دستور قاضیالقضات برای برخورد شدید با مفسدان اقتصادی
حجتالاسلام والمسلمین محسنی اژهای روز پنجشنبه ۲۱ فروردین طی سخنانی در نشست مشترک شورایعالی قوه قضاییه با رؤسای کل دادگستریها و دادستانهای مراکز استانها، بیان داشت: مقامات قضایی بر زیر مجموعههای خود نظارت مستمر و میدانی داشته باشند و نقاط قوت و ضعف زیر مجموعههای خود را احصا کنند؛ این ویژگی در برخی از مقامات قضایی ما بارز و برجسته است، اما متاسفانه برخی از مسئولان قضایی نیز از این ویژگی بیبهرهاند و فقط اسم مدیریت را یدک میکشند. محسنی اژهای اظهار کرد: همانطور که بارها تاکید کردهایم مقامات قضایی میان فساد، خطا و زمین خوردن یک فرد که ممکن است یک سرمایهگذار تولیدی باشد تفکیک قائل شوند. همگان باید به فرد زمین خورده کمک کنیم و به فرد خطاکار نیز مدد رسانیم که به جبران مافات بپردازد. اما در قبال فرد مفسد، قاطعانه و بدون اغماض و بدون هرگونه تبعیض برخوردهای لازم را داشته باشیم. به هیچ وجه نباید اینگونه باشد که میان مفسدین تفکیک و تمیز قائل شویم و ضرورت دارد با کلیهی مفسدین قاطعانه و قانونی برخورد کنیم؛ همچنین چنانچه یک کارگزار حکومتی در یک فساد دخیل و شریک بود، برخورد ما باید قاطعانهتر باشد.
مذاکرات غیرمستقیم را دنبال میکنیم
امام جمعه موقت تهران گفت: مذاکرات غیرمستقیم را دنبال میکنیم و هدف آن نیز برداشتن تحریمهاست. آنها اهل مذاکره نبودند و تعهداتشان را زیر پا گذاشتند. ایران از ابتدا ابتکار عمل را در دست گرفت. ما عمان را جایگزین امارات کردیم. آنان میخواستند مسائل مختلفی را با ما به گفتگو بنشینند اما ما فقط یک موضوع را در دستور قرار دادیم. در مسئله هستهای فقط مذاکره غیرمستقیم خواهیم داشت. حجت الاسلام و المسلمین کاظم صدیقی در نماز جمعه این هفته تهران، با اشاره به موضوع مذاکره با آمریکا، اظهار کرد: چند سال نشستیم و مذاکره کردیم، همین آقا که اکنون مسئول است از سر میز بلند شد و توافق را پاره کرد. مقام معظم رهبری فرمودند که اینها میخواهند دیکتههایشان را به امضای طرف مقابل برسانند. سخنان امام هم از یاد هیچکس نمیرود، امام فرمودند رابطه ما با آمریکا رابطه گرگ و میش است این استراتژی نظام اسلامی است. وی ادامه داد: اکنون این مسئله چیست که رئیس جمهور آمریکا مدتی قبل عنوان می کند که با ایران مذاکره مستقیم داریم و می گوید شنبه با ایران در فلان جا مذاکره مستقیم داریم؛ این سخنان ادعا و فریب است.
تاکید پزشکیان بر اهمیت راهبردی روابط با عراق برای ایران
مسعود پزشکیان ظهر دیروز - جمعه - در گفتوگوی تلفنی با آقای «عبداللطیف رشید» رئیس جمهور عراق، ضمن تشکر از تماس وی و تبریکات و آرزوهای نیک وی برای دولت و مردم ایران اظهار داشت: رابطه با عراق یکی از مهمترین عرصههای روابط خارجی جمهوری اسلامی ایران است و ما مردم کشور دوست و همسایه عراق را برادران خود میدانیم. رئیس جمهور افزود: همانطور که جنابعالی گفتید امیدوارم هر چه زودتر فرصت ملاقات حضوری دوباره فراهم شود تا بتوانیم درباره راهکارهای تقویت همدلی و انسجام و نیز گسترش و تعمیق بیش از پیش روابط و همکاریهای فیمابین در راستای تامین و ارتقای رفاه، آرامش و توسعه بیش از پیش مردم ایران و عراق و نیز ملتهای منطقه گفتوگو کنیم. رئیس جمهور عراق نیز در این گفتوگوی تلفنی ضمن تبریک اعیاد سپری شده و نیز آغاز سال جدید به دولت و ملت ایران و نیز ابلاغ سلام به رهبر معظم انقلاب اسلامی، با بیان اینکه دولت و ملت عراق همواره در کنار جمهوری اسلامی ایران بوده و خواهند بود، تصریح کرد: مردم و دولت عراق همواره بهترینها را برای همسایگان و دوستان خود در ایران خواستهاند.
ساخت نیروگاه اتمی تمام ایرانی در دستور کار قرار میگیرد
محمد اسلامی در سخنرانی پیش خطبههای نماز جمعه این هفته تهران گفت: به لطف الهی جوانان ما توانستند به علم و فناوری دست پیدا کنند و از مرزهای دانشی به ویژه در حوزه علوم هستهای عبور کنند. رییس سازمان انرژی اتمی ادامه داد: ما از دوره تثبیت هستهای ۱۰ سال پیش عبور کردیم و امروز در بخش صنعتی موثرتر در حال تولید محصولاتی هستیم که برای مردم عزیز مفید و موثر است و پیشرفت کشور در همه حوزهها را رقم میزند. اسلامی گفت: برنامه ۲۰ هزار مگاوات را برای ساخت نیروگاههای هستهای آغاز کردیم. قبلا فکر میکردند ما متوقف شدیم و متاسفانه یک عده در داخل القا میکردند که نمیتوانیم اما طرحهای نیروگاهیمان سرعت گرفته و نیروگاه تمام ایرانی خواهیم ساخت با سوخت تمام ایرانی به کوری چشم دشمنان و بدخواهان.
دومین ناو هواپیمابر آمریکا وارد خاورمیانه شد
فرماندهی مرکزی آمریکا (سنتکام) از ورود ناو هواپیمابر «یواساس کارل وینسون» به خاورمیانه خبر داد. سنتکام اعلام کرد که ناو هواپیمابر یواساس کارل وینسون مجهز به هواپیماهای اف-۳۵ به خاورمیانه رسیده و در کنار ناو هواپیمابر «یواساس هری اس ترومن» نیروی دریایی مشغول فعالیت است. پیش از این، «شان پارنل» سخنگوی پنتاگون طی بیانیهای بدون اشاره به زمان دقیق، اعلام کرده بود که ناوگروه هواپیمابر «یواساس کارل وینسون» به خاورمیانه اعزام شده و به ناو هری ترومن خواهد پیوست. ناو کارل وینسون در هفتههای اخیر در اقیانوسهای آرام و هند بود. پارنل با تکرار برخی ادعاهای بیاساس درباره سیاستهای منطقهای ایران، گفت که اگر ایران یا نیروهای نیابتی این کشور، پرسنل و منافع آمریکا در منطقه را تهدید کنند، ایالات متحده برای دفاع از مردم خود اقدام قاطعی انجام خواهد داد.
قرارداد چند میلیون دلاری اسرائیل با ناتو
یکی از شرکتهای نظامی رژیم صهیونیستی قراردادی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار با یکی از کشورهای اروپایی عضو ناتو امضا کرد. شرکت صنایع جنگافزاری و فناوری اطلاعات رژیم صهیونیستی البیت سیستمز (Elbit Systems) امروز قراردادی به ارزش ۱۰۰ میلیون دلار با یکی از کشورهای اروپایی عضو سازمان پیمان آتلانتیک شمالی (ناتو) برای عرضه سیستمهای برجک بدون سرنشین قابل نصب بر تانکهای زرهی امضا کرد. بر اساس این گزارش، شرکت البیت سیستمز، سیستمهای برجک بدون سرنشین یوتیسی قابل نصب روی تانکهای زرهی را به شرکت اسپانیایی اتریشی سیستمهای زمینی جنرال داینامیکس (GDELS) عرضه خواهد کرد.
این سیستمها بر روی خودروهای جنگی زرهی با نام توسعه همکاری اتریش اسپانیا (ASCOD) نصب خواهند شد. بر اساس این قرارداد، البیت سیستمز برجکهای بدون سرنشین خود را که مجهز به دوربینهای
توپچی و فرمانده و همچنین موشکهای هدایتشونده ضد تانک (ATGM) و حفاظت سطح چهار هستند، تا پایان سال ۲۰۲۷ برای عرضه به شرکت اروپایی تکمیل خواهد کرد.
سفر ویتکاف به روسیه برای دیدار با پوتین
تارنمای خبری «آکسیوس» با استناد به دادههای سرویس «فلایترادار» و یک منبع آگاه خبر داد: «استیو ویتکاف» نماینده دیپلماتیک رئیسجمهوری آمریکا به روسیه سفر کرده و انتظار میرود امروز (جمعه) با «ولادیمیر پوتین» رئیسجمهور روسیه دیدار کند. تارنمای آمریکایی «آکسیوس» بر اساس دادههای سرویس رصد پروازها «فلایت رادار» و یک منبع مطلع از این سفر گزارش داد که استیو ویتکاف، فرستاده ویژه آمریکا در
امور خاورمیانه، برای دیدار با ولادیمیر پوتین به روسیه سفر کرده است. سفر ویتکاف به روسیه در حالی انجام میشود که وی قرار است فردا (شنبه) در مذاکرات غیر مستقیم با ایران در عمان حضور داشته باشد.
بر اساس این گزارش، «این سومین دیدار استیو ویتکاف و ولادیمیر پوتین خواهد بود. این ملاقات در حالی انجام میشود که دونالد ترامپ برای آتشبس در جنگ روسیه و اوکراین تلاش میکند».
گروه سیاسی: ایران و آمریکا امروز شنبه (23 فروردین) در مسقط، آزمونی سخت را برای شکستن قفل مذاکرات هستهای آغاز خواهند کرد که حتمال تعیین کننده بسیاری از معادلات آتی در منطقه خاورمیانه نیز خواهد بود. مذاکرات غیرمستقیم تهران و واشنگتن با میانجیگری عمان میتواند واپسین میدان برای سنجش اراده طرفین و پیروزی دیپلماسی بر جنگ باشد.
به گزارش «تجارت»، مذاکرات امروز مسقط را میتوان مقدمهای برای مذاکرات بزرگتر و جدیتر مدنظر قرار داد. حتی این موضوع از سوی دولت آمرکا نیز مورد تصدیق قرار گرفته است. به گونهای که «تمی بروس»، سخنگوی وزارت امور خارجه ایالات متحده میگوید، نشستهای روز شنبه ایران و ایالات متحده اینکه ایران جدی است را مشخص خواهد کرد و این احتمال که دورهای بیشتری از مذاکرات بین ۲ کشور برگزار شود منتفی نیست. در سوی مقابل آمریکاییها، آنچنان که علی شمخانی مشاور رهبر انقلاب اشاره کرده، وزیر خارجه ایران با اختیارات کامل برای مذاکره غیرمستقیم با امریکا راهی عمان میشود. تهران به دور از نمایش و لفاظی مقابل دوربینها بدنبال توافق واقعی و عادلانه است، پیشنهادات مهم و قابل اجرا آماده است؛ اگر واشنگتن با صداقت و اراده توافق وارد شود، مسیر توافق روشن و هموار خواهد بود.
پذیرش مذاکرات غیرمستقیم از سوی آمریکاییها
طی روزهای منتهی به آغاز مذاکرات ایران و آمریکا در عمان، جنجال زیادی پیرامون مستقیم یا غیرمستقیم بودن مذاکرات وجود داشت. آمریکاییها بر مستقیم بودن مذاکرات اصرار داشتند و در مقابل ایران بر غیرمستقیم بودن آن. در این میان، حتی روزنامه واشنگتن پست مدعی شده بود که در صورت عدم مستقیم بودن مذاکرات، استیو ویتکاف، نماینده ویژه رئیس جمهوری آمریکا در امور خاورمیانه و مذاکره کننده ارشد آنها احتمالا در مسقط حاضر نخواهد شد.
علیرغم این ادعاها، اخیرا یک منبع رسمی ایرانی در گفتوگو با شبکه الجزیره مذاکرات مستقیم با طرف آمریکایی در عمان را رد کرد و گفت آمریکا به وضوح با مذاکرات غیرمستقیم موافقت کرده است و آنچه اکنون می گوید تعجب آور است. این منبع ایرانی افزود: اگر واشنگتن می خواهد در مورد ماهیت صلح آمیز برنامه هسته ای ما اطمینان حاصل کند، توافق در دسترس است. وی تصریح کرد: مذاکرات مسقط در اوج آمادگی نیروهای مسلح ایران برگزار می شود. منبع مذکور ادامه داد: ما شدیدا خواهان گفتوگو و دستیابی به توافق هستیم، اما تهدید را نمی پذیریم. منبع رسمی ایرانی اضافه کرد: اگر آمریکا بر انتخاب مسیر تهدید و جنگ پافشاری کند، ما آماده ایم. وی تأکید کرد: ما نمیخواهیم زمان را تلف کنیم و خواهان مذاکرات جدی هستیم که به توافقی محکم منجر شود. منبع ایرانی به اظهارات رییس جمهور آمریکا در مورد مذاکرات مستقیم اشاره کرد و گفت آمریکا به وضوح با مذاکرات غیرمستقیم موافقت کرده است و آنچه اکنون می گوید تعجب آور است.
تلاش آمریکا برای تشدید تهدیدات قبل از برگزاری نشست
در آستانه برگزاری مذاکره امروز شنبه، آنچنان که پیشبینی میشد، دونالد ترامپ و مقامهای ارشد کاخ سفید تلاش کردند، همچنان زبان تهدیدآمیز خود علیه ایران حفظ کنند. دونالد ترامپ، تنها ۲ روز پیش از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان، «دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا شامگاه چهارشنبه دوباره ایران را با اقدام نظامی تهدید کرد. رئیس جمهور آمریکا در پاسخ به سوال خبرنگاری در کاخ سفید درباره اینکه آیا منظور او از اقدامات احتمالی علیه ایران در صورت عدم رسیدن به توافقی تازه، اقدام نظامی را شامل میشود، گفت: «قطعا.» او همچنین در پاسخ به سوال دیگری درباره اینکه آیا مذاکرات روز شنبه آغازگر یک روند است یا خیر، گفت: «این یک شروع کننده است. زمان زیادی نداریم. آنها نباید به سلاح هستهای دست پیدا کنند. من میخواهم ایران پیشرفت کند، تنها خواسته من این است که آنها نباید سلاح هستهای داشته باشند.» ترامپ گفت که «ایرانیان مردم باهوشی هستند، اما حکومت سرسختی دارند. رهبران آنها نیز از خواستههای من آگاه هستند. من چیز زیادی نمیخواهم. تنها خواسته من، عدم دستیابی ایران به سلاح هستهای است.»
افزون بر ترامپ، وزیر دفاع آمریکا به لفاظی و تشدید تنش با ایران پرداخت. «پیت هگست» وزیر دفاع آمریکا که در پاناما به سر میبرد، به حضور بمبافکنهای بی۲ در پایگاه آمریکایی «دیگو گارسیا» اشاره کرد. هگست در سخنانش ابراز امیدواری کرد که مذاکرات آمریکا و ایران درباره برنامه هستهای تهران بتواند بهصورت مسالمتآمیز حل شود. او همچنین در لفاظیهایی که هدفشان خط و نشان کشیدن بود، گفت، این به ایران بستگی دارد که تصمیم بگیرد آیا انتقال اخیر بمبافکنهای بی۲ از سوی آمریکا پیامی برای تهران بوده است یا خیر.»
این رویکرد دولتمردان آمریکایی را به وضوح میتوان نوعی لفاظی قبل از آغاز مذاکرات به منظور داشتنن دست بالا در گفتوگوها مورد ارزیابی قرار داد. ترامپ و اعضای کابینه او تلاش دارند به ایران این مساله را القا کنند که در صورت عدم نرمش و پذیرش خواستههای آمریکا در مذاکرات به سوی جنگ گام برخواهند داشت.
تاکید ایران بر احتمال بالای حصول توافق در صورت کنارگذاشتن سیاست ارعاب و تهدید از سوی آمریکا
در سوی مقابل آمریکاییها مواضع سیاستمداران کشورمان قبل از آغاز مذاکرات عمان بر ضرورت کنار گذاشتن راهبرد تهدید و ارعاب از سوی واشنگتن تاکید دارد. در مهمترین نمود، «سید عباس عراقچی» وزیر خارجه جمهوری اسلامی ایران طی یادداشتی در روزنامه واشنگتنپست نوشته است: ایران دیپلماسی را ترجیح میدهد، اما بهخوبی میداند چگونه از خود دفاع کند. ما نه در گذشته در برابر تهدیدها تسلیم شدهایم و نه اکنون و نه در آینده تسلیم خواهیم شد. ما خواهان صلح هستیم، اما هرگز تسلیم را نمیپذیریم. او با بیان اینکه «اکنون توپ در زمین آمریکاست»، نوشت: اگر آمریکا بهدنبال راهحل دیپلماتیک واقعی است، ما مسیر آن را پیشتر نشان دادهایم. اما اگر هدفش تحمیل اراده از طریق فشار باشد، باید بداند: ملت ایران در برابر زبان زور و تهدید، متحدانه و قاطع واکنش نشان میدهد.
همچنین، مجید تختروانچی، معاون سیاسی وزیر خارجه کشورمان که به منظور برگزاری سومین دور نشست رایزنی سیاسی در صربستان حضور داشت؛ در نشست موسسه سیاست و اقتصاد بینالملل بلگراد با موضوع «سیاست خارجی جمهوری اسلامی ایران: تبیین چالشها و فرصتها، با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم در موضوع هستهای بین ایران و آمریکا در مسقط گفت: اگر طرف آمریکایی موضوعات و خواستههای غیر مرتبط مطرح نکند و تهدید و ارعاب را کنار بگذارد، امکان خوبی برای دستیابی به توافق وجود دارد.
ایران آماده وضعیت به نتیجه نرسیدن مذاکرات
علی رغم تهدیدات آمریکاییها، به نظر میرسد ایران آماده وضعیت عدم حصول توافق میان طرفین است. از یک سو ایران در مذاکرات امروز به دنبال سنجش واقعی بودن اراده آمریکاییها در زمینه توافق است و از سوی دیگر، تمام سناریوها را در صورت شکست کامل مذاکرات مدنظر قرار داده است. در سطح نخست، اسماعیل بقائی در آستانه برگزاری گفتوگوهای غیرمستقیم ایران و آمریکا در عمان در روز شنبه در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «ما با حسن نیت و هوشیاری کامل به دیپلماسی یک فرصت واقعی میدهیم. آمریکا باید این تصمیم را که علیرغم هیاهوهای خصمانه آنها اتخاذ شده است، قدر بداند. وی افزود: ما نه پیشداوری میکنیم و نه پیشگویی. در سطح دوم، علی شمخانی، مشاور سیاسی رهبری انقلاب در حساب کاربری خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: «استمرار تهدیدات خارجی و قرار گرفتن ایران در شرایط حمله نظامی میتواند منجر به اقداماتی بازدارنده مانند اخراج بازرسان آژانس بینالمللی انرژی اتمی و قطع همکاری با آن شود. انتقال مواد غنیشده به مکانهای امن و نامشخص در ایران نیز میتواند در دستور کار قرار گیرد.» این موضعگیری به وضوح بدین معنا است که ایران تمامی جوانب ضروری را در صورت شکست مذاکرات مدنظر قرار داده است.
احتمال ارائه پیشنهاد توافق موقت از سوی ایران
با نزدیک شدن به موعد نهایی مذاکره، پایگاه «اکسیوس» به نقل از یک دیپلمات اروپایی و یک منبع آگاه مدعی شد که ایران در حال بررسی ارائه پیشنهادی در مذاکرات با ایالات متحده است که بر اساس آن، دو کشور ابتدا روی یک توافق هستهای موقت کار کرده و سپس به سمت مذاکرات برای دستیابی به یک توافق جامعتر حرکت کنند. در ادامه به نقل از این منابع ادعا شده است که ایرانیها معتقدند که رسیدن به یک توافق جامع و فنی در مدت دو ماه واقعبینانه نیست و آنها بهدنبال خرید زمان بیشتر برای جلوگیری از تشدید تنشها هستند. «علی واعظ» مدیر پروژه ایران در گروه بحران بینالمللی در اینباره گفت: «به نظر میرسد ایرانیها بر این باورند که دستیابی به یک توافق پایدار در چارچوب زمانی مدنظر ترامپ بعید است. بنابراین ممکن است توافقی موقت بهعنوان ایستگاهی در مسیر رسیدن به توافق نهایی لازم باشد».
گروه سیاسی: رئیس جمهور چین، شی جینپینگ، دیروز جمعه گفت، چین و اتحادیه اروپا باید برای مقاومت در برابر قلدری یکجانبه آمریکا برای محافظت از منافع خود و قوانین بینالمللی با یکدیگر همکاری کنند.
به گزارش «تجارت»، به نقل از تلویزیون دولتی چین، شی در دیدار با پدرو سانچز، نخست وزیر اسپانیا در پکن، گفت: چین و اتحادیه اروپا باید به طور مشترک با ارعاب یکجانبه نه تنها برای محافظت از حقوق و منافع مشروع خود، بلکه برای حمایت از عدالت و انصاف بینالمللی و برای محافظت از قوانین و نظم بینالمللی مخالفت کنند. شی گفت که هیچ برندهای در جنگهای تعرفهای وجود ندارد و افزود که مخالفت با جهان، به معنای منزوی کردن خود است.
چراغ سبز اروپا به همکاری با چین
در همین حال اعلام شد رهبران اتحادیه اروپا قصد دارند در اواخر ژوئیه برای دیدار با شی - از پکن بازدید کنند. ساوت چاینا مورنینگ پست امروز به نقل از منابع آگاه گزارش داد که آنتونیو کاستا، رئیس شورای اروپا و اورزولا فون در لاین، رئیس کمیسیون، قصد دارند اواخر ژوئیه برای دیدار با شی جینپینگ به پکن سفر کنند. این منابع به این روزنامه گفتند که اجلاس اتحادیه اروپا و چین برای دومین سال متوالی در پکن برگزار میشود. این روزنامه گزارش داد که شی نمیخواهد به بروکسل برود، بنابراین کاستا و فون در لاین در مورد نیاز به سفر به پکن برای ملاقات حضوری با رهبر چین توافق کردند. مقامات چینی هنوز تاریخ دقیق این بازدید را تایید نکردهاند. این روزنامه افزود: با این حال، تمایل رهبران اتحادیه اروپا برای سفر به پکن نشان دهنده تلاشهای جدی بروکسل برای از سرگیری همکاری با چین در زمانی است که روابط اتحادیه اروپا و آمریکا در بحبوحه تعرفههای تجاری و سایر مسائل در حال فروپاشی است.
آماده شدن اروپا برای وضع تعرفههای متقابل
همزمان با آماده شدن اروپاییها برای نزدیکی به چین، اورسولا فون در لاین، رئیس کمیسیون اروپا، تعرفههای جهانی دونالد ترامپ را ضربه بزرگی به اقتصاد جهانی توصیف کرد و گفت: اتحادیه اروپا آماده است در صورت شکست مذاکرات با واشنگتن، با اقدامات متقابل به تعرفههای جدید آمریکا پاسخ دهد. وی پیش از نشست همکاری اتحادیه اروپا و آسیای مرکزی گفت: ما در حال نهایی کردن اولین بسته اقدامات متقابل در پاسخ به تعرفههای فولاد هستیم و اکنون برای اقدامات متقابل بیشتر در محافظت از منافع و تجارت خود در صورت شکست مذاکرات، آماده میشویم. فون در لاین بدون اینکه جزئیاتی از اقدامات آتی اتحادیه اروپا ارائه کند، اظهار کرد: اتحادیه اروپا قصد دارد ماه جاری، در واکنش به تعرفههای فولاد و آلومینیوم آمریکا که از ۱۲ مارس اجرایی شد، بر ۲۶ میلیارد یورو (۲۸.۴ میلیارد دلار) از کالاهای آمریکایی تعرفههای متقابل اعمال کند. خبرگزاری رویترز گزارش کرد، ترامپ روز چهارشنبه از حداقل تعرفه ۱۰ درصدی بر اکثر کالاهای وارداتی به آمریکا رونمایی کرد که با نرخ بالاتر ۲۰ درصدی برای اتحادیه اروپا همراه است و جنگ تجاری جهانی که تهدیدی برای افزایش تورم و توقف رشد اقتصادی آمریکا و جهان است را آغاز کرد.
گروه سیاسی: رئیس جمهور در نشست با جمعی از مدیران استان البرز تاکید کرد که استان ها باید بدون اتکا به مرکز و تهران با همکاری مردم سازندگی داشته باشند. مسعود پزشکیان پنجشنبه ۲۱ فروردین ۱۴۰۴ در جریان سفری یک روزه و با هدف بازدید از اقدامات قرارگاه اجتماعی استان البرز و ارزیابی میدانی طرحهای توانمندسازی مناطق کمتر برخوردار به البرز رفت و در نشست با جمعی از مدیران استان البرز تاکید کرد که با کمک مردم بدون اعتبارهای آنچنانی میتوان با کمک مردم سازندگی داشت و هر استان میتواند امکاناتی مانند مدرسه و مراکز تفریحی را با کمک مردم بسازد. به گزارش «تجارت»، وی با اشاره به اینکه اعتبارات و بودجه دولت پاسخگوی تمام مطالبات استان ها نیست در عین حال یادآور شد که دولت در تمام استان ها مدرسهسازی را دنبال میکند و دولت با کمک مردم ناترازیها را حل خواهد کرد. وی همچنین با بیان این که « یارانهها به افراد کم برخوردار کمتر میرسد» خاطرنشان کرد که این مساله را باید عادلانه اجرایش کرد و اگر کسی بیشتر از سهم خودش استفاده کرد پولش را بدهد و همه مردم از یارانهها استفاده کنند ولی اینگونه نباشد که عدهای بیشتر بگیرند و برخی هیچ نگیرند. همه باید بتوانند از امکانات آموزش استفاده کنند.
پزشکیان گفت: ۱۵۰ میلیارد دلار یارانۀ برق، گاز و سوخت میدهیم، ما میخواهیم این رقم را به خود مردم بدهیم. بهجای اینکه یک عده این رقم را بخورند و ببرند آن را میخواهیم به مردم بدهیم. اگر قرار است بخورند باید همۀ مردم آن را بخورند. رئیسجمهور یادآور شد که در جبهه های نبرد حق علیه باطل این مردم بودند که میجنگیدند. زمین را میکندند و سنگر میساختند. پولی در کار نبود و مردم بودند. همه قدرتها پشت عراق بودند ولی نتوانستند مردم ما را شکست دهند. وی ادامه داد: الان هم اگر به مردم اتکا کنیم و دست به دست هم بدهیم هیچ قدرتی نمی تواند ما را شکست بدهد و جلوی توسعه کشور ما را بگیرد. اسرائیل و آمریکا فکر می کنند که با ایجاد اختلاف می توانند در برابر کشور ما بایستند غافل از این که ما با کمک مردم در برابر تمام قدرت ها خواهیم ایستاد. وی با اشاره به اینکه «کسانی که ارز ۲۸ تومنی میگیرند ، رانت میگیرند و چشم بسته ۷۰ - ۸۰ کاسب هستند»، خاطرنشان کرد: در حال پیاده کردن روش هایی هستیم که این مشکلات را اصلاح کنیم و کشور را به گونهای بسازیم که با استفاده از چشم انداز تعیین شده از سوی رهبر انقلاب پیش برویم.