نتیجه دادن مذاکرات به آمریکا بستگی دارد

علی لاریجانی دیروز - شنبه ۱۳ اردیبهشت ماه - در نشستی از فلسفه مطهری تا فلسفه مذاکرات در دانشگاه شاهد تهران، بیان کرد: مسئله مذاکره یا غیر مذاکره نه حسن ذاتی و نه حب ذاتی دارد. گاهی فکر می کنید کشور از طریق مذاکره می تواند منافع را تامین کند، آنگاه مذاکره انجام می شود. وقتی منافع تامین نمی شود، دلیلی بر مذاکره نیست. مذاکره یک ابزار است. یک مسئله هدفی نیست. وی اظهار کرد: اینکه چرا در مسئله هسته ای با چالش مواجه شده ایم حقیقت این است که ذات آن حقوقی نیست؛ چرا که اگر حقوقی بود آژانس نظر می داد. پس ذات حقوقی ندارد. ماهیت آن سیاسی است. زور می گویند. وی در ادامه تاکید کرد: ایران یک سابقه تمدنی بزرگ دارد و به همین دلیل مثل برخی از کشورها نیستند که ریشه ای ندارند. مردم ایران عمیق و متمدن بوده و زیربار هر زورگویی نمی روند. این برای آنان قابل تحمل نیست. این ها می‌خواهند مثل برخی از کشورها با ایران صحبت کنند که ممکن نیست. شاید مذاکره ای که در حال انجام است به نتیجه برسد و شاید هم نرسد. بستگی دارد که چقدر انصاف در این مذاکرات و عقلانیت در اداره وضعیت جهانی وجود داشته باشد.

 

ارتش سپر دفاعی انقلاب و متعلق به نظام اسلامی است

دریادار حبیب‌الله سیاری، رئیس ستاد و معاون هماهنگ‌کننده ارتش جمهوری اسلامی ایران، با حضور در بیست و هشتمین دوره هیات معارف جنگ شهید سپهبد صیاد شیرازی با بیان اینکه «قدرت نظامی، مهم‌ترین و اساسی‌ترین مؤلفه در ارتقای قدرت ملی است»، گفت: نظام جمهوری اسلامی نیز با بهره‌گیری از قدرت نظامی خود، به عنوان یکی از مؤلفه‌های کلیدی در ارتقای قدرت ملی، به تقویت پشتوانه و توان سیاسی و دیپلماتیک خود در تمامی محافل و مجامع بین‌المللی مبادرت می‌ورزد. امیر دریادار سیاری در بخش دیگری از سخنان خود، ضمن بیان تاریخچه مختصری از چگونگی تأسیس ارتش انقلابی و نقش این نیروی ولایت‌مدار در حفظ و تثبیت نظام اسلامی، تأکید کرد: علی‎رغم انقلابی‌گری و دین‌باوری بدنه ارتش در دوران پیروزی انقلاب و کمک شایان توجه این نیروی نظامی به برآمدن نظام اسلامی، دشمنان و منافقان داخلی شعار انحلال ارتش را سر دادند تا این نیرو را که به عنوان سپر دفاعی انقلاب و متعلق به نظام اسلامی بود، با مشکلات عدیده‌ای روبرو سازند. رئیس ستاد ارتش جمهوری اسلامی ایران در خاتمه خاطر نشان کرد: برای مقابله با دشمنان نظام اسلامی و نیز ارتقای سطح معنویت، ولایت‌مداری و بصیرت کارکنان و تمامی آحاد جامعه کوشید.

 آزمایش موشک توسط پاکستان در بحبوحه‌ تنش‌ها با هند
پاکستان امروز (شنبه) به عنوان بخشی از رزمایش Ex INDUS، سامانه تسلیحاتی «ابدالی»، یک موشک زمین به زمین با برد ۴۵۰ کیلومتر را آزمایش کرد. این پرتاب موشکی با هدف اطمینان از آمادگی عملیاتی نیروها و اعتبار بخشی به پارامترهای فنی کلیدی از جمله سیستم ناوبری پیشرفته و قابلیت مانور انجام شده است. به نقل از پایگاه خبری آبزرور، فرماندهی بخش نیروهای استراتژیک ارتش و مقام‌های ارشد دیگر بخش‌های نیروی نظامی پاکستان نظاره‌گر این پرتاب بودند. افراد حاضر در پرتاب این موشک، اعتماد خود را به آمادگی عملیاتی و کارآمدی تکنیکی نیروهای استراتژیک پاکستان ابراز کردند. این پرتاب آزمایشی در میانه تنش‌های موجود بین هند و پاکستان انجام شد؛ دو کشور در پی کشته شدن ۲۶ گردشگر در کشمیر تحت کنترل هند در آماده باش قرار دارند. دولت هند بدون ارائه هیچ مدرکی، پاکستان را مسئول این حمله دانسته و اسلام آباد هم این ادعا را به شدت رد کرده است.

شمار شهدای غزه به ۵۲ هزار و ۴۹۵ تن رسید
وزارت بهداشت نوار غزه امروز اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، تعداد شهدای ناشی از بمباران اسرائیل به این نوار به ۵۲ هزار و ۴۹۵ تن و ۱۱۸ هزار و ۳۶۶ زخمی افزایش یافته است. وزارت بهداشت نوار غزه دیروز اعلام کرد که از زمان آغاز جنگ در ۷ اکتبر ۲۰۲۳، تعداد شهدای ناشی از بمباران اسرائیل به این نوار به ۵۲ هزار و ۴۹۵ کشته و ۱۱۸ هزار و ۳۶۶ تن زخمی افزایش یافته است. گزارش آماری روزانه وزارت بهداشت حاکی از آن است که «۷۷ شهید در بیمارستان‌های نوار غزه بستری شده‌اند، از جمله هفت نفر که از زیر آوار بیرون کشیده شده‌اند.» این بیانیه حاکی از آن است که «تعداد کشته‌شدگان و زخمی‌ها از ۱۸ مارس ۲۰۲۵ به ۲۳۹۶ شهید و ۶۳۲۵ زخمی رسیده است.» این وزارتخانه افزود: «تعدادی از قربانیان هنوز زیر آوار و در جاده‌ها هستند و آمبولانس‌ها و تیم‌های دفاع مدنی قادر به دسترسی به آنها نیستند.»

اعتراف صهیونیست‌ها 
به بی‌نتیجه بودن جنگ در غزه 
«یائیر لاپید» رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی با انتقاد شدید از سیاست‌های کابینه این رژیم، جنگ جاری علیه نوار غزه را بی‌سرانجام دانست و ادامه آن را عامل اصلی بحران اقتصادی و گرانی در سرزمین‌های اشغالی ارزیابی کرد. رئیس جریان اپوزیسیون رژیم صهیونیستی در گفت‌وگویی با روزنامه صهیونیستی «معاریو» اعلام کرد که تمام تلاش خود را برای رسیدن به مقام نخست‌وزیری انجام خواهد داد. وی در ادامه با اشاره به جنگ ادامه‌دار در نوار غزه، گفت: این جنگ به هیچ نتیجه‌ای نرسیده و تا کنون هیچ راه‌حل واقعی برای آن ارائه نشده است. تنها دلیلی که کابینه کنونی همچنان در قدرت باقی مانده، ترس از برگزاری انتخابات (زودهنگام پارلمانی) است. 

ادعای لمی درباره تهدیدات
 ایران و روسیه علیه انگلیس
وزیر امورخارجه انگلیس مدعی تهدیداتی از سوی ایران و روسیه علیه امنیت کشور خود شد. «دیوید لمی» وزیر امورخارجه انگلیس طی پیامی در شبکه اجتماعی ایکس مدعی شد که کشورش از سوی ایران و روسیه با تهدیداتی مواجه است، اما ستاد ارتباطات دولت انگلیس (GCHQ) وظیفه مقابله با آن را بر عهده دارد. ستاد ارتباطات دولت انگلیس یک سازمان اطلاعاتی و امنیتی با هدف شنود الکترونیک و تضمین اطلاعات به نیروهای مسلح بریتانیا و دولت است که اگرچه بخشی از وزارت امور خارجه این کشور به شمار نمی‌آید، مسئولیت آن برعهده وزیر امورخارجه است. لمی در پیام خود نوشت: ستاد ارتباطات دولت بریتانیا در قلب امنیت کشور ما قرار دارد. در حالی‌که دشمنان ما برای تضعیف ما تلاش می‌کنند، تخصص ستاد ارتباطات دولت بریتانیا (GCHQ) در پشت صحنه با تهدیدات روسیه و ایران مقابله می‌کند تا امنیت بریتانیا را در داخل و خارج از کشور حفظ کند.

تحریم‌های تازه آمریکا علیه روسیه منتظر امضای ترامپ
مقام‌های آمریکایی تحریم‌های جدید اقتصادی را علیه روسیه که شامل بخش انرژی و بانکداری می‌شود، نهایی کرده‌اند تا فشار بر مسکو را برای پذیرش تلاش‌های ترامپ به منظور پایان دادن به جنگ علیه اوکراین بیشتر کنند. سه منبع مطلع گفتند، این تحریم‌ها علیه کمپانی نفت دولتی روسیه «گازپروم» و بخش‌های بانکداری و منابع طبیعی این کشور است. البته جزئیات بیشتری در این باره منتشر نشده است. خبرگزاری رویترز در گزارش خود اعلام کرد: با این حال، مشخص نیست که آیا این بسته تحریمی جدید توسط «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا تایید خواهد شد یا خیر.  

آمریکا موشک هوا به هوا به عربستان می‌دهد
پنتاگون اعلام کرد که وزارت امور خارجه آمریکا فروش احتمالی موشک‌های هوا به هوای میان‌برد پیشرفته AIM-120C-8 و پشتیبانی‌های مرتبط به ارزش ۳.۵ میلیارد دلار به عربستان سعودی را تأیید کرده است. آمریکا آماده است تا در جریان سفر «دونالد ترامپ»، رئیس جمهور آمریکا به عربستان سعودی در ماه مه، بسته تسلیحاتی به ارزش بیش از ۱۰۰ میلیارد دلار به این کشور ارائه دهد.  عربستان سعودی درخواست ۱۰۰۰ موشک هوا به هوای میان‌برد پیشرفته (AMRAAM)، ۵۰ بخش هدایت AMRAAM و سایر تجهیزات از جمله قطعات یدکی، کانتینرهای موشک و قطعات یدکی و خدمات پشتیبانی لجستیکی را کرده است.  

«تجارت» از ادعای کذب آمریکا درباره ضرورت توقف غنی‌سازی هسته‌ای گزارش می‌دهد ؛

گروه سیاسی: در شرایطی که قرار بود با برگزاری دور چهارم مذاکرات ایران و آمریکا دیروز شنبه (13 اردیبهشت) روند گفت‌وگوهای دو کشور یک گام دیگر به جلو حرکت کند، نه تنها مذاکرات تعلیق شده، بلکه مقام‌های آمریکا با طرح ادعاهای عجیب و غیرمنطقی پالس‌های منفی را به میز مذاکره ارسال کرده‌اند. علاوه بر اعمال تحریم‌ها جدید و تهدید جهان از سوی ترامپ درباره خرید نفت از ایران، روز پنج‌شنبه مارکو روبیو، وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی موقت کاخ سفید، در گفت‌وگو با فاکس نیوز «غنی‌سازی اورانیوم بدون اهداف تسلیحاتی» را امری «بی‌سابقه» در جهان می‌خواند اما آیا ایران تنها کشوری است که بدون اهداف نظامی، خواهان استفاده از توانمندی غنی‌سازی است؟
به گزارش «تجارت»، روبیو مدعی شد، «تنها کشورهایی که خود اورانیوم را غنی می‌کنند، آن‌هایی هستند که سلاح هسته‌ای دارند. ایران ادعا می‌کند که نمی‌خواهد به سلاح دست یابد، اما در واقع چیزی را مطالبه می‌کند که بی‌سابقه است؛ اینکه تنها کشور فاقد سلاح هسته‌ای در جهان باشد که اورانیوم غنی می‌کند.» ادعای اخیر « وزیر خارجه آمریکا در خصوص اینکه «تحقق خواسته غنی‌سازی بدون اهداف نظامی، ایران را به تنها کشور فاقد سلاح هسته‌ای در جهان تبدیل می‌کند که اورانیوم غنی می‌کند»، بازتاب و واکنش‌های متعددی در پی داشت و مساله راستی‌آزمایی آن را نیز ضرورت بخشید. 

تاکید ایران بر داشتن حق مشروع چرخه کامل سوخت هسته‌ای 
جدی‌ترین و مهم‌ترین واکنش به اظهارات روبیو را سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ابراز کرد. او در شبکه اجتماعی ایکس نوشت:  من به طور اصولی از ارائه استدلال در مورد عناصر کلیدی مذاکره از طریق رسانه‌ها اجتناب می‌کنم. وی ادامه داد: ولی آنچه می‌خواهم بگویم این است که تکرار دروغ‌ واقعیت‌های بنیادین را تغییر نمی‌دهد. ایران به عنوان یکی از امضاکنندگان موسس معاهده ان پی تی، کاملا حق داشتن چرخه کامل سوخت هسته‌ای را دارد. علاوه بر این، چندین عضو NPT وجود دارند که اورانیوم را غنی‌سازی می‌کنند در حالی که سلاح‌های هسته‌ای را هم کاملا رد می‌کنند. این باشگاه به غیر از ایران شامل چند کشور آسیایی، اروپایی و آمریکای جنوبی نیز می‌شود. این دیپلمات عالی رتبه جمهوری اسلامی ایران تاکید کرد: از موضع‌گیری حداکثری و لفاظی‌های تحریک‌کننده، چیزی بجز نابود کردن شانس موفقیت حاصل نمی‌شود. عراقچی تصریح کرد: یک توافق معتبر و پایدار در دسترس است. تنها چیزی که لازم است اراده سیاسی قاطع و نگرش منصفانه است.

آیا کشورهای فاقد سلاح اتمی غنی‌سازی دارند؟ 
بر اساس اطلاعات منتشر شده در پایگاه «انجمن جهانی هسته‌ای»،‌ در سال ۲۰۲۲،‌ قزاقستان، کانادا،‌ نامیبیا،‌ استرالیا، ‌ازبکستان،‌ روسیه،‌ نیجر، ‌چین،‌ هند، ‌آفریقای جنوبی، ‌اوکراین، ‌آمریکا، ‌پاکستان، برزیل،‌ ایران،‌ چک، ‌رومانی،‌ فرانسه،‌ آلمان و مالاوی به ترتیب بزرگترین تولیدکنندگان اورانیوم بوده‌اند. بسیاری از کاربردهای امروزی اورانیوم، در خواص منحصر به‌فرد هسته‌ای آن خلاصه می‌شود. اصلی‌ترین کاربرد غیرنظامی اورانیوم در بخش غیرنظامی به عنوان سوخت نیروگاه‌های انرژی هسته‌ای است.
مساله غنی‌سازی اورانیوم مبحثی مجزا و البته امروز موضوعی پرچالش در مناسبات جهانی است،‌ چرا که غنی‌سازی بیش از حد مجاز، مصارف نظامی دارد. در حال حاضر شرکت‌های «اورانو»، «روس‌اتم» و «اورنکو» از تولیدکننده‌های اصلی اورانیوم غنی‌شده در جهان هستند که کارخانه‌های بزرگ غنی‌سازی تجاری را در فرانسه، آلمان، هلند، بریتانیا، ایالات متحده و روسیه اداره می‌کنند. در ژاپن و برزیل هم شرکت‌های چرخه سوخت داخلی، ظرفیت عرضه متوسطی را مدیریت می‌کنند. بر اساس گزارش «انجمن جهانی هسته‌ای»، آرژانتین،‌ هند، ‌پاکستان،‌ اوکراین و ایران هم دیگر کشورهایی هستند که اورانیوم غنی‌سازی می‌کنند. در میان این کشورهای دارای فناوری غنی‌سازی اورانیوم،‌ فرانسه، آلمان، هلند و بریتانیا به عنوان اعضای ناتو، دارای سلاح هسته‌ای مشترک هستند. آمریکا و روسیه هم سلاح هسته‌ای دارند.
هند و پاکستان هم که در رده‌های بعدی تولید اورانیوم غنی‌سازی شده قرار دارند از سلاح هسته‌ای برخوردارند و جالب آنکه هرگز به پیمان منع گسترش سلاح‌های هسته‌ای یا همان ان‌پی‌تی نپیوسته‌اند. در این میان،‌ کشورهایی مانند ژاپن، ‌برزیل، آرژانتین و اوکراین به رغم تولید اورانیوم غنی‌شده،‌ سلاح هسته‌ای ندارند. جمهوری اسلامی ایران هم در کنار دیگر کشورهای یادشده،‌ بدون برخورداری از سلاح هسته‌ای یا حتی قصد دستیابی به آن،‌ به غنی‌سازی اورانیوم مبادرت ورزیده است. به وضوح این بررسی نشان می‌دهد که اظهارات مارکو روبیو کذب محض بوده و شاید بیشتر برای اعمال فشار سیاسی بر تهران در جریان مذاکرات به منظور امتیازگیری مطرح شده است.  

وقتی NPT  حق غنی‌سازی را برای ایران محفوظ نگه می‌دارد؟
علاوه بر بررسی وضعیت کشورهایی که غنی‌سازی هسته‌ای انجام می‌دهند، بررسی مفاد معاهدهNPT نیز نشان می‌دهد که ایران حق غنی‌سازی دارد. در این زمینه، رضا نصری، کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل در رشته توییتی در پاسخ به‌ اظهار نظر یکی از اعضای FDD  (یکی از نهادهای وابسته به لابی صهیونیستی در آمریکا) که به «سید عباس عراقچی» گفته خوانش دقیق‌تری از ان‌پی‌تی داشته باشد، نوشت: بند چهارم معاهدهNPT (ماده IV) دارای زبانی گسترده و فراگیر است که «توسعه، تحقیق، تولید و استفاده» از انرژی هسته‌ای برای اهداف صلح‌آمیز را در بر می‌گیرد. غنی‌سازی بخش اساسی فرآیند «تولید» محسوب می‌شود، چرا که اورانیوم را برای استفاده در راکتور آماده می‌سازد. نبود هرگونه منع صریح در مورد غنی‌سازی در متن معاهده، دلیلی بر شمول آن است. این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با تاکید بر این که معاهده NPT میان عدم اشاعه و ترویج فناوری صلح‌آمیز هسته‌ای تعادل برقرار می‌کند، تصریح کرد:  حذف غنی‌سازی این تعادل را از بین می‌برد، کشورهای غیرهسته‌ای را از یک ابزار اساسی توسعه انرژی محروم می‌سازد و با اصل عدم تبعیض ماده IV در تعارض قرار می‌گیرد.  این کارشناس ارشد مسائل بین‌الملل با تاکید براین که طبق کنوانسیون وین درباره حقوق معاهدات، تفسیر معاهدات باید با حسن نیت، بر اساس معنای عادی واژگان، در چارچوب متن و با توجه به هدف و موضوع معاهده انجام شود، گفت : بر این مبنا، غنی‌سازی بخش طبیعی حقوق مندرج در ماده IV است و با متن، زمینه و اهداف دوگانه معاهده NPT مطابقت دارد. نصری خاطر نشان کرد: ایران با وجود کاهش تعهداتش در چارچوب برجام، همچنان به معاهده NPT پایبند است. اقدامات ایران پاسخی حقوقی به نقض تعهدات سایر طرف‌ها، به‌ویژه ایالات متحده، در اجرای برجام است و نقض NPT محسوب نمی‌شود.

چرا ترامپ «مایکل والتز» را اخراج کرد؟

 گروه سیاسی: «دیپلمات ارشد»، «رئیس کمک‌های خارجی»، «رئیس بایگانی ملی» و اکنون «مشاور امنیت ملی»، به گفته مقام‌ها رزومه رو به گسترش «مارکو روبیو»، اعتماد روزافزون «دونالد ترامپ»، رئیس‌جمهور آمریکا به این سناتور سابق فلوریدا را نشان می‌دهد.
به گزارش «تجارت»ف ترامپ روز پنجشنبه اعلام کرد که «مایک والتز»، مشاور امنیت ملی او، به عنوان سفیر سازمان ملل منصوب خواهد شد، چند هفته پس از آنکه والتز یک روزنامه‌نگار از آتلانتیک را به گفتگویی در سیگنال اضافه کرد که در آن مقامات ارشد در حال بحث در مورد حملات نظامی در یمن بودند.  به جای او، ترامپ «روبیو» را به عنوان دستیار ارشد امنیت ملی خود به طور موقت منصوب کرد، که جدیدترین نمونه، از روی آوردن رئیس جمهور به مردی است که وظایف حیاتی را در دولتش بر عهده می‌گیرد؛ مردی که زمانی او را به عنوان «مارکو کوچولو» تحقیر می‌کرد و او را یک «کلاهبردار» می‌نامید.
روبیو رهبری شورایی را بر عهده خواهد گرفت که اقدامات امنیت ملی دولت را در سراسر جهان هماهنگ می‌کند، اگرچه ترامپ مشخص نکرد که چه زمانی جایگزین دائمی او تعیین خواهد شد.  این تغییر در بحبوحه تلاش‌ها برای پایان دادن به جنگ در اوکراین، احیای آتش‌بس شکست‌خورده در غزه و انجام مذاکرات پیچیده هسته‌ای با ایران، در حالی که همه این‌ها در زمان مدیریت پیامدهای دیپلماتیک جنگ تجاری ترامپ با چین است، صورت می‌گیرد. 
یک مقام ارشد آمریکایی گفت که روبیو با انجام هر وظیفه‌ای که ترامپ به او محول می‌کند، اعتماد ترامپ را جلب کرده است. این مقام که خواست نامش فاش نشود، گفت: «او هر کاری را که ترامپ از او خواسته انجام داده است. چرا به او اعتماد نمی‌کنید؟»  «برایان هیوز»، سخنگوی شورای امنیت ملی، به رویترز گفت که روبیو دستور کار «اول آمریکا»ی ترامپ را اجرا کرده و «صلاحیت کامل» برای نظارت بر شورا را دارد، «او مشکل را حل می‌کند.»  اوایل، روبیو به پاناما فرستاده شد تا وعده ترامپ برای «بازپس‌گیری» کانال پاناما را به زبان دیپلماتیک‌تری بیان کند. در ماه مارس، پس از مشاجره لفظی با «ولودیمیر زلنسکی»، رئیس جمهور اوکراین در کاخ سفید، ترامپ، روبیو را به عربستان سعودی فرستاد، جایی که او به  تلاش برای صلح بین اوکراین و روسیه کمک کرد. 
روبیو همچنین نقش مهمی در سرکوب جنجالی مهاجرت به ایالات متحده توسط ترامپ ایفا کرده است، از جمله توافق برای فرستادن اعضای باندهای تبهکار به یک زندان فوق امنیتی در السالوادور و لغو هزاران ویزای دانشجویی، که در بسیاری از موارد پس از شرکت دانشجویان در اعتراضات ضد اسرائیلی صورت گرفته است.  مهم‌تر از همه، روبیو با صدای بلند از دستور کار ترامپ دفاع کرده است، حتی زمانی که با مواضع قبلی خودش در تضاد بوده است.  روبیو به عنوان یک سناتور آمریکایی، از کمک‌های خارجی در سراسر جهان حمایت کرده است. روبیو در دوران ترامپ بر انحلال آژانس اصلی کمک‌های واشنگتن نظارت داشته و با افتخار از تصمیم خود برای انجام این کار دفاع کرده است. در مراسمی در کاخ سفید، ترامپ از روبیو به خاطر کار «باورنکردنی» او تشکر کرد. ترامپ گفت: وقتی مشکلی دارم، با مارکو تماس می‌گیرم. او آن را حل می‌کند.
بی‌سابقه نیست که یک مقام همزمان چندین نقش داشته باشد. «هنری کیسینجر» در دهه 1970 به عنوان وزیر امور خارجه و مشاور امنیت ملی خدمت کرد. اما حجم کاری فعلی روبیو، سوالاتی را در مورد چگونگی مدیریت چندین گزارش توسط او ایجاد می‌کند. روبیو علاوه بر نقش دیپلمات ارشد ایالات متحده، به عنوان مدیر آژانس توسعه بین‌المللی ایالات متحده و مسئول بایگانی موقت ایالات متحده، دفتری که بر حفظ سوابق دولتی نظارت دارد، خدمت می‌کند.  یک مقام وزارت امور خارجه که خواست نامش فاش نشود، گفت: «هر یک از این مشاغل، اگر به درستی انجام شود، نیاز به سطح فوق‌العاده‌ای از فداکاری، تمرکز و انرژی دارد. حتی با بهترین نیت‌ها، نمی‌بینم که چگونه می‌توان هر دو شغل را همزمان انجام داد بدون اینکه از مسئولیت‌هایی که به راحتی نمی‌توان به دیگران واگذار کرد، غافل شد.» «تمی بروس»، سخنگوی روبیو در وزارت امور خارجه، گفت که روبیو افرادی را در اطراف خود دارد که به او در مدیریت این دو نقش کمک می‌کنند: «اگر کسی بتواند این کار را انجام دهد... آن شخص مارکو روبیو خواهد بود.» برخی از مسائل مهم سیاست خارجی همچنان در یک حلقه تنگ متمرکز هستند، و «استیو ویتکاف»، فرستاده ترامپ به خاورمیانه، مذاکرات با روسیه، مذاکرات هسته‌ای ایران و جنگ اسرائیل در غزه را رهبری می‌کند. 

حملات هوایی گسترده و استقرار ارتش رژیم صهیونیستی در جنوب سوریه

 گروه سیاسی: ارتش رژیم صهیونیستی اعلام کرد نیروهایش در جنوب سوریه مستقر شده‌اند. ارتش رژیم صهیونیستی در بیانیه‌ای اعلام کرد: طی شب گذشته پنج شهروند دروزی را برای معالجه در اسرائیل منتقل کردیم. این شهروندان به بیمارستان زیو در شهر صفد منتقل شدند. به گزارش «تجارت»،  طبق گزارش روسیا الیوم، در این بیانیه آمده است: نیروهای ما در منطقه جنوبی سوریه مستقر هستند و آماده ممانعت از ورود نیروهای متخاصم به این منطقه و روستاهای دروزی هستند. ما به پیگیری تحولات برای آمادگی دفاعی و در سناریوهای مختلف ادامه می‌دهیم. در چند روز گذشته، مناطق جنوبی سوریه صحنه درگیری‌های مسلحانه عناصر «ابومحمد الجولانی» سرکرده تحریرالشام و رئیس شورشیان حاکم بر دمشق و دروزی‌ها بوده است. رژیم صهیونیستی مدعی حمایت از دروزی‌هاست و حتی بامداد جمعه به نزدیکی کاخ ریاست‌جمهوری سوریه حمله و آن‌ را ارسال پیام به حاکمان جدید دمشق عنوان کرد.شعار «حمایت از دروزی‌ها» که رژیم صهیونیستی پشت آن پنهان شده، بخشی از ابزار راهبرد گسترده‌تری است که با هدف بازطراحی وضعیت امنیتی و ژئوپلیتیکی جنوب سوریه مطابق با منافع تل‌آویو تدوین شده است. این منافع پس از عملیات «طوفان الاقصی» در اکتبر ۲۰۲۳ بازتعریف شده و اکنون در چندین جبهه منطقه‌ای در حال بروز هستند. از این منظر، رفتار دولت موقت سوریه در چندین جهت به سود اهداف رژیم صهیونیستی است؛ نخست، افزایش احتمال درخواست مستقیم کمک از سوی جامعه دروزی به رژیم صهیونیستی، به‌ویژه اینکه حمایت افکار عمومی دروزی‌های ساکن در اراضی اشغالی، به تل‌آویو مشروعیتی می‌دهد که برای مداخله آشکار به آن نیاز دارد و استمرار حملات فرقه‌ای در سوریه می‌تواند یک پویایی محلی جدید برای دخالت مستقیم اسرائیل ایجاد کند. این رویکرد دولت دمشق همچنین به رژیم صهیونیستی کمک می‌کند تا نوعی «مشروعیت بین‌المللی» نزد بازیگران خارجی دارای منافع در سوریه، به‌ویژه آمریکا، به‌دست بیاورد. واشنگتن همچنان در پی بازآرایی اوضاع سیاسی و امنیتی سوریه است و تل‌آویو تلاش دارد از طریق واکنش‌های شدید به هر گونه «اذیت» دروزی‌ها، آمریکا را قانع کند که فضای مانور بیشتری به آن بدهد. این مهم به‌ویژه در بستر رقابت نفوذ میان ترکیه و اسرائیل پس از سقوط دولت بشار اسد اهمیت می‌یابد. رژیم صهیونیستی نیز با وجود آنکه مدعی حمایت از دروزی‌ها است، اما روشن است که این حمایت صرفاً بخشی از یک استراتژی حساب‌شده و برنامه‌ریزی‌شده است که از مدت‌ها پیش در انتظار شرایط مناسب برای پیاده‌سازی آن بود. هدف نهایی این سیاست، جدا کردن بخشی از خاک سوریه و الحاق عملی آن به حوزه نفوذ این رژیم است. همچنین تهدیدات و حملات مکرر رژیم صهیونیستی لزوماً به‌معنای تلاش برای سرنگونی دولت موقت سوریه نیست، بلکه بیشتر به‌عنوان ابزار فشار سیاسی و نظامی برای جلوگیری از بازپس‌گیری کنترل دولت بر مناطق جنوبی ـ به‌ویژه نواحی نزدیک به مرزهای فلسطین اشغالی ـ به کار گرفته می‌شود. به‌بیان دیگر، رژیم اشغالگر به‌دنبال ایجاد «بازدارندگی پیش‌دستانه» است تا مانع هرگونه اقدام دولت سوریه در جهت تهدید منافع صهیونیستی شود.