چهار تهدید بزرگ سر راه صنعت ایران
معاون وزیر صمت اعلام کرد: امروزه چهار چالش اصلی صنعت ایران عبارتند از: تأمین زیرساخت و انرژی، تولید و تکمیل زنجیره ارزش و تأمین، تجارت خارجی و تأمین بهموقع ارز، و تأمین منابع مالی است. به گزارش تجارت به نقل از مهر، ابراهیم شیخ، معاون صنایع عمومی وزیر صمت، امروز در بیستوششمین جلسه هیئت نمایندگان اتاق بازرگانی تهران گفت: برنامه تولید برای فصل زمستان تهیه شده و با بهرهگیری از نظرات بخش خصوصی تنظیم گردیده است. این برنامه اکنون دوباره در اختیار اعضای اتاق قرار میگیرد. وی افزود: بررسیها نشان میدهد که در برخی صنایع، ظرفیت نصبشده سه برابر و در برخی دیگر بیش از دو برابر تولید فعلی است. بهطور خاص، در صنعت لوازم خانگی، تعداد پروانههای صادر شده ۲۲ میلیون عدد است، در حالی که میزان تولید فعلی تنها ۲ میلیون و ۲۰۰ هزار واحد است. شیخ ادامه داد: اولویت اصلی ما استفاده بهینه از همین ظرفیتهای موجود در کشور است. بنابراین، تمرکز ما بر حفظ صنایع فعال و حداکثر بهرهوری از ظرفیتهای نصبشده موجود است. وی تصریح کرد: دومین اولویت ما دستیابی به رشد ۸.۵ درصدی در تولید و رشد ۲۳ درصدی در صادرات است. این اهداف در برنامه هفتم پیشبینی شدهاند.
دعوت از تجار روسیه برای حضور فعال در نمایشگاه ایران اکسپو
کاظم جلالی، سفیر جمهوری اسلامی ایران در روسیه، با سرگی کاتیرین، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع روسیه دیدار کرد. در این نشست، از تجار روسی دعوت شد تا بهطور فعال در نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵ مشارکت کنند. به گزارش تجارت به نقل از سفارت ایران در مسکو، طرفین در این دیدار بر اهمیت توسعه همکاریهای تجاری و تبادل هیاتهای تجاری میان دو کشور تأکید کرده و از آمادگی خود برای تقویت مناسبات تجاری با تکیه بر موافقتنامه تجارت آزاد میان ایران و اتحادیه اوراسیا خبر دادند. سفیر ایران در روسیه در این ملاقات، روند مبادلات تجاری دو کشور را مثبت و رو به رشد ارزیابی کرد و بر لزوم اجرای کامل موافقتنامه تجارت آزاد تأکید کرد. جلالی همچنین با اشاره به برگزاری نمایشگاه ایران اکسپو ۲۰۲۵، از شرکتها و فعالان اقتصادی روسیه خواست تا در این رویداد بزرگ صادراتی مشارکت کنند. وی همچنین اعلام کرد که هیاتی عالیرتبه تجاری به ریاست رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران به زودی از مسکو بازدید خواهد کرد. سرگی کاتیرین، رئیس اتاق بازرگانی و صنایع روسیه، از سفر قریبالوقوع هیات ایرانی به روسیه ابراز خرسندی کرده و آمادگی اتاق بازرگانی روسیه برای میزبانی از همتای ایرانی را اعلام کرد.
منعی برای تجارت با آمریکا نداریم
خزانهدار اتاق بازرگانی ایران گفت: ما جز با رژیم صهیونسیتی منعی برای ارتباط نداریم و الان هم صادرات به ایالات متحده داریم. عبدالله مهاجر دارابی، خزانهدار اتاق بازرگانی ایران در مورد مذاکره با ایالات متحده گفت: با تدبیر مقام معظم رهبری برای مجوز مذاکرات، امیدواریم این مشکل را برطرف کنیم تا مسائل اقتصادی حل شود. باید توجه داشت که هزینههای سربار زیادی را متحمل میشویم. وی افزود: ما جز با رژیم صهیونسیتی منعی برای ارتباط نداریم و الان هم صادرات به ایالات متحده داریم. موضوع اقتصاد ارتباط با دنیا است، اما در مورد FATF تعدادی افرادی تنگ نظر مانع شدند. بهرامن، نایب رییس اتاق بازرگانی ایران، گفت: فاز اول مذاکرات با ایلات متحده سیاسی است، اما مرحله بعد اقتصادی است و اتاق بازرگانی در این زمینه آمادگی دارد. اتاقهای بازرگانی مشترک در کنار وزارت خارجه میتواند بسیاری از مسائل را پیگیری کند. پیام باقری، نایب رئیس اتاق بازرگانی گفت: امیدواریم این مذاکرات موجب رفع تحریمها شود و ما هم از مذاکره شرافتمندانه مانند بسیاری از مردم حمایت میکنیم.
آقای وزیر کشاورزی، وضعیت سفره مردم خوب نیست
مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران خطاب به وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه وضعیت سفره مردم خوب نیست و یکجای کار میلنگد، گفت: ۲۳۳ روز است که وزیر هستید و باید توجه داشت که خیلی زود دیر میشود. به گزارش تجارت به نقل از تسنیم، مجتبی عالی، مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران در مراسم تجلیل از مجریان تنظیم بازار شب عید در حضور وزیر جهاد کشاورزی اظهار داشت: خاستگاه تولید مواد پروتئینی کشور دام است. در تولید مرغ حدود 96 درصد به آمریکا وابستهایم، در حالی که وابستگی تولید گوشت گوسفند به خارج کشور 5 درصد و تولید گوشت گاو 32 درصد است. وی با گلایه از کارخانههای صنایع لبنی در پرداخت مطالبات دامداران افزود: صنایع لبنی تا 7 ماه است که مطالبات دامداران را پرداخت نکردهاند. اما اتحادیه استانی و ۱۲۰۰ شرکت تعاونی علاوه بر پرداخت بهموقع پول دامداران، نهادههای آنها را نیز بهموقع تأمین میکنند. مدیرعامل اتحادیه سراسری دامداران ایران با تأکید بر اینکه وضعیت سفره مردم خوب نیست و یکجای کار میلنگد، خطاب به نوری قزلجه گفت: ۲۳۳ روز است که وزیر هستید، باید توجه داشت که خیلی زود دیر میشود. وی تصریح کرد: در صورتی که دست به سوی مردم دراز کنید، به راحتی به سوی شما میآیند و ما میتوانیم به راحتی نیاز خود به نهادهها را تأمین کنیم، اما دلالها اجازه نمیدهند. دامداران بدون کمک دولت قادرند نیاز خود را تأمین کنند.
آرد و نان بیکیفیت نانواییها را به ۱۳۵ گزارش دهید
سخنگوی سازمان تعزیرات با اشاره به مخلوط شدن چند نوع گندم از جمله انواع وارداتی در سیلوهای ذخیره، از بیکیفیتی آرد و نان انتقاد کرد و از مردم خواست این موارد را به تعزیرات گزارش دهند. به گزارش تجارت به نقل از تسنیم، محمدعلی اسفنانی با اشاره به رضایت نسبی از کیفیت نان اظهار کرد: در برخی موارد کیفیت نان خوب و ممکن است مشکلاتی دیگر داشته باشد و در برخی موارد نیز قیمت و کیفیت نان با مشکل مواجه است و شاهد تخلفاتی هم در این عرضه هستیم. وی با بیان این مطلب افزود: برخی نانواییها تخلفاتی نظیر کمفروشی و عرضه خارج از شبکه دارند و به واسطه این تخلف، به جای عرضه نان به مردم، آرد را خارج از شبکه به قنادان و نانوایان صنعتی عرضه میکنند. اسفنانی افزود: گندمی که در سیلوها انبار میشود از نقاط مختلف خریداری شده؛ این سیلوها گندم وارداتی و انواع مختلف را در خود جا میدهد و ممکن است چندین نوع گندم در یک سیلو ذخیره شده باشد. ممکن است در برخی موارد تخلفی صورت گیرد و یا کیفیت آرد به دلیل اشتباهات غیر عمد، نامناسب باشد. ولی چون نان و آرد بیکیفیت نیز تخلف محسوب میشود، مردم این موارد را هم به ما گزارش دهند. به گفته اسفنانی مواردی که از سوی بازرسان وزارت جهاد گزارش میشود، از سوی سازمان تعزیرات رسیدگی شده و مجازات لازم را برای گرانفروشی، کمفروشی، عرضه خارج از شبکه، فروش اجباری نان و... را پیگیری میکنیم.
برآورد واردات حداقل ۴ میلیون
تن گندم به کشور
عضو شورای قیمت گذاری محصولات اساسی گفت: با توجه به شرایط اقلیم، امسال برای تامین کسری گندم کشور نیاز به واردات داریم که بی توجهی اصلاح قیمت، حجم واردات را افزایش میدهد. عطااله هاشمی عضو شورای قیمتگذاری محصولات اساسی درباره آخرین وضعیت خرید تضمینی گندم گفت: بنابر آمار از ابتدای فصل برداشت ۱۲ هزارتن گندم از کشاورزان خریداری شده که تاکنون وجهی پرداخت نشده است. وی با بیان اینکه نرخ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی خرید تضمینی گندم جوابگوی هزینه کشاورزان نیست، افزود: با توجه به هزینه های تولید، کشاورزان با قیمت فعلی ضرر می کنند، براین اساس اصلاح قیمت خرید امری ضروری است. هاشمی ادامه داد: کشاورزان نرخ ۲۰ هزار و ۵۰۰ تومانی گندم را به هیچ عنوان قبول ندارند که بیتوجهی به اصلاح قیمت، اثر خود را در میزان خرید پایان فصل نشان میدهد. رئیس بنیاد ملی گندمکاران با بیان اینکه امسال برای کسری نیاز کشور ناگریز به واردات گندم هستیم، افزود: دولت هرچه سریعتر باید در خصوص اصلاح قیمت خرید گندم چارهجویی کند و به خواسته تولیدکنندگان اهمیت دهد، در غیراین صورت با هدررفت گندم از چرخه خرید میزان خرید افزایش بیشتری خواهد داشت.
اتاق بازرگانی تهران علاوه بر معرفی برنامهها و اولویتهای خود، در بیانیهای از دولت، وزارت امور خارجه و تیم مذاکرهکننده حمایت کردند. همچنین نمایندگان بخش خصوصی بر اهمیت سرمایهگذاری داخلی و جذب سرمایه خارجی تأکید کردند. این جلسه نشاندهنده همافزایی میان دولت و بخش خصوصی برای مقابله با چالشهای اقتصادی و رفع تحریمها بود. همچنین توجه به ظرفیتهای نهفته در اقتصاد ایران و نیاز به ایجاد سیاستهای حمایتی از این ظرفیتها برای رونق اقتصادی کشور مورد تأکید قرار گرفت.
چالشها و راهکارهای بهبود وضعیت سرمایهگذاری
در ابتدای جلسه، مهدی صادقی، نایب رئیس اتاق تهران، تحلیلهایی درباره وضعیت سرمایهگذاری در ایران ارائه داد و چالشها و راهکارهای این حوزه را بیان کرد. طبق گزارش مرکز پژوهشهای مجلس شورای اسلامی، رشد اقتصادی کشور در سال گذشته حدود ۲.۵ درصد و پیشبینی برای سال جاری حدود ۲.۸ درصد برآورد شده است. به گزارش اتاق ایران، صادقی اشاره کرد که سرمایهگذاری داخلی از سال ۱۳۹۰ به نصف کاهش یافته و روند نزولی موجودی سرمایه خالص در حال ادامه است. در سال ۱۴۰۲، نرخ رشد موجودی سرمایه به ۱.۲ درصد و در ۹ ماهه سال ۱۴۰۳ به حدود یک درصد رسیده است.
وی همچنین از کاهش تشکیل سرمایه ثابت ناخالص طی یک دهه اخیر و افزایش نرخ استهلاک سرمایهها خبر داد، بهطوریکه از ۱۸۰ هزار میلیارد تومان در سال ۱۳۹۰ به ۲۸۵ هزار میلیارد تومان در سال ۱۴۰۲ رسیده است. این مسئله نشاندهنده ضعف در بهروزرسانی سرمایههای کشور است و نشان میدهد که بخشهای مختلف اقتصادی با فرسودگی زیرساختها روبهرو هستند. صادقی یکی از دلایل وضعیت نامطلوب سرمایهگذاری را عدم تأمین مالی از سوی بانکها دانست و هشدار داد که این روند میتواند در سال ۱۴۰۴ نیز ادامه یابد و مانع از تحقق رشد اقتصادی و شعار سال شود. وی همچنین به لزوم تجدیدنظر در سیاستهای بانک مرکزی و تأمین منابع مالی برای پروژههای سرمایهگذاری ثابت اشاره کرد. به گفته وی، این سیاستها باید بهگونهای اصلاح شوند که بتوانند از رشد اقتصادی و بهرهوری در بخشهای مختلف حمایت کنند.
تورم و چالشهای اقتصادی
داود رنگی، عضو هیات نمایندگان اتاق تهران، در ادامه به تأثیر تأخیر در تأمین ارز واردات نهادهها و اثر آن بر قیمت ارز اشاره کرد. وی توضیح داد که تغییر سیاست بانک مرکزی در تأمین ارز موجب شده است تا واردکنندگان به بازار آزاد رجوع کنند و این امر یکی از دلایل افزایش قیمت ارز در ماههای گذشته است. تأخیر در تخصیص ارز و تغییرات در سیاستهای ارزی، مشکلاتی را برای تولیدکنندگان و واردکنندگان بهوجود آورده است و این مسئله میتواند در بلندمدت بر قیمتها و تورم تأثیرگذار باشد. رنگی همچنین اشاره کرد که سیاستهای جدید ارزی، واردات کالاها را تحت تأثیر قرار داده و باعث شده است که واردکنندگان برای تأمین ارز مجبور به مراجعه به بازار آزاد شوند، که این امر خود یکی از دلایل افزایش قیمت ارز در ماههای گذشته است. او تأکید کرد که این روند باید سریعاً اصلاح شود تا فشارهای اضافی بر تولیدکنندگان و مصرفکنندگان کاهش یابد.
روند نگرانکننده سرمایهگذاری
محمود نجفی عرب نیز از روند نزولی سرمایهگذاری در کشور انتقاد کرد و به کاهش تشکیل سرمایه ثابت ناخالص و استهلاک بالای سرمایه اشاره کرد. وی گفت که این روند باعث تضعیف تولید و کاهش بهرهوری شده است و برای بهبود وضعیت باید سرمایهگذاری جدید در بخش ماشینآلات صورت گیرد. بر اساس گزارشها، در سالهای اخیر، سرمایهگذاری در بخشهای مختلف بهویژه در بخش ماشینآلات و تجهیزات با کاهش چشمگیری روبهرو بوده است.
وی همچنین اظهار داشت که سیاستهای اقتصادی کنونی نمیتوانند بهطور مؤثر از سرمایهگذاریهای خارجی بهرهبرداری کنند و این مسئله به کاهش تولید و افزایش نرخ بیکاری منجر شده است. از این رو، اصلاح سیاستهای سرمایهگذاری و تسهیل فرآیند جذب سرمایهگذاری خارجی، ضروری به نظر میرسد.
جذب سرمایهگذاری خارجی
رئیس اتاق تهران در ادامه به کاهش جذب سرمایهگذاری خارجی در سالهای اخیر اشاره کرد و بر لزوم رفع این مشکل تأکید کرد. طبق گزارشها، در دوره ۲۰۱۱ تا ۲۰۲۳، سرمایهگذاری مستقیم خارجی در ایران به طور متوسط سالانه ۸ درصد کاهش داشته است. این روند در پی تحریمها تشدید شده است و در عین حال کشورهای منطقه توانستهاند جذب سرمایهگذاری خارجی خود را افزایش دهند. نجفی عرب در این زمینه اظهار کرد که جذب سرمایهگذاری خارجی در ایران در مقایسه با کشورهای حاشیه خلیج فارس با روند نزولی روبهرو بوده است. کشورهای این منطقه بهویژه امارات متحده عربی، بحرین و کویت، توانستهاند در شرایط مشابه، سرمایهگذاریهای خارجی خود را افزایش دهند و در واقع، تبدیل به مقاصد اصلی جذب سرمایه در منطقه شوند.
تورم و عدم قطعیت اقتصادی
نجفی عرب سپس به وضعیت تورم در ایران پرداخت و اشاره کرد که در سالهای اخیر، نرخ تورم در کشور بهطور مستمر دو رقمی بوده و این وضعیت ریسک و عدم قطعیت را برای فعالان اقتصادی افزایش داده است. وی افزود که سیاستهای قیمتگذاری دستوری نتوانسته است بهطور مؤثر تورم را کنترل کند و باید این دیدگاه اصلاح شود. بر اساس نظر فعالان اقتصادی، قیمتگذاری دستوری در عمل بهجای کاهش تورم، باعث ایجاد اختلالات در بازار و افزایش تقاضا برای کالاها شده است.
کسری بودجه و مشکلات اقتصادی
رئیس اتاق تهران همچنین به کسری تراز عملیاتی بودجه دولت اشاره کرد و بیان داشت که این کسری به تدریج افزایش یافته و در سال ۱۴۰۲ به حدود ۴۱۱ هزار میلیارد تومان رسیده است. این وضعیت میتواند تأثیر منفی بر رشد اقتصادی کشور داشته باشد. او افزود که کسری بودجه و ناترازی انرژی، چالشهای بزرگی برای اقتصاد کشور به شمار میروند. نجفی عرب در پایان به وضعیت نقدینگی پرداخت و بیان کرد که طی سالهای گذشته، نقدینگی در کشور بهطور متوسط سالانه ۲۸.۵ درصد رشد کرده است. این روند، با افزایش نرخ رشد نقدینگی در سالهای اخیر، نشان از مشکلات ساختاری در اقتصاد کشور دارد. رشد نقدینگی بالا، از یک سو فشارهای تورمی را افزایش داده و از سوی دیگر، مانع از رشد واقعی بخشهای تولیدی و صنعتی میشود.
رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند گفت:با توجه به گزارشهای تخلفات مختلف و وجود پرونده های قضایی در خصوص فروشگاه های بزرگ لوازم خانگی تبلیغات صدا وسیما از این فروشگاه ها باید بازنگری شود. به گزارش تجارت، سیدطهحسین مدنی به مهر گفت: مدتی است که مخاطبان صدا و سیما با تبلیغات بسیار وسیع چند فروشگاه بزرگ لوازم خانگی مواجه هستند. تبلیغات این فروشگاهها، سطح شهرها و تابلوهای بین شهری را هم قبضه کرده است.
مدنی با بیان اینکه طی این مدت گزارشهای متعددی از تخلفات برخی از این فروشگاهها در رسانههای مختلف منتشر شده است؛ افزود: این گزارشها درباره تخلفاتی چون تحویل کالاهای معیوب، استفاده از برندهای ناشناخته، فروش اجباری پک، تغییر قیمت پس از عقد قرارداد، تبلیغ علیه تولید داخلی، ادعای سود پایین، عدم تحویل کالای خریداری شده، برخورداری از رانت، فریب مشتریان و در نهایت به گفته یکی از مسئولان قضائی کشور در سال گذشته، تشکیل بیش از ۱۷ هزار پرونده قضائی در یک مدت محدود و فقط در یک استان بوده است. وی تصریح کرد: با وجود این حجم از تخلفاتی که رسانهها به آن پرداختهاند؛ اما متأسفانه طی این مدت نه تنها تبلیغ این فروشگاهها در رسانه ملی کمتر نشده بلکه هر روز بر زمان آن افزوده هم شده است. رئیس اندیشکده حکمرانی هوشمند ادامه داد: طبق ماده ۱۲ آئین نامه تأسیس و نظارت بر نحوه کار و فعالیت کانونهای آگهی و تبلیغاتی، سازمانهای تبلیغاتی و مؤسسات انتشاردهنده آگهی در تنظیم آگهیهای تبلیغاتی خود مکلف به رعایت این نکات هستند. آگهیهای تبلیغاتی نباید خدمات یا کالاهای دیگران را بیارزش یا فاقد اعتبارجلوه دهد. در آگهیهای تبلیغاتی ادعاهای غیر قابل اثبات و مطالب گمراهکننده نبایدگنجانده شود. تحقیر و استهزاء دیگران تلویحاً و یا تصریحاً در آگهیهای تبلیغاتی ممنوع است. تعیین جایزه در مقابل تشویق به خرید و مصرف ممنوع است. در ماده ۱۵ هم آمده است که آگهیهای تبلیغاتی که از طریق رسانههای همگانی (رادیو، تلویزیون، سینما، روزنامه مجله، سالنامه ویزیتوری و مانند آن) پخش و انتشار مییابد تابع مقررات مندرج در این آئیننامه است. ماده ۲۰ این آئین نامه هم عنوان کرده که مراجع انتظامی جمهوری اسلامی ایران مکلفند به تقاضای وزارت ارشاد از ادامه فعالیت مؤسسات متخلف جلوگیری کنند. این یعنی مسئول جلوگیری از ادامه این روند وزارت ارشاد است.
وی افزود: تبلیغات این هایپرها به ویژه در صدا و سیما به صورت علنی، دوگانه کالای دارای اصالت و فیک ساخته و کالاهای دیگر فروشگاهها را بی ارزش نشان میدهد. درباره مطالب گمراه کننده که در این آئین نامه به آن اشاره شده است؛ این هایپرها در بحث کف قیمت، تضمین کیفیت، تخفیفها و ادعای سود پایین در حال گمراه کردن مشتریان هستند. این فروشگاهها در تبلیغات خود به نوعی اجناس دیگران را با نشان دادن مواردی چون کنده شدن دستگیره در یخچال، حرکت کردن ماشین لباسشویی و … تمسخر میکنند. ممنوعیت تعیین جایزه در مقابل تشویق به خرید و مصرف هم صراحتاً در تبلیغات این فروشگاهها چه در صدا و سیما و چه در سطح شهر نقض شده و عجیب است که صدا و سیما به طور گسترده در حال ارتکاب آن است. این موارد مصداق بارز تخلفاتی است که در آئین نامه تبلیغات به آن اشاره شده و وزارت ارشاد ملزم به جلوگیری از ادامه آن است. مدنی خاطرنشان کرد: با توجه به مواد قانونی که به آن اشاره شد؛ این نوع تبلیغات از مصادیق نشر اکاذیب است و متولیان آن از جمله صدا و سیما و شهرداریها به عنوان مالک بیلبوردها و کانونهای تبلیغاتی که این بیلبوردها را در اختیار گرفتهاند در قبال آن مسئولیت دارند و موظفند مواردی که خلاف واقع گفته شده و باعث خطای محاسباتی مردم شده و به یک سری فروشگاه به صورت عمومی آسیب زده را جبران کنند. درباره وضعیتی که در صدا و سیما به وجود آمده است؛ مسئولیت ابعاد اداری، حقوقی و حتی کیفری این تبلیغات متوجه رئیس سازمان صدا و سیما است. وی تصریح کرد: ادامه روند کنونی این شبهه را ایجاد خواهد کرد که صدا و سیما بدون ارزیابی و فقط با دریافت پول حتی به قیمت فریب افکار عمومی و آسیب وارد شدن به اقتصاد کشور و سرمایه اجتماعی نظام و حاکمیت، حاضر به پخش هر نوع محتوایی است. آیا این رفتار مشابه رفتار رسانههای معاندی که با دریافت پول محتوای خلاف واقع علیه کشور منتشر میکنند و به تشویش اذهان عمومی میپردازند؛ نیست؟وی در پایان گفت: بسیار زننده است که رسانه ملی بدون توجه به قوانین کشور و سوابقی که این فروشگاهها دارند؛ دائماً و به طور گسترده تبلیغات نادرست آنها را پخش کند و در این زمینه فقط دریافت پول را ملاک قرار دهد و به تبعات انتشار گسترده تبلیغاتی که مصداق نشر اکاذیب است توجهی نداشته باشد.
مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) اعلام کرد: در سال ۱۴۰۳، به میزان ۷ میلیارد و ۶۵۲ میلیون دلار شمش طلا از طریق این گمرک وارد کشور شد. به گزارش تجارت به نقل از گمرک ایران، غلامحسین نوحی گفت: در سال ۱۴۰۳، علاوه بر شمش طلا، به میزان یک میلیارد و ۷۱۳ میلیون دلار گوشی تلفن همراه و ۷۶۹ میلیون دلار تجهیزات و ملزومات پزشکی نیز از طریق گمرک فرودگاه امام وارد کشور شده است. وی افزود: در همین سال، واردات دارو، گوشت قرمز، لپتاپ، تجهیزات پزشکی، بذر و تجهیزات کامپیوتری نیز از دیگر اقلام عمده وارداتی کشور از این گمرک بوده است. مدیرکل گمرک فرودگاه امام خمینی (ره) در ادامه اظهار داشت: در سال گذشته، با پیگیریها و اقدامات انجامشده، حدود ۲۴ هزار فقره پرونده کالاهای متروکه پس از تنظیم اظهارنامه، تعیین تکلیف و به سازمان جمعآوری و فروش اموال تملیکی تحویل داده شد. نوحی همچنین از راهاندازی "اتاق طلا" در گمرک فرودگاه امام خبر داد و افزود: این اقدام موجب تسریع در فرآیندهای گمرکی، کاهش هزینهها برای صاحبان کالا و کاهش ریسکها شده است. وی در پایان با اشاره به کمبود نیروی انسانی در گمرک فرودگاه امام خمینی (ره)، گفت: با حمایتهای معاونت توسعه مدیریت و منابع گمرک، مقرر شده با بازنگری در ساختار این گمرک و تبدیل نیرویهای پشتیبانی به فنی، بخشی از مشکلات کمبود نیروی انسانی برطرف شود. نوحی همچنین از اقدامات گمرک فرودگاه امام (ره) در راستای تسهیل ترخیص دارو و تجهیزات پزشکی خبر داد و گفت: با تمهیدات اندیشیدهشده و ارائه تعهدات لازم از سوی سازمان غذا و دارو، همکاران گمرک فرودگاه امام (ره) در سریعترین زمان ممکن و با حداقل اسناد، نسبت به ترخیص این اقلام اقدام میکنند.