تحویل ۳۷۰۰ مسکن مهر شهرهای جدید طی ۷ ماه

مدیرعامل شرکت عمران شهرهای جدید ایران گفت: در دولت چهاردهم ۳ هزار و ۷۷۳ واحد مسکن مهر شهرهای جدید در سراسر کشور تحویل شده است. به گزارش گروه اقتصادی از تسنیم، شهرام ملکی با اعلام این‌که در دولت چهاردهم 3 هزار و 773 واحد مسکن مهر شهرهای جدید تحویل مردم شده است، اظهار کرد: برای این کار 1270 میلیارد تومان از صندوق ملی مسکن منابع مالی تامین شد. وی یادآور شد: در ابتدای آغاز به کار دولت تعداد واحدهای باقیمانده مسکن مهر 32 هزار و 947 واحد بود که هم اکنون این رقم به 29 هزار و 174 واحد رسیده است. وی ادامه داد: بر اساس برنامه تا در سال 1404 تعداد 24 هزار و 174 واحد مسکن مهر باقیمانده تکمیل و تحویل متقاضیان می‌شود. 5 هزار واحد باقیمانده عمدتا دارای مشکلات حقوقی هستند با رفع موانع به شرط تامین اعتبار و رفع موانع حداکثر تا 1405 تکمیل و تحویل شود. مطابق آمار شرکت عمران شهرهای جدید ایران بیشترین واحدهای باقیمانده مسکن مهر با 13 هزار و 138 واحد مربوط به شهر پردیس است. در پرند 4 هزار و 93 واحد، در مِهستان (هشتگرد) 7 هزار و 985 واحد، صدرا 248 واحد، گلبهار 2 هزار و 398 واحد، سهند 996 واحد، امیرکبیر 200 واحد و رامین 116 واحد مسکن مهر باقیمانده است.

 

امکان حذف کامل حاشیه‌نشینی تا ۱۰ سال آینده

معاون وزیر راه و شهرسازی گفت: میزان حاشیه‌نشینی و اسکان غیررسمی کشور در مقایسه با سایر کشورهای در حال توسعه قابل قبول است و در صورتی که از ظرفیت‌های موجود درست استفاده کنیم، می توانیم در ۱۰ سال حاشیه نشینی را به طور کامل برطرف کنیم. به گزارش گروه اقتصادی از شرکت بازآفرینی شهری ایران، عبدالرضا گلپایگانی در دیدار با میثم رضوان‌پور معاون اجتماعی بسیج مستضعفین با استقبال از همکاری دو جانبه سازمان بسیج مستضعفین و شرکت بازآفرینی شهری ایران افزود: به‌طور قطع استفاده از شبکه مردمی بسیج کمک موثری به پیشبرد اهداف و پروژه‌های شرکت می‌کند و این مهم نیازمند تعریف یک برنامه اقدام مشترک است.  دبیر ستاد ملی بازآفرینی شهری پایدار بیان‌داشت: در حوزه ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی طی ۱۵ سال گذشته فعالیت‌های خوبی انجام شده اما در مورد این فعالیت‌ها آن چنان که باید اطلاع‌رسانی نشده است. در این دیدار، رضوان‌پور با اشاره به اینکه وزارت راه و شهرسازی در ساماندهی سکونتگاه‌های غیررسمی عملکرد مثبتی داشته است، تصریح کرد: بسیج از ظرفیت انسانی بالایی برخوردار است که برای رضای خدا کار می‌کنند و شبکه انسانی ما در یک‌هزار و ۱۰۰ محله که به آن‌ها محله‌های کرامت می گوییم بدون دریافت حقوق و پاداش مشغول فعالیت هستند.  

    عزم جدی شرکت فرودگاه‌ها برای تخریب تمامی موانع پروازی در کشور
مدیرکل دفتر حقوقی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از پیگیری این دفتر برای تخریب تمامی موانع پروازی در فرودگاه‌های کشور خبر داد. مدیرکل دفتر حقوقی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران از پیگیری این دفتر برای تخریب تمامی موانع پروازی در فرودگاه‌های کشور خبر داد و گفت: یکی از مهم‌ترین عوامل ایجاد محدودیت‌های پروازی در فرودگاه‌ها، وجود موانع پروازی است. مهرداد اشراقی اظهار داشت: با تلاش کارشناسان دفتر حقوقی، پیگیری‌ها، حضور مجدانه و مستمر و طرح موضوع در محاکم قضایی، موفق به اخذ حکم تخریب و قلع و قمع بخشی از موانع مذکور در فرودگاه‌های سراسر کشور شده است و مابقی در حال پیگیری و اخذ است. وی با اشاره به تخریب بخشی از مانع پروازی فرودگاه شهدای نوشهر، گفت: به‌دلیل وجود یک مانع پروازی (هتل)، نشست و برخاست هواپیما‌ها در فرودگاه نوشهر مدتی دچار محدودیت پروازی شده بود که هر لحظه، بروز حوادث برای مسافران و فرودگاه خارج از تصور نبود. مدیرکل دفتر حقوقی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران افزود: با تلاش و پیگیری کارشناسان حقوقی شرکت متبوع، این مانع پروازی در حال مرتفع شدن است.
  اشراقی تاکید کرد: تخریب این مانع پروازی تنها برای فرودگاه نوشهر نبوده، بلکه هر نقطه از فرودگاه‌های سراسر کشور که بدون صدور مجوز از سوی شرکت فرودگاه‌ها و ناوبری هوایی ایران اقدام به ساخت‌وساز و ایجاد مانع پروازی شده باشد، با تخریب مواجه خواهد شد.

حمل بیش از ۲۱ میلیون تن کالای اساسی از ابتدای امسال
مدیرکل دفتر حمل و نقل کالای سازمان راهداری و حمل‌ونقل جاده‌ای از از حمل بیش‌از ۲۱ میلیون تن کالای اساسی از طریق واردات به هفت بندر به نقاط مختلف کشور از ابتدای امسال تاکنون خبر داد. مهرداد حمداللهی مدیرکل دفتر حمل و نقل کالای سازمان راهداری‌، گفت: تمهیدات لازم برای تردد کامیون‌های حامل مواد فسادپذیر و کالاهای اساسی سبد مصرف خانوار در ایام نوروز اتخاذ شده است. وی از حمل بیش از ۲۱ میلیون تُن کالای اساسی از طریق واردات به هفت بندر به نقاط مختلف کشور از ابتدای سال جاری تاکنون خبر و ادامه داد: از این مجموع، بندر امام خمینی (ره) سهم بیش از ۶۲ درصدی در جابه‌جایی کالا داشته و بندر امیرآباد و بندرعباس در رتبه‌های بعدی حمل کالاهای اساسی در کشور قرار دارند. مدیرکل دفتر حمل و نقل کالا خاطرنشان کرد: تمامی رانندگان و شرکت‌های حمل و نقل با فعالیت بدون تعطیلی آماده حمل تمام کالاهای تولیدی، وارداتی و صادراتی در کشور بوده و جهت تسهیل و بدون مشکل این امر نیز همه سامانه‌های مرتبط حمل و نقل از جمله سامانه‌های اعلام بار مجازی و فیزیکی در همه ایام سال و تعطیلات نوروز، آماده ثبت درخواست حمل از سوی شرکت‌های حمل‌ونقل و ارائه نوبت برای رانندگان در پایانه‌های عمومی کالا هستند. حمداللهی تأکید کرد: بر اساس تدابیر اتخاذ شده، هیچ‌گونه مشکلی در جابه‌جایی و تأمین کالاهای اصلی سبد خانوار هموطنان و روزه داران وجود نداشته و حمل این کالاها با کمترین میزان ماندگاری در بنادر در حال انجام است. وی ادامه داد: با فعالیت سامانه‌های بارنامه الکترونیکی و تخصیص هوشمند بار در همه ایام سال، متناسب با میزان درخواست حمل کالاهای اساسی توسط رانندگان و شرکت‌های حمل‌ونقل نسبت به جابه‌جایی کالا در کشور اقدام می‌شود.
 
خروج از بحران آب نیازمند چند سال‌ متمادی بارش نرمال است
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور با بیان اینکه ایران بیش از ۲۰ سال است که در شرایط خشکسالی قرار دارد، گفت: خروج از شرایط خشکسالی هیدرولوژیکی منوط به بارش‌های نرمال و فرانرمال در چندین سال متمادی و همچنین کاهش برداشت از منابع آبی است. به گزارش گروه اقتصادی از شرکت مدیریت منابع آب ایران، فیروز قاسم‌زاده دیروز با اشاره به تأثیر گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی بر منابع آبی ایران افزود: گرمایش زمین و تغییرات اقلیمی به‌عنوان یک چالش عظیم، گریبانگیر ساکنین کرۀ زمین شده است. وی ادامه داد: امروزه همه دولت‌ها درجه‌ای از آثار تغییرات اقلیمی را درک می‌کنند و در برنامه‌های کوتاه مدت و بلند مدت خود به دنبال مقابله با آثار آن و یا سازگاری با شرایط جدید هستند. سخنگوی صنعت آب، وقوع خشکسالی و کاهش آب در دسترس را از ملموس‌ترین آثار گرمایش زمین دانست و افزود: این نتایج ناشی از آن است که بخش عمده‌ای از آب موجود در چرخه هیدرولوژیکی به‌صورت بخار در جو باقی مانده و تبدیل به بارش نمی‌شود تا ساکنین زمین از آن بهره‌مند شوند.
 قاسم‌زاده با بیان اینکه آثار این اتفاق در کشور ایران در سال‌های اخیر مشهود بوده است، خاطرنشان کرد: براساس شاخص خشکسالی بلندمدت، کشور ایران بیش از ۲۰ سال است که در یک دوره‌ خشک قرار گرفته است و در ۵ سال اخیر نیز با کاهش بارش جدی نسبت به شرایط نرمال روبرو بوده است.
مدیرکل دفتر اطلاعات و داده‌های آب کشور گفت: آنچه که شرایط را سخت کرده، وقوع خشکسالی هیدرولوژیکی است؛ به طوری که به‌دلیل کاهش بارش، رواناب رودخانه‌ها و نفوذ به آبخوان‌های زیرزمینی کاهش یافته، رودخانه‌ها خشک شده‌اند و تراز آب زیرزمینی به طور مداوم در حال کاهش است و به نوعی کاهش بارش‌ها منجر به کاهش در آب تجدیدپذیر شده است. 

«تجارت» در گفت‌و‌گو با حسن مرادی نماینده ادوار مجلس بررسی کرد

گروه اقتصادی- زهرا سلیمانی: در روزهایی که نرخ دلار به بالای 90 هزار تومان و نرخ سکه به بالای 80میلیون تومان رسیده، هنوز مشخص نیست دولت چه راهبردی برای رفع نارتازی های انرژی تدارک دیده است؟ سال 1403 برای بسیاری از ایران همراه با تجربه تبعات ناترازی های گسترده انرژی معنا پیدا می کند. در سالی که تابستان آن با قطعی گسترده برق آغاز شد و در زمستان قطع گاز و برق به صورت اومان شکل گرفت. ضمن اینکه حتی برای تامین سوخت مایع نیروگاهی نیز ذخایر مناسبی تدارک دیده نشد. در یک چنین شرایطی است که برای بسیاری از شهروندان ایرانی، راهبردهای دولت برای مقابله و رفع نارتازی های انرژی واجد اهمیت خواهد بود. اما علی رغم ساعتها مصاحبه و گفتگو و گزارش، هنوز مشخص نیست، دولت چهاردهم در حوزه رفع ناترازی های انرژی در سال 1404 قرار است چه موضوعاتی ار مد نظر قرار دهد. آیا ایران قرار است تولیدات برق، گاز و نفت خود را بالا ببرد؟ آیا راهبرد دولت افزایش واردات اقلام انرژی است؟ آیا قرار است با افزایش قیمت حامل های انرژی سرمایه ای برای افزایش سرمایه گذاری روی زیرساختها فراهم شود؟ یا راهکار دیگری تدارک دیده شده است؟ با توجه به اهمیت موضوع تجارت در گفتگو با حسن مرادی استاد دانشگاه و نماینده ادوار مجلس تلاش کرده موضوع انرژی در سال 1404 را از منظر تحلیلی مورد بررسی قرار دهد. مرادی با اشاره به اینکه دولت در ایران هر ماهه 116میلیون تومان یارانه انرژی به هر ایرانی پرداخت می کند، اتلاف گسترده این ظرفیت های ارزشمند را گناهی نابخشودنی قلمداد می کند.
 دولت برای رفع ناترازی های انرژی در سال 1404 چه موضوعاتی را باید مد نظر قرار دهد؟
در خصوص وضعیت حوزه انرژی در سال 1404 مسائل و  پیچیدگی های بسیاری وجود دارد. امیدواریم دولت و دست اندرکاران از وضعیت نامناسب انرژی کشور در سالی که پشت سر گذاشته شد، درس های عبرت فراوانی بگیرند. درس هایی که  به دست آوردن آنها هزینه های بسیاری برای کشورمان داشت و به قیمت خسارات فراوان در حوزه صنعت، تولید، کسب و کار، کشاورزی ، آب، معادن و سایر بخش های مهم اقتصادی کسب شدند. در سال 1403 به دلیل ناترازی برق و انرژی دولت ناچار شد ادارات را به عنوان مهمترین رکن بوروکراسی کشور تعطل کند. از سوی دیگر به دلیل ناترازی و کمبود برق ، کسب و کار مردم با خسارت های بسیار زیادی مواجه شدند. بر اساس گزارش کمیسیون صنعت اتاق ایران، ضرر اقتصادی بخش‌های مختلف کشور از هر روز قطعی برق بررسی شده که نشان می‌دهد با توقف تولید، انتقال و توزیع برق در کشور هر روز 17 هزار و 973 میلیارد تومان به اقتصاد کشور خسارت وارد می‌شود که 9218 میلیارد تومان از آن مربوط به بخش صنعت است. این عدد جداز از خسارت هایی که کسب و کار خرد و متوسط و کسبه و اصناف با آن مواجه شده اند. این شیوه و این وضعیت در سال 1404 نمی تواند ادامه پیدا کند که دولت نسبت به آن واقف است.
اگر قرار باشد دسته بندی مشخصی در خصوص  گونه های مختلف انرژی داشته باشیم، وضعیت بخش گاز، فت، برق و... چطور می توان تحلیل کرد؟
در ایران گستره وسیعی به شبکه سراسری گاز وصل شده اند.  از شمالی ترین نقاط ایران تا جنوبی ترین بخش های کشور و استان سیستان و بلوچستان و...به شبکه گاز وصل هستند. حتی در برخی استان ها که نیازی به استفاده از شبکه گاز وجود نداشت، لوله کشی گاز شده است.  این امر، موضوع  ارزشمندی است، اما باید توجه داشت که یک چنین رویکردی است که ناترازی های فعلی را در پی داشته است. دولت باید تلاش کند، کمبودهای فعلی گاز را با افزایش تولید جبران کند.  در حوزه افزایش ظرفیت های استحصال گاز، قرار داد 18میلیارد دلاری فشارافزایی پارس جنوبی با پیمانکاران داخلی به امضا رسید که قدم مطلوبی است. امیدواریم استحصال گاز ایران از حوزه اصلی گاز پارس جنوبی که با قطر مشترک است به حد اعلا برسد. برخی از میادین جدید مانند فاز 11پارس جنوبی نیز کشف شده است که می توانند به افزایش تولید گاز کشور کمک کنند. به نظرم دولت در سال 1404 باید 25 الی 26میلیون بخاری گازسوزی که قاتل گازهای کشور و سلامتی مردم هستند را از رده خارج کرده و بخاری های استاندارد را جایگزین آن کنند. همچنین لازم است که در زمینه فرهنگ سازی در مصرف گاز، اقداماتی صورت گیرد. 
یکی از موضوعات مهم در بحث جلوگیری از اتلاف انرژی به وضعیت ساختمان های ایران باز می گردد. برای به روز اؤری ساختمان ها برای جلوگیری از اتلاف انرژی چه راهکاری را پیشنهاد می کنید؟
موضوع ایزولیسیون ساختمان ها و اجرای  مقررات ملی مبحث 19ساختمان ها هم باید در دستور کار قرار گیرد تا پرت گرمایی در ایران کاهش یابد. مبحث نوزدهم از مقررات ملی ساختمان ضوابط طرح، محاسبه و اجرای عایق کاری حرارتی پوسته خارجی، سیستم های تأسیسات گرمایی، سرمایی، تهویه، تهویه مطبوع، تأمین آب گرم مصرفی، و الزامات طراحی سیستم روشنایی در ساختمان ها را تعیین می کند. راه های دیگری هم وجود دارد که متعادل سازی قیمت های انرژی از جمله آنهاست.
در خصوص ناترازی برق چه راهکارهایی را دولت باید در دستور کار قرار دهد؟
در حوزه برق هم مانند گاز ما گستردگی زیادی داریم. در این میان، هیولایی به ماینرها وجود دارند که سوءاستفاده از بیت المال و دزدی از جیب فقرای جامعه هستند. دولت باید حق الکشف بالایی برای ماینرها تخصیص دهد تا شاهد یک چنین سوءاستفاده هایی نباشم. شبکه برق کشورمان هم نیازمند به روز آوری و سرمایه گذاری در زیر ساختهاست. دیشب با مقاله یکی از استادان به نام حوزه انرژی روبه رو شدم که در آن با عدد و رقم اعلام شده بود، بسیاری از وئیلاهای شمال چون سند ندارند فاقد شبکه برق هم هستند. صاحبان این ویلاها با پردات چند ده میلیون  رشوه به ماموران برق، تواسنته اند از برق گران سنگ دولتی بدون کنتور استفاده کنند. وقتی دولت می بیند، ویلایی ساخته شده می تواند قراردادهای شرطی ببندد و باشنعاب برق را به این واحدها واگذار کند. در حال حاضر این ویلاها از جیب مردم برق مصرف می کنند و هزینه های آنها را مردم فقیر می پردازند. روشی که در ادارات ایران در پیش گرفته شده،  بسیار غلط است و اغلب ادارات توجهی به پرتی برق و اصراف برق ندارند. نمی گویم همه ادارات اما بسیاری از ادارت کشور اینگونه اند و پرتی برق در آنها بالاست.  در بخش برق نیز دولت باید نیروگاه های جدید را فعال کند. ضمن اینکه زمینه های ورود و سرمایه گذاری بحخش خصوصی به این حوزه را فراهم کند. بسیاری از سرمایه گذاران نیروگاهی کشورمان به دلیل مشکلات بوروکراس فرسوده امکان ورود و سرمایه گذاری در این بخش را ندارند، ان روند باید تغییر کند.
بخشی از وظایف احداث نیروگاه ها هم مرتبط با دولت است. نقش دولت برای حل ناترازی برق چیست؟
 دولت خود نیز باید نیروگاه ها جدید را فعال سازد. به دلیل کاهش نزولات آسمانی در اغلب استان ها از نیروگاه های برقابی تا حد زیادی محروم هستیم اما تعداد زیادی از استان ها هستند که سدهای آنها پر شده و می توانند از این ظرفیت ها استفاده کنند. برای این استان ها باید ظرفیت ها تازه ایجاد کرد اگر قرار است، نیروگاه تازه ای در این سدها ایجاد شود باید این کار صورت گیرد تا ظرفیت تولید برق کشور افزایش یابد. در بحث سکنورایز کردن و هماهنگی با کشورهای همسایه هم ایران باید به سمت بدل شدن هاب انرژی منطقه حرکت کند. ایران می تواند گاز و برق را از کشورهای شمالی مانند روسیه، ترکمنستان و آذربایجان خریداری کند و به کشورهای جنوبی مانند امارات، قطر، عمان و حتی عربستان بفروشد. در عین حال تدابیر جبرانی بسیاری وجود دارد که باید روی آن کار شود.
موضوع یارانه انرژی هر از گاهی در فضای عمومی کشورمان مطرح می شود. مشخص است، حجم یارانه های انرژی در ایران چقدر است؟
اخیرا یکی از نمایندگان مجلس را دیدم که می گوید اگر یارانه انرژی را تقسیم کنیم به هر نفر 116میلیون تومان به هر نفر ماهانه می رسد. هر خانواده ایرانی می تواند بین 300تا 500میلیون تومان درآمد داشته باشد! من در مجلس هفتم همین موضوع را مطرح کردم و گفتم اجازه ندهید طرح مخرب تثبیت قیمت ها اجرایی شود و چوب حراج به منابع کشور خورده شود. گاهش اوقات نمایندگان تصور می کنند به مردم کمک کرده اند در حالیکه اینگونه نیتس. قیمت های حامل های انرژی باید واقعی و هدفمند شود.
س: اما قبول دارید قبل از تعدیل قیمت حامل های انرژی باید زمینه های دیگری نیز فراهم شود؟
درست است باید ناوگان حمل و نقل کشورمان به روز آوری شده و برقی شوند. ضمن اینکه حمل و نقل هایی، ریلی،‌زمینی و دریایی کشور هم باید مطابق رشد جمعیت ایراتن توسعه پیدا کنند. امیدوارم دولت از اوایل فروردین 1404 برای انجام این اصلاحات اقدامات لزام را انجام دهد تا ناترازی انرژی در ایران در میان مدت رفع شود.

در شرایطی که برخی شایعات در خصوص گرانی بنزین و کمبود احتمالی آن در روزهای پایانی سال حکاین می کند، مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی می گوید که مشکلی برای تامین بنزین و گازوئیل عید نداریم و ذخیره سازی از قبل انجام شده است. محمدصادق عظیمی‌فر دیروز در جریان بازدید خبرنگاران از پالایشگاه تهران در جمع خبرنگاران اظهار کرد: مشکلی برای تامین بنزین و گازوئیل شب عید نداریم و ذخیره‌سازی از قبل انجام شده است. به گفته وی از مدت‌ها قبل برای مصرف بنزین و گازوئیل شب عید ذخیره سازی انجام و به طور متوسط روزانه ۸ میلیون لیتر ذخیره انجام شده است. معاون وزیر نفت در مورد انتقال بنزین و گازوئیل به شهرهای مسافرپذیر نیز گفت: در کنار لوله‌های انتقال بنزین و گازوئیل، انتقال بنزین و گازوئیل از طریق ۱۷ هزار ناوگان انتقال سوخت در ایام عید انجام می‌شود و مشکلی از نظر سوخت‌رسانی به شهرها نداریم.
مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی با بیان اینکه طی ۷ ماه گذشته بعد از استقرار دولت چهاردهم به طور میانگین ۸ میلیون لیتر به تولید پالایشگاه‌های کشور اضافه کردیم گفت که ۹۷ میلیون لیتر تولید در روز طی ۶ ماه اول را در ۶ ماه دوم به صورت پایدار به ۱۲۵ میلیون لیتر پر روز رساندیم. وی در خصوص افزایش کیفیت بنزین گفت: افزایش تولید به پشتوانه افزایش خوراک پالایشگاه‌ها و هم اصلاحات فرایندی در برخی پالایشگاه‌ها بوده است در پالایشگاه تهران از ظرفیت خالی واحد بنزین سازی استفاده کردیم و در مجموع افزایش تولید داشتیم و این باعث شد وضعیت سطح ذخایر نسبت به گذشته بهتر شود. مدیر عامل شرکت ملی پالایش و پخش فراورده‌های نفتی در پاسخ به سوال دیگر ایسنا در خصوص واردات بنزین گفت: این موضوع به فراخور مصرف انجام می‌شود و اما تمرکز ما افزایش تولید و افزایش حجم پالایشی است. وی درباره سهمیه بنزین نوروزی گفت: هنوز تصمیم خاصی در این رابطه اتخاذ نشده است.
عظیمی فر درباره استفاده از کارت سوخت بانکی برای سوختگیری، اظهار کرد: اکنون در مرحله پایلوت است و چند مجموعه آن را در راستای تکلیف قانون بودجه به صورت آزمایشی اجرا می‌کنند، ملاحظات مختلفی باید در زیرساخت جدید دیده شود یکی از مباحث سهولت کاربری به منظور امنیت و مباحث پدافندی است.
به گفته وی اگر به نقطه بهینه برسیم که این الگو را تمام دستگاه‌ها تایید کنند، اطلاع رسانی خواهیم کرد، در استفاده از کارت بانکی یکی از اولویت‌ها امنیت تامین سوخت است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه ریشه اصلی بخش عمده قاچاق سوخت در بخش مصرف است، گفت: دولت چهاردهم همسو با کاهش قاچاق سوخت، اقدام‌هایی دو جانبه را در حوزه‌های مقابله و پیشگیری اجرایی کرده است. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با بیان اینکه دولت چهاردهم همسو با کاهش قاچاق سوخت، اقدام‌هایی دو جانبه را در حوزه‌های مقابله و پیشگیری اجرایی کرده است، گفت: در حوزه مقابله با قاچاق، دستگاه‌های امنیتی، انتظامی و قضایی با کشفیات قابل توجه به این موضوع ورود کرده‌اند. در حوزه پیشگیری نیز، وزارت نفت قراردادی به‌منظور پایش لحظه‌ای تمامی تأسیسات امضا کرده است تا از تولید تا مصرف نهایی فرآورده‌ها نظارت دقیق داشته باشد. عظیمی‌فر با تأکید بر اینکه ریشه و منشأ اصلی بخش عمده قاچاق در بخش مصرف است، اظهار کرد: یکی از مسائل مهم در این زمینه، انحراف سوخت یارانه‌ای است که برخی مصرف‌کنندگان در بخش‌هایی نظیر حمل و نقل، کشاورزی و صنعت به طور غیرمجاز استفاده می‌کنند. ما در مجموعه شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با استفاده از علم داده و تحلیل داده آمار مصرف سوخت ناوگان حمل و نقل را در ۹ ماهه امسال با استفاده از دوربین‌های جاده‌ای و سامانه‌های صدور بارنامه، باربرگ تقاطع‌گیری کردیم و انحرافات قابل‌توجهی در عدم مصرف سوخت در بخش حمل و نقل به دست آمد از این رو باید نظارت دقیقی بر مصرف‌کنندگان انجام شود. وی با بیان اینکه مصرف سی‌ان‌جی از ۲۴ میلیون متر مکعب در روز در ۱۴۰۰ در ابتدای دولت به حدود ۱۹ میلیون متر مکعب در روز رسیده است، گفت: با کاهش مصرف سی‌ان‌جی حدود ۵ میلیون لیتر به مصرف بنزین افزوده شده است که بی‌توجهی به حوزه سی‌ان‌جی در سال‌های اخیر از جمله علل کاهش مصرف سی‌ان‌جی است ازاین‌رو در دولت چهاردهم با اجرای برنامه‌هایی نظیر انتشار اوراق صرفه‌جویی و تبدیل رایگان خودروهای عمومی به سی‌ان‌جی سوز، تلاش داریم زیرساخت‌های این حوزه را بازسازی و احیا کند. مدیرعامل شرکت ملی پالایش و پخش فرآورده‌های نفتی ایران با اشاره به اینکه یکی از اولویت‌های مهم دولت، متنوع‌سازی سبد سوخت از طریق ارتقای زیرساخت‌های سی‌ان‌جی است که نقشی کلیدی در کاهش ناترازی بنزین ایفا می‌کند، ادامه داد: مسائل مربوط به کارمزد جایگاه‌های سی‌ان‌جی در دست بررسی است و دولت امیدوار است این مشکلات را به‌طور کامل حل و فصل کند. عظیمی‌فر با اعلام اینکه دولت چهاردهم در حال همکاری با وزارت اقتصاد برای مقررات‌زدایی است تا موانع واردات بنزین سوپر ازسوی بخش خصوصی را برطرف کند، تصریح کرد: تلاش‌ها بر این است که با فراهم کردن امکان صدور مجوز در درگاه ملی مجوزها، این فرآیند عملیاتی شود. نشست‌های متعددی نیز با حضور نمایندگان وزارت اقتصاد، اتاق بازرگانی و بخش خصوصی برای حل موانع باقی‌مانده در حال برگزاری است.
به گفته وی یکی از پیشنهادهای مطرح شده برای کشف قیمت فرآورده‌ها، استفاده از بورس انرژی است. این ایده با استقبال واردکنندگان عمده فرآورده‌ها و برندهای متقاضی مواجه شده است و در حال بررسی و تنظیم جزئیات اجرایی قرار دارد.