کد خبر: ۳۱۶۰۵
تاریخ انتشار: ۲۴ ارديبهشت ۱۳۹۵ - ۰۹:۲۳
دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلیس روز پنجشنبه در جریان نشست ضد فساد در لندن، متهم به داشتن استاندارد دوگانه در قبال گریزگاه‌های مالیاتی و مبارزه با فساد مالی در جهان شد.
دولت انگلیس متهم شده است که چرا اعمال قوانین سخت‌گیرانه‌تر این کشور تنها علیه گریزگاه‌های مالیاتی کوچک ازجمله برخی از قلمروهای فرامرزی‌اش همانند برمودا، جزایر کیمن و جزیره 'من' است و کشورهای بزرگی چون آمریکا نادیده می‌گیرد.
کامرون روز پنجشنبه در نشست ضد فساد اعلام کرد از کشورهایی که بخشی از قلمرو بریتانیا هستند خواسته است تا در 'به اشتراک گذاشتن خودکار گزارش‌های مالیاتی و اطلاعات در مورد ثبت مالکان شرکت‌ها همراه با 33 کشور دیگر متعهد شوند'، اطلاعاتی که پلیس به آن دسترسی داشته باشد.
جزایر کیمن و ویرجین که هم‌اینک از گریزگاه‌های مالیاتی شناخته‌شده جهان شمرده می‌شوند، در این طرح مشارکت ندارند.
دیوید کامرون نخست‌وزیر انگلیس پیشتر اعلام کرده بود : «برای اولین بار، پلیس و ضابطان قضایی انگلیس قادر خواهند بود که دقیقاً ببینند چه کسانی صاحب و هدایت‌کننده هر شرکت ثبت‌شده در این سرزمین و در جزایر 'کیمن'، جزایر ' ویرجین'، برمودا، جزیره 'من' و 'جرسی' هستند.
در این میان 'الن بیل ' سر وزیر جزیره 'من' در کنفرانس لندن گفته است که دولت‌های کوچک بیش از دولت‌های بزرگی چون آمریکا که برخی از ایالت‌هایش همانند 'دلاور' از گریزگاه‌های مالیاتی شناخته‌ شده هستند، مورد هجمه قرار می‌گیرند.
وی از آمریکا به‌عنوان 'یک فیل در داخل اتاق ' توصیف کرد و گفت که این کشور در خط مقدمه در برخورد با گریزگاه‌های مالیاتی قرار دارد.
'آلدن مک لافلین ' سر وزیر جزایر کیمن نیز در این نشست مدعی شد که قوانین مالی این کشور بسیار پیشرفته‌تر از بسیاری از اقتصادی‌های بزرگ است.
وی افزود: برای سال‌ها ، سایه‌ای از نفاق پشت سر ما قرار داشته است ... چرا ما بایستی اجازه دهیم که قدرت‌های بزرگ همچنان بیرون از استاندارهای ( قانونی ) باقی بمانند.
سر وزیر جزایر کیمن گفت: اگر قوانین پیشنهادی کامرون در قلمروهای فرامرزی انگلستان به اجرا گذاشته شود خیلی از صاحبان تجاری به سمت ایالت 'دلاور ' و 'وایومینگ' و دیگر ایالت‌های آمریکا سرازیر خواهند شد.
'باب ریچاردز' معاون نخست‌وزیر برمودا در این نشست گفته است که 'در مقایسه با سایر نقاط جهان شمار زیادتری از میلیاردرها در انگلیس به سر می‌برند که این مساله نه به دلیل آب هوای این کشور بلکه به خاطر آب‌وهوای مالیاتی آن است.'
وی با اشاره به اینکه همواره کشورهای کوچک مجبور به حرکت در طول منحنی شفافیت هستند، عنوان کرد که قطعاً در اینجا استانداردهای دوگانه وجود دارد و مخاطب اصلی آنها نه قدرت‌های بزرگ بلکه کشورهای کوچک است .
اجلاس بین‌المللی ضد فساد روز پنجشنبه با حضور رهبران و مقامات ارشد 40 کشور جهان و شرکت‌های بزرگ تجاری در لندن برگزار شد.
کامرون هدف از برگزاری این نشست را تلاش برای علنی سازی فساد، راهکارهای مقابله آن و ریشه‌کن ساختن فساد از دل دولت‌ها و شرکت‌های تجاری بیان نمود.
نخست‌وزیر انگلیس در این راستا از طرح جدید دولت این کشور برای مبارزه با پول‌شویی، ورود پول‌های غیرقانونی به بازار ملک و فرار مالیاتی از طریق ثبت شرکت‌های صوری در گریزگاه‌های مالیاتی پرده برداشت.
وی پیشتر در یادداشتی که روز پنجشنبه در روزنامه گاردین منتشر شده در این مورد گفته بود بر اساس طرح یاد شده شرکت‌های خارجی که اقدام به خرید ملک در انگلیس می‌کنند، یا از پیش صاحب ملک در این کشور هستند، باید هویت صاحبان واقعی‌شان را با ثبت عمومی، مشخص کنند.
بر اساس این طرح ثبت رسمی این شرکت‌‌ها برای دستیابی به قراردادهای دولتی الزامی است. این اقدام در راستای تلاش‌های کامرون برای مبارزه با فساد جهانی در نظر گرفته شده است.
نام:
ایمیل:
* نظر: