کد خبر: ۳۲۷۷۳
تاریخ انتشار: ۰۲ تير ۱۳۹۵ - ۱۸:۲۹
یک کارشناس بازار سرمایه عنوان کرد
67 درصد از صنایع بورسی کشور وابسته به قیمت های جهانی هستند، که کاهش قیمت های جهانی در یک سال و نیم اخیر، سودآوری آنها را بصورت قابل ملاحظه ای کاهش داده و بصورت طبیعی قیمت سهام آنها نیز در این مدت با کاهش مواجه شده است.
 افزایش میزان صادرات نفت پس از برجام و همچنین بالارفتن قیمت نفت در ماه های اخیر، همراه با کاهش یارانه نقدی 24 میلیون نفر و ادامه سیاست های تعدیل اقتصادی می تواند ساختار بودجه دولت در سال جاری را بهبود بخشد و توان اقتصادی دولت را در اجرا پروژه های عمرانی و باز خرید اوراق خزانه دولتی و رفع رکود تسریع نماید.
 یک کارشناس بازار سرمایه ضمن ابراز این مطالب به خبرنگار بورس نیوز تصریح کرد: 67 درصد از صنایع بورسی کشور وابسته به قیمت های جهانی هستند، که کاهش قیمت های جهانی در یک سال و نیم اخیر، سودآوری آنها را بصورت قابل ملاحظه ای کاهش داده و بصورت طبیعی قیمت سهام آنها نیز در این مدت با کاهش مواجه شده است.
 البته عوامل دیگری نیز مانند بالا بودن نرخ بهره مالکانه و نرخ گاز خوراک نیز بر صنایع بورسی وابسته به قیمت های جهانی تاثیر گذار بوده اند که دولت در اقدام هایی سعی نموده است با کاهش نرخ آنها، عوارض دریافتی را متعادل تر کند، با وجود کاهش قیمت گاز و بهره های مالکانه، بهبود این صنایع در بورس منوط به رشد قیمت های جهانی است.
 شهرام صفوی، در ادامه افزود: حدود 33 درصد صنایع بورسی نیز شامل صنایع بانکی، خودرویی، خدماتی، دارویی و ساختمانی و سایر صنایع هستند که تضعیف سود آوری و قیمت سهام آنها در بورس، عمدتا ناشی از بدهی های دولت به سیستم بانکی و پیمانکاران، رکود اقتصادی، تاخیر در ارتباط بانکی بین الملل، کاهش قیمت نفت و کاهش بودجه های عمرانی دولت و نظام قیمت گذاری بوده است.
 این گروه از صنایع بورسی برای بهبود نیازمند تصمیمات مناسب دولت در هر بخش هستند. کاهش بدهی دولت به پیمانکاران با انتشار اوراق خزانه به کندی جلو می رود ولی دولت تاکنون توانسته است بدهی برخی شرکت ها مانند شرکت های نیروگاهی و خدمات مهندسی را با انتشار اوراق خزانه کاهش دهد.
 وی در ارتباط با موانع سیستم بانکی اظهار داشت: سیستم بانکی منتظر دو اتفاق مهم است. اول، تصمیمات دولت و مجلس برای کاهش بدهی های دولتی به بانک ها و مشارکت در افزایش سرمایه بانک ها است که این مهم احتمالا یا از طریق تسعیر دارایی های ارزی بانک مرکزی و یا انتشار اوراق خزانه ، بزودی در مجلس جدید به راه حل خواهد رسید.
 دوم، ارتباط نظام بانکی کشور با نظام بین الملل است که وزارت خارجه تلاش های مناسبی را جهت برطرف کردن موانع برجام پیگیری می کند و نتایج تلاش های بی وقفه این وزارت خارجه با انعقاد اولین قراردادها در زمینه خودرو سازی یا خرید هواپیما سرآغاز ارتباط نظام بانکی کشور با نظام بانکی بین الملل خواهد بود.
 صفوی همچنین به وضعیت خودرویی ها اشاره کرد و در این خصوص عنوان کرد: بهبود صنعت خودرو بستگی به کاهش نرخ بهره بانکی خواهد داشت زیرا کاهش نرخ بهره علاوه بر کاهش هزینه های مالی شرکت های خودرو سازی به بهبود فروش آنها نیز منجر خواهد شد. مضافا در این گروه، انعقاد قرارداد با صنایع خودرو سازی جهان می تواند به کاهش هزینه های مالی آنها از طریق انعقاد قراردادهای یوزانس با شرکت های خودرو سازی و تولید خودرو های جدید بیانجامد.
 این کارشناس بازار سرمایه در خاتمه گفت: در مجموع حرکت دولت به سمت کاهش بدهی های دولتی ، رفع موانع برجام و کاهش نرخ بهره بانک ها می تواند زمینه های خروج از رکود و بهبود صنایع مرتبط در بورس را فراهم نماید. با رفع موانع برجام بهمراه یکسان سازی نرخ ارز، بورس تهران میزبان سرمایه گذاران بین المللی که در بازارهای نوظهور تجربیات موفقی را کسب کرده اند، خواهد بود.
برچسب ها: رونق ، بورس ، تجارت آنلاین
نام:
ایمیل:
* نظر: