برخورد با فساد باید بدون تبعیض، دقیق و صریح انجام شود 

حجت‌الاسلام محسنی اژه‌ای دیروز دوشنبه ۲۵ فروردین در جمع دانشجویان استان همدان، اظهار کرد: مسأله غزه یکی از مسائل جهان است، امروز واژه‌ها کم می‌آورد برای بیان جنایاتی که در غزه می‌شود. جنایت جنایت جنگی و نسل کشی و چه بگوییم؟ رئیس قوه قضائیه اظهار کرد: در صحبت‌های دانشجویان یکی از مسائل مهم امروز ما این است که هر کسی که حرف می‌زند باید مستدل و مستند حرف بزند. وی با طرح این سوال که اگر بخواهیم انتقاد کنیم باید با چه ادبیاتی بیان شود که موثر واقع شود؟ گفت: ما نمی‌خواهیم تضعیف کنیم بلکه به دنبال رفع مشکلات هستیم. وی با اشاره به خواسته مبارزه با فساد بدون تبعیض توسط دانشجویان، گفت: به صورت علنی دادگاه‌ها رسیدگی شود، طرفدار شدید دادگاه علنی هستم و پیگیری کردم که مقداری اتفاق افتاد و مقداری هنوز نشده است. دادگاه مفاسد اقتصادی یا امنیتی براساس هر چه قانون اساسی گفته است اثر بیشتری دارد. رئیس قوه قضاییه با تاکید بر اینکه حساب فساد را باید از خطا جدا کرد، افزود: برخورد با فساد باید بدون تبعیض، دقیق و صریح انجام شود؛ اگر کارگزاری و دستگاهی در این بخش اقدامی کرده باشد به شدت برخورد کنید.

 

«جنگ تعرفه‌ای» برنده‌ای ندارد

رئیس‌جمهور چین دیروز (دوشنبه) همزمان با آغاز سفر به سه کشور جنوب شرق آسیا در هانوی، پایتخت ویتنام خواستار روابط قوی‌تر با این کشور در زمینه تجارت و زنجیره تامین در میان تنش‌های ناشی از تعرفه‌های ایالات متحده شد. این سفر از سوی «شی جین‌پینگ» رئیس‌جمهور چین در حالی انجام می‌شود که پکن با تعرفه‌های ۱۴۵ درصدی آمریکا مواجه است. براساس گزارش خبرگزاری آسوشیتدپرس، شی در سرمقاله‌ای که به طور مشترک در رسانه‌های رسمی ویتنام و چین منتشر شد، نوشت: در جنگ تجاری یا جنگ تعرفه‌ای هیچ برنده‌ای وجود ندارد. دو کشور ما باید قاطعانه از سیستم تجاری چندجانبه، زنجیره‌های صنعتی و تأمین جهانی پایدار و محیط بین‌المللی باز و همکاری محافظت کنند.» وی با تاکید بر روابط قوی‌تر تجاری با هانوی در زمینه هوش مصنوعی و اقتصاد سبز افزود: «دو طرف باید همکاری قوی تری در زمینه تولید و زنجیره‌های تامین داشته باشند.» ویتنام تحت فشار واشنگتن، در حال افزایش کنترل بر برخی روابط تجاری با چین است تا مطمئن شود کالاهای صادر شده به ایالات متحده با برچسب «ساخت ویتنام» دارای ارزش افزوده کافی در این کشور است.

 رایزنی دیپلمات‌های ارشد
 ایران و روسیه در مسکو
معاونان وزیران خارجه ایران و روسیه طی دیدار در مسکو، «آخرین وضعیت روابط و پیشبرد هماهنگی‌ها در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی» را بررسی کردند.«کاظم غریب‌آبادی» معاون امور حقوقی و بین‌المللی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران که برای شرکت در نشست گروه دوستان منشور ملل متحد به مسکو سفر کرده است، پیش از برگزاری این نشست با «ورشنین واسیلیوویچ» معاون وزیر امور خارجه روسیه دیدار و گفت‌وگو کرد.  در این دیدار که با حضور «کاظم جلالی» سفیر جمهوری اسلامی ایران در مسکو و در محل وزارت امور خارجه روسیه انجام شد، طرفین در خصوص آخرین وضعیت روابط و پیشبرد هماهنگی‌ها در چارچوب سازمان‌های بین‌المللی تبادل نظر کردند.

تحریم ۷ مقام و ۲ نهاد ایرانی
 توسط اتحادیه اروپا 
اتحادیه اروپا دیروز دوشنبه (۲۵ فروردین ۱۴۰۴) با اصرار بر مواضع نسنجیده و غیر سازنده، تحریم‌های جدیدی را علیه ۷ مقام و ۲ نهاد ایرانی به بهانه مسائل حقوق بشری وضع کرد. دارایی های افراد و نهادهای تحریم شده مسدود و شرکت ها و شهروندان اتحادیه اروپا از مراوده مالی با آنان ممنوع شدند. بر اساس این بیانیه، اشخاص حقیقی تحریم شده حق سفر به کشورهای عضو را نداشته و ورود یا گذر آنها به این کشورها ممنوع است. در بسته تحریمی جدید، ۲ نهاد و ۷ مقام ایرانی، تحریم شده‌اند. اشخاص تحریم شده بر اساس تارنمای اتحادیه اروپا عبارتند از هدایت‌الله فرزادی مدیر بازداشتگاه اوین، علی صالحی دادستان تهران، مهدی نعمتی رئیس حفاظت و اطلاعات زندان‌های استان فارس، محمد خسروانی دادستان ویژه دادگاه انقلاب شیراز، قاضی عباسعلی حوزان، قاضی کامران زارع و قاضی سید محمود ساداتی. بازداشتگاه مرکزی شیراز و شعبه یک دادگاه انقلاب شیراز نیز به فهرست تحریم‌های اتحادیه اروپا اضافه شده‌اند.

یونان موشک‌های «ضدکشتی» از فرانسه خریداری کرد
یونان دیروز (دوشنبه) قراردادی را برای خرید ۱۶ فروند موشک «ضدکشتی» از فرانسه امضا کرد. این قرارداد توسط «نیکوس دندیاس» وزیر دفاع یونان و «سباستین لکورنو» همتای فرانسوی وی در آتن، امضا شد. هنوز مبلغ دقیق این قرارداد اعلام نشده است. خاطرنشان می شود که پیشتر نیز بر اساس یک پیمان دفاعی که در سال ۲۰۲۱ امضا شد، یونان با خرید سه ناوچه فرانسوی و حدود ۲۴ جت جنگنده «رافال» ساخت شرکت داسو موافقت کرد.  

قصد اتحادیه اروپا برای حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین
اتحادیه اروپا قصد دارد حمایت مالی از تشکیلات خودگردان فلسطین در سرزمین‌های فلسطینی را افزایش دهد. دوبراوکا سوئیکا، کمیسر اروپا در امور مدیترانه خاطرنشان کرد: این حمایت مالی همراه با اصلاحات تشکیلات خودگردان فلسطینی است که توسط منتقدان به فساد و سوء مدیریت و حکومت‌داری نامناسب متهم شده است. بر اساس گزارش خبرگزاری رویترز، کمیسر اروپایی مسئول امور خاورمیانه در جریان گفت‌وگویی تصریح کرد: اتحادیه اروپا حمایت مالی خود از تشکیلات خودگردان فلسطین را با یک بسته سه ساله به ارزش حدود ۱.۶ میلیارد یورو (۱.۸ میلیارد دلار) افزایش خواهد داد. این اظهارات قبل از نخستین رایزنی سیاسی در سطوح عالی میان وزرای خارجه اتحادیه اروپا و مقامات ارشد فلسطینی از جمله محمد مصطفی، نخست وزیر تشکیلات خودگردان فلسطین در روز دوشنبه در لوکزامبورگ بیان شده است.

شمار شهدای نوار غزه
 به ۵۰ هزار و ۹۸۳ نفر رسید
وزارت بهداشت فلسطین از افزایش شمار شهدای حملات رژیم صهیونیستی در نوار غزه خبر داد و اعلام کرد که از آغاز این حملات در هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون ۵۰ هزار و ۹۸۳ شهروند فلسطینی به شهادت رسیده‌اند.وزارت بهداشت فلسطین در نوار غزه دیروز (دوشنبه) در جدیدترین آمار خود اعلام کرد: در شبانه‌روز گذشته، ۳۹ نفر دیگر در حملات رژیم صهیونیستی به نوار غزه به شهادت رسیده و ۱۱۸ نفر دیگر زخمی شدند. براساس این گزارش، از تاریخ ۱۸ مارس ۲۰۲۵ (۲۸ اسفند ۱۴۰۳) تاکنون، شمار شهدای ثبت‌شده در نوار غزه به یک هزار و ۶۱۳ نفر و تعداد مجروحان به چهار هزار و ۲۳۳ نفر رسیده است. در بیانیه وزارت بهداشت فلسطین آمده است که مجموع آمار قربانیان از زمان آغاز حملات رژیم صهیونیستی به غزه در تاریخ هفتم اکتبر ۲۰۲۳ (۱۵ مهر ۱۴۰۲) تاکنون، به ۵۰ هزار و ۹۸۳ شهید و ۱۱۶ هزار و ۲۷۴ مجروح رسیده است.

تشدید درگیری عربستان و امارات بر سر «حضرموت» یمن
در حالی که ملت یمن خود را در درجه اول نگران حمایت و پشتیبانی از ملت فلسطین، مشارکت در دفاع از غزه و ایستادگی در برابر حملات هوایی آمریکا می‌دانند، یک نبرد دوجانبه میان عربستان و امارات در جنوب یمن بر سر استان «حضرموت» جریان دارد که بهای آن را مردم این منطقه می‌پردازند که در میان رقابت رقبای منطقه‌ای که منابع کشور و ثروت‌های آن را هدر می‌دهند، به طور بی‌سابقه فقیر و بی‌بضاعت می‌شوند. 

مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در سفری مهم، فردا وارد تهران خواهد شد

 گروه سیاسی: مذاکرات غیرمستقیم و سازنده میان ایران و آمریکا در روز شنبه (23 فروردین) در مسقط پایتخت کشور عمان، روزهای پرمشغله‌ای را پیش‌روی دیپلمات‌های ایرانی قرار داده است. تعیین محل جدید مذاکرات، سفر مدیرکل آژانس به ایران در اواخر هفته جاری و سفر ویژه عراقچی به روسیه ترافیک کاری دستگاه دیپلماسی را بیش از بیش افزایش داده است.  به گزارش «تجارت»، با گذشت چهار روز از مذاکرات ابتدای هفته جاری میان آمریکا و ایران، همچنان واکنش‌ها و توجهات به سوی آن‌چه در تهران و واشنگتن گفته می‌شود، معطوف است. اکثر واکنش‌ها از مثبت بودن فضا و احتمال پیشرفت ویژه مذاکرات در شنبه هفته آینده گزارش می‌دهند. همین امر موجب شده که حداقل در مقطع زمانی کنونی، مخالفان توافق در سطوح مختلف در انفعال و سکوت باشند. 

برگزاری دور دوم گفت‌وگوها در ایتالیا
طی روزهای گذشته برخی رسانه‌های آمریکایی گمانه‌زنی‌هایی را در ارتباط با محل برگزاری دور جدید گفت‌وگوها در روز شنبه (30 فروردین) مطرح کرده بودند. رسانه آمریکایی آکسیوس، روز یک‌شنبه مدعی شد که دور جدید مذاکرات در اروپا برگزار خواهد شد. متعاقب این گزارش، خبرگزاری رویترز دیروز به نقل از خبرگزاری رسمی ایتالیا (آنسا) نوشت که آنتونیو تاجانی، وزیر خارجه ایتالیا در جریان حضور در نمایشگاه بین‌المللی اوزاکا ژاپن به خبرنگاران گفت: ما یک درخواست از طرف‌های ذی‌نفع و عمان که نقش میانجی را ایفا می‌کند، دریافت کرده و پاسخ مثبت دادیم. به گفته این وزیر ایتالیایی، رم اغلب میزبان این نوع گفتگوها بوده و آماده انجام هر کاری برای حمایت از تمام مذاکراتی است که می‌تواند به حل مسئله هسته‌ای و برقراری صلح منجر شود. در سطحی دیگر، «کاسپر ولدکمپ» وزیر امور خارجه هلند دیروز (دوشنبه) ادعا کرد که دور دوم مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا در ۱۹ آوریل در رم برگزار خواهد شد. ولدکمپ پیش از نشست وزرای امور خارجه اتحادیه اروپا در بروکسل گفت: این مذاکرات روز شنبه (۳۰ فروردین) ادامه خواهد یافت. خبرنگارها از من بارها سوال کرده‌اند که آیا این مذاکرات در هلند خواهد بود یا خیر. نه این مذاکرات در رم برگزار خواهد شد. همچنین، تارنمای خبری آمریکایی آکسیوس دیروز به نقل از «۲ منبع آگاه» گزارش داده بود که دور دوم گفت‌وگوهای ایران و آمریکا احتمالاً در رم پایتخت ایتالیا برگزار خواهد شد. علی‌رغم انتشار این خبر، اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه دیروز -دوشنبه- در نشست خبری هفتگی خود در پاسخ به سوالی در مورد مکان دور بعدی مذاکرات ایران و آمریکا گفت: همانطور که وزیر خارجه مطرح کردند احتمالاً دور بعدی مذاکرات جایی غیر از عمان خواهد بود. وی افزود: به نظرم این موضوع مهمی نیست، مهم این است که مذاکرات ما در همان چارچوب قبلی یعنی به صورت غیر مستقیم با میانجیگری عمان ادامه پیدا می‌کند. بقائی تاکید کرد: در مورد مکان مذاکرات تمهیدات لازم از سوی طرف واسط اندیشیده می‌شود، ما از تمهیدات عمان در دور اول مذاکرات تشکر می‌کنیم. امیدواریم که در مورد دور بعدی هم به نحو شایسته تصمیم گیری شود. سخنگوی وزارت خارجه تاکید کرد: ما با طرف عمانی در ارتباط هستیم و بعد از دریافت نظرات طرف عمانی در این ارتباط تصمیم‌گیری می‌کنیم و آن را اعلام می‌کنیم.

سفر مهم گروسی به ایران در چهارشنبه
پس از پیشرفت مثبت در مذاکرات روز شنبه، رافائل گروسی، مدیر کل آژانس بین‌المللی روز چهارشنبه (27 فروردین) به ایران سفر خواهد کرد که تا روند مثبت حاکم شده بیش از بیش تقویت شود. در این زمینه، کاظم غریب‌آبادی معاون امور حقوقی و بین المللی وزیر امور خارجه، اعلام کرد: گروسی، مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی، چهارشنبه غروب وارد تهران می شود و با وزیر امور خارجه و رئیس سازمان انرژی اتمی دیدار و گفتگو خواهد کرد. همزمان با اظهارات کاظم غریب آبادی، «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بین‌المللی انرژی اتمی در پیامی در شبکه اجتماعی ایکس از استقبال از «رضا نجفی» نماینده ایران نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین و دریافت اعتبارنامه او خبر داد. گروسی همچنین در این پیام اعلام کرد که «بعدا در هفته جاری» به ایران سفر خواهد کرد و نوشت: تعامل و همکاری مداوم با آژانس در زمانی که نیاز مبرمی به راهکارهای دیپلماتیک وجود دارد، ضروری است.
سفر گروسی در مقطع زمانی کنونی از دو جهت حائز اهمیت است. در سطح نخست، این سفر در فضایی صورت می‌گیرد که امیدها برای حل پرونده هسته‌ای ایران و به نتیجه رسیدن مذاکرات افزایش پیدا کرده است. سفر گروسی در چنین شرایطی می‌تواند گامی پیش‌برنده به منظور مساعد کردن هر چه بیشتر رفع تنش‌ها میان طرفین باشد. در سطح دوم، سفر مدیر کل آژانس به ایران در شرایطی صورت می‌گیرد که طی ماههای گذشته تنش‌های میان آژانس و ایران به بالاترین سطح ممکن رسیده بود. سفر گروسی در سطحی گسترده می‌تواند زمینه را برای حل مسائل باقیمانده میان تهران و آژانس ایجاد کند. به طور حتم افزایش همکاری‌های میان طرفین می‌تواند زمینه مهمی برای انفعال بیش از بیش تندروها و مخالفان توافق باشد. 

سفر عراقچی به مسکو برای رایزنی پیرامون آخرین تحولات مسقط
همزمان با دو موضوع مهم تعیین محل جدید مذاکرات و سفر گروسی به ایران، دیروز -دوشنبه- اسماعیل بقایی، سخنگوی وزارت امور خارجه در نشست با خبرنگاران اظهار داشت:  بر اساس برنامه‌ریزی که از قبل انجام شده است در اواخر این هفته وزیر خارجه به روسیه سفر می‌کند و در این سفر مسائل مختلف از جمله آخرین تحولات مسقط مورد بررسی قرار می‌گیرد. وی مجدداً تاکید کرد که این سفر از قبل برنامه‌ریزی شده بوده است. سفر عراقچی ظاهرا دقیقا یک روز قبل از اعزام هیات مذاکره کننده ایرانی به اروپا برای برگزاری دور دوم مذاکرات با آمریکا صورت می‌گیرد. ماریا زاخارووا سخنگوی وزارت امور خارجه روسیه نیز دیروز دوشنبه ۲۵ فروردین  به خبرگزاری دولتی ریانووستی در ارتباط با سفر وزیر امور خارجه ایران به روسیه تاکید کرد: عراقچی در سفر به مسکو با سرگئی لاوروف وزیر امور خارجه و برخی دیگر از مقامات روسیه دیدار و گفت و‌گو خواهد داشت. همزمان با طرح سفر عراقچی به روسیه، آندری رودنکو معاون وزیر امور خارجه روسیه در گفت و گو با ریانووستی گفت: روسیه از مذاکرات غیرمستقیم بین آمریکا و ایران درباره موضوع هسته‌ای در عمان استقبال می‌کند و انتظار دارد نتیجه مشخصی از آن در آینده حاصل شود. او افزود: ما همیشه هر مذاکره‌ای را بر اساس نتایج آن ارزیابی خواهیم کرد. تا آنجا که اطلاع دارم، این مذاکرات، هفته آینده ادامه خواهد داشت، بنابراین ما انتظار داریم که نتایج مشخصی به دست آید.  معاون وزیر امور خارجه روسیه گفت:‌ ما از نفس برگزاری مذاکرات استقبال می‌کنیم و اگر با نتایج مثبت همراه شود، مایه خرسندی است.  پیش از این، میخائیل اولیانوف سفیر و نماینده دائم روسیه نزد سازمان‌های بین‌المللی در وین پس از پایان مذاکرات غیر مستقیم ایران و آمریکا در عمان اعلام کرد که نتایج این مذاکرات اطمینان بخش است.  او در رسانه های اجتماعی نوشت: در خصوص نتایج دیدار امروز در عمان باید بگویم که هم ایرانی ها و هم آمریکایی ها مذاکرات را مثبت و سازنده توصیف کردند. این، اطمینان بخش است.

افزایش خوش‌بینی‌ها به روند مذاکرات ایران و آمریکا
همزمان با تحولات رو به جلو در مذاکرات ایران و آمریکا، شاهد خوش‌بینی گسترده در غرب نسبت به آینده گفت‌وگوها هستیم. در یکی از مهم‌ترین نمودها، «همیش فالکونر» معاون امور خاورمیانه، افغانستان و پاکستان در وزارت امور خارجه انگلیس با انتشار پیامی در شبکه اجتماعی ایکس به مذاکرات روز شنبه نمایندگان ایران و آمریکا در مسقط، پایتخت عمان که به صورت غیرمستقیم برگزار شد، واکنش نشان داد. او نوشت: بسیار خرسندم که در مسقط حضور دارم تا از نخستین گام مهم میان ایران و آمریکا در عمان برای دستیابی به یک راه‌حل دیپلماتیک درباره موضوع هسته‌ای ایران استقبال کنم. فالکونر در ادامه با تاکید بر اینکه «زمان همچنان کم است» خاطر نشان کرد: بریتانیا در کنار شرکای خود در (قالب) تروئیکای اروپا آماده حمایت است.  همچنین، «جان کری» که در دوران ریاست جمهوری «باراک اوباما» وزیر امورخارجه آمریکا و به‌طور مستقیم درگیر مذاکرات هسته‌ای با ایران برای حصول برجام بود در یادداشتی مشترک در روزنامه وال استریت ژورنال نوشت: در حالی که مذاکرات هسته‌ای با ایران به‌طور جدی آغاز می‌شود، رئیس‌جمهور ترامپ فرصتی تاریخی برای دستیابی به معامله‌ای دارد که می‌تواند منطقه و جهان را امن‌تر کند. البته اگر تهران با آن موافقت کند. کری با تاکید بر اینکه «۱۰ سال پس از آخرین توافق هسته‌ای با ایران، موازنه قوا به شدت تغییر کرده است» خاطر نشان کرد: ائتلافی که فرصت‌ها و چالش‌های مذاکره را در سال ۲۰۱۵ تعریف کرد، دیگر وجود ندارد. اکنون اروپا با تهران ارتباط دارد. تحریم‌های چندجانبه هسته‌ای که جهان برای آوردن ایران به میز مذاکره اعمال کرد، مدت‌هاست که از بین رفته‌اند و برنمی‌گردند. روابط با مسکو و پکن نیز به دلیل اختلافات بر سر اوکراین و تجارت تغییر شکل یافته است. به طور خلاصه، این امر باعث می‌شود که ۲ طرف به توافق جدیدی دست یابند. او مدعی شد: جمهوری اسلامی بیش از هر زمان دیگری به ساخت بمب اتم نزدیک شده است. برخی معتقدند که اکنون باید تنها بر توافق هسته‌ای جدید تمرکز کرد اما ما بر این باوریم که امکان دستیابی به توافقی گسترده‌تر نیز وجود دارد. توافق جدید می‌تواند و باید فراتر از محدوده مذاکرات پیشین باشد.

عارف در مراسم تکریم و معارفه روسای پیشین و جدید جهاد دانشگاهی تاکید کرد؛

 گروه سیاسی: «محمدرضا عارف» صبح دیروز دوشنبه ۲۵ فروردین ۱۴۰۴ در مراسم تکریم «حسن مسلمی» و معارفه «علی منتظری» به عنوان روسای پیشین و جدید جهاد دانشگاهی که در دانشگاه علم و فرهنگ برگزار شد، با قدردانی از تلاش تمامی جهادگران دانشگاهی در طول ۴۵ سال گذشته افزود: جهاد دانشگاهی فرزند انقلاب فرهنگی است و بهترین تصمیمات ستاد انقلاب فرهنگی در سال ۵۹ با الهام از نظر امام راحل جهاد دانشگاهی شکل گرفت. به گزارش «تجارت»، وی با بیان اینکه در طول ۴۵ سال گذشته نقش و سهم جهاد دانشگاهی در همه دستاوردها و زمینه‌ها برجسته بوده است، خاطر نشان کرد: جهاد دانشگاهی نقشی کلیدی در بازگشایی دانشگاه‌ها در اوایل دهه ۶۰ داشت و افتخار می‌کنیم که در آن سالیان جوانان حزب‌اللهی، مومن و با نشاط جهاد دانشگاهی که همزمان در این نهاد مهم و جبهه‌های حق علیه باطل مشغول فعالیت بودند، مسئولیت بازگشایی دانشگاه‌ها را به عهده گرفتند. معاون اول رئیس جمهور با اشاره به اهمیت جهاد دانشگاهی در توسعه کمی و کیفی آموزش عالی و ارتقاء پژوهش و همچنین حل معضل مهم ارتباط دانشگاه و صنعت، تاکید کرد: جهاد دانشگاهی در حل معضل ارتباط دانشگاه و صنعت نقش و جایگاه ویژه‌ای داشت چرا که این دو بخش هم‌زبان نبودند و صنعت مسیر مونتاژ و دانشگاه مسیر تولید علم در حد مقاله را پی می‌گرفتند که دولت برای حل این مسئله دفاتر ارتباط دانشگاه و صنعت را در دانشگاه‌ها تاسیس کرد.
 دولت در عمل رویکرد وفاق را پیاده‌سازی کرد
عارف خطاب به علی منتظری رئیس جدید جهاد دانشگاهی گفت: دولت با رفع موانع در کنار جهاد دانشگاهی است تا بتواند جهادی عمل کند. وی همچنین با قدردانی از زحمات «حسن مسلمی» رئیس پیشین جهاد دانشگاهی به دلیل دستاوردهای جهادی در این نهاد مهم، تصریح کرد: راهبرد دولت وفاق ملی استفاده از همه توانایی‌های کشور است که این راهبرد نه در حد شعار بلکه بعنوان باور دولت است که استانداران در یک فرایند ۶ ماهه با وجود برخی هزینه‌ها انتخاب شده‌اند چرا که وقتی یک استاندار در استانی بلاتکلیف بماند مسائل و مشکلاتی پیش می‌آید اما دولت به دنبال آن بود تا در عمل وفاق را پیاده کند.

فرهنگ را نمی‌توان با چماق و دستور پیاده کرد
معاون اول رئیس جمهور با تاکید بر اینکه فرهنگ را نمی‌توان با چماق و دستور پیاده کرد، گفت: فرد مسئول توسعه فرهنگ باید حداقل رعایت مسائل فرهنگی را داشته باشد و نهادی همانند جهاد دانشگاهی می‌تواند در این مقطع بهتر از دهه ۶۰ عمل کند. وی وظیفه کادر سازی از نسل جوان را در مجموعه جهاد دانشگاهی خاطر نشان ساخت و تاکید کرد: جهاد دانشگاهی باید یک خانه تکانی جدی برای جذب دانشجو کند تا احساس کنند اینجا خانه آنها است و مدیرانی به کار گرفته شوند که این روحیه جهادی را داشته باشند تا یک طرح سنگین دفاعی به دانشجوی سال دومی نیز محول شود و باید این باور را در جامعه به خوبی تبیین کرد.

باید برای سرمایه‌گذاران اطمینان‌ خاطر ایجاد کنیم
معاون اول رئیس‌جمهور در خصوص چالش سرمایه‌گذاری در کشور، افزود: جهاد دانشگاهی می‌تواند سرمایه های خرد ارزی و ریالی خانگی را جمع کند اما باید به سرمایه گذاران بزرگ داخلی و خارجی و ایرانیان خارج از کشور اعتماد و اطمینان دهیم که سرمایه‌های آنان با شرایط توافق شده در هر زمانی که خواستند در اختیار آنان قرار می‌گیرد و نه اینکه یک حساب ارزی باز کنیم و موقع تحویل ریال به قیمت دولتی تحویل دهیم که این خلاف شرع است و باید به آنان اطمینان دهیم که براساس شرایط سرمایه‌گذار عمل می‌کنیم. وی همچنین توجه به اقتصاد دانش بنیان، جذب و نگهداشت نخبگان، کمک به کارآفرینی و توسعه اشتغال بر مبنای دانش بنیان و ایجاد مراکز نوآوری را از مهمترین محورهای کاری جهاد دانشگاهی برشمرد و گفت: جهاد دانشگاهی می‌تواند در ناترازی‌ها به دولت کمک کند و راهکار ارائه دهد چرا که باور داریم پاسخ ناترازی‌ها در داخل کشور است و باید با راهکار نخبگان ناترازی‌هایی همانند آب،‌ برق،‌ محیط زیست و آلودگی هوا را حل کنیم.

اقتصاد و معیشت مردم مسئله اصلی دولت است
وی در خصوص نقش فناوری‌های نوظهور و هوش مصنوعی در آینده کشور، تاکید کرد: این یک واقعیت است و بسیار خوشحالیم که از نظر فرهنگی جامعه‌ای که اصولا به فناوری بدبین بود و ورود تکنولوژی با تحریم روبرو می‌شد اما امروز به خوبی پذیرفته شده است و همانگونه که مقام معظم رهبری فرمودند باید در زمینه هوش مصنوعی جزو ۱۰ کشور اول دنیا باشیم که در این راستا مراکزی برای هدایت امور و جلوگیری از موازی کاری بوجود خواهد آمد تا با هم‌افزایی به نگاه و منویات مقام معظم رهبری و نظام در زمینه هوش مصنوعی برسیم. عارف ادامه داد: جهاد دانشگاهی و دکتر منتظری این ظرفیت را دارند تا در بخش‌های صنعتی،‌ پژوهشی و نوآوری حرکتی بزرگ را ایجاد کنند و در این زمینه به یک تقسیم کار ملی نیاز داریم و به جایگاه کمتر از دولت نسبت به جهاد دانشگاهی قائل نیستیم که می‌تواند در این مسیر پیشتاز باشد و به دولت در تقسیم کار ملی و منابع محدود به ویژه فناوری‌های پیشرفته کمک کند. معاون اول رئیس‌جمهور در پایان خاطر نشان کرد: امروز اقتصاد و معیشت مردم مسئله اصلی کشور و دولت است و نگاه دولت بر این مبنا است که هرگونه اصلاح قیمت باید با نگاه به مسئله معیشتی مردم صورت گیرد.