مدیرکل بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد با بیان اینکه سال گذشته، ۲۵۲ میلیارد تومان برای درمان مددجویان دارای بیماری خاص و صعبالعلاج هزینه شده است، گفت: ۱۵۰ میلیارد تومان از این رقم از محل اعتبارات دولتی و مابقی از کمکهای مردمی تأمین شده است. مجتبی احمدلو در گفتوگو با ایسنا، با اشاره به چهارمین سالگرد تاسیس صندوق حمایت از بیماران صعبالعلاج در سازمان بیمه سلامت، اظهار کرد: اعتبارات این صندوق در سال ۱۴۰۴ به ۱۲ همت افزایش یافته است که بخشی از مددجویان امداد به دلیل دارا بودن بیماری خاص و صعبالعلاج تحت پوشش این صندوق قرار دارند. وی با اشاره به وجود ۱۳۰ هزار بیمار خاص و صعبالعلاجِ تحت پوشش کمیته امداد، افزود: ۹۰ هزار و ۲۱۳ نفر از مددجویان کمیته امداد دارای بیماری خاص و صعبالعلاج هستند و علاوه بر این نیز، حدود ۴۰ هزار نفر زمینگیرند و جهت انجام کارهای روزمره خود نیازمند مراقب و پرستار هستند. احمدلو در ادامه به تشریح اقدامات حمایتی از مددجویان دارای بیماری خاص و صعبالعلاج پرداخت و گفت: غیر از حمایتهای صورت گرفته دولت از بیماران خاص و صعب العلاج توسط صندوق حمایت از بیماران خاص و صعبالعلاج، کمیته امداد در سال گذشته ۲۵۲ میلیارد تومان برای مددجویان دارای بیماری خاص و صعبالعلاج هزینه کرده است که ۱۵۰ میلیاردتومان از این مبلغ اعتبار مصوب دولتی و مابقی، اعتبارات استانها از منابع کمکهای مردمی بوده است. علاوه بر این نیز ۱۴۰ میلیارد تومان برای بیماران زمینگیر صرف شده که در مجموع این رقم معادل ۳۹۲ میلیارد تومان است. مدیرکل بهداشت، درمان و بیمههای اجتماعی کمیته امداد به تفکیک درباره هزینههای پرداخت شده برای این افراد، یادآور شد: کمیته امداد سال گذشته ۳۲۱ هزار و ۲۵۰ نسخه از بیماران تحویل گرفته است که ۱۸۵ میلیارد تومان بابت هزینههای صورت حساب آنها بوده است. همچنین برای ۴۱ هزار و ۴۸۸ نفر از مددجویان که به مراکز درمانی مراجعه کرده و هزینه پرداخت صورت حساب خود را نداشتهاند نیز تقبل هزینه درمانی برای این دسته از مددجویان صادر کرده است که معادل ۶۷ میلیارد تومان است؛ این رقم درمجموع ۲۵۲ میلیاردتومان را شامل میشود.
سرمربی استقلال پیش از بازی برابر چادرملو گفت: بعد از برد خوبی که داشتیم شرایط روحی تیم بهتر است و به درک خوبی از نظر تاکتیکی رسیدهایم. به گزارش ایسنا، تیم فوتبال استقلال در چارچوب رقابتهای هفته بیستونهم لیگ برتر فردا (پنجشنبه، ۱۸ اردیبهشت) به مصاف چادرملوی اردکان خواهد رفت. مجتبی جباری، سرمربی استقلال پیش از این بازی ضمن تسلیت درگذشت پدر مهدی هاشمی نسب به بازیکن پیشین استقلال، گفت: هفته خوبی را به نظر تمرینی پشت سر گذاشتیم و بعد از برد خوبی که داشتیم شرایط روحی تیم بهتر است و به درک خوبی به لحاظ تاکتیکی رسیدهایم. تلاش کردیم نقاط ضعف و قوت حریف را بشناسیم. جباری افزود: امیدوارم که بازی فردا جذاب باشد و از آنجایی که حساسیتی ندارد، امیدوارم بهگونهای بازی کنیم که برای هواداران لذت داشته باشد. حریف هم تیم خوبی است و در تجربه اول خود در لیگ برتر خوب توانسته نتیجه بگیرد و جایگاه مناسبی در جدول دارد. سرمربی استقلال درباره آینده نیمکت آبیپوشان بیان کرد: صحبت درباره سرمربی جدید اصلا روی تمرکز من تاثیر نمیگذارد چرا که مسئولیتی را قبول کردم و فقط میخواهم یادآوری کنم که در چه شرایط سختی قبول کردم اما تصمیم درستی بود چرا که به کیفیت بازیکنان ایمان داشتم. کیفیت بازیها پیشرفت کرده و بازیکنان تاکتیکها را به خوبی اجرا کردهاند. فصل سختی برای تیم بوده و انسجام خود را خوب حفظ کردیم. باتوجه به بازیکنانی که در اختیار داشتیم سیستمی را در نظر گرفتیم که خیلی خوب جواب داد. شرایط بازیکنان بهتر شده و انتخاب بازیکنان اصلی برای ما سخت شده است. جباری بیان کرد: حسین مرادمند مصدوم است و حسین حسینی سرما خورده و قطعا فردا در بازی حضور ندارند. شرایط رضاوند را فردا بررسی خواهیم کرد. سرمربی استقلال درباره نقل و انتقالات آبیپوشان عنوان کرد: مسئولیت آن با من نیست و تمرکز من فقط روی جام حذفی است. درست است و زمان از دست میرود اما مدیریت باید تشخیص دهد که از استقلال چه میخواهد. این توقع را داریم که تمرکز ما برای جام حذفی حفظ شود. در هیچ چیزی ادعایی نداریم و دوستانی که در کنار من هستند بدون حاشیه کار میکنند. انتظار داریم آرامش ما را به هم نزنند و شأن و منزلت آدمها حفظ شود. ما این ریسک را قبول کردیم که هدایت استقلال را بر عهده بگیریم.
یک جامعه شناس ارتباطات از دستگاه قضایی خواست که احکام سنگین برای سارقان و زورگیران خشن اجرا شود تا میزان این جرائم در کشور کاهش یابد. علی الستی در گفتوگو با ایسنا، گفت: سرقت، زورگیری و درگیری های خشن معمولا ناشی از آسیب های اجتماعی مختلف هستند و باید برای درمان این افراد اقدام کرد و این موضوع را خیلی ریشه ای و عمیق بررسی کرد.
وی افزود: به عنوان مثال برای پیشگیری از وقوع این جرائم باید زمینه های اقتصادی جامعه را بهبود ببخشیم، از لحاظ فرهنگی آموزش هایی به خانواده ها ارائه کنیم و در واقع محیط مناسبی از هر جهت برای رشد و توسعه فردی نوجوانان و جوانان ایجاد کنیم که اصلا به سمت هیچ نوع جرم و خشونتی گرایش پیدا نکنند. این جامعه شناس ارتباطات ادامه داد: در واقع اگر افراد موقعیت مالی و شغل مناسبی داشته باشند و در خانواده های مناسبی نیز رشد کنند؛ قطعا کمتر سراغ این موارد غیرقانونی می روند. البته باید به این نکته نیز توجه کرد که بسیاری از افراد نیز هستند که درآمد کافی ندارد و شاید در خانواده های متوسطی نیز بزرگ شده اند ولی هیچگاه سراغ این جرائم خشن نمی روند و با آزار دیگران نمی خواهند پولی به جیب بزنند.
وی با اشاره به سرقت ها و زورگیری های اخیری که رخ داده است، معتقد است: قوانین و مجازات های فعلی که برای این سارقان خشن و زورگیر در نظر گرفته می شوند، کافی و بازداره نیست. یعنی اگر میزان مجازات هایی که برای این افراد در نظر گرفته می شود، کافی و جدی باشد؛ قطعا شاهد کاهش این نوع جرائم خواهیم بود.
این جامعه شناس ارتباطات ادامه داد:در گذشته به گردن این زورگیران و اراذل و اوباش، آفتابه می انداختند و در شهر می گرداندند. با این انجام این اقدامات، ابهت، غرور و تمامی بزرگی ای که این افراد با ترساندن مردم و انجام جرائم خشونت بار انجام می دادند؛ فرو می ریخت و همین اقدام نیز باعث کاهش این نوع جرم می شد.
الستی گفت: امروزه دیگر نمی شود گفت که با همین اقدام می توان میزان این جرائم خشن را کاهش داد اما می توان با اجرای احکام بسیار سنگین و شدید، باعث شد عده کمتری به این سمت کشیده شوند و قطعا میزان جرائم نیز کاهش پیدا می کند.
وی افزود: به نظر من باید با افرادی که امنیت روانی جامعه را برهم می زنند، در روز روشن به زن و بچه مردم با چاقو و قمه حمله می کنند و اموال آنها را به سرقت می برند و در واقع تا پاپان عمرشان ترس شدیدی در وجود آنها می کارند؛ جوری برخورد شود که دیگر جرات انجام این کارها را نداشته باشند.
این جامعه شناس ارتباطات تاکید کرد: من معتقدم برای این افراد باید از احکام سنگین اسلامی مانند قطع دست و پا صادر شود چون این احکام دقیقا مناسب همین اعمال و رفتاری است که این افراد در سطح جامعه انجام می دهند و حتی میتوان احکام را در ملاعام اجرا کرد. الستی گفت: در کشور اسلامی عربستان و کشور لائیک چین نیز دقیقا این مجازات برای سارقان و زورگیران چندین مرحله اجرا شد و میزان جرائم نیز کاهش پیدا کرد.
درهای سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران به روی بازدیدکنندگان باز شد. همچنین همزمان با برگزاری نمایشگاه حضوری در محل مصلای تهران، نمایشگاه مجازی کتاب هم آغاز شد. به گزارش ایسنا، سیوششمین دوره نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران در مصلای امام خمینی (ره) از امروز (چهارشنبه، ۱۷ اردیبهشتماه) با شعار «برای ایران بخوانیم» کارش را آغاز کرد. این رویداد فرهنگی تا شنبه، ۲۷ اردیبهشتماه در دو بخش فیزیکی و مجازی به فعالیت خود ادامه خواهد داد. نمایشگاه کتاب از ساعت ۱۰ صبح تا ساعت ۸ شب (۱۰:۰۰ تا ۲۰:۰۰) میزبان بازدیدکنندگان خواهد بود و در بخش مجازی نیز سامانه https://book.icfi.ir امکان خرید برای علاقهمندان به کتاب را در ۲۴ ساعت شبانهروز مهیا میکند. یارانه اعتباری خرید کتاب (بُن کتاب) صرفا در بخش مجازی سیوششمین نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران قابل استفاده است و به صورت «اعتبار خرید» به کد ملی متقاضیان اختصاص پیدا میکند. طبق اعلام، امسال ۲ هزار و ۳۶۳ ناشر در نمایشگاه ثبتنام کردهاند که هزار و ۳۲۶ ناشر در بخش حضوری هستند و مجموع این ناشران در بخش مجازی، کتاب عرضه میکنند. ناشران در فضایی به وسعت ۷۵ هزار مترمربع در فضای مصلی جانمایی شدهاند. نمایشگاه کتاب از بخشهای کودک و نوجوان، ناشران عمومی، ناشران آموزشی، ناشران دانشگاهی، ناشران خارجی، ناشران دیجیتال و بخش بینالملل تشکیل شده است. برخلاف دوره قبلی نمایشگاه کتاب، امسال کتابفروشان در نمایشگاه حضور ندارند؛ اما طبق اعلام سخنگوی نمایشگاه، در امتداد برگزاری نمایشگاه، امسال از روز ۲۸ اردیبهشتماه به مدت پنج روز، امکان فروش به صورت جداگانه فقط برای کتابفروشان مهیا شده است و ضمن اختصاص یارانهای جداگانه تا ۱۰ میلیارد تومان برای آنها، فرصت خرید برای کسانی که یارانۀ خود را در نمایشگاه کتاب مصرف نکردهاند از کتابفروشان فراهم میشود. پارکینگ مصلی محدودیتهایی را برای بازدیدکنندگان دارد. طبق اعلام پلیس راهور، تنها پارکینگ چهلسرا برای بازدیدکنندگان در نظر گرفته شده است پس وسایل حملونقل عمومی، بهترین گزینه برای رفتوآمد به مصلای تهران هستند؛ دو ایستگاه مترو مصلای امام خمینی (ره) و ایستگاه شهید بهشتی در خطوط یک و سه نزدیکترین ایستگاهها به محل برگزاری نمایشگاه هستند که با توجه به ترافیک سطح شهر، استفاده از مترو سریعترین و مقرون بهصرفهترین وسیله برای رسیدن به نمایشگاه است. کشور «عراق» به عنوان میهمان ویژه این دوره از نمایشگاه کتاب انتخاب شده است که بنا بر اعلام مسئولان برگزاری نمایشگاه، حضورش با ۳۰ ناشر و چهره فرهنگی همراه خواهد بود. امسال همزمان با نمایشگاه کتاب، نخستین فلوشیپ ادبی تهران نیز برگزار میشود. مراسم افتتاحیه نمایشگاه کتاب ساعت ۹:۳۰ امروز با حضور محمدباقر قالیباف، رئیس مجلس شورای اسلامی و سیدعباس صالحی، وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی آغاز شده است.
از همان دوران دبستان مشخص بود این پسربچه، ذوق هنری دارد؛ ذوقی که سبب شد سالها بعد بخشی از مهمترین هنرمندان کشورش در نمایشنامهای از او نقشآفرینی کنند. به گزارش ایسنا، فردا، ۱۸ اردیبهشت ماه زادروز عزتالله مهرآوران است؛ هنرمندی که هم تجربه نویسندگی داشت و هم بازیگری و گاهی هم کارگردانی. گرچه بیشتر مردم او را به واسطه فعالیتهای تصویریاش و حضورش در مجموعههایی مانند «لیسانسهها» میشناسند، ما در این نوشتار بخش دیگری از فعالیتهای او را مرور میکنیم که شاید کمتر مورد توجه قرار گرفته است. مهرآوران، زاده اردیبهشت سال ۱۳۲۸ در مسجد سلیمان است. نخستین حضور او در عرصه هنری به بازیاش در نمایشی برمیگردد که در دبستانشان اجرا شد. او آن زمان کلاس ششم دبستان بود و نقش پسری یتیم را بازی کرد. از همان زمان گویی راه آینده خود را یافت و برای ادامه تحصیل هم رشته نمایش را در دانشگاه انتخاب کرد. اوایل دهه ۶۰ که تئاتر بعد از یک دوره فترت تازه داشت جانی میگرفت، اکبر زنجانپور، بازیگر و کارگردان نامدار تئاتر، نمایشنامه «مروارید» را برای اجرا انتخاب کرد؛ نمایشی پربازیگر که نام عزتالله مهرآوران را به عنوان نویسنده بر خود داشت و با بازی بازیگرانی چون ایرج راد، فرشید ابراهیمیان، بهزاد رضوی، حمید طاعتی، مهری مهرنیا، هادی اسلامی، حسین عظیمی، حسین ایری، فریبا متخصص، جواد خدادادی، فرزین سمیعی به صحنه رفت. اجرای نمایش «مالکنون» در جشنواره تئاتر فجر نشان داد که زنجانپور بیدلیل متن مهرآوران را انتخاب نکرده بود. این نمایش به کارگردانی مشترک مریم معترف و خودش در دهمین جشنواره تئاتر فجر روی صحنه رفت. مهرآوران تا اواخر دهه ۸۰ فعالیتهای پررنگی در تئاتر داشت و جوایزی نیز بخصوص در بخش نمایشنامهنویسی از آن خود کرد اما بعد از آن کمتر مجالی برای حضور روی صحنه یافت. او نه تنها به فرهنگ فولکلور توجه داشت که ارادتش به شاهنامه و ادبیات کهن ایران زمین نیز بر دوستانش پوشیده نبود. نگارش نمایشنامه «زال و رودابه»، «گفتگوی مکبث و اسفندیار رویینتن» و ... دلیلی بر این مدعاست. او در سینما با فیلمهایی چون «بانوی من» ساخته یدالله صمدی، «مرد عوضی» و «مومیایی ۳» به کارگردانی محمدرضا هنرمند، «ایلیا نقاش جوان» ساخته ابوالحسن داودی، «هتل کارتن» به کارگردانی سیروس الوند و... شناخته شده است و با بازی در مجموعههای تلویزیونی همچون «وضعیت سفید» به کارگردانی حمید نعمتالله، «دزد و پلیس»، «خروس»، «شاخ به شاخ» و ... ساختههای سعید آقاخانی، «هیولا» کار مهران مدیری، «هفتسنگی» به کارگردانی علیرضا بذرافشان و ... خاطراتی شیرین را از خود در ذهن عموم تماشاگران به ثبت رسانده است.