حمایت بانک توسعه صادرات ایران از تولیدکنندگان در سال سرمایه‌گذاری برای تولید

بانک توسعه صادرات ایران در سال «سرمایه‌گذاری برای تولید» با تدوین سیاست‌های اعتباری جدید و برنامه‌های متنوع و هدفمند، حمایت از تولیدکنندگان و تسهیل سرمایه‌گذاری برای تولیدات صادرات محور را در اولویت قرار داده است.به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بانک توسعه صادرات ایران، دیدار مستمر و هم‌اندیشی با مدیران بنگاه‌های اقتصادی و تولیدکنندگان از جمله اقدامات مؤثر این بانک برای معرفی بهتر ظرفیت‌ها و برنامه‌های حمایتی در بخش تولید به شمار می‌رود.در همین راستا، نادر علیزاده رئیس شعبه تبریز بانک توسعه صادرات ایران به همراه کارشناسان ارزی و اعتباری در بازدید از شرکت موتوژن با مدیرعامل، عضو هیات‌مدیره و معاون مالی شرکت موتوژن دیدار کرده و در نشستی مشترک به تشریح خدمات و سیاست‌های حمایتی بانک در سال جاری پرداختند.علیزاده، با تأکید بر لزوم ارائه خدمات بانکی به صورت بسته‌ای شامل تسهیلات، ضمانت‌نامه‌ها، اعتبارات اسنادی داخلی و حواله‌‌های ارزی، ابراز امیدواری کرد که با تمرکز فعالیت‌های شرکت موتوژن در شعبه تبریز، امکان ارائه خدمات مؤثرتر و گسترده‌تر فراهم شود.در این دیدار، مدیران شرکت موتوژن نیز ضمن قدردانی از همکاری‌های گذشته، بر تمرکز بیشتر تعاملات مالی شرکت با شعبه تبریز تأکید کردند.گفتنی است، شرکت موتوژن از تولیدکنندگان بزرگ انواع الکتروموتور و پمپ‌های آب صنعتی و خانگی در کشور محسوب‌ می‌شود.

 

انتشار ۶۰ میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی بانك ملت برای 2 پروژه بزرگ پتروشیمی

با عاملیت، ضمانت پرداخت و تعهد پذیره نویسی بانک ملت، اوراق مرابحه ارزی شرکت های پتروشیمی سروش مهستان عسلویه و نگین مهستان کنگان منتشر می شود.به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی بانک ملت، در راستای تحقق شعار "سرمایه گذاری برای تولید" و تامین منابع مالی صنایع کلیدی و پروژه های اولویت دار و صادرات محور کشور، مبلغ ۶۰ میلیون یورو اوراق مرابحه ارزی برای پروژه های پلی اتیلن شرکت های پتروشیمی سروش مهستان عسلویه و نگین مهستان کنگان از شرکت های زیر مجموعه شرکت سرمایه گذاری اهداف و صندوق های بازنشستگی، پس انداز و رفاه کارکنان صنعت نفت، هر یک به مبلغ 30 میلیون یورو در روز 7 اردیبهشت ماه 1404 از طریق مرکز مبادله ارز و طلای ایران عرضه می شود. این اوراق با نام، با نرخ سود اسمی 6 درصد سالیانه، سررسید 3 ساله، پرداخت سود سالیانه و بازپرداخت اصل اوراق در پایان عمر اوراق و با مشاوره شرکت تأمین سرمایه بانک ملت منتشر خواهد شد.بر این اساس، خریداران فرصت دارند ظرف مدت 7 روز کاری از تاریخ عرضه اوراق، سفارش  خرید خود را از طریق سامانه معاملات شرکت مرکز مبادله ارز و طلای ایران ثبت کنند.

رشد 290 درصدی فروش املاک مازاد بانک صادرات ایران در سال 1403
بانک صادرات ایران در سال 1403 با تمرکز بر فروش واحدهای ‌مسکونی با فروش 176 رقبه از املاک مازاد به ارزش بیش از 23 هزار میلیارد ریال، افزایش 290 درصدی را نسبت به سال 1402 ثبت کرد. به گزارش تجارت به نقل از روابط‌عمومی بانک صادرات ایران، این بانک در سال 1403 با تمرکز بر فروش واحدهای ‌مسکونی، 127 مرحله مزایده عمومی برگزار کرد که 176 رقبه املاک مازاد به ارزش بیش از 23 هزار و 369 میلیارد ریال به فروش رسید و نسبت به فروش 5 هزار و 984 میلیارد ریالی سال 1402، افزایش 290 درصدی را ثبت کرد. بنابراین گزارش، با وجود اینکه 87 درصد املاک تملیکی مسکونی دارای متصرف بوده و اکثراً به صورت مشاعی تملیک شده است، تمهیدات و اقدامات لازم از سوی بانک برای تسهیل در شرایط واگذاری انجام شده و در همین راستا علاوه بر استفاده از تمامی فرصت‌های قانونی و عقد اقاله برای مساعدت با مالکان پیشین واحدهای مسکونی در سال گذشته، سهم فروش املاک تملیکی مسکونی در فروش املاک مازاد بانک صادرات ایران به 50 درصد رسیده است. همچنین تعداد واحدهای مسکونی خالی در تملک بانک صادرات ایران بر اساس آمارهای سامانه ملی املاک و اسکان به 42 رقبه کاهش یافته است. اهتمام ویژه بانک صادرات ایران برای واگذاری املاک مازاد در قالب دستور‌العمل‌های قانون رفع موانع تولید رقابت‌پذیر و خلاصی از منجمد‌شدن دارایی‌های بانک، از جمله مهمترین راهبردهای بانک در مسیر اصلاح ساختارهای مالی است که با بهره‌گیری از شرکت «مدیریت دارائی و مولد‌سازی مفرح» شتاب بیشتری به خود می‌گیرد. 

وزیر آموزش و پرورش در جمع مدیران صندوق ذخیره فرهنگیان:

 گروه بانک و بیمه: شهره حقی - وزیر آموزش و پرورش در نشست صمیمانه با مدیران موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با تأکید بر مسئولیت خطیر این مجموعه، بر ضرورت حفظ سلامت مالی، اعتمادسازی و اجرای برنامه‌های عملیاتی در راستای منافع فرهنگیان عضو تأکید کرد و فعالیت‌های این موسسه را مصداق بارز تحقق شعار سال دانست.
 به گزارش تجارت به نقل از روابط عمومی و امور بین الملل موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان؛ علیرضا کاظمی، در نشست صمیمانه با مدیران موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان با تأکید بر مسئولیت خطیر این مجموعه، بر ضرورت حفظ سلامت مالی، اعتمادسازی و اجرای برنامه‌های عملیاتی در راستای منافع فرهنگیان کشور تأکید کرد.وی با اشاره به جایگاه حساس و مسئولیت‌پذیر این نهاد، گفت: این موسسه امروز به امانت در اختیار شماست و همه ما امانت‌دار معلمان سخت‌کوشی هستیم که علی‌رغم نبود دریافتی کافی، بخشی از سرمایه خود را در اختیار صندوق ذخیره فرهنگیان قرار داده‌اند به امید آنکه در آینده‌ برای آنان ثمری داشته باشد.وی با اشاره به شعار سال ۱۴۰4 و فرمایشات مقام معظم رهبری در خصوص سرمایه‌گذاری برای تولید گفت: مصداق بارز این شعار در آموزش و پرورش، موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است؛ جایی که سرمایه‌های خرد یکجا انباشته می‌شود تا با سرمایه‌گذاری در بخش‌های مختلف تولیدی از پتروشیمی تا ساختمان و سایر صنایع، تولید ثروت و رونق اقتصادی در سطح کشور محقق شود.وزیر آموزش و پرورش ادامه داد: البته وظایف دیگری نیز در زمینه تحقق شعار سال در حوزه‌های مختلف از جمله معاونت پرورشی و فرهنگی داریم. مسئولیم تا فعالیت‌های تبلیغی و ترویجی برای نهادینه‌سازی این فرهنگ را به‌ویژه در نسل نوجوان و جوان گسترش دهیم.

خط قرمز ما امانت‌داری دارایی‌های اعضای صندوق است
دکتر کاظمی با بیان اینکه فعالیت در حوزه اقتصادی لحظه‌به‌لحظه در معرض لغزش است، اظهار کرد: برای دوری از لغزش‌ها، باید از نام و یاد خدا بهره بگیریم و نباید در معرض فریب‌ها و تصمیم‌های مالی و اقتصادی قرار گیریم.وی با تأکید بر نظارت و مسئولیت‌پذیری مدیران صندوق، خطاب به مدیرعامل گفت: به جز از خدا و سرلوحه قرار دادن امانت‌داری، از هیچ چیز نترسید. هرگز اهرم فشار در عزل و نصب‌ها را نپذیرفتم و با این رویکرد صندوق ذخیره فرهنگیان روی ریل خوبی افتاده است.دکتر کاظمی بیان کرد: در تصمیم‌گیری‌ها نیز هیچ عقد اخوت و پیمانی با مدیری نداریم، جز اینکه برای معلم سودآوری داشته باشد و این نکاتی است که قطعاً باید مورد دقت قرار گیرد و در سطح کلان مدنظر باشد.

انسجام درونی صندوق مهم‌ترین عامل موفقیت است
وی با تأکید بر لزوم تیم سازی و نیروسازی در این مجموعه، اظهار کرد: همه باید کمک کنیم تا این صندوق که متعلق به فرهنگیان است، به موفقیت برسد. مهم‌ترین عنصر موفقیت یک مجموعه، تیم‌سازی است. مجموعه‌ای که افراد آن در چارچوب مورد توافق، پشتیبان یکدیگر باشند و تمام تمرکز بر کار باشد.کاظمی تصریح کرد: همه ما ضعف داریم، پس باید به یکدیگر کمک کنیم تا با انسجام درونی، همدلی، همفکری و همکاری، در کنار هم پیش برویم، موفق شویم و اعتماد آسیب‌دیده جامعه فرهنگیان را بازگردانیم و شجاعت در تصمیم‌گیری داشته باشیم.
وزیر آموزش و پرورش با تأکید بر نیاز به نظام‌سازی در مجموعه عظیم و حساس صندوق ذخیره فرهنگیان، تصریح کرد: بدون پشتوانه علمی در حوزه اقتصاد نمی‌توان موفق شد. علاوه بر آن، سلامت و حراست از این امانت ضروری است تا در برابر لغزش‌های مالی دچار مشکل نشویم. باید یک شبکه مراقبتی کامل در همه بخش‌ها ایجاد شود، چرا که این مجموعه بسیار حساس است و باید مراقبت مضاعف شود.وی خطاب به اعضای هیأت مدیره اظهار کرد: به مواردی فکر کنید که گلوگاه‌های فساد محتمل هستند و این موارد احصا شوند. معلم با حقوق اندک، بخشی از دریافتی خود را به صندوق اختصاص می‌دهد؛ ما نماینده جامعه ۷۵۰ هزار نفری فرهنگیان شاغل و همچنین بازنشستگان عضو صندوق هستیم.

پرهیز از تجمل‌گرایی و اسراف از اموال معلمان
وزیر آموزش و پرورش یکی از آسیب‌های جدی در مجموعه‌هایی که با منابع مالی سروکار دارند را «تجمل‌گرایی» دانست و گفت: باید در قرون این حساب‌ها دقت شود و در سفرها و ماموریت‌ها باید نهایت صرفه‌جویی داشته باشیم.

در موضوع اساسنامه صندوق پیشرفت خوبی حاصل شده است
وی افزود: باید نظام مسائل قانونی و حقوقی صندوق را به سرمنزل مقصود برسانیم و مصداق عملی آن، اساسنامه موسسه صندوق ذخیره فرهنگیان است که نهایی شده و البته باید در دولت به تأیید برسد.دکتر کاظمی اضافه کرد: جمع‌بندی انجام‌شده، نظر جامع اکثر متخصصان است و چند مسأله مهم از جمله ماهیت صندوق، تحقق ارزش مالکانه، افزایش مشارکت و نقش معلمان به‌عنوان سهامداران و حضور اصلی آنان مورد توجه قرار گرفته است.وی حضور دستگاه‌های نظارتی را نقطه قوت سلامت کار در صندوق دانست و تأکید کرد: معتقدم خروج از چترهای نظارت دولتی خطرناک است.

اهمیت برنامه محوری و خروج از بنگاه‌داری
وزیر آموزش و پرورش با اشاره به اهمیت برنامه محوری در صندوق ذخیره فرهنگیان گفت: فعالیت صندوق باید بر اساس برنامه عملیاتی دقیق باشد. یکی از این برنامه‌ ها باید خروج از بنگاه داری باشد زیرا یکی از چالش ها و آسیب های جدی صندوق همین موضوع بنگاه داری است.