به گزارش
تجارت آنلاین به نقل از روابط عمومی دانشگاه کاشان؛ ˈپیتر رابرت جان فوردˈ مشهور به ˈجیم فوردˈ در جمع اعضای هیات علمی و دانشجویان گروه فرش دانشکده معماری و هنر دانشگاه کاشان، گفت: طرح و نقش فرش دستباف ایرانی بسیار جذاب است.
وی اظهار کرد: طراحان فرش تا قرن 15 میلادی در طراحی این هنر دستی از شکل های هندسی و مربع و تکرار آن استفاده می کردند.
این محقق برجسته اروپایی مقیم آمریکا با بیان اینکه در آن دوران برخی از طرح های فرش کشورها بخصوص در عراق و ترکیه از فرش ایرانی الگو گرفته بود، افزود: در قرن 14 طراحان فرش ایران در دوره تیموریان به نقش های چینی از جمله ˈیقه ابریˈ و ˈرئالˈ گرایش پیدا کردند.
رییس انجمن علمی فرش ایران نیز در این نشست با اشاره به تاریخ فرش کاشان گفت: قدمت فرش کاشان را براساس شواهد می توان به دوره تمدن ˈسیلکˈ در هفت هزار سال قبل دانست.
ˈامیرحسین چیت سازیانˈ افزود: فرش کاشان شهرت جهانی دارد و محققان بسیاری از سایر کشورها برای آشنایی نزدیک با آن به این شهر سفر می کنند.
وی بیان کرد: قدمت فرش دستباف کاشان به پیش از اسلام می رسد و در برخی بافته های دستی ابریشمی به جا مانده دوره ساسانی که در کتاب ها نیز به آن اشاره شده، شهرت نساجی این شهر مشهود است.
به گفته چیت سازیان در دوره ایلخانیان نیز پارچه زربفت و فرش طبق نوشته ˈمارکوپولوˈ ایتالیایی وجود داشته و در دوره تیموریان، کاشان در زمینه فرش دستباف، مهد هنر بوده است.
وی افزود: بیشتر فرش های ابریشمی دوره صفویه که یکی از دوران شکوفایی هنر فرش کاشان بشمار می رود، مربوط به کاشان است.
رییس انجمن علمی فرش ایران گفت: رشته فرش در دانشگاه کاشان از سال 76 تاسیس و مورد توجه علمی قرار گرفت که علاوه بر تربیت افراد متخصص، پیشرفت های خوبی در زمینه این هنر دستی داشته است.
انتهای پیام /