مهمترین وظیفه حوزه، زمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی است

حضرت آیت‌الله‌العظمی خامنه‌ای در پیامی به همایش بین‌المللی یکصدمین سالگشت بازتأسیس حوزه علمیه‌ قم، تاکید کردند: مهمترین وظیفه حوزه، بلاغ مبین وزمینه‌سازی برای تمدن نوین اسلامی است. رهبر معظم انقلاب اسلامی در پیامی به همایش «یکصدمین سال‌گشت بازتأسیس حوزه علمیه قم»، ضمن تبیین عناصر و کارکِردهای گوناگون حوزه به بیان الزامات تحقق یک «حوزه پیشرو و سرآمد» که نوآور، بالنده، به‌روز، پاسخگوی مسائل نوپدید، مهذّب، دارای روحیه پیشرفت و مجاهدت و هویت انقلابی و همچنین مستعد برای طراحی نظامات اداره جامعه است، پرداختند و تأکید کردند: مهمترین وظیفه حوزه «بلاغ مبین» است که از برترین مصادیق آن ترسیم خطوط اصلی و فرعی تمدّن نوین اسلامی و تبیین و ترویج و فرهنگ‌سازی آن در جامعه است. رهبر انقلاب اسلامی در ابتدای پیام خود به بیان تاریخچه شکل‌گیری حوزه مبارک قم در میانه‌ی‌ حوادث بزرگ و سهمگینِ طلیعه‌ قرن چهاردهم هجری شمسی و نقش آیت‌الله حاج شیخ عبدالکریم حائری در بنیان‌گذاری و ماندگاری و رشد حوزه پرداختند و افزودند: یکی از افتخارات حوزه علمیه قم این است که از آن خورشیدی چون حضرت روح‌الله سر برآورد.

 

صرفه جویی از اولویت های قطعی دولت استچ

رئیس‌جمهور صرفه‌جویی را یکی از اولویت‌های قطعی دولت دانست و با اشاره به برنامه نصب پنل‌های خورشیدی در ساختمان‌های اداری، اظهار داشت: دولت این مسیر را از خود آغاز کرده و قطعاً هر زمان ناگزیر به اعمال محدودیت در مصرف برق باشیم، این محدودیت ابتدا در دفاتر و محل جلسات دولت اعمال خواهد شد. به گزارش پایگاه اطلاع رسانی ریاست جمهوری، نشست بررسی راهکارهای مدیریت مصرف انرژی شامگاه سه‌شنبه با حضور مسعود پزشکیان، رئیس‌جمهور و با مشارکت وزرای کشور، نیرو، نفت، صنعت، معدن و تجارت و جمعی از مدیران ارشد دستگاه‌های اجرایی ذی‌ربط برگزار شد. در این جلسه رئیس‌جمهور با مطالبه گزارش عملکرد دستگاه‌های مسئول در حوزه مصرف سوخت، بر اجرای دقیق وظایف محوله تأکید کرد و با دقت نظر روند اقدامات انجام‌شده را مورد ارزیابی قرار داد. پزشکیان با اشاره به تلاش‌ها و اقدامات بسیار خوب و گسترده دولت طی یک‌سال گذشته برای کاهش ناترازی‌های موجود در بخش انرژی، خاطرنشان کرد: برغم اقدامات مؤثر صورت‌گرفته، به سبب رشد بی‌رویه مصرف و تأثیرات ناشی از تغییرات اقلیمی، همچنان با چالش‌هایی در این حوزه مواجه هستیم که پیگیری روزانه و منسجم مسئولان ذی‌ربط به‌منظور عبور موفق از دوره اوج مصرف در ماه‌های آتی را می‌طلبد.

تاکید پزشکیان بر تمرکز دولت برای عدم قطع برق بخش‌های تولیدی
مسعود پزشکیان در جلسه صبح دیروز - چهارشنبه - هیئت دولت، بر ضرورت تسریع در نصب پنل‌های خورشیدی در ادارات و اطلاع‌رسانی دقیق در این زمینه تاکید و اظهار کرد: فرهنگ‌سازی یکی از اقدامات مهم و موثر در زمینه مدیریت مصرف برق است. رئیس جمهور همچنین بر اهمیت آگاه‌سازی و هماهنگی همه مقامات و مسئولان در استان‌ها و شهرستان‌ها در زمینه مقابله با مصرف غیرمجاز برق و به ویژه فعالیت‌های مربوط به استخراج رمزارزها و ضرورت جلب مشارکت مردم در این راستا تأکید کرد. پزشکیان با بیان اینکه دولت جهت هم‌فکری و هم‌افزایی برای مقابله با ناترازی برق، به زودی جلسه‌ای با نمایندگان مجلس خواهد داشت، افزود: هدف‌گذاری دولت صرفه‌جویی ۲ هزار مگاوات برق از طریق کاهش مصرف و مقابله با تخلفات در این زمینه است. رئیس جمهور در واکنش به گزارش وزیر نیرو از آخرین وضعیت بخش تولید و توزیع برق و نیز سخنان وی مبنی بر تهدیدهای پیامکی در قبال مقابله با فعالیت ماینرها، ضمن صدور دستور پیگیری جدی و فوری این موضوع تصریح کرد: قطع برق بخش‌های تولیدی و صنایع آخرین انتخاب است و تمام تلاش خود را به کار خواهیم گرفت تا برق صنایع قطع نشود.

 وزیر پیشنهادی اقتصاد 
هفته آینده معرفی می‌شود
معاون پارلمانی رئیس جمهور خبر داد که وزیر پیشنهادی اقتصاد هفته آینده به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد شد. محسن اسماعیلی درباره زمان معرفی وزیر پیشنهادی اقتصاد به مجلس شورای اسلامی، گفت: گزینه ها برای وزیر پیشنهادی  مشخص شده و تا یکشبنه هفته آینده گزینه نهایی انتخاب و به مجلس شورای اسلامی معرفی خواهد شد. عبدالناصر همتی در روز ۱۲ اسفند سال گذشته  با ۱۸۲ رای موافق، استیضاح شد و از وزارت اقتصاد کنار رفت.

اظهارنظر جایگزین بالقوه والتز درباره ایران 
«استیون میلر» معاون ستاد کارکنان کاخ سفید و گزینه بالقوه جایگزینی «مایک والتز» برای سمت مشاور امنیت ملی آمریکا در گفت‌وگویی با دفاع از سیاست‌های «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا، مدعی شد: وقتی رئیس‌جمهور ترامپ در سال ۲۰۲۱ کاخ سفید را ترک کرد، جهان در اروپا، آسیا و خاورمیانه در صلح به سر می‌برد. میلر با ادعایی علیه نقش منطقه‌ای و برنامه هسته‌ای ایران گفت: اما حالا که رئیس‌جمهور پس از یک دور چهار ساله دولت دموکرات تحت ریاست‌جمهوری «جو بایدن» به کاخ سفید بازگشته، در اسرائیل و غزه با جنگ روبه‌رو هستیم، ایران به سمت یک سلاح هسته‌ای پیش می‌رود و بی‌ثباتی را در سراسر جهان گسترش می‌هد. با حوثی‌ها (انصارالله یمن) در یمن مواجه هستیم که به کشتی‌های ما، فناوری‌هایمان و کشتی‌های مسافربری و تجاری حمله می‌کنند. چین هم در حال دزدی از صنایع و فناوری ما است. از سوی دیگر هم با جنگ فاجعه‌بار اوکراین مواجه هستیم.

سقوط دومین جنگنده آمریکایی
 در دریای سرخ
پنج منبع آگاه به سی.‌ا.ن‌ان گفتند که یک جنگنده اف/ای-۱۸ «سوپر هورنت» دیگر از ناو هواپیمابر «یو.‌اس.‌اس هری اس. ترومن» در دریای سرخ سقوط کرده که دومین جت ساقط شده از این ناو هواپیمابر است. این دومین جنگنده آمریکایی است که در کمتر از یک هفته در دریای سرخ سقوط کرده است. تحقیقات در این باره ادامه دارد اما دو نفر مطلع می‌گویند این جنگنده هنگام تلاش برای فرود روی ناو هواپیمابر، نوعی نقص فنی در مهار هواپیما رخ داد و خلبان و افسر سیستم‌های تسلیحاتی مجبور به خروج اضطراری شدند. آنها توسط یک هلیکوپتر نجات نجات داده شدند و هر دو زنده هستند، اما جراحات جزئی برداشته‌اند. شبکه خبری سی.ان.ان گزارش داد، دو فرد مطلع دیگر نیز گفتند که جنگنده به دریا سقوط کرد و هنوز از آب بیرون آورده نشده است. ناو هواپیمابر ترومن روز سه شنبه هدف حملات انصارلله یمن قرار گرفت. یک جنگنده  اف/ای-۱۸ از همین ناوهواپیمابر هفته گذشته سقوط کرد. قیمت هر جنگنده مذکور بیش از ۶۰ میلیون دلار است.

 تأکید قطر و مصر بر ادامه تلاش‌ها برای حل بحران انسانی در غزه
قطر و مصر بر ادامه تلاش‌ها در راستای یک چشم انداز یکپارچه برای حل بحران انسانی در غزه تأکید کردند. وزارت خارجه مصر اعلام کرد مصر و قطر تأکید دارند که تلاش‌ها برای ایجاد تفرقه بین برادران موفق نخواهد شد و آن‌ها را از ادامه فعالیت مشترک باز نخواهد داشت. طبق گزارش المیادین، قطر و مصر در بیانیه مشترکی تأکید کردند که هرگز به اختلافات داخلی یا محاسبات حاشیه‌ای که در خدمت ملت فلسطین نباشد، کشیده نخواهند شد.  

رهبران اپوزیسیون ونزوئلا به آمریکا گریختند
وزیر خارجه آمریکا اعلام کرد پنج رهبر اپوزیسیون ونزوئلا که برای ۴۱۲ روز در محل اقامت دیپلماتیک آرژانتین در کاراکاس مخفی شده بودند، ونزوئلا را ترک کرده و اکنون در ایالات متحده به سر می‌برند. مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت: «ایالات متحده از این پنج رهبر اپوزیسیون استقبال می‌کند.» به نوشته روزنامه نیویورک‌تایمز، این خبر در حالی منتشر شد که دولت ونزوئلا برای جلب نظر دولت دونالد ترامپ‌، رئیس جمهوری آمریکا تلاش‌هایی را آغاز کرده است.

ایرانیان به اخبار منتشر شده درباره تصمیم احتمالی ترامپ واکنش نشان دادند:

گروه سیاسی:  در آستانه سفر دونالد ترامپ، رئیس‌جمهور آمریکا به خاورمیانه اخیرا گمانه‌زنی‌هایی پیرامون قصد او برای تغییر نام رسمی خلیج فارس مطرح شده است. به نظر می‌رسد کشورهای عربی با آگاهی از روح تاجرمنشانه ترامپ، در قبال گشاده‌دستی‌های دلاری خود برای سرمایه‌گذاری در آمریکا خواهان جعل و تغییر یک هویت تاریخی در منطقه خاورمیانه هستند که در تمامی نقشه‌ها و اسناد تاریخی مورد اثبات قرار گرفته است. آن‌گونه که جان بولتون، مشاور امنیت ملی سابق کاخ سفید در دولت نخست ترامپ می‌گوید، او نه تنها آشنایی با مسائل ژئوپلیتیک ندارد، بلکه حتی اولیات جغرافیای جهان را نیز نمی‌داند. حال به نظر می‌رسد اعراب به رهبری امارات قصد دارند این ناآگاهی ترامپ را با دلارهای بادآورده تطمیع کنند و  به سمت یکی از بزرگ‌ترین جعل‌های تاریخ گام بردارند.
به گزارش «تجارت»، دو مقام آمریکایی روز سه‌شنبه به خبرگزاری آسوشیتدپرس گفتند، دونالد ترامپ رئیس‌جمهور آمریکا قصد دارد در اقدامی تحریک‌آمیز در سفر آتی خود به عربستان سعودی اعلام کند که آمریکا از این پس خلیج‌فارس را با نام جعلی آن «خلیج//عربی» خواهد نامید. براساس این گزارش، کشورهای عربی برای تغییر نام جغرافیایی این پهنه آبی در جنوب ایران فشار آورده‌اند، در حالی که ایران بر پیوند تاریخی‌اش با خلیج‌فارس تأکید دارد. این مقامات آمریکایی به شرط ناشناس‌ماندن درباره این موضوع حساس صحبت کردند. کاخ سفید و شورای امنیت ملی آمریکا فعلا به درخواست‌ها برای اظهار نظر پاسخی ندادند. طرح همین خبر بلافاصله در داخل کشورمان واکنش‌های مختلفی را به همراه داشته است. 

اسناد و منابع غیرقابل انکار در باب هویت تاریخی خلیج فارس
بیش از هزار نقشه تاریخی که از قرون وسطی تا قرن بیستم منتشر شده‌اند، خلیج فارس را با همین نام نشان داده‌اند. این نقشه‌ها توسط جغرافیدانان اروپایی، عرب و ایرانی رسم شده‌اند. در نقشه‌های تاریخی معتبر جهانی همچون نقشه‌های طهماسبی (قرن ۱۶ میلادی)،  نقشه‌های سازمان‌های معتبر جغرافیایی مانند National Geographic ، نقشه‌های کلمبوس، نقشه‌های اداره ملی جغرافیایی آمریکا (National Geographic Maps) و مجموعه نقشه‌های British Admiralty Charts از قرن ۱۹ به بعد، نام خلیج فارس (Persian Gulf) به کار گرفته شده است.
همچنین، در کتاب‌های تاریخی همچون آثار الباقیه عن القرون الخالیه اثر طبری (تاریخ ۹ میلادی)، آثارالباقیه، جغرافیای ایران در دوره اسلامی، نوشته ابوریحان بیرونی (قرن ۱۰ میلادی) ، تاریخ گرانقدر طبری، جغرافیای استرابون (Strabo) (قرن اول قبل از میلاد) و کتاب  Geography of Ptolemy (قرن دوم میلادی) به «Persian Gulf» به عنوان خلیجی در جنوب ایران اشاره دارد.   با وجود این منابع تاریخی مستند، در آموزش کشورهای غرب و شرق جهان نیز تا همین چند دهه قبل تماما از واژه خلیج فارس استفاده شده است. اما از اواسط قرن بیستم، به ویژه پس از تشکیل برخی کشورهای عربی منطقه و با گسترش اختلافات منطقه‌ای، با اهداف سیاسی شوم تلاش‌هایی برای ارائه نام جایگزین به جای «خلیج فارس» صورت گرفته است. 

نیت خصمانه علیه ایران با اغراض سیاسی برای تغییر نام خلیج‌فارس
سید عباس عراقچی، وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی ایران به گزارش‌ها درباره برنامه دولت «دونالد ترامپ» رئیس‌جمهور آمریکا برای استفاده از نام‌های جعلی برای خلیج فارس واکنش داد. عراقچی روز چهارشنبه و در صفحه شخصی خود در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نام خلیج فارس، مانند بسیاری از نام‌های جغرافیایی، ریشه عمیق در تاریخ بشر دارد. ایران هرگز به استفاده از نام‌هایی مانند دریای عمان، اقیانوس هند، دریای عرب یا دریای سرخ اعتراضی نداشته است. استفاده از این نام‌ها به معنای مالکیت هیچ ملت خاصی نیست، بلکه نشان‌دهنده احترام مشترک به میراث جمعی بشریت است. او همچنین نوشت: در مقابل، اغراض سیاسی برای تغییر نام تاریخی خلیج فارس، نشان‌دهنده نیت خصمانه علیه ایران و مردم آن است و به شدت محکوم می‌شود. چنین اقدامات مغرضانه‌ای، توهین به همه ایرانیان، صرف نظر از پیشینه یا محل اقامت آن‌هاست. وزیر خارجه ایران ابراز امیدواری کرد که «شایعات مضحکی که در مورد نام خلیج فارس وجود دارد، چیزی بیش از یک کمپین دروغ‌پراکنی توسط افراد همیشه جنگ‌طلب برای خشمگین کردن ایرانیان در سراسر جهان و تحریک آن‌ها نباشد». رئیس دستگاه دیپلماسی در ادامه نوشت: مطمئنم که رئیس‌جمهور آمریکا می‌داند که نام خلیج فارس قرن‌ها قدمت دارد و توسط همه نقشه‌نگاران و نهادهای بین‌المللی به رسمیت شناخته شده است و حتی تا همین اواخر دهه ۱۹۶۰ توسط همه رهبران منطقه در مکاتبات رسمی خود استفاده می‌شد.

ضرورت همبستگی میهنی برای مقابله با توطئه شوم اعراب و ترامپ
«محمد جواد ظریف» وزیر امور خارجه پیشین کشورمان، با بازنشر واکنش «سید عباس عراقچی» وزیر امور خارجه نسبت به قصد ترامپ برای تغییر نام خلیج فارس و استفاده از یک نام جعلی به جای آن، در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: ایرانیان سرافراز ، درود بر شما. آنچه پیرامون استفاده از نام ساختگی برای خلیج‌فارس شنیده می‌شود هر ایرانی میهن دوست از هر گرایشی را به خشم می‌آورد. وی ادامه داد: برای ایران، به جهانیان و ساکنان کاخ سفید نشان خواهیم داد که ایرانیان، همراه و هم زبان، این سوداگری کوته بینانه را برنمی‌تابند. وی تاکید کرد : شاید فردا برای این همبستگی میهنی دیر باشد.

اقدامی شوم برای به‌هم ریختن آرامش روانی جامعه ایرانی 
احمد زیدآبادی، فعال سیاسی و تحلیل‌گر نیز در ارتباط با سفر ترامپ و احتمال به کارگیری نامی جعلی برای خلیج فارس نوشت: «این خبر از سوی منابع رسمی تأیید نشده است، اما از آدمی دمدمی مزاج و بیگانه با دانش تاریخ همچون ترامپ هیچ کاری غیرممكن نیست. فردی که خلیج مکزیک را به خلیج آمریکا تغییر نام دهد، هیچ بعید نیست که هوس تغییر نام تمام دریاها و آبرا‌ه‌ها و اقیانوس‌های عالم را هم در سر داشته باشد! نام‌ها اما امری تاریخی و هویتی هستند و با هوس‌بازی ترامپ تغییر ماهیت نمی‌دهند. به صرف آرزو و هوس ترامپ، نه خلیج مکزیک، خلیج آمریکا می‌شود، نه کانادا به ایالات متحده می‌پیوندد، نه گرینلند به تملک آمریکا در‌می‌آید و نه خلیج فارس، نام جعلی به خود می‌گیرد! اثر کوتاه مدت چنین کاری اما به هم ریختن آرامش روانی جامعه ایرانی و برانگیختن آن است که امیدوارم سمت و سویی در جهت تأمین منافع ملی پیدا کند.»

استفاده از یک نام جعلی و فرصت اتحاد ایرانیان علیه آمریکا
در واکنشی دیگر، «رضا نصری» کارشناس ارشد حقوق بین‌الملل در واکنش به همین موضوع در مطلبی در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: چنانچه ترامپ اعلام کند که از این پس ایالات متحده، خلیج فارس را با نام جعلی «خلیج عربی» خواهد خواند، بی‌تردید این اقدام با موجی از اعتراضات گسترده از سوی میلیون‌ها ایرانی مهاجر، هم در سراسر ایالات متحده و هم در برابر سفارتخانه‌های آمریکا در نقاط مختلف جهان، روبه‌رو خواهد شد.  وی  در این ارتباط تاکید کرد : هیچ چیز به اندازه استفاده از یک نام جعلی برای خلیج فارس نمی‌تواند ایرانیان با دیدگاه‌های سیاسی گوناگون را این‌گونه علیه آمریکا متحد کند.

نام ‎خلیج فارس تا ابد زنده خواهد بود
سید ستار هاشمی- وزیر ارتباطات و فناوری اطلاعات نیز در شبکه اجتماعی ایکس نوشت: نام ماندگار ‎خلیج فارس تا ابد در این گوشه دنیا در دل‌ها و جان‌ها زنده خواهد بود و روسیاهی این زمستان نیز بر چهره مستبدان عالم خواهد ماند! تاریخ و اصالت را با قلدری و معاملات سیاسی نمی‌توان تغییر داد!

بیگانگی ترامپ با تاریخ و جغرافیا
بیگانگی دونالد ترامپ با ابتدایی‌ترین مبانی جعرافیا و تاریخ جهان بارها در سخنان و اظهارات او هویدا شده است. او قبلا نیز در دور اول به طور رسمی عنوان جعلی را برای خلیج فارس به کار گرفت. حتی نیروهای نظامی آمریکایی از سال 2017 به بعد به طور کامل واژه جعلی را به کار می‌گیرند. با این اوصاف باید توجه داشت اینکه ترامپ چنین قصدی دارد یا صرفا آنچه مطرح شده یک ادعای رسانه‌ای است را باید صبر کرد و دید اما چنین چیزی از ترامپی که اطلاعات جغرافیایی سطح پائینی دارد هم بعید نیست. پیشتر جان بولتون که مدتی مشاور امنیت ملی او بود در کتاب خاطراتش اطلاعات فاجعه‌بار ترامپ را منتشر کرده بود. او در کتاب «اتاقی که اتفاق‌ها افتاد: خاطراتی از کاخ سفید» رئیس‌جمهوری را به تصویر کشید که هیچ ایده‌ای درباره حقایق پایه‌ای ژئوپولیتیک هم ندارد و نوشت: در ملاقاتی با رئیس‌جمهور روسیه، ولادیمیر پوتین در هلسینکی پایتخت فنلاند، ترامپ فکر می‌کرده که فنلاند بخشی از روسیه است و از یک نفر پرسیده که آیا فنلاند «یکی از اقمار روسیه» است؟

هند به سوی مرزهای پاکستان شلیک کرد و اسلام‌آباد وعده پاسخ داد

گروه سیاسی: در ساعات اولیه بامداد دیروز چهارشنبه نیروی هوایی ارتش هند در عملیاتی ویژه مناطقی مرزی با پاکستان را مورد حمله قرار داد که به گفته آن‌ها مناطق تحت کنترل تروریست‌ها بودند. در مقابل دولت پاکستان، مناطق مورد حمله قرار گرفته را غیرنظامی اعلام کرد و حق واکنش را برای خود «در زمان و موقعیت مناسب» محفوظ دانست. رخداد اخیر پس از آن بود که در پی حمله تروریستی اخیر در پهلگام واقع در کشمیر هند که طی آن ۲۶ گردشگر کشته شدند، دهلی‌نو پاکستان را مسئول آن دانست و تنش‌ها شدت گرفته است. این در حالیست که پاکستان هرگونه ارتباط با عوامل این جنایت را رد کرده و خواستار تحقیقات شفاف شده است.
به گزارش «تجارت»، وزارت دفاع هند اعلام کرد عملیات «سندور» را برای هدف قرار دادن زیرساخت‌های «تروریستی» در پاکستان و در واکنش به حمله به پهلگام در جامو و کشمیر تحت کنترل هند انجام داده است. منابع پاکستانی نیز اعلام کردند، در حمله ارتش هند به ۹ موقعیت در پاکستان و کشمیر تحت کنترل اسلام آباد، ۲۶ نفر کشته و ۴۶ نفر هم زخمی شده‌اند. شایان ذکر است، هند و پاکستان از زمان استقلال‌شان در سال ۱۹۴۷، سه جنگ تمام‌عیار و چندین درگیری مرزی داشته‌اند، که اغلب بر سر منطقه مورد مناقشه کشمیر بوده است. هر دو کشور مالکیت کامل کشمیر را ادعا می‌کنند، اما آن را به‌طور جزئی در کنترل دارند. در وضعیت جدید حمله هند به پاکستان، وضعیتی از التهاب و نگرانی جهانی را نسبت به احتمال جنگ میان دو کشور همسایه به همراه داشته است. اکنون تحولات شبه‌قاره در پرتگاه جنگ پیش می‌رود، به گونه‌ای که در پی افزایش تنش‌ها با پاکستان، دهلی‌نو دیروز (چهارشنبه) رزمایش‌های سراسری دفاع مدنی در شهرهای مختلف این کشور را برگزار کرد. 

تاکید پاکستان بر محفوظ بودن حق پاسخ‌گویی
در واکنش به حمله دیروز دهلی‌نو، «شهباز شریف» نخست وزیر پاکستان بامداد چهارشنبه به حملات هند به این کشور واکنش نشان داد. او در شبکه اجتماعی «ایکس» نوشت: «هند به پنج مکان در پاکستان حمله کرد. پاکستان کاملاً حق خود را برای پاسخ قاطع به این اقدام جنگی تحمیل شده توسط هند محفوظ می‌دارد و پاسخ محکمی در حال انجام است.» نخست وزیر پاکستان افزود: «تمام ملت در کنار نیروهای مسلح پاکستان ایستاده است و روحیه کل ملت پاکستان بالاست. ملت پاکستان و نیروهای مسلح پاکستان به خوبی می‌دانند که چگونه با دشمن مقابله کنند. ما هرگز اجازه نخواهیم داد که دشمن در اهداف شوم خود موفق شود.»
در سطحی دیگر، پاکستان به شورای امنیت سازمان ملل اعلام کرد که «حق پاسخگویی» به هند را برای خود محفوظ می‌دارد. وزارت امور خارجه پاکستان در بیانیه‌ای تصریح کرد: «پاکستان حق دارد مطابق با ماده ۵۱ منشور سازمان ملل متحد و مطابق با قوانین بین‌المللی، در زمان و مکان دلخواه خود به طور مناسب به اقدام هند پاسخ دهد.» همچنین، دفتر شهباز شریف، نخست‌وزیر پاکستان به نیروهای مسلح این کشور دستور داد تا به حملات هند «پاسخی قاطع» دهند.  «خواجه آصف» وزیر دفاع پاکستان نیز در گفت‌وگو با بلومبرگ اعلام کرد که در صورت توقف عملیات نظامی «سندور» و سایر اقدامات تهاجمی از سوی دهلی‌نو، پاکستان تنش‌ها در درگیری با هند را تشدید نخواهد کرد. خبرگزاری تاس گزارش داد که آصف در گفت‌وگویی با بلومبرگ گفت: ما در دو هفته گذشته مدام گفته‌ایم که هرگز آغازگر هیچ اقدام خصمانه‌ای علیه هند نخواهیم بود. اما اگر به ما حمله‌ای شود، پاسخ خواهیم داد. اگر هند عقب‌نشینی کند، ما حتما به این تنش‌ها خاتمه می‌دهیم. وزیر دفاع پاکستان در پاسخ به این سوال بلومبرگ مبنی بر این که آیا گفت‌وگو میان طرفین امکان‌پذیر است، گفت که از هیچ گونه تماسی در این راستا اطلاعی ندارد.

قدرت‌های بزرگ جهان و منطقه در تلاش برای آرام‌سازی وضعیت
تشدید تنش‌ها میان دو کشور هند و پاکستان تلاش‌های منطقه‌ای و فرامنطقه‌ای را برای مانجی‌گری و کنترل بحران را به همراه داشته است. «اسماعیل بقائی» سخنگوی وزارت امور خارجه جمهوری اسلامی ایران دیروز چهارشنبه با ابراز نگرانی شدید نسبت به تشدید تنش‌ها بین هند و پاکستان، هر دو طرف را به خویشتنداری فراخواند. وزارت امور خارجه ایران با اشاره به موضع اصولی جمهوری اسلامی ایران مبنی بر ضرورت احترام به حاکمیت ملی و تمامیت سرزمینی کشورها، و پرهیز از توسل به زور در روابط بین‌الدولی، تشدید تنش و درگیری بین دو کشور بزرگ پاکستان و هند که هر دوی آن‌ها دارای علقه‌ها و پیوندهای دوستی دیرینه با ایران هستند را مایه نگرانی جدی خواند.
«دونالد ترامپ» رئیس جمهور آمریکا نیز بامداد دیروز چهارشنبه با اشاره به تشدید تنش‌ها بین هند و پاکستان گفت: «غم‌انگیز است. همین لحظه درباره آن شنیدم. آن‌ها دهه‌ها و قرن‌ها است که با یکدیگر جنگیده‌اند. امیدوارم هرچه سریع‌تر تمام شود.» همچنین، وزارت خارجه آمریکا در شبکه اجتماعی ایکس (توئیتر) نوشت: « مارکو روبیو، وزیر خارجه آمریکا به «عاصم مالک» و «آجیب دووال»، مشاوران امنیت ملی پاکستان و هند تاکید کرد که آمریکا از نزدیک اوضاع و شرایط میان دو کشور را رصد می‌کند.»
وزارت خارجه چین نیز در واکنش به عملیات برون مرزی هند علیه زیرساخت‌های ادعایی تروریستی در پاکستان اعلام کرد، درباره تحولات کنونی و در جریان بین دهلی و اسلام آباد نگران است و به دو کشور تاکید کرد تا از بدتر شدن اوضاع اجتناب کنند. چین همچنین از دو کشور خواست تا از انجام اقداماتی که به پیچیده شدن بیشتر وضعیت موجود منجر می‌شود، اجتناب کنند و اقدامات خود را با احتیاط پیش ببرند.
افزون بر این، عاصم افتخار احمد، نماینده دائم پاکستان در سازمان ملل به خبرگزاری ریانووستی گفت: «با توجه به نفوذ گسترده و روابط خوب روسیه با هند و پاکستان، این کشور در صورت تمایل می‌تواند نقش سازنده‌ای در کاهش تنش‌ها ایفا کند.» ماینده پاکستان در سازمان ملل گفت: «فکر می‌کنم روسیه کشوری بانفوذ است و از مزیت روابط با هر دو کشور ما برخوردار است، و اگر بخواهد این نقش را ایفا کند، ممکن است به آنچه من می‌گویم کمک کند؛ اینکه همه کشورهای بزرگ با یکدیگر دوست باشند.» این دیپلمات افزود که تمام کشورهای بزرگ باید برای حل مناقشه جامو و کشمیر با یکدیگر همکاری کنند.