قیمت ساخت هر متر مربع مسکن روستایی به ١٢ میلیون تومان رسید
رییس بنیاد مسکن انقلاب اسلامی درباره قیمت تمام شده قیمت مسکن روستایی گفت: در حال حاضر قیمت تمام شده ساخت مسکن روستایی بسته به شرایط ساخت و متراژ متفاوت است اما میانگین قیمت تمام شده ساخت برای یک واحد مسکونی ۶٠ متری یک طبقه بین ١٠ تا ١٢ میلیون تومان است که وام ۴٠٠ میلیون تومانی ۵٠ درصد هزینه ساخت را پوشش میدهد.
به گزارش گروه اقتصادی از ایلنا، غلامرضا صالحی درباره موجودی حساب ١٠٠ امام و گردش مالی این حساب اظهار داشت: حساب ١٠٠ امام موجودی ندارد و هر چه از محل اعتبارات دولتی که سال گذشته ٣٢٠ میلیارد تومان بوده بلافاصله هزینه خرید متریال ساختمانی شد. به محض اینکه اعتباری وارد میشود که بخشی از آن نیم درصد سود بانکی است، وارد پروژهها میشوند و در مقابل حجم پروژههایی بنیاد مسکن عدد قابل توجهی محسوب نمیشود. وی گفت: از محل کمکهای حساب ١٠٠ امام و از محل سود شرکتهای بنیاد این حساب را شارژ میکنیم. در حال حاضر، در بخش شهری ساخت ٧ هزار واحد مسکونی آغاز شده است و تا به امروز هم برای اجرای این پروژهها از هیچ محلی تزریق منابع نداشتیم و تا این عدد را تا شهریور ماه به ۵٠ هزار واحد میرسانیم.
تغییر ساعت، مصرف برق را به اندازه یک نیروگاه اتمی کم میکند
مدیرعامل شرکت توانیر با اشاره به اهمیت مدیریت مصرف انرژی گفت: اگر اختیار تغییر ساعت رسمی کشور دوباره به دولت بازگردد، میتوانیم به میزان قابل توجهی از مصرف برق در ساعات اوجبار شبانه بکاهیم؛ به طوری که برآوردها نشان میدهد این اقدام بهتنهایی میتواند حدود هزار مگاوات از بار شبکه را کاهش دهد؛ عددی معادل تولید برق نیروگاه اتمی بوشهر.
به گزارش گروه اقتصادی از توانیر مصطفی رجبیمشهدی ، با تأکید بر اینکه صنعت برق کشور در شرایط ناترازی قرار دارد، اظهار کرد: در تابستانها با افزایش شدید مصرف برق مواجه هستیم و هر راهکاری که به کاهش پیک مصرف کمک کند، برای ما حیاتی است. تغییر ساعت رسمی کشور یکی از ابزارهایی است که در سالهای گذشته امتحان خود را پس داده است. این موضوع نهتنها در ایران بلکه در بسیاری از کشورها بهعنوان یک سیاست مؤثر در مدیریت تقاضای انرژی اجرا میشود.وی خاطرنشان کرد: بر اساس تصمیم مجلس شورای اسلامی در پایان سال ۱۴۰۱، دولت دیگر اختیار تغییر ساعت رسمی را نداشت و به همین دلیل، در سالهای ۱۴۰۲ و ۱۴۰۳ هیچ تغییری در ساعت رسمی کشور اعمال نشد.
ظرفیتهای بینظیر صنعت نفت دریایی برای تولید و سرمایهگذاری
مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران گفت: تحقق سرمایهگذاری در صنعت نفت دریایی ایران، میتواند تولید نفت در حوزه خلیجفارس را بهطور چشمگیری افزایش دهد.به گزارش گروه اقتصادی به نقل از وزارت نفت، احمدرضا راستی در نشست هماهنگی و هماندیشی مدیرعامل و اعضای هیئتمدیره، مدیران مناطق عملیاتی و ستادی شرکت نفت فلات قاره ایران با تأکید بر بسیج امکانات و نیروها برای تحقق رضایتمندی کارکنان، تسریع در اجرای طرحها و نگهداشت و افزایش تولید نفت دریایی بیان کرد: وجود مدیران، کارشناسان و متخصصان توانمند در این شرکت سبب شده است که صنعت نفت دریایی ایران همچنان در مسیر رشد و شکوفایی قرار داشته باشد.سلمان خسروی، معاون مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران نیز در این نشست با اشاره به اهداف سال ۱۴۰۴ گفت: با تمرکز بر رفع مشکلات پیشرو، رضایتمندی کارکنان و تسریع در اجرای پروژهها، امید است که سال جاری، شاهد پیشرفتهای چشمگیری در زمینه توسعه، نگهداشت و افزایش تولید نفت دریایی باشیم.وی هدف از برگزاری نشست هماهنگی و هماندیشی این شرکت را پیشبینی و رفع چالشها و مشکلات سال ۱۴۰۴ و ارائه راهکارهای تحقق رضایتمندی و رفاه همکاران، بهویژه در مناطق عملیاتی اقماری عنوان و اظهار کرد: این اقدامها نهتنها رضایت کارکنان را تأمین میکند، بلکه روند اجرای پروژهها و پیشرفت طرحهای توسعهای، نگهداشت و افزایش تولید نفت نیز تسریع میشود. معاون مدیرعامل شرکت نفت فلات قاره ایران ادامه داد: افزایش تولید و نگهداشت خطوط لوله نفت و گاز، گازرانی و تزریق آب و افزایش تعداد دکلهای حفاری در این نشست بررسی و مقرر شد که در سال جاری امکانات لازم برای رسیدن به هدف ۱۲ دستگاه دکل حفاری فراهم شود.
مصرف برق در کشور
از ۵۰ هزار مگاوات عبور کرد
درحالی که هنوز در روزهای آغازین سال جدید هستیم، مصرف برق در کشور روند افزایشی داشته به گونهای که شامگاه روز چهارشنبه بیستم فروردین ماه میزان آن از مرز ۵۰ هزار مگاوات عبور کرد. به گزارش گروه اقتصادی به نقل از توانیر، با افزایش دمای هوا، میزان روند صعودی مصرف برق آغاز شده که بر اساس دادههای ثبت شده توسط این شرکت، شامگاه روز چهارشنبه بیستم فروردین ماه، در ساعت ۱۹ و ۴۳ دقیقه، میزان مصرف برق از مرز ۵۰ هزار مگاوات عبور کرده و به ۵۰ هزار و ۱۹۶ مگاوات رسید. این رشد مصرف در سالهای گذشته معمولاً از اواخر اردیبهشت ماه شروع میشد.همچنین روز گذشته در ساعت ۱۲ و ۴۸ دقیقه ظهر، اوج مصرف روزانه برق به ۴۹ هزار و ۲۹۰ مگاوات رسید. سال گذشته در همین بازه زمانی عدد مصرف برق ۴۵ هزار و ۳۸۷ مگاوات بوده که میزان مصرف امسال حدود ۴ هزار مگاوات (معادل ۸.۶ درصد) افزایش را نشان میدهد.گفتنی است اوج مصرف برق در روز گذشته نیز (پنجشنبه) در پیک روز در ساعت ۱۲ و ۴۹ دقیقه ظهر، به ۵۰ هزار و ۳۹۵ مگاوات رسید.
چین در مارس نفت بیشتری از ایران خرید
به گفته معامله گران و تحلیلگران، واردات نفت چین از ایران در مارس، در بحبوحه نگرانیها از تشدید تحریمهای آمریکا علیه تهران، افزایش یافت.به گزارش گروه اقتصادی از ایسنا، بر اساس دادههای شرکت ردیابی کشتی ورتکسا، واردات نفت چین از ایران در ماه میلادی گذشته، از ۱.۸ میلیون بشکه در روز فراتر رفت که بالاترین رقم همه زمان ها است و همزمان با افزایش سطح ذخایر در قطب پالایشگاه مستقل استان شاندونگ روی داد. دادههای شرکت تحلیلی کپلر، واردات نفت ایران از چین را در مارس، ۱.۳۷ میلیون بشکه در روز نشان میدهد که ۸۳ درصد نسبت به ۷۴۷ هزار بشکه در روز در فوریه بالاتر بوده و بالاترین حجم واردات در پنج ماهه گذشته است. همچنین، دو معامله گری که جریانهای نفت ایران به چین را دنبال میکنند، واردات نفت از ایران به چین در مارس را به ترتیب ۱.۶۷ میلیون بشکه در روز و ۱.۸ میلیون بشکه در روز برآورد کردند.به گفته معامله گران و تحلیلگران، چین که مخالف تحریمهای یکجانبه آمریکا است، حدود ۹۰ درصد از صادرات نفت ایران را خریداری میکند. دادههای کپلر نشان میدهد که نفت ایران، ۱۳ درصد از واردات نفت خام چین را در مارس به خود اختصاص داده است. طبق گزارش ورتکسا، ذخایر کل خشکی در استان شاندونگ، در مارس نسبت به فوریه، ۲۲ میلیون بشکه افزایش یافت که با افزایش واردات ایران مطابقت دارد.بر اساس گزارش رویترز، اِما لی، تحلیلگر ارشد ورتکسا گفت: این افزایش موجودی، یک رکورد برای یک ماه است و در سایت های ذخیره سازی در بنادر شاندونگ متمرکز شده است. لی انتظار دارد واردات نفت چین از ایران در آوریل کاهش یابد، زیرا تقاضای کلی افزایش نیافته است و به این ترتیب، میانگین سالانه از ابتدای سال میلادی جاری تاکنون در محدوده ۱.۳ تا ۱.۴ میلیون بشکه در روز، مطابق با سال گذشته، تثبیت خواهد شد.
ادامه کاهش قیمت نفت در بازار جهانی
قیمت نفت در معاملات روز جمعه بازار آسیا، تحت تاثیر تشدید جنگ تجاری میان آمریکا و چین و دورنمای تیره رشد اقتصادی این کشورها، کاهش یافت و به سوی ثبت دومین کاهش هفتگی پیش رفت.به گزارش گروه اقتصادی ، بهای معاملات آتی نفت برنت با ۳۱ سنت معادل ۰.۵ درصد کاهش، به ۶۳ دلار و ۲ سنت در هر بشکه رسید، در حالیکه بهای معاملات نفت وست تگزاس اینترمدیت آمریکا، با ۳۶ سنت معادل ۰.۶ درصد کاهش، به ۵۹ دلار و ۷۱ سنت در هر بشکه رسید. هر دو شاخص، روز پنجشنبه، بیش از ۲ دلار کاهش یافتند.
گروه اقتصادی-زهرا سلیمانی: «ایران به دنبال تعریف ظرفیت های سرمایه گذاری هزار میلیارد دلاری در کشور است.»کمتر از 3هفته پس از نام گذاری سال 1404 به نام سرمایه گذاری برای تولید، این روزها اخبار دامنه داری درباره ظرفیت سازی هزار میلیارد دلاری سرمایه گذاری در ایران( با مشارکت شرکت های خارجی از جمله شرکت های آمریکایی) به گوش می رسد. خبری که اتفاقا بازخوردهای بسیاری در فضای عمومی و رسانه ای کشور پیدا کرد و بازار ارزیابی و تحلیل در خصوص آن حسابی گرم است. بر اساس برخی گمانه زنی ها، این حوزه های جدید سرمایه گذاری برای بخش هایی چون میادین تازه کشف شده نفت و گاز، خرید 500فروند هواپیما، توسعه راه ها و بهبود مسیرهای ارتباطی، تمکیل کریدور شما به جنوب ایران، توسعه متروی تهران و تکمیل متروی کلانشهرها و شهرهای ایران و...در نظر گرفته شده و قرار است پیشران روند توسعه ایران در افق پیش رو باشد. سیگنال ابتدایی این تارگت سرمایه گذاری را رئیس جمهور پزشکیان در روز چهارشنبه ۲۰ فروردین ۱۴۰۴ در آیین روز ملی فناوری هستهای داد و پس از آن برخی دیگر از اعضای کابینه همچنین چهره های نزدیک به کابینه مانند حسین مرعشی و فیاض زاهد و حسین خوشبخت با انتشار مصاحبه ها و توئیت هایی اطلاعات تکمیلی در این زمینه را تشریح کردند. فیاض زاهد در این خصوص نوشت: «آنچه باعث تقویت دیپلماسی سیاسی شد تاکید بر راهبرد دیپلماسی اقتصادی بود. پیشنهاد جامعی (هزار میلیارد دلار) پیشنهاد شد. پزشکیان موضوع را با رهبری مطرح و مجوز گرفت... در آینده جزییات بیشتری ارائه می شود. ایران بهشت سرمایه گذاری است...» تلاش دولت برای استخراج فرصت های سرمایه گذاری در ایران در حالی است که پیش از این وزرای نفت و نیوری دولت سیزدهم هم اعلام کرده بودند ایران برای تداوم افق های توسعه نیازمند جذب حداقل 250میلیارد دلار سرمایه در بخش نفت و گاز است. ضمن اینکه ایران برای بهبود شاخص های رشد در صنعت برق خود به حدود 80میلیارد دلار سرمایه گذاری و برای بهبود شبکه حمل و نقل و کریدورهای ارتباطی خود به حدود 400میلیارد دلار سرمایه گذاری نیاز دارد. اگر به این اعداد و ارقام، نیاز کشور به هواپیماهای جدید برای نوسازی ناوگان حمل و نقل نیز افزوده شود، مشخص می شود، هزار میلیارد دلار فرصت سرمایه گذاری برای ایران مدل 1404نه تنها عدد نجومی و رویایی نیست بلکه به راحتی می توان این اعداد و ارقام را حتی به دو برابر نیز افزایش داد. مواردی که ایران را در حقیقت به بهشت سرمایه گذاری جهانی بدل می کند. اما باید دید آیا متولیان امر و سیاست گذاران قادر خواهد بود این ظرفیت را به نفع کشورمان شکل دهند یا این گزاره نیز بعد از مدتی به دست فراموش سپرده می شود؟ تجارت برای ابعاد گوناگون این ظرفیت سرمایه گذاری گفتگوهایی را با فعالان اقصادی ترتیب داده تا عباد مختلف موضوع مورد ارزیابی قرار گیرد.
حسن مرادی: ایران بهشت سرمایه گذاری است
حسن مرادی تحلیلگر حوزه انرژی در گفتگو با تجارت درباره اظهاراتی که مقامات دولتی درباره استخراج فرصت های سرمخایه گذاری در حوزه های انرژی، توسعه راه ها و خرید هواپیما مطرح می کنند، می گوید:«عمل سرمایه گذاری یکی از عوامل اصلی و پیشران امر توسعه در کشورهاست. اگر ایران بتواند ارقام بالایی را با تکیه بر سرمایه ایرنیان خارج از کشور یا شرکت های خارجی و یا ظرفیت های داخلی شکل دهد قطعا می تواند فاصله خود را با توسعه کم کرده و زمینه های بهبود را در شاخص های اقتصادی فراهم سازد. ایران می تواند از این طریق اشتغالزایی قابل توجهی ایجاد کند، نیروی انسانی تحصیلکرده خود را که با معضل بیکاری دست به گریبان هستند به کار بگیرد و با بهبود فضای کسب و کار معیشت شهروندان خود را نیز بهبود بخشد. این روند توسعه و پیش رفت ایران را سریع تر می کند. » مرادی ادامه می دهد:«مثلا اگر یکی از اهداف سرمایه گذاری ایران، تکمیل کردیور ارتباطی شمال به جنوب باشد که یا از منطقه چابهار و مکران شروع و به سرخس ختم می شود یا از آبادان و خرمشهر آغاز و به تبریز و شهرهای شمالی ، ایران را در جایگاه منحصر به فردی در فرایند کلی ترانزیت کالا و حمل و نقل قرار می دهد. این روند موجد خیر و برکت نیز برای کشور خواهد بود. این نوع سرمایه گذاری ها، سواحل جنوبی ایران را که مستعد رشد و پیشرفت بسیار است و امکانات بسیاری دارد، ارتقا داده و زمینه رشد آنها را فراهم می کند.» او یادآور می شود:« نباید فراموش کرد، ایران از موقعیت ژئوپلتیک، ژئو استراتژیک و ژئو اکونومیکی برخوردار است و با استفاده از سرمایه گذاری در حوزه راه ها می تواند به کانون صادراتی، ارتباطی و تجاری منطقه بدل شود. ایران می تواند از یک طرف نیازهای کشورهای حاشیه خلیج فارس به کالا را از طریق کشورهای روسیه، ترکیه؛ اذربایجان و...تامین کند و از سوی دیگر، انتقال دهنده انرژی در دو سوی این مسیرهذی ارتباطی باشد.»
مرادی با اشاه به اینکه موضوع مهم بعدی نیاز ایران به سرمایه گذاری در حوزه انرژی است، می گوید:« یکی از ارزشمندترین حوزه های سرمایه گذاری در سطح جهان سرمایه گذاری در بخش انرژی است. طبیعی است کشوری که در زمینه نفت جز 3کشور برتر دارای ذخایر نفتی است، در حوزه گاز نیز در رتبه اول یا دوم ذخایر گازی قرار دارد. ایران بهشت سرمایه گذاری در بخش انرژی محسوب می شود. از سوی دیگر ایران ، ازنظر حوزه های سرمایه گذاری کاملا بکر است و می تواند منافع بسیاری را متوجه سرمایه گذاران داخلی یا خارجی کند. این نوع سرمایه گذاری ها علاوه بر اینکه جمعیت ایرانیان را به درآمد مناسبی می رساند و قدرت خرید و درآمد سرانه ایرانیان را ارتقا می دهد برای سرمایه گذاران خارجی هم سود بالایی خواهد داشت. در واقع سرمایه گذاری در حوزه انرژی ایران برای طرفین برد-برد خواهد بود.» او یادآور می شود:«نحوه مهم دیگری که ایران باید هرچه سریعتر از طریق جذب سرمایه گذاری فکر به حال آن کند، رفع ناترازی های برق است. ایران طی سالهای اخیر به دلیل تحریم ها و برخی مشکلات داخلی نتوانسته در بخش احداث نیروگاه های برق و انرژی های تجدید پذیر ، سرمایه گذاری های قابل توجهی صورت دهد. تعریف سرمایه گذاری هزار میلیارد دلاری این فرصت را در اختیار ایران قرار می دهد که در این حوزه ها اقدامات مناسبی صورت دهد. بر اساس اعلام وزیر نیرو ایران تا سال 2030 به 80میلیار د دلار سرمایه گذاری برای توسعه نیروگاه های برق خود نیاز دارد. این روند توسعه را می توان با تکیه بر سرمایه گذاری های خارجی را تسریع بخشید.» مرادی تاکید می کند:« موضوع مهم دیگر ظرفیت های کشور در بخش گاز ال پی جی است که ایران از طریق سرمایه گذاری می تواند زمینه های صادراتی آنرا گسترش دهد. برای این منظور ، ایران نیازمند کشتی ها و نفتکش های ویژه ای است که از طریق آن بتواند اقدام به صادرات این نوع انرژی کند. چنانچه این هدف کشور برای سرمایه گذری هزار میلیارد دلاری محقق شود، شک نکنید ایران می تواند به هاب انرژی در منطقه بدل شده و ظرفیت های تازه ای خلق کند. ایران می تواند انرژی گاز و برق و نفت را از روسیه خریداری کرده و در کنار تولیدات خودش به عراق، پاکستان، عربستان، ترکیه،امارات و..صادر کند. معتقدم در سالی که بنام سرمایه گذاری شناخته می شود، یافتن راه حل هایی برای سرمایه گذاری کشورهای مختلف از جمله اروپا، چین، روسیه، کشورهای همسایه و حتی آمریکا فرصت مناسبی است که می تواند به عنوان یک پیشران ، اقتصاد ایران را در آستانه فصل تازه ای قرار دهد.»
مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن گفت: بستههای سرمایهگذاری و مشوقهای جدید در حوزه مسکن بهزودی رونمایی خواهند شد.
به گزارش گروه اقتصادی از ایلنا، نرگس رزبان با اشاره به اینکه بازار مسکن در مقایسه با سایر بازارهای سرمایه رشد قیمتی کمتری را تجربه کرده، گفت: وزیر راه و شهرسازی بر تکمیل واحدهای باقیمانده مسکن حمایتی در سراسر کشور با حفظ شأن و کرامت متقاضیان تاکید ویژه دارد.رزبان با بیان اینکه دولت چهاردهم در ابتدای کار با چالشهایی در زمینه مسکن حمایتی مواجه بود، اظهار کرد: این چالشها بهتدریج و با برنامهریزی و سیاستگذاریهای انجام شده در حال برطرف شدن است.وی تاکید کرد: دولت متعهد به انجام تمام تعهدات خود در حوزه مسکن حمایتی است، فارغ از اینکه این پروژهها در چه دورهای آغاز شده باشند. به همین دلیل، وزارت راه و شهرسازی با اولویتدهی به پروژههای نیمهتمام، در مسیر تکمیل و تحویل آنها گام برمیدارد.رزبان ادامه داد: پروژههای نیمهتمام، سرمایهگذاریهای تولیدی محسوب میشوند و باقیمانده سرمایهگذاری مورد نیاز برای بهرهبرداری از آنها باید تامین شود.وی افزود: در طول ۷ ماه گذشته از دولت چهاردهم، پیشرفت مناسبی در پروژههای مسکن حمایتی ثبت شده و وزیر راه و شهرسازی نیز در سفرهای استانی از پروژهها بازدید کرده و بر ضرورت تکمیل آنها تاکید دارد.مدیرکل دفتر اقتصاد مسکن با اشاره به حقوق شهروندان گفت: متقاضیانی که در دولتهای مختلف بخشی از آوردههای خود را پرداخت کردهاند، از حقوق مشخصی برخوردارند. این حقوق باید رعایت شود و پروژهها در کوتاهترین زمان ممکن، با امکانات کامل و زیرساختهای لازم نظیر آب، برق، راههای دسترسی و سایر نیازهای ضروری، تحویل مردم شوند.
رزبان تاکید کرد: کرامت و شخصیت متقاضیان باید در فرآیند تحویل واحدها حفظ شود و وزارت راه و شهرسازی مصمم است که واحدهایی با کیفیت و برخوردار از امکانات زیربنایی و روبنایی تحویل دهد.وی در پاسخ به پرسشی درباره برنامههای وزارت راه و شهرسازی برای تقویت سمت عرضه مسکن گفت: ساختوساز در بخش مسکن عمدتاً توسط بخش خصوصی انجام میشود و دولت نقش تسهیلگر، ناظر و هدایتکننده دارد. در این راستا، استفاده گستردهتری از ظرفیتهای بخش خصوصی در دستور کار است.رزبان افزود: قانون برنامه هفتم توسعه، تکالیف مشخصی را در حوزه مسکن تعیین کرده که وزارت راه و شهرسازی نیز بر اساس آن، چارچوبهای متنوعی را تدوین کرده است. از جمله، ایجاد مشوقهایی برای سرمایهگذاری در بافتهای فرسوده و ساختوساز در مناطق روستایی، که جزئیات آنها به زودی اعلام میشود.وی خاطرنشان کرد: دولت تمام تلاش خود را برای بهرهگیری از ظرفیتهای بخش خصوصی، فناوریهای نوین، ایدههای خلاقانه و منابع مالی بهکار گرفته است. این تلاشها از صدور مجوزها گرفته تا تامین منابع مالی و تسهیل سایر فرآیندها را شامل میشود.رزبان تاکید کرد: شایعههای مبنی بر بیتوجهی وزیر راه و شهرسازی به پروژههای نهضت ملی مسکن صحت ندارد. تکمیل این واحدها جزو اولویتهای اصلی وزارتخانه است و مردم میتوانند با اطمینان از این موضوع، روند پیگیری دولت را دنبال کنند.
قطع موقت آب مشترکان بد مصرف؛ کاهش بارش ها در سال آبی جاری بحران کم آبی را تشدید کرده است، بر این اساس مقرر است با هدف کاهش تبعات بحران آب مشترکانی که رعایت مصرف بهینه را ندارند به طور موقت قطع شود تا نسبت به اصلاح رفتار اقدام کنند. به گزارش گروه اقتصادی از ایرنا ایرنا، میزان بارش ها از ابتدای سال آبی جاری (ابتدای مهر۱۴۰۳) تا پانزدهم فروردین ماه درحالی به ۱۲۲.۸ میلیمتر رسید که نسبت به بارش های دوره بلندمدت ۳۷ درصد کاهش یافته است.گرچه تا پانزدهم فروردین ماه ۱۲۲.۸ میلیمتر بارش در کشور رخ داده اما در مقایسه با ۱۹۳.۹ میلیمتر دوره درازمدت، ۳۷ درصد کاهش بارش رخ داده است که همین امر بر منابع آبی تاثیر منفی دارد.همچنین این میزان بارش در همسنجی با ۱۵۹.۲ میلیمتر بارش سال آبی گذشته ( ابتدای مهر۱۴۰۲ تا آخر شهریور۱۴۰۳) ۲۳ درصد کاهش نشان میدهد.این کاهش بارش ها در حالی است که کشور درحال ورود به روزهای گرم تر سال است که نیاز های آبی را تشدید می کند.یکی از مشکلات مشترکانی هستند که نسبت به رعایت مصرف بهینه بی توجهی کرده و در این شرایطی که بحران کم آبی تشدید شده نیز به امر مصرف درست آب توجهی نشان نمی دهند.بر این اساس، متولیان صنعت آب کشور با هدف اصلاح رفتار این مشترکان و توجه آنان به وضعیت وخیم منابع آبی، طرح برخورد با مشترکان بد مصرف را به مرحله اجرا در آورده اند.در همین زمینه، عیسی بزرگزاده سخنگوی صنعت آب گفت: اصلیترین کاری که در خصوص رفتار با مشترکان بدمصرف و پرمصرف آب باید کرد کار فرهنگی است. نمیشود حتی از مشتریان بدمصرف آب شرب را در بلندمدت دریغ کرد اما تصمیم های مهمی در این خصوص اتخاذ شده است.وی ادامه داد: در گام بعدی به ویژه برای مشترکان بدمصرف، قطع موقت آب را خواهیم داشت. اگر قرار باشد این مشترکان با بدمصرفی رفاه جامعه را به خطر بیندازند خودشان باید بیشتر از این رفتار غیر درست اذیت شوند؛ بنابراین مدت زمان ۱۲ ساعت و اگر ادامه دار باشد مدت بیشتری آب این مشترکان قطع خواهد شد.