ارتش دژ مستحکم حکومت و ملت ایران است
مسعود پزشکیان، رئیسجمهور کشورمان در آئین گرامیداشت روز ارتش جمهوری اسلامی ایران که صبح دیروز -جمعه ۲۹ فروردینماه ۱۴۰۴ - در تهران و در سراسر کشور درحال برگزاری است، اظهار کرد: ارتش زینت ولایت و دژ مستحکم یک حکومت است و اگر این قدرت مبارک در جامعه وجود نداشت امنیت و آرامش در کشور نداشتیم. رئیسجمهور بیان کرد: وجود این عزیزان باعث شده ما بتوانیم روابط خود را برای صلح و آرامش با کشورهای منطقه و سایر کشورهای جهان اعمال کنیم و ما با کمک برادران نظامی و ارتشی در منطقه به عنوان قدرتی بلامنازع خود را معرفی کردیم. ارتش ما به عنوان الگوی ساختاری و اداری منظم در کشور انحرافی در روند ساختاریاش ایجاد نشده است. بر خلاف بسیاری از ساختارهای اداری در کشور که نیاز به اصلاحاتی دارد. به گفته رئیسجمهور، ارتش ما پس از انقلاب اسلامی با وجود برخی ناملایمات با قدرت ماند و در جنگ بیش از ۴۸ هزار شهید را به نظام هدیه کرد و برای وحدت کشور جنگید و بیش از ۲۰۰ هزار جانباز هدیه کرد. این نشان از حضور آنها در تمام صحنهها و جبهههای جنگ دارد.
امیدواریم مذاکرات با ایران «ثمربخش» باشد
«مارکو روبیو» وزیر خارجه آمریکا با اشاره به مذاکرات غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن اعلام کرد: «امیدواریم گفتوگوها ادامه یابد، ثمربخش باشد و به نتیجه منجر شود». مارکو روبیو که برای دیدار با رهبران اروپایی به فرانسه سفر کرده است، در پاسخ به سوال خبرنگاری مبنی بر اینکه «آیا گفتوگویی با همتایان اروپایی شما درباره مذاکرات با ایران صورت گرفت و آیا آنها نیز با دیدگاه رئیسجمهور [آمریکا] مبنی بر اینکه ایران نمیتواند سلاح هستهای داشته باشد، همنظر هستند؟»، مدعی شد: اروپاییها باید بهزودی تصمیم مهمی درباره بازگرداندن تحریمهای سازمان ملل بگیرند. وزیر خارجه آمریکا در ادامه ادعا کرد که دونالد ترامپ رئیسجمهور این کشور «بهصراحت اعلام کرده که ایران به سلاح هستهای دست نخواهد یافت. چنین چیزی رخ نخواهد داد». وی در آستانه دور دوم مذاکرات تهران-واشنگتن، گفت: امیدواریم گفتوگوها ادامه یابد، ثمربخش باشد و بتواند به نتیجهای منجر شود. همه ما راه حلی صلحآمیز و پایدار را ترجیح میدهیم. وزیر خارجه آمریکا همچنین اظهار داشت: بدیهی است که در اینباره [با همتایان اروپایی خود] بحث کردیم، چراکه اروپاییها، یعنی «E3» [انگلیس، فرانسه، آلمان] باید درباره تحریم ها تصمیمگیری کنند.
با تایید عمان «رم» میزبان دور دوم مذاکره ایران و آمریکا شد
وزارت خارجه عمان در بیانیهای اعلام کرد: «رم میزبان دور دوم گفتوگوهای ایران و آمریکا خواهد بود.» وزارت خارجه عمان شامگاه پنجشنبه، رم، پایتخت ایتالیا را میزبان دور دوم گفتوگوهای ایران و آمریکا معرفی کرد. در بیانیه وزارت خارجه عمان آمده است: «هدف از این گفتوگوها، پیشرفت بیشتر در جهت دستیابی به یک توافق عادلانه، الزامآور و پایدار خواهد بود.» دستگاه دیپلماسی عمان افزود: «عمان خرسند است که این نشست را در رم که به دلایل لجستیکی به عنوان محل برگزاری انتخاب شده است، تسهیل و میانجیگری میکند. عمان همچنین از دولت ایتالیا به خاطر کمکهای ارزشمند آن در تدارک این نشست مهم سپاسگزاری میکند.» طبق این بیانیه، این مذاکرات ۱۹ آوریل (شنبه) برگزار میشود. پیش از این «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه ایران با بیان اینکه «عمان میزبان گفتوگوهای هستهای غیرمستقیم میان تهران و واشنگتن است»، تأکید کرد: این کشور است که محل مذاکرات را انتخاب میکند.
حرکت کشور را به مذاکرات گره نزدهایم
رئیس جمهور کشورمان با تاکید بر اینکه ما حرکت خود را به گفتوگوها گره نزدیم، گفت: اگر توافق حاصل نشد، اینطور نیست که با مشکل مواجه شویم. مسعود پزشکیان در بازدید از وزارت بهداشت در دیروز جمعه، تأکید کرد: ما حرکت خود را به گفتوگوها گره نزدیم. کاملاً مطمئن هستیم اگر بتوانیم به صلح و آرامش برسیم، قطعاً دستاوردهای بزرگی خواهیم داشت، اما اگر توافق حاصل نشد، اینطور نیست که با مشکل مواجه شویم. وی اضافه کرد: تلاش میکنیم اختلافات منطقهای و اختلافاتمان با دنیا را حل کنیم. ما دنبال جنگ نیستیم و نبودهایم؛ ما قربانی تروریسم هستیم. بیش از ۲۶ هزار نفر در خیابانهای ما ترور شدهاند و مسئولیت این اقدامات با اسرائیل است. آنوقت آنها دم از حقوق بشر میزنند! رئیس جمهور کشورمان تصریح کرد: ما زیر بار هیچ ذلتی نمیرویم؛ این باور ماست. اما سر جنگ هم نداریم. اگر دولتها و حکومتهای اسلامی قدرت داشتند، اسرائیل جسارت نمی کرد این غلط ها را بکند.
تاکید قالیباف بر هدر دادن سالانه 100 میلیارد دلار در حوزه انرژی
محمدباقر قالیباف در مراسم گرامیداشت چهلمین روز شهادت سردار حاج مصطفی عبداللهی، گفت: ۲۹ فروردین روز ارتش را به همه فرماندهان، افسران، درجه داران و مدیران ارتش غیور جمهوری اسلامی ایران تبریک می گویم. از شهداو رزمندگان ارتش و عزیزانی که افتخار آفریدند، یاد میکنیم و ان شاءالله روزبه روز بر قدرت، عزت و مجاهدت آنها افزوده شود. وی افزود: منابع انسانی مهم تر از منابع مادی است ما امروز به این بخش بیشتر نیاز داریم. در ابتدای دهه ۸۰ به دلیل کاهش نفت به حدود ۲۰ میلیارد دلار رسید و ۳ سال بعد با قیمت نفت درآمد سالانه نفت ۱۱۹ میلیارد دلار شد یعنی ۱۰۰ میلیارد دلار درآمد بیتشر در اختیار قرار گرفت آیا در آن زمان تورم و مشکلات اقتصادی حل شد؟ مشکلات و تورم سرجای خود بود. مشکل پول نداشتن نیست، مشکل جایی است ما همین الان ۱۰۰ میلیارد دلار در سال در حوزه انرژی هدر میدهیم.
تدوین راهبرد جامع برای
رفع ناترازیها در کشور
رئیس جمهور با تأکید بر عزم دولت در رفع ناترازیها، از تدوین راهبردی جامع با محوریت کاهش شدت مصرف انرژی خبر داد و مشارکت ملی و انسجام نهادی را دو رکن اساسی در تحقق این رویکرد دانست. جلسه بررسی راهکارهای عبور از چالش ناترازی انرژی کشور، با حضور مسعود پزشکیان رئیسجمهور، محمدباقر قالیباف رئیس مجلس شورای اسلامی و حجتالاسلام والمسلمین غلامحسین محسنیاژهای رئیس قوه قضاییه برگزار شد. در این جلسه، رئیسجمهور با تأکید بر اهمیت راهبردی موضوع انرژی در امنیت و توسعه پایدار کشور، اظهار داشت: بهصورت روزانه موضوع حل چالش ناترازیها را شخصاً پیگیری میکنم و این مسأله در اولویت نخست برنامههای اجرایی دولت قرار دارد. پزشکیان با اشاره به اقدامات دولت در زمینه اصلاح الگوی مصرف، افزود: از مدتها پیش فرآیند بهینهسازی مصرف را از درون دولت و دستگاههای اجرایی آغاز کردهایم.
ایران حملات آمریکا به زیرساختهای بندری یمن را محکوم کرد
«اسماعیل بقائی» حملات هوایی آمریکا به یمن را مصداق آشکار جنایت تجاوز، نقض فاحش اصول و قواعد بنیادین منشور سازمان ملل و حقوق بینالملل توصیف و تاکید کرد: تجاوزات آمریکا علیه یمن که در راستای حمایت همهجانبه این کشور از اشغالگری و نسلکشی رژیم صهیونیستی در فلسطین اشغالی ارتکاب مییابد، آمریکا را تبدیل به همدست و شریک جنایات اسرائیل در فلسطین و
منطقه کرده است. بقائی هشدار داد: ادامه تجاوز نظامی آمریکا به یمن و تخریب زیرساختهای حیاتی این کشور و کشتار مردم مسلمان یمن نه تنها موجب ترغیب رژیم صهیونیستی به تداوم جنایات در غزه و کرانه باختری شده، بلکه خود عاملی در تشدید ناامنی در منطقه و تهدید صلح و امنیت بینالمللی است.
گروه سیاسی: خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی که به دعوت رییس ستاد کل نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران به تهران سفر کرده بود، روز پنجشنبه (28 فروردین) با مقامهای سیاسی و نظامی ارشد کشورمان دیدار کرد. بن سلمان، علاوه بر دیدار با وزیر دفاع با رئیسجمهور، رهبر انقلاب و دبیر شورای عالی امنیت ملی ایران نیز دیدار کرد.
به گزارش «تجارت»، پس از انجام استقبال رسمی، وزیر دفاع عربستان و هیات همراه با سرلشکر محمد باقری رییس ستاد کل نیروهای مسلح دیدار کردند. باقری در دیدار با هیات سعودی گفت: سیاست اصولی جمهوری اسلامی ایران همواره مبتنی بر تامین و تضمین امنیت منطقه توسط کشورهای منطقه بوده است، از اینرو دو کشور میتوانند در تحقق این امر مهم و راهبردی نقش بسزایی ایفاء کنند. سرلشکر باقری افزود: گسترش و تعمیق همکاریهای دو جانبه علاوه بر تامین امنیت و منافع دو کشور، موجب تضمین منافع ملتهای منطقه و تامین صلح، ثبات و امنیت موثر در منطقه خواهد شد. رییس ستاد کل نیروهای مسلح با تاکید بر اهمیت روابط دو کشور به ویژه در شرایط خاص و پیچیده منطقهای و بینالمللی؛ آمادگی نیروهای مسلح جمهوری اسلامی ایران را برای توسعه روابط دوجانبه دفاعی با عربستان سعودی در حوزهههای مختلف و مورد علاقه طرفین اعلام کرد. خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان نیز ضمن تشکر و قدردانی از میزبانی جمهوری اسلامی ایران و ستاد کل نیروهای مسلح و ابلاغ سلام پادشاه عربستان سعودی؛ گفت: حسن مهمان نوازی شما نشان دهنده روابط خیلی خوب بین ما است. وزیر دفاع عربستان گفت: روابط مهم دو کشور دارای تاثیر فراوان در تامین امنیت دو کشور و منطقه دارد و پادشاهی عربستان سعودی اصرار بر تقویت و توسعه روابط دو کشور دارد. در پایان شاهزاده خالد بن سلمان وزیر دفاع عربستان از سردار باقری برای سفر به عربستان دعوت کرد.
تاکید رهبر انقلاب بر گسترش مناسبات دو جانبه با عربستان سعودی
در مهمترین بخش از سفر خالد بن سلمان، وزیر دفاع عربستان سعودی به ایران عصر پنجشنبه (28 فروردین) پیام پادشاه این کشور تقدیم حضرت آیتالله خامنهای رهبر معظم انقلاب اسلامی شد. رهبر انقلاب اسلامی در این دیدار تاکید کردند: اعتقاد ما این است که ارتباط میان جمهوری اسلامی ایران و عربستان برای هردو کشور مفید خواهد بود و دو کشور میتوانند تکمیلکننده یکدیگر باشند. حضرت آیتالله خامنهای با تاکید بر اینکه گسترش روابط دو کشور دشمنانی دارد، خاطرنشان کردند: باید بر این انگیزههای خصمانه فائق آمد و ما در این خصوص آماده هستیم. ایشان با اشاره به برخی پیشرفتهای ایران گفتند: جمهوری اسلامی آماده است در این عرصهها به عربستان سعودی کمک کند. رهبر انقلاب اسلامی تاکید کردند: اینکه برادران در منطقه با هم همکاری داشته باشند و به یکدیگر کمک کنند بسیار بهتر از تکیه به دیگران است.
در این دیدار که سردار سرلشکر باقری رئیس ستاد کل نیروهای مسلح نیز حضور داشت، وزیر دفاع عربستان با اظهار خرسندی فراوان از این دیدار گفت: من با دستور کارِ گسترش روابط با ایران و همکاری در تمام زمینهها به تهران آمدهام و امیدواریم گفتوگوهای سازنده انجام شده، روابط قویتر از گذشته میان عربستان و جمهوری اسلامی ایران را فراهم کند.
ایران و عربستان میتوانند الگوی همکاری منطقهای باشند
علاوه بر دیدار مهم با رهبر انقلاب، شاهزاده خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع عربستان سعودی و هیئت همراه، با مسعود پزشکیان نیز دیدار کرد. پزشکیان در این دیدار با اشاره به اشتراکات عمیق دینی، فرهنگی و تاریخی میان کشورهای اسلامی، بر ضرورت تحکیم وحدت و انسجام در جهان اسلام تأکید کرد و گفت: ما شما را برادران خود میدانیم و از ابتدای آغاز به کار دولت، بر تقویت ارتباطات برادرانه میان کشورهای اسلامی اهتمام داشتهایم. پزشکیان با اشاره به اهمیت کنار گذاشتن اختلافات و تقویت همکاریهای منطقهای تصریح کرد: سران کشورهای اسلامی میتوانند با ارادهای مشترک، الگویی الهامبخش از همزیستی، رفاه و پیشرفت برای دیگر جوامع ارائه کنند. جمهوری اسلامی ایران آمادگی کامل دارد تا در همه زمینهها روابط خود با عربستان سعودی را گسترش داده و همکاریهای دوجانبه را به سایر کشورهای اسلامی تعمیم دهد. رئیس جمهور در پایان ضمن اشاره به اهمیت گفتوگوهای دوجانبه و نقش سازنده آن در تحکیم ثبات منطقهای، آمادگی کشورمان برای میزبانی از خادم حرمین شریفین و ولیعهد سعودی را اعلام کرد.
شاهزاده خالد بن سلمان بن عبدالعزیز، وزیر دفاع عربستان سعودی نیز در این دیدار با ابراز خرسندی از سفر به جمهوری اسلامی ایران، سلامهای گرم خادم حرمین شریفین و ولیعهد سعودی را به رئیسجمهور کشورمان ابلاغ کرد و افزود: دیدارهای ما با مقامات جمهوری اسلامی ایران بسیار مفید، مثبت و سازنده بوده است. وزیر دفاع عربستان با تأکید بر لزوم انسجام و همگرایی در جهان اسلام اظهار داشت: جنابعالی بهدرستی به ریشه اصلی مشکلات جهان اسلام، یعنی نبود وحدت و انسجام، اشاره کردید.هرگونه تحولی، چه مثبت و چه منفی، در منطقه ناگزیر تمامی کشورهای آن را متأثر میسازد. خالد بن سلمان همچنین در شبکه اجتماعی ایکس درباره دیدار با «مسعود پزشکیان» رئیسجمهوری اسلامی ایران نوشت: بنا به درخواست پادشاهی عربستان با رئیسجمهور ایران دیدار و گفتوگو کردم و در این دیدار، سلام و درود ملک سلمان را منتقل کردم. وزیر دفاع سعودی در ادمه نوشت: در این دیدار روابط ایران و عربستان و راههای تقویت آن را بررسی و درباره تحولات منطقه و جهان گفتوگو کردیم.
گروه سیاسی: در یکی از حساسترین برهههای تاریخ سیاسی خاورمیانه، سید عباس عراقچی وزیر امور خارجه کشورمان پنجشنبه (28 فروردین) در رأس هیاتی بلندپایه به روسیه سفر کرد. در این سفر دو روزه، عراقچی علاوه بر دیدار با سرگئی لاورف، همتای روس خود، حامل پیام مقام معظم رهبری به «ولادیمیر پوتین» رئیس جمهور روسیه نیز بود. وزیر امور خارجه کشورمان در نخستین روز سفر خود با پوتین دیدار و پیام رهبر انقلاب را نیز به او ابلاغ کرد.
به گزارش «تجارت»، نخستین سفر سید عباس عراقچی به روسیه بعد از آغاز به کار دولت جدید و برگزیده شدن او به عنوان سکاندار دستگاه دیپلماسی در سطحی گسترده مورد توجه رسانهها و ناظران سیاسی قرار گرفت. در سطح ابتدایی توجه به این نکته ضروری است که سفر سید عباس عراقچی به روسیه در شرایطی صورت میگیرد که شنبه هفته گذشته (23 فروردین) نخستین دور از مذاکرات غیرمستقیم ایران و آمریکا به میزبانی مسقط پایتخت کشورمان همان برگزار شد. همچنین، بعد از بازگشت عراقچی از مسکو، او و هیات مذاکرهکننده ایرانی راهی «رم» پایتخت کشور ایتالیا خواهند شد تا دومین دور مذاکرات را با آمریکاییها انجام دهند. به نظر میرسد بیش از هر موضوع دیگری روسها در این سفر قصد داشتهاند مستقیما در جریان مذاکرات انجام شده از سوی واشنگتن و تهران قرار بگیرند. در سطح دوم، سفر عراقچی در حالی انجام شد که تنها یک روز قبل از سفر هیات ایران به مسکو، روز چهارشنبه بیست و هفتم فروردین ماه شورای فدراسیون روسیه در یک جلسه عمومی معاهده مشترک جامع راهبردی ایران و روسیه را تصویب کرد. این سند چارچوبی قانونی را برای توسعه بیشتر همکاری های مسکو و تهران در دراز مدت تعیین میکند. در چنین شرایطی هماهنگی میان دو کشور بیش از هر زمان دیگری کانون توجهات را به سوی خود جلب کرده است.
تبادل پیام میان رهبر انقلاب و پوتین
در مهمترین بخش از سفر عراقچی به روسیه، وزیر خارجه کشورمان ضمن تقدیم پیام مکتوب مقام معظم رهبری به رئیسجمهور روسیه، نقطهنظرات و مواضع ایران را در خصوص موضوعات دستور کار روابط دوجانبه، همچنین تحولات منطقهای و بینالمللی تشریح کرد. عراقچی در دیدار با رئیس کرملین، با اشاره به اهمیت امضای معاهده جامع مشارکت راهبردی میان جمهوری اسلامی ایران و فدراسیون روسیه به عنوان مهمترین جلوه همکاری میان دو کشور، بر عزم جمهوری اسلامی ایران برای تقویت و گسترش مناسبت دوجانبه با فدراسیون روسیه در همه سطوح تاکید کرد. پوتین نیز ضمن ابلاغ سلام و آرزوی سلامتی برای رهبر انقلاب، بر اهمیت شراکت راهبردی ایران و روسیه تاکید و تصریح کرد تقویت پیوندهای دو کشور در کنار همکاری و هماهنگی در رابطه با مباحث منطقهای و بینالمللی، تامینکننده منافع دو ملت و در راستای حفظ و تقویت صلح و ثبات است. در سطحی دیگر، «دمیتری پسکوف» سخنگوی کاخ کرملین بیان کرد که پیام رئیسحمهور روسیه به مقام معظم رهبری ایران از طریق وزیر امور خارجه ایران منتقل شده است. خبرگزاری ریانووستی با انتشار این مطلب نوشت که پسکوف در پاسخ به سوالی در این باره گفت: بله قطعا پیامی در بر دارنده بهترین آرزوها و پاسخی اصولی از طریق وزیر امور خارجه ایران منتقل شد.
«سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز جمعه و در نشست خبری مشترک با «سرگئی لاوروف» وزیر خارجه روسیه در مسکو درباره مسائل مختلف روابط دوجانبه و همچنین موضوعات بینالمللی صحبت کرد. عراقچی در این نشست خبری دیدار خود با پوتین را دیداری سازنده توصیف کرد و گفت: روابط ایران و روسیه در مسیر درستی به پیش میرود. او همچنین گفت: در دیدار امروز با آقای لاوروف طیف مختلفی از موضوعات را مرور کردیم و هفته آینده کمیسیون مشترک اقتصادی ایران و روسیه در مسکو برگزار میشود. در ادامه، وزیر خارجه ایران با اشاره به اینکه در دیدار همتای روس خود «در ارتباط با مذاکرات غیرمستقیم بین ایران و آمریکا» نیز صحبت کرده است، ادامه داد: ما از نقش روسیه در توافق برجام بسیار راضی هستیم و نقش بسیار مفیدی را در گذشته در این مسیر ایفا کرده است و انتظار داریم که در هر توافق جدیدی، روسیه نقش مکمل کننده خود را ادامه دهد و خوشحال هستم که آقای لاوروف امروز بنده را از نقش سازنده و کمککننده خود در این مسیر مطمئن کردند. عراقچی با بیان اینکه «ما چین و روسیه را به صورت مستمر در جریان این تحولات قرار میدهیم»، ادامه داد: اگرچه تردیدهای جدی نسبت به نیات و انگیزههای طرف آمریکایی داریم ولی در مذاکرات فردا با جدیت و اراده کامل شرکت میکنیم و برای دستیابی به یک راهحل صلحآمیز درباره فعالیتهای صلحآمیز ایران حرکت خواهیم کرد و اگر اراده مشابه از سوی طرف مقابل وجود داشته باشد و درخواستهای غیرمنطقی، غیرواقعی و غیرعملی نداشته باشند، رسیدن به توافق محتمل است.
گروه سیاسی: «رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی که برای گفتوگو با مقامهای ایرانی به تهران سفر کرده بود، روزهای چهارشنبه و پنجشنبه (27 و 28 فروردین) با مقامهای سیاسی و مسئولان کشورمان دیدار و در مورد آخرین وضعیت و روند همکاریها و تعاملات فنی آژانس با ایران گفتوگو وتبادل نظر کرد.
به گزارش «تجارت»، همزمانی این سفر با آغاز گفتوگوهای رسمی- غیر مستقیم جمهوری اسلامی ایران درباره برنامه هستهای خود؛ از یک سو اهمیت و از سوی دیگر گمانهها و تحلیلها را درباره این سفر افزایش داده است. واقعیت آن است که زمان و برنامه این سفر گرچه از پیش مشخص شده و «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه این تعامل با آژانس را «برنامهریزی شده و در چهارچوب تعاملات ایران و آژانس به صورت مرسوم و معمول» اعلام کرده بود اما همزمانی آن با مذاکرات هستهای، آن را برای ایران، آژانس بینالمللی انرژی اتمی و آمریکا مهم ساخته است.
تاکید گروسی بر ایفای نقش میانجی توسط آژانس
«رافائل گروسی» مدیرکل آژانس بینالمللی انرژی اتمی روز پنجشنبه و در حاشیه بازدید از نمایشگاه دستاوردهای صنعت هستهای ایران در جمع خبرنگاران، اظهار کرد: بسیار خوشحالم که امروز در خدمت مهندس اسلامی (رئیس سازمان انرژی اتمی ایران) بودم و فرصتی دست داد تا در یک نشست بسیار سازنده با ایشان حضور یابم. همچنین دیروز مذاکرات عمیق و صادقانهای با دکتر عراقچی، وزیر امور خارجه داشتیم و در خصوص چگونگی حمایت آژانس از مذاکرات جاری گفتوگو کردیم. وی افزود: مسیر مذاکرات ساده نخواهد بود و به حتم افرادی هستند که تمایل ندارند این مذاکرات به نتیجهای مطلوب برسد، اما برای دستیابی به صلح باید تلاشهای خود را در این راستا ادامه دهیم. مدیرکل آژانس افزود که او با مذاکرهکنندگان آمریکایی در ارتباط است تا ببیند آژانس چگونه میتواند به عنوان پلی میان ایران و آمریکا عمل کرده و به حصول نتایج مثبت در این مذاکرات کمک کند.
تاکید ایران بر لزوم ایفای نقش حرفهای آژانس بدون تاثیرپذیری از فشارها
در جریان دیدار گروسی با وزیر امور خارجه کشورمان در شامگاه چهارشنبه نیز عراقچی با یادآوری سیاست و اراده ایران برای تداوم تعامل و همکاری با آژانس در چارچوب تعهدات حقوقی بینالمللی، بر لزوم ایفای نقش حرفهای و فنی آژانس در چارچوب وظایف و مسئولیتهای آن، بدون تاثیرپذیری از فشارهای غیرموجه برخی طرفها تاکید کرد. وزیر امور خارجه ایران همچنین بر ضرورت اتخاذ موضع صریح و شفاف آژانس بینالمللی انرژی اتمی در قبال تهدیدات علیه تاسیسات صلحآمیز هستهای ایران تاکید کرد. در این دیدار، عراقچی مدیرکل آژانس را در جریان گفتوگوهای ایران و آمریکا راجع به موضوع رفع تحریمها و بحث هستهای که با وساطت عمان انجام میشود، قرار داد.