به گزارش وزارت نفت، فرنک هوروات، مدیر بخش پایین دستی شرکت «ام او ال» به رویترز، گفت: چنانچه ایران به صورت رسمی افزایش صادرات نفت خود را آغاز کند، ما بسیار خرسند شده و سعی می کنیم که از این فرصت استفاده کنیم.
این شرکت مجارستانی که بخش عمده نفت خام خود را از روسیه وارد می کند، امسال ٢٠ درصد از نیاز خود را از منابع دیگر و از طریق خط لوله آدریاتیک تامین کرده است.
هوروات پیش بینی کرد که قیمت نفت خام در سال های ٢٠١٦ و ٢٠١٧ میلادی، ٣٠ تا ٥٠ دلار در هر بشکه خواهد بود که سبب رونق صنعت پالایش در مجارستان می شود، اما به دارایی های بخش بالادستی صنعت نفت این کشور آسیب می رساند.
مدیر بخش پایین دستی «ام او ال» با بیان اینکه سود پالایش هر بشکه نفت خام در این شرکت در دو سال آینده حدود چهار تا پنج دلار خواهد بود، افزود: بخش پتروشیمی این شرکت که ٢٠ تا ٣٠ درصد سود حاصله را به خود اختصاص داده است، بیشترین مقدار رشد را در سال جاری میلادی خواهد داشت.
به گزارش ایرنا، پیش از این نیز شماری از کشورهای اروپایی از جمله فرانسه، ایتالیا، اسپانیا، چک، یونان و اسلواکی تمایل خود برای از سرگیری خرید نفت در پساتحریم اعلام کرده بودند.
بیژن زنگنه وزیر نفت درباره آخرین وضعیت مذاکره با شرکت های اروپایی گفته است: قرارداد فروش نفت به شرکت انی ایتالیا در آینده ای نزدیک نهایی شده و قرارداد فروش روزانه 160 هزار بشکه نفت به توتال فرانسه نیز در اواخر بهمن ماه اجرایی خواهد شد.
وی افزوده است: شرکت انی (ENI) ایتالیا برای خرید روزانه ١٠٠ هزار بشکه اعلام آمادگی کرده و پالایشگر ایتالیایی ساراس نیز خواستار خرید روزانه ٦٠ تا ٧٠ هزار بشکه نفت خام از ایران است.
ایران تا پیش از اعمال تحریم ها روزانه حدود 500 هزار بشکه نفت به اروپا صادر می کرد که با تشدید محدودیت ها ناچار به توقف بخش عمده آن شد.
در دوران تحریم، تنها خریدار اروپایی نفت ایران، ترکیه بودکه روزانه نزدیک به 100 هزار بشکه از ایران نفت وارد می کرد.