کد خبر: ۴۹۴۸
تاریخ انتشار: ۱۱ آذر ۱۳۹۳ - ۰۲:۳۰
هر گوشه و كنار شهر كودك ده، دوازده ساله اي را مي بينيد كه گوني بزرگي را به دوش مي كشد و باري از زباله هاي بازيافتي را در انبان خود دارد.

 دست و رويي سياه و لباسي ژنده بر تن دارد. كودك ديگري كنار وزنه اي در سرماي اين روزهاي هوا در حال چرت زدن است و كنار دستش برگه هاي زرد شده فال حافظ باد كرده است. كودكان شش و هفت ساله در اتوبوس ها وول مي زنند و با لحني جانسوز از مسافران تمناي خريدن يك بسته دستمال كاغذي مي كنند. يكي ديگر دارد بر پوست تنبكي كهنه مي كوبد و با صدايي خش دار ترانه اي محلي ميخواند و ديگري تقاضاي پول مي كند....اين ها مناظري در شهر هاي بزرگ و بخصوص تهران است كه هر روز چشم ما را آزار ميدهد و در خلوت روح مان را.

 از مدت‌ها پيش شوراي شهر در خط مقدم مبارزه با آسيب هاي شهري و وزارت كار و بهزيستي متوليان آسيب ديدگان شهري به اين فكر بودند كه براي ايشان سرپناه و امكان رشدي فراهم كنند.
 با وجود انتقادهاي فراوان به اين سامانه‌هاي متولي گري در حوزه كودكان كار به تازگي خبري رسيد كه شهرداري از كودكان كار در ساماندهي تفكيك از مبدا زباله ها استفاده مي كند. اين خبر دركنار امكان تحصيل ايشان حوزه ضد و نقيض كودكان بينواي آسيب ديده را مخدوش تر كرد. در حال حاضر امارئیس کمیته اجتماعی شورای شهر تهران از ایجاد ۱۰ مرکز ساماندهی ویژه کودکان کار پایتخت خبر داد و گفت:بر اساس گزارشاتی که ارسال می شود، منطقه ۱۲ بیشترین کودک کار را خود جای داده است.فاطمه دانشور كارآفرين حوزه شهري با اشاره به رشد کودکان کار در چند سال گذشته گفت :به دلیل برخی مسائل اقتصادی ؛ جمعیت کودکان کار افزایش یافته است  به همین دلیل  سال گذشته در شورای شهر مصوب کردیم که برای امسال ۱۰ مرکز ساماندهی کودکان کار و خیابان ایجاد کنیم و برای این منظور اعتباری بالغ بر ۴۰ میلیارد تومان اختصاص داده شد.وی ادامه داد: کارهای مطالعاتی و طراحی ایجاد مراکز ویژه کودکان کار انجام و کارهای مطالعاتی آن تمام شده است. همچنین شورای راهبردی این موضوع نیز تشکیل شده است.به گفته دانشورتنها موضوعی که هم اکنون در بحث مراکز کودکان کار باقی مانده، مسأله اختصاص زمین است تا زمین هایی را با کمک و حمایت شهرداری اختصاص دهیم چرا که نمی توان این مراکز را در هر نقطه ای از تهران ساخت.این عضو شورای شهر تهران تأکید کرد: به محض اینکه زمین های مراکز ویژه کودکان کار تعیین شود کار ساخت آن به سرعت اجرا می شود. البته جایابی زمین ها مطالعه می خواد و باید بر اساس مناطقی باشد که بیشترین کودک کار را دارد.وی در پاسخ به اینکه چه مناطقی بیشترین کودک کار و خیابان را دارد، گفت: بر اساس گزارشاتی که ارسال می شود، منطقه ۱۲ بیشترین کودکان کار را درخود جای داده است.اين خبر در جاي خود جاي تشكر دارد. 

از طرف ديگر مدیر کل دفتر امور آسیب های اجتماعی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی نيز گفته بود با همکاری یونیسف و سازمان‌های مردم نهاد برنامه های حمایت اجتماعی از کودکان کار و خیابان در کشورهای مختلف مورد بررسی و مطالعه قرار گرفت.روزبه کردونی با تاکیدبر سخنان وزیر تعاون، کار ورفاه اجتماعی مبنی بر استفاده از تجارب بین المللی موفق در مواجهه با مساله کودکان کار و خیابان اشاره کرد و افزود:  کشورهای برزیل، مکزیک، پاکستان، اندونزی و کامبوج نیز از جمله کشورهایی بوده اند که برنامه کمک‌های نقدی مشروط را اجرا کرده اند که ارائه‌دهنده کمک نقدی به خانواده‌های آسیب‌پذیر است مشروط بر آنکه اعضای خانواده‌های ذینفع به الزامات رفتاری خاصی در حوزه های بهداشتی و آموزشی ملزم باشند. وی در خصوص تاثیر اجرای این برنامه در کاهش کار کودک گفت: مطالعهای که در خصوص تأثیرات کوتاه‌مدتِ برنامه مکزیک بر کار کودکان در مناطق روستایی انجام شده است نشان می دهد که این برنامه باعث کاهش چشمگیری در کار دختران و پسران 12 تا 17 ساله شده است.

ادامه تحصيل كودكان كار

همچنين از سوي ديگر معاون رفاه اجتماعی وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی از وجود 156 هزار کودک بازمانده از تحصیل در مقطع ابتدایی خبرداده بود و فراهم شدن  امكان تحصيل براي ايشان نيز گوشه اي از بارقه اميد را مي تاباند. وي قول داده بود تفاهم نامه ای با وزارت آموزش و پرورش به منظور بازگرداندن این کودکان به مدرسه امضا خواهد شد .نويد اينكه گوشه اي از شهر پناهگاه امني براي كودكان كار و بي سر پناه خياباني فراهم شود و در آينده اي نزديك ايشان زير سقف مدرسه اي به تحصيل بپردازند جاي اميدواري دارد.  
 
انتهای پیام/

نام:
ایمیل:
* نظر: