کد خبر: ۴۸۵۷
تاریخ انتشار: ۱۰ آذر ۱۳۹۳ - ۰۴:۰۰
رئیس جهاد دانشگاهی:
رئیس جهاد دانشگاهی گفت: در طرح‌هایی مانند آب شیرین‌کن‌ها و همچنین استفاده از آب دریا در هرمزگان برای مصارف مختلف و کابردهای گوناگون، جهاد دانشگاهی می‌تواند ورود کند و نقش بسزایی را در اجرایی کردن بهینه این طرح‌ها داشته باشد.
به گزارش تجارت آنلاین به نقل از ایسنا؛دکتر حمیدرضا طیبی با بیان اینکه در حال حاضر تهیه بی رویه آبشرین‌کن‌ها از خارج به یک معضل تبدیل شده است، افزود: متاسفانه هم‌اکنون آبشیرین‌کن بدون برنامه از خارج از کشور خریداری می‌شود، لذا باید دو کار در این ارتباط انجام دهیم؛ یکی اینکه نظمی به خرید آبشرین‌کن‌ها دهیم و دیگر اینکه در کنار خرید آبشرین‌کن‌ها امتیاز انتقال تکنولوژی را نیز بگیریم.

طیبی با اشاره به هزینه‌های محدود پژوهشی در کشور خاطرنشان کرد: پولی که باید برای پژوهش هزینه شود، محدود است اما ما با خرید از شرکتهای خارجی می‌توانیم استفاده کنیم و امتیاز انتقال دانش را بگیریم.

وی با بیان اینکه باید یک سازمان یا نهاد، مسؤول انتقال تکنولوژی خریداری شده آبشرین‌کن‌ها از خارج از کشور شود، گفت: جهاد دانشگاهی می‌تواند مسؤول انتقال این تکنولوژی در بحث آبشرین‌کن‌ها هم برای استفاده بهداشتی و شرب و هم برای مصارف کشاورزی و صنعتی و ... باشد.

رئیس جهاد دانشگاهی افزود: حتی در بحث استحصال نفت و گاز که مقدار زیادی آب و نمک همراه نفت هست نیز می‌توان ورود کرد؛ یکی از واحدهای بسیار ضروری که در صنعت نفت داریم، بحث نمک زداها است و واحدهایی هستند که استحصال آب را انجام می‌دهند؛ بازگرداندن این آب به چرخه طبیعت به دلیل این که شوری بالایی دارد، امکان دارد موجب بروز مشکلاتی برای طبیعت شود، لذا باید پلانت‌هایی باشند که نمک زدایی کنند و جهاد دانشگاهی در این حوزه نیز می‌تواند فعالیت داشته باشد.

وی با اشاره به بحث آبزیان در هرمزگان گفت: بحث آبزیان می‌تواند زمینه کاری خوبی برای جهاد دانشگاهی در هرمزگان باشد، همچنین از توانمندی‌های این نهاد در حوزه ژنتیک نیز می‌توان استفاده کرد و کیفیت و سرعت رشد آبزیان را ارتقاء بخشید، به هر حال تخصص خوبی در زمینه ژنتیک در جهاد دانشگاهی ایجاد شده است، می‌توانیم اگر موضوع را درست انتخاب کنیم، کار تحقیقاتی تجاری خوبی در سطح منطقه انجام دهیم.

طیبی همچنین به حوزه گیاه‌های دارویی در هرمزگان اشاره کرد و افزود: در حوزه گیاهان دارویی می‌توانیم زمینه خوبی در استان داشته باشیم، در حوزه پزشکی نیز استان اعلام آمادگی کرده است که می‌توان از بیمارستانی واقع در قشم در بحث توسعه فعالیت پزشکی استفاده کرد، لذا در این زمینه می‌توان با همکاری پژوهشگاه‌های رویان، ابن سینا و تمام واحدهای پزشکی مانند پژوهشکده سرطان پستان در صورت امکان، بخشی از کارهای تحقیقاتی در آنجا صورت گیرد.

وی با بیان اینکه هرمزگان می‌تواند به پایگاهی برای توریسم درمانی در منطقه تبدیل شود، تصریح کرد: با فعال شدن بیمارستان قشم و توسعه فعالیتهای پزشکی در آن می‌توان موجب جذب بیماران از کشورهای خارجی شد، ان‌شاءالله برنامه‌ای که جهاد دانشگاهی هرمزگان ارائه کرده را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

انتهای پیام/


نام:
ایمیل:
* نظر:
پرطرفدارترین عناوین