برای بهبود معیشت مردم برنامه داریم
معاون اول رئیس جمهور گفت: دولت در هفت ماه گذشته در زمینه بهبود وضعیت معیشتی، ارتقاء عدالت آموزشی و گسترش همکاریهای خارجی اقداماتی انجام داده و برنامههای مؤثری آماده کرده است. محمدرضا عارف معاون اول رئیس جمهور در ابتدای دیدار جمعی از مسئولان ارشد سه قوه با حضرت آیت الله خامنهای، با اشاره به همکاری و هماهنگی خوب هر سه قوه برای پیشرفت کشور از برنامه مدون دولت برای بهبود رشد اقتصادی و اشتغال، ثبات اقتصادی و مهار تورم، بهبود توزیع درآمدها و حمایت از اقشار آسیبپذیر، حل مشکل ناترازیها در بخش انرژی و اجرای طرحهای پیشران خبر داد و گفت: دولت در هفت ماه گذشته در زمینه بهبود وضعیت معیشتی، ارتقاء عدالت آموزشی و گسترش همکاریهای خارجی اقداماتی انجام داده و برنامههای مؤثری آماده کرده است. اظهارات اخیر عارف در شرایطی ابراز میشود که سال گذشته (1403) کشور با مشکل ناترازیها در سطوح مختلف دست و پنجه نرم کرد. در مقطع کنونی نیز با گرم شدن هوا بیش از هر زمان دیگری نگرانیها درباره مدیریت منابع آب و برق مورد توجه افکار عمومی و دولت قرار گرفته است.
از تولیدکنندهای آسیب دیده از نوسانات بازار حمایت کنیم
حجتالاسلام محسنی اژهای در جلسه حمایت قضایی از سرمایهگذاری برای تولید در استان همدان، ضمن تبیین و تشریح الزامات تحقق جامع و کامل شعار سال، با اشاره به تدابیر دستگاه قضا برای حمایت همهجانبه از سرمایهگذاری تولیدی گفت: ما صریحاً اعلام کردهایم که میان فردِ فاسد و فردِ خطاکار و سرمایهگذارِ و تولیدکنندهی زمینخورده تفاوت و تمایز قائل میشویم و با آنان به یک شکل برخورد نمیکنیم. قطعاً از سرمایهگذار و تولیدکنندهای که به سبب نوسانات بازار، زمین خورده است همه باید حمایت کنند تا او از زمین بلند شود و تولید و کسب و کارش را پی بگیرد. به فرد خطاکاری نیز که تعمدی در خطای خود نداشته و قصد اخلال در کشور را نداشته باید کمک کرد تا جبران مافات کند. اما قضیهی فرد فاسد جداست. با مفسدین باید برخورد قاطعانه، بدون اغماض و بدون تبعیض داشت. همچنین بار دیگر تاکید میکنیم که چنانچه مأمور و کارگزاری از حکومت، در یک فساد دخیل باشد، برخورد ما سختتر و شدیدتر خواهد بود. محسنی اژهای اظهار کرد: بارها تاکید کردهایم که دستگاهها در شناسایی مفاسد، منتظر دستگاههای نظارتی بیرونی نباشند و بازرسیها و حراستهایِ خودِ دستگاهها در امر شناسایی مفاسد پیشتاز باشند.
شورای عالی راهبری برنامه هفتم توسعه تشکیل شد
سخنگوی دولت از تشکیل شورای عالی راهبری برنامه هفتم به منظور نظارت و رصد دقیق اجرای احکام برنامه، هماهنگی بین معاونتها و بخشهای تابعه وزارتخانه و شناسایی موانع اجرایی خبر داد. فاطمه مهاجرانی دیروز سهشنبه ۲۶ فرودین با بیان این مطلب، افزود: اجرای قوانین و اسناد بالادستی شعار محوری دولت پزشکیان است. وی افزود: در این راستا شورای عالی راهبری برنامه هفتم به منظور نظارت و رصد دقیق اجرای احکام برنامه، هماهنگی بین معاونتها و بخشهای تابعه وزارتخانه و شناسایی موانع اجرایی ایجاد شده است. مهاجرانی خاطرنشان کرد: جلسات راهبری این شورا به ریاست معاون اول رئیس جمهور و به صورت منظم تشکیل و موضوعات تکلیفی قانون برنامه به تفکیک در دستور کار قرار میگیرد؛ موضوعاتی از قبیل ناترازیها، طرحهای پیشران، مباحث و ثبات اقتصادی، تورم، نقدینگی، تولید، اشتغال و بهرهوری که هر هفته در دستور کار این شورا قرار دارد. وی اضافه کرد: بند (الف) ماده (3) قانون برنامه هفتم پیشرفت، وزارت امور اقتصادی و دارایی را مکلف کرده با همکاری سازمان برنامه و بودجه و سایر دستگاههای اجرایی تا پایان هر سال، برنامه تامین مالی رشد اقتصادی در سال بعد را تهیه و به تصویب هیئت وزیران برساند.
کاخ سفید به دنبال تعدیل شدید نیرو و بودجه وزارت خارجه است
خبرگزاری آمریکایی گزارش داد کاخ سفید در ادامه تلاشهایش برای کاهش اندازه و بودجه دولت، کاهش شدید بودجه وزارت امور خارجه آمریکا و پرسنل دیپلماتیک آن را در نظر دارد. به نوشته خبرگزاری «آسوشیتدپرس»، مقامهای مطلع اعلام کردند دفتر مدیریت و بودجه کاخ سفید پیشنهاد داده بودجه وزارت امور خارجه آمریکا به میزان تقریبا ۵۰ درصد کاهش یابد، چند ساختمان از هیاتهای دیپلماتیک ایالات متحده در کشورهای خارجی تعطیل شوند، تعداد پرسنل دیپلماتیک این وزارتخانه کاهش یابد و اعتبارات مربوط به تقریبا تمامی سازمانهای بینالمللی شامل سازمان ملل و بسیاری از نهادهای تابعه آن و مقر ائتلاف ناتو حذف شوند.
آمار شهدای جنگ در غزه به ۵۱۰۰۰ تن رسید
وزارت بهداشت غزه آمار شهدا و مجروحان جنگ غزه را اعلام کرد.وزارت بهداشت غزه اعلام کرد: ظرف ۲۴ ساعت گذشته پیکر ۱۷ شهید و ۶۹ زخمی وارد بیمارستانهای غزه شد. همچنان تعدادی از قربانیان زیر آوارها و در مسیرهایی هستند که تیمهای دفاع مدنی و آمبولانسها توانایی دسترسی به آنها را ندارند. این وزارتخانه اعلام کرد: آمار شهدای جنگ غزه به ۵۱۰۰۰ شهید و ۱۱۶ هزار و ۳۴۳ زخمی از هفت اکتبر۲۰۲۳ رسید. این وزارتخانه اعلام کرد آمار شهدا و مجروحان از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ تاکنون به ۱۶۳۰ شهید و ۴۳۰۲ مجروح رسید. از سوی دیگر مدیر بیمارستانهای میدانی در نوار غزه اعلام کرد رژیم اشغالگر هیچ بیمارستانی را از بمباران مداوم استثنا نمیکند. بیمارستانها دارو و تجهیزات پزشکی ندارند و رژیم اشغالگر مانع ورود دارو و تجهیزات پزشکی میشود.
کرهجنوبی و آمریکا رزمایش مشترک هوایی برگزار کردند
کرهجنوبی به همراه آمریکا دیروز (سهشنبه) رزمایش مشترک هوایی برگزار کردند که در آن بمب افکن «بی -۱بی» نیز به کار گرفته شد. وزارت دفاع کره جنوبی اعلام کرد که در این رزمایش هوایی مشترک، دستکم یک فروند بمب افکن آمریکایی بی -۱بی (B-1B) بر فراز شبه جزیره کره با هدف نمایش قدرت در برابر تهدیدات نظامی کره شمالی شرکت داشته است. بر اساس این گزارش، در رزمایش امروز جنگندهای اف-۳۵ آ (F-35A) و اف-۱۶ نیز شرکت داشتند و طرف آمریکایی نیز از جنگنده های اف-۱۶ استفاده کرد.
تاکید نتانیاهو بر ادامه
جنگ علیه حماس و غزه
نخستوزیر رژیم صهیونیستی در تازهترین اظهارات خود اعلام کرد که آزادی ۱۰ زندانی صهیونیست در اولویت مذاکرات جاری با میانجیهاست، اما تلآویو هیچگونه امتیازی نخواهد داد. «بنیامین نتانیاهو» نخستوزیر رژیم صهیونیستی در جریان دیدار با خانواده یکی از زندانیان صهیونیست در نوار غزه اعلام کرد که گفتوگوهای کنونی با تمرکز بر آزادی ۱۰ زندانی ادامه دارد، اما کابینه وی آماده ارائه هیچگونه امتیازی در این روند نیست. طبق گزارش خبرگزاری سما، وی با تکرار اهداف متوهمانهاش، افزود: «مطابق وعده سابق خود، ما برای آزادی تمامی اسرا تلاش میکنیم و مبارزه با حماس را تا نابودی کامل این جنبش ادامه خواهیم داد.» او همچنین از وجود راهحلهایی سخن گفت که به گفته وی «به ذهن هیچکس خطور نکرده»، و از توضیح بیشتر در این باره خودداری کرد.
ارسال محموله بزرگ تسلیحاتی
به اسرائیل از سوی آمریکا
مقامهای رژیم صهیونیستی اعلام کردند، ارتش این رژیم قرار است یک محموله بزرگ تسلیحاتی از آمریکا را در هفتههای آتی دریافت کند که شامل بیش از ۳۰۰۰ مهمات برای نیروی هوایی رژیم صهیونیستی میشود که بخشی از آمادهسازی این رژیم برای ادامه عملیات در نوار غزه است. این محموله که اخیرا توسط دولت آمریکا تایید شده، با هدف تقویت آمادگی نیروی هوایی رژیم صهیونیستی برای یک کارزار بزرگ از سوی ارتش این رژیم توسط فرماندهی جنوبی ارتش در نوار غزه است.
گروه سیاسی: رهبر معظم انقلاب اسلامی در اولین دیدار سال نو با مسئولان ارشد سه قوه، پیگیری را حلقه مفقوده مسیر تحقق اهداف کشور خواندند و تلاش برای تحقق شعار سال را دستور کار مشترک سه قوه قرار دادند. ایشان همچنین با پرهیز دادن از خوشبینی و بدبینی افراطی به نتایج گفتوگوهای عمان تأکید کردند: روال فعالیتهای کشور برای تحقق اهداف در همه زمینهها باید با شتاب بیشتر ادامه یابد و هیچ چیز به نتایج مذاکرات گره زده نشود.
به گزارش «تجارت»، حضرت آیتالله خامنهای در این دیدار، پیگیری را مهمتر از تصمیم دانستند و افزودند: در کشور قوانین و مقرارات خوب و طرحهای لازم وجود دارد اما کمبود پیگیریها مانع تحقق قابل قبول اهداف میشود. ایشان مسائلی از جمله مصرف بسیار بالای بنزین، تحقق ناکافی عدالت آموزشی و مشکلات طبقات ضعیف را با پیگیری قابل حل دانستند و گفتند: ذوق و شوق و انگیزه سران سه قوه و مسئولان دستگاهها مبارک اما ناکافی است و به علت فقدان پیگیریهای لازم، تصمیمات و تأکیدات مسئولان در سلسله مراتب مدیریتی ضعیف میشود و در موارد متعدد به اجرا نمیرسد. رهبر انقلاب، صرفهجویی در مصرف حاملهای انرژی را ضرورتی اساسی خواندند و تأکید کردند: پیشاپیش مردم، دستگاههای دولتی که بزرگترین مصرفکننده انواع انرژی هستند باید خود را به صرفهجویی عادت دهند که این کار نیز نیاز به پیگیری دارد.
اجرایی کردن شعار سال، دستور کار جدی سه قوه باشد
ایشان کمک به تحقق شعار سال را دستور کار مشترک سه قوه و دستگاهها در سال جاری خواندند و گفتند: با سرمایهگذاری برای تولید، کشور از بسیاری مشکلات نجات مییابد بنابراین وزارت اقتصاد، بانک مرکزی و دیگر دستگاههای ذیربط باید سرمایهها و نقدینگی موجود در جامعه را به سمت سرمایهگذاری در تولید سوق دهند. حضرت آیتالله خامنهای، سرمایهگذاری در تولید را کاری افتخارآمیز خواندند و افزودند: امنیت سرمایهگذاری نیز باید تأمین و موانع فعالیت فعالان اقتصادی در عرصه تولید برطرف شود. ایشان تلاش سه قوه بویژه دولت را زمینهساز تحقق شعار سال خواندند و گفتند: اگر سرمایهگذاری داخلی رونق یابد، سرمایهگذار خارجی نیز به فعالیت در ایران مشتاق میشود.
رهبر انقلاب، سرمایهگذاری در تولید را بهترین راه مقابله با تحریمها خواندند و افزودند: رفع تحریم دست ما نیست اما خنثی کردن تحریمها در اختیار ما است و برای این کار راههای فراوان و ظرفیتهای مناسب داخلی وجود دارد و اگر این هدف محقق شود، کشور در مقابل تحریمها آسیبناپذیر خواهد شد.ایشان گسترش روابط با همسایگان، قطبهای اقتصادی آسیا، افریقا و کشورهای دیگر را مهم دانستند و گفتند: این کار نیز بهویژه برای تغییر برخی رویهها در سطوح میانی احتیاج به پیگیری دارد. حضرت آیتالله خامنهای، تماسهای رئیسجمهور با رؤسای جمهور دیگر کشورها و فعالیتهای وزارت امور خارجه را خیلی خوب و مؤثر ارزیابی کردند.
به گفتگوهای عمان نه افراطی خوشبین و نه افراطی بدبین هستیم
ایشان گفتوگوهای عمان را یکی از دهها کار وزارت امور خارجه خواندند و تأکید کردند: مسائل کشور نباید به این گفتوگوها گره زده شود و اشتباهی که در برجام انجام شد و همه چیز کشور را به پیشرفت مذاکرات منوط کرد، نباید تکرار شود چرا که کشور شرطی میشود و همه چیز از جمله سرمایهگذاری تا مشخص شدن نتیجه مذاکرات معطل میماند. رهبر انقلاب با تأکید بر ادامه فعالیتها در کشور در همه زمینههای صنعتی، اقتصادی، سازندگی، فرهنگی و اجرای پروژههای بزرگ، گفتند: هیچکدام از این مسائل با گفتوگوهای عمان هیچ ارتباطی ندارد.
ایشان با پرهیز دادن از «خوشبینی و بدبینی افراطی» به این گفتوگوها افزودند: در گامهای اول تصمیم کشور به مذاکره خوب کار شده است، بعد از این هم باید با دقت حرکت کرد ضمن اینکه خطوط قرمز برای ما و برای طرف مقابل کاملاً روشن است. حضرت آیتالله خامنهای افزودند: مذاکرات ممکن است به نتیجه برسد یا نرسد ما هم به این گفتوگوها نه خیلی خوشبین و نه خیلی بدبین هستیم البته به طرف مقابل خیلی بدبین هستیم اما به تواناییهای خود خوش بین هستیم. رهبر انقلاب، مراقبت از اجرای دقیق و بدون انحراف برنامه هفتم را ضروری خواندند و گفتند: این برنامه خوب و متکی بر سیاستهای کلان کشور باید از ابتدا متقن و محکم اجرا شود. ایشان ضمن تبریک سال جدید به مسئولان و خانوادههایشان، همدلی و همراهی همسران و خانوادهها با مسئولان را در انجام بهتر وظایف و به ثمر رسیدن کارها مؤثر دانستند و ابراز امیدواری کردند مفاد گزارش معاون اول رئیسجمهور در مدت زمان معقول محقق شود.
دنیای اسلام باید یک حرکت جدی برای غزه انجام دهد
حضرت آیتالله خامنهای در پایان سخنانشان با اشاره به جنایات بیسابقه باند تبهکار صهیونی در حمله عامدانه به بیماران، خبرنگاران، آمبولانسها، بیمارستانها و کودکان و زنان مظلوم غزه گفتند: این جنایات شقاوت فوقالعادهای میخواهد که گروه تبهکار اشغالگر از آن برخوردار است. ایشان حرکت هماهنگ دنیای اسلام در زمینههای اقتصادی، سیاسی و در صورت لزوم عملیاتی را نیازی جدی خواندند و افزودند: البته خداوند تازیانه خود را بر سر این ظالمان فرود خواهد آورد اما این مسئله چیزی از وظایف سنگین دولتها و ملتها کم نمیکند.
گروه سیاسی: با پایان دور نخست مذاکرات ایران و آمریکا در مسقط در روز شنبه (23 فروردین) به نظر میرسد نخستین رایزنیهای فنی میان دو طرف در نشست شنبه هفته آینده (30 فروردین) آغاز خواهد شد. درو نخست مذاکرات بیش از آن که جزئیات فنی مورد بحث قرار گیرد، دو طرف در پی اراده سنجش یکدیگر بودند. از یک سو، ایران قصد داشت از واقعی بودن اراده دولت آمریکا و ترامپ مطمئن شود و از سوی دیگر، آمریکاییها نیز قصد داشتند مطمئن شوند که جمهوری اسلامی ایران آماده توافق است یا خیر.
به گزارش «تجارت»، خروجی دور نخست مذاکرات مسقط بر اساس روایت هر دو طرف ماجرا مثبت بود. بنابراین میتوان ارزیابی دو طرف از یکدیگر را در باب تلاش برای حصول توافق مثبت ارزیابی کرد. اما حالا در آستانه برگزاری مذاکرات دور دوم، گمانهزنیها و اظهارنظرها پیرامون ابعاد فنی توافق ایران و آمریکا آغاز شده است. در این زمینه، پرسشهایی جدی مطرح است که در نوع خود میتوانند آینده مذاکره و توافق را رقم بزنند. اینکه توافق اخیر میان ایران و آمریکا چه چشماندازی را برای برنامه هستهای ایران ترسیم میکند؟ آیا آمریکا در جستجوی توقف برنامه هستهای ایران است یا محدودسازی؟ توافق میخواهد مرحلهای باشد یا سریع و جامع؟ آیا توافق مورد درخواست آمریکا فراتر از برجام 2015 است یا اینکه نسخهای مشابه با آن خواهد بود؟ مجموعه این پرسشها و بسیاری از مسائل دیگری در آستانه آغاز مذاکرات دور دوم و به طور حتم در آینده نزدیک بیش از بیش کانون توجهات رسانهای و حتی عمومی را به سوی خود جلب خواهد کرد.
محدودسازی غنیسازی ایران در دستور کار ترامپ
نخستین جزئیات فنی مورد درخواست آمریکا در مذاکرات با ایران را میتوان در اظهارات نماینده دونالد ترامپ در امور غرب آسیا مورد بازخوانی قرار دارد. در شرایطی که دور دوم رایزنیهای تهران و واشنگتن قرار است بهزودی آغاز شود، «استیو ویتکاف» نماینده ویژه آمریکا در امور خاورمیانه گفت آمریکا به دنبال محدودسازی غنیسازی اورانیوم ایران است، نه توقف کامل برنامه هستهای. ویتکاف به فاکس نیوز گفت: «ایران نیازی به غنیسازی بالاتر از ۳.۶۷ درصد ندارد. در برخی موارد به ۶۰ درصد رسیدهاند، در مواردی دیگر ۲۰ درصد. این قابل قبول نیست.» او با ایجاد شک و شبهه نسبت به مواضع جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه صلحآمیز هستهای افزود: «شما برای داشتن یک برنامه هستهای غیرنظامی — همانطور که ادعا میکنند — نیازی به غنیسازی بالای ۳.۶۷ درصد ندارید.»
ویتکاف در ادامه مدعی شد، دور بعدی مذاکرات با ایران بر «راستیآزمایی در برنامه غنیسازی و در نهایت راستیآزمایی در مورد تسلیحاتی شدن» متمرکز خواهد بود. او میافزاید: «این شامل موشکها هم میشود — از جمله نوعی که ایران ذخیره کرده — و همچنین شامل مکانیزم فعالسازی بمب است.» نماینده ویژه رئیسجمهور آمریکا میگوید: «ما اینجا هستیم تا ببینیم آیا میتوان این وضعیت را بهصورت دیپلماتیک و از طریق گفتوگو حل کرد یا نه. نخستین جلسه مثبت، سازنده و تأثیرگذار بود.»
مخالفت ایران با انتقال ذخایر اورانیوم
یکی دیگر از ابعاد فنی مورد اشاره از سوی رسانهها در روزهای اخیر، احتمال درخواست آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم با خلوص بالای ایران به یک کشور طرف سوم بوده است. بر اساس این خواسته آمریکا از تهران میخواهد تمامی ذخایر با خلوص بالا را به کشوری ثالث (همانند روسیه) انتقال دهد. در این ارتباط، روزنامه گاردین در آستانه دور دوم مذاکرات غیرمستقیم تهران-واشنگتن مدعی شده است که انتظار میرود که ایران با پیشنهاد آمریکا برای انتقال ذخایر اورانیوم با درجه خلوص بالای خود به یک کشور طرف سوم، مانند روسیه مخالفت کند. به نوشته گاردین، این مسئله یکی از موانع اصلی در مسیر دستیابی به یک توافق در آینده است که در گفتوگوهای اولیه که به طور غیرمستقیم میان «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران و «استیو ویتکاف» فرستاده ویژه رئیسجمهور آمریکا در امور غرب آسیا مطرح شد. در ادامه این مطلب آمده است: استدلال ایران این است که این ذخایر که طی چهار سال گذشته انباشته شده، باید تحت نظارت دقیق آژانس بینالمللی انرژی اتمی در ایران باقی بماند. تهران این موضوع را نوعی اقدام احتیاطی یا نوعی تضمین در صورت خروج دوباره دولت «دونالد ترامپ» رئیسجمهور آمریکا از هرگونه توافق با ایران در این زمینه، مانند خروج یکجانبه آن از توافق هستهای در سال ۲۰۱۸ میداند. توافق هستهای در سال ۲۰۱۵ و در دولت «باراک اوباما» میان ایران، آمریکا، فرانسه، انگلیس، آلمان، روسیه و چین انجام شد. ایران ذیل این توافق، در ازای لغو تمامی تحریمهای آن، برنامه هستهای خود را محدود کرد.
معادله مجهولی که همچنان میتواند گره باشد؟!
در شرایط کنونی یکی از مهمترین مسائل بحث «زمان» است. در سال ۲۰۲۱، ایران زمانبندی مذاکرات را تعیین میکرد که به تحولات سیاسی داخلی کشور وابسته بود. اما اکنون، ایران بین دو کرونومتر گیر کرده است که کنترل هیچیک را در اختیار ندارد. نخست؛ ضربالاجل ترامپ برای آغاز مذاکرات و دوم؛ آخرین موعدی که کشورهای امضاکننده برجام میتوانند مکانیسم ماشه (snapback) را فعال کنند و تحریمهای بینالمللی را دوباره برقرار سازند – که این تاریخ ۲۵ اکتبر است، ولی آمادهسازی آن روندی ۹۰ روزه نیاز دارد. میتوان فرض کرد که اگر مذاکرات به سرعت پیش برود و نتایج عملی داشته باشد، ترامپ ممکن است مهلت خود را به تعویق بیندازد، و کشورهای اروپایی باید متقاعد شوند که این روند ارزش چشمپوشی از «فرصت یکباره» اسنپ بک را دارد.
گروه سیاسی: مسعود پزشکیان صبح دیروز سهشنبه، در نشستی با اعضای «انجمن بهرهوری ایران»، پس از گوش سپردن به دیدگاهها و پیشنهادات آنان، با بیان اینکه بخشهای زیادی از آنچه به عنوان دغدغههای خود در زمینه ارتقای بهرهوری بیان کردید، در دولت و عمدتا از سوی خود من در حال پیگیری است، اظهار داشت: همه آنچه بیان کردید مورد قبول ماست و به عنوان مثال در زمینه رفع ناترازیها به طور همزمان به دنبال مدیریت کاستیها در عرصه عرضه و کنترل تقاضا و مصرف هستیم.
به گزارش «تجارت»، رئیس جمهور با اشاره به اینکه از ابتدای آغاز به کار دولت چهاردهم، هر کس هر پیشنهاد و دیدگاهی در زمینه ارتقای بهرهوری داشته، شنیدهام و با افراد متعددی در این زمینه گفتوگو کردهام، افزود: البته به طور جدی از اینکه بر اساس هر پیشنهادی، تصمیمی اتخاذ و آن را اجرا کنیم، حذر کردهایم، چرا که باور داریم باید نتایج و عوارض احتمالی راهکارها و پیشنهادهای مختلف را احصا و جمعبندی و با دستهبندی موضوعات، برای هر موضوعی به اقتضای مختصات منطقهای و محیطی تصمیمگیری کرده و وارد مرحله اجرا شویم. پزشکیان با بیان اینکه به طور جدی و فشرده در حال شناسایی مشکلات و جمعآوری دادهها و مختصات مناطق مختلف هستیم، تصریح کرد: گروههای کارشناسی لازم تشکیل شده و با تقسیمبندی مناطق بر اساس مختصات محیطی، در حال جمعبندی و اعطای ابزارها و اختیارات مدیریتی لازم برای مدیریت مسائل هر منطقه به مسئولان آن منطقه هستیم. رئیس جمهور با تاکید بر اینکه راهکارهای اجرایی نیز متناسب با اقتضائات منطقهای در حال تدوین هستند، گفت: شیب حرکت در اجرای راهکارها نیز منطبق بر دادههای جمعآوری شده تنظیم خواهد شد، تا تبعات و عوارض احتمالی به حداقل برسد و بالاترین و موثرترین سطح نتیجه حاصل شود. بر همین اساس دانشگاهها و مراکز علمی هر منطقه را که شناخت دقیقتری از محیط خود دارند، به طور جدی به مشارکت طلبیدهایم و از سوی دیگر سعی کردهایم سهم و منافع بخشهای مختلف مردمی و اجتماعی از قشرها تا مجامع مختلف را لحاظ کنیم تا مشارکت آنها را نیز در اجرای برنامهها به همراه داشته باشیم. پزشکیان با اشاره به اینکه تلاش خواهیم کرد مدیریت ناترازیها کاملا هوشمند و دقیق باشد، خاطرنشان کرد: بنا بر این است که دادهها و اطلاعات دقیق از مجموع میزان مصرف هر فرد و خانوار جمعآوری و بر اساس آن برنامه اجرایی را تنظیم کنیم. در این زمینه شما به عنوان کارشناسان و دغدغهمندان موضوع مهم بهرهوری بسیار میتوانید کمک حال دولت باشید، چرا که هر چه دادهها و اطلاعات ما دقیقتر باشد، راهکارهای صحیحتری طراحی خواهد شد و مداخله در زمینه رفع ناترازیها موثرتر خواهد بود. رئیس جمهور با استقبال از پیشنهادات ارائه شده از سوی اعضای انجمن بهرهوری ایران در این جلسه، اظهار کرد: اینکه شما رئوس پیشنهادهای خودتان را در یک جلسه هیئت دولت تشریح کنید، خوب است، اما کار موثرتر و مفیدتر این است که این پیشنهادات را به شکل موضوعی با وزارتخانهها و دستگاههای مربوطه مطرح و به طور دقیق و مفصل تشریح کنید.