علی اکبر مهرفرد اظهار کرد: میزان صادرات مرغ و تخم مرغ در سال گذشته افزایش یافت و از سوی دیگر صادرات لبنیات با کاهش نسبی مواجه شد. اما اگر امسال بتوانیم ضمن کنترل روند کاهشی واردات و روند افزایشی صادرات برای ادامه افزایش آن از طریق یارانه های صادراتی تدبیری بیندیشیم می توان امیدوار بود که صادرات محصولات کشاورزی در سال جاری حدود ۳۰ درصد نسبت به سال گذشته افزایش یابد.
وی افزود: در شرایطی که تولید محصولات کشاورزی رو به بهبود است و به تبع آن واردات این محصولات روند کاهشی پیدا کرده است می توان به ادامه بهبود تراز تجاری امیدوار بود که در این زمینه اگر مشکل صادرات حل شود و مزیتی برای تاجران ایجاد شود تا بتوانند کالاهای مورد نیاز را صادر کنند، تراز تجاری محصولات کشاورزی نیز روند رو به بهبود خود را ادامه می دهد.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی ادامه داد: یارانه های صادراتی و ایجاد مزیت رقابتی برای صادرکنندگان در دستور کار دولت قرار دارد و اگر به درستی و کامل اجرایی شود گرچه نمی توان آمار دقیقی ارائه داد اما می توان پیش بینی کرد که تراز تجاری محصولات کشاورزی حدود یک میلیارد دلار کاهش یابد و بهبود پیدا کند.
مهرفرد خاطر نشان کرد: زمانی که دولت یازدهم روی کار آمد تراز تجاری بخش کشاورزی منفی ۸.۱ میلیارد دلار بود و این یعنی میزان واردات ۸.۱ میلیارد دلار از صادرات محصولات کشاورزی بیشتر شده بود اما در ادامه تراز تجاری محصولات کشاورزی مدیریت شد و به منفی ۵.۷ میلیارد دلار و سپس به منفی ۳.۲ میلیارد دلار کاهش و بهبود پیدا کرد که البته بخشی از آن به دلیل کاهش قیمت های جهانی نفت و دیگر محصولات کشاورزی به تبع آن بود.
وی اظهار کرد: اگر کاهش قیمت های جهانی ادامه نداشته باشد در حال حاضر در زمینه یکسری محصولات افزایش تولید خواهیم داشت که می توان به گندم اشاره کرد، چرا که سال گذشته هشت میلیون تن از این محصول استراتژیک خریداری شد و امسال پیش بینی میشود با توجه به اینکه بارندگیهای مناسبی وجود داشته است به بیش از ۱۰ میلیون تن برسد که البته پیش بینی وزارت جهاد کشاورزی بین ۹.۵ میلیون تن تا ۱۰ میلیون تن است اما برخی گمانه زنی ها مبنی بر رسیدن میزان خرید گندم از کشاورزان به بیش از ۱۰ میلیون تن هستند.
قائم مقام وزیر جهاد کشاورزی در امور بازرگانی گفت: تولید چغندر نیز در حال افزایش است که باعث می شود میزان تولید شکر افزایش یابد همچنین تولید جو در سال جاری افزایش یافته و باوجود پیش بینیهای تولید گذشته روی ۳.۲ میلیون تن برای سال جاری، هم اکنون شرایط به گونهای است که پیش بینی میشود میزان تولید این محصلو به حدود ۳.۵ میلیون تن برسد که این وضعیت مطلوب تولید نیز خود به کاهش واردات و بهبود صادرات کمک کند.
منبع: ايسنا