوبی را انتخاب کردم و تراکتور هواداران بسیار خوبی دارد. از هواداران خواهش می‌کنم که مثل همیشه تیم را حمایت کنند؛ دلگرمی ما همین هواداران هستند و از اینکه با پیروزی‌های این تیم خوشحال می‌شوند اطلاع دارم و اکنون به تنها چیزی که فکر می‌کنم بازی اول در لیگ برتر و مصاف با مس رفسنجان است. او در پاسخ به این سوال که پس از دیدار تیم‌های ملی فوتبال ایران و ازبکستان اعلام کرد که از پرسپولیس جدا نمی‌شود، گفت: دفعه قبل صحبتی از مدیرعامل پرسپولیس شنیدم که گفته بود تمام پول این فصل را به بیرانوند دادیم؛ ولی من امروز صحبتی با سلیمانی (وکیلم) داشتم که امروز شکایتی از پرسپولیس بابت طلب‌هایم داشته باشد. صحبتی هم داشتند و گفته بودند بالای ۲۰ درصد نمی‌توانند بدهند اما ۲۰ درصدی که آنها می‌گویند آپشن است. دروازه‌بان تراکتور خاطر نشان کرد: بازیکن هرچقدر که قرارداد داشته باشد ۲۰ درصد از آن به عنوان آپشن در نظر گرفته می‌شود و مساله پاداش با آن فرق می‌کند. وقتی قرار است یک کار بزرگ انجام شود پاداش تعیین می‌شود. شما پاداشی به ما دادید که ما در کورس بودیم؛ حالا بچه‌ها مثلاً از ۲۰ میلیون تومان پاداشی که داده می‌شد را ۵ میلیون را به کار خیر اختصاص دادند. یعنی همه پاداش‌ها را در کار خیر هزینه کردیم ولی وقتی شما این پاداش‌ها را از قرارداد پایه کم کنید کار غیر اخلاقی است که باشگاه پرسپولیس برای اولین‌بار در تاریخ انجام داد. من تا حالا چنین چیزی ندیدم. وقتی شما پاداش را از قرارداد کم کنید یک توهین به همه بازیکنان است. او در خصوص صحبت‌های بازیکنان پرسپولیس از جمله سروش رفیعی و فرشاد فرجی گفت: سال‌های خوبی را با سروش رفیعی داشته‌ام و او هم برای پرسپولیس زحمت زیادی کشیده است.